Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

blogs

Agape - Jerotić & Kusturica

svake druge nedelje 20.05 STBsvake druge nedelje 20.05 STBNemam baš puno omiljenih emisija na TV-u, ali Agape gotovo da ne propuštam. Ljubav, moral, krivica, bolest, brak, sudbina, zlo, i mnoge druge 'večite' teme za debatu, svake druge nedelje nalaze se na 'trpezi', bar što se mene tiče, nikada prežaljene televizije Studio B. Sinoć je pored Aleksandra Gajšeka (voditelja) i Vladete Jerotića (koji ima maltene status domaćina serijala), gost bio Emir Kusturica, sigurno jedan od mojih omiljenih reditelja, budući da svi filmovi koji se bave socijalnom tematikom spadaju u moje favorits.


Top 5 Disruptive (Greatest Potential) Technologies

This top 5 list is for everyone, not just Serbians, but especially for Serbian IT developers.  There are many developers who are unemployed and yet have the mental capacity, knowledge, and time to develop great applications and services.  This post is for you!

Here are the top 5 disruptive technologies that are being utilized to build the new foundation/platform for Web 2.0 companies and business models.  Some of these technologies have not made it to the major news sources, but are still being utilized by the largest and smallest companies in the world to build the future of the internet and our lives.


What We Learn from History….

Signing Up for Staying OutSigning Up for Staying OutIt is interesting that Sergei Lavrov refers to the Helsinki Final Act of 1975 in the extended Russian riff entitled “What in the Heck are We Going to Do About Kosovo?”

According to B92, the diplomat said: “It is necessary to abide by all international laws, including the UN Charter, the Helsinki Final Act and the principle of inviolability of borders that cannot be breached other than by mutual consent.”


U potrazi za vanzemaljcima III. Karterov argument

Probabilistički argument - koji se nekad se zbog pozivanja na posmatračku selekciju naziva i antropičkim - protiv postojanja vanzemaljskih civilizacija sugerisao je australijski teorijski fizičar Brendon Karter, inače ekspert za strukturu i evoluciju crnih rupa, koji već dBrendon Karter, klasično živopisno predavanjeBrendon Karter, klasično živopisno predavanjeugo vremena živi i radi u Francuskoj. Karterov argument (1983) je iznenađujuće jednostavan: pretpostavimo da poredimo biološku vremensku skalu neophodnu za nastanak inteligentnih posmatrača na nekoj planeti i astrofizičku vremensku skalu koja nam govori koliko je ta planeta nastanjiva. Astrofizička skala može biti, na primer, dužina života matične zvezde koja obezbeđuje energiju za živa bića na planeti (u slučaju Sunca to je oko 9 milijardi godina, mada će rast njegovog sjaja učiniti Zemlju nenastanjivom i nešto ranije). Biološka vremenska skala je na Zemlji oko 4 milijarde godina, koliko je evoluciji bilo potrebno da polazeći od mrtve materije stvori inteligentne posmatrače sposobne za međuzvezdanu komunikaciju.


Moj prilog biografiji Mihalja Kertesa

Kako je ovih dana "u žiži javnosti", možda će biti interesantno pročitati šta sam o Mihalju Kertesu zapisao u dnevniku pre skoro sedam godina, nepunih mesec dana pre njegovog pada. Uzgred, da li ste znali da se slavni američki reditelj Majkl Kertis, tvorac čuvene "Kazablanke", u stvari takođe zove Mihalj Kertes i da je poreklom Mađar...


Beograd danju 8 ili "gospođa krade 20 dinara"

Kalenić, nedelja, ženi ispada 20 dinara iz novčanika. Onako spetljana, sa nekim cegerima, torbama, odlazi 2-3 koraka. Druga žena vidi tih 20 dinara, okreće se, vidi da je ona koja je izgubila pare krenula na drugu stranu i, posle magnovenja premišljanja da li da je zovne, ipak uzima tih 20 dinara, kao malo čak i zbog toga što bi, kad bi pozvala onu drugu, to bilo nekako nepotrebno uznemiravajuće.


Konacno u C2

 

-20.05.2007

18:34 (local time)


I Touched The Bottom Of Life

tomatomaToma Zdravkovic je, uprkos balkanskim merilima, privlacio publiku kao magnet. Nije pevao na kvarno. Njegove pesme nisu bile imitacija života.

Toma Zdravković ostaće zauvek junak novokomponovane tragedije. Promovisao je novi stil života: zaljubiti se, nesrećno se zaljubiti, napiti se, napisati pesmu koja postaje hit, otpevati tu pesmu, dotaći dno i... sve ispočetka.


Сад морате да нас волите

Имамо и написмено: Википедија на српском кује у звезде Наташу Кандић, пљује по Слободану Милошевићу и Томиславу Николићу, пере биографију Чедомира Јовановића и веома је блиска са Б92. Сигурно је да ће ова непристрасна НИН-ова анализа променити мишљење свима на блогу који мисле да је "уређивање сувише српско".


Gotovo je gotovoooo!!! Srpska tobojka na vrhu svetaaaaa!!!!

 

20.05.2007

16.00 (local time)


Krenuli su !!!

19.05.2007

23.20 (Local time)

 

Taman kada smo Sirdar Bola i ja palili Pudju u ABC-u za srecan uspon nasih heroja, pozvao me je Milos putem radio veze.


Countdown

CountdownCountdownAjmo i mi za ove nase zlotvore  da odbrojavamo

ne znam tacno koji datum da im zacrtamo ali znam da ta metoda pomaze kao terapija osvescivanja i samo osvescivanja

neke stvari ne mogu vecno da traju

ni najbolje , ni najgore...sve prodje... 


Od klozetske četke, preko plišanog mede do pornića

Kada im je omiljena igračka bila četka za klozet mislio sam da gore ne može da bude. Mali još ne zna ni kako se zove, ali ga nešto vuče ka usranoj četki. Kupiš mu istu takvu ali ganc novu, sterilnu - ne, to ga ne zanima, on bi onu korišćenu, da njom mlatara po kući.

Negde u to doba u našim životima pojavila se i figura „Neophodnog Mede“. Bez te plišane kreature nikako nije moglo da se spava. Neophodni Meda je imao običaj da se zaturi u nezgodno doba, baš kad je vreme za povečerje, a pošto uspavljivanja bez njega nije moglo biti umeli smo da provedemo i po sat vremena tražeći ga. Tek naknadno sam shvatio da ga je mali prepredenjak sakrivao da bi imao izgovor da ne ode na spavanje na vreme. „Neophodni Meda“ je iz naših života nestao tako što je nenamerno ostavljen u taksiju u Atini. Osećao sam se kao da sam rođeno dete izgubio. Takav nas je strah uhvatio da nam dete nikada više neće zaspati da smo, umesto da obilazmo Akropolje, išli u centralnu policiju da prijavimo Medin nestanak. Čudom su nam se čudili grčki panduri.


Još o Dunavu

Te 1969. ceo svet je gledao prvo spuštanje na Mesec, Amerika je napala Kambodžu, a Sony je omogućio video recording.

Te 1969. godine jedna devojka je u Futogu čistila ulicu ispred kuće kada je naišla svadbena povorka. Zamišljajući sebe u onoj predivnoj haljini, uzbuđena kao i sve žene u selu kada naiđu svatovi, pozvala je mamu da vide mladu. I onda je usledio šok. Mlada je bila njena starija, rođena sestra, a nju niko nije pitao kakva treba da bude sestrina venčanica. Nije imala priliku da joj popravi frizuru. Nisu imale priliku da šapuću i da se kikoću.


I večeras...

sastanak zajednice Blog B92

u isto vreme na istom mestu.

19:00 - na platou pred crkvom. sv. Marka.


Syndicate content