Dragi dnevniče

Vlasta RSS / 01.02.2008. u 20:49

 

Izvini što ti se nisam javljala. Stvarno sam vrlo zauzeta u poslednje vreme, pre podne posao, po podne RightEar.jpgdete, radovi, studije, kuća, štroka. Nije mi baš ova odluka vraćanja u  tišinu vredna hvale, naročito u vreme kada je hvalu tako teško pokloniti, a ja sam pritom htela u disco kuglu svoga beznađa da uperim i neke izborne reminiscencije, ali možda i nije tako loše što ne smem. Ne znam ni šta bih rekla novo, a iz ovoga što pišem - lupam, bolje da kažem, zaključujem da sam duboko poremećena osoba sa neverovatnom sposobnošću da odaje utisak zdravlja, optimizma i vedrine.    

Nije mi se ništa spektakularno desilo u poslednje vreme: imam neke probleme sa zdravstvenom, izgubio mi se karton, administracija, znaš kako je, a imam neku upalu levog uha, ja sumnjam na tumor toga što je unutra, svega, u glavi i uhu, ali znaću tek za koji dan da li umirem ili sam luda; malo kasnim sa nekim računima; sestra mi je otišla na dva meseca u Požarevac da otplati državi duh za stare grehe, malo se potresem kada nazove pa traži malog na telefon, pa plaču oboje; gledala sam uživo hapšenje komšije mi od preko puta, Bate Kan Kana, frka mi od izbora, prilično me uzmenirio nestanak dvoje tinejdžera iz grada..i tako...Sve OK.      

Šta ti? Kako su tvoji?

Jel možeš da veruješ kako su izveli ono hapšenje? Filmski. Vodim ti ja toga dana dete iz zabavišta, znači bilo je oko 15 sati, kad na ćošku barikade.

«Dobar dan».

 «Dobar dan».

 «Jel možemo mi da prodjemo?»

Pogleda u dete, strogo, ali nežno, pa kaže: »Sačekajte ipak malo».

Ma sačekaću ja, nije frka, ali me zanima gde su? Da nisu opet kod mene? Možda mi ovog puta hapse mamu.

 »Jelte», rekoh ja tom finom policajcu, «a šta se dešava i gde se dešava?

»Kod tog i tog", kaže on.

A, dobro je..Nastavimo da stojimo nas dve, sve dok njoj nije zaiskrila  prva slina. «Mammmma, mmmennnni je zzzimmmaaa.» 

Vidim u tom trenutku da su neke ljude iz suprotnog smera pustili, pitamo da li se puca, kažu ne puca se, i mi hitro krenemo. Sretnem tu na pola puta komšiju pekara i shvatim da je u međuvremenu postao alkoholičar, rastužim se, sve se okrećem za njim i njegovom novom pijanom hanumom, kad stigosmo do pred kuće. Pogledam levo, vidim mladiće sa fantomkama i sa nekim machine guns, ne znam kojim, nekim velikim, strašnim. Ulaze, izlaze, iznose, donose, snimaju kamerom, nameštaju one čarape, možda ih svrbi koža, ne znam... Pogledam  desno, a ono sav svet na ulici. Sa decom. Postrojili se ispred moje kuće uza zid, b.me sačuvaj, čekaju zalutali metak. Uđem sa malom unutra, gvirim još jedno deset minuta kroz prozor, dosadi mi, pustim muziku i pišem. Za sat vremena, zvoni mi telefon. Kolega kamerman pita da li su mi novinarka G. i snimatelj L. došli na kafu. Nisu došli, jel treba da dođu? Njega čudi kako nisu došli? A što ga to čudi, nisu se najavili, ne svraćaju baš tako često...Vlasto jesi ti kod kuće? Jesam. Što? Pa, otvori prozor. Otvorim ja prozor, kad ono pod njim svi novinari koji postoje, kamere, fotoreporteri...U, čoveče, svi došli na kafu...Da sam naivna, pomislila bih da je neko reklamno, predizborno hapšenje. Publika obavezna.      

Izašla sam malo u papučama i u poderanoj trenerci da im se javim, popušila dve cigare i vrnula se unutra. Sledeći put sam se trgla kada su tačno ispod mog prozora zaurlali navijači podržavajući Batu, kojeg su u tom trenutku izvodili iz kuće. Za plafon sam se uhvatila kad su vrisnuli «Ua!!». Prvo sam pogledala u ono što pišem, i pomislila da i stvarno nije nešto, ali nije baš Tako loše...

Ne znam da li je i šta je i ko je i koliko je nameštao. Ali, sam se sinoć gledajući reprizu «Insajdera» prilično trgla. Znala sam da je fudbal propao, još kad su završili emitovanje serije «Više od igre», prvi put, znala sam i da se namešta, da ima mahinacija tu i tamo, ali zar je baš ovako strašno?  I šta ti navijači misle? Šta ljubitelji fudbala? Jesu ovo znali? Da li im je uopšte važno? Da li su važni principi i sport, fer plej, ili je važan samo razultat?  

Ne znam, dragi dnevniče, imam težak period, svašta mi se nešto dešava, i potresaju me iskreno razne ljudske nepravde i gluposti, ali sam se šokirala zbog fudbala, kojeg ne volim i na pratim. Da pobrojim znam sledeće klubove: Zvezda, Partizan, OFK Beograd, Obilić, Vojvodina, sinoć sam čula za Zetu, ima još Dinamo, i par stranih...Ne znam šta je ofsajd, ali znam da smo kao klinci pevali navijačku pesmu „OFSJAD DAUN, BOJ JU  TRN MI, INSAJD AUT, RANIN RAUND.." Znam i šta sledi kada kažu penal. Ja sam naprasni ekspert za tenis, kao i svi drugi u ovoj zemlji. Doduše, primetila sam da su današnji fudbaleri manje krivonogi i kvrgavi, visoki momci nekako, ima baš lepih i zgodnih, a ne ko pre...Eto, toliko ja znam, pa sam se šokirala. Zanima me samo da li sam jedina? Hoće li sada svi reći kako su baš sve to znali, jer je baš cool kada znaš takve stvari, a samo ja nisam znala i još sam budala iskrena? Ako se znalo što se nije radilo?

A ja kontam da se fudbal dešava zbog sunje i adrenalina na tribinama. Znam da se zarađuje velika kinta, ali da nema sporta u sportu, e , to nisam znala.

Pa, vi sada oterajte žene od televizora da gledate tekmu. Manje su nameštene španske serije. Treba samo u kladionice da se ubaci opcija: da li je Raula rodila mama ili ga je rodila tetka? Najveća kvota ako pogodiš šta će se desiti sa svim likovima. Ma, ne, u stvari, pukle bi kladionice, znaju žene sve unapred, što i nije teško. Ali, eto, zna se i u fudbalu, pa kladionice ipak rade. Kako to?

Uf, dnevniče, sora, ne znam šta je ovo..Možda je bolje što me nije bilo. Treba da mi se slegne duša, a treba joj vremena...

... Ajd, čujemo se....            

                              

PS. Nisam uspela da pristupim blogu pre podne, a u međuvremenu sam bila kad ORL. Nemam tumor, jbg.



Komentari (66)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

kuki kuki 21:04 01.02.2008

A kad nemas

tumor, a ti onda udri tuborg.
Neka si ti samo nama zdrava i vesela. Ja se jedino nesto brinem sto zivis u losem komsiluku. Da oni ne krenu, onako udarnici, da teraju na cistinu sve "nepravilnosti" pa da, po obicaju, strada neko ko nema pojima. A sama priznajes da nemas pojima.
Vlasta Vlasta 21:09 01.02.2008

Re: A kad nemas

Ma, jok, ne brinem se ja. Ima i gorih. A kako ti taj dudbai i to? Jel te boli?
kuki kuki 21:10 01.02.2008

Re: A kad nemas

Jok, i kod mene.
Nego, jesi li bila da glasas?
G r o f i c a G r o f i c a 21:38 01.02.2008

Re: A kad nemas

tumor, a ti onda udri tuborg.

Ne, nikako tuborg. Ja stalno kupujem ''Bilje'' i ''Zdravlje'' i upravo sam proctala da Nemci sve manje piju pivo ne zbog toga sto im od piva rastu stomaci vec sto ono pospesuje kancer. To je istrazeno i dokazano na jednom od njihovih instituta. Budite upozoreni.
ivana23 ivana23 22:01 01.02.2008

Re: A kad nemas

G r o f i c a
tumor, a ti onda udri tuborg.Ne, nikako tuborg. Ja stalno kupujem ''Bilje'' i ''Zdravlje'' i upravo sam proctala da Nemci sve manje piju pivo ne zbog toga sto im od piva rastu stomaci vec sto ono pospesuje kancer. To je istrazeno i dokazano na jednom od njihovih instituta. Budite upozoreni.

Ove godine, tacnije 16. januara skoro svi mediji, pa b92, su objavili vest - Pivom protiv raka, da li je to onda dezinformacija?

http://www.google.com/search?hl=sr&q=pivom+protiv+raka&lr=
Vlasta Vlasta 22:22 01.02.2008

Re: A kad nemas

Ju, a ja samo što sam potegla onu prvu penicu....
G r o f i c a G r o f i c a 22:31 01.02.2008

Re: A kad nemas

Ove godine, tacnije 16. januara skoro svi mediji, pa b92, su objavili vest - Pivom protiv raka, da li je to onda dezinformacija?

To mi je promaklo ali novine pisu svasta cas ovako cas onako samo da bi ispunili prostor. Ova suprotna informacija je iz lista o zdravlju. Vljda takav list pazi sta pise.
Gorio Gorio 21:12 01.02.2008

uho i fudbal

Boli te levo uho, nemaš tumor, super. Ali zašto si nam poslala desno, šta je sa njim?
Vidi se da nemaš uho za fudbal. To što si videla to je srž našeg fudbala, fudbal iznutra.
kuki kuki 21:13 01.02.2008

Re: uho i fudbal

Fudbal iznutra je supalj.
Vlasta Vlasta 21:17 01.02.2008

Re: uho i fudbal

Vidiš kako sam naivna i neupućena. A desno sam našla na netu, leva su gadna. A ja baš imam lepe uši, pa mi truba da ih skrnavim stavljajući tuđe ružne uši.
Kazezoze Kazezoze 21:30 01.02.2008

Re: uho i fudbal

imam neku upalu levog uha

ono na slici je desno uho))
pa gde si ti vlasto? ovde izbori na sve strane (u toku su 3 kampanje), ali vidim ni kod tebe nije ni malo dosadno))
a ako bi o fudbalu sa tobom prichao, ja jedino znam shta je ofsajd i da na terenu ima svaka ekipa 11 igracha i da jednog od njih zovu golman;-)

ps. ko ti je taj Raul?
Vlasta Vlasta 21:35 01.02.2008

Re: uho i fudbal

Pa, Raul je junak te neke južnoameričke serije. Što? Jel nije dobro ime? Zar nije Raul često ime tamo? Ili je samo u Španiji? I ko ti je taj Raul Kazeoze?
Kazezoze Kazezoze 21:39 01.02.2008

Re: uho i fudbal

Vlasta
Pa, Raul je junak te neke južnoameričke serije. Što? Jel nije dobro ime? Zar nije Raul često ime tamo? Ili je samo u Španiji? I ko ti je taj Raul Kazeoze?

koliko je meni poznato ima neki fudbaler u shpaniji koji se zove Raul;-)))
JJ Beba JJ Beba 21:17 01.02.2008

unutrašnjost vola

poor vlasta, između čekića i nakovnja
:)
tumaćenje reči prema ličnom nahođenju:
uvo - unutrašnjost vola
Vlasta Vlasta 21:22 01.02.2008

:-)))

vola,..hi hi hi.... Nego, ko mi je čekić?
JJ Beba JJ Beba 21:29 01.02.2008

Re: :-)))

Nego, ko mi je čekić?

hmm to je bar jasno - on
:))
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:01 01.02.2008

Draga Vlasto,

čestitam za nemanje, a da znaš mogla si time i da počneš, a ne da se živa izjedem, sve se spotičući preko ovog fudbala do infoa da si ok.

Što se fuzbala tiče, to kod mene duži Mali sin, podržava ga Žmu, a ponekad im se pridruži i Prestolonaslednik. Onda Princeza Tatina i ja ne možemo ni da pristupimo sobi, jer to urliče, skače i mlatara, kao da od toga zavisi hoće li podeliti dogovorenu premiju sa aktuelnim ekipama.

Mene fudbal baš nešto ne zanima, pravo da ti kažem. Košarka, ok...ali fudbal mi nešto nije. Da se tamo mulja i kilo žive vage džakovima evra plaća, to znam...

Najbliže fudbalu sam bila kada je Mali sin konačno pre par godina počeo umesto košarke da trenira fuzbal, pa sam mladunče tri meseca (koliko je to trajalo) vozila na treninge. Tamo sam utvrdila da ceo taj sportski centar drži dijaspora iz Republike Srpske i BiH, kao i da isti među sobom govore bosanskosrpskohrvatski, a sa mnom pričaju samo pomoću 50 slovenačkih reči, koje su usvojili tokom 20 godina bivanja ovde. Uz to sam videla i da to treniranje malaca uopšte nije šala i da svi roditelji to nenormalno ozbiljno shvataju. Dok ja neinformisana sedim pored terena i čitam knjigu (povremeno i pokupim neku loptu) ostatak roditelja u transu, orlovski, upliće prste u okca visoke žice oko igrališta, a žile im iskaču po čelu i vratu od urlanja. Urlaju na svoju decu, tuđu decu, trenera, travu...dakle, potpuna panika. U zbornom kafiću se sve glave okreću kada ulaze roditelji-legende. Sedaju za specijalni sto, a glavni su ostali koji ih poznaju ("Moj mlađi je trenirao sa njegovim". Onda legende spontano i nenametljivo vade članke o svojim klincima, koje su za juniorsku ili već sličnu ekipu, kupili na kilo, neki užasno poznati špansko-nemačko-bemliga klubovi. Tada sam ukapirala paniku oko terena. Oni ljudi to treniranje shvataju kao loto, kao priliku da reše sve svoje socijalne probleme. Da prodaju klinca i stanu na noge. Tu smo negde i batalili tu vrstu rekreacije...sad pika fudbal na školskom terenčetu.

Eto od mene, malo li je...
Vlasta Vlasta 22:31 01.02.2008

Re: Draga Vlasto,

Idi, Jelice u pešrun, zar ne oseti da se šalim? A što se fuzbala tiče, to na terenčetu je još sport, a sve što sledi trgovina. Tako ispadne.
JJ Beba JJ Beba 22:34 01.02.2008

Re: Draga Vlasto,

Idi, Jelice u pešrun, zar ne oseti da se šalim?

trista mu mrkvica...
:))))
Vlasta Vlasta 22:36 01.02.2008

Re: Draga Vlasto,

..u pilećoj supi..
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:37 01.02.2008

More pomeri se s mesta,

izem ti i šalu i peršun (zbog boljeg ukusa)...
A ovo, ne da je trgovina, nego ooozbiljna trgovina...
Vlasta Vlasta 22:38 01.02.2008

Re: More pomeri se s mesta,

A ja tebi izem supicu sa trista mrkvica.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:43 01.02.2008

Re: More pomeri se s mesta,

Strongman Strongman 23:03 01.02.2008

Re: Draga Vlasto,

Tamo sam utvrdila da ceo taj sportski centar drži dijaspora iz Republike Srpske i BiH, kao i da isti među sobom govore bosanskosrpskohrvatski, a sa mnom pričaju samo pomoću 50 slovenačkih reči, koje su usvojili tokom 20 godina bivanja ovde.



Ne odaj se da nisi Slovenka inace ima ba da pricaju sa tobom uz kahvu do sutra.

Ajde kad ocevi guraju decu u fudbal - djene djene ali kada ocevi guraju cerke u pevacice to mi lici na dugorocnu prostituciju pod ocinskom rukom.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:13 02.02.2008

Ama Jaki,

ja čula da pričaju "naški" i lepo priđem da pripitam nešto oko opreme, treninga...pitam na "naškom", a oni ućute, odmere me pogledom i odgovaraju na Bantu slovenačkom...a na ogledalima u autu nose srpske grbove...to ti je ovde posebna priča...tek posle sam shvatila...
Strongman Strongman 00:33 02.02.2008

Re: Ama Jaki,

Srbi profesionalci.

Imao sam interesantan dozivljaj sa jednim takvim ovde. Zalomilo se da neki fini tip, Slovenac sa suprugom dobije placenu limuzinu i sofera od firme sa kojom radi. Slovenac nije naivan igrac, ima firme za bodigard i obezbedjenje. A sofer Srbin sa najvecom glavom na svetu. Pije i pusi u kolima?!?! Sedimo u kaficu a ja pojma nemam da je glavonja samo sofer. A on zapenio:
Mi Srbi najbolji narod na svetu
Slovenci su Stajerski Srbi
Vidi mog Srbina (mene) koliki je. Rodila nas majka za sve...

Svima neprijatno, a ja jos i neznam njegoc status. On u principu ne bi trebao da sedi sa nama, a ako sedi treba da bude miran i da se ne napija.

Pukne mi film na njegovo tapsanje o moja ledja kako smo mi Srbi najjaci na svetu i kazem da mi je keva Albanka.

Glavonja se ucuta. Nije imao tekst za nastavak.

I on imao orlove na retrovizoru.
rankot rankot 12:21 02.02.2008

Напред наши! (из Квадарта)

Ево шта је о фудбалу написао феноменални Радомир Вуковић, у Квадарту из новембра 2000:

Као дете, сакупљао сам, као и сви други клинци из улице, сличице наших фудбалера. Биле су то лакиране фотографије које су се налазиле у неким јефтиним чоколадицама, а куповале у Гранапу на углу улице Димитрија Туцовића. После смо то размењивали у нади да ћемо комплетирати неки свој тим. У тим трансакцијама, једна сличица фудбалера Партизана вредела је као две друге. То је објашњавано податком који се саопштавао у пола гласа, да је Партизан комунистички тим. Касније, то ми је потврдио и мој отац који је рекао да је Партизан њихов тим, а да је Црвена звезда наш тим. Од тада сам навијао за Црвену звезду, све до неког марта 1993. године, када је Политика објавила интервју са њеним председником. У том тексту, новинар је описао ситуацију у којој се играчима који долазе на тренинг сугерише да буду изнад околоприсутног финансијског безнађа. Немата ви шта да бринете, поручивао је председник, док је са нама господин Аркан.

Осетио сам се превареним. Значи, и они су били све време на њиховој страни. Они су само глумили да су неки други. Значи, и они су играли фудбал и били комунисти. У исто време. То је био дефинитивни крах свих илузија. Прежалио сам и игру око Битлса и Стонса. Пуме и Адидаса. Пепсија и Кока-коле. Ферарија и Мекларена. Француске и Немачке. Републиканаца и Демократа. Они су измислили њихов клуб, чији је једини задатак био да се нама представи као да је наш. А све време, играјући фудбал, они су се у ствари играли са нама, стварајући привид непознатог резултата и далеке наде да ће наши једног дана победити. Онако спортски. По правилима.

После рата, у име народа, ликвидиране су читаве породице које су својим богатством биле оличење капиталистичког израбљивања широких народних маса. Уместо њих су измишљени наши оригинални народни богаташи који су доведени директно из трговине празилуком. И сада поново имамо богате људе који се на својој телевизији представљају народу поручујући му да се свако може обогатити у овако срећној земљи.

Онда су ти богати људи измислили неке своје банке које су у свему изгледале као праве, изузев што су биле њихове. Те институције су давале боље услове него ове постојеће – комунистичке. У овој игри измишљене су и нове, пирамидалне, камате. Касније од пара преварених штедиша, фараон ће изградити трећу линију медијске одбране у којој се сваких месец дана у етар пушта нека нова емисиона станица боља од оних претходних – комунистичких. Зато што је нова, свака од њих је изгледала као да је наша. Али одавно су са овог неба отеране птице радио слободе. Сада су то само лепе мелодије које омамљују људе и доводе их у предворје носталгије.

Не може неко да буде велики, а да нема неког великог ко стално нешто говори против њега и омета га у његовом племенитом напору да се прикаже као велики. Ако таквог нема, онда га треба измислити. Човек је велики онолико колико је велики и његов противник. Неког ко ће направити једну нову партију и у њој по претходном партијском задатку бити противан, како би се слика демократије могла провлачити кроз уши и очи напаћеног народа. Сви сукоби и неспоразуми су могући само ако две стране имају различите приступе истом проблему. Сви ратови се воде само између две супротстављене стране.

И зато су на крају овог виртуелног тренутка измишљени наши нови непријатељи и наши нови пријатељи. Заједничко им је да су сви они наши. Ко је ко и шта он стварно јесте, постаје питање над којим је вредно замислити се. Кратко памћење овог народа даје целом овом пројекту драматику судбинске неизвесности.

Пролазност тренутка као да руши сваку наду у препознавању ликова и њихових намера. Количина медијске шминке ствара илузију непогрешивости пројекта. Али само за трен. Јер колико сутра поново ће се појавити. Да нам јаве да су наши победили. Наравно.
G r o f i c a G r o f i c a 07:51 03.02.2008

Re: Ama Jaki,

Pije i pusi u kolima?!?!

Jako nezdravo. Fuj kako se to tek neprijatno oseca!
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 21:56 01.02.2008

...

kod mene ovo uvek radi
(dobro, de, skoro uvek)
: )
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 22:48 01.02.2008

sejanje i zetva

Vlasto, lep textic, jel dete ostalo zdravo... nije se valjda razbolelo... za Batu, i Dzaju i Bjeku, ma bash te briga.... sta susejali sada zzanju...
Vlasta Vlasta 22:50 01.02.2008

Re: sejanje i zetva

Ma, dete cool. Slinavi izgleda na nervnoj bazi. Samo kad vidi policijske barikade pod prozorima i oko kuće. Inače je dren neisceđeni. Jede supice i mrkcive.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:03 01.02.2008

Re: sejanje i zetva

Jede supice i mrkcive

ko moze da odoli rimflasju
Strongman Strongman 23:00 01.02.2008

Svi veliki pisci...

Ma dobro je da te ne boli uvo i da nemas idealne uslove da se proslavisi i da neka osnocna skola dobije ime po tebi.

Juce razgovaram sa mojim kumom Radenkom, profesorom na mpom elektronskom fakultetu. Kad se spomene rec genije prva asociacija meni i mojim bliznjima je Radenko, tek da znate da nije bez veze tip. I pricamo kako je u srbiji shebana svaka sfera drustva. Od zeleznice do poljoprivrede, od pozorista do fudbala, od skole do vojske,... Pratimo u medijima kad pocinju da gmizu taze uhvaceni pripadnici neke mafije skolska, carinska, pekarska, testeraska,... I gledamo sve te ljude na dnevniku i postaje mi jasnije ko su oni sto voze besna kola a neznamo cime se to bave.

Da l' smo mi svi budale pa imamo odlicne plate, koje, nazalost traju do 7 - 8 umesecu, a oni kupuju skupe tepihe na aukcijama.

Zalosno je sto se hapse samo nepodobni mafijasi. Oni koji i dalje placaju reket, a mozemo ga zvati i porezom jer se placa drzavi, i dalje rade.

jedina svetla tacka je sto nas uvo ne boli stvarno nego figurativno.
Vlasta Vlasta 23:06 01.02.2008

Re: Svi veliki pisci...

Osim mene. Tri puta po dve kapi.
JJ Beba JJ Beba 23:20 01.02.2008

Re: Svi veliki pisci...

Tri puta po dve kapi.

a Palitrex na 6h x 1?
i supica + mrkvica avek peršun
:)
Vlasta Vlasta 23:23 01.02.2008

Re: Svi veliki pisci...

Supica je dobra ideja, ali kontam da ne povredim još više uho šargarepom?
JJ Beba JJ Beba 23:24 01.02.2008

Re: Svi veliki pisci...

ps
i naravno čuvarkuća

par kapi
:)
JJ Beba JJ Beba 23:25 01.02.2008

Re: Svi veliki pisci...

ali kontam da ne povredim još više uho šargarepom?

:))
ispasiraj
G r o f i c a G r o f i c a 07:54 03.02.2008

Re: Svi veliki pisci...


Zalosno je sto se hapse samo nepodobni mafijasi.

Ko kaze da su ''nepodobni''. Podobni su oni itekako. Kad ih uhapse posle dobro plate da ih puste. Kao Indeksovci, recimo. nebitno sto ce posle oni da traze odstetu, barem ce nesto ostati. I vuk sit i krimovce na broju.
sashaNS sashaNS 23:21 01.02.2008

Iju draga,

ja ne znam sta je to sa ljudima i usima ovih dana. Gomilu sveta boli uvo :)
Ziva nisam zbog te dece sto nestaju po gradu.Bas strasno zvuci.
Nisam znala da ti je Bata komsija, ali sam cula na radiju.Bio prenos uzivo.
Drago mi je sto je ispalo da si samo luda :)
Pozdrav!
Vlasta Vlasta 23:27 01.02.2008

Re: Iju draga,

"Mama jel mogu..."
"Ne možeš! Mrš u sobu i veži se za radijator. A ako dođe čika da popravi radijator, ne veruj mu, udri ga drugom rukom! A mama će ga politi vrelom supom! Lisice su ti na drugoj polici u špaizu, pored tatine motorke. ..Ček, ček..donesi i motorku kad već ideš."
sashaNS sashaNS 13:27 02.02.2008

Re: Iju draga,

Kad ti kazem.Imas li nesto napismeno? :)))
Radijatori ne rade pos'o. Probala ja kad su bile petarde. I otisli - i odvukli radijatore.
Srecom da je malo otoplilo :)
bauer bauer 06:22 02.02.2008

o doktorima,

a u međuvremenu sam bila kad ORL. Nemam tumor, jbg.


isto sam se ja tako osecao kada mi nisu nasli kamen u zuci. a svi u mojoj porodici su ga imali :( ali, zato ti svaki put nadju nesto drugo :( znaci, ne treba ici kod lekara :)

nego, vlasto, jel' nisi vise ljuta na mene? :)
Vlasta Vlasta 08:50 02.02.2008

Re: o doktorima,

Ljuta? Neš mi verovati, ali se ne sećam ni da sambila. Šta si radio? Namešto utakmice?
bauer bauer 09:05 02.02.2008

Re: o doktorima,

Vlasta
Ljuta? Neš mi verovati, ali se ne sećam ni da sambila. Šta si radio? Namešto utakmice?

ma, grize me savest sto sam ti kritikovo predhodni post :) ali ako se nesecas, onda, jos bolje :)
Vlasta Vlasta 12:41 02.02.2008

Re: o doktorima,

A da!!!! Sada si me setio! Nesrečniče!! C,c,c, i? Šta sada da ti radim??
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 12:43 02.02.2008

Re: o doktorima,

banuj ga,
retroaktivno : ))))
Vlasta Vlasta 12:48 02.02.2008

Re: o doktorima,

Misliš? Ne znam, lomim se. Drag mi je. Šta misliš jel lep? Ako je lep, i bogat, ostaje, a ako je gadan, banujemo ga. Mislim da je to fer plej, u duhu savremenog srpskog sporta. Ko je za? Jednoglasno smo izglasali da se Baueru naloži da depešom hitno vlasti dostavo fotografiju do tri meseca staru, bez pečata, uz dva svedoka. Rok: dan, dva, kolko da ideja na okopni.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:56 02.02.2008

Re: o doktorima,

BekenBauer?
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 12:56 02.02.2008

Re: o doktorima,

ednoglasno smo izglasali

misliš: sam
nema tu kod vlaste trte mrte prvi krug, drugi krug, posmatrači i slične zajebancije.
mada, pokazuješ znake slabosti - drag? ferplej?
vidim ja da od bana nema ni dana.
Vlasta Vlasta 13:05 02.02.2008

Re: o doktorima,

Hmhmh Jelice, to onaj što smo zajedno išli na zimovanje u Garmiš Partenkirhen, '71.
A ti Snežana, ćuti, ne podsećaj me na slabosti, sad ću zvati patuljke da te vrate u kujnu njihove kuće, pa ćete de do kraja života živeti srećno.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:44 02.02.2008

'73.

al' nešto nije bilo snega...
Vlasta Vlasta 16:46 02.02.2008

Re: '73.

O slatka mala izvrnuta torto...
bauer bauer 18:46 02.02.2008

Re: o doktorima,

Ako je lep, i bogat, ostaje, a ako je gadan, banujemo ga.

lep sam, ali siromasan :( ili sto bi rek'o nas narod, nisam nezan al' sam neizbezan :)

a, za vas grls, upozorenje...



Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 16:59 02.02.2008

Fudbalska lepota

Doduše, primetila sam da su današnji fudbaleri manje krivonogi i kvrgavi, visoki momci nekako, ima baš lepih i zgodnih, a ne ko pre...



Prvi sleva i zdesna se ne racunaju, oni su, valjda, obezbedjenje:)

PS: Vlasto, prep. za dnevnik!
Vlasta Vlasta 17:11 02.02.2008

Re: Fudbalska lepota

Jel ovo mađarska ili irska perezentacija? Ili su pobednice kupa u Malom Mokrom Lugu, gde je FK Čičkovac pobedio domaće sa osam golova razlike?
Izvinjavam se devojkama na slici, nije na njihov račun, rekog već da sam fiu fiu. Ja sam ZA da žene igraju šta god da im se igra, ako im se igra. Ja sam super igrala fudbal kada sam bila mala, dobro sam driblala.
Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 17:23 02.02.2008

Re: Fudbalska lepota

Iz Niš. (izgleda da one jedine imaju website) Radi se o ŽFK Mašinac, naj su bolje u državi, ali i u vrhu evropskog klupskog fudbala.
Unfuckable Unfuckable 18:20 02.02.2008

Sexy Becken - Bauer

baš je baja, obratite pažnju na taj šmekerica pogled istinskog znalca iza kojeg ostaju hrpetine žena rasečenih vena..... ( mogao bih ja još dugo ovako....)





veeeeeeeeeliki pozzzzz drugarici Vlasti, wellcome back !!!!
Kazezoze Kazezoze 18:54 02.02.2008

Re: Sexy Becken - Bauer

a shta reci za blekija... znanje, sharm, lucidnost...
skoro do ludila dovodio, kako svoje tako i protivnichke
i igrache i navijache;-)




Unfuckable Unfuckable 19:07 02.02.2008

Re: Sexy Becken - Bauer

a shta reci za blekija... znanje, sharm, lucidnost...
skoro do ludila dovodio, kako svoje tako i protivnichke
i igrache i navijache;-)

...i trenere !!!!
bauer bauer 19:10 02.02.2008

Re: Sexy Becken - Bauer

...i trenere !!!!

sta na nemackom znaci bekenbauer? zadnji ljakse? :))
Unfuckable Unfuckable 19:14 02.02.2008

Re: Sexy Becken - Bauer

možda je BekHendBauer ?!?!?!
Vlasta Vlasta 22:17 02.02.2008

Re: Sexy Becken - Bauer

Momci, pardonst, ali tko nam je osmica?
I tko ste svi vi??

I ne ne znam zašto, nema apsolutne nikakve veze, niti opravdanja za asocijaciju, ali ja sam se, eto, setila sledeće scene:
Prvi u bus ulazi Sir Oliver, pokaže vozaču nekakav bezvezan papir i kaže:"Prijetplatnik". Za njim, ako se ne varam, udje Alan Ford i , takodje pokazujući nešto bezveze, kaže "Prijetplatnik", i prođe pored vozača. A onda Bob, siroma, ulazi poslednji, digne i sam neki papir, uz isto tako ležerno: "Prijetplatnik", na šta će vozač, besno: " A kakav si mi ti vražiji prijetplatnik?!"

?
Unfuckable Unfuckable 23:03 02.02.2008

Re: Sexy Becken - Bauer

paaaa...blog je - pomalo - o fudbalu, pa mi iskoristili priliku da se malo razmahnemo....

"Tko smo mi ?
Tko smo mi ?
Mi smo ti...
Mali trollovi ! "

"Pomalo sam nadaren, kad već nisam obdaren!"

...koja bi to majca bila....
margos margos 05:11 03.02.2008

Osmica

Momci, pardonst, ali tko nam je osmica?

Vlasto, ne znaš Blekija - Bogićevića???
Igrao u Zvezdi... na pripremama uzimao autobus da ide u štetu... prvi naš igrač u Kosmosu.
Baš te slomilo to oko lekara i fuzbala:)))

Dobrodošla!!!:)))

Godfather Godfather 06:01 03.02.2008

fuzbal

Vlasto ti ne navijas za Voshu i komshiju? :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana