Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Solarna muzika

Solarna muzikaSolarna muzikaU "glamuroznom" Dortmundu gde su i ulične stolice u obliku futbalske lopte...

U Feniks sali , napuštenoj fabrici , danas izložbenom ogromnom prostoru, dve elektonske umetnice, jedna iz Latvije druga sa Novog Zelanda, Rasa Smite i Honor Hager, predstvaljaju solarni radio zvuk. Napuštenu vojnu antenu u Latviji preusemerile su da registruje šumova sa planeta i da ih pretvara u muziku. Ruska vojska je isprva htela sve da sruši napuštajući teritoriju, a lokalni inžinjeri bili su skeptični u odnosu na umetničke ideje.

Skidam kapu devojkama koje od tehnologije ne prave bauka a od astronomije horoskope...

www.radio-astronomy.net

Što se mene tiče od kad imam Blog a nemam državu moja adresa biće solarna tačka net...hvala Mladiću, hvala Karadžiću, hvala Koštunice, ko zna zašto je to dobro


Kutija Zla - Any Box Logo

Any Box LogoAny Box Logo(btw, text je nesto kao OMAGE, kofa inspiracije zahvacena iz bunara novinara nedeljnika Vreme ---> ---> ---> inspirisano bicem koje se potpisuje kao ---> Dragan Todorovic )

k o n a c n o !

nakon sto smo prikupili sve ono sto je potrebno da bi jedno domacinstvo iole normalno funkcionisalo(...frizider,bojler,sporet,televizor...) - SADA je pravi trenutak za sledeci korak. ...pitanja za vase/nase klince :

1. a sta mislis o CD plejeru...?

2. ...'oces mozda i KOMPJUTER ?


Zlatni Zoltan

Zagrizli smo ponovo.

Posle filma MUHAREM, MUZIKA OČI ŽIVOTA, koji je do sada osvojio 6 internacionalnih i domaćih nagrada, krećemo sa snimanjem novog dokumentarnog filma:

ZLATNI ZOLTAN

Pekar i pukovnikPekar i pukovnikČovek koji je bio na čelu tima koji je oborio "nevidljivi" F117 danas je pekar. Morao je da napusti svoju profesiju jer za njega više nema pravog mesta u vojsci.


018... Prijatno najstarija!

018... Prijatno najstarija!018... Prijatno najstarija!Ode Obala Lozovače. Meni bedak zbog vaterpola. Kao što nikada nisam prežalio što ’92 nismo zajedno poslali naše klince da obeščaste jedini pravi Dream Team. Nisam u problemu zbog one oranice na kojoj piruju varvari, al’ bih rado na Savin Kuk ako može bez soške. I do Drobnog Pijeska. I Crvene glavice. I Reževića. I... pa nema više. Sve uspomene stadoše u 3 rečenice. Je l’ to dobro ili loše? Ili u mom srcu više nema mesta za još jednu brazdu? Popunilo se za ovih 15 godina. Sad sam kao glečer.


referendum iz dijaspore

Gledam prenos na TV Montenegro, na kablu, to je jedino sto imam u "naših" kanala u francuskoj kući. Prenos je bolje zezanje od svega, ima neki čikica u studiju sto vredja i postrojava svoje jadne kolege koji se javljaju linkovima iz Niksića, Podgorice, Herceg Novog. Čikica nema nikakve političke motive, mislim da ga - za razliku od ostalih izveštača koji se otvoreno raduju - uopšte ne zanima politička dimenzija, u stvari bilo kakav sadržaj. On bi samo da se iskoristi svojih nekoliko vezanih sati slave i pokaže svoj autoritet. Njegovi komentari su uglavnom tipa "Moja malenkost poziva na mir" ili "Ajde sad ti tamo ćuti" ili "Šta si se uspavao". Ovi mučenici trpe, šta će, neko prevrne očima, neko se malo pobuni, pa- nemojte-kolega, ali ne više od toga. Mislim da jedini incident preti ako se neko dokopa čiče, pre nego što se čiča dokopa njih. Biće tuče.


Nedelja 21. maj

Današnji dan mi je bas bio po meri. Nedelja, lepo vreme. Mogao sam da spavam nešto duže. Pogledao sam još tri epizode omiljene mi serije SMALLVILLE. malo selomalo seloStvar se opasno zapetljava sa Leksom...

Moja dugogodišnja drugarica se vratila iz Grčke i zvala me na kafu da onako neobavezno proslavimo njen rođendan. Kolač je bio fenomenalan. Onda sam malo piraterisao kod kuće. Napokon sam dobio filmove THE PROMISE i DEVILs REJECTS. Prvi je režirao Kaige Chen a drugi Rob Zombie. Nadam se da ću sutra naći malo slobodnog vremena da pogledam bar jedan film. Rob Zombie me je oduševio sa prvim filmom HOUSE OF 1000 CORPSES.


Zet Says!

A Quick introduction is in order. My name is Daryl Fidelak, a 34 year-old Canadian based in Belgrade who was once described as a Yugophile! Of course, as all things in this part of the world, that moniker has been widdled down as various bits and pieces of Yugo Land have gone their separate ways. I've been describing myself as Srpski Zet for some time & well, more recently, been sticking with Sumadijski Zet.
Now I have to tell you, "Sumadijski Zet" has been my little "in" with all things, well, "Things"... here in Serbia. When ever in a bit of a tricky spot, whether concerning the renewing of a visa, sorting out a work permit, roadside speed checks or when encountering a group of slightly "Rakijaed Up" young men not too fond of hearing the English language, a quick; "Ja sam Sumadijski Zet!", does the trick!


"Smešno, jer je istina"

"Operejshn!""Operejshn!"

UPDATE: Skinite sve komentare koji su poslati do 7.6 na ovaj tekst. 

Retko kada pouzdano znam stvari, ali ovo sam znao.

Iako, istina, ne vidim neku direktnu korist od toga što su akademici prigrlili Simpsonove, lepo je pročitati tako nešto crno na belo, odbranjeno zdravorazumskim argumentima. I dan-danas pamtim sjajnu formulaciju iz teksta u Ritmu (napisanog samo na osnovu nekoliko epizoda prve sezone) kako "Homer nije ni svestan koliko ga životna kolotečina slama".

Obeležimo s petnaest mojih omiljenih štosova iz serije. Danas ovih, iskopanih iz malog mozga.


Nezavisnost

UPDATE: Skinite sve komentare koji su poslati do 7.6 na ovaj tekst. Ideja za ovu nedelju: Konfederalizacija Srbije. Uzimanjem stvari u svoje ruke, građani srpskih gradova konačno bi stali na put političarskoj mafiji i velikosrpskim ludacima, koji prljaju Beograd i Srbiju. Za nezavisni Čačak, Kragujevac, Niš, Novi Sad i naravno BEOGRAD. Ko je za, neka digne dva prsta!Muzika za ovu nedelju: Novi album AFI: Decemberunderground (iako je izlazak ovog CD-a zakazan za 06.


Suđenje skorpionima, maj

Pratim mesecima ovo suđenje,

 moj prijatelj dramski pisac kaže mi, zašto te toliko ti Škorpioni zanimaju - pa meni deluju obični nasilnici koji pričaju gluposti. Meni su više od Šekspira uvek bili osim ovoga puta.

     Prvi dan majskog suđenja Škorpionima, sa dva vrlo bleda svedoka.


I, ode Vinča u vazduh!

slika govori hiljadu reči...slika govori hiljadu reči... UPDATE: Skinite sve komentare koji su poslati do 7.6 na ovaj tekst.   Ima jedna divna poslovica: Pazi šta želiš, može ti se i ostvariti! Nisam bio preterano pažljiv. Možda sledeće godine.

Kada sam poželeo fincima visok plasman, nisam baš mislio ovoliko visok! Ili možda potajno ipak jesam. Mordor mi je bliži srcu nego sadašnja Srbija i ceo Balkan zajedno. Ili što bi rekao moj drugar: Het bewijst nog maar eens dat het eurosongfestival één groot circus is, waar kwaliteit niet van doen is...jammer voor diegenen die wel kwaliteit/originaliteit brengen... ik vond het zeer jammer dat zulk nummer moest winnen... (šta god to značilo). Ono po čemu pamtim svaki eurosong su komentari BBC-jevog voditelja. Ove godine je nadmašio sebe. On je prosto neprepričljiv. Treba ga doživeti da bi se verovalo. Ili što bi on rekao AMAZING.

čemu improvizovana muzika?

zašto idem na koncerte improvizovane muzike? čemu slušanje muzike koja nije razumljiva? zašto se mučiti kad postoje lepe melodije, harmonije, sjajni izvođači i kompozitori?

pre neko veče na ringring festivalu sam pokušao da odgovorim drugaru hedonisti koji je rezignirano izašao sa jednog od koncerata. ja sam bio napolju zato što sam bio umoran

uglavnom, ja mislim da ljudi idu na koncerte improvizovane muzike zbog procesa razumevanja. ni oni, a ni izvođači ne mogu do kraja da pojme iznenađenje i organizovani haos koju improvizacija nosi

da bi se koncert izdržao do kraja potrebno je smiriti emocije, opustiti se i skoncentrisati. svaki sledeći put ovakvo stanje je sve lakše dostići. posle desetak koncerata, a posebno kad se potrefi da dobar muzičar, kao što je to bio fred frith na ringringu2006, slušalac može i da uživa


Eurosong

Sinoć sam dobio svoju neophodnu dozu kitcha. Polufinale pesme evrovizije je bilo spektakularno. Mnogi se zgražavaju nad činjenicom da tako nešto uopšte postoji, a upravo ti verovatno najviše vremena i provedu prateći ovu predstavu. Šta da se radi. Valjda je ljudima tako lakše.

pusto turskopusto turskoJedva čekam finale! Velika bitka se vodi na tlu evrope oko ove nagrade. Na svu sreću naših nema. Stalno imam taj problem transfera neprijatnosti kada su naši u pitanju. Sve shvatamo previše ozbiljno. Eurosong je samo dobro zezanje, a ne dodela Nobelove nagrade za fiziku. Ko juče nije video Island, Finsku, Rusiju ... verovatno i ne zna o čemu pričam. Moj favorit je Turska. Valjda je onih 500 godina ostavilo traga u genetskom kodu. A strašno sam želeo da navijam za Finsku. Mordor je napokon dobio svoju grupu. Kao veliki ljubitelj horora, želim im visok plasman.


Nacionalni investicioni plan

Srbija će ove godine, po prvi put, ostvariti višak privatizacionih prihoda od preko 1,3 milijarde EUR. Postavlja se pitanje kako upotrebiti taj novac, a da gradjani i privreda od toga imaju koristi.

Tokom prethodnih godina tranzicije, prihodi od privatizacije su korišćeni za pokriće državnog “minusa” - budžetskog deficita. Medjutim, u poslednje dve godine, zahvaljujući štednji države i sprovedenim reformama ostvaren je suficit u budžetu Srbije, tako da sada privatizacioni prihodi mogu biti upotrebljeni i za javne investicije. Ovim investicijama bi se u dužem vremenskom periodu obezbedio rast zaposlenosti i održivi privredni razvoj. Zbog toga sam svojevremeno predlozio, a Vlada je prihvatila, projekat Nacionalnog investicionog plana za period od 2006. do 2011.


Partizan 1 : 2 Barselona

Najveći deo Beograda navijao je sinoć za Barselonu. Na totalno nereprezantativnom uzorku u kafiću kod Markova utvrdio sam da su to činili svi navijači Zvezde i da je onih koji su bili za Arsenal bilo samo među Partizanovcima. Fudbal uopšte ne pratim, ali jasno je da to nije slučajno.