Nebojsa Krstic B92 VIP

"Now, here, you see, it takes all the running you can do, to keep in the same place. If you want to get somewhere else, you must run at least twice as fast as that!"
 
Rođen, odrastao i proveo preko 98% svog života u Beogradu. Završio Prvu beogradsku gimnaziju, potom Medicinski fakultet u Bgd-u. Pisao književne i muzičke kritike za Omladinske novine i Džuboks, kratke priče takođe. Poeziju objavljivao u Poletu. Stripove u Studentu i YU strip magazinu. Bio član vis Idoli, Dobrovoljnog pevačkog društva itd. Diskografija: Idoli: "Paket aranžman", "Mini LP", "Odbrana i poslednji dan"i, "Čokolada". Krstić i Šaper & Unutrašnja imperija: "Poslednja mladost u Jugoslavij"i. DPD: "Nedelja na duhove". Filmografija: "6 dana juna", "Ruski umetnički eksperiment", "Sava Šumanović - komedija umetnika", itd. Vojsku služio u Črnomelju, Slovenija. Na ostrvu Visu, u Komiži, radio kao lekar 3 godine. Bavio se medicinom 10-ak godina, specijalizirao radiologiju, pred završetak prekinuo i prešao u marketing. Učestvovao u ratu 1999. godine. Bio savetnik predsednika Republike Srbije 8 godina. Radi u marketinškoj agenciji.

Nedovršeni projekti:
Pokretanje časopisa za umetnost, kulturu i popularizaciju prirodnih i društvenih nauka Abažur, dečjeg podlistka Abažurčić i godišnjaka Abažurčina (započeo sa Srđanom Šaperom 1978.god)
Osnivanje NVO URROPAD (Udruženja za revitalizaciju i reafirmaciju opštenja putem pisama, anzis karti i dopisnica), zajedno sa Draganom Papićem i Srđanom Šaperom (1981.god)
Osnivanje benda Žem l' kok (1987.god).
Osnivanje new age tehno groove benda NAJGORI (2008/09).

Važna napomena:
Tekstovi koje piše na ovom blogu posledica su autorovog ličnog misaonog toka i ne reprezentuju stav stranke, niti bilo koje državne institucije. Niko ne stoji iza njega i niko ga nije poslao da ovo radi. Zbog toga, oni koje ovde pomene, ne treba da gube vreme prolivajući krokodilske suze i žaleći se na njega "tamo gde treba". Blog je demokratska institucija. Svako može da dobije reč. Pesničke slobode svima su zagarantovane.

Nebojsa Krstic

Nebojsa Krstic
Datum rоđenja:  - Pol:  Muški Član od:  21.08.2006 VIP izbora:  110 RSS RSS Feed