Eksperimenti u blogovanju| Hobi| Muzika| Zabava

dub pub: DUB NA DRINU!

docsumann RSS / 31.08.2023. u 22:13

2xQaBRP.png

evo, da i ja jebem mater nitkovima, huljama, podlacima i ostalim govnjima, JAH NO DED! SLOBODA NARODU (i  narodnostima)
 
 
PS Sutra počinje Hercegnovski Strip Festival
 
 

 
 
 
 
  
 
 
 

TagoviKomentari (41)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dragosevacsutra dragosevacsutra 22:32 31.08.2023

nego posle nigera

dodje na red i gabon.

fali blogi ovde i njegovi momci iz gabona sto im je... k'o u slona.

solo solo 22:46 31.08.2023

evo, da ja jebem mater nitkovima, huljamaPozdrav za Tess.

Pozdrav i za brata Tasu.shmoo shmoo 00:39 01.09.2023

Re: evo, da ja jebem mater nitkovima, huljama

solo

Pozdrav i za brata Tasu.Поздрав и теби.

Сутра на почетку првог часа у школи морам деци да пустим химну.

Само да се не зајебем па пустим "Хеј, Словени".

Ионако ме јуче после наставничког већа један колега у школи који носи Шешељеву слику у унутрашњем џепу сакоа питао које сам националности и вероисповести, а ја му одговорио да сам бановобрдски кратконоги гонич и следбеник култа Сема Пекинпоа.

Ако још сутра зајебем ствар са химном, да знаш зашто ти се више не јављам...

solo solo 01:33 01.09.2023

Re: evo, da ja jebem mater nitkovima, huljama

Ако још сутра зајебем ствар са химном, да знаш зашто ти се више не јављам...
Ako se zajebeš pa pustiš crnogorsku neće biti problema.

Velikih.

Nema Čarlija.

Koju je on himnu pustio?
promoter promoter 07:28 01.09.2023

Re: evo, da ja jebem mater nitkovima, huljama

shmoo
solo

Pozdrav i za brata Tasu.Поздрав и теби.

Сутра на почетку првог часа у школи морам деци да пустим химну.

Само да се не зајебем па пустим "Хеј, Словени".

Ионако ме јуче после наставничког већа један колега у школи који носи Шешељеву слику у унутрашњем џепу сакоа питао које сам националности и вероисповести, а ја му одговорио да сам бановобрдски кратконоги гонич и следбеник култа Сема Пекинпоа.

Ако још сутра зајебем ствар са химном, да знаш зашто ти се више не јављам...
Ali!
Zamisli kolika budaletina mora da bude taj koji naredi da se kreće u školu petkom?
Jebote, nastavni plan i program su u Srbiji svetiji od svih 'crvenih slova' u kalendariću - zajedno.
Stvarno smo talenti da ogadimo školu deci i roditeljima od prvog dana.
shmoo shmoo 08:12 01.09.2023

Re: evo, da ja jebem mater nitkovima, huljama

solo

Ako se zajebeš pa pustiš crnogorsku neće biti problema.
Да одиграм онда на сигурно?shmoo shmoo 08:21 01.09.2023

Re: evo, da ja jebem mater nitkovima, huljama

promoter

Ali!
Zamisli kolika budaletina mora da bude taj koji naredi da se kreće u školu petkom?Jebote, nastavni plan i program su u Srbiji svetiji od svih 'crvenih slova' u kalendariću - zajedno.
Stvarno smo talenti da ogadimo školu deci i roditeljima od prvog dana.Ма то мање-више, није нам ни први ни последњи пут.

Него да видиш Смернице за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у школској 2023/2024. години које је Министарство проследило школама пре десетак дана. (ЛИНК)

Прве две недеље у септембру провешћемо сви у школском дворишту. Чуваћемо децу док се она играју.

То је основна замисао надлежних.

А једва чекам да видим колегиницу која предаје биологију како објашњава деци ненасиље и толеранцију на примеру два парамецијума који су се пофркали ничим изазвани.


НАСТАВНИЧКО ВЕЋЕ ГИМНАЗИЈЕ У ЧАЧКУ
ОБРАЋАЊЕ ЈАВНОСТИ ПОВОДОМ НОВИХ „СМЕРНИЦА“ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ

Наставичко веће Гимназије у Чачку, која се од 1837. године бави образовно – васпитним радом на добро свог народа и државе, на седници одржаној 30. августа 2023. године, пажљиво и одговорно је размотрило документ који је, под насловом „Смернице за организацију и реализацију образовно – васпитног рада у средњој школи у школској 2023/ 2024. години“, доставило Министарство просвете. Након разматрања овог документа, Наставничко веће је решило да се обрати јавности и укаже на своје ставове, сматрајући их основом за озбиљан јавни дијалог свих заинтересованих страна.

Смернице које је Министарство послало школама као помоћ за реализацију наставе изазивају бес и резигнираност наставника. Министарство просвете и цео државни систем већ одавно имају ниподаштавајући однос према школама и њиховим запосленима. Третирају нас као једине кривце за недостатке и потпуни фијаско школског система, што недвосмислено и пишу у свом документу:“Директор,

наставници, стручни сарадници и родитељи одговорни су за остваривање ових циљева којима се обезбеђују безбедно и подстицајно окружење за учење и развој свих чланова школске заједнице“. Као да школе су у овом друштву нису једина места где се негује толеранција, где се насиље кажњава и где је истински вредносни систем још увек опстао.

Ми нисмо кривци за новонасталу ситуацију у друштву, које је препуно насиља и нетрпељивости. Настојећи да одбранимо образовно – васпитну улогу школе, стално позивамо да дијалог и узајамно уважавање.

Већ дуго ми дајемо конструктивне предлоге које министарство не чује: уместо додавања нових предмета предлажемо смањење броја ученика у одељењу и смањење броја часова по наставнику, као и растерећење програма а не снижавање критеријума.
Школа није изолована средина. Она, у овом тренутку, функционише само захваљујући одговорним појединцима. Основни проблем и извор насиља је овакво друштво, као и насиље са којим деца долазе у додир преко националних фреквенција које су им доступне, што преко телевизијских емисија, што преко мреже. Одговорност је на овом друштву и држави, а не на наставницима и родитељима, које нико ништа није питао.
Смернице у себи садрже све што је већ дефинисано плановима и програмима и што сваки наставник са

минимумом методичких и дидактичких знања већ практикује. Одбијамо да учествујемо у банализацији и попростачењу нашег позива. С тим у вези желимо да подсетимо састављаче смерница да се вредности не уче увођењем нових предмета, изнуђеним разговорима и додатним часовима којих деца иначе имају превише, већ у самом току наставног процеса.

Наставник је модел понашања и да би уопште могао да ради свој посао, он уек настоји да створи атмосферу засновану на „међусобном поштовању, сарадњи и солидарности уз уважавање разлика“. Ове вредности се, кад су просветари у питању, успостављају праведношћу, разумевањем, једнаким односом према свим ученицима, уважавањем њихових потреба, животном ведрином и оптимизмом.Вредности се не уче напамет; за то су потребни модели, а то су, кад су школе у питању, наставници који деци својим радом и понашањем да и живот и учење имају смисла у друштву које цени знање и васпитање.

С друге стране, смернице не уважавају развојне карактеристике деце, нашег поднебља и контекста у коме најмлађи одрастају, потпуно занемарују интересовања деце различитих узраста и непрекидно праве исту грешку одређујући све из позиције одраслог, и то одраслог који никад није крочио у школу.
Суштина је да су промене нужне, али да треба послушати људе из праксе, то јест просветаре. Ми не желимо

да се играмо вредносним системом наших ђака и зато сматрамо да су ове и овакве смернице бесмислене.

Као тезе за будући плодотворан дијалог наводимо следеће:

1. Кључно питање гласи – ко је одговоран за креирање
система? По овом документу, систем је одличан, само не ваљају директори, наставници, стручни сарадници и родитељи ( које нико, ништа, никад, ни о чему није питао ) иако је управо систем тај који је заказао.

2. Министарство просвете скида са себе сваку одговорност, сводећи свој документ само на сугестије, док методе треба да одреди сама школа. У ствари, ако се код доношења правила у школи тражи сагласност и учешће свих актера образовно – васпитног процеса, сви би требало да буду укључени у креирање система иза кога, преко закона и
прописа, стоји Министарство просвете.

3. Школа три седмице треба да се бави „тематском наставом“ о ненасиљу. Како тематску наставу тог типа везати за, рецимо, часове хемије?

4. Уместо унапређивања васпитног рада, нама се намећу само административне обавезе.

5. Овакав документ уноси пометњу у ритам школског рада и сигурно неће ништа поправити. Истовремено, пошто се у смерницама послатим школама измишља „топла вода“, питамо се – шта смо ми то до сада радили и да ли смо уопште
школовали и васпитавали децу?

6. У документу не постоји ни реч о стручности наставног особља за овакав педагошко – психолошки рад, нити се они било чиме мотивишу да га предузму. Иако постоји део о мотивисању деце, ништа се не говори о побољшању положаја просветних радника ни у образовно – васпитном систему, а ни у друштву у целини.
Позивамо све заинтересоване за стабилност образовно – васпитног система у нашој земљи да отпочну разговор после кога ће стваралачка будућност школе бити трајно обезбеђена.

У Чачку, 1. септембра 2023. године
'Ај срећан и теби почетак нове школске године!Profesorka: Dakle, šta je to nama Ministarstvo dopisom poručilo i kome je uopšte ovaj dokument namenjen?


19. август 2023.


I šta ćemo sad?

Dobismo danas na uvid smernice kojima bi trebalo da se vodimo u narednoj školskoj godini. Jasno nam je naznačen cilj koji smernice treba da postignu, i bez sumnje se i ovaj dokument Ministarstva oslanja na sve Zakone i podzakonske akte. Taksativno i tabelarno pobrojane su aktivnosti kojima nastavnik i svaki zaposleni treba da se bavi u narednom periodu. Ostaje nejasno samo jedno – da li je škola uopšte više vaspitno-obrazovna ustanova ili je došlo do promene njene namene?

Ministarka u dokumentu koji potpisuje navodi sve same strane reči i izraze, pozajmljenice kojima većina ne zna značenje. Nije mi poznato šta to treba da znači kada u „participativnom odnosu definišem identitet škole“,koja su to „najvunelabirnija odeljenja“, kakva je to „visoko kompetitivna sredina“…

Dakle, šta je to nama Ministarstvo dopisom poručilo i kome je uopšte ovaj dokument namenjen?

Prve tri nedelje predviđaju da se učenici postepeno uvode u nastavni proces, kao da ih pripremamo za rat ili put na Mesec! Pažljivo ih obaveštavamo da su u školu došli da ponešto i nauče (ali samo ako se i oni slože da je to zadatak škole, u suprotnom nije postignut koncenzus sa svim „akterima“, te moramo Jovo nanovo), pa tek od četvrte nedelje možda možemo polako na obradu nastavnih jedinica. Pritom, strogo treba da vodimo računa kako su se učenici prilagodili, jesu li zadovoljni gradivom koje im predajemo, da li smo u dovoljnoj meri povezali međupredmetne „kompetencije“.

Gde je tu osnovna uloga škole!?

Nije li škola vaspitno – obrazovna ustanova, a nastavnik taj koji ima obavezu da svoje znanje prenese učenicima i podstakne ih da ga u znanju nadmaše? Kako je to ministarka zamislila da nastavnik ispuni plan i program definisan mnogo pre njenog postavljenja ako taj isti nastavnik treba da zapostavi svoj predmet kako bi ostvario zahteve navedene Strategije? Pritom, uprkos usmenim navodima i najavama, ni na vidiku nema uputstva o upošljavanju većeg broja stručnih saradnika u oblasti pedagoško-psihološkog rada. Sve je ostalo na senzacionalističkom medijskom nivou, po modelu: reći – znači postići cilj.

A to u čemu je razlika između Banata i Bačke, integrala i decimala, Đure Daničića i Jakšića, eksplozije i implozije, digestivnog i respiratornog trakta – pa, možda i nije značajno. Ko još u školu ide kako bi stekao znanje?!

​​​​​​​​Mirjana Gašić

Prof. srpskog jezika i književnostiЛИНК

promoter promoter 10:10 01.09.2023

Re: evo, da ja jebem mater nitkovima, huljama

shmoo
promoter

Ali!
Zamisli kolika budaletina mora da bude taj koji naredi da se kreće u školu petkom?Jebote, nastavni plan i program su u Srbiji svetiji od svih 'crvenih slova' u kalendariću - zajedno.
Stvarno smo talenti da ogadimo školu deci i roditeljima od prvog dana.Ма то мање-више, није нам ни први ни последњи пут.

Него да видиш Смернице за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у школској 2023/2024. години које је Министарство проследило школама пре десетак дана. (ЛИНК)

Прве две недеље у септембру провешћемо сви у школском дворишту. Чуваћемо децу док се она играју.

То је основна замисао надлежних.

А једва чекам да видим колегиницу која предаје биологију како објашњава деци ненасиље и толеранцију на примеру два парамецијума који су се пофркали ничим изазвани.

...

Ma!
To su sve kreteni i kopi-pejstovači bez ikakvih kompetencija i znanja.
Prepisuju 'konjukturna' sranja kao i kojekakvi ljudsko-pravaši i ostali svirači kurcu.
Budale.
Bre!
Dok god Učitelj ne bude pisan ovako kako ga ja pišem, sa velikim početnim slovom, dok god zanimanje Učitelj ne postane prestižno zanimanje, dok god Učitelj ne bude materijalno situiran tako da ne misli o tome šta će da jede ili obuče - do tada će naše društvo ići kuda i kurac.
Budale ordinarne i tupave.
Jebo ih onaj ko ih filuje tim frazetinama.
Nebijem ih na kompeticiju i kompetenciju.
Dete u školi treba da uči da bude čovek.
Kao i račun, jezik, umetnost, prirodnu nauku - uz fizičko vežbanje.
Što bi ti rekao - jebo im ja mater ništačku.
Ne mislim pri tome toliko na ove glupe budaletine, forvardovaače papirčina i kopi-pejstovače, nego na one koji proturaju (i poturaju) ovakve idiotarije.
zaharaga zaharaga 21:38 01.09.2023

Re: evo, da ja jebem mater nitkovima, huljama

shmoo
solo

Ako se zajebeš pa pustiš crnogorsku neće biti problema.
Да одиграм онда на сигурно?

A zar nije lepsa ona jermenska?
zoja444 zoja444 08:18 02.09.2023

Re: evo, da ja jebem mater nitkovima, huljama

jedan mali prvak je govorio kako mrzi skolu i da ce ici samo na fizicko. kad ono-svidelo mu se sve.
bene_geserit bene_geserit 08:47 02.09.2023

Re: evo, da ja jebem mater nitkovima, huljama

jedan mali prvak je govorio kako mrzi skolu i da ce ici samo na fizicko

Moj cimer, kad sam počeo da studiram bio takav, išao samo na fizičko. Batalio studije posle 6 meseci. Posle tako živeo gde sve nije (npr. deportovali su ga sa Islanda, ispitivali na njemu lekove u Nemačkoj, radio kao drvoseča u Kanadi, posle i kao izbacivač u noćnim klubovima) i na kraju se skrasio sa nekom Tajlanđankom, ima 2 sina sa njom, živi u nekom selu na Tajlandu, jede tajlandsku domaću ranu, sluša tajlandsku muziku, a kad mu zatreba para švercuje neku robu za Japan.

Kačio sam ovo već par puta, al moram ponovo. Džiberi nikao da dodaju moju omiljenu pesmu na Spotify.shmoo shmoo 10:03 02.09.2023

Re: evo, da ja jebem mater nitkovima, huljama

zaharaga
shmoo
solo

Ako se zajebeš pa pustiš crnogorsku neće biti problema.
Да одиграм онда на сигурно?

A zar nije lepsa ona jermenska?Предлог је вредан да се пажљиво размисли о њему.

Али ако пре тога налетим на нешто цинцарско, пуштам клинцима обавезно.

ilija ilija 11:44 04.09.2023

Re: evo, da ja jebem mater nitkovima, huljama

Montaža.
Черевићан Черевићан 23:15 31.08.2023

ad infоrmandum

или....evo, da i ja

Дрина вода .....оно
баш маами музику,
ко се у то ...разуме
нек јој да ..прилику
predatortz predatortz 10:37 01.09.2023

Drino vodo

Drino, vodo, bar jedno stoljeće,

S tebe Srbin vode piti neće,

Vode piti, niti ruke prati -

Bratske će se kosti prizirati!

---

Drino vodo, amanet ti teški,

Sačuvaj nam naš ponos viteški,

---

Nemoj pričat Dunavu i Savi

Za naš polom i naš nož krvavi!

S Lever Tare do Pašine vode,

Ljudske će se kosti da naode;
docsumann docsumann 10:53 01.09.2023

Re: Drino vodo

Drino vodo, amanet ti teški,

Sačuvaj nam naš ponos viteški,ova stvar i jeste reminiscencija na te dane, a ne sprdnja

doboš je namjerno naštelovan da zvuči kao top u daljini
crossover crossover 20:45 02.09.2023

Re: Drino vodo

docsumann
Drino vodo, amanet ti teški,

Sačuvaj nam naš ponos viteški,


ova stvar i jeste reminiscencija na te dane, a ne sprdnja

doboš je namjerno naštelovan da zvuči kao top u daljini


И Чајковски је писао музику за симфонијски оркестар и артиљеријску батерију, Увертира 1812. Кад нема артиљерије онда топове глуме бас бубањ (gran cassa) или тимпани, мада је мени много боље извођење са живом артиљеријом. Једино не знам како изгледа музичка нотација за "батеријо, плотуном, пали!".
zoja444 zoja444 13:56 03.09.2023

Re: Drino vodo

crossover je bas znalac oko muzike. samo se ne namece. svaka cast. tek sam sada ukapirala.
promoter promoter 09:03 04.09.2023

Re: Drino vodo

zoja444
crossover je bas znalac oko muzike. samo se ne namece. svaka cast. tek sam sada ukapirala.

Pa da.
Kao i ja.
predatortz predatortz 09:18 04.09.2023

Re: Drino vodo


ova stvar i jeste reminiscencija na te dane, a ne sprdnja


OK!
Ko su onda hulje i govna, a ko su narodi i narodnosti?
docsumann docsumann 10:09 04.09.2023

Re: Drino vodo

Ko su onda hulje i govna,


nemam pojma. to pitaj ove što im svaki dan javno jebu mater na blogu...

narodi (tj narodnosti) su tu štosa radi.
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:48 01.09.2023

hazart(nemam pojma gde je ovo slikano, neko je okačio na lokalni nextdoor, navodno negde u Koloradu).
docsumann docsumann 04:11 02.09.2023

Re: hazart


a pazi sestru kako pjeva. cijenim da je ona trenuutno najbolji rege glas na svijetu

zoja444 zoja444 07:36 02.09.2023

Re: hazart

stene tibetanskog mastifa, planinskog psa, prodato za 2 miliona dolara. visina 80 cm, tezina 90 kg. koliki li ce biti kad poraste?
docsumann docsumann 09:06 02.09.2023

Re: hazart

zoja444
stene tibetanskog mastifa, planinskog psa, prodato za 2 miliona dolara. visina 80 cm, tezina 90 kg. koliki li ce biti kad poraste?


štene 90kg!?

taj ima bar godinu dana.

a kladio bih se da je crvene (drečavo riđie) boje
zoja444 zoja444 09:45 02.09.2023

Re: hazart

jeste, ridj je. mozda su promasili ovi sto su kucali tekst.
solo solo 09:48 02.09.2023

Jel počo vikend u Crnu Goru?

stene tibetanskog mastifa, planinskog psa, prodato za 2 miliona dolara. visina 80 cm, tezina 90 kg. koliki li ce biti kad poraste?


Kad poraste biće....

uvek su riđe bojep.s.

jednarecfonmoi jednarecfonmoi 10:06 02.09.2023

Re: Jel počo vikend u Crnu Goru?

ja dosla da kazem docsuman da napise o festIvalu stripa za koji sam cula da pricaju neki ljudi na plazi.

kad on vec u naslovu spomenuo.^^

docsumann docsumann 10:07 02.09.2023

Re: hazart

zoja444
jeste, ridj je. mozda su promasili ovi sto su kucali tekst.


to je po kineskoj mitologiji božansko biće, God's special creation, tako nešto... još ako je tako masivan tj. mastifan nije neko čudo što mu cijena dostiže par miliona.

i do sada je bilo slučajeva sa milionskim ciframa kod kupovine šteneta (crvenog) tibetanskog mastifa.

a sam tibetanski mastif je vjerovatno najstarija rasa na svijetu (očuvana u svom izvornom obliku)
solo solo 10:18 02.09.2023

Re: hazart

a sam tibetanski mastif je vjerovatno najstarija rasa na svijetu (očuvana u svom izvornom obliku)Ima starija. Nebeski pas.

SOPdocsumann docsumann 10:38 02.09.2023

Re: hazart

hazart


EDIT: inače, uskoro bi trebao da objavim prvi post hazart blog , al o tom potom...biće veselo
shmoo shmoo 10:39 02.09.2023

Re: hazart

solo
a sam tibetanski mastif je vjerovatno najstarija rasa na svijetu (očuvana u svom izvornom obliku)Ima starija. Nebeski pas.

SOP


Има још старија...

Регистрована код надлежних кинолошких институција као бановобрдски кратконоги гонич.

То је овај најмањи на крају колоне, жуто-бели са репом као дршка кишобрана.

Неки ту врсту називају још и безразложни оптимисти.

promoter promoter 12:28 02.09.2023

Re: Jel počo vikend u Crnu Goru?

jednarecfonmoi
ja dosla da kazem docsuman da napise o festIvalu stripa za koji sam cula da pricaju neki ljudi na plazi.

kad on vec u naslovu spomenuo.^^


Eeee, što me nerviraju ovi foliranti koji ne pišu slova sa kvačicom?
Ne znam koji je to razlog, osim da im to vera ne dozvoljava.
promoter promoter 12:30 02.09.2023

Re: hazart

docsumann
hazart


EDIT: inače, uskoro bi trebao da objavim prvi post hazart blog , al o tom potom...biće veselo

Fala Bogu, baš smo se uželeli!
Dosadili ovi muzički.
zoja444 zoja444 13:14 02.09.2023

Re: hazart

jos su napisali za tog tibetanskog da je najzdraviji pas, da se nikad ne razboljeva u toku zivota. i da postoji i druga verzija, da je dosao za atilom, bicem bozijim.
solo solo 10:25 02.09.2023

'ebeš kere,ovo je muzički blog


U Beogradu su opet Irci u modi.

promoter promoter 12:32 02.09.2023

Re: 'ebeš kere,ovo je muzički blog

solo

U Beogradu su opet Irci u modi.


Valja se!
shmoo shmoo 12:53 02.09.2023

Re: 'ebeš kere,ovo je muzički blog

promoter
solo

U Beogradu su opet Irci u modi.


Valja se!Ноге како другачије?

Боље Ирци него Црногорци и Херцеговци.


promoter promoter 16:52 02.09.2023

Re: 'ebeš kere,ovo je muzički blog

shmoo
promoter
solo

U Beogradu su opet Irci u modi.


Valja se!Ноге како другачије?

Боље Ирци него Црногорци и Херцеговци.

A šta fali nama oboma?!
Kada Srbe vaterpoliste bacaju sa rive u more, u Splitu, samo viči da si crnogorac.
solo solo 10:31 02.09.2023

memetika


Kada jednog dana Srbi obuku ,,prave suknje,, ne ove duginih boja.....

Biće muzike.

Možda i dočekamo.

solo solo 16:39 03.09.2023

Ode i ona


Voleo sam ovu njenu singlicu. Još je imam.

Ostala je samo pesma.


Arhiva