Ljubav| Porodica| Religija| Sex| Život

Мој муж пред Богом

Jaril RSS / 13.05.2021. u 19:15
„Неколико пута у животу, догодили су ми се тренуци потпуне јасноће. Када на неколико кратких секунди тишина истисне буку и могу да осећам уместо да мислим, и ствари итгледају тако јасно и свет изгледа тако свеж. Као да је све тек постало. (...) Живим од ових тренутака. Они ме враћају у сада и ја увидим да је све баш онако како треба да буде.“
Самац, Кристофер Ишервуд

Упознали смо се у новембру. Дошао је из другог града. Чим је искорачио из кола, заволео сам како се осећам кад је ту. У мору слуђености, погубљености и хистерије које се разлива Србијом, он ми је донео мир. А током оних ноћи када сам, док спавамо, привијао његово тело уз своје да осетим сву пуноћу његовог присуства, смисао постојања је био кристално јасан и све је било онако како и треба да буде.  
 
Мој муж је био неко мудо при Цркви. 
Када ми је то саопштио, ја сам препустио Богу да се Он тиме бави: Божја је Воља била да се сретнемо и Бог ће уредити да се све развија како треба. То што је мој муж био пословно везан за Цркву и град у коме живи, могло је да се превазиђе; ја сам пословно мобилнији... Ионако је пред нашом везом било још много ситуација које тек треба да прегура пре него што организација заједничког живота буде тема: заједничке викенде, заједничку седмицу, заједничка летовања, његове животне стресове, моје животне стресове, па тек моја креативна и сазнајна лудила, мене је чекало да откријем његова лудила и да ли могу да их хендлујем... 
 
Оно што је било важно јесте да и он начелно жели заједнички живот. Али је за сада је виђање сваког другог викенда са повременим дужим периодима мени било довољно. Па да видимо како ће то ићи. 
 
Ишло је лако. Он је већ умео смирено да хендлује свој живот. Ја сам спонтано, без икакве свесне намере или напора, био према њему најбољи што ико икад може да буде за било кога. Волео сам то што из мене извлачи оно најбоље. 
 
У првих годину дана, закачили смо се два пута.
 
Први пут, једног поподнева на првом заједничком летовању. Знате оно кад немате око чега да се свађате, па измислите нешто глупо. Ми смо се - после једног секса - посвађали око тога ко више ужива у нашем сексу. Испало да из моје перспективе ја више уживам, а из његове да он више ужива. Наравно да је глупо. У нашу одбрану, постојао је подтекст да смо обојица оманули да се побринемо за задовољство оног другог. Поново смо се креснули тек ујутру. 
 
Други пут је било једног зимског јутра код њега у стану када је, након буђења, открио да сам причао у сну. Ау. Катастрофа у најави. Унапред сам порекао шта год да сам рекао. То га је жацнуло. Ипало је да сам му бунован, причао како га много волим. Мислим, стварно, још ће да испадне да читам Мир Јам. Шта је, ту је, истина је, морао сам да се сагласим са собом. Мало сам му окрњио радост, али се она вратила када је описивао како зна да га волим по томе што током хладних ноћи, када он заврши откривен, ја то осетим и поново га прекријем.
 
Било је јасно да треба да се преселим и да проведем живот са њим. Да је он мој муж пред Богом. А онда му је понуђено да се у потпуности прикључи Цркви и да напредује. 
 
Завладао је пакао. 
 
Као што је најавио, одбио је. Али је разлог одбијања био тај што они који су му то понудили, нису били од поверења. Имали су велике користи од тога у том тренутку, а обећавали без икаквих гаранција да ће одржати реч. У тој епизоди, мени је постало јасно да би он свим срцем волео да се то оствари. И да је то тек тада увидео. 
 
Мени су од брака потребне три ствари: редован секс, мир и да сваке ноћи, током спавања привијем увек исто тело уз себе. У друштву, у коме је типичан брак заснован на сексуалном изгладњивању, токсичности и одсуству блискости - моје потребе су тешка авангарда. Али, такве су какве су. 
 
И гурнуле су ме дубље у пакао. Размишљање је букнуло преко својих граница, осећања су била растразана између благослова заједничких ноћи и растројства раздвојених дана, и то је трајало. 
 
Ако би се сазнало да живимо заједно или чак и да само чешће спавамо један поред другог, Црква би га одбацила, чак и као сарадника. А сазнало би се.
 
Сазнају се и ствари које се лакше скривају: који владика има жену и децу, који владика плаћа малолетним девојчицама за секс, а који ангажује сексуалне раднице да „забављају“ госте на епархијској слави. Сазнало би се и за нас. 
 
Ако будем инсистирао да будемо заједно, и будем инсиситрао на ономе што је мени потребно, онда ћу ја да будем сила која њега гура у унутрашњу расцепљеност између љубави према Цркви и љубави према мени. Бити узрок растројства нечије душе, за мене је претеће. Бити узрок растројства његове душе је, као остварива могућност, изван моје свести. 
 
И његово размишљање је почело да прескаче. У покушају да изнађе друштвено прихватљиву форму која би могла да укључује и Цркву и мене, предлагао је видове „заједничког“ живота који су решавали само делиће потреба. Ја знам да владике своје љубавнице и љубавнике запосле као најближе сараднике па проводе доста времена са њима, али то и даље значи провести тек понеку ноћ заједно, увек на опрезу, увек под стресом ко ће шта да сазна и како ће то да злоупотреби. Ја знам да се истополни пар верника замонаши заједно, добију на старање празан манастир и издржавање, али би то значило да његово прикључење Цркви опет не води тамо где је срце његово. 
 
Био сам стављен пред раскршће које у свим смеровима води - никуда. Или ћу да живим живот испуњен његовим присуством, а да њега гурам у одустајање од сопствених потреба, или ћу да ја одустанем од онога што мене храни да би било како је њему потребно. Или смо могли да тако плутамо по свемиру, виђајући се повремено, подсећајући себе да имамо нешто свето, а немамо, чекајући тренутак када ће његов пут у Цркви почети да се развија, да чекамо крај. 
 
Или - ништа. 
 
Једне топле пролећне вечери, код мене, истиснуо сам кроз грло и уста пар последњих речи. Дао им звук. Дао им живот. Наше зурење у безизлаз, јесам ја пресекао, али је прекид био споразуман. После мојих речи смо још једном имали секс, али је уместо вођења љубави то било опраштање од ње. За опроштај смо имали једну ноћ. Још један додир са Смислом. 
 
Отишао је. 
 
Пресекао сам поучен искуством да могу да прегурам сваки бол. Прегураћу и ово, уз већ опробаниобразац: годину дана самовања, писања и компоновања, годину дана насумичног и безименог јебавања наоколо „у три смене“ и онда још годину дана сазревања и нормализације. Ово је радило у свим претходним озбиљним раскидима. Радиће и сада. 
 
Неколико година касније, изнова и изнова ме пресеку сузе за својим домом. Сузе свеже као тог јутра кад је отишао. Уместо пребољевања, са својим болом сам срастао. И стварање, и насумични секс, и самовање, били су преслаби. Јер оно раније су били раскиди. Ово је био развод. 
 

Tagovi



Komentari (112)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jaril Jaril 19:26 13.05.2021

11

zemljanin zemljanin 20:08 13.05.2021

zatecen sam

nemam reci ... trebalo je ovo napisati ... bravo
Jaril Jaril 17:13 14.05.2021

Re: zatecen sam

Кувало се, доста дуго. Хвала на читању и емпатији.
solo solo 20:39 13.05.2021

1000 zašto


Šta u ovakvim vezama određuje ,,muškog,, a šta ,,ženskog,, partnera"?

Nauka se slabo bavi ovim pitanjima pa aj' iz prve ruke.

p.s.

Toliko se znamo a nikako da te pitam zašto te zovu Marli. Jel po Bob Marliju?

Ne, nego zato što mi je ćale bio limar.


Što bliže crkvi to dalje od Boga. Kažu.
shmoo shmoo 21:44 13.05.2021

Десна страна мозга

дебеле касирке у бифеу "Црвено и црно"


solo


p.s.

Toliko se znamo a nikako da te pitam zašto te zovu Marli. Jel po Bob Marliju?

Ne, nego zato što mi je ćale bio limar.




Је л' ово из Лева страна друма Дејана Стојиљковића?

'Ајде, нека је срећан и теби Дан безбедности.









solo solo 22:22 13.05.2021

Re:shmoo

'Ајде, нека је срећан и теби Дан безбедности.


Zašto si tako nestašan.



Time Bandit Time Bandit 23:45 13.05.2021

Re: 1000 zašto

,,muškog,, a šta ,,ženskog,, partnera"?


95% je ženski,
autor je ocigledno ženski,
a muškom nije bitno ko je ženski a ko muški


Jaril Jaril 17:43 14.05.2021

Re: 1000 zašto

Time Bandit
,,muškog,, a šta ,,ženskog,, partnera"?


95% je ženski,
autor je ocigledno ženski,
a muškom nije bitno ko je ženski a ko muški



Последњи пут кад сам гледао, истополни значи два мушкарца или две жене. Јесу опет нешто мењали, а да ме нису обавестили? Пу, у...
Time Bandit Time Bandit 19:19 14.05.2021

Re: 1000 zašto

lepo je pito solo

000 zašto

Šta u ovakvim vezama određuje ,,muškog,, a šta ,,ženskog,, partnera"?

Nauka se slabo bavi ovim pitanjima pa aj' iz prve ruke.


Recimo da je muški partner Milko Đurovski
a ženski Golman
i postavlja se pitanje
koji je odnos iliti procenat između ove dve grupe

zavisno od teritorije, dobio bi procente tipa 60% 40%, ili slično
ali ako bi postavio pet šest pitanja ovoj Đurovski grupi
ustanovio bi da nema mnogo Milka tamo,
sve sam suv Golman
a jedino im se ne dopada
timski raspored, lepše zvuči ako si Milko
maksa83 maksa83 21:22 13.05.2021

...


desibrejarilenematekozagorkedolovac!
gavros gavros 09:28 14.05.2021

Re: ...

Ja upravo prosuh kafu kad otvorih blog!

Gdje si Jarile kućo stara!

Bojan
gavros gavros 09:50 14.05.2021

Re: ...

Baci link na neke svoje kompozicije ako ih imaš on line - volio bih da čujem! Ovo sam radio ranije u besplatnom programu Musescore 2 - ukucavajući note u notni sistem.

Jaril Jaril 17:42 14.05.2021

Re: ...

maksa83

desibrejarilenematekozagorkedolovac!

Сви смо ми Загорка!

Ево навратио мало на пољанче. Што сте га запустили овако? А и пола људи се премаскирало, никог живог да препознам. Мислим да препознајем једино Шмуа, по аватару и габариту. И нагиње књижевности.
Jaril Jaril 17:44 14.05.2021

Re: ...

gavros
Ja upravo prosuh kafu kad otvorih blog!

Gdje si Jarile kućo stara!

Bojan

Кажи да није по тастатури, да не морам да плаћам за штету. :-D


gavros gavros 10:46 15.05.2021

Re: ...

Modernizovao sam se, kuckam na telefon!
shmoo shmoo 21:32 13.05.2021

А шта фали Мир Јам?

Мислим, стварно, још ће да испадне да читам Мир Јам.






Jaril Jaril 17:14 14.05.2021

Re: А шта фали Мир Јам?

Не знам, нисам чито. мајкеми
shmoo shmoo 18:27 14.05.2021

Re: А шта фали Мир Јам?

Jaril
Не знам, нисам чито. мајкеми



Велика грешка и минус проистекли из пуке гордости и предрасуда, а све због некаквог фантомског разума и осећајности због чега никада нећеш досећи орканске висове духовности у својој усковитланој души.

Jaril Jaril 20:21 14.05.2021

Re: А шта фали Мир Јам?

shmoo
Jaril
Не знам, нисам чито. мајкеми



Велика грешка и минус проистекли из пуке гордости и предрасуда, а све због некаквог фантомског разума и осећајности због чега никада нећеш досећи орканске висове духовности у својој усковитланој души.



Хаха, насмеја ме. А озбиљно, вреди читати?
shmoo shmoo 04:11 15.05.2021

Re: А шта фали Мир Јам?

Jaril
shmoo
Jaril
Не знам, нисам чито. мајкеми



Велика грешка и минус проистекли из пуке гордости и предрасуда, а све због некаквог фантомског разума и осећајности због чега никада нећеш досећи орканске висове духовности у својој усковитланој души.



Хаха, насмеја ме. А озбиљно, вреди читати?





Па знаш и сам оно старо правило, све што нема срећан крај није књижевност.




EDIT: Накнадно се сетих речи великог мага Богдана Тирнанића:

"Дража ми је и вреднија баналност од глупости."

Черевићан Черевићан 00:33 14.05.2021

потпуном јасноћом

или,благословом заједничких ноћи ка растројству раздвојених дана

подржавам љубав што покретач свега
схватањима буђав размишљам о том,
пред дилемом ...жпо ил' рутава гууза
код мене кљокнутог вагн'о би ..femdom

Jaril Jaril 17:19 14.05.2021

Re: потпуном јасноћом

Насмејасте ме гос'н Черевићан. Punch line, или punch word, је генијална.
tess1 tess1 08:50 14.05.2021

..

Први пут, једног поподнева на првом заједничком летовању. Знате оно кад немате око чега да се свађате, па измислите нешто глупо. Ми смо се - после једног секса - посвађали око тога ко више ужива у нашем сексу. Испало да из моје перспективе ја више уживам, а из његове да он више ужива. Наравно да је глупо. У нашу одбрану, постојао је подтекст да смо обојица оманули да се побринемо за задовољство оног другог. Поново смо се креснули тек ујутру.

Hm, Tantalove su to muke bile. :)
Jaril Jaril 17:19 14.05.2021

Re: ..

tess1
Први пут, једног поподнева на првом заједничком летовању. Знате оно кад немате око чега да се свађате, па измислите нешто глупо. Ми смо се - после једног секса - посвађали око тога ко више ужива у нашем сексу. Испало да из моје перспективе ја више уживам, а из његове да он више ужива. Наравно да је глупо. У нашу одбрану, постојао је подтекст да смо обојица оманули да се побринемо за задовољство оног другог. Поново смо се креснули тек ујутру.

Hm, Tantalove su to muke bile. :)


Ма ужас.
tess1 tess1 19:09 14.05.2021

Re: ..

principessa_etrusca principessa_etrusca 08:59 14.05.2021

Бол

Твоја прича ме је подсетила на крхку старицу из Шипанске Луке која је пре неколико деценија свакога дана сатима зурила у море. Могуће је да сам је запамтила као крхкију и старију јер сам сама била врло млада, а говорило се да чека некога ко је отишао и није се вратио, да ли зато што није могао или што није хтео.

Јариле, твој "муж" није хтео да буде са тобом. Он те је волео, али очигледно не довољно да би због тебе жртвовао нешто друго што је желео и што му је било важно. Ти си био љубавница, а каријера жена коју није хтео да остави због тебе. Он сада можда пева "Шта ће мени коњи врани,...", али то је његов избор и његов живот.

Нас овде занимаш ти који си упао у замку учауравања у патњу, и само је на теби да одлучиш шта даље, да ли ћеш тако живети док не остане оно мало времена које је Ишигуро назвао "remains of the day", када још само може да се размишља о ономе што је заувек пропуштено, или ћеш ипак одлучити да живиш, односно да поново волиш.

И мали савет, if I may. Други пут бирај некога ко је слободан да воли кога год хоће.
tess1 tess1 11:43 14.05.2021

Re: Бол

Јариле, твој "муж" није хтео да буде са тобом. Он те је волео, али очигледно не довољно да би због тебе жртвовао нешто друго што је желео и што му је било важно. Ти си био љубавница, а каријера жена коју није хтео да остави због тебе. Он сада можда пева "Шта ће мени коњи врани,...", али то је његов избор и његов живот.

Нас овде занимаш ти који си упао у замку учауравања у патњу, и само је на теби да одлучиш шта даље, да ли ћеш тако живети док не остане оно мало времена које је Ишигуро назвао "remains of the day", када још само може да се размишља о ономе што је заувек пропуштено, или ћеш ипак одлучити да живиш, односно да поново волиш.

И мали савет, if I may. Други пут бирај некога ко је слободан да воли кога год хоће.

Da, prestrog je prema sebi, mudro si ovo napisala premda sam ja malo drugačije protumačila i kanda se malo iznervirala radi dvije rečenice,
Ако будем инсистирао да будемо заједно, и будем инсиситрао на ономе што је мени потребно, онда ћу ја да будем сила која њега гура у унутрашњу расцепљеност између љубави према Цркви и љубави према мени. Бити узрок растројства нечије душе, за мене је претеће.

Bio je rascijepljen između dva raja (život sa tobom i crkvom), ti između ljubavi sa njim i samoće bez njega (raja i pakla)?

I on bira crkvu u kojoj je njegova ljubav (bit?) zabranjena? Bira laž? Ako je bio u jedinstvu sa tobom izabrao je ljubavnicu koja ga ne zarezuje ni 5%?

Hm, nemoj da patiš, to sa njim svjetovnim (popovska posla) nije bilo za tebe smrtnika..

Ne daj se. :)
Time Bandit Time Bandit 14:08 14.05.2021

Re: Бол

Bio je rascijepljen između dva raja (život sa tobom i crkvom), ti između ljubavi sa njim i samoće bez njega (raja i pakla)?


Pametan je onaj Rio Tinto
u Srb zaposlio samo žensko da ga predstavlja
ko veli, manje štete po njih kad neko pristojno čeljade priča gluposti

tako i ovde, u direktnoj suprotnosti Pismu
HaSatan je u prevodu opozicija, suprotna strana
tess1 tess1 15:03 14.05.2021

Re: Бол

Pametan je onaj Rio Tinto
u Srb zaposlio samo žensko da ga predstavlja
ko veli, manje štete po njih kad neko pristojno čeljade priča gluposti

tako i ovde, u direktnoj suprotnosti Pismu
HaSatan je u prevodu opozicija, suprotna strana

Samo malo, jel mi nešto zamjeriš i koliko je od 0 do 10 loše? 121 loše? :)
Time Bandit Time Bandit 15:16 14.05.2021

Re: Бол

tess1
Pametan je onaj Rio Tinto
u Srb zaposlio samo žensko da ga predstavlja
ko veli, manje štete po njih kad neko pristojno čeljade priča gluposti

tako i ovde, u direktnoj suprotnosti Pismu
HaSatan je u prevodu opozicija, suprotna strana

Samo malo, jel mi nešto zamjeriš i koliko je od 0 do 10 loše? 121 loše? :)


Tko sam ja da zameram nekom na njegovom postojanju, ponašanju, i na kraju komentarisanju?

Ako smem da primetim, u ovom slučaju,
koristiš pojmove i konjstrukcije koje ne stoje,
a kojima nastojiš da pomiriš dve suprotne strane
Nebo i Zemlju

tess1 tess1 15:33 14.05.2021

Re: Бол

Tko sam ja da zameram nekom na njegovom postojanju, ponasanju, i na kraju komentarisanju?

Ok, reći nekom da je glup i nije veliki grijeh, il? Ljudski je.
Ako smem da primetim, u ovom slucaju,
koristis pojmove i konjstrukcije koje ne stoje,
a kojima nastojis da pomiris dve suprotne strane
Nebo i Zemlju

Smiješ da primjetiš ali sam u ovoj konstrukciji od Jarilove dvije rečenice koje daju odgovor cijelom tekstu nepokolebljiva, i precizna, i jasna. Vidim da dole pišeš o ljubavi kao da je dokaz njenog postojanja okom vidljiva riječ ljubav.

Šta je Jaril napisao? Ima veze sa iskorištavanjem zemljišta:

1) jedna osoba uzima i od neba i od zemlje najbolje, bira
2) druga osoba nije samoživa (samo smrtan čovjek, tako daleko od božije milosti, il?)

Ако будем инсистирао да будемо заједно, и будем инсиситрао на ономе што је мени потребно, онда ћу ја да будем сила која њега гура у унутрашњу расцепљеност између љубави према Цркви и љубави према мени. Бити узрок растројства нечије душе, за мене је претеће.

1) ako budem insistirao
2) što je meni potrebno
3) ja onda utičem
4) između ljubavi prema crkvi i ljubavi prema meni
5) teret krivice i rastrojstvo nečije duše

Šta radi partner nakon ove unutrašnje borbe? Bira ljubav prema crkvi? Mislim, upitna je njegova i savjest i svjesnost. Savjest prema Bogu i svjest o emocijama drugog čovjeka.


Bill Murray and Sofia Coppola on the set of “Lost in Translation” (2003)



Time Bandit Time Bandit 16:53 14.05.2021

Re: Бол

Bira ljubav prema crkvi?


Lepo opisa naš autor odnose u Crkvi, i ono što se dešava iza zatvorenih vrata, uostalom tako je u tradicionalističkim, rekao bih pre folklornim crkvama širom sveta. Tražite i daće vam se...

Jedan od viših objasni da je Pravoslavlje u suštini srpsko iskustvo Hrišćanstva, a ovaj drugi skoro reče Molite Boga za Mene, i sve u tom stilu, a čime to mogu da objasne i potkrepe nije poznato...

Izgleda tu ima neko pravilo, što ideš više to je tužnije

Koliko oni imaju veze sa Pismom i predstavljanjem Očevog Kraljevstva ostavljam vama da sudite, po meni oni predstavljaju sebe i svoj izvitopereni sistem.

Zato me i čudi što autor ima nekih moralnih dilema spram Crkve koja samu sebe poništava svetovnim radnjama koje su u direktnoj suprotnosti Pismu.

Sa ljudskog stanovišta, shvatam autora, koji je iskren i dobar čovek, i iz njegovog pisanija vidim gde ga život vodi...
tess1 tess1 17:14 14.05.2021

Re: Бол


Sa ljudskog stanovišta, shvatam autora, koji je iskren i dobar čovek, i iz njegovog pisanija vidim gde ga život vodi...

Nisam razmišljala gdje ga život vodi, u iskušenju sam pitati te, bojim se smislićeš neki dobar i pametan put na kom dobri i iskreni ljudi ne pate za crkvenim licemjerima. Bojim se biće sjajno. :)
Jaril Jaril 18:01 14.05.2021

Re: Бол

principessa_etrusca


Тачно је то да ме је волео, али не довољно да би одустао од нечега што му је важно. Као што је тачно да то важи и за мене. Што конфузију прави још већом. Било би много лакше да могу да упрем прстом у њега и викнем 'Ти си крив', али бих слагао. Криви смо обојица. И обојица нисмо криви. Када сам га запросио, то је у ствари био дугачак, озбиљан разговор и једино што му замерам јесте што је требало тада да више инсистира на томе шта може, шта не може. Ја сам тај разговор чуо као да може то што ја желим. Али је, опет, врло вероватно да сам назнаке тога да не може гурнуо у несвесно и разговор наводио на моју воденицу.

И у праву си, то је његов избор. Само много смара кад туђ избор нас разбуца у комадиће.

Сад врло покушавам да наставим даље. То траљаво иде. Зурење у море звучи тако примамљиво.

Нас овде занимаш ти

Бескрајно поцрвенео


Хвала на читању, бризи и емпатији
Jaril Jaril 18:48 14.05.2021

Re: Бол

tess1


Његова љубав према Цркви је много комплексна и задире баш дубоко у срж његовог бића и идентитета. То би све било превише за овај текст. И он уистину налази љубав и емотивну сигурност међу појединим људима у Цркви. Ја потпуно разумем колико Црква њему значи и то ме можда још и више нервира. Када бих могао да га демонизујем и осудим, лакше бих га отписао и кренуо даље.

Велико хвала на читању, промишљању и емпатији.

tess1 tess1 19:11 14.05.2021

Re: Бол

Његова љубав према Цркви је много комплексна и задире баш дубоко у срж његовог бића и идентитета. То би све било превише за овај текст. И он уистину налази љубав и емотивну сигурност међу појединим људима у Цркви. Ја потпуно разумем колико Црква њему значи и то ме можда још и више нервира. Када бих могао да га демонизујем и осудим, лакше бих га отписао и кренуо даље.

Велико хвала на читању, промишљању и емпатији

Uh, što se meni sviđa ovo tvoje promišljanje kroz komentare.

p.s.
Када бих могао да га демонизујем и осудим, лакше бих га отписао и кренуо даље.

Ja ga već mrzim ima par sati. :)
Time Bandit Time Bandit 19:35 14.05.2021

Re: Бол

tess1

Sa ljudskog stanovišta, shvatam autora, koji je iskren i dobar čovek, i iz njegovog pisanija vidim gde ga život vodi...

Nisam razmišljala gdje ga život vodi, u iskušenju sam pitati te, bojim se smislićeš neki dobar i pametan put na kom dobri i iskreni ljudi ne pate za crkvenim licemjerima. Bojim se biće sjajno. :)


Mogu da ti opišem kako bi ta sesija izgledala,
ali nema razloga,
a ni domaćin nije tražio tako nešto,
On izgleda traži samo empatiju posle inicijalnog šoka
priređenog puritancima, sve sa čudnim naslovom i sadržajem,
a pravo mesto za takav tekst je Glas Pravoslavlja...

tess1 tess1 20:11 14.05.2021

Re: Бол

posle inicijalnog šoka
priređenog puritancima, sve sa čudnim naslovom i sadržajem,

Ma ne, Predatortz je komentarom pomjerio sve granice.. :)
principessa_etrusca principessa_etrusca 22:25 14.05.2021

Re: Бол

Ja ga već mrzim ima par sati. :)

#Me Too. :)

Овде се спомиње његова наводна љубав према Цркви, али ја сам то назвала љубављу према каријери. Он није био искрен ни према себи, ни према својој вери, Цркви и партнеру. Да ли је он био искрен према икоме?
alselone alselone 22:32 14.05.2021

Re: Бол

Za to nam već trebaju profesionalci.
Time Bandit Time Bandit 00:13 15.05.2021

Re: Бол

alselone
Za to nam već trebaju profesionalci.


o čemu se ovde radi, pored ove prve nagrade tv u boji, ima li još nešto ovog tipa, sponzoruša koja to nije ili će to biti u sledećem izdanju

Jaril Jaril 00:41 15.05.2021

Слободне асоцијације

alselone
Za to nam već trebaju profesionalci.


tess1 tess1 05:56 15.05.2021

Re: Бол

#Me Too. :)

:))
Овде се спомиње његова наводна љубав према Цркви, али ја сам то назвала љубављу према каријери. Он није био искрен ни према себи, ни према својој вери, Цркви и партнеру. Да ли је он био искрен према икоме?

Upravo.
principessa_etrusca principessa_etrusca 09:03 15.05.2021

Re: Бол

Тачно је то да ме је волео, али не довољно да би одустао од нечега што му је важно. Као што је тачно да то важи и за мене. Што конфузију прави још већом.

Није јасно на шта мислиш када кажеш да важи и за тебе. Од чега ти ниси одустао због њега и ваше везе? Не мислиш ваљда да је била реална опција замонашивања заједно са њим и свесног прихватања живота у лажи и порочности?
Било би много лакше да могу да упрем прстом у њега и викнем 'Ти си крив', али бих слагао. Криви смо обојица. И обојица нисмо криви. Када сам га запросио, то је у ствари био дугачак, озбиљан разговор и једино што му замерам јесте што је требало тада да више инсистира на томе шта може, шта не може. Ја сам тај разговор чуо као да може то што ја желим. Али је, опет, врло вероватно да сам назнаке тога да не може гурнуо у несвесно и разговор наводио на моју воденицу.

Нисте криви обојица, макар не у истој мери. То што си чуо оно што си желео да чујеш је људски, јер си га волео, а то да он "није више инсистирао" је твоја интерпретација и покушај да ублажиш његово лагање.
И у праву си, то је његов избор. Само много смара кад туђ избор нас разбуца у комадиће.

Тај тип је извесно био интересантан, али није био вредан твоје љубави јер је био лажов. Ти си му приписао вредност коју он није имао, нити има.
Сад врло покушавам да наставим даље. То траљаво иде. Зурење у море звучи тако примамљиво.

Не би било лоше да се коначно наљутиш зато што си лаган, да престанеш да се самосажаљеваш и да се усправиш. Воли себе и ради што више.
haklberi_tom haklberi_tom 08:24 16.05.2021

Re: Бол

Time Bandit
Bira ljubav prema crkvi?


Lepo opisa naš autor odnose u Crkvi, i ono što se dešava iza zatvorenih vrata, uostalom tako je u tradicionalističkim, rekao bih pre folklornim crkvama širom sveta. Tražite i daće vam se...

Jedan od viših objasni da je Pravoslavlje u suštini srpsko iskustvo Hrišćanstva, a ovaj drugi skoro reče Molite Boga za Mene, i sve u tom stilu, a čime to mogu da objasne i potkrepe nije poznato...

Izgleda tu ima neko pravilo, što ideš više to je tužnije

Koliko oni imaju veze sa Pismom i predstavljanjem Očevog Kraljevstva ostavljam vama da sudite, po meni oni predstavljaju sebe i svoj izvitopereni sistem.

Zato me i čudi što autor ima nekih moralnih dilema spram Crkve koja samu sebe poništava svetovnim radnjama koje su u direktnoj suprotnosti Pismu.

Sa ljudskog stanovišta, shvatam autora, koji je iskren i dobar čovek, i iz njegovog pisanija vidim gde ga život vodi...

Po sebi možeš da shvataš, bilo šta, kako god hoćeš.
Ko to može da te sprečava!?
Isto tako, najmanje jednako, svi drugi mogu da shvataju sve kako god hoće - pa i Crkvu.
Tvoje shvatanje Crkve nije ni malo 'vrednije' od njihovog.
predatortz predatortz 11:56 14.05.2021

Zajebano je to vaše...

Jako zajebano! Osećaš, voliš, želiš... A sve što može da se uroti protiv toga, uroti se bez dvoumljenja.

Nije ni nama lako, ali to vaše je mnogo zajebanije. A potreba je ista - voleti i biti voljen.

apacherosepeacock apacherosepeacock 12:27 14.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

Мој муж је био неко мудо при Цркви.


E jbg. 2x peh..

jer zavoliš srećno oženjenog pa još za crkvu.

I u državama gde je civilni homo brak ozakonjen, crkva ga ne priznaje.


(jedino moguće rešenje je (bilo) - napustite Srbiju i nastanite se gde je gej brak ozakonjen plus on napusti crkvu. ali po svemu napisanom - nemoguće I jedno i drugo. kao i mnoge druge ljubavne veze iz nekih drugih razloga i ta tvoja je iz navedenih razloga bila neostvariva)

Time Bandit Time Bandit 14:41 14.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

A potreba je ista - voleti i biti voljen.


Meni deda objasnio kad sam bio mali šta je ljubav, a šta potreba,
reče:
Postoji ljubav Roditelja prema Deci, i Dece prema Roditeljima,
isto su meso i krv,
a sve ostalo je potreba ili požuda
u zadovoljenju spostvenog postojanja

i sam autor kaže

Mени су од брака потребне три ствари: редован секс, мир и да сваке ноћи, током спавања привијем увек исто тело уз себе.


nije rekao da mu u tom trojstvu treba i ljubav,
uprošćeno, treba mu
redovan sex, sto može da ima sa svakim ko je odgovarajući i slobodan u to vreme
mir, da ga trenutni partner verbalno i fizički ne zlostavlja
a za ovo treće može i jedno ćebe više

a za ljubav reče u početku

Čim je iskoračio iz kola, zavoleo sam kako se osećam kad je tu

što može da se pročita i kao

Čim je iskoračio iz kola, zavoleo sam ga zbog radi sebe
Time Bandit Time Bandit 15:07 14.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

(jedino moguće rešenje je (bilo) - napustite Srbiju i nastanite se gde je gej brak ozakonjen plus on napusti crkvu.


svuda je isto,
ni bolje ni gore,
moguće je da će papua (mislim onaj izbacivač iz svetovnog života, a sada papa)
naći načina da to progura u nekoj bližoj / daljnoj buducnosti
kad njima zaodgovara


Jaril Jaril 18:10 14.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

predatortz
Jako zajebano! Osećaš, voliš, želiš... A sve što može da se uroti protiv toga, uroti se bez dvoumljenja.

Nije ni nama lako, ali to vaše je mnogo zajebanije. A potreba je ista - voleti i biti voljen.


Кад је љубав у питању, мртва трка. Иста потреба, а различита друштвена очекивања, притисци и осуде.


Хвала на читању и емпатији
Jaril Jaril 18:15 14.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

apacherosepeacock
Мој муж је био неко мудо при Цркви.


kao i mnoge druge ljubavne veze iz nekih drugih razloga i ta tvoja je iz navedenih razloga bila neostvariva)


Много љубави знам које су из ко зна ког разлога неоствариве. Превише.

А то да баш умем да изаберем...

Хвала на читању и разумевању
Jaril Jaril 18:30 14.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

Time Bandit

Ја сам дефиницију љубави усвојио од Св. Апостола Павла, из његове Химне Љубави која може да се укратко сведе на: безусловно прихватање. Ово је подржано и од савремене психологије.

Мислим да велики број проблема у браковима настаје због тога што су се људи венчали пре него што су себи јасно освестили шта је то што им је потребно од супружника. Па онда то откривају у браку, обично прећуно тражећи и гласно приморавајући једно друго да те потребе задовоље. И овим измуче једно друго до крајњих граница.

Одговор на питање, зашто људи заволе друге људе тек треба да буде дат, ако је то уопште могуће. Мој најјачи предосећај је да је то због тога како се људи осећају поред других људи. (Добро, и феромона.) А много пута сам се осећао тако да ме то привлачи другој особи, а да ми је скроз мрско што се тако осећам. Оно што је моје значење у реченици "заволео сам како се осећам кад је ту" јесте да је учинио да будем 'најбоља верзија себе' (колико год глуп овај израз).

Time Bandit Time Bandit 19:07 14.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

Jaril
Time Bandit

Ја сам дефиницију љубави усвојио од Св. Апостола Павла, из његове Химне Љубави која може да се укратко сведе на: безусловно прихватање. Ово је подржано и од савремене психологије.


Ako misliš na ovu poslanicu, nejasno je kako si povezao sve to sa svojim slučajem.
Koliko je meni poznato u Pismu, i starom i novom, nema opravdanja za istopolnu ljubav koju ti opisuješ.

A mogao si da navedeš i opis ljubavi između Džonatana i Davida, voleo ga je ljubavlju koja prevazilazi ljubav žene i u nekoj čudnoj konstrukciji dokažeš da je nemoguće ipak moguće.

Jedno je ipak jasno, da si ti kao i Eva, odbio volju i ljubav Oca. To što je ona pojela zabranjeno voće, a ti imao sex sa možebiti budućim mužem, je posledica onog prvog greha.
Jaril Jaril 20:27 14.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

Ako misliš na ovu poslanicu, nejasno je kako si povezao sve to sa svojim slučajem.

"Љубав не тражи своје."

Један од начина како се људи понашају у сличним ситуацијама у браку и везама јесте да почну да вичу, урлају, уцењују, постављају ултиматуме... Покушавају да изнуде да други одустане од пресудно важног. Мени је то супротно од љубави. И то је направило 4D лавиринт у мени.

Хвала на читању и интересовању
principessa_etrusca principessa_etrusca 03:25 15.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

I u državama gde je civilni homo brak ozakonjen, crkva ga ne priznaje.

Став англиканске цркве је да за свештенство није дозвољен истополни брак, али јесте грађанско партнерство под условом да остану целибатни. (Разнополни свештенички бракови, било мушкарца или жене свештеника, су дозвољени.)

Clergy will not be allowed to enter same-sex marriages. Clergy of the same sex are allowed by the Church to enter civil partnerships, but only on the understanding that they will remain celibate.

Када је ово уведено, пре сигурно 16-17 година, чини ми се деценију након што су жене могле да буду свештеници, многи англиканци, било свештенство, било верници, шокирани толиким либерализмом, прелазили су код католика, а знатан број и код православних.
mariopan mariopan 08:40 15.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

Један од начина како се људи понашају у сличним ситуацијама у браку и везама јесте да почну да вичу, урлају, уцењују, постављају ултиматуме... Покушавају да изнуде да други одустане од пресудно важног. Мени је то супротно од љубави. И то је направило 4D лавиринт у мени.

Jeste suprotno od ljubavi.
Za mene je ljubav ako ga pustiš da ide tamo gde želi, gde će biti srećan, makar te bolelo onoliko.

Gde si Jarile tako dugo?

principessa_etrusca principessa_etrusca 09:14 15.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

Time Bandit
(jedino moguće rešenje je (bilo) - napustite Srbiju i nastanite se gde je gej brak ozakonjen plus on napusti crkvu.

svuda je isto,
ni bolje ni gore,
moguće je da će papua (mislim onaj izbacivač iz svetovnog života, a sada papa)
naći načina da to progura u nekoj bližoj / daljnoj buducnosti
kad njima zaodgovara

Написала сам већ да англиканци увелико дозвољавају целибатно грађанско партнерство.


After Orlando: Gay Love, a poem by Carol Ann Duffy

This writer is gay,
and the priest, in the old love of his church,
kneeling to pray.
The farmer is gay, baling the gold hay
out in the fields,
and the teacher, cycling to school each day.
The politician is gay,
though he fears to say,
knotting his tongue, his tie;
and the doctor is gay,
taking your human pulse in her calm way.
The scientist is gay,
folding the origami of DNA,
and the judge, in his grey wig, is gay.
The actress is gay,
spotlit in the smash-hit play;
the butcher, the baker, the candlestick-maker,
our children, are gay.
And God is gay.
apacherosepeacock apacherosepeacock 10:43 15.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

principessa_etrusca
I u državama gde je civilni homo brak ozakonjen, crkva ga ne priznaje.

Став англиканске цркве је да за свештенство није дозвољен истополни брак, али јесте грађанско партнерство под условом да остану целибатни. (Разнополни свештенички бракови, било мушкарца или жене свештеника, су дозвољени.)

Clergy will not be allowed to enter same-sex marriages. Clergy of the same sex are allowed by the Church to enter civil partnerships, but only on the understanding that they will remain celibate.

Када је ово уведено, пре сигурно 16-17 година, чини ми се деценију након што су жене могле да буду свештеници, многи англиканци, било свештенство, било верници, шокирани толиким либерализмом, прелазили су код католика, а знатан број и код православних.


Da.
Anglikanci i pojedine protestantske crkve (od milion postojećih) su mnogo fleksibilniji od drugih. Od onih koji su prihvatili žene kao svestenike se najpre mogao očekivati donekle promenjen, stav i politika/praksa crkve.
apacherosepeacock apacherosepeacock 10:52 15.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

Jaril
apacherosepeacock
Мој муж је био неко мудо при Цркви.


kao i mnoge druge ljubavne veze iz nekih drugih razloga i ta tvoja je iz navedenih razloga bila neostvariva)


Много љубави знам које су из ко зна ког разлога неоствариве. Превише.

А то да баш умем да изаберем...

Хвала на читању и разумевању



Svako dobro, Jarile.
kamilo_emericki kamilo_emericki 16:38 15.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

mariopan

Za mene je ljubav ako ga pustiš da ide tamo gde želi, gde će biti srećan, makar te bolelo onoliko.

Između ostalog.
Ljubav nije posjedovanje i čudno je kako kod nekih svi razlozi voljenja neke osobe nestanu zbog jednog akta.
Jaril Jaril 17:36 15.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

mariopan

Jeste suprotno od ljubavi.
Za mene je ljubav ako ga pustiš da ide tamo gde želi, gde će biti srećan, makar te bolelo onoliko.

Gde si Jarile tako dugo?


Ево Мариопан,био малко заузет љубавним животом, ко што видиш, учио неке нове ствари и ужелео се интернет комуникације.



Шта сам пропустио?
tess1 tess1 06:10 16.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

Za mene je ljubav ako ga pustiš da ide tamo gde želi, gde će biti srećan, makar te bolelo onoliko.

Mariopan, to je praštanje. :)
tess1 tess1 06:11 16.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

Написала сам већ да англиканци увелико дозвољавају целибатно грађанско партнерство.

Principessa, nešto gledam, ti bi bila dobra sveštenica. Kompletna. :)
principessa_etrusca principessa_etrusca 07:07 16.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

tess1
Написала сам већ да англиканци увелико дозвољавају целибатно грађанско партнерство.

Principessa, nešto gledam, ti bi bila dobra sveštenica. Kompletna. :)

Твој смисао за хумор је second to none. :)
tess1 tess1 07:50 16.05.2021

Re: Zajebano je to vaše...

Твој смисао за хумор је second to none. :)

Vjeruj mi da to stvarno mislim. :)
iqiqiq iqiqiq 17:54 14.05.2021

Ceremonije

Bilo pred državom ili crkvom meni te ceremonije nisu jasne, kao obavezujemo se pred nekim institucijama da ćemo biti zauvek zajedno i voleti se do kraja života... To je večiti izazov kroz vekove da dve osobe ostanu i opstanu, ljubav se sigurno modifikuje, seks pod stare dane ne računaj, tako da jedino opstaje neka vrsta drugarstva šta li...

Inače ako mešoviti brakovi postoje, za sam i za istopolne, to su građanska prava i treba rešiti, pa ko voli nek izvoli, mislim da se venčava i papirom ili pred Bogom obavezuje na večnu ljubav. Nekako je teško garantovati ljubav doveka

Tako da Jarile, batali tog lika, ako si uživao u ljubavi, bilo pa prošlo, idemo dalje, srećno
Jaril Jaril 20:18 14.05.2021

Re: Ceremonije

iqiqiq

Уживао, и више од тога. Ја сам врло захвалан што сам поетски речено погледао смислу живота у очи. Сад знам какав је осећај. :)

За питање институције брака, често ми се мота по глави мишљење да је суштина у томе да вези помаже да се изгради, дефинише и развије ако је препозната од стране окружења, заједнице, друштва. Да динамика ја-ми боље функционише у окружењу прихватања. Врло је вероватно да је такво размишљање погрешно.

Хвала за читање, разумевање и подршку
angie01 angie01 20:52 14.05.2021

znam da je lako reci sa strane,

Al mi se cini da je ceo pristup prilicno fatalistican,...i samim tim nerealan.
Ljudi se spajaju onim sto imaju u glavi, u srcu i u gacama i tek kada su sva tri polja popunjena, moze se desiti nesto "pravo" al bez garancije vezano za rok trajanja.

Traju najbolje/najduze odnosi u kojima postoji sa obe strane ista vizija sta se od zivota zeli, kako bi on trebalo da se zivi, znaci slaganje oko istog puta, pravca i nacina prolaska...sto u ovom slucaju nije ispunjeno.

Crkveni covek je pri tome idealizovan, jer u svom kljucnom odabiru nije iskreni, stavise, kao boziji covek bazicno je jeretik, sto Bandit pokusava da kaze u par komentara, pa jos zbog licne udobnosti, benefita-nejmit- odustaje od veze koja bi mogla da mu ugrozi tu ususkanost i buduce mogucnosti, jer se pazi sada, odvija van crkvenih institucija, pa je opasnija u slucaju otkrivanja, ( dok je u popovskim kuloarima ipak zasticena, iako nedozvoljena).Ja bih se tu zamislila.

Lik je u sustini izabrao sebe, (ono sto je bolje po njega, sto otkriva mnogo toga vezano za samu vezu iz njegove perspektive-covek se uvek bori za ono sto mu je vaznije), pa predlazem Jarilu da to isto ucini,...mogucnosti su bezgranicne, negde ga ceka covek njegovog zivota:).
Jaril Jaril 00:28 15.05.2021

Re: znam da je lako reci sa strane,

angie01


Ти си у праву, човек треба да се побрине за себе. Што сам ја и урадио пре неколико година. Али ме још увек прате репови и оно 'а можда ипак'. Можда зато што ми се ретко дешавало да кад неког загрлим то буде готово мистично искуство. И ово је било први пут у овој снази. Ваљда отуд фатализам.

Хвала на читању, разумевању и охрабривању
angie01 angie01 00:42 15.05.2021

Re: znam da je lako reci sa strane,

'а можда ипак'.


ako mogu da kazem kratko,...ZABORAVI...zamisljas nesto sto nije...( sve veze koje se ne zavrse prirodno-ne izive se do kraja, ostavljaju prostor za fantaziranje, i tako te drze zarobljenog).
principessa_etrusca principessa_etrusca 11:05 15.05.2021

Re: Ceremonije

За питање институције брака, често ми се мота по глави мишљење да је суштина у томе да вези помаже да се изгради, дефинише и развије ако је препозната од стране окружења, заједнице, друштва. Да динамика ја-ми боље функционише у окружењу прихватања. Врло је вероватно да је такво размишљање погрешно.

Суштина је у томе да пар није острво и да шире окружење треба да их препозна као пар, а за вернике, и Бог у кога верују је сведок њиховог заједништва. Церемоније и те како имају смисла.
niccolo niccolo 11:11 15.05.2021

Ja samo

da pozdravim Jarila
Jaril Jaril 13:18 15.05.2021

Re: Ja samo

niccolo
da pozdravim Jarila

Поздрав ниццоло

dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 11:57 15.05.2021

Jarile!

Drago mi je da vidim da si se manuo fufica i vratio pravim životnim vrednostima- blogovanju.
docsumann docsumann 12:41 15.05.2021

Re: Jarile!

real life!?
to je tak barbarski


pozdrav za jarila.
angie01 angie01 12:50 15.05.2021

Re: Jarile!

real life!?
to je tak barbarski


Jaril Jaril 13:05 15.05.2021

Re: Jarile!

dobrosavljevic_m
Drago mi je da vidim da si se manuo fufica i vratio pravim životnim vrednostima- blogovanju.


Блудни син се вратио кући
Jaril Jaril 13:13 15.05.2021

Re: Jarile!

docsumann
real life!?
to je tak barbarski


pozdrav za jarila.

Морао да ставим 11 пошто је то његова песма. Па ме ухватила фрка како ћу теби на очи. Ал' ниси био страшан. Да мало исперемо уши.



docsumann docsumann 14:26 15.05.2021

Re: Jarile!

tess1 tess1 07:51 16.05.2021

Re: Jarile!

Dokse, za njega je Kenozoik. :)
docsumann docsumann 11:50 16.05.2021

Re: Jarile!

tess1
Dokse, za njega je Kenozoik. :)




tess1 tess1 12:54 16.05.2021

Re: Jarile!

Hm, sviđa mi se ovo, e. :)
st.jepan st.jepan 14:47 15.05.2021

...

Мој муж

Ako je verovati RTS-u, to je u Srbiji ko dobar dan.
Nedavno, skrolujem, onako bezidejno i napola zombirano, TV kanale.
Iznenada, trgne me replika iz neke RTS-ove serije, valjda humorističke:
"Ne, nemam ja mamu, imam tatu i tatinog muža".
I niko se ič ne začudi!
Ako sam dobro razumeo, stvar se dešava u nekom pri(beo)gradskom selu.
Izgleda, ti okolo-beogradski seljani žešće emacipovani - nema takvih ni oko Brisela.



angie01 angie01 22:12 15.05.2021

Digresija

https://www.beforeafter.rs/muzika/gordan-paunovic/

povodom godisnjice osnivanja radija B92--citajte,slusajte,...hebiga...
Jukie Jukie 22:10 16.05.2021

100

da ne ostane na 99
bocvena bocvena 08:19 17.05.2021

crni jarile,

hoces li se ti ikad izvuci iz kandzi te crkve?
valjda ima postenih gejeva i van te institucije!
a mozda tebe pali bas ta nedostupnost i patnja? inace je ljubav mala i nedostojna?
i mnogi je heteroseksualac/ka postradao/la od toga:)))


predatortz predatortz 08:23 17.05.2021

Re: crni jarile,

i mnogi je heteroseksualac/ka postradao/la od toga:)))


Naročito oni kojima žena ne dozvoljava da imaju devojku.
bocvena bocvena 08:30 17.05.2021

Re: crni jarile,

zlobnica! usurpadora:)
st.jepan st.jepan 10:35 17.05.2021

Re: crni jarile,

predatortz
i mnogi je heteroseksualac/ka postradao/la od toga:)))

Naročito oni kojima žena ne dozvoljava da imaju devojku.

To je uvek bio moj glavni uslov.
Ujedno i glavni razlog zbog kojeg se nikada nisam oženio.
bocvena bocvena 10:49 17.05.2021

Re: crni jarile,

a ima raznih zena! nemoguce da su sve zaljubljene u monogamiju:)

vidis da i gejevi propadose otkad sanjaju heteroseksualne snove o vecnoj ljubavi, kucici, beloj ogradi i zagrljaju koji leci sve. samo da se jos dogovore cija je karijera bitnija:)

a sad ozbiljno - slomljeno srce je slomljeno srce.
Jaril Jaril 13:14 17.05.2021

Re: crni jarile,

bocvena
hoces li se ti ikad izvuci iz kandzi te crkve?
valjda ima postenih gejeva i van te institucije!
a mozda tebe pali bas ta nedostupnost i patnja? inace je ljubav mala i nedostojna?
i mnogi je heteroseksualac/ka postradao/la od toga:)))



Ти баш решила да гориш у паклу. :)) Из Цркве да ме извучеш. И како то мислиш има гејева ван ње. ;-)
Пробао ја да испсихологизирам себе. Безуспешно. Тако да можебити да си у праву.
Jaril Jaril 13:17 17.05.2021

Re: crni jarile,

st.jepan
predatortz
i mnogi je heteroseksualac/ka postradao/la od toga:)))

Naročito oni kojima žena ne dozvoljava da imaju devojku.

To je uvek bio moj glavni uslov.
Ujedno i glavni razlog zbog kojeg se nikada nisam oženio.

Си сигуран да је због тога? Да ниси недајбоже од оних?
st.jepan st.jepan 14:14 17.05.2021

Re: crni jarile,

Jaril
st.jepan
predatortz
i mnogi je heteroseksualac/ka postradao/la od toga:)))

Naročito oni kojima žena ne dozvoljava da imaju devojku.

To je uvek bio moj glavni uslov.
Ujedno i glavni razlog zbog kojeg se nikada nisam oženio.

Си сигуран да је због тога? Да ниси недајбоже од оних?

Tja, nisam - nobody's perfect.
Pregurao nekoliko divčo brakova.
Ipak, ćeri dao svoje prezime.
Na njenu sreću, ne i svoju njonju.
bocvena bocvena 14:54 17.05.2021

Re: crni jarile,

Ти баш решила да гориш у паклу. :))

skoro izvesno:)

u stvari, apsolutno nema veze zašto je to bilo i kako se završilo. važno je da si bio srećan i osetio da voliš i da si voljen. to je privilegija, pogotovo u ova narcisoidna i anksiozna vremena.


Jaril Jaril 19:56 17.05.2021

Re: crni jarile,

bocvena
Ти баш решила да гориш у паклу. :))

skoro izvesno:)

u stvari, apsolutno nema veze zašto je to bilo i kako se završilo. važno je da si bio srećan i osetio da voliš i da si voljen. to je privilegija, pogotovo u ova narcisoidna i anksiozna vremena.



За ово си скроз у праву. Ја сам захвалан на лепоти коју сам добио. И кад помислим да је мој живот могао да прође и без те лепоте... Тако да сам захвалан на љубави ма колико она трајала. Рекао бих захвалан Богу, ал не смем, тући ћеш ме по глави.
tess1 tess1 17:24 18.05.2021

Re: crni jarile,

hoces li se ti ikad izvuci iz kandzi te crkve?
valjda ima postenih gejeva i van te institucije!

:))
natasa_tasic_10 natasa_tasic_10 11:37 18.05.2021

Srce

Rasplakala sam se.
Nije on ostavio tebe on je izdao i sebe i Crkvu i tebe.
Izdao je sve.
A ovo ti pise ortodoksna vernica. Izdao je ljubav a osnova vere je u ljubavi.
angie01 angie01 14:26 18.05.2021

Re: Srce

Nije on ostavio tebe on je izdao i sebe i Crkvu i tebe.


nije sebe-on je takav...dapace, ostao je dosledan...Jaril, ili neko drugi, mogu da se uklope jedino u njegov osnovni plan-da se uspenje u hijerahiji dokle god moze i uzme sve sto se nudi, bez obzira na cenu-, ali tako da ga ne ugrozavaju,...on ce se tamo uklopiti, truditi da zadovolji sve sto treba, saviti gde treba, izdadati koga mora, uvek na usluzi onome iznad, kao svaki podguzni palanacki vacaroski kalkulant,...njegov cilj nisu istina, vera, ljubav, lojalnost, pravo partnerstvo-nego licna korist,...tako da se Jaril spasao nevolje u kojoj bi uvek on bio sporedan, kao i njegove zelje i potrebe,...da se nastavilo, samo bi se povecavala ta ralika i njegovo mesto u tom odnosu postajalo ono koje sve vise istpasta.
principessa_etrusca principessa_etrusca 19:50 18.05.2021

Re: Srce

angie01
Nije on ostavio tebe on je izdao i sebe i Crkvu i tebe.


nije sebe-on je takav...dapace, ostao je dosledan...Jaril, ili neko drugi, mogu da se uklope jedino u njegov osnovni plan-da se uspenje u hijerahiji dokle god moze i uzme sve sto se nudi, bez obzira na cenu-, ali tako da ga ne ugrozavaju,...on ce se tamo uklopiti, truditi da zadovolji sve sto treba, saviti gde treba, izdadati koga mora, uvek na usluzi onome iznad, kao svaki podguzni palanacki vacaroski kalkulant,...njegov cilj nisu istina, vera, ljubav, lojalnost, pravo partnerstvo-nego licna korist,...tako da se Jaril spasao nevolje u kojoj bi uvek on bio sporedan, kao i njegove zelje i potrebe,...da se nastavilo, samo bi se povecavala ta ralika i njegovo mesto u tom odnosu postajalo ono koje sve vise istpasta.

Тачно тако. Good riddance, нема ту шта да се жали (само да још наш Јарил то схвати и оконча патњу).
angie01 angie01 21:32 18.05.2021

Re: Srce


Тачно тако.


mogu da slikovitije uporedim sa vezom ozenjenog muskarca i slobodne devojke, gde on uvek pazi da ne ugrozi brak, zajednicku imovinu i interese i status, sa drugom se krije, lepo mu je, nasao je uzbudjenje i osvezenje, moze i da se zaljubi, ali nema nameru da se odrekne svega sto je stvorio i onda je u ovoj varjanti dva, uvek na oprezu, daje samo to tajno vreme koje nece ugroziti ono sto mu je stvarno vazno, iako sve vreme govori razne stvari u cilju zamajavanja i ako se od njega bude trazilo nesto vise, da se odluci-sto je normalno, zna se sta ce odabrati, kao i svaki ljigavac...tako da Jarile, zahvali se Bogu sto te spasao.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana