Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

blogs

Gamezone

"PC Room" na Gamezone Festivalu"PC Room" na Gamezone FestivaluEvo me u Antverpenu na festivalu Gamezone, gde se na jednom mestu nalazi nekoliko stotina konzola i kompjutera i gde se moze odigrati sve od Space Invaders i Ponga (igre koje su starije od mene!) pa do najnovijih proizvoda igracke industrije. Medjutim ono sto je meni najzanimljivije su nezavisni projekti. Jedan od ovakvih je i "Painstation", jedna kutija na kojoj dva igraca igraju neku vrstu elektronskog ping-ponga, medjutim svaki put kada igrac pogresi usledi elektrosok. I tako ljudi igraju i vriste s vremena na vreme. Potpuno blesavo.


Dan Mladosti

Nekada, ne baš tako davno...Nekada, ne baš tako davno...Drugarice i drugovi, čestitam Vam 25. Maj, Dan Mladosti. Ako još uvek mogu naši fudbaleri i ostali sportisti da stoje mirno uz "Hej Sloveni", možemo onda da proslavimo i ovaj nam srećan dan...


Marijan Beneš i Monika Beluči

Koja je sličnost između Festa i Svetskog prvenstva? Moraš da odgledaš gomilu gluposti da bi naleteo na neočekivano remek delo. Dosadnih utakmica koliko hoćeš, al' kad naleti meč... vredi svo smaranje koje mu prethodi.

Au što je sinoć bila tekma. Au. U 21 fajt. I na žalost, ne naši. Talijani i Danci. Baš tako. Talijani. Stiže ih sreća kao suv kec da skrpi šestu ruku za slabašnog pika. A na slabašnog pika mora kontra. Sumnjam da bi azuri imali snage za rekontru.

Sreća da sam zakasnio za kladionu. Bio bi to sigurno još jedan (ne)očekivani dar Lavovima, sveža butkica za večeru od redovnog darodavca. Očekivao sam tvrdo i dosadno, a bilo je lepršavo i uzbudljivo. Van svakog rezona. Žabari klasično načeli Laudrupe, i nakon ranog gola očekuješ sigurnu smaračinu do kraja. No, da ne bude tako, prvi su se pobrinuli skandinavci. Tri komada za pola sata. Je mi bilo milo, majke mi, jer ne možeš baš svaki dan da gledaš kako neko za poluvreme zabije azurima tri gola.


Kod Ćaze na Dorćolu

Auto perionica na kojoj ko zna od kada piše "lokal u pripremi", e da bi se poreznici zavarali (molim kolegu blogera/ministra finansija da ne zloupotrebljava ovu informaciju, štaviše da zaštiti ovakve, retko preostale ambijentalne društvene celine). Ekipa koja sedi za 3-4 stola kod gazda-Ćaze, koji je nadležan za ugostiteljsku operaciju koja se tu odvija. Ćaza malo popreko gleda na reč Rom, navikao je na onaj drugi naziv za svoju etničku grupu koji se sada s pravom smatra uvredljivim, zavidnih je gabarita po pitanju širine, mada se ne ističe u visini. Na mišici ima istetoviranog dželata, a nađe se tu još pokoja tetovaža.


Ženska Mirovna Koalicija

Nova runda pregovora u Beču o Kosovu, kao da ne znamo da će sve da se završi arbitražom kad tad, Altisari se sprema a i mi bogami. Ako vas mrzi da čitati samo da znate da postoji Ženska Mirovna Koalicija, Žene u Crnom iz Srbije i Mreža žena sa Kosova, koja ovaj put kaže, nije reč o crkvama već o ljudskim pravima, nije reč o teritorijama već o ljudima...Pozvani su političari, da nam se priključe pod uslovom da se civilno ponašaju što će reći da ćemo ostati same...


Donacija

Tijanić mi se i ovog meseca kezi iz strujomera i uredno podseća da mu dođem već 1800 dindži. Ne piše koliko sam kilovat sati potrošio na programe RTS-a. No, da to ne bio ostalo pokriveno velom misterije, evo ja ću javno da se ofiram i najavim svoj simboličan prilog reanimaciji leša. Gledao sam dva minuta Žikinu šarenicu, gonjen željom da vidim kako čuče roze, braon i tirkiz, i naravno, tri minuta Ključ, jedan od čvršćih dokaza da antitalenat ne mora nužno biti i hendikep. Kako je to moguće? Pa, na Bucinom Alhemičarskom fakultetu sve je moguće. Katedra za Dokvalifikaciju i Priučavanje ima proverenu formulu kako se poliraju nebrušeni dijamanti.


Kako još nisam zavoleo bombu

Atomski slevaAtomski slevaAko u subotu uveče sedim pred televizorom, znači da se prethodnih dana preteralo s zabavom; u tom stanju pogledaću bilo šta. Kako nisam veliki ljubitelj dokumentaraca i naučnih emisija (zbog čega sam u poslednje vreme u manjini), teško bih se drugačije odvažio da pogledam 190 minuta poluigranog filma o bacanju atomske bombe na Japan. U subotu uveče.

Ali, jesam. I još razmišljam o njemu.


Lajte kere Jakobsfelda

Koliko sam pratila, kod nas su se "Slučajem Handke" u Comedie Francaise bavili samo tabloidi, Nin, Kurir i ekipa, a pošto kapiram da od petka vrzići-uveoci i inače jurcaju po ovom sajtu, gušeći se u sopstvenoj pljuvački zadovoljstva šta će sve tu moći da se nakupi od tema za silne neke buduće kolumne udruženih džibera na organizovanom radu u mafijaškim glasilima, pa sad evo da im skratim put i posao.

http://www.lemonde.fr/web/article/0,1-0@2-3232,36-775452,0.html

Point de vue
Ce que signifie être ami de la Serbie, par Biljana Srbljanovic

LE MONDE | 24.05.06 | 14h03  •  Mis à jour le 24.05.06 | 14h03


Rozmerine bebe

Moj život je ovih dana kao loš horor film. I to onaj iz A produkcije. Obećao sam sebi da se neću baviti politikom jer sam počeo da ličim na Veru Čukić iz filma "Dnevnik uvreda" ... nekako sve moram da zabeležim, jer sam postao sklon zaboravljanju. Neki, koji se malo više razumeju u psihologiju, kažu da potiskujem. Činimi se da mi je ta metoda nekako najlakša. A možda ne bih imao šta da potiskujem da nemam grozan običaj da u pauzi gledanja dve epizode omiljene mi serije SMALLVILLE ne pritiskam onaj siroti daljinski upravljač. Taman je Klark sredio odnose sa Lanom i krenuo na fakultet, a ja naletim na fudbal gde naši mladi ispod 21 (šta god to značilo) stoje uz himnu "Hej Sloveni". Samo je još Tito falio, i ona mlada zadihana pionirka sa preteškom štafetom u ruci. Majka RozmeriMajka RozmeriTek da se zna da smo tu utakmicu izgubili zbog nemačkog fudbalera koji se preziva Polanski. Tako nam i treba kad nam fudbal igraju Rozmarine bebe. Hvala Bogu, fudbal me ič ne interesuje, pa jedva čekam svetsko prvenstvo u fudbalu, da mogu kao čovek, na miru da odem u bioskop i da gledam film bez kojekakvih koji stalno pričaju, koriste mobilne telefone, dovikuju se i jedu Big Mac obrok. Valjda nisu baš svi ljubitelji fudbala takvi. Nada umire poslednja. E, ali tu nije kraj mojim mukama. Naletim ja tako pritiskajući dugmiće na još jednu Rozmarinu bebu koja voli da je zovu "Gospodine Predsedniče". Ko mu reče da stavi one naočare? Rekli mu valjda da izgleda pametnije. Pa sav onako ozbiljan i dorastao trenutku, ozbiljnim glasom nam nešto čita sa papira. Ja pomislio GOTOVO JE!  

Muzika medija

Gordana Novaković je nekada slikala velika potresna platna u Beogradu

Evo šta sada radi u Londonu

Ona tvrdi da je uvek radila jedno te isto ali da su je u Londonu bolje razumeli

Ja tvrdim da tek kad te oteraju iz zemlje onda te ti isti razumeju


Podcast o bloggingu

U današnjoj radio emisiji "Uvećanje" na RTV B92 gosti su bili Dejan Bizinger, web menadžer sajta B92 i Oto Oltvanji, pisac i bloger na B92 Blogu. Tema emisije je bila značaj blogova i blogginga

Svi zainteresovani mogu da preuzmu audio zapis ove emisije. Kliknite ovde da preuzmete podcast. Moći ćete da saznate nešto više o značaju blogginga, informacije o B92 Blogu, zašto piše V.I.P., kako imati svoj blog, koji su to najpoznatiji svetski blogovi i druge zanimljivosti. Veličina fajla je 5.83 MB.

Takođe, preporučujemo vam da odete na našu stranicu B92 Podcast gde se besplatno možete prijaviti na primanje audio zapisa tj. podcasta naših najpoznatijih radijskih emisija.


Šta žene žele

Omiljena zabavaOmiljena zabavaŠta žene žele? Staro pitanje, mnogi misle da je veoma teško da se da odgovor. Pa, i nije tako teško. U ovom tekstu biće reči o principima u marketingu ka ženama.

Svrha marketinga je u ispunjavanju potreba. Zato marketari moraju da znaju odgovor na pitanje šta žene žele. Najvažnije od svega šta žene žele je sigurnost. Žele da imaju muškarca na koga mogu da se oslone; da budu sigurne u njihovu ljubav; da budu sigurne da će kupiti pravi proizvod. Morate da ih ubedite u vašu ponudu, bilo da je reč o tradicionalnom ili online biznisu. Naravno, i nas muškarce je potrebno ubediti da se nešto kupi ali daleko manje nego žene. Proces kupovine cipela je najbolji dokaz za to. Muškarci posle dva isprobana modela obično se odlučuju za kupovinu dok ženama ne predstavlja nikakav problem da obiđu sve radnje u širem centru i da isprobaju gotovo sve cipele njihovog broja.


Where is Raed? Baghdad Blog to become a film

Guardian News co ukGuardian News co uk12pm

-----------------------------

Baghdad Blog to become a film

Ben Dowell
Wednesday May 24, 2006

The Baghdad Blog, the daily dispatches penned by the Iraqi architect known as Salam Pax, is to be turned into a film.
FilmFour will co-produce the big-screen version of the acclaimed blog written by Pax, which chronicled life during and after the allied invasion.

Salam Pax is the pseudonym of the 20-something from Iraq whose online diary Where is Raed? received huge media attention and a loyal, worldwide readership after it appeared on the web in 2003.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


Ispala

Prvo sam ja ispalio Debelog, a onda je Boško Janković ispalio mene. Debeli je Baš-čelik iz Viteza (ne znam kako drugačije da opišem strašnog međeda sa srcem mede i pozom Horsta Hrubeša). Među Monstersima bi komotno mogao da bude Sali. Ionako ne izlazi iz onog nebo plavog dresa na kome piše Maradona. Od svih trauma koje može da doživi neko ko u svom nesrećnom detinjstvu navija za Partizan, uvek izdvaja - uz obavezno “Veso daj još jednom pola pola ‘leba ti!” - to da nije Maradonu video uživo. Šta ćeš. Neki jesu. A on, podlac, to je kompenzovao video klipom na svom mobilnom - mali narkos lobuje Diku. Jes’ to bio gol i jes’ mi neprijatno uvek da ga vidim. Resetovaću mu tu izudaranu Nokiu kao što ću mu resetovati mozak 3. juna. To je naše Finale. A o tome neki drugi put.


Napad na sajt B92.net

UPDATE: Sajt B92.net je ponovo online

U pitanju je bio neočekivano žestok DDOS napad izveden botnetom sa mnogobrojnih kompjutera. Vrlo su uski hackerski krugovi koji takav napad mogu da izvedu, a pritom od takvog napada praktično i nema odbrane.

Sa druge strane, naš provajder XS4ALL je munjevito reagovao i aktivirao odgovarajuće filtere koji su doduše jedno vreme sprečavali i veliki broj naših čitalaca da priđu sajtu ali su sa druge strane izolovali kompjutere koji su učestvovali u napadu. Pošto je napad izvršen na infrastrukturu njihove mreže, a i XS4ALL i holandska policija su izuzetno efikasni u otkrivanju onih koji vrše ovakve napade, nemamo nikakvu sumnju da će oni koji su aktivirali ovaj napad završiti kao i njihovi prethodnici. B92 serveri su izloženi svakodnevnim napadima od kojih je 95% krajnje banalno a ni ostali nisu mnogo opasniji. Naš razvojni tim već nekoliko meseci radi na rešenju koje će omoguciti da imamo široku mrežu mirror servera pa ni DDOS napadi više nece biti ozbiljna pretnja.


Syndicate content