lidiaz

"Lenjost je majka napretka"
 
Rodjena u Beogradu 24. oktobra 1969.

Tokom osnovne skole zapazen talenat za matematiku i fiziku. Kao posledica prvog naucila da igram stoni tenis. Nastavnik je nas koji prvi zavrsimo zadatke slao napolje da ga igramo, a ja sam uvek namestala mrezicu i cekala sledece :(.

U to doba tata je meni i bratu usadio ljubav prema fudbalu, i sportu generalno.
Zavrsila Matematicku gimnaziju i otisla na fiziku. Diplomirala ('93) sam kao jedan od tri najbolja studenta generacije. Za razliku od druge dvojice, mladost i naivnost su me ostavili u Srbiji.

Posle protracenih devedesetih, 1 oktobra 2000 krecemo napolje. U Izraelu krecem sa PhD studijama iz pocetka. Radim uglavnom na eksperimentu u izgradnji, Atlasu, LHC, ali imam i mali doprinos na zavrsenom OPAL-u, LEP, kao i na buducem lineranom kolajderu
2003 postajem Izraelka, 2006 zavrsavam PhD na institutu Weizmann u Rehovotu i stizem na Kolumbiju gde sam bila cetiri prelepe godine.
Godinu dana proveli smo u Chikagolendu gde se nalazi Fermilab, laboratorija sa trenutno najvecim akceleratorom Tevatronom. Trenutno radim na eksperimentu D0. I na vec pomenutom ATLAS-u.
2010 smo se vratili u Chikago, posto sam ja radila za Brown. Sada radim za francuski LPNHE, i dalje u Chikagu

Bavim se fizikom elementarnih cestica i tragam za Higsom.

Navijam za Zvezdu i imam oko 15 gostovanja u Evropi.
Polozila za pomocnog kosarkaskog sudiju i nekoliko sezona sedela za zapisnickim stolom na utakmicama nasih klubova u domacim i evropskim takmicenjima

Zelim da odem u Peru i na Juzni pol.

lidiaz

lidiaz
Datum rоđenja:  24.10.1969 Pol:  Ženski Član od:  21.05.2006 VIP izbora:  64 RSS RSS Feed