SVUCITE DEVOJKU PRICOM ?????

hak7team RSS / 02.10.2008. u 10:18

IMG_01738_med.jpgD
Nemojte samo da otaljavate razgovor. Recite poslednju reč u krevetu.
Do ženinog kreveta stiže se kroz njene uši. To je zato što je za mene i većinu žena koje poznajem, razgovor o vezi jednako zanimljiv koliko i sama veza. To počinje još u obdaništu ("Hoćeš li da mi budeš dečko?") i nastavlja se u adolescenciji ("Da li ti se on sviđa, ili ti se stvarno sviđa?"), pa i u zrelosti ("Zovi me posle sastanka, da proanaliziramo.")
Da biste imali celovit, bogat i razgolićen odnos sa nekom od nas, morate učestvovati u takvim pričama. A to može da predstavlja problem. "Ona radi nešto što je radila celoga života, i u tome se oseća dobro", kaže dr Debora Tanen, čija knjiga Ti jednostavno ne razumeš rasvetljava misterije muško-ženske komunikacije. "On to nije često radio, ne uživa naročito u tome, i oseća da to nije njegov teren." Zato dajte sve od sebe - postavljajte dobra pitanja, dajte pametne odgovore, i pokušajte da je zasmejete. Ali, ima nekih teških razgovora u kojima muškarci, koliko god se trudili, uvek nekako omanu.
Međutim, to će se promeniti. Evo vašeg vodiča za šest najopasnijih tema u vezi. "Svaki od ovih razgovora, ako se uspešno obavi, predstavlja ulaznicu za viši nivo intimnosti sa ženom", obećava dr Les Parot, autor Ljubavnih razgovora. Drugim rečima, kažite pravu stvar i vaš odnos će postati bogatiji, celovitiji i razgolićeniji nego ikad. A o tome vredi popričati.

Razgovor o seksualno prenosivim bolestima
Ona pita: "Sa koliko si žena spavao?"
Vi odgovarate: "Trideset šest."
Zašto je to greška: Hm, gospodine Kazanovo, ona zapravo ne želi da zna s koliko ste žena spavali. Ona pita jeste li se ikad testirali na seksualno prenosive bolesti. Ali, kad ste joj već rekli istinu, budite sigurni da će vam to prebacivati.
Šta da kažete umesto toga: "Nisam od onih koji broje, ali ako brineš zbog polnih bolesti, testirao sam se prošlog meseca" - ili već kada je to bilo - "a ako ti je to važno, otići ću kod lekara sledeće nedelje." Potom to i učinite. Što ste predostrožniji, to će se ona osećati komotnije i seks će biti bolji. Jedini način da uživate u seksu jeste da ovaj razgovor skinete s dnevnog reda.

Razgovor o kontracepciji
Ona pita: "Jesi li poneo kondom?"
Vi odgovarate: "Što ne piješ pilule?"
Zašto je to greška: Vi mislite da ste iskreni i otvoreni. Ona misli da ste sebični, i zar to nije tipično. Sledi bes. Ništa od seksa.
Šta da kažete umesto toga: "Voliš li seks sa kondomom?" To je dobro pitanje, jer većina žena, takođe, više voli seks au naturel. Iskoristite njen odgovor kao povod da i vi njoj kažete šta više volite. Nije mnogo verovatno da će ona reći: "Kakva sjajna ideja. Sutra idem kod ginekologa." Zato budite spremni da ovaj razgovor odložite za nekoliko meseci - i trudite se da koristite različite vrste kondoma - dok ona ne odluči jeste li vredni uzimanja pilula.

Razgovor o budućnosti
Ona pita: "Kuda ide ova veza?"
Vi odgovarate: "Povlači se, zamka."
Zašto je to greška: Vi mislite da se ona raspituje zašto je još niste zaprosili. Ali ona se pita da li je vidite u svojoj kratkoročnoj ili dugoročnoj budućnosti. Osećate se priteranim uza zid, i bežite. Ona razbija vazu o zid.
Šta da kažete umesto toga: "Možemo li da popričamo o tome u subotu?" Morate da razmislite kuda zaista ide vaša veza. U subotu joj iznesite sva svoja razmišljanja i stavite karte na sto. Ne brinite zbog toga što nemate sve odgovore. Ona samo želi da porazmislite o pitanjima. Jedini izuzetak: ako ne želite više da budete s njom u vezi, recite joj to. Spremna je na najgore, pa će prilično dobro primiti tu vest.

Razgovor o želji za seksom
Ona pita: "Hajde da se noćas samo mazimo."
Vi odgovarate: "Zašto nikad ne želiš seks sa mnom?"
Zašto je to greška: Osećaj krivice nije seksi. Sebičnost još manje. Ne dozvolite da izgleda kao da vas jedino zanima da dobijete to što želite, čak i ako jeste tako. Ako se iznervirate, ona će postati hladna kao led.
Šta da kažete umesto toga: "Jesi li raspo­lo­žena za masažu?" Ona će znati kakvi su vaši motivi, ali pošto ste u prvi plan stavili njeno zadovoljstvo, biće sklonija da to ipak previdi. Ako i dalje bude želela samo da zaspi u vašem naručju, pustite je. Zatim je podsta­knite na seks ujutro, kad je njen nivo testosterona najviši, a maženje pojačava ok­si­tocin, hormon koji podstiče ljubavnu želju.

Razgovor o novcu
Ona pita: "Kako ti se sviđaju moje nove cipele?"
Vi odgovarate: "Zar su ti stvarno potrebne nove cipele?"
Zašto je to greška: Ne, njoj ne treba još jedan par cipela, baš kao što ni vama ne treba iPhone. Ali, obukla ih je da vam ih pokaže, zato je ne kritikujte.
Šta da kažete umesto toga: "Divno ti stoje." Zatim je obazrivo podsetite na putovanje za koje štedite novac. Ono što izaziva svađu je nedovoljno jasno definisanje finansij­skih ciljeva. Ako se još niste dogovorili oko toga zašto štedite, shvatite to kao znak da treba da počnete. Pretresite svoj budžet na početku svakog meseca. Pored dugoročnih ciljeva, treba priuštiti sebi i poneku kupovinu iz zadovoljstva.

Razgovor o "prostoru"
Ona pita: "Treba mi malo više prostora."
Vi odgovarate: "Zbogom i srećan put."
Zašto je to greška: Kada žena traži "više prostora", ona vas ne odbacuje. Ona samo želi da nekoliko dana posveti sebi. Ili... ili vas testira, da vidi koliko vam je stalo do veze. Ako zbrišete, pali ste na testu.
Šta da kažete umesto toga: "Obezbedi sebi sav prostor koji ti je potreban." Najverovatnije će se ona ubrzo razbistriti, shvatiti da joj nedostajete i javiti vam se u roku od nedelju dana. Za to vreme, stavite sva svoja razmišljanja o toj vezi - dobra i loša, kao i šta želite u budućnosti - na papir i u pismo. Zapisivanje će vam omogućiti da sredite misli i da joj saopštite kako se zaista osećate. Pošaljite joj to pismo. Možda vam neće odmah potrčati u naručje, ali ste bar započeli razgovor. i tako javi te se i ostavite naravno komentar !!!



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana