Mediji| Politika| Život

Predsedniče, stidite se pred Brankicom Stanković!

Siniša Boljanović RSS / 19.05.2010. u 14:24

 

Ne znam da li su Boris Tadić i njemu potčinjeni državni i stranački hohštapleri slušali današnji „Kažiprst", ne znam takođe da li su to učinili neki blogeri sa B92 blog platforme, a ako jesu, možda su, uprkos čvrstoj odluci i slabim plućima, ipak poželeli da zapale cigaretu, jer  u studiju sa Danicom Vučenić nije bio ni Tomislav Nikolić, ni Vojislav Koštunica, ni Velimir Ilić, nego žena pred kojom bi svi zajedno trebalo da se postide.

Za one koji nisu slušali današnju emisiju, napominjem da je gošća bila Brankica Stanković, novinarka i autor emisije „Insajder", koja je, pre svega šljamu iz izvršne i sudske vlasti ove sumorne zemlje, kao i svima koji su godinama unazad svesno ili nesvesno podržavali to ''zločinačko udruženje'' što sebe lažno predstavlja i naziva političkom elitom, održala još jednu javnu lekciju iz građanske i profesionalne etike, odgovornosti i savesti.

Zbog svojih emisija u kojima je dokazala spregu žute, crvene i crne političke elite sa isto tako obojenim kriminalnim podzemljem koje sebe naziva navijačima, biznismenima ili patriotama, Brankica Stanković se i danas, nekoliko meseci nakon emitovanja poslednjeg serijala „Insajdera", suočava sa pretnjama smrću i neverovatnom činjenicom da država na te pretnje uopšte ne reaguje.

Uprkos svemu, ova mlada žena  se ne plaši da govori istinu i nema nameru da se povlači pred nasilnicima i kriminalcima, svejedno da li oni pripadaju političkim, poslovnim ili navijačkim grupama, a koji svoje predstavnike imaju u izvršnoj, sudskoj i zakonodavnoj vlasti.

Sećam se da je 12. marta ove godine, nakon završetka takmičenja u besedništvu, predsednik države zatražio pomoć mladih ljudi kako bi ovu sumornu Srbiju na čijem je prestolu već sedam godina konačno poveo putem kojim je vodio Zoran Đinđić. Tada mi je ta izjava bila smešna, a danas je ona još smešnija, još odvratnija, još jadnija.

Neće biti da u Srbiji nema mladih, pametnih, hrabrih, odgovornih, poštenih i iskrenih ljudi, ali je, nažalost, na njenom prestolu Boris Tadić, koji ni pored toliko truda, glume i marketinga još uvek nije postao čak ni jeftina politička fotokopija čoveka koga su ubili oni čiji su mentori današnji Tadićevi partneri. To su oni isti koji su na ovim prostorima posejali seme zla, mržnje i nasilja, to su oni bez kojih danas stranka Borisa Tadića ne bi bila na vlasti, to su oni sa kojima je Tadić potpisao Deklaraciju o pomirenju, nakon čega je dinar u odnosu na evro naglo ojačao.

Svi oni danas predvode državu koja jednostavno ne želi ili nije u stanju da zaštiti svoje savesne građane.

Samo državi i njenim činovnicima, njenim podobnim sudijama nije jasna poruka koju su nasilnici uputili Brankici Stanković: „Otrovna si kao zmija, proćićeš kao Ćuruvija". I samo Borisu Tadiću još uvek nisu jasne sopstvene reči: „Država neće tolerisati nasilje huligana i kriminalaca koji prete novinarima koji rade svoj posao'', kao ni reči Jova Ćuruvije, brata ubijenog novinara, iz pisma koje mu je uputio 7. Marta ove godine.

Boris Tadić jeste muškarac, ali je p...ica u poređenju sa ženama kakva je Brankica Stanković, iza koje ne stoje ni vojna garda, ni Ivica Dačić, ni celokupno srpko podzemlje, nego jedino istina, znanje i visok stepen morala, građanske i profesionalne odgovornosti.

Predsedniče, stidite se pred Brankicom Stanković!



Komentari (57)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 14:54 19.05.2010

.

sybil sybil 15:21 19.05.2010

Svaka cast Brankici

za drzavu postoji samo jedna rec: huliganizam. oni su svuda, po ulicama, u skupstini, u podzemlju, svuda, gde se god okrenes.
mariopan mariopan 15:28 19.05.2010

Re: Svaka cast Brankici

Svi oni danas predvode državu

Ne predvode nego podvode, onome ko više plati.
mikimedic mikimedic 15:24 19.05.2010

bez ikakve namere

da branim borisa tadica,

cisto me zanima kakve veze predsednik drzave ima sa brankicom stankovic?

mozda onoliko koliko ima i sa prodajom telekoma?
antioksidant antioksidant 15:28 19.05.2010

Re: bez ikakve namere

cisto me zanima kakve veze predsednik drzave ima sa brankicom stankovic?

predsednik "stozera" vladajuce koalicije
drugi argument je (naravno besmislen) - on je direktno izabran
Bili Piton Bili Piton 15:32 19.05.2010

Re: bez ikakve namere

mikimedic


cisto me zanima kakve veze predsednik drzave ima sa brankicom stankovic?


Ima indirektne veze, narocito ako postavimo stvar tako da mu je ova drzava poverena na "staranje". I to ne neko apstraktno staranje, vec vrlo opipljivo. On ima (ili bi trebalo da ima) moc da saseca korov da bi basta mogla da se neguje.

Zao mi je ako ovo zvuci suvise "impresionisticki", ali je u sustini tako.
Siniša Boljanović Siniša Boljanović 15:46 19.05.2010

Re: bez ikakve namere

Tadic je funkcioner koji najvise krsi Ustav zato sto je neko iz njegovog okruzenja procenio da on uziva autoritet medju biracima, veci nego ostali funkcioneri iz DS. Jedan clan te stranke, rekao mi je nakon izbora u Odzacima, da su mu gradjani tokom predizborne kampanje saopstili da cene autoritet Borisa Tadica i da je zato vrlo vazno da se on obraca javnosti kada god je to moguce, po svakom pitanju, bez obzira da li je to njegova, predsednikova (RS), odnosno necija druga ustavna nadleznost. Tako je to kada se pomesaju dve predsednicke funkcije pa se zaboravi u kom svojstvu se nastupa i govori. Ustav je ionako mrtvo slovo na papiru.

Uostalom, sam je svojim izjavama napravio vezu sa Brankicom Stankovic, a jednu od njih sam citirao.
mikimedic mikimedic 16:01 19.05.2010

Re: bez ikakve namere


Zao mi je ako ovo zvuci suvise "impresionisticki", ali je u sustini tako.


nije, upravo suprotno.

i ovaj blog je samo jedan u nizu primera kojim se od predsednika trazi da preuzme ulogu koju mu ustav ne daje. sto on vise nego drage volje i prihvata.

dok ne naucimo da je ustav sve i svja, dok ne naucimo kome treba za sta da se obracamo nece nam biti bolje.
Bili Piton Bili Piton 16:11 19.05.2010

Re: bez ikakve namere

mikimedic


dok ne naucimo da je ustav sve i svja, dok ne naucimo kome treba za sta da se obracamo nece nam biti bolje.


Da produbim metaforu - ustav su samo bastenske alatke, nista drugo.
sesili sesili 16:11 19.05.2010

Re: bez ikakve namere

Dakle, možda ovo nije posao Predsednika, ali je bila jadna presuda kada su Brankicu pozvali da privatno tuži huligane! Strašno. NEKO valjda zna čiji je to posao, pa neka to urade. Brankici svaka čast, ali ona od toga nema ništa.
Siniša Boljanović Siniša Boljanović 16:29 19.05.2010

Re: bez ikakve namere

mikimedic
nije, upravo suprotno. i ovaj blog je samo jedan u nizu primera kojim se od predsednika trazi da preuzme ulogu koju mu ustav ne daje. sto on vise nego drage volje i prihvata. dok ne naucimo da je ustav sve i svja, dok ne naucimo kome treba za sta da se obracamo nece nam biti bolje.

Nije tacno da se u ovom blogu trazi od predsednika da krsi Ustav. Upravo je suprotno. Brankica Stankovic je novinarka koja je savesno i odgovorno obavljala i obavlja iskljucivo svoj, a ne neciji drugi posao, zbog cega je nazalost postala meta huligana, a predsednik bi trebalo da se stidi ne samo zato sto je izneverio ideje i politiku Zorana Djindjica, nego i zato sto ne obavlja svoj posao. Druga je stvar sto zarad popularnosti on daje izjave povodom svega i svacega, a treca je stvar sto obicno obmane javnost i to sto kaze ne realizuje.
Goran Vučković Goran Vučković 16:57 19.05.2010

Pitanja...

a predsednik bi trebalo da se stidi ne samo zato sto je izneverio ideje i politiku Zorana Djindjica, nego i zato sto ne obavlja svoj posao

Opet ja sa pitanjima...

Malo blesavo zvuči - ali koje to ideje i politiku Zorana Đinđića konkretno je "predsednik" izneverio?

I koje to stvari koje su njegov posao (kao predsednika) on ne obavlja?
mikimedic mikimedic 16:59 19.05.2010

Re: bez ikakve namere

Da produbim metaforu - ustav su samo bastenske alatke, nista drugo.


tacno.

zbog sveukupne atmosfere u drustvu koja je bila dominantna jos i onda kad smo se 'drzali zakona kao pijani plota'. a koju bi satro ovaj blog da menja, a ne kapira ni sam da joj samo doprinosi.

zalosno.
mikimedic mikimedic 17:03 19.05.2010

Re: bez ikakve namere

Tadic je funkcioner koji najvise krsi Ustav zato sto je neko iz njegovog okruzenja procenio da on uziva autoritet medju biracima, veci nego ostali funkcioneri iz DS.


zar ga ovim blogom upravo ti ne pozivas da reaguje, i naravno reagovanjem prekrsi ustav?

Tako je to kada se pomesaju dve predsednicke funkcije pa se zaboravi u kom svojstvu se nastupa i govori. Ustav je ionako mrtvo slovo na papiru.


naravno. i sta je cilj ovog bloga, upravo da pomesane funkcije postanu jos vise pomesane, i da ustav postane jos mrtvije slovo?

Uostalom, sam je svojim izjavama napravio vezu sa Brankicom Stankovic, a jednu od njih sam citirao.


i zato ga ti pozivas da nastavi samo tako?
Siniša Boljanović Siniša Boljanović 17:11 19.05.2010

Re: bez ikakve namere

No comment.
Siniša Boljanović Siniša Boljanović 17:23 19.05.2010

Re: Pitanja...

Ne bih ja ovde poredio Zorana Djindjica i Borisa Tadica, ne bih o kohabitaciji niti o Deklaraciji o pomirenju, to vec svi znamo.

A sto se tice nadleznosti, odnosno posla predsednika Republike, o njima sam vec pisao ovde.
Colin_bgd Colin_bgd 17:24 19.05.2010

Re: bez ikakve namere

dok ne naucimo da je ustav sve i svja

e, Miki, Miki...
niccolo niccolo 19:38 19.05.2010

Re: Pitanja...

o njima sam vec pisao ovde.

Ono što je loše kod ovakvih tekstova, gde se za sve stvari u državi okrivljuje samo jedan čovek, je što upravo doprinose klimi i mišljenju da je normalno da se jedan čovek pita za sve i da je normalno i poželjno da predsednik bude sve i svja u državi. To takođe daje relativno lagodnu poziciju onima ispod njega jer (a) ne moraju sami da misle, dovoljno je da pitaju predsednika i (b) ako i nešto zayebu u krajnjoj ruci neće njih kriviti nego predsednika.
Treba raditi na razvijanju svesti da je svako odgovoran za ono što spada u njegov delokrug (a kao što vidimo iz linkovanog bloga, Brankicin slučaj ni na koji način ne spada u delokrug predsednika). Stoga pre svega videti ko je iz tužilaštva kriv što im je tužba odbačena ili ako do njih nema krivice onda utvrditi sudijinu krivicu...
Siniša Boljanović Siniša Boljanović 20:17 19.05.2010

Re: Pitanja...

Ovo u doslovnom smislu nije blog o predsedniku Republike, kako je vecina komentatora protumacila, ovo je pre svega blog o Brankici Stankovic i njenom slucaju, o drzavi u kojoj su novinari ubijani, u kojoj se novinarima i danas preti, u kojoj ne funkcionise sistem. Ova drzava kao i sve druge drzave koje nisu monarhije ima svog predsednika, a taj predsednik je nazalost Boris Tadic. On je, a ne ja, rekao da: „Država neće tolerisati nasilje huligana i kriminalaca koji prete novinarima koji rade svoj posao'', on je, a ne ja, obecao da ce biti pronadjeni i kaznjeni egzekutori i nalogodavci atentata na Curuviju. On je, a ne ja, predstavnik drzave Srbije. On je, za razliku od mene, javna licnost i odgovoran je za svaku izgovorenu rec. Cak da je izjavu koju sam citirao izgovorio kao gradjanin, morao bi da snosi ljudsku odgovornost u slucaju da se Brankici Stankovic, ne daj boze, dogodi bilo kakva neprijatnost. Nazalost, on je povrh svega covek koji voli da se pita za sve u ovoj zemlji, ja mu to niposto nisam omogucio. Naprotiv, ja koristim priliku da takvo ponasanje prvog coveka drzave kritikujem jer upravo zelim da u njoj funkcionise sistem, da se postuju institucije i sprovode zakoni, da svi gradjani uzivaju svoja elementarna ljudska prava. Srbija je u ovom trenutku sve suprotno od toga, a Boris Tadic je prvi covek te drzave. Kada kritikujem Borisa Tadica, u isto vreme mislim na Srbiju jer je on u vise navrata dokazao staru apsolutisticku izreku: "Drzava to sam ja".
antioksidant antioksidant 20:25 19.05.2010

Re: Pitanja...

Ono što je loše kod ovakvih tekstova, gde se za sve stvari u državi okrivljuje samo jedan čovek, je što upravo doprinose klimi i mišljenju da je normalno da se jedan čovek pita za sve i da je normalno i poželjno da predsednik bude sve i svja u državi.

znaci za neubedljivost mirka cvetkovica je kriva atmosfera?

IDEJA O ODGOVORNOJ VLADI LEŽI NA PLEĆIMA BORISA TADIĆA I NEMA SAVETNIKA, MAKAR SVIRAO U IDOLIMA, KOJI GA MOŽE SPASTI OD OBEDE DA JE ZA SVE KRIV. PRVI PUT OD 2000. GODINE POZNATA JE ADRESA ZA SVAKU VRSTU NEZADOVOLJSTVA, A ONO ĆE SE SISTEMATSKI UZGAJATI
filantrop filantrop 20:26 19.05.2010

Re: Pitanja...

koje to stvari koje su njegov posao (kao predsednika) on ne obavlja?


pa evo npr.
ako imamo u vidu da je Tadic predsednik svih gradjana Srbije

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=05&dd=17&nav_category=11&nav_id=431738

dok je ceo razvijeni svet obelezio dan borbe protiv homofobije,
cak i Kuba,
Tadic se izvukao na prezauzetost (koju uopste ne treba dovesti u pitanje).
A zasto prijem lgbt nije bio u njegovom dnevniku za taj dan?
predatortz predatortz 20:32 19.05.2010

Re: Pitanja...

A zasto prijem lgbt nije bio u njegovom dnevniku za taj dan?


Zato što postoji nešto što se zove protokol. I ne može se najaviti prijem par dana ranije.
yugaya yugaya 20:37 19.05.2010

Re: Pitanja...

antioksidant

I NEMA SAVETNIKA, MAKAR SVIRAO U IDOLIMA, KOJI GA MOŽE SPASTI OD OBEDE DA JE ZA SVE KRIV.

A jel' MORA BAS SVAKI PUT da se razgovor spotakne o doticnog gospodina?
Za promenu da se malo distribuira to prozivanje na vise adresa? Ispade on dezurni krivac samo zato sto je onlajn.

Just a thought.

filantrop filantrop 20:41 19.05.2010

Re: Pitanja...

predatortz
A zasto prijem lgbt nije bio u njegovom dnevniku za taj dan?


Zato što postoji nešto što se zove protokol. I ne može se najaviti prijem par dana ranije.


doista?
nije mogao sam da se seti da ih stavi u protokol? ili vec neki savetnik ili ne znam ko.
nego ga zabole,kao i uvek
predatortz predatortz 20:43 19.05.2010

Re: Pitanja...

doista?
nije mogao sam da se seti da ih stavi u protokol? ili vec neki savetnik ili ne znam ko.
nego ga zabole,kao i uvek


Svaki dan je svetski dan za/protiv nečega...
niccolo niccolo 20:54 19.05.2010

Re: Pitanja...

znaci za neubedljivost mirka cvetkovica je kriva atmosfera?

Koliko puta si ti svojim blogovima direktno prozvao Mirka Cvetkovića zbog njegove neubedljivosti? Koliko puta si ga pitao zašto ne radi posao za koji prima platu i koji spada u njegov delokrug? Zbog čega je Tadić jedina adresa? Zato što niko od vas i ne očekuje da Mirko Cvetković uradi bilo šta sam nego svi čekate Tadića da mrde prstom, a kao što to već rekoh, to Mirka Cvetkovića stavlja u veoma ugodan položaj, em prima dobru platu, em nije ni za šta odgovoran, niti ga iko proziva za bilo šta što nije urađeno...
gedza.73 gedza.73 20:54 19.05.2010

Re: bez ikakve namere

Brankica Stankovic je novinarka koja je savesno i odgovorno obavljala i obavlja iskljucivo svoj, a ne neciji drugi posao, zbog cega je nazalost postala meta huligana,

Ne volim novinare koji kroz neku temu provlace licni stav ili netrpeljivost, tipa : onaj lik sto je postavio bombu se spremao da pobegne u sud.arabiju ali je rodjeni PALESTINAC.
Tako i brankica sa odlicnom temom krene da proziva podignuta tri prsta ili da izjednacava nacionalizam sa frustriranim siledzijama.
To je samo moj stav.
Da je hrabra i srcana-jeste.
Da treba da je zastite od majmuna-treba.
Da pravosudni organi ne rade svoj posao-ne rade.
Ali je malo truba za svaku sitnicu prozivati tadica (uopste necu da glasam za ds na izborima) i stalno se pozivati na djindjica.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 21:17 19.05.2010

Re: bez ikakve namere

da branim borisa tadica,

ljubi te predsednik
Siniša Boljanović Siniša Boljanović 22:28 19.05.2010

Re: Pitanja...

niccolo
Zbog čega je Tadić jedina adresa? Zato što niko od vas i ne očekuje da Mirko Cvetković uradi bilo šta sam nego svi čekate Tadića da mrde prstom, a kao što to već rekoh, to Mirka Cvetkovića stavlja u veoma ugodan položaj, em prima dobru platu, em nije ni za šta odgovoran, niti ga iko proziva za bilo šta što nije urađeno...


Hajde da se uozbiljimo: kao sto verovatno znas, mandatara predlaze predsednik Republike a bira ga Narodna skupstina, i nece biti da, u konkretnom slucaju, Mirka Cvetkovica u ugodan polozaj "stavljaju" blogeri. On je odgovoran poslanicima skupstinske vecine, a vecina medju njima je iz DS i odgovorna je predsedniku te stranke, a taj je nazalost i predsednik drzave. Uostalom, koliko puta si cuo/cula da Tadic kaze da ce licno narediti ministrima, da ce ih opomenuti, da ce ih zamoliti...seti se samo afere povodom izvestaja drzavnog revizora. Tadic je Mirka Cvetkovica stavio u ugodan polozaj i zato mi samo njega cekamo da mrdne prstom.
antioksidant antioksidant 07:15 20.05.2010

Re: Pitanja...

Koliko puta si ti svojim blogovima direktno prozvao Mirka Cvetkovića zbog njegove neubedljivosti? Koliko puta si ga pitao zašto ne radi posao za koji prima platu i koji spada u njegov delokrug? Zbog čega je Tadić jedina adresa? Zato što niko od vas i ne očekuje da Mirko Cvetković uradi bilo šta sam nego svi čekate Tadića da mrde prstom, a kao što to već rekoh, to Mirka Cvetkovića stavlja u veoma ugodan položaj, em prima dobru platu, em nije ni za šta odgovoran, niti ga iko proziva za bilo šta što nije urađeno...

tebi se pravdati koga sam i koliko puta "prozvao" je malo besmisleno. previse sebi dajes na znacaju.

tadic je jedina adresa jer je predsednik najace stranke u vladajucoj koaliciji. sam je trazio takvu poziciju. sam je izabrao neubedljivog da predsedava vladom koju vodi demokratska stranka. procitaj link gore. nikolo - mislio sam da pokusavas da pricas o politickoj realnosti a ne da smisljas nategnute argumente "krivi ste vi jer stavljate cvetkovica u neugodan polozaj".

edit:
uostalom 2000-te godine glavni opozicioni poklic je bio "gotov je". zasto smo se uopste smarali imajuci u vidu ovlascenja predsednika srj?
antioksidant antioksidant 09:49 20.05.2010

Re: Pitanja...

A jel' MORA BAS SVAKI PUT da se razgovor spotakne o doticnog gospodina?
Za promenu da se malo distribuira to prozivanje na vise adresa? Ispade on dezurni krivac samo zato sto je onlajn.

stvarno bi bilo korisno da citas linkove
da si se potrudio primetio bi ko je i kada napisao citiranu recenicu
ali petica za pokusaj. samo hrabro
yugaya yugaya 10:43 20.05.2010

Re: Pitanja...

-la.
Link sam procitala ( citam sve oma' , osim kod Budimca, za to treba vremena), a moj "pokusaj" je bio pravilno naciljan jer si izabrao da citiras u telu komentara sa sve boldom = namerno spominjanje jednog od hrpe savetnika i pomocnih likova, jedinog sto ume da surfa ...kao 'eto bas mi pod rukom bio ovaj komentar koji, gle slucajnosti, njega proziva '...

Ja citala blogove unazad, pa mi malo vec dosadila mustra.

...petica?!?


antioksidant antioksidant 10:52 20.05.2010

Re: Pitanja...

Link sam procitala ( citam sve oma' , osim kod Budimca, za to treba vremena), a moj "pokusaj" je bio pravilno naciljan jer si izabrao da citiras u telu komentara sa sve boldom = namerno spominjanje jednog od hrpe savetnika i pomocnih likova, jedinog sto ume da surfa ...kao 'eto bas mi pod rukom bio ovaj komentar koji, gle slucajnosti, njega proziva '

imajuci u vidu vreme i mesto u kome se savetnik iz idola pominje imam jedan hint za tebe

nije bold nego velika slova - cist copy paste iz teksta u vremenu
(taj deo novinarskog teksta se zove antrfile i u vremenu je obicno pisan velikim slovima - zasto - pitaj njih)

slabo ti ide pretpostavljanje tudjih namera, nadam se da su ti tvoje jasnije

edit:
i izvini za podcenjivanje - desetka naravno
hvala na muzici
yugaya yugaya 11:04 20.05.2010

Re: Pitanja...

...ja samo pitala jer moz' malo manje (cesto). Hint mi ne treba - kontekst teksta i autora ( poznat mi je i bez pomoci prijatelja ) nema veze za tobom sto ga ovde citiras, niti sa mojim komentarom tvog komentara.

Izvinjavam se, ovakvo net-cikanje mi je mnogo interesantna stvar ali u izvodjenju Reznora.
edit:
glad you liked it




antioksidant antioksidant 11:10 20.05.2010

Re: Pitanja...

iskreno se nadam da si sebi jasna
ti i ja izgleda egzistiramo u paralelnim sistemima
steta
moglo je ovo biti prelepo prijateljstvo
yugaya yugaya 11:21 20.05.2010

Re: Pitanja...

antioksidant
iskreno se nadam da si sebi jasna

lol nikad ...ali mi je jasno gde je nesklad u ovoj komunikaciji, pa nije frka.
moglo je ovo biti prelepo prijateljstvo

pa nemoj tako anti-unapred, daj malo vremena ...at least the music is right
antioksidant antioksidant 11:26 20.05.2010

Re: Pitanja...

pa nemoj tako anti-unapred, daj malo vremena ...at least the music is right

:)

nadam se da pogadjam...

[youtube]http://www.youtube.com/watch#!v=ElOXKt0v7-A&feature=related[/youtube]

ali mi je jasno gde je nesklad u ovoj komunikaciji, pa nije frka.

pazi kad meni nije ali nema veze... i onako nije bitno...
celu pricu o hrabrom novinaru smo odgurali u dobru muziku... mozda to i nije lose
yugaya yugaya 11:56 20.05.2010

Re: Pitanja...

Prica o hrabrim novinarima je prica sto se mozda drugacije prica, sto u naslovu ne mora da ima 'sram te bilo' upuceno vlastodrscima i analiziranje opisa radnog mesta 'precednika', i to je tema koju iz postovanja ne bih trolala. Ja sam skapirala da je ovde to samo - povod.

Mozda mi je fitilj skracen zato sto su mi eto, pre nedelju dve ljudi upuceni u stvari objasnjavali da je taj isti Boris Tadic kome je nesto obecano sto se tice licno mene i interesa ljudi za cije dobro rintam svojevoljno i o sopstvenom trosku - otprilike impotentan ( sto je i zaljucak autora ovog bloga), "pa ne moze on nista", a kad sam ja ovako naivna pitala da li su mozda, pre nego sto su do takvog zakljucka dosli, obavestili nekoga kako stvari stoje i da li on/neko nadlezan uopste zna da mu je taj neko sto mu je garancije dao nastavio da se pravi blesav a da se nama kao posledica smesi katanac na vrata jedne veoma neophodne institucije, gledali u cudu kao da sam pala sa Marsa - " to nista ne vredi ni da se pokusa".

U ludilo me tera takav stav. Doslo mi da grizem nogu od stola.

(ovo re prve recenice...ne znam da li su gledali ...pa ima valjda neka pres sluzba, pitajte next time, pisite da gledaju, ja ne znam kako to ide ali znam da ako ne pitam ne mogu da ocekujem da je neko mog pitanja putem vidovitosti svestan. Meni kada pitanje postavim obicno neko nekad i odgovori.)


Verovatno je ovo bilo na mom umu, a ja se brecnula na stil i kompoziciju instead.

antioksidant antioksidant 12:13 20.05.2010

Re: Pitanja...

yugaya

...ljudi upuceni u stvari objasnjavali da je taj isti Boris Tadic - otprilike impotentan ( sto je i zaljucak autora ovog bloga), "pa ne moze on nista", ....da li su mozda, ... obavestili nekoga kako stvari stoje i da li on/neko nadlezan uopste zna da mu je taj neko sto mu je garancije dao nastavio da se pravi blesav a da se nama kao posledica smesi katanac na vrata jedne veoma neophodne institucije, gledali u cudu kao da sam pala sa Marsa - " to nista ne vredi ni da se pokusa".

U ludilo me tera takav stav. Doslo mi da grizem nogu od stola.





hajde sad da probam da budem ... alabo ce mi ici ali... stavljacu dosta tackica....


problem je (nevezano za originalni tekst a vezano za impotenciju tj nemoc) u disproporciji stanja na terenu i onoga sto pise u knjigama
predsednik drzave jeste po ovlascenjima poprilicno nemocan
ustav i zakoni su jasni - izvrsna vlast nije u njega
e sad, posto je on jedini direktno izabran (necu reci ko mi je to rekao ) nije ni lopgicno da toliko poverenje glasaca (a dat glas ipak znaci neko poverenje) bude zanemareno.... to je zakrpljeno time sto predsednik nije predsednika samo drzave vec i demokratske stranke ... sto je veoma mnogo kad nije kohabitacija...demokratska stranka ima svoje ministre u vladi... stoji cak i iza premijera... to vuce neku odgovornost a linija odgovornosti ide sve do predsednika... stranke (u ovom slucaju drzave)... ovde je problem sto tako imamo 2 paralelna sistema... iz knjiga i "na terenu"... pa ako se posvetis realnosti dobijes po nosu ... to nije po knjigama... a ako krenes po knjigama ... skontas da se knjige slabo citaju...


yugaya yugaya 13:02 20.05.2010

Re: Pitanja...

2 paralelna sistema... iz knjiga i "na terenu"... pa ako se posvetis realnosti dobijes po nosu ... to nije po knjigama... a ako krenes po knjigama ... skontas da se knjige slabo citaju...


Kapiram.

I opet bih prvo, pre nego sto zakljucim da od toga vajde nema, pitala i gde pise da se pita i gde mi je portir nakon lobiranja trepavicama dosapnuo da stvarno treba da se pita

antioksidant antioksidant 13:11 20.05.2010

Re: Pitanja...

da se pita i gde mi je portir nakon lobiranja trepavicama dosapnuo da stvarno treba da se pita

zavidim portirima :))




Siniša Boljanović Siniša Boljanović 12:29 23.05.2010

Re: Pitanja...

niccolo
Ono što je loše kod ovakvih tekstova, gde se za sve stvari u državi okrivljuje samo jedan čovek...


Nažalost, nisi među retkima koji su pažljivo pročitali tekst. Da si to učinio, shvatio bi da kritika nije upućena samo Borisu Tadiću, nego indirektno i njegovim podređenim hohštaplerima iz stranke i državne administracije ali i njegovim političkim protivnicima, a po potrebi koalicionim i kohabitacionim partnerima, kao i celokupnoj „politikoj eliti“, koja to dakako nije. Svi oni zajedno bi, u najmanju ruku, trebalo da se stide pred Brankicom Stankovic, i ne samo pred njom. Da je Srbija zaista pravna država, zatvorske ćelije bi bile idealna mesta za to, a u njima bi se, osim političara, morali prevaspitavati jos i tužioci i sudije i svi oni koji su od države „pošteno“ napravili privatni posed, a od njenih građana bezmalo robove. Ali, da smo makar malo solidarni, i da posedujemo makar trunku hrabrosti i odgovornosti koju poseduje Brankica Stanković, siguran sam da nam se ovako nešto ne bi događalo.
Goran Vučković Goran Vučković 14:30 23.05.2010

Re: Pitanja...

Da je Srbija zaista pravna država, zatvorske ćelije bi bile idealna mesta za to, a u njima bi se, osim političara, morali prevaspitavati jos i tužioci i sudije i svi oni koji su od države „pošteno“ napravili privatni posed, a od njenih građana bezmalo robove.

Političari, tužioci i sudije da se prevaspitaju... a ko bi bio vaspitač?
Siniša Boljanović Siniša Boljanović 17:38 23.05.2010

Re: Pitanja...

A ko je vaspitavao sve druge, postene i odgovorne gradjane? Ima, naravno, savesnih politicara, tuzilaca i sudija, kao i mladih kandidata za ta mesta, ali je ovde problem negativne selekcije i zelje da se zaista uspostavi pravna drzava.
Goran Vučković Goran Vučković 18:11 23.05.2010

Ko je vaspitavao građane

A ko je vaspitavao sve druge, postene i odgovorne gradjane?


Klikni ovde i pročitaj strane 25 i 26 (na brojaču strana na dnu).

predatortz predatortz 20:01 19.05.2010

Nema puno logike

u ovome što pišeš. Predsednik ima jasno definisane nadležnosti. Tadić se, istina, često trsi da radi nešto što nije njegov posao. Ali, dovoljno je mudar da se ne meša u nadležnost pravosudnih organa. Bar ne javno.

Sa druge strane, Brankicu bi trebalo da brane strukovna udruženja. Ne vidim da se pretržu oko toga. Čak ni njena matična kuća koja je kupila lovorike njenog rada.
sentinel26 sentinel26 21:04 19.05.2010

Zašto samo Tadić ?

Ako je potrebno da se neko stidi pred Brankicom Stanković, onda to ne može biti jedan čovjek, Boris Tadić, predsednik DS-a i predsednik Republike Srbije koja povremeno liči na Monarhiju...

Istina, u Srbiji veliki broj gradjana i većina članova vladajućeg establišmenta vjeruje i ponaša se kao da je Boris Tadić "kralj" sa neograničenim ovlašćenjima a da je "noćni" Ustav ukras za državu i samo sveta biblija nad kojom se zaklinju pojedini državni dužnosnici prilikom stupanja na dužnost, a poslije ne služi ničemu osim da se povremeno prisjetimo da ima preambulu...

Gospodin Tadić često odaje utisak da mu to stanje prija i da se polako uživljava u njega.
Da je tako dokazuju i njegova posjeta jednom novinaru i njegovom prozoru, kojom prilikom je dao obećanje da će napadači biti otkriveni i privedeni pravdi.

Da je tako dokazuje i njegova izjava da niko ne smije da prijeti novinarima.
Oni koji su javno prijetili B.S. su oslobodjeni odgovornosti jer izvršene radnje "ne predstavljaju ugrožavanje njene bezbednosti" već predstavljaju "uvredu" reče i napisa sudija...

Ne može, ne treba i ne smije on da naredjuje sudijama i tužiocima kako i kome da sude, jer mu to nije posao, jer bi to bilo još opasnije po ovo društvo nego što je sadašnje stanje...

Ali može B.Tadić da zatraži smjenu ministarke pravde jer je ona birala i tužioce i sudije da zadovolji stranačke apetite i odgovorna je za njihov nerad...

Medjutim njegovo prozivanje za situaciju i položaj Brankice Stanković je smiješno i beskorisno.

Boris Tadić (uz pomoć svojih saradnika ) je izabrao:
- ministra policije,
- ministra pravde,
- specijalnog i druge tužioce,
- najviše sudije.

Prozivka treba da glasi : Borise Tadiću podnesite ostavku zbog stanja u državi i zbog nerada odgovornih u vlasti koje ste vi izabrali...Nijeste održali svoja javno data obećanja...
Novinari nijesu bezbedni a to znači da je sloboda štampe samo fikcija..

Kakav stid i bakrači, to je u Srbiji odavno nestalo.

Kad čujete da se predsednik (ili premijer ili neki ministar ) obraća gradjanima i obećava borbu protiv kriminala, vjerujte da oni koji treba operativno da sprovode tu borbu njega ne slušaju dovoljno ili nimalo ili postoje ljudi dovoljno moćni da ih u tome ometaju (sprečavaju )...
Svi smo vidjeli da opisana "djela" koje je navodno počinilo jedno lice sa grupom, nijesu mogla biti izvršena bez učešća i pomoći velikog broja ljudi iz vlasti...

Kada čujete da neki ministar najavljuje hapšenja,(radili su to i drugi ministri koji nad policijom nemaju nadležnosti ) vjerujte da će 50% krivih (sumnjivih ) ostati na slobodi a jedan procenat medju uhapšenima svakako nevin...

Uputstvo za izvodjenje zaključka nije potrebno...
Siniša Boljanović Siniša Boljanović 22:11 19.05.2010

Re: Zašto samo Tadić ?

Apsolutno se slazem, uz sledecu opasku: Tadic je "proizveden" u neprikosnovenog lidera. Zapravo, neko je procenio da on odlicno moze da odglumi tu ulogu, i da kao takav moze da dobije izbore. Tako je vremenom postao revizor drzavnim revizorima, vrhovni sudija sudijama, premijer ministrima, i uvek je njegova bila poslednja. U sustini, Tadic je samo obican populist, i zbog toga omiljen u narodu. On je paradigma jedne neuspesne i neefikasne drzave i zato je, izmedju ostalog, kritika usmerena iskljucivo ka njemu. Djindjic je bio istinski reformator, a njegova popularnost nezavidno niska. Zato smo danas tu gde jesmo.
Filip Mladenović Filip Mladenović 00:09 20.05.2010

IRONIJA SUDBINE!

U ovoj i ovakvoj Srbiji Boris Tadić i njegova porodica su okruženi telohraniteljima, u stalnoj strepnji od realizacije mnogobrojnih pretnji.
I koleginica Brankica Stanković je sa policijskim obezbedjenjem, takodje sa realnom bojazni da joj neko od onih što stalno prete ne naudi!
Pa zar je to Srbija o kojoj smo maštali i za koju smo se borili!? Srbija pod pretnjama, psovkama, batinama, svadjama, podmetanjima!? Srbija u strahu, u osujećenosti, u brigama, u besparici i beznadici!?
mikimedic mikimedic 05:23 20.05.2010

Re: IRONIJA SUDBINE!

U ovoj i ovakvoj Srbiji Boris Tadić i njegova porodica su okruženi telohraniteljima,


navedi mi jednog sefa drzave na svetu koji nema obezbedjenje.
antioksidant antioksidant 07:19 20.05.2010

Re: IRONIJA SUDBINE!

navedi mi jednog sefa drzave na svetu koji nema obezbedjenje.

sada ili mozemo par decenija u proslost?

i jos jedna stvar - nas ustav ne poznaje "sefa drzave" - to je rezervisano za predsednicke sisteme (sad, francuska...).
kod nas je najblizi tituli "sefa drzave" mirko cvetkovic

mikimedic mikimedic 21:35 20.05.2010

Re: IRONIJA SUDBINE!

i jos jedna stvar - nas ustav ne poznaje "sefa drzave" - to je rezervisano za predsednicke sisteme (sad, francuska...).
kod nas je najblizi tituli "sefa drzave" mirko cvetkovic


jel si siguran?

ja sam mislio da sef drzave prvenstveno njen reprezentativni predstavnik, koji je je kao takav priznat na medjunarodnom planu, kao i na unutrasnjem. koji je simbol jedinstva drzave, a ne vlade.

sta mislis, ko je sef drzave u italiji?



antioksidant antioksidant 07:28 21.05.2010

Re: IRONIJA SUDBINE!

jel si siguran?

nisam
ja sam mislio da sef drzave prvenstveno njen reprezentativni predstavnik,

ja sam mislio da je sef neko ko upravlja
koji je je kao takav priznat na medjunarodnom planu, kao i na unutrasnjem.

takoreci direktno izabran
koji je simbol jedinstva drzave
to je valjda preambula ustava?<_<
mikimedic mikimedic 10:25 21.05.2010

Re: IRONIJA SUDBINE!



ja sam mislio da je sef neko ko upravlja

koji je je kao takav priznat na medjunarodnom planu, kao i na unutrasnjem.


takoreci direktno izabran

koji je simbol jedinstva drzave

to je valjda preambula ustava?<_<


nije bitan nacin izbora, bitan je kapacitet predstavljanja zemlje na medjunarodnom planu, simbol jedinstva drzave. zato je to obicno predsednik drzave, a vrlo izuzetno premijer -- dobar primer je UK, gde je sef drzave naravno kraljica, ali je predstavlja prime minister, koji funkciju sefa drzave obavlja u njeno ime.

za razliku od engleske, sef drzave u italiji je predsednik drzave, koji je izabran od strane parlamenta -- on je simbol jedinstva drzave i predstavlja drzavu na medjunarodnom planu.
antioksidant antioksidant 11:04 21.05.2010

Re: IRONIJA SUDBINE!

sef drzave .... je simbol jedinstva drzave i predstavlja drzavu na medjunarodnom planu.

ako je za "zvanje sefa" bitnije* predstavljanje drzave na medjunarodnom planu onda je kod nas to nesumljivo predsednik (ko god on bio i koje god stranke bio predsednik u isto vreme)

* bitnije od "upravljanja"
u suprotnom to bi bio premijer (po ovlascenjima - formalnim)
mikimedic mikimedic 12:40 21.05.2010

Re: IRONIJA SUDBINE!

ako je za "zvanje sefa" bitnije* predstavljanje drzave na medjunarodnom planu onda je kod nas to nesumljivo predsednik (ko god on bio i koje god stranke bio predsednik u isto vreme)

* bitnije od "upravljanja"
u suprotnom to bi bio premijer (po ovlascenjima - formalnim)


pa nema tu sta je bitnije ili nebitnije -- zna se tacno sta je sef drzave.
antioksidant antioksidant 14:09 21.05.2010

Re: IRONIJA SUDBINE!

pa nema tu sta je bitnije ili nebitnije -- zna se tacno sta je sef drzave.

hajde miki zatvori oci za trenutak i zamisli da srbija nema predsednika... da su sva njegova ovlascenja podeljena izmedju predsednika parlamenta i premijera...
pa zar bi srbija onda bila obezglavljena?

:)

inace, zanimljiv link (zbog sledeceg)

"Charles de Gaulle described the role he envisaged for the French president when he wrote the modern French constitution, stating the head of state should embody "the spirit of the nation" for the nation itself and the world: une certaine idée de la France (a certain idea about France). Today many countries expect their head of state to embody national values in a similar fashion."

cini mi se da je mudri sarl bio u pravu bar sto se srbije tice. kakav nam duh, takav nam je i predsednik... mlitav, zaludan i populisticki nastrojen. jednom recju - isprazan

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana