Društvo| Politika

Glib

dali76 RSS / 07.04.2018. u 22:03

Preko dežurnih ministara i kontrolisanih medija, Vučić ulaže dosta napora da u svojevrsnoj političkoj formi održi to antievropsko tj prorusko glasačko telo. On to naravno radi i sam,  koristeći se  "dog/whistle/politics", tj. maskiranom retorikom extremizma.  Prestao jee direktno nazivati neistomišljenike stranim plaćenicima, već koristi doskočice tipa, znamo mi koga i zbog čega plaćaju neke uticajne strane sile. Iako predsednik te strane sile ne imenuje, radikalsko glasačko telo zna dobro na koga vodja misli. Malo se upristoji forma komunikacije, ali suština donekle skrivene poruke ostane ista: ja sam vaš stari radikal patriota koji ne voli i bori se protiv domaćih izdajnika i njihovih mentora sa zapada. Možda je najbolji primer "dog/whistle" taktike konstantno podsećanje kako je N1 američka TV . Nepotrebno  je( i štetno) nazivati neki medij neprijateljskim ili petokolonaškim. Pronadje se pristojnija etiketa koja u sebi ipak   zadrži "patriotski kod", prepoznatljiv radikalskom uhu.

Kad predsednik nekad i   kaže nešto što ne prija instančanom uhu  patriotskom, prosecan  radikal će reći što je nedavno rekao sam Patrijarh: zna Vučić dobro šta radi.

Predsednik SNS je na nekoliko predhodnih izbora demonstrirao da ima potpunu kontrolu nad tim segmentom srpskog glasačkog tela. To su na svojoj političkoj koži na Beogradskim izborima osetili  Šešelj, Obradović, Miloš Jovanović i Saša Radulović.  Svi su oni Mmanje ili više pokušali za rukav povući Vučićevo radikalsko jezgro i na kraju sami ostali kratkih rukava. Vuk Jeremić je izbegao sudbinu gore pomenutih demokratskih nacionalista sakrivši svojih nekoliko procenata  pod šinjel Jankovića  i Djilasa.
Vvlast  svojom retorikom ideološki polarizuje srpsko društvo. Medjutim, nna tom alternativnom  političkom polu druge Srbije danas gotovo da nema nikoga.
U Srbiji ne postoji relevantna opoziciona stranka koja će reći:

1 Kosovo je nezavisno zahvaljujući ponajviše Miloševićevoj 10godišnjoj politici nasilja, ratova i jedne kolektivne paranoje.  Vučić se  maltene vratio izgradnji atmosphere politicke paranoje i Oliver Ivanović je prva politička žrtva povratka u neoradikalsku budućnost.  

2.  Potrebno je razgovarati o pravima Srba na KiM jer  je to jedino korisno I moguće.

3. Vučić simulira evropski put dok Nnjegov autoritarni režim dugoročno udaljava Srbiju od članstva u EU.

4. Jedina alternativa Vučićevoj politici simulacije evropskog puta je iskren i ubrzan  evroatlantski put  jer  samo taj put jedini daje šansu za razvoj države i uredjivanje društva. Ukoliko Srbija kao država ne krene na zapad, tamo će nastaviti da odlaze njeni gradjani, grupno ili pojedinačno. Ukoliko Srbija nastavi ovim putem, rizikuje da za deceniju ili dve Srbi postanu Rumunima što su nekad Rumuni bili Srbima; siromašniji komšija pod zaštitom Moskve.

U Srbiji danas ne postoji stranka koja će zauzeti gore pomenute stavove, tj biti na suprotnom polu od trenutne Vučićeve politike.  Tu po meni leži glavni problem  srpske opozicije. Nje ssuštinski odnosno idejno danas nema na srpskom političkom radaru.   Mnogi, po meni pogrešno, konstatuju kako ideologije u Srbiji  ustvari nema  .   u pittanju  je čist klijentelizam gde se politika isključivo svodie na   poso šećer brašno.   Iako nema sumnje da  toga ima u  značajnom ovbimu  , pogrešno je zanemariti ulogu ideja u politici.  Uostalom da je tako, Vučić bi prvi batalio retoriku  i ideologiju I vladao Srbijom preko skladišta crvenog krsta i biroa za zapošljavanje .   

Nacionalisti iz opozicije ostali  su kratkih rukava jer su za rukav vukli Vučićevo jezgro. Stranke poput LDP i SPO su izvršile političko samoubistvo jer donekle stoje na tom drugosrbijanskom političkom polu,a za rukav vuku samog Vučića.  

Vučić je, i nevernom Tomi predhodniku je to postalo jasno, danas   neprikosnoveni  vodja samozvanog patriotskog glasačkog bloka. Takmičiti se sa Vučicem u patriotizmu, i to po njegovim aršinima "domoljublja", je smisleno koliko i terati gradske golubove mrvicama hleba. Opozicija koja to radi  je osudjena na mrvice sa Vucicevog  "patriotskog"astala. Mrva po mrva, cenzus, i to možda. Nije doduše ništa   smislenije  ni Boriti se za  nekakvo liderstvo unutar sve brojnijih tj manjih stranaka opozicije. 
Okupljanj oko nekoliko bazičnih ideja koje predstavljaju jasnu alternativu neoradikalskom poimanju stvarnosti  i politike koja iz toga proizilazi jeste  put za oživljavanje srpske opozicije. Pošto  politička stranka nije skupina klimoglavaca što o svakoj temi misle isto, već  naprotiv,svojevrsna koalicija različitih frakcija koje vežu bazični  idejni principi , rešenje nije u nikakvim savezima ili labavim pokretima, vec u ujedinjavanju u jedinstvenu političku stranku.

Stranku nema potrebe izmišljati . Dovoljno je ujediniti se oko  stranke koja je jednom predstavljala stožer demokratske opozicije. Naravno, potrebno je velike ideje sstaviti ispred velike sujete, a to je znamo vraški težak posao.

Potrebna je i izuzetna politička hrabrost jer uneti svetlo u "Platonovu pećinu"je uvek bio rizičan posao.



Komentari (294)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

freehand freehand 22:26 07.04.2018

Šta sad fali

... LDP i SPO kad u potpunosti i do kraja zastupaju sve ideje koje i ti ovde promovišeš?
Normalno je da za rukav vuku Čerčila i De Gola koji kuka i zapeva nad teškim rešenjima koja slede i trči u Berlin odmah pošto je u Beogradu sam primljen u svom kabinetu od VD pomoćnika zamenika podsekretara...čega već SAD za nešto već.
A fantastično je to neshvatanje da je Vučićjednostavno usisao sve ideje i parole, ispljunuvši im sadržinuz a zadržavši samo formu i tako, zahvaljujući pre svega "intelektualcima" i "eliti" koji su ga u tome podržavali na hajpu hapšenja tajkuna i očekivanom priznavanju Kosova.
Ok, zaista, ko bi od tog divnog čoveka očekivao da će uštrojiti sve medije i obesmisliti i politički i parlamentarni život zastrašujući, kupujući i hapseći političke protivnike, političke stranke na taj način i odsecanjem od svakog finansiranja potpuno razbiti, a od Srbije napraviti prćiju za svoje botove i dronove?
Niko, pobogu. Mislim, niko liberalan a napredan.
freehand freehand 22:47 07.04.2018

Korisna lektira

Preporučujem za gledanje i slušanje, ako je moguće bez strasti i predrasuda: Teofil Pančić i Boris Tadić u "Zumiranju". Sve je rečeno.

dali76 dali76 00:08 08.04.2018

Re: Korisna lektira

Hvala. Ce pogledamo! Poz.
dali76 dali76 01:15 08.04.2018

Re: Korisna lektira

Gledah ovo jos ranije.
Pogledah jos jedared.
Dobra emisija. Nisam stvarno mogao da nastavim posle recenice Borisa Tadica: Ali boze moj, svako valjda snosi odgovornost za ono sto je cinio.
No, ne zelim raspravu o BT. Ja ovde zavrsavam.

freehand freehand 10:05 08.04.2018

Re: Korisna lektira

Dobra emisija. Nisam stvarno mogao da nastavim posle recenice Borisa Tadica: Ali boze moj, svako valjda snosi odgovornost za ono sto je cinio.

Pa trebalo je, ja objektivno nemam primedbu ni na jednu Tadićevu rečenicu. Ni na Pančićevu. Napravili su izvanrednu analizu stanja, dajući i genezu koja je do njega dovela. A
takva rečenica da on, Tadić, "ne snosi odgovornostt za ono što je činio" u emisiji ne postoji.
Tu si pimenio metod Vučića i Informera. Čista laž, bez obzira što su dokazi na jedan klik od nas.
I bajdvej, Dali, ima li u svemu ovome negde i tvoje odgovornosti?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:40 08.04.2018

Re: Korisna lektira

Бјежи боље, Дали, ако ти је властита гуша мила, да не дохвати дежурни Ботин гушитељ.

freehand freehand 11:43 08.04.2018

Re: Korisna lektira

Бјежи боље, Дали, ако ти је властита гуша мила, да не дохвати дежурни Ботин гушитељ.

Ljigo, paljba.
tasadebeli tasadebeli 07:30 10.04.2018

Re: Korisna lektira

Srđan Fuchs
Бјежи боље, Дали, ако ти је властита гуша мила, да не дохвати дежурни Ботин гушитељ.







Шта зна Дали како то сада иде у Србији, одавно је отишао одавде.



hoochie coochie man hoochie coochie man 22:50 07.04.2018

.....

3. Vučić simulira evropski put dok Nnjegov autoritarni režim dugoročno udaljava Srbiju od članstva u EU.

Ček, Dali, pa zar je moguće da EU to ne primećuje nego ga još i hvale zbog reformi, zbog evropskog puta, i neke datume mu obećali, kažu da je prvi na listi za ulazak.....

Grešiš Dali, nije rešenje protiv Vučića još Evrope, još Rusije, još antievrope, još antirusije....rešenje je, mani Evropu, mani Rusiju, daj Vučiću da vidimo šta ti radiš u Srbiji, kakav ti je kriterijum selekcije, po kojim kriterijumima ti je Bata Santos bog i batina, po kojim kriterijumima Vulin ministar vojni, Neša ministar policije..i ostali podrepaši.

Sve dok pričamo o Evropi ili Rusiji on će tim "velikim" pričama lako pokrivati samovolju ovde, jer i Evropu i Rusiju baš briga kako je zapravo u Srbiji, sve dok oni od ovdašnjih vlasti mogu da očekuju neki ćar za sebe.
narcis narcis 22:59 07.04.2018

Re: .....

Evropu i Rusiju baš briga kako je zapravo u Srbiji, sve dok oni od ovdašnjih vlasti mogu da očekuju neki ćar za sebe.

tolko
dali76 dali76 00:20 08.04.2018

Re: .....


Pozdrav HCM,
Spoljnopoliticki orijentir uveliko odredjuje unutrasnju politiku.
Nisu Jugosloveni bolje ziveli od Cehoslovaka jer su bili snalazljiviji da zarade chrvenu. Dve razlicite spoljne politike uslovljene raznoraznim okolnostima uslovljavale razliciti standard u ove dve drzave.
Ti svakako mozes ignorisati svetske tokove, ali onda ti se moze desiti da te iz tog sna probude sirene za uzbunu.
Zasto Brisel hvali Vucica iako on simulira evropski put?
Zato sto se Briselu nigde ne zuri. Ukoliko Vucic zeli drzati Srbiju sledece dve decenije u predsoblju EU, Brisel sa tim nema ama bas nikakav problem.
Ukoliko Vucic sutra krene u jasno ispunjavanje kopenhaskih kriterijjuma, po dosadasnjim iskustvima bilo bi potrebno nekih 7 godina da Srbija bude spremna za EU. Vucic sve to naravno zna, ali svesno manipulise sa evrointegracijama, praveci od EU iskonskog mrzitelja Srbije.
Ono sto zapad generalno moze da brine jeste mogucnost da Vucic izazove nekakav ograniceni sukob u kome ce se onda posredno naci Rusija.
Ja nisam vise siguran da li je Vucic presao Rubikon I iz faze neoradikalske retorike usao u fazu neoradikalske politike.
Samo znam da je Srbija 1991 bila najnezadovoljnija tadasnjim (avnojevskim( granicama I jedina se od komsija okrenula Moskvi.
Danas je slicna situacija sa razlikom sto je sad Moskva sposobna ucestvovati u nekom ogranicenom proksi ratu,a to za Srbiju uopste nije dobra vest.
A po medijskim sadrzajima Vucicevih medija jasno je da Vucic Srbiju sigurno ne priprema za ulazak u EU.
blogovatelj blogovatelj 00:39 08.04.2018

Re: .....

Grešiš Dali, nije rešenje protiv Vučića još Evrope, još Rusije, još antievrope, još antirusije....rešenje je, mani Evropu, mani Rusiju, daj Vučiću da vidimo šta ti radiš u Srbiji,


Baš tako. Ne razumem recimo da opozicija ne postavlja pitanja o stanju u zdravstvu. To je pitanje koje svakoga zanima, a stvarnost je katastrofalna.
Postoji razlog zašto opozicionari to ne rade.
Naprosto ne može opozicionar koji je bio na vlasti do 2012. da kritikuje stanje u zdravstvu, jer će i najgluplji mogući Vučićev bot imati dovoljno mozga da mu kaže "čekaj bre bato, ti nam pričaš o nečemu, a dok si bio na vlasti svečano te bolela kara da to nešto popraviš"
I ponavljam po već ko zna koji put - ne mogu lopovi da budu lideri opozicije. Ne mogu. Za Šutanovca i za Živkovića postoji dokaz da su lopovi. Dok god oni maštaju da bi mogli biti nove vođe Srbije, Vođa srbije biće Vučić. Prosto ko pasulj.
dali76 dali76 01:28 08.04.2018

Re: .....

Ti si komso racunam racunao da je zdravstvo bolje u Kanadi nego u Uzbekistanu , ili Rusiji.
Tako da tu tvoju formulu slobodno moze da uzme I Srbija, odnosno njeni politicari.
Pitanje svih pitanja je gde Srbija zeli da ide, I na sta Srbija zeli da lici.
Ako zeli ruski model vladanja, zdravstva, zakonodavstva,onda ide u dobrom pravcu.

Da li je neko lopov u Kanadi odlucuje sud, ne tabloid, jel tako?
Pa hajde da bar pokusamo da imitiramo taj zapad u obicnom razgovoru.

Poz. Ima li zime na severu?

srdjan.pajic srdjan.pajic 02:46 08.04.2018

Re: .....

Ne razumem recimo da opozicija ne postavlja pitanja o stanju u zdravstvu. To je pitanje koje svakoga zanima, a stvarnost je katastrofalna.

Ma, postavljaju, ali čim zucnu odmah ih se optužuje da a) mrze Srbiju i srpski narod i b) da jedino što znaju je da napadaju Vučića. Na šta svaki Vućićev glasač samo klima glavom i bala mu curi niz usnu. I kako onda kao opozicionar da radiš u takvim uslovima?


Za Šutanovca i za Živkovića postoji dokaz da su lopovi. Dok god oni maštaju da bi mogli biti nove vođe Srbije, Vođa srbije biće Vučić. Prosto ko pasulj.


Ajde? Koji dokazi tačno? Evo, za Živkovića konkretno pitam, da ne diramo pašnjake prve klase ovog prvog na listi. Na stranu to što ovim zombijima dokazi i ne trebaju.
mlatisa mlatisa 06:05 08.04.2018

Re: .....

Danas je slicna situacija sa razlikom sto je sad Moskva sposobna ucestvovati u nekom ogranicenom proksi ratu,a to za Srbiju uopste nije dobra vest.


Сагласан. Једино што смо потпуно окружени Нато земљама па не постоји начин за директну интервенцију Русије. Иначе би било лоше по нас. Сирија је пример где (најмање) две стране бивају подржане од САД и Русије. Траје годинама. У нашем случају директна интервенција је трајала осамдесетак дана.
mlatisa mlatisa 06:14 08.04.2018

Re: .....

Za Šutanovca i za Živkovića postoji dokaz da su lopovi. Dok god oni maštaju da bi mogli biti nove vođe Srbije, Vođa srbije biće Vučić. Prosto ko pasulj.


На готово исти начин постоје докази и за Вучића. Колико се сећам био неки порез о екстрапрофиту и Вучић га је платио.

Нема ово много везе са Живковићем. Не постоји кохезивна сила која ће груписати опозицију. Та кохезивна сила може доћи само са стране, и све док она не долази, Вучић ради оно што се од њега очекује.

Постоје назнаке да има и ту неких заокрета. Нпр. вратио се BBC. Видећемо да ли ће се појавити "кохезивне силе".

c_h.arlie c_h.arlie 07:39 08.04.2018

Re: .....

hoochie coochie man
3. Vučić simulira evropski put dok Nnjegov autoritarni režim dugoročno udaljava Srbiju od članstva u EU.

Ček, Dali, pa zar je moguće da EU to ne primećuje nego ga još i hvale zbog reformi, zbog evropskog puta, i neke datume mu obećali, kažu da je prvi na listi za ulazak.....

Grešiš Dali, nije rešenje protiv Vučića još Evrope, još Rusije, još antievrope, još antirusije....rešenje je, mani Evropu, mani Rusiju, daj Vučiću da vidimo šta ti radiš u Srbiji, kakav ti je kriterijum selekcije, po kojim kriterijumima ti je Bata Santos bog i batina, po kojim kriterijumima Vulin ministar vojni, Neša ministar policije..i ostali podrepaši.

Sve dok pričamo o Evropi ili Rusiji on će tim "velikim" pričama lako pokrivati samovolju ovde, jer i Evropu i Rusiju baš briga kako je zapravo u Srbiji, sve dok oni od ovdašnjih vlasti mogu da očekuju neki ćar za sebe.

Mudro rečeno !
c_h.arlie c_h.arlie 07:48 08.04.2018

Re: .....

dali76
Ti si komso racunam racunao da je zdravstvo bolje u Kanadi nego u Uzbekistanu , ili Rusiji.
Tako da tu tvoju formulu slobodno moze da uzme I Srbija, odnosno njeni politicari.
Pitanje svih pitanja je gde Srbija zeli da ide, I na sta Srbija zeli da lici.
Ako zeli ruski model vladanja, zdravstva, zakonodavstva,onda ide u dobrom pravcu.

Da li je neko lopov u Kanadi odlucuje sud, ne tabloid, jel tako?
Pa hajde da bar pokusamo da imitiramo taj zapad u obicnom razgovoru.

Poz. Ima li zime na severu?


Sve to što ti pišeš je nebitno.
U Evropu će Srbija ući kada to odluče ozbiljne zemlje - kakve reforme i bakrači.
... primeri Rumunije, Bugarske, pribaltičkih zemalja itd...
Srbija u svome razovu treba da se drži tradicije ozbiljnih i velikih zemalja, bez obzira bile te zemlje na Zapadu ili Istoku.
Na primer - kada Britancima, 5 hiljada milja daleko, na Foklandima, bude otežana ispaša ovaca, oni ne trče da to ostrvo predaju Argentincima, bez obzira što njima pripada.
I slično.
Dakle, Srbija treba da čuva sebično svoje interese, kao i sve ozbiljne države.
Kakve budalaštine, prijateljstva i slično.
Srbi treba samo da mnogo više rade i misle - naročito da misle.
c_h.arlie c_h.arlie 07:49 08.04.2018

Re: .....

mlatisa
Danas je slicna situacija sa razlikom sto je sad Moskva sposobna ucestvovati u nekom ogranicenom proksi ratu,a to za Srbiju uopste nije dobra vest.


Сагласан. Једино што смо потпуно окружени Нато земљама па не постоји начин за директну интервенцију Русије. Иначе би било лоше по нас. Сирија је пример где (најмање) две стране бивају подржане од САД и Русије. Траје годинама. У нашем случају директна интервенција је трајала осамдесетак дана.

Kakve veze ima to što smo mi direktno (ili bilo ko drugi) okruženi NATO zemljama, a da bi to sprečili inervenciju Rusije ili bilo koje druge moćne zemlje ?
Šta će njima zemlja za intervenciju ?
narcis narcis 08:04 08.04.2018

Re: .....

c_h.arlie
mlatisa
Danas je slicna situacija sa razlikom sto je sad Moskva sposobna ucestvovati u nekom ogranicenom proksi ratu,a to za Srbiju uopste nije dobra vest.


Сагласан. Једино што смо потпуно окружени Нато земљама па не постоји начин за директну интервенцију Русије. Иначе би било лоше по нас. Сирија је пример где (најмање) две стране бивају подржане од САД и Русије. Траје годинама. У нашем случају директна интервенција је трајала осамдесетак дана.

Kakve veze ima to što smo mi direktno (ili bilo ko drugi) okruženi NATO zemljama, a da bi to sprečili inervenciju Rusije ili bilo koje druge moćne zemlje ?
Šta će njima zemlja za intervenciju ?

zbog takvih kao ti srbija strada. nemaš pojma o ničemu a o svemu imaš mišljenje i stav koji proizilazi iz neznanja.
c_h.arlie c_h.arlie 08:09 08.04.2018

Re: .....

narcis
c_h.arlie
mlatisa
Danas je slicna situacija sa razlikom sto je sad Moskva sposobna ucestvovati u nekom ogranicenom proksi ratu,a to za Srbiju uopste nije dobra vest.


Сагласан. Једино што смо потпуно окружени Нато земљама па не постоји начин за директну интервенцију Русије. Иначе би било лоше по нас. Сирија је пример где (најмање) две стране бивају подржане од САД и Русије. Траје годинама. У нашем случају директна интервенција је трајала осамдесетак дана.

Kakve veze ima to što smo mi direktno (ili bilo ko drugi) okruženi NATO zemljama, a da bi to sprečili inervenciju Rusije ili bilo koje druge moćne zemlje ?
Šta će njima zemlja za intervenciju ?

zbog takvih kao ti srbija strada. nemaš pojma o ničemu a o svemu imaš mišljenje i stav koji proizilazi iz neznanja.

Gluposti !
Znaš li ti koliko vremena je Rusiji potrebno da prebaci vazdušno-desantnu diviziju negde ?
Ili Amerima ?
A da ne idu zemljom ?!
Izvini !

narcis narcis 08:17 08.04.2018

Re: .....

c_h.arlie
narcis
c_h.arlie
mlatisa
Danas je slicna situacija sa razlikom sto je sad Moskva sposobna ucestvovati u nekom ogranicenom proksi ratu,a to za Srbiju uopste nije dobra vest.


Сагласан. Једино што смо потпуно окружени Нато земљама па не постоји начин за директну интервенцију Русије. Иначе би било лоше по нас. Сирија је пример где (најмање) две стране бивају подржане од САД и Русије. Траје годинама. У нашем случају директна интервенција је трајала осамдесетак дана.

Kakve veze ima to što smo mi direktno (ili bilo ko drugi) okruženi NATO zemljama, a da bi to sprečili inervenciju Rusije ili bilo koje druge moćne zemlje ?
Šta će njima zemlja za intervenciju ?

zbog takvih kao ti srbija strada. nemaš pojma o ničemu a o svemu imaš mišljenje i stav koji proizilazi iz neznanja.

Gluposti !
Znaš li ti koliko vremena je Rusiji potrebno da prebaci vazdušno-desantnu diviziju negde ?
Ili Amerima ?
A da ne idu zemljom ?!
Izvini !


znaš li ti da da rusi nisu mogli da dostave neku pomoć nama pre neku godinu i zašto to nisu mogli?
narcis narcis 08:20 08.04.2018

Re: .....spiro

o spiro
banuj čarlija jer se nekulturno ponaša a to je zato što quotuje cele komentare umesto da ih skrati.
to je stvarno odraz jednog osionog i bezobraznog čoveka koji zajebava ceo blog.


izvini dali nisam video da raspravljam sa ovim bezobraznikom na tvom blogu
mlatisa mlatisa 08:26 08.04.2018

Re: .....

Kakve veze ima to što smo mi direktno (ili bilo ko drugi) okruženi NATO zemljama, a da bi to sprečili inervenciju Rusije ili bilo koje druge moćne zemlje ?
Šta će njima zemlja za intervenciju ?


Не знам да ли ти је познато, али авиони које добисмо од Русије су стигли у деловима транспортним авионима. А питање је да ли би и тако дошли да то околне НАТО земље нису дозволиле. На жалост или на срећу то је тренутна чињеница.
narcis narcis 08:28 08.04.2018

Re: .....

mlatisa


izvini nisam video da se obraćaš čarliju

ljudi kvotujte ime kom se obraćate
narcis narcis 08:34 08.04.2018

Re: .....

aj da se ne zajebavam sa neobavestenim koštuncama na blogu
da bi rusi poslali oružje u srbiju moraju da traže dozvolu preleta ili prolaska kroz zemlje koje se nalaze na putu kojim žele da dostave srbiji oružje.
tako da kad su hteli svojevremeno da nam pošalju neke raketne sisteme nisu dobili dozvolu preleta od rumunije i bugarske a ni morskim putem nisu mogli jer im crna gora nije dozvolila da to istovare u njenoj luci i kopnom se dostavi do srbije, takože ni dunavom nisu mogli jer im zemlje kroz koje prolazi nisu dale dozvolu.
mogu oni da probaju da prođu bez dozvole ali onda te zemlje imaju pravo da obore avione i zaplene brodove.
a tad počinje treći svetski rat, a to rusi neće da urade zbog srbije , ma kolikovi bili blesavi i priželjkivali treći svetski rat, to govori samo o vašoj blesavosti .
kukusigameni kukusigameni 10:02 08.04.2018

Re: .....

blogovatelj
Ne razumem recimo da opozicija ne postavlja pitanja o stanju u zdravstvu




Ne razumem ni ja.
freehand freehand 10:03 08.04.2018

Re: .....

Ajde? Koji dokazi tačno? Evo, za Živkovića konkretno pitam, da ne diramo pašnjake prve klase ovog prvog na listi. Na stranu to što ovim zombijima dokazi i ne trebaju.

Pa tek su pašnjaci totalna glupost. Pančevačka skupština opštine katastarski se nalazi na pašnjaku, pola industrijske južne zone nema uredne građevinske i upotrebne dozvole. Baneta Kuzmanovića su onomad optuživali za tešku korupciju i nekakve desetine stanova, od čega ništa nije istina, al kakve to veze ima kad su se lumeni primili a politička korist napravljena?
gedza.73 gedza.73 11:13 08.04.2018

Re: .....

blogovatelj
Ne razumem recimo da opozicija ne postavlja pitanja o stanju u zdravstvu.






Blic
01.09.2007
Prva srpska livnica zvona i specijalnih legura „Jevrem Popović“ juče je srušena. Pod ruševinama su ostala stara zvona - pokloni srpskih kraljeva, umetničke skulpture i istorijska dokumenta zato što se livnica nije na vreme sklonila pred američkim investitorom... Pod ruševinama su ostala stara zvona iz 18. i s početka prošlog veka. Zatrpano je i zvono koje je Kralj Milan poklonio manastiru Gornjak i bilo je namenjeno Muzeju zvona, zvono koje je poklonio Kralj Aleksandar, zatim stara italijanska, ruska, češka i nemačka zvona. Vredne umetničke skulpture, istorijska dokumenata i sto tona materijala su takođe izgubljeni.
...
Livnica se celim delom nalazila na parceli koju je Grad dodelio američkoj firmi



pikuc pikuc 14:43 08.04.2018

Re: .....

dali76

Pitanje svih pitanja je gde Srbija zeli da ide, I na sta Srbija zeli da lici.


Da li je neko lopov u Kanadi odlucuje sud, ne tabloid, jel tako?
Pa hajde da bar pokusamo da imitiramo taj zapad u obicnom razgovoru.



To je jedan pogled na zapad.
Drugi pogled je da su te zemlje zapada najzaduzenije po glavi stanovnika.
I ne samo to, te zemlje imaju vojni savez pomocu kojeg vode ratove van svojih drzava.
I ne samo to, te uredjene zemlje odlucuju jesu li pocinile ili ne zlocin.
Drugim recima, da li je Kanada pocinila zlocin nad Srbijom odlucuju Kanada.
Iza te uredjenosti je zapravo diktature nad svetom.
Uredjenosti zapada najveci neprijatelj je uredjen svet.

Uredjen svet nije svet po modelu koji je zapad osmislio i oruzjem nametao drugima.



c_h.arlie c_h.arlie 15:20 08.04.2018

Re: .....

mlatisa
Kakve veze ima to što smo mi direktno (ili bilo ko drugi) okruženi NATO zemljama, a da bi to sprečili inervenciju Rusije ili bilo koje druge moćne zemlje ?
Šta će njima zemlja za intervenciju ?


Не знам да ли ти је познато, али авиони које добисмо од Русије су стигли у деловима транспортним авионима. А питање је да ли би и тако дошли да то околне НАТО земље нису дозволиле. На жалост или на срећу то је тренутна чињеница.

U slučaju ozbiljnog sukoba, ne daj Bože, misliš da bi Rumuni oborili ruski avion, ili pak, misliš, da bi ih Rusi pitali za prelet !?
hoochie coochie man hoochie coochie man 15:30 08.04.2018

Re: .....

Pozdrav HCM,

Pozdrav Dali
Spoljnopoliticki orijentir uveliko odredjuje unutrasnju politiku.


Opet mašiš.
Evo par primera:
Na prvom mestu Kosovo
Nesumnjivo i bez ostatka na evropskom putu, a kakvo je unutrašnje stanje te države?
Jad i beda, ne dao bog nikome.
Na drugom mestu Crna Gora, evropski put bez dileme, unutra, korupcija, kriminal i vlast jednog čoveka
Ukrajina, evrpsoko opredeljenje do bola, protiv Rusije čak i vojno, i?
Haos i nesreća.
Nikome od njih se EU baš nešto ne pretrže oko pomaganja i uređivanja stanja.
A kad bi se okrenuli protiv nje, kada bi "skrenuli sa Titovog puta" usledile bi kazne.
Tako to kod njih funkcioniše, radi šta hoćeš kod sebe u kući dok nisi protiv mene, ako jesi, nastradao si.
Zabluda je verovati da će neki evrposki ili ruski put napraviti nešto dobro ovde.

Nije Dali sve u spoljnoj politici, i ne samo da nije sve, malo toga je stvarno zavsno od spoljne politike.

Spoljna politika ove vlasti je možda njen najbolji segment, niko drugi ne bi mogao nešto drastično različito a bolje da uradi, to je prilično zadato stanje i zadata politika.
Nije to slabo mesto koje treba gađati kod Vučića, upravo suprotno, treba ga gađati onde gde jeste slab, a to su unutrašnja pitanja.

I čini mi se da suviše naivno i lakoverno uzimaš dobru volju zapada prema Srbiji.
Možda je nema, možda stvarno treba zazirati od njihovih krajnjih ciljeva?

Dva primera i za to su prilično jasna.
Jedan je Đinđić.
Zapadnjački đak, zapadnjački maniri, mentalitet, način razmišljanja, sve.
Na vlast došao sa politikom okrenutom zapadu, a onda razočaranja i skoro pa sukob sa zapadom.
Govori li ti to nešto?
Drugi primer je Dodik.
Na silu, pritiskom zapada, dekretom, postavljen za premijera RS.
Da bi on bio postavljen zapadnjački predstavnik sa ovlašćenjima je dekreteom smenio predsednika RS jer ovaj nije hteo da da mandat Dodiku.

Ubrzo posle toga Dodik prestaje da bude miljenik zapada jer im ne ide niz dlaku.

Šta je to što nesumnjivo prozapande srpske političare ubrzo nakog dolaska na vlast okreće protiv tog zapada?
Da li je to genetski srpski orijentalizam ili ima nešto u zapadnoj politici prema Srbiji, Srbima, što se ne može prihvatiti ako se iskreno zastupaju srpski interesi?


dragosevacsutra dragosevacsutra 17:24 08.04.2018

Re: .....

zbog takvih kao ti srbija strada. nemaš pojma o ničemu a o svemu imaš mišljenje i stav koji proizilazi iz neznanja.


ni o cemu


narcis narcis 17:27 08.04.2018

Re: .....

c_h.arlie
mlatisa
Kakve veze ima to što smo mi direktno (ili bilo ko drugi) okruženi NATO zemljama, a da bi to sprečili inervenciju Rusije ili bilo koje druge moćne zemlje ?
Šta će njima zemlja za intervenciju ?


Не знам да ли ти је познато, али авиони које добисмо од Русије су стигли у деловима транспортним авионима. А питање је да ли би и тако дошли да то околне НАТО земље нису дозволиле. На жалост или на срећу то је тренутна чињеница.

U slučaju ozbiljnog sukoba, ne daj Bože, misliš da bi Rumuni oborili ruski avion, ili pak, misliš, da bi ih Rusi pitali za prelet !?

ti stvarno o ničemu ništa ne znaš a oćeš da razgovaraš, kakav si t ti to čovek?

za tvoju informaciju NATO nije dve nedelje mogo da bombarduje niš jer nije imao dozvolu bugarske da njegovi bombarderi preleću bugarsku
da , bugari su se junački opirali da daju dozvolu mada su, mislim, već tad bili u nato paktu.

a što se tiče rumuna, ne da ne bi dozvolili već bi sa njihove teritorije poletele rakete na rusiju
pošto je očigledno da ništa ne znaš i u ništa se ne razumeš evo da te obavestim u rumunije je nato pakt smestio raketne sisteme za odbranu od rusije. isto važi i za bugare, ti nemaš pojma koliko bugari mrze rusiju.

el ti sad jesno da nema ništa od preletanja ruskih aviona sem u slučaju da napadnu rumuniju a to je onda treći svetski rat koje budale kao ti prizivaju.
c_h.arlie c_h.arlie 18:51 08.04.2018

Re: .....

narcis
c_h.arlie
mlatisa
Kakve veze ima to što smo mi direktno (ili bilo ko drugi) okruženi NATO zemljama, a da bi to sprečili inervenciju Rusije ili bilo koje druge moćne zemlje ?
Šta će njima zemlja za intervenciju ?


Не знам да ли ти је познато, али авиони које добисмо од Русије су стигли у деловима транспортним авионима. А питање је да ли би и тако дошли да то околне НАТО земље нису дозволиле. На жалост или на срећу то је тренутна чињеница.

U slučaju ozbiljnog sukoba, ne daj Bože, misliš da bi Rumuni oborili ruski avion, ili pak, misliš, da bi ih Rusi pitali za prelet !?

ti stvarno o ničemu ništa ne znaš a oćeš da razgovaraš, kakav si t ti to čovek?

za tvoju informaciju NATO nije dve nedelje mogo da bombarduje niš jer nije imao dozvolu bugarske da njegovi bombarderi preleću bugarsku
da , bugari su se junački opirali da daju dozvolu mada su, mislim, već tad bili u nato paktu.

a što se tiče rumuna, ne da ne bi dozvolili već bi sa njihove teritorije poletele rakete na rusiju
pošto je očigledno da ništa ne znaš i u ništa se ne razumeš evo da te obavestim u rumunije je nato pakt smestio raketne sisteme za odbranu od rusije. isto važi i za bugare, ti nemaš pojma koliko bugari mrze rusiju.

el ti sad jesno da nema ništa od preletanja ruskih aviona sem u slučaju da napadnu rumuniju a to je onda treći svetski rat koje budale kao ti prizivaju.

Izvini !
Nemoj toliko da se nerviraš.
blogovatelj blogovatelj 18:56 08.04.2018

Re: .....

Ne razumem ni ja.


I onda ti neko izađe na repliku i kaže "što to meni pričaš, eno ti šefa partije, lopova, kad je mogao, krao je pare, ogromne pare. Što onda nije rešavao probleme zdravstva?"
I onda to puste i na RTS-u i seljak iz Mionice i trafikantkinja iz Pirota glasaju za Vučića, a ne za tebe, iz prostog razloga jer ti je šef partije lopov.
Pa ti vidi.
A samo treba prvo da očistite lopove u svojim redovima i da kažete biračima "izvinite, zasrali su neki, sada tih nekih nema, ubuduće će biti mnogo bolje"

PS.

Hoću da kažem, kako mislite da pričate narodu o smenjivosti vlasti kada su svi lideri opozicionih partija nesmenjivi?
narcis narcis 19:05 08.04.2018

Re: .....

c_h.arlie


el ti sad jesno da nema ništa od preletanja ruskih aviona sem u slučaju da napadnu rumuniju a to je onda treći svetski rat koje budale kao ti prizivaju.

Izvini !
Nemoj toliko da se nerviraš.


šta je charly, nemaš odgovor pa pokušavaš da skreneš temu.
priznaj , charly, o ničemu ništa ne znaš, sem o diodama, a oćeš da razgovaraš i iznosiš stavove i kad vidiš da si ispao glup u društvu onda se vadiš glupim uvredama.

e crni charly, nikad čovek od tebe.
aureus aureus 19:10 08.04.2018

Re: .....

blogovatelj

Hoću da kažem, kako mislite da pričate narodu o smenjivosti vlasti kada su svi lideri opozicionih partija nesmenjivi?

Нису, наравно, сви. Ево, Демократска странка од силаска са власти на свако двије године мијења предсједника и мијењаће га опет сад у мају због лошег резултата на београдским изборима.
Али изгледа да им ништа не вриједи.

Код људи се примила прича да су жути за све криви.
А нису. И сад жути стално треба да се прочишћавају док Србијом дрмају непрочишћени Дачић и Вучић. Шашаво, шашаво.
c_h.arlie c_h.arlie 19:12 08.04.2018

Re: .....

narcis
c_h.arlie


el ti sad jesno da nema ništa od preletanja ruskih aviona sem u slučaju da napadnu rumuniju a to je onda treći svetski rat koje budale kao ti prizivaju.

Izvini !
Nemoj toliko da se nerviraš.


šta je charly, nemaš odgovor pa pokušavaš da skreneš temu.
priznaj , charly, o ničemu ništa ne znaš, sem o diodama, a oćeš da razgovaraš i iznosiš stavove i kad vidiš da si ispao glup u društvu onda se vadiš glupim uvredama.

e crni charly, nikad čovek od tebe.

Nema to veze sa argumentima - jer, koga to uopšte i zanima.
Ja tebe ne vređam - a ti vidi kako ti stojiš sa time prema meni.
No, to je nebitno - da si mi zanimljiv za vređanje, ja bih ti uzvratio istom merom.
Meni je tebe, na neki način, žao.
narcis narcis 19:16 08.04.2018

Re: .....

Ja tebe ne vređam -

vređaš charley, vređaš al onako potuljeno seljački, s' leđa iznenada i iz senke kao i svaki potuljeni seljak.
c_h.arlie c_h.arlie 19:24 08.04.2018

Re: .....

narcis
Ja tebe ne vređam -

vređaš charley, vređaš al onako potuljeno seljački, s' leđa iznenada i iz senke kao i svaki potuljeni seljak.

Rekoh da mi te je pre svega žao.
Mislim da si shvatio i da nema potrebe da preteruješ.
gedza.73 gedza.73 19:41 08.04.2018

Re: .....

narcis
s' leđa iznenada i iz senke kao i svaki potuljeni seljak.

Bugarinu


narcis narcis 19:50 08.04.2018

Re: .....

c_h.arlie
narcis
Ja tebe ne vređam -

vređaš charley, vređaš al onako potuljeno seljački, s' leđa iznenada i iz senke kao i svaki potuljeni seljak.

Rekoh da mi te je pre svega žao.
Mislim da si shvatio i da nema potrebe da preteruješ.

što li ti ne verujem da si iskren, šta misliš, aj onak skraćeno-koncizno ko što umeš potuljeno il što reče geđa a dole bugarski.
kukusigameni kukusigameni 19:58 08.04.2018

Re: .....

blogovatelj
Ne razumem ni ja.


I onda ti neko izađe na repliku i kaže "što to meni pričaš, eno ti šefa partije, lopova, kad je mogao, krao je pare, ogromne pare. Što onda nije rešavao probleme zdravstva?"
I onda to puste i na RTS-u i seljak iz Mionice i trafikantkinja iz Pirota glasaju za Vučića, a ne za tebe, iz prostog razloga jer ti je šef partije lopov.
Pa ti vidi.
A samo treba prvo da očistite lopove u svojim redovima i da kažete biračima "izvinite, zasrali su neki, sada tih nekih nema, ubuduće će biti mnogo bolje"

PS.

Hoću da kažem, kako mislite da pričate narodu o smenjivosti vlasti kada su svi lideri opozicionih partija nesmenjivi?


Ne razumem. Prvo kažeš zašto opozicija ne priča o zdravstvu? Ja ti u tri klika pokažem da se neko u opoziciji bavi zdravstvom. Ima toga još, naravno. Ovo je bilo nešto što je poprilično obimno i sadrži sve što je pokazatelj kontra tvoje tvrdnje.

Btw, nadam se da si odgledao i odslušao.

Onda si skočio na lidere koji su "lopovi" i "seljake iz Mionice". Ok. Da li si ti seljak iz Mionice? Pošto znam da nisi, onda mi je apsurdno da bi ja trebalo njima da se obraćam, a ne tebi i tebi sličnim ljudima. Osim toga, ja ne mislim da je "seljak iz Mionice" nešto drugorazredno i glupo.

Da zaključim, pitao si zašto opozicija nešto ne radi, onda sam ti pokazao da radi, a onda si prešao na sledeći nivo.

Evo, ja ne znam šta bih ti rekao.
gedza.73 gedza.73 20:04 08.04.2018

Re: .....

što reče geđa a dole bugarski.

ma ja na 'svaki potutuljen seljak' ti odvratio sa 'Bugarinu'
narcis narcis 20:09 08.04.2018

Re: .....

gedza.73
što reče geđa a dole bugarski.

ma ja na 'svaki potutuljen seljak' ti odvratio sa 'Bugarinu'

zar i ti crni geđo, pa ja nisam reko da je svaki seljak potulje već samo charley , to je bitna razlika.
međutim ti izgleda voliš tako potuljeno da podjebavaš i kad nema nikakvog mesta i povoda, kao da ti je to u krvi, el tačno?
gedza.73 gedza.73 20:11 08.04.2018

Re: .....

s' leđa iznenada i iz senke kao i svaki potuljeni seljak.

crni Dragorade.
aureus aureus 20:27 08.04.2018

Re: .....

kukusigameni

Da zaključim, pitao si zašto opozicija nešto ne radi, onda sam ti pokazao da radi, a onda si prešao na sledeći nivo.

Evo, ja ne znam šta bih ti rekao.

Ostao je onaj dio sa smjenjivanjem predsjednika i preuzimanjem odgovornosti.

Ni ja nisam zadovoljan kako su se Nova i SDS sakrile iza DS-a nakon beogradskih izbora. Na izbore je išla koalicija, a ne jedna stranka, a prva na listi bila je osoba predložena od Nove.
I dok je Šutanovac odmah rekao da se povlači, a DS najavila unutrašnje izbore za maj, Tadić je brže-bolje poletio da ustvrdi da on mora ostati u politici jer je pun iskustva i zna sve o nastanku SNS-a (čuj razloga!), a Živković, Movsesijan i Rakić Vodinelić su odustali od prirodnog poteza - odlaska negdje u pozadinu.

Umjesto toga, Živković je otišao u Valjevo i izdominirao nad voditeljom emisije "Govornica".

narcis narcis 20:28 08.04.2018

Re: .....

gedza.73
s' leđa iznenada i iz senke kao i svaki potuljeni seljak.

crni Dragorade.

da-da crni gedžovane, svo ovo vreme se pitam čemu to insistiranje na seljačkom podjebavanju, zar si toliko narcisoidan da te vređa kad što neko ima drugačiji stav i pogled, a suprotan tvom, pa to u tebi izaziva ono najgore u karakteru što imaš, il' si možda ceo takvog karaktera? ja to ne znam al' se nadam da ti znaš, baš se nadam.
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:36 08.04.2018

Re: .....

Umjesto toga, Živković je otišao u Valjevo i izdominirao nad voditeljom emisije "Govornica".

Bio u Valjevu?
Nisam ovo gledao (neću ni sad), iako je televizija iz mog grada nemam je instaliranu.
Znaš ono kad ti neki detalj stvori toliku odbojnost da ti nešto postane odvratno za ceo život.
E ova televizija "Marš" je jedna od retkih koja je za vreme žalosti posle Đinđićevog ubistva puštala muziku (i bila zbog toga kažnjena)
kukusigameni kukusigameni 20:39 08.04.2018

Re: .....

aureus
Živković, Movsesijan i Rakić Vodinelić su odustali od prirodnog poteza - odlaska negdje u pozadinu.


Živković je na izborima učestvovao kao ČBO (član biračkog odbora). Dakle, nije bio ni na listi, niti je na nekoj funkciji koja bi bila odgovorna za neuspeh na beogradskim izborima.

Rakić-Vodinelić je još prvo veče na konferenciji za novinare najavila svoju ostavku. Ta ostavka se mora verifikovati na stranačkoj Konferenciji (jer joj je mandat to telo poverilo)

Movsesijan (ne kao kandidat, bio je 40 i neki na listi, već kao v.d. Predsednika GO Beograd) se neće kandidovati na predstojećoj izbornoj gradskoj konferenciji.

U narednoj nedelji su izborne konferencije svih opštinskih odbora u Beogradu, gde će doći do značajnih promena, a u subotu sledi prvo gradska (Beograd) konferencija (novi predsednik, novi odbor), a zatim stranačka.


c_h.arlie c_h.arlie 20:42 08.04.2018

Re: .....

kukusigameni
aureus
Živković, Movsesijan i Rakić Vodinelić su odustali od prirodnog poteza - odlaska negdje u pozadinu.


Živković je na izborima učestvovao kao ČBO (član biračkog odbora). Dakle, nije bio ni na listi, niti je na nekoj funkciji koja bi bila odgovorna za neuspeh na beogradskim izborima.

Rakić-Vodinelić je još prvo veče na konferenciji za novinare najavila svoju ostavku. Ta ostavka se mora verifikovati na stranačkoj Konferenciji (jer joj je mandat to telo poverilo)

Movsesijan (ne kao kandidat, bio je 40 i neki na listi, već kao v.d. Predsednika GO Beograd) se neće kandidovati na predstojećoj izbornoj gradskoj konferenciji.

U narednoj nedelji su izborne konferencije svih opštinskih odbora, gde će doći do značajnih promena, a u subotu sledi prvo gradska (Beograd) konferencija (novi predsednik, novi odbor), a zatim stranačka.



Zašto se ti povlačiš !?
To što je Živković 'žuti' ne znači da ti zbog toga treba da se povlačiš - ti si novi 'lik' i nemaš nikakve veze sa vinogradima i pašnjacima.
kukusigameni kukusigameni 20:49 08.04.2018

Re: .....

c_h.arlie
Zašto se ti povlačiš !?


Ne povlačim se Čarli. Povlačim se sa mesta Predsednika GO.

Baviću se onim što dobro radim, a to su saveti i resorni odbori stranke.

gedza.73 gedza.73 21:03 08.04.2018

Re: .....

zar si toliko narcisoidan da te vređa kad što neko ima drugačiji stav i pogled, a suprotan tvom, pa to u tebi izaziva ono najgore u karakteru što imaš, il' si možda ceo takvog karaktera? ja to ne znam al' se nadam da ti znaš, baš se nadam.

uf-uf
aureus aureus 21:04 08.04.2018

Re: .....

kukusigameni
c_h.arlie
Zašto se ti povlačiš !?


Ne povlačim se Čarli. Povlačim se sa mesta Predsednika GO.

Baviću se onim što dobro radim, a to su saveti i resorni odbori stranke.


E tako.
Šta da se radi, to je abeceda politike.
aureus aureus 21:10 08.04.2018

Re: .....

hoochie coochie man
Umjesto toga, Živković je otišao u Valjevo i izdominirao nad voditeljom emisije "Govornica".

Bio u Valjevu?
Nisam ovo gledao (neću ni sad), iako je televizija iz mog grada nemam je instaliranu.
Znaš ono kad ti neki detalj stvori toliku odbojnost da ti nešto postane odvratno za ceo život.
E ova televizija "Marš" je jedna od retkih koja je za vreme žalosti posle Đinđićevog ubistva puštala muziku (i bila zbog toga kažnjena)

Ne znam sve detalje, ali upravo je ovaj voditelj kukao Živkoviću da je bio uhapšen tokom "Sablje" i još mu ispričao šta je čuo od jednog uhapšenika u zatvoru.
narcis narcis 21:14 08.04.2018

Re: .....

kukao Živkoviću da je bio uhapšen tokom "Sablje"

e da je i koštunicu uapsio pa bog bi nas pogledao i pozlatio, to mu najviše zameram.
pod koštuničinim blagoslovom su urađene sve razbojničke privatizacije.
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:29 08.04.2018

Re: .....

Ne znam sve detalje, ali upravo je ovaj voditelj kukao Živkoviću da je bio uhapšen tokom "Sablje" i još mu ispričao šta je čuo od jednog uhapšenika u zatvoru.


Bio mu je i gazda, vlasnik televizije uhapšen, i to zbog klasičnog šverca, pored ove sramote sa programom.
Pokušava da glumi valjevski Pink i valjevskog Željka Mitrovića.
A Živković mu ide na noge.
aureus aureus 21:37 08.04.2018

Re: .....

hoochie coochie man

A Živković mu ide na noge.

Da odbranim malo Živkovića.
Ko će odbiti priliku da priča tri sata na televiziji?

Ovo je jedna od onih emisija kakve su bile tipične na lokalnim televizijama prije petnaest-dvadeset godina. Imaš voditelja i gosta i emisija traje od dva do tri i po sata.
narcis narcis 21:41 08.04.2018

Re: .....

A Živković mu ide na noge.

Ovo je jedna od onih emisija kakve su bile tipične na lokalnim televizijama prije petnaest-dvadeset godina. Imaš voditelja i gosta i emisija traje od dva do tri i po sata.

na žalost ponovo smo u devedesetim i moraju da idu gde god je moguće.
blogovatelj blogovatelj 21:54 08.04.2018

Re: .....

onda mi je apsurdno da bi ja trebalo njima da se obraćam, a ne tebi i tebi sličnim ljudima


Ti svoj posao obavljaš skroz fino, to je moje mišljenje. Ono što pokušavam da ti kažem je da ti je trud uzaludan dok god je na čelu tvoje partije onaj ko je na čelu tvoje partije. Radiš Sizifov posao.
To što si pričao o stanju u zdravstvu je ok, ali to mora da priča na stotine vas i morate pričati neprestano, uz uslov svih uslova, a to je čišćenje vrha partija od ljudi koji su participirali u vlasti i koji su na izborima s razlogom smenjeni.
Podsetiću te na definiciju ludila - da pokušavaš da radiš istu stvar na isti način i očekuješ drugačiji ishod. Ni Vučić nije došao na vlast dok nije rekao da priznaje samo sud EU. E tako i vi, morate nešto drastično da promenite, da bi oni koji glasaju za SNS počeli i vas da razmatraju kao varijantu. Nije problem Beograd, problem je srpska palanka, tu vam je domet nula.
freehand freehand 21:57 08.04.2018

Re: .....


Ne razumem. Prvo kažeš zašto opozicija ne priča o zdravstvu? Ja ti u tri klika pokažem da se neko u opoziciji bavi zdravstvom. Ima toga još, naravno. Ovo je bilo nešto što je poprilično obimno i sadrži sve što je pokazatelj kontra tvoje tvrdnje.

Btw, nadam se da si odgledao i odslušao.

eloy eloy 21:58 08.04.2018

Re: .....

zar si toliko narcis oidan





hoochie coochie man hoochie coochie man 22:00 08.04.2018

Re: .....

Ko će odbiti priliku da priča tri sata na televiziji?


To da, mada i on njima čini uslugu, popunjava im program.
Ma kako mala gledanost bila, tri sata je tri sata.
Ali ja imam na umu svoju odbojnost prema njima, a i pristalica sam mišljenja da se neke stvari naprosto ne rade, ni po koju cenu.
Odbijanje gostovanaj na Pinku ili "Pinku" je takođe politički stav i politički marketing.

Da se takav stav poštovao dvehiljadite Pink danas ne bi bio ovo što jeste, ali kad se zbog kojekavih piplmetara i minuta pogaze principi dobijamo Pinkove, Informere, i J Vučičeviće kao najuticajnije medije.

eloy eloy 22:19 08.04.2018

Re:blogovatelj

To što si pričao o stanju u zdravstvu je ok


Stanje u ,,ovom zdravstvu,, što vidiš na sliki je sasvim pristojno samo što većina nema pare za ulaznicu ovde. ( nije u Londonu - na Novom Beogradu je )





Jel raja 5 oktobra pre 18 godina odluči da pređe u kapitalizam ?
Neki pređoše a neke pređoše.

18 godina bez tranzicije - i o čemu vi ovde razglabate.
kukusigameni kukusigameni 22:24 08.04.2018

Re: .....

blogovatelj
Ti svoj posao obavljaš skroz fino, to je moje mišljenje. Ono što pokušavam da ti kažem je da ti je trud uzaludan dok god je na čelu tvoje partije onaj ko je na čelu tvoje partije. Radiš Sizifov posao.


Hvala. Drugi deo odgovora je sadržan u Statutu Nove stranke. Naime, niko ne može biti izabran na mesto Predsednika stranke više od dva mandata. To u prevodu znači da sadašnji ima još tri godine. To je krajnje korektno s obzirom da je čovek osnovao stranku, registrovao je, prikupio potpise i podršku, doneo osnovna akta itd. Ja to ne bih umeo, ni mogao.

blogovatelj
ali to mora da priča na stotine vas i morate pričati neprestano


Nema ovde sto ljudi koji to mogu, umeju i smeju da pričaju.

Jedan od najvećih problema i jesu ljudski resursi. Na to dodaj neverovatan odijum prema politici i posebno političkim strankama. Zatim, tu je i strah. Ljudi gube posao, šibaju im inspekcije, svašta se radi, posebno ako si neko važnije ime.

blogovatelj
Ni Vučić nije došao na vlast dok nije rekao da priznaje samo sud EU.


Podsetiću te da Vučić nije došao na vlast sa EU na usnama. Došao je sa hapsićemo, sprovešćemo borbu protiv korupcije i sl.

A neko je već napisao tamo iznad, da je preuzeo i obesmislio mnoge politike koje su kreirane tokom godina.



Mislim da ova misao najbolje opisuje sadašnje stanje:

Fašizam se nije održao na talasima neke doktrine koja je bila prethodno izrađena za stolom: nastao je iz potrebe za delovanjem i bio je delovanje. Nije bio stranka, nego u prve dve godine antistranka i pokret.

Benito Musolini

EDIT.

blogovatelj
Nije problem Beograd,


Kako nije, pobogu?! Ubi nas u Beogradu.
kukusigameni kukusigameni 22:25 08.04.2018

Re: .....

freehand


Kišuješ?
freehand freehand 22:27 08.04.2018

Re: .....

kukusigameni
freehand


Kišuješ?

Samo za pismene.
P.S. Slušam sad ovu emisiju - odličan ti je predsednik stranke. Sjajan, štaviše.
narcis narcis 22:28 08.04.2018

Re: .....

a i pristalica sam mišljenja da se neke stvari naprosto ne rade, ni po koju cenu.

i ja , samo je pitanje d li on uopšte zna za to što ti pričaš, da li ga je obavestio o tome onaj ko je ugovorio.
ranim ga jer je situacija sa medijima ista kao i 96. ako ne i gora. ustvari se i čudim da ima neka televizija da primi opoziciju, danas gledo rts dnevnjak i ni reč o nš.
kao i onomad kad je uniš bilo tisoće ljudi na ulicama.
dali76 dali76 00:50 09.04.2018

Re: .....

HCM,
Ponovicu sto napisah u blogu. Evroatlantske integracije su jedina sansa da Srbija postane uredjena drzava
Da demokratija moze da krene nizbrdo unutar EU I NATO pokazuje nam Madarska. Medjutim, ostanak van zapadnog kisobrana sigurna garancija za opstanak autoritarnog rezima.
Drugo, jako bbitno da se shvati jeste cinjenica da je Uredjivanje drzave i drustva process, ne caroban stapic .
Srbija, za razliku od Crne Gore, pa i Kosova ide unazad po pitanju demokratizacije.
Uporedimo snagu vladajuce vecine u parlamentu Kosova, Crnee Gore i Srbije.
Mislis da je Vucic bolja vlast,a srpska opozicija gora opozicija nego sto je to slucaj na Kosovu ili u CG?
Dodik je samo otkrio da je populizam nacionalizam najlaksa preprekado vlasti. Ako t neko pozove na odgovornost, ti se pozoves na srpstvo. Delegitimizacija istomisljenika kao izdajnika , spijuna, placenika nije nikakva mudrost koja je eto Dodiku pala na pamet.
Djindjic je jedini politicar koji jeste rekao Srbija u EU i NATO . Mislim da je pogresio sto se udvarao samozvanim patriotama nacionalistima i SPC , misleci da ce dobiti njihovu naklonost za izbore 2004.
Mislim da je to dobra pouka za DS. Svaki flert sa samozvanim patriotama je poljubac smrti.
Za tzv patriote Djindjic je bio nemacki spijun,a onda kad ga je likvidirao “patriota” Zvezdan, postalo je veoma prakticno proglasiti Djindjica zrtvom zlog zapada.
Ta opasna paranoja kako zapad mrzi Srbe od autokrata pravi spasitelje,a onima koji se protiv takve deluzije pobune , stavlja mete na celo.
To je temelj vlasti Vucica i Dodika.
blogovatelj blogovatelj 03:32 09.04.2018

Re: .....

Podsetiću te da Vučić nije došao na vlast sa EU na usnama. Došao je sa hapsićemo, sprovešćemo borbu protiv korupcije i sl.


O da, jeste. Dok ga nije podržala Vesna Pešić i ekipa uvek je bio blizu, ali nikada na vrhu. A oni ga ne bi ni u ludilu podržali da nije priznao samo sud EU partije.
martin_krpan martin_krpan 06:57 09.04.2018

Re: .....

dali76
HCM,
Ponovicu sto napisah u blogu. Evroatlantske integracije su jedina sansa da Srbija postane uredjena drzava
Da demokratija moze da krene nizbrdo unutar EU I NATO pokazuje nam Madarska. Medjutim, ostanak van zapadnog kisobrana sigurna garancija za opstanak autoritarnog rezima.
Drugo, jako bbitno da se shvati jeste cinjenica da je Uredjivanje drzave i drustva process, ne caroban stapic .
Srbija, za razliku od Crne Gore, pa i Kosova ide unazad po pitanju demokratizacije.
Uporedimo snagu vladajuce vecine u parlamentu Kosova, Crnee Gore i Srbije.
Mislis da je Vucic bolja vlast,a srpska opozicija gora opozicija nego sto je to slucaj na Kosovu ili u CG?
Dodik je samo otkrio da je populizam nacionalizam najlaksa preprekado vlasti. Ako t neko pozove na odgovornost, ti se pozoves na srpstvo. Delegitimizacija istomisljenika kao izdajnika , spijuna, placenika nije nikakva mudrost koja je eto Dodiku pala na pamet.
Djindjic je jedini politicar koji jeste rekao Srbija u EU i NATO . Mislim da je pogresio sto se udvarao samozvanim patriotama nacionalistima i SPC , misleci da ce dobiti njihovu naklonost za izbore 2004.
Mislim da je to dobra pouka za DS. Svaki flert sa samozvanim patriotama je poljubac smrti.
Za tzv patriote Djindjic je bio nemacki spijun,a onda kad ga je likvidirao “patriota” Zvezdan, postalo je veoma prakticno proglasiti Djindjica zrtvom zlog zapada.
Ta opasna paranoja kako zapad mrzi Srbe od autokrata pravi spasitelje,a onima koji se protiv takve deluzije pobune , stavlja mete na celo.
To je temelj vlasti Vucica i Dodika.



Dali, velika preporuka.
narcis narcis 08:38 09.04.2018

Re: .....

Movsesijan i Rakić Vodinelić su odustali od prirodnog poteza - odlaska negdje u pozadinu.

ajde ovako zašto da movsesijan,rakić i kukusiganjemu odu u pozadinu?
oni su prvi put izašli na crtu, glasači uglavnom nemaju pojma ko su oni. ajd rakić ima neku istoriju al neverujem da je baš tako poznata u narodu, kod onih koji prate politiku da, ali u masi ne.
ja mislim da bi ti ljudi trebali da ostanu u prvom planu i da im se da šamsa da se pokažu. pa bre ni žemsku ne prosiš posle tri dana i da ona pristane. mora prođe neko vreme da te proceni.
doduše vrlo je moguće da grešim jer me beogradžanska politička scena ič ne tangira, ali baš i nemam osećaj da su ovi ljudi poznati naširoko u beogradu.
o tadiću neće ništa, on sam dovoljno kaže o njemu, šta je i ko je.
šuntanovac, e on je imao ono vreme koje ona trojka nije imala, baš je imao dosta vremena da stekne poverenje, ispravi ugled i to.
al neume, slušao sam ga kad je objašnjavao šta se krije iz 'pašnjaka na vračaru' e sag a što se nije potrudio da svud i na svakom mestu priča o tome, sva moguća i nemoguća oružja da iskoristi da ta verzija dođe do javnosti i pobedi onu koja ga je ukopala,
drugo treće i četvrto , ej sa toliko nadmenosti u svojoj pojavi kog je teo da pridobije ... nije mogo nikog, mogo je samo da odbije ljude i to se i desilo.
znate šta i konja kad dovede na prvu trku ne zamerate mu ako izgubi, a još gluplje je ako ga zbog prve izgubljene trka skinete doživotno sa staze, to je u najmanju ruju glupost.
freehand freehand 08:52 09.04.2018

Re: .....

Djindjic je jedini politicar koji jeste rekao Srbija u EU i NATO .

Kad je i gde Đinđić decidirano govorio o Srbiji u NATO?
To govore Čeda Jovanović i Vuk Drašković, ali ja se ne sećam ni jedne takve Đinđićeve izjave. Dapače, od sredine 2002. i EU se pominje ređe i opreznije.
Mislim da je pogresio sto se udvarao samozvanim patriotama nacionalistima i SPC , misleci da ce dobiti njihovu naklonost za izbore 2004.
Mislim da je to dobra pouka za DS. Svaki flert sa samozvanim patriotama je poljubac smrti.
Za tzv patriote Djindjic je bio nemacki spijun,a onda kad ga je likvidirao “patriota” Zvezdan, postalo je veoma prakticno proglasiti Djindjica zrtvom zlog zapada.

Fantastično je to drugosrbijansko mantranje u kome od mrtvog čoveka prave ono što on za života nikad nije bio. Dapače, sarađivao sa Miloševićem, pregovarao o vladi, davao ministre, podržavao Srbe u Krajini i RS, u DOS primio bivše Miloševićeve saradnike i generale, pa posle i frakcije SPS.Nešto rado, nešto ne rado, ali Đinđić je bio pragmatičan političar i daleko od toga da je bio anacionalni peščanički heroj. Uostalom, o tome je dobro i lako obavestiti se na stranicama samog Peščanika od pre tog 12. marta 2003.
A kao bonus evo za Dalija jedan interesantan intervju iz septembra 1994.
Krupne političke poene kod naroda u Republici Srpskoj dr Zoran Đinđić, predsednik Demokratske stranke zaslužio je još u noći ultimatuma srpskoj artiljeriji na području Sarajeva kada je došao da sa srpskim borcima bude u odsudnom času. Nove poene lider demokrata dobio je nedavno kada je na Pale došao zajedno sa predsednikom vodeće partije u ruskom parlamentu „Izbor Rusije“ Jegorom Gajdarom. Do posete je došlo u vrlo važnom trenutku kada su zbog odbijanja plana Kontakt grupe prestonicu Republike Srpske zaobilazili svi svetski političari i međunarodni posrednici. Ova poseta je doprinela da ruska diplomatija u međunarodnim pregovorima o bivšoj BiH počne da zastupa neke nove stavove uz nadu svih nas da sa tih „seansi“ više neće stizati samo ultimatumi i pretnje srpskoj strani.


KLIK
anonymous anonymous 10:34 09.04.2018

Re: .....

Đinđić je bio pragmatičan političar i daleko od toga da je bio anacionalni peščanički heroj.


Ako deliš njegov stav , onda .....u kontekstu niškog aerodroma da te podsetim, da se radi i o vojnom aerodromu .....te da te upoznam sa činjenicom da je gradska vlast neposredno pre Vučićeve reakcije bila krenula u transformaciju vlasništva sa tendencijom da formira akcionarsko društvo koje bi upravljalo aerodromom.

Mnogo toga se iz ovoga može razumeti.


Usput

...ovde je negde na onom drugom blogu bila stala naša razmena ...po ovom pitanju...
freehand freehand 10:39 09.04.2018

Re: .....

anonymous
Đinđić je bio pragmatičan političar i daleko od toga da je bio anacionalni peščanički heroj.


Ako deliš njegov stav , onda .....u kontekstu niškog aerodroma da te podsetim, da se radi i o vojnom aerodromu .....te da te upoznam sa činjenicom da je gradska vlast neposredno pre Vučićeve reakcije bila krenula u transformaciju vlasništva sa tendencijom da formira akcionarsko društvo koje bi upravljalo aerodromom.

Mnogo toga se iz ovoga može razumeti.


Usput

...ovde je negde na onom drugom blogu bila stala naša razmena ...po ovom pitanju...



Po običaju ne znam o čemu govoriš i šta je poenta. Srećan i tebi Uskrs.
Inače, delim mnoge Đinđićeve stavove a nije ih malo ni koje ne delim. O niškom aerodromu, priznajem, ne znam njegov stav, a ni ja nisam potpuno upoznat i određen.
Mrzi me da se time bavim a podržavam svaki protest i način da se načne pošast koja je prekrila Srbiju svojim smradnim stiskomn.
apostata apostata 12:34 09.04.2018

Re: .....

narcis
(...)isto važi i za bugare, ti nemaš pojma koliko bugari mrze rusiju.
(...)

Ne mislim ti parirati sa ovim, al' eto to što si napisao podsjeti me kako sam nedavno naletio na ovu fotku:



Slika je iz 1963. Na slici je Konstantin Vikentijevič Hrucki (112 g.) u uniformi bugarskog dobrovoljca.
Hrucki je tada bio posljednji živi učesnik Rusko-turskog rata 1877-1878.
michiganac michiganac 15:44 09.04.2018

Re: .....

Evroatlantske integracije su jedina sansa da Srbija postane uredjena drzava


Ok evrointegracije, ali zasto i tzv. transatlantske? Eto propade im i TTIP (u ovom prvom "prolaznom vremenu" ). A uzmimo da i jedna Finska ili npr. Austrija nisu u NATO-u. U principu de jure nisu u NATO-u, ali jesu u tzv. 'partnerstvu za mir' (kao i Srbija danas, ali samo u izvjesnoj mjeri) prihvatajuci gotove sve programe sto se pod tim podrazumijevaju, npr. ustupajuci svoj cjelokupni sajber-prostor instancama preko bare u okviru mantre o tzv. "Cyber Defense&Security Strategy".. Vjerujem da se ni od Srbije ne ocekuje nista vise od tog, da bi je imali potom u gvozdenom zagrljaju. Nikakav dalji, iz pentagonske perspektive "suvisan/neoprezan" potez (ka Rusiji, Kini) vlasti Srbije prosto ne bi mogli vise da naprave, a da ih ovi ne prudeprijede u namjeri.. Na kraju ce tako Vlada SRB (Vucic?!) i da proda pricu domacoj javnosti, kako eto ipak nisu usli u NATO. Satro da su ocuvali nacionalno dostojanstvo (= da bi obezbjedili opstanak na vlasti), do nekog eventualnog buduceg momenta kad se ipak formiraju zajednicke 'EU military forces', kad i uopste ako ovakva EU uspije da prezivi i otrgne se od kandzi Vasingtona bez vitalnih turbulencija i lomova na evropskom tlu. Mozda im i uspije da udju ozbiljnije u ovu pricu do kraja mandata narandzastog, ako ga opet ne cut-uju u nekom impicmentu ili sl. U svakom slucaju, ako zeli da prezivi u nekakvom integrisanom obliku, Evropi je, izmedju ostalog, neophodno i iznova vise da se socijalizuje (manje ovakvih TTIP-ova i sl.).


Stay tuned
freehand freehand 15:52 09.04.2018

Re: .....

Ok evrointegracije, ali zasto i tzv. transatlantske?

A zašto uopšte "atlantske"?
I ko, sem na silu, uopšte pripada tom krugu izvorno i prirodno sem Amerikanaca i nihovog nosača aviona - Velike Britanije?
A inače, kad se bolje pogleda Amerikanci ga smislili i doveli, Nemci podržali, Austrijanci, Francuzi i Britanci su mu saveznici i najbolji prijatelji a od nas se očekuje da zbog njega - mrzimo Ruse?!
pa jebo ti tu logiku.
aureus aureus 16:20 09.04.2018

Re: .....

michiganac
Evroatlantske integracije su jedina sansa da Srbija postane uredjena drzava

Ok evrointegracije, ali zasto i tzv. transatlantske? Eto propade im i TTIP (u ovom prvom "prolaznom vremenu" ). A uzmimo da i jedna Finska ili npr. Austrija nisu u NATO-u.

Nisu. Nisu ni Švedska i Irska.
Ali u tim zemljama nisu vladali komunisti.
Mislim da je bivšim komunističkim zemljama suptilno poručeno da put u EU vodi preko NATO pakta. "Čisto da znamo da ste stvarno naši sada, a ne nešto..." Neke zemlje su imale i svoje specifične razloge da uđu u NATO.

E sad, moguće je da bi Srbija bila primljena u EU i bez ulaska u NATO.
Ali ne bih bio baš 100 posto siguran.
U svakom slučaju, čini mi se da bi temu ulaska u NATO trebalo otvoriti na jedan ozbiljan način, pošto do sada to nije bio slučaj, jer je svako pominjanje te mogućnosti brzo bilo zasipano uzburkanim emocijama.
freehand freehand 16:25 09.04.2018

Re: .....

U svakom slučaju, čini mi se da bi temu ulaska u NATO trebalo otvoriti na jedan ozbiljan način, pošto do sada to nije bio slučaj, jer je svako pominjanje te mogućnosti brzo bilo zasipano uzburkanim emocijama.

Napiši blog, objavićemo. Ako dobro razumem smatraš to mogućom, korisnom i prihvatljivom opcijom za Srbiju. Moj bi stav bio suprotan, ali utoliko bi interesantnije bilo.
aureus aureus 16:44 09.04.2018

Re: .....

freehand
U svakom slučaju, čini mi se da bi temu ulaska u NATO trebalo otvoriti na jedan ozbiljan način, pošto do sada to nije bio slučaj, jer je svako pominjanje te mogućnosti brzo bilo zasipano uzburkanim emocijama.

Napiši blog, objavićemo.

Nisam siguran da bih imao da napišem nešto mnogo više od ovog što sam već napisao.

Podvukao bih ponovo konstataciju da su zemlje u kojima su na vlasti bili komunisti u EU ulazile do sada isključivo u paketu sa ulaskom u NATO pakt. Da li bi Srbija mogla da bude izuzetak - to ne znam.

Znam samo da u njoj ima dosta anti-NATO raspoloženja.
freehand freehand 16:45 09.04.2018

Re: .....

aureus
freehand
U svakom slučaju, čini mi se da bi temu ulaska u NATO trebalo otvoriti na jedan ozbiljan način, pošto do sada to nije bio slučaj, jer je svako pominjanje te mogućnosti brzo bilo zasipano uzburkanim emocijama.

Napiši blog, objavićemo.

Nisam siguran da bih imao da napišem nešto mnogo više od ovog što sam već napisao.

Podvukao bih ponovo konstataciju da su zemlje u kojima su na vlasti bili komunisti u EU ulazile do sada isključivo u paketu sa ulaskom u NATO pakt. Da li bi Srbija mogla da bude izuzetak - to ne znam.

Znam samo da u njoj ima dosta anti-NATO raspoloženja.

Pa ok, elaboriraj malo šire, opcije, pro et kontra i daj u pp.
anonymous anonymous 17:05 09.04.2018

Re: .....


aureus
17:20 09.04.2018

Ako obrneš red reči ....dobiješ ovo :
U svakom slučaju, čini mi se da bi temu ulaska u NATO trebalo otvoriti na jedan ozbiljan način, pošto do sada to nije bio slučaj, jer je svako pominjanje te mogućnosti brzo bilo zasipano uzburkanim emocijama.


A onda ...ono ....tj.javlja mi se :



Mislim da je bivšim komunističkim zemljama suptilno poručeno da put u EU vodi preko NATO pakta.

kukusigameni kukusigameni 17:09 09.04.2018

Re: .....

aureus
E sad, moguće je da bi Srbija bila primljena u EU i bez ulaska u NATO.
Ali ne bih bio baš 100 posto siguran.
U svakom slučaju, čini mi se da bi temu ulaska u NATO trebalo otvoriti na jedan ozbiljan način, pošto do sada to nije bio slučaj, jer je svako pominjanje te mogućnosti brzo bilo zasipano uzburkanim emocijama.


Ni NATO ne insistira na ulasku Srbije u taj savez. To je ponovljeno više puta. Sadašnji odnosi su sa na najvišem nivou i niko ne očekuje ni sa jedne strane ništa drugo do poštovanja tog dogovora.

Tako da, ne verujem da će Srbija u dogledno vreme (osim ukoliko ne dođe do nekih radikalnih zaokreta) imati uslov da uđe u NATO.

Srbija nema uslov ni da uđe u EU.

To je put koji je izabran i za koji je potrebno uraditi silu stvari.

Jedna od tih stvari su sređivanje odnosa sa susednim državama. I tu dolazimo do problema koji se zove KiM. A ništa bolje nije ni sa BiH.

Definisanje granica je ultimativna stvar i postoje, kako mi se čini dva, tri scenarija.

Jedan je da se Srbija i KiM razgraniče i da Srbija pozavršava (po ubrzanom postupku) sve što mora da se završi. Sva poglavlja itd.

Drugi je da se zajedno sa KiM "učlani" jednog lepog dana u EU. To je tromo, sporo i podložno mahinacijama obe strane. U stvari sve tri strane (Srbije, KiM i EU).

Nema tu radosti ni u jednom rešenju.

Naravno, možemo i da se ponašamo tako, kao da se ništa nije dogodilo ili da se status "zamrzne". Ja za to nisam, posebno što je svaka sledeća "ponuda" sve lošija i lošija.

Ono što treba insistirati je da ne mogu o tako važnim stvarima da pregovaraju sadašnji pregovarači. Neće se to dobro završiti. I čini mi se da to polako svi primećuju. I USA i EU i VB i Rusija i Turska. Zato svako pokušava da nametne neki mali interes, a u suštini svi rade zajedno. Zato i jeste vreme da se stvari privode kraju. U protivnom, imaćemo situaciju da ćemo postati prava južnoamerička banana republika. Mafija, oružje, droga, pranje novca i sl. Pitanje je da li smo već na tom putu bez povratka?
aureus aureus 17:33 09.04.2018

Re: .....

kukusigameni
Pitanje je da li smo već na tom putu bez povratka?

Vučić bi na užas prozapadno orjentisane opozicije mogao da proigra kosovsku kartu tako da njemu ne bude ništa, a da Srbija ostane van EU.
Tu opasnost ne treba potcijeniti.
kukusigameni
Ni NATO ne insistira na ulasku Srbije u taj savez. To je ponovljeno više puta. Sadašnji odnosi su sa na najvišem nivou i niko ne očekuje ni sa jedne strane ništa drugo do poštovanja tog dogovora.

Sadašnji odnosi su takvi da Srbija ne može normalno da kupi avione koji su joj potrebni nego kupovinu migova (a u pitanju je kupovina, to se vidi po cijeni) predstavlja kao donaciju Ruske Federacije.
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:37 09.04.2018

Re: .....

Ti svoj posao obavljaš skroz fino, to je moje mišljenje. Ono što pokušavam da ti kažem je da ti je trud uzaludan dok god je na čelu tvoje partije onaj ko je na čelu tvoje partije. Radiš Sizifov posao.


Čekaj, blogi, jel ti misliš da je Aris toliko glup (ili pokvaren) da ne vidi (ili prihvata zbog ličnog interesa) to što ti uporno tvrdiš o šefu njegove stranke? Jel postoji mogućnost da Živković i nije toliki lopov kako tvrdiš bez dokaza, štaviše, da nije lopov uopšte, već da si i ti uzeo da mrmljaš tu radikalsku mantru jer ti je ovaj iz nekog razloga nesimpatičan (tak'a mu njuška, vinogradi, itd)? Ili, da ostavimo QQ na miru, uzmi Vodinelićku. Ona je retko pristojna žena na toj političkoj sceni, i njoj teško da možeš da učitaš kojekakve nepodopštine, sem što je povremeno gostovala na Peščaniku . Jel misliš da bi ona pristala da bude deo te stranke da je tačno to što ti tvrdiš o Živkoviću?

Ako tako misliš, onda ne vidim čemu ovo dodvoravanje da QQ "obavlja posao skroz fino", okrpi ga kako zaslužiuje ako misliš da zaslužuje, a ne ovako da uvijaš.

Ono što si delimično u pravu je da cela ta stranka pati zbog loše reputacije Živkovićeve, zaslužene ili ne, ali to je zato što su ljudi mahom debili, realno, ako nisu SNS-ovi roboti, ili jesu u duši, ali ne bi da to priznaju. Evo, ja bih stvarno voleo da znam na osnovu čega ti tvrdiš to što tvrdiš, pošto mi je teško da tebe svrstam u tu grupaciju. Ali vidim da nešto malo eskiviraš odgovor, možda mi se učinilo...


freehand freehand 17:40 09.04.2018

Re: .....

Vučić bi na užas prozapadno orjentisane opozicije mogao da proigra kosovsku kartu tako da njemu ne bude ništa, a da Srbija ostane van EU.
Tu opasnost ne treba potcijeniti.

Kosovska karta, valjda je to sad jasno - nikakve veze nema sa Srbijom u ili van EU.
Niti on može da tu kartu prouigra a da mu ne bude ništa. Jer da je mogao - to bi učinio još 2014. ili 2015. kad je bio u zenitu. Bez obzira na to kako sve izgleda i lakirovku koja stvara prvid snage i monolitnosti on je već više od godinu dana na putu ka nizbrdici, ako već i nije na njoj, a shvatio je i da je krompir kojeg se prihvatio ipa previše vreo da se dugo drži a previše velik da bi se mogao sakriti. Zelenaš došao na naplatu i lupa o vrata a on ne sme da proda babino srebro i nema rezervni potez.
I ne mogu da kažem da mi ga je žao, naprotiv.
vrabac_onaj vrabac_onaj 17:53 09.04.2018

Re: .....

srdjan.pajic
Ti svoj posao obavljaš skroz fino, to je moje mišljenje. Ono što pokušavam da ti kažem je da ti je trud uzaludan dok god je na čelu tvoje partije onaj ko je na čelu tvoje partije. Radiš Sizifov posao.


Čekaj, blogi, jel ti misliš da je Aris toliko glup (ili pokvaren) da ne vidi (ili prihvata zbog ličnog interesa) to što ti uporno tvrdiš o šefu njegove stranke? Jel postoji mogućnost da Živković i nije toliki lopov kako tvrdiš bez dokaza, štaviše, da nije lopov uopšte, već da si i ti uzeo da mrmljaš tu radikalsku mantru jer ti je ovaj iz nekog razloga nesimpatičan (tak'a mu njuška, vinogradi, itd)? Ili, da ostavimo QQ na miru, uzmi Vodinelićku. Ona je retko pristojna žena na toj političkoj sceni, i njoj teško da možeš da učitaš kojekakve nepodopštine, sem što je povremeno gostovala na Peščaniku . Jel misliš da bi ona pristala da bude deo te stranke da je tačno to što ti tvrdiš o Živkoviću?

Ako tako misliš, onda ne vidim čemu ovo dodvoravanje da QQ "obavlja posao skroz fino", okrpi ga kako zaslužiuje ako misliš da zaslužuje, a ne ovako da uvijaš.

Ono što si delimično u pravu je da cela ta stranka pati zbog loše reputacije Živkovićeve, zaslužene ili ne, ali to je zato što su ljudi mahom debili, realno, ako nisu SNS-ovi roboti, ili jesu u duši, ali ne bi da to priznaju. Evo, ja bih stvarno voleo da znam na osnovu čega ti tvrdiš to što tvrdiš, pošto mi je teško da tebe svrstam u tu grupaciju. Ali vidim da nešto malo eskiviraš odgovor, možda mi se učinilo...


Ja moram da priznam da je meni Živković bio veoma simpatičan lik još od onomad kada se '96 pojavio na radaru kao vođa DS u Nišu tokom demonstracija. I kasnije, kada je privremeno vodio vladu i kada su ga ovi tvoji (Čeda i CundC ) zajebavali da je roštiljdžija, uvek sam ga branio.
Al brate, posle onog slikanja sa roze ajkulom pre nekoliko godina, počeo sam da se pitam da možda ipak nisu bili u pravu.

P.S.
Samo kratko da Tajson ne vidi: prethodna nedelja, Đerdap, Veliki Štrbac, Miroč, Ceremošnja & Lazareva, Lazarev (Zlotski) kanjon...
Bilo do jaja, samo još malo da porastemo, pa da može nešto ozbiljno da se radi.
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:07 09.04.2018

Re: .....

P.S.
Samo kratko da Tajson ne vidi: prethodna nedelja, Đerdap, Veliki Štrbac, Miroč, Ceremošnja & Lazareva, Lazarev (Zlotski) kanjon...
Bilo do jaja, samo još malo da porastemo, pa da može nešto ozbiljno da se radi.


Šta koji kurac Tajson ima ovde da određuje ko šta i kako sme da privatizuje blog!

E, kako je u Lazarevoj, jeste ulazili? Uh, ovo je sve jako lepo, mada je meni Miroč No 1.

***

Jebala vas Ajkula, what is the big deal, čovek ima hobi i slikao se pored njega?! A i da se slikao pored Maseratija, pa da mu zamerim. Ovako, pored Citroena, meni prvo i jedno šta pada napamet je kako mora da nosi komplet set alata za auto, jer ništa od metričkih ključeva ne paše na to čudo, dođe mi ga čak i malo žao.

(zezam se, ja stvarno ne kapiram odakle toliki animozitet, i meni je on simpa jer je onako malo drčan, mada moja SNS keva kaže - seljačina, tu se obično posvađamo).
vrabac_onaj vrabac_onaj 18:16 09.04.2018

Re: .....

E, kako je u Lazarevoj, jeste ulazili?


Nismo, otvara se tek od 1. maja, ali zato bili u Ceremošnji i Ravništarki.
Ono što je fenomenalno je da su u ovo vreme svi planinski potoci i rečice nabujali, tako da slapova i vodopada koliko ti srce ište.

Jebala vas Ajkula, what is the big deal,


Ma zajebavam se, to je samo onako simbolično, nekako mi ceo taj njegov kambek delovao tada bezveze, ne zbog kambeka već zbog načina.

i meni je on simpa jer je onako malo drčan,


To ti kažem.

mada moja SNS keva kaže - seljačina, tu se obično posvađamo


Isto ko ja sa mojim matorim na tu temu, samo što je on drugosrbijanac
aureus aureus 18:17 09.04.2018

Re: .....

freehand
Vučić bi na užas prozapadno orjentisane opozicije mogao da proigra kosovsku kartu tako da njemu ne bude ništa, a da Srbija ostane van EU.
Tu opasnost ne treba potcijeniti.

Kosovska karta, valjda je to sad jasno - nikakve veze nema sa Srbijom u ili van EU.
Niti on može da tu kartu prouigra a da mu ne bude ništa. Jer da je mogao - to bi učinio još 2014. ili 2015. kad je bio u zenitu.

Косово спада у оно "односи са сусједством", према томе итекако има везе са приступањем Србије у ЕУ. И зашто да ту карту проигра 2014. или 2015. кад му је боље да га Запад што дуже подржава у ишчекивању да испуни оно што се од њега очекује? Да им је тада рекао "не могу", до сад би га можда срушили. Љепше му је да их растезањем што дуже вуче за нос, а у међувремену се његова екипа богати. Он ће растезати колико год буде могао, а кад више не буде могао, није искључено да питање Косова стави на референдум и да се сакрије иза негативног резултата.

"Ја сам хтио, али како кад је народ оштро против? Како? Видите да не могу."
И шта ће онда Запад?
blogovatelj blogovatelj 18:23 09.04.2018

Re: .....

Jel postoji mogućnost da Živković i nije toliki lopov kako tvrdiš bez dokaza


Postoje dokazi, ti ne želiš da ih vidiš. Mnogo je puta bilo govora na ovu temu, stvarno nemam više snage da nedokazanima dokazujem. Uostalom rade na tome da im večiti vladar bude i dalje vladar, videćeš šta će im se desiti na sledećim izborima ukoliko Živković ostane gde jeste. Smeta ti večni Putin na vlasti, a ne smetaju ti večni putinčići na vlasti u deset srpskih opozicionih partija, a samo iz razloga jer prdite u istu tikvu?!
blogovatelj blogovatelj 18:27 09.04.2018

Re: .....

Али изгледа да им ништа не вриједи.


Kako da im vredi kad je Šutanovac lopov? Kad dođe neko ko nije lopina i pročisti redove partije, krenuće im i rejting na više. Vidiš, ovde dolazimo do drugog problema, što godine kurcu prolaze, a oni se kilavo menjaju, ili još gore, ne menjaju uopšte u vrhovima partija. A tek kad se promene biće potrebno jedno pet godina da ponovo dostignu rejtinge koje su imali.
gedza.73 gedza.73 18:30 09.04.2018

Re: .....

Blogi za komentare imaš piće kad dođeš u Kg.

Doduše ne maltretiraj Srđana. Njima je Tramp (zamalo da napišem Putin) predsednik.

dragosevacsutra dragosevacsutra 18:31 09.04.2018

Re: .....

Da demokratija moze da krene nizbrdo unutar EU I NATO pokazuje nam Madarska.


ajde, 'profesore'?

A zasto je demokratija u kojoj je izlaznost 70% ide nizbrdo?

i u kojoj to zemlji je demokratija uzlazna, pa da uporedimo?

ajde 'profesore'?
michiganac michiganac 18:35 09.04.2018

Re: .....

aureus

Nisu. Nisu ni Švedska i Irska.
Ali u tim zemljama nisu vladali komunisti.
Mislim da je bivšim komunističkim zemljama suptilno poručeno da put u EU vodi preko NATO pakta. "Čisto da znamo da ste stvarno naši sada, a ne nešto..." Neke zemlje su imale i svoje specifične razloge da uđu u NATO.

E sad, moguće je da bi Srbija bila primljena u EU i bez ulaska u NATO.
Ali ne bih bio baš 100 posto siguran.
U svakom slučaju, čini mi se da bi temu ulaska u NATO trebalo otvoriti na jedan ozbiljan način, pošto do sada to nije bio slučaj, jer je svako pominjanje te mogućnosti brzo bilo zasipano uzburkanim emocijama.


Sorry, ako ce ti ovo pitanje izgledati mozda isuvise direktno, ali ne mogoh da odolim: -Politikolog si po zvanju?
Naravno, ne moras da odgovoris ako ne zelis, ne naturam nikakvu obavezu.


Ali mozda ce ti ovo stivo iz 80-ih ionako biti dovoljno intrigantno da prosiris horizonte:



Slucaj Svedske je, dakle, narocito indikativan.

I danas (neko bi mozda rekao slicno kao i u Srbiji) plauzibilno postoje "dve ShveCke": - jedna ova 'socijaldemokratska', onomad olicena u Ulofu Palmeu, pismejkeru cije je umorstvo do danas ostalo pod debelim velom tajni, i druga 'konzervativno-militaristicka' u kojoj su se najvecma obreli potomci nekadasnjih visokih aristokratskih i oficirskih krugova Svedske (poput recimo pruskih elita u imperijalnoj Njemackoj). E sad, tragicni Palme (takoreci, bjese mozda i posljednji "vitez" za nikad dostignuti famozni ideal 'Slobodne Evrope') se u svom drugom mandatu, izmedju ostalog, zalagao za sveukupno obezoruzanje Evrope od strane oba pakta i nadalje ostvarenje njene potpune neutralnosti. Medjutim, ovi preko bare, namirisavsi ubrzo neumitni krah SSSR-a, nisu se saglasili sa tim. Ostalo je zamela istorija s podmuklim pucnjem na hladnom svedskom plocniku jedne zimske noci '86-e.
freehand freehand 18:39 09.04.2018

Re: .....

Medjutim, ovi preko bare, namirisavsi ubrzo neumitni krah SSSR-a, nisu se saglasili sa tim.

Nije to ekipa koja se zadovoljava "mirisanjem". Oni smišljaju, planiraju, pripremaju, organizuju, izvode.
michiganac michiganac 18:43 09.04.2018

Re: .....

Nije to ekipa koja se zadovoljava "mirisanjem". Oni smišljaju, planiraju, pripremaju, organizuju, izvode.


Htio sam metaforicki da skratim.
dragosevacsutra dragosevacsutra 18:59 09.04.2018

Re: .....

Jedna od tih stvari su sređivanje odnosa sa susednim državama. I tu dolazimo do problema koji se zove KiM. A ništa bolje nije ni sa BiH.


kako sam sebi upadnes u usta. 'susedna drzava' i KiM u istoj recenici? Pa onda to nije nikakav problem. Valjda nema problema izmedju granica Srbije i Albanije, a verovatno je i sa Makedonijom to rascisceno.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana