Srđan Fuchs

možda spava, sa očima izvan svakog zla
 


izraelska turistička industrija, xiv bg gimnazija, punk nature, no cause i hate ya.

građanskih ubeđenja, demokrata, u ljudskom, ne političkom smislu.

Nuremberg in 1945: "Individuals have international duties which transcend the national obligations of obedience. Therefore individual citizens have the duty to violate domestic laws to prevent crimes against peace and humanity from occurring."

Био једном неки зао дух, један од најгорих - сам ђаво. Једног дана, у свом нарочитом расположењу, направи огледало у коме се све што је лепо и добро потпуно расплињавало и губило, а оно што не ваља и што је ружно је постајало још горе. И природа и људи у њему су били толико искривљени да се готово нису могли препознати. Ђаво је био врло задовољан и лепо се забављао.

И његови ученици растрчаше се по свету са том направом, те најзад више није било ниједне земље и ниједног човека који нису имали криви одраз. Но то им све беше мало, па им паде на памет да полете у небо, да и тамо направе дармар.

Летели су све више и више, толико високо да се огледало наједном страховито затресло и испало им из руку. онда је треснуло на земљу и разбило се у парампарчад.

Сада тек настаде права несрећа! Комадићи величине зрна песка разлетеше се по свету. Када би некоме таква трун упала у око, тамо би и остала. Људи би после све око себе видели наопачке, или би опажали само оно што је лоше и искривљено, јер је свако парченце имало иста својства као и цело огледало. Некима су се ти парчићи заривали дубоко у срце а оно би се онда претварало у комад леда!
- Х. К. Андерсен




Srđan Fuchs

Srđan Fuchs
Datum rоđenja:  20.09.1975 Pol:  Muški Član od:  17.07.2006 VIP izbora:  136 RSS RSS Feed