Budućnost| Ekologija| Literatura| Planeta

Šta nam se ovo događa?

mirelarado RSS / 02.08.2014. u 16:36

     Баш као и готово сваки дан овога пролећа и лета (?) утрчала сам у кућу како бих се склонила од наступајућег невремена. И сетила сам се једне хумористичко-сатиричне приче написане пре петнаестак година. Стефано Бени се, тада, као и сваки добар писац шаљивих прича, обилато служио хиперболом, која данас и не делује као преувеличавање.

images?q=tbn:ANd9GcR4lC4UGT9A2SJs1UeFV6VBkxCC1R-N2a-m_8FTovg_sa3yFcclTA

 

     Дневник с летовања: др Норман
     Стефано Бени

      Драги дневниче,
сутра крећемо на летовање. Отац ми се свечано обратио и објаснио ми да сада имам већ једанаест година, да сам паметна девојчица, и да и летовање треба паметно да проведем. Не треба да понесем лутку и мецу Понга, јер не смем да зависим ни од чега. И он ће, рекао је, два од својих пет мобилних телефона оставити код куће. Потребно нам је мало разоноде и здравог живота. Иза нас је зима која је била огавна. У мом граду проценат прашине и бензола троструко је већи од дозвољеног. Али, једном месечно организује се еколошка недеља, центар се затвори за саобраћај и дозвољено нам је да се возимо бициклима, тако да можемо одједном да удахнемо све смрдљиве отрове, а сутрадан аутомобили имају мало чистог ваздуха да га изнова загађују. Због зиме која је обиловала смогом, мој мали брат Луиђино прележао је тринаест вируса, са температуром од 42 степена, ја шест бронхитиса, а мами се вратила стара алергија на полен, обогаћена новом алергијом на камиљу длаку (срећом, у зоолошки врт отишли смо само двапут). Тата је добио алергијски коњуктивитис, те су му очи црвене већ шест месеци, као и упалу усне дупље, због чега је био сав искежен, са истуреним деснима, те га је једне ноћи, док је ишао улицом одевен у црно, неки пролазник појурио с глоговим коцем у руци. И напослетку, наш пас Бонго, добио је од неке мачке буве које мишеви преносе голубовима. Ипак, доктор је рекао да су све те болести уобичајене, у оквиру норме, и да се нешто слично догодило и 1936. године. Али, сада ћемо мало да удишемо чист ваздух.

      Налазимо се на аутопуту, где смо заглављени већ шест сати. Колона се протеже на педесет километара, али на радију су управо јавили како је 1996. колона била знатно дужа. Киша пљушти као из кабла и температура је десет степени у хладу, али је метеоролог малочас објаснио да је температура мање-више у оквиру норме. Нико не искључује мотор и ваздух није баш најчистији. Луиђино повраћа. Бонго се чеше, ја кашљуцам, мама шишти док дише, а тата псује. Негде сам прочитала да постоје електрични аутомобили који не загађују, али индустрија их не прихвата. Чула сам нешто и о уљу од неке репице и искрено се надам да ће се неко озбиљно тиме позабавити, иначе смо обрали зелен бостан. Док чекамо у колони, слушамо радио. У Африци суша, на Сардинији олујни ветрови, у Скандивији поплаве, а широм Америке пожари. Неки метеоролог, међутим, каже да су 1869. забележени слични временски услови, што значи да је и ово сада у оквиру норме. Напокон смо стигли на море и одмах одјурили на плажу. Дувао је типичан ледени августовски ветар, сунцобрани су летели на све стране и хладноћа се увлачила у кости. Посвађала сам се са Луиђином јер је он хтео да правимо пешчани замак, а ја Снешка Белића.
     Предвече се један брод, ношен таласима буре, насукао на плажи. Сви су се наоружали моткама и шипкама и појурили тамо, мислећи да су у питању Курди. Међутим, био је то трајект који се запутио ка Еолским острвима, али га је олуја донела овамо. На трајекту је био и др Норман, метеоролог, који је објаснио тати како се нешто слично збило 1934. Неко време провели смо забарикадирани испод сунцобрана, а онда је тата обукао тренерку и ветровку и покушао да се окупа. Био се готово претворио у коцку леда, али, кад је изашао, дунуо је врели југо, тако јак да га је за трен ока осушио и безмало скувао. Норман је рекао да је све то у оквиру норме, укључујући пожар, који је уништио наш хотел, ураган који нам је однео шатор и пешчану олују од које смо ослепели, тако да је тата поново поставио шатор баш на највећем мравињаку који постоји у Европи. Спавали смо у рупи коју смо ископали у песку.
     Јутрос је, на сву срећу, топлије, педесет шест степени у хладу, дува неки афрички ветар који нас засипа песком, наносима кус куса, и, нажалост, облацима камиље длаке, те се јадна мама гуши. Размишљам како смо ми, људска бића, с овом климом поприлично зезнули ствар, да нам треба нека светска климатолошка комисија која би нам пружила праве информације и донела прописе којих бисмо морали да се придржавамо, а волела бих да вести о раду те комисије буду прве у ТВ-дневнику, пре берзанског извештаја и вести о томе где летују познате личности. Поподне је почела да пада киша, потом се сручио омањи пљусак, а за њим и град величине и боје брескве. Луиђино и ја смо га пробали, и није био лошег укуса, али смо после добили пролив, па смо цело поподне провели седећи на клозетској шољи, што је у оквиру норме.
     Тата је рекао: баш ме брига за невреме, ја ћу да се окупам. Ушао је у воду и најпре је наишао на медузе, а потом на слузаве алге, те кад је изашао, личио је на желе који хода, а сва деца на плажи била су убеђена да је Покемон и надметала се ко ће да га ухвати.
     Др Норман рекао је тати да је море било исто тако загађено 1965, да су то све природне непогоде и да не треба наседати на приче оних који дижу узбуну покушавајући да окриве људе и индустрију. У том тренутку до обале је стигла, ко зна одакле, нафтна мрља и запљуснула их. Тата и др Норман увукли су се у јато фламинга и тако им је пошто за руком да их очисте активисти Гринписа.
      Јуче је Луиђино у шатору закачио неки нови вирус, са температуром од четрдесет шест степени. Доктор је рекао да је већ имао такав случај 1988, али је тада узрочник била поједена виршла. У бунилу, Луиђино ми је поверио како мисли да му је све јасно као дан. Сваки пут када се догоди нешто ужасно, довољно је да кажеш како је то природна непогода, а пре свега да се већ догодило, и да је било још горе. Дакле, довољно је да имаш на уму Хитлера, па ће ти сваки италијански политичар бити добар као душа. Сваки нови вирус бољи је него што је била колера. Свака нова климатска катастрофа боља је од библијског Потопа. Земљотрес у мору није никакав проблем, само да цунами не донесе на обалу нове досељенике из Трећег света. Дакле, сви можемо и даље да загађујемо околину, да сечемо шуме, да земљиште трујемо хемикалијама и трошимо све ресурсе. Кад боље размислим, то Луиђиново бунцање и није било без основа. Хтела сам да поразговарам с татом о томе, али је он био заузет расправом с комшијама из суседног шатора о опасностима које прете од зрачења мобилних телефона, и о рекламама у којима се тврди да су телефонски позиви јефтинији, док су у ствари рачуни за телефон све већи. Др Норман је рекао да се нешто слично већ догодило 1864. године, с неким рачуном за плин у Алабами. Свима је лакнуло.



Komentari (63)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mikele9 mikele9 16:58 02.08.2014

Pa da!

У бунилу, Луиђино ми је поверио како мисли да му је све јасно као дан. Сваки пут када се догоди нешто ужасно, довољно је да кажеш како је то природна непогода, а пре свега да се већ догодило, и да је било још горе. Дакле, довољно је да имаш на уму Хитлера, па ће ти сваки италијански политичар бити добар као душа. Сваки нови вирус бољи је него што је била колера. Свака нова климатска катастрофа боља је од библијског Потопа. Земљотрес у мору није никакав проблем, само да цунами не донесе на обалу нове досељенике из Трећег света. Дакле, сви можемо и даље да загађујемо околину, да сечемо шуме, да земљиште трујемо хемикалијама и трошимо све ресурсе. Кад боље размислим, то Луиђиново бунцање и није било без основа. Хтела сам да поразговарам с татом о томе, али је он био заузет расправом с комшијама из суседног шатора о опасностима које прете од зрачења мобилних телефона, и о рекламама у којима се тврди да су телефонски позиви јефтинији, док су у ствари рачуни за телефон све већи. Др Норман је рекао да се нешто слично већ догодило 1864. године, с неким рачуном за плин у Алабами. Свима је лакнуло.

Šta reći a ne ispovraćati se
P.S. Odlična priča!!!
mirelarado mirelarado 17:21 02.08.2014

Re: Pa da!

mikele9
Šta reći a ne ispovraćati se


Бирам да се насмејемо, драги Микеле, у нади да је барем време самозаваравања прошло, ако је човеку до опстанка. :)
determined determined 21:42 02.08.2014

Re: Pa da!

mirelarado
mikele9
Šta reći a ne ispovraćati se


Бирам да се насмејемо, драги Микеле, у нади да је барем време самозаваравања прошло, ако је човеку до опстанка. :)

Баш лепо написано ! Но, да ли је лепо - свакако да није.
И поред свега, те успркос свему - треба да се смејемо ! Док нам и то не пропишу и ограниче.
Успут - Идем да спавам, али ћу пре тога да поједем мало хладне лубенице (као што је један појео још 1975., што би рекао Др Норман).
niccolo niccolo 17:22 02.08.2014

Odlično



A i dužina je u okviru norme...
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 17:41 02.08.2014

Re: Odlično

niccolo
A i dužina je u okviru norme...


А колика је норма?
niccolo niccolo 18:02 02.08.2014

Re: Odlično

Predrag Brajovic
niccolo
A i dužina je u okviru norme...


А колика је норма?

Čekaj da pitamo dr. Normana.
mirelarado mirelarado 18:54 02.08.2014

Re: Odlično

Predrag Brajovic

niccolo


Можда премеравање помогне? ;-))
blogovatelj blogovatelj 05:37 03.08.2014

Re: Odlično

Можда премеравање помогне? ;-))


Mislim da neko treba da pod hitno napravi blog sa tom temom i da na kraju saznamo istinu.
Mora jednom za svagda da ustanovimo ko je bloger najvećih kapaciteta.
mirelarado mirelarado 11:44 03.08.2014

Re: Odlično

blogovatelj
Можда премеравање помогне? ;-))


Mislim da neko treba da pod hitno napravi blog sa tom temom i da na kraju saznamo istinu.
Mora jednom za svagda da ustanovimo ko je bloger najvećih kapaciteta.


Добра идеја, али нема изгледа да би се то икада установило. Сваки честити блогер, наиме, сматра да је неприкосновени шампион и да ту титулу мора да брани у свакој прилици и од сваког насртљивца, који, опет, то исто мисли за себе.
determined determined 14:47 03.08.2014

Re: Odlično

niccolo


A i dužina je u okviru norme...

Најпре да сазнамо ко има најдужи - па да нормализацију урадимо према њему.

NNN NNN 18:51 03.08.2014

Re: Odlično

da na kraju saznamo istinu.
Mora jednom za svagda da ustanovimo ko je bloger najvećih kapaciteta.

Evo 7 veličanstvenih (increasing):

7. Spiridon (svaka čast)

6. Черевићан (godine su ostavile traga)

5. Strongman (steroidi)

4. Unfuckable (ime dovoljno govori)

3. Krkar (ima li nešto što on ne mož')

2. Cerski (uh!)

i ta-na-na-na:

1. Milica Tomić
mirelarado mirelarado 20:45 03.08.2014

Re: Odlično


NNN


Свака част на ранг-листи, а и на храбрости, јер, ако протагонисти не буду задовољни...
blogovatelj blogovatelj 00:52 04.08.2014

Re: Odlično

Сваки честити блогер, наиме, сматра да је неприкосновени шампион и да ту титулу мора да брани у свакој прилици и од сваког насртљивца, који, опет, то исто мисли за себе.


Upravo tako. Ali baš zato bi tu morao da bude poseban blog, pa da drugi lajkuju.
A kao što je dobro poznato, danas je lajk najtačnija mera
Biljana 77 Biljana 77 12:16 04.08.2014

Re: Odlično

јер, ако протагонисти не буду задовољни

Sudeći po broju preporuka samo su dvojica/dvoje zadovoljni rangiranjem. Treća je preporuka od mene, po službenoj dužnosti.
mirelarado mirelarado 19:20 04.08.2014

Re: Odlično

Treća je preporuka od mene, po službenoj dužnosti.


Ех, љубав је то, каква дужност!
Једна је од мене, а разлоге сам горе већ објаснила.
nsarski nsarski 17:42 02.08.2014

Štan nam se ovo dogadja?!


Rekao bih da Mr. Normal, ili Norman, (kolikogod lud bio) ima pravo. Ništa ovo nije van normale. Ovo "ludilo" je new normal. Treba se samo resetovati u svakom smislu i prilagoditi na novu stvarnost. A, kako kažu IT geniji iz onog vica: Nothing works better than a good reset.

P.S. Eh, da. Za one koji vole grafike i naučnički lingo, to što nam se dešava se zove "creeping normalcy".Evo LINK1 i Link2



myredneckself myredneckself 18:19 02.08.2014

Re: Štan nam se ovo dogadja?!

Јуче је Луиђино у шатору закачио неки нови вирус, са температуром од четрдесет шест степени. Доктор је рекао да је већ имао такав случај 1988,

Ebola?!
A ne, ona razbija na četrdeset dva, ko zna šta je?

Direktor Infektivne klinike KCS Dragan Delić izjavio je danas da su sve zemlje Evrope, uključujući i Srbiju, u potencijalnom riziku od širenja ebole. Direktorka svetske zdravstvene organizacije Margaret Čan upozorila je danas da se epidemija ebole u Zapadnoj Africi širi brže od mera koje se preduzimaju za njeno suzbijanje.

Poludela sam, mislim samo nam još ebola fali, i otkud ona ovde?!
Međutim...

Delić kaže da se ne može isključiti mogućnost "ulaska egzotičnih infektivnih bolesti", kao što je ebola, jer ljudi danas putuju sa jednog na drugi kontinent zbog posla, turistički.... prevencija... RTV

Laknulo mi je.
Razbio mi je strah, totalno.
Lepo priča i objašnjava čovek, a egzotika konačno na našim vratima, šta ćeš lepše?!

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 18:28 02.08.2014

Re: Štan nam se ovo dogadja?!

Ovo "ludilo" je new normal.

odlično, sad više ne moram da strahujem za svoje mentalno zdravlje.

Ebola

priviđa mi se Heathrow. a i vreme je da nas pomlati neki supervirus, ima sto godina od kad nas je ubijao španac.
mirelarado mirelarado 18:43 02.08.2014

Re: Štan nam se ovo dogadja?!

a i vreme je da nas pomlati neki supervirus, ima sto godina od kad nas je ubijao španac.


Изгледа да смо се пренамножили, а ХИВ и они свињски и птичји грипови омануше...
mirelarado mirelarado 18:45 02.08.2014

Re: Štan nam se ovo dogadja?!

Lepo priča i objašnjava čovek, a egzotika konačno na našim vratima, šta ćeš lepše?!


Од малена ми је жеља била да искусим живот у монсунским пределима, па премда досад нисам допрла до њих, имам утисак да су они допрли до мене.
mirelarado mirelarado 18:52 02.08.2014

Re: Štan nam se ovo dogadja?!

nsarski

Rekao bih da Mr. Normal, ili Norman, (kolikogod lud bio) ima pravo. Ništa ovo nije van normale. Ovo "ludilo" je new normal. Treba se samo resetovati u svakom smislu i prilagoditi na novu stvarnost. A, kako kažu IT geniji iz onog vica: Nothing works better than a good reset.

P.S. Eh, da. Za one koji vole grafike i naučnički lingo, to što nam se dešava se zove "creeping normalcy".Evo LINK1 i Link2





Добро је кад појава има име, а ми да се ресетујемо и да се привикнемо на то да се на летовање иде у децембру или јануару.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 19:10 02.08.2014

Re: Štan nam se ovo dogadja?!

Изгледа да смо се пренамножили, а ХИВ и они свињски и птичји грипови омануше...

da, postali smo kao bubašvabe, teško nas je uništiti.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:17 02.08.2014

Re: Štan nam se ovo dogadja?!

mirelarado
... и да се привикнемо на то да се на летовање иде у децембру или јануару.


nurudin nurudin 18:45 02.08.2014

Још мало

па магични реализам.

Хвала за причу, драга Мирела!
mirelarado mirelarado 11:46 03.08.2014

Re: Још мало

nurudin
па магични реализам.

Хвала за причу, драга Мирела!


Хвала за читање.
4krofnica 4krofnica 20:32 02.08.2014

~


ovo vreme me podseća na opis vremenskih (ne)prilika mog strica, koji je dugo živeo u Bergenu, pa je govorio za norveško vreme: tamo imaš pola godine zime i pola godine lošeg vremena:)
tako nekako i nama zapalo.

sladunjavi mjuz:
(ovaj norvežanin (opet Bergen, moja snaja mu je računovođa:) je inače tugaljiv i melanholičan, dok se nije dokopao Italije. klimatska promena to uradi čoveku:)






gedza.73 gedza.73 21:10 02.08.2014

Re: ~

mjuz:

Italije



Ho sbagliato tante volte ormai che lo so già


U drugom delu spota se pojavljuje, mislim, Dajan Lejn.
Kako sam bio zaljubljen u nju posle gledanja filma 'vatrene ulice'.

Klima?
BP Oil Spill in the Gulf of Mexico


mirelarado mirelarado 22:44 02.08.2014

Re: ~

sladunjavi mjuz:


Ево онда и најсладуњавији мјуз свих времена, из доба кад је јесен била јесен:


mirelarado mirelarado 22:49 02.08.2014

Re: ~

U drugom delu spota se pojavljuje, mislim, Dajan Lejn.
Kako sam bio zaljubljen u nju posle gledanja filma 'vatrene ulice'.


И у Орнелу Ванони многи су, својевремено, били заљубљени, све док се није појавио Ђино и од тада тече њихова прича без краја:


marco_de.manccini marco_de.manccini 20:53 02.08.2014

normalno ili zavera?

4 блога у пола сата, а пре тога 24 сата ништа.
G.Cross G.Cross 21:15 02.08.2014

Re: normalno ili zavera?

marco_de.manccini
4 блога у пола сата, а пре тога 24 сата ништа.


Kakav sam, opsednut procesima i trendovima, pokusao sam da pratim tip blogova i blogera po danima u nedelji . Ko kada pise i o cemu? Nisam nasao nikakvu statisticku pravilnost.
Gospoda Blogeri su opsti haos.

Mozda neki IT guru ovde sa bloga moze da provali neku pravilnost. Je li se o Vucicu pise vise Utorkom nego Petkom?

I da li je to uopste vazno.
marco_de.manccini marco_de.manccini 21:30 02.08.2014

Re: normalno ili zavera?

Ko kada pise i o cemu? Nisam nasao nikakvu statisticku pravilnost.
Gospoda Blogeri su opsti haos.

Mozda neki IT guru ovde sa bloga moze da provali neku pravilnost. Je li se o Vucicu pise vise Utorkom nego Petkom?

Има један блогер што обично пише четвртком. Једном је чак писао и о Вучићу.
mirelarado mirelarado 22:38 02.08.2014

Re: normalno ili zavera?

Има један блогер што обично пише четвртком. Једном је чак писао и о Вучићу.


Нешто се ућутао, можда због лоших временских услова. :)
mirelarado mirelarado 22:40 02.08.2014

Re: normalno ili zavera?

G.Cross
marco_de.manccini
4 блога у пола сата, а пре тога 24 сата ништа.


Kakav sam, opsednut procesima i trendovima, pokusao sam da pratim tip blogova i blogera po danima u nedelji . Ko kada pise i o cemu? Nisam nasao nikakvu statisticku pravilnost.
Gospoda Blogeri su opsti haos.

Mozda neki IT guru ovde sa bloga moze da provali neku pravilnost. Je li se o Vucicu pise vise Utorkom nego Petkom?

I da li je to uopste vazno.


Ма, ово је нека викенд завера, гарант.
blogovatelj blogovatelj 05:40 03.08.2014

Re: normalno ili zavera?

Kakav sam, opsednut procesima i trendovima, pokusao sam da pratim tip blogova i blogera po danima u nedelji . Ko kada pise i o cemu? Nisam nasao nikakvu statisticku pravilnost.


Brate slatki, šta sve živom čoveku može da padne na pamet...
NNN NNN 08:14 03.08.2014

Re: normalno ili zavera?

marco_de.manccini
4 блога у пола сата, а пре тога 24 сата ништа.
Slično se desilo i 2009.
omega68 omega68 14:01 03.08.2014

Re: normalno ili zavera?

Ма, ово је нека викенд завера, гарант.

Pa da, obrisalo poslednji tekst Nebojši Milikiću
marco_de.manccini marco_de.manccini 15:31 04.08.2014

Re: normalno ili zavera?

Slično se desilo i 2009.

Дакле, све Норманло.
trener92 trener92 03:01 03.08.2014

Norman B

Ulažem protest, zbog ovoga
наш пас Бонго, добио је од неке мачке буве које мишеви преносе голубовима.

Ustvari ne, ulažem oštar protest.

Ustvari, najoštrije protestujem. Ovo je teška kleveta!

Ono jeste da mačke imaju ponekad neke stanarice, ali Stefano Beni je ovim ukaljao čast svih mačaka. To je nedopustivo!I zato: protest.

Др Норман је рекао ...


Taj Dr Norman me neodoljivo podseća jednog drugog Normana?

Fantastična priča Mirela


Kad je profa već pomenuo creepin nešto u tom duhujavascript:;

myredneckself myredneckself 07:54 03.08.2014

Re: Norman B

trener
Taj Dr Norman me neodoljivo podseća jednog drugog Normana?

Bejtsa?!


mirelarado mirelarado 11:56 03.08.2014

Re: Norman B

trener92
Ono jeste da mačke imaju ponekad neke stanarice, ali Stefano Beni je ovim ukaljao čast svih mačaka. To je nedopustivo!I zato: protest.


Подржавам протест, Тренеру. Правда за маце!


trener92 trener92 13:16 03.08.2014

Re: Norman B

myredneckself


Bejtsa?!


Njega:) Normana
trener92 trener92 13:25 03.08.2014

Re: Norman B

mirelarado


Подржавам протест, Тренеру. Правда за маце!

:) Znao sam da ćeš razumeti Mirela.

catgroove:)))
A inače,asocijacija na komentare DR Normana mi je slična kao ona antologijska koju je izrekao

"Žoržo"
mirelarado mirelarado 14:13 03.08.2014

Re: Norman B

"Žoržo"



mariopan mariopan 18:45 03.08.2014

...

Divna priča.

Nadam se da neću doživeti da i za ovo pročitam kako je nekada postojalo na planeti.

mirelarado mirelarado 20:42 03.08.2014

Re: ...

Nadam se da neću doživeti da i za ovo pročitam kako je nekada postojalo na planeti.


И ја се надам, Мариопан.

А нисам се надала да ће оваквих појава бити и у мојој ближој околини:


docsumann docsumann 19:03 03.08.2014

kanda smo malko zeznuli stvar


no, srećom, tu je statistika
mirelarado mirelarado 20:43 03.08.2014

Re: kanda smo malko zeznuli stvar

docsumann

no, srećom, tu je statistika


Наша дика... :)
Hansel Hansel 18:06 04.08.2014

Ееее,

право питање је шта ће нам се још догодити...

И то не само од природе.

P. S. (дигресиван) Ти сигурно знаш за овај цитат, али морам да га напишем, био ми је баш занимљив, прочитах га недавно: "Превод је као и жена: када је веран, није леп, а када је леп -- није веран!"
mirelarado mirelarado 19:27 04.08.2014

Re: Ееее,

"Превод је као и жена: када је веран, није леп, а када је леп -- није веран!"


Па ти сад види јеси ли за верност или за лепоту... ;-)
Hansel Hansel 23:38 04.08.2014

Re: Ееее,

Тешка је то дилема и једино се овако може разрешити:

Како кад!

(Напомена: ово је било само реторички. )
Milutin Milošević Milutin Milošević 19:10 04.08.2014

Posledice globalnog zagrevanja

mirelarado mirelarado 19:24 04.08.2014

Re: Posledice globalnog zagrevanja

За љубитеље графика, детаљнији доказ:

docsumann docsumann 19:47 04.08.2014

Re: Posledice globalnog zagrevanja

детаљнији доказ:


string theory
Gospodja Klara Gospodja Klara 22:02 04.08.2014

Re: Posledice globalnog zagrevanja

string theory


I u vezi s tim - termodinamika crne rupe.


bocvena bocvena 08:14 05.08.2014

da priznam...

odmalena mrzim narodne mudrosti i pelagićeve lekove:)

ćuti, može i gore!

obrnuto od - već je bilo gore u prošlosti - ali podjednako grozan životni stav.

sadašnjosti molim.

Hansel Hansel 10:58 05.08.2014

Re: da priznam...

obrnuto od - već je bilo gore u prošlosti - ali podjednako grozan životni stav.

А шта кажеш на "биће горе у будућности"?! Варијанта: "Ћути, не буни се, да не буде горе" (када сам ово чуо и од двадесетогодишњака у војсци, схватио сам зашто је Милошевић још увек владао).

P. S.
odmalena mrzim narodne mudrosti i pelagićeve lekove:)

Сад схватам зашто си ти била погрешна циљна група за прополис!
bocvena bocvena 12:13 05.08.2014

Re: da priznam...

ma, užas. i od defetizma i od narodnih lekova:)

život je dovoljno težak da bismo se dodatno ubijali u pojam može i gore stavom.

i zdravim načinom života i prirodnim lekovima! mene kad staviš u prirodu, nateraš na fizičku aktivnost i zdravu 'ranu uvek završim bolesna:)))
mirelarado mirelarado 12:42 05.08.2014

Re: da priznam...

život je dovoljno težak da bismo se dodatno ubijali u pojam može i gore stavom.


На тај образац ослања се и бирање мањег зла, по мени, погубна шема.
Hansel Hansel 17:24 05.08.2014

Re: da priznam...

У праву си, али шта ако су на менију само два зла, без иједног добра? А није да нема таквих ситуација. Или нисмо довољно паметни да измислимо то добро?
mirelarado mirelarado 22:16 05.08.2014

Re: da priznam...

Hansel
У праву си, али шта ако су на менију само два зла, без иједног добра? А није да нема таквих ситуација. Или нисмо довољно паметни да измислимо то добро?


Мени ће морати да се промени, кад-тад. :)
Hansel Hansel 22:31 06.08.2014

Re: da priznam...

Надам се. Али чини ми се да то, ако се деси промена, неће бити резултат нашег небирања (свака сличност са изборима је случајна).

Него, нешто друго данас у бусу размишљам... Није лоше имати (ипак) оријентацију, свест о свом положају. Али, сада сам сувише деконцентрисан за елаборацију.
razmisljam razmisljam 14:58 08.08.2014

Само да приметим...

Волела бих да чешће бегаш пред кишом, Мирела.
Хоћу рећи - увек прија када се сетиш да нам поклониш неку причу италијанских аутора.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana