nafsika

If you pick up a starving dog and make him prosperous, he will not bite you. This is the principal difference between a dog and a man. Mark Twain
 
Биографија


Валентина Петровић је рођена у Краљеву, 1965. али више од 13 година живи и ради у Грчкој, Атина. По вокацији је професор класичне музике, свира неколико инструмената.

Радила је као наставник музике у Основној школи и као Музички уредник и водитељ на Радио Глобусу у Краљеву. У Атини је писала за Српске Новине, и хонорарно за вишејезични часопис “International Times”, под покровитељством Уније емиграната Грчке. Објавила је разговоре и репортаже са нашим познатим личностима: кошаркашем Владом Дивцем, преводиоцем и књижевником Гагом Росић, тренерима Душаном Бајевићем и Жељком Обрадовићем, фудбалерима Предрагом Ђорђевићем и Дарком Ковачевићем, оцем Ненадом, оркестром Бобана Марковића и групом Кал који су гостовали у Атини, али и са реномираним грчким уметницима, славним композитором Микисом Теодоракисом, песникињом Кики Димула, глумцем и редитељем Лаки Лазопулосом и водитељком Биљо Цукала.

Оснивач је прве библиотеке на српском језику при Удружењу Срба Грчке.

Пише дуги низ година. У септембру 2011. објављује своју прву књигу, збирку кратких прича под насловом “Минут до нултог сата” у издању Арте књига, Београд.

nafsika

nafsika
Datum rоđenja:  22.05.1968 Pol:  Ženski Član od:  07.02.2012 VIP izbora:  0 RSS RSS Feed