NE TREBA KUSUR (letopis Terazijskih sofizama) X

trafficante RSS / 28.07.2009. u 19:06

4690_89594638458_745328458_1857252_6271561_s.jpg            Cetvrtak23/07/09

                        lay low !!!

            Vecinu smene sam gotovo prespavao.Nije bilo ni dvesta prolaznika za citavo jutro,i opako popodne!Nisam nista ni snimio pametno,dve tri cice,par strendzera sa nekim kesurinama,punim prljavog vesa!Onako zadrigli i okupani u znoju,ocajnicki su trazili perionicu.Dobro sam znao sta traze,al im saopstih da nisam cuo ni za jednu u blizini!Mozak je lepo odradio proracun da bi potrajalo pruzanje objasnjenja,sto je opet iziskivalo preterano dug stojeci polozaj,daleko manje ugodan od barske stolice u kojoj sam itekako poceo da uzivam poslednjih dana ! Niti sam hteo da naprezem mozak misleci na nematernjem jeziku,niti sam hteo da ljudima ubijem nadu!Ocigledno je da su miljama trazili ,de da operu ves,i sad da ih oladim vescu da je prva i jedina perionica,na onu filmsku foru sa zetonima,ugasena zbog nerentabilnosti jos u januaru,nisam hteo da preuzmem na sebe! Neka to uradi neka druga ,zaludnija budala!! Pa i saam sam psovao sve po spisku prteci gomilu prljavih stvari nazad,kuci, 

 kada sam procitao da je cuvena perionica na Slaviji      "ZATVORENA DO DALjNjEG!!!"

            Evo to daljnje je potrajalo vec vise od SEST meseci  !!!

           

            Ugrabio sam prvu cetres trojku sto naidje,posto je bilo malo interesenata za prelazak Dunava,a mesta za sedenje koliko hoces!Obicno bih propustao ,dve pa cak i tri! Sedenje je KEVA!!!

            Klimatizovano,Ikarbusovo vozilo ,je bila prava oaza svezine nasuprot spoljasnjim vremenskim prilikama! Smatrao sam da nikad necu docekati freonske blagodeti u gradskom Seljobusu,kad ono ova demokratska vlast nam je i to obezbedila,opet preko neke donacije ili cak mozda nespornog,kumovskog tendera! Al koga je briga,stvar je sljakala jednako dobro i za simpatizere ,a i za one protiv aktuelne politicke postave!Doduse i vise neg dobro!Nisam odslusao ni prve taktove omiljene plejliste,kad jedna mala ,zaista slatka devojcica totalno bese zakovrnula!Imala je preslatko lice i totalno socne pune usnnice koje su tek tako izgubile svaku boju,bez kapi krvi!Prvo su je drzali totalno oklembesenu,da bi se jedan matori dingospo nasao praviti heroj,i ustupio joj mesto!Kako je mala polako stizala u ovu nasu stranu realnosti,tako se starac primao na ulogu izbavitelja!Glas  mu je postajao sve vise zapovedjjujuci,jednoj je zeni histericno oteo flasicu s vodom iz ruke i poceo da poliva dete,vise po nama nego po njoj!!!

            Ja sam polako sirio kesu sa uniformom,gledajuci da pokrijem pantalone i patike!Po izrazu lica  simpaticne i unesrecene komsinice,svakog trenutka sam ocekivao bacanje pegle sto bi mi bas ulepsalo dan i opet me  vratilo na pricu o prljavom vesu!Mala se ozbiljno lomila  , i krajnjim naporom trudila da ne priredi sebi dodatni blam u busu!Videlo se kakvu  neprijatnost prezivljava,osecajuci  kako trecina busa zuri u nju,sa tolikim ,otuznim sazaljenjem i senzacionalizmom!Dekara je ,sad vec perverzno poceo da je trljka po vratnim zilama ,sav zajapuren dodirom mekane ,nevine koze prekrivene sitnim paperjastim,dlacicama kakve samo srednjoshkolke imaju!!!

Tu je se mala i konacno brecnula,neizmerno zahvaljujuci na pomoci,ali je sad vec ozbiljnim tonom saopstila da je sve u redu i da  nema vise potrebe za tim!

            Neka je gospodja pitala,koliko ima godina?

            Sedamnest,rece...

            Ja sam vec racunao u glavi kako sam bas te 92.  U OVO VREME ,zadnji put bio na moru i prvi put stvarno bio zaljubljen,sa svim propratnim jadima,koja je vukla sa sobom ta prva zvanicna veza!

            U jednom trenu sam osetio koliko su mi se noge potparile pod plasticnolm kesuracom,jako sam zasushnjo istom,zguzvo  i kesu i sadrzaj u njoj,nehotice otsrafio volume na telefonu ,i opet odlutao u neku ganstersku budalastinu koju je pripovedao Snup Dog...



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana