Mnogobrojni naslovi biznis literature se bave uspešnim liderstvom Džingis kana i definišu osnovne principe kojih se on pridržavao. Poslednjih nedelja sam postao uveren da je Vučić pročitao i da pokušava da u praksi primeni principe „Genghis Khan School of Management“. Pobrojaću ove principe i dati komentar na svaki od njih:

1. Lojalnost pre svega –

 
2018-12-24 19:20:55
Biz| Društvo| Ekonomija

Dok se mi bavimo sobom...

Dušan Dobromirov RSS / 24.12.2018. u 20:20

bear market
bear market
Najpoznatiji svetski berzanski indeks, Dow Jones Industrial Average  zabeležio je ovih dana najveći pad od krize 1929 godine. Svi indeksi (S6P, NASDAQ i Dow) su na bear teritoriji i velika je verovatnoća da smo na pragu sledeće ekonomske krize.

Prateći u poslednih nekoliko nedelja domaće medije,

 

Trenutno niko ne može da predvidi kako će BREXIT uticati na ekonomska kretanja u Evropi/svetu. Turbulencije koje su se desile na finansijskim tržištima, kao posledica neizvesnosti i nervoze (čitaj rizika), će se smiriti i paniku će zameniti racionalna analiza zasnovana na brojkama. Još je suviše rano za predviđanje trendova i finansijskih izveštaja. Nažalost, to ne znači da neće doći do pogoršanja inače teške situacije u kojoj su se našli klijenti banaka koji imaju dugoročne stambene kredite izražene u švajcarskim francima. Da su nove muke i problemi izvesni, ukazuje

 
2016-06-17 19:56:36
Biz| Društvo| Ekonomija

"Most" ili "Ciao Bella"

Dušan Dobromirov RSS / 17.06.2016. u 20:56

Najavljeni sveopšti procvat me je naveo da se, posle duže pauze, vratim u blogosferu i time i ja doprinesem boljitku srpskog društva. Euforija koja me je zahvatla zbog istorijske posete kineskoog predsednika (mislim da je poseta zaista velika stvar i važna - biće kasnije u tekstu neizbežno ALI) me je toliko snažno protresla, da sam pročitao celo pismo kineskog predsednika koje je objavljeno u štampanom izdanju "Politike". Naravno, to ne znači da sam otišao do trafike i kupio novine već sam ceo tekst pisma (istina na engleskom) pronašao na sajtu Xinhua  

  Tekst je veoma

 
2010-07-16 20:47:44
Biz

Most na reci Cam

Dušan Dobromirov RSS / 16.07.2010. u 21:47
      Insprisan nedavnom posetom Kembridžu, rešio sam da napišem post posle duže pauze. Nažalost, dužina boravka u Kembridžu (samo 5 dana) ne može mi poslužiti kao izgovor za odsustvo sa bloga B92. Mada je razlog posete bio posao, bilo je dovoljno vremena za obilazak znamenitosti i uživanje u atmosferi ovog Harry Potter-ovskog univerzitetskog centra. Jedna od značajnijih znamenitosti Kembridža je svakako „King's College" (na slici), koji je osnovao Henry VI davne 1441. godine. Jedan od poznatijih bivših studenata ovog koledža je John Maynard Keynes, čiji
 
2009-05-28 17:18:05

Tele.kom - Muuuu

Dušan Dobromirov RSS / 28.05.2009. u 18:18

„Telekom Srbija je uspešno izmirio sve do sada prispele obaveze kreditnog aranžmana od 700 miliona evra za kupovinu 65 odsto akcija Telekom Srpske.

Lepa vest za buduće vlasnike Telekoma (besplatna podela akcija). Kao jedanom od par miliona zainteresovanih budućih vlasnika, drago mi je da se kapitalom pametno raspolaže i da se mudro i pravovremeno investira.

 “Preduzeće naročito ističe da su uslovi novih aranžmana kojima se deo obaveze refinansira veoma povoljni imajući u vidu efekte svetske ekonomske krize i okolnosti na finansijskom tržištu, što svakako predstavlja pozitivan signal za srpsku ekonomiju.”

 

 
2009-05-21 08:02:50

Porez na pamet i lepotu

Dušan Dobromirov RSS / 21.05.2009. u 09:02

Dugo me nije bilo na ovim prostorima (blog B92), na opšte zadovoljstvo.  Tema finansijskog tržišta i dolaska ekonomske krize nije bila aktuelna pre godinu dana, u vreme mojih prvih blogerskih koraka. Komentari prepisani iz predizbornih govora naterali su me na apstinenciju. Razvoj situacije je pokazao da nisu bili u pravu oni koji su tada tvrdili: „U Srbiji ništa ne uspeva, pa neće ni kriza“.

 Verovatno se pitate zašto sam baš sada rešio da se ponovo javim. Razlog je jednostavan – imam ideju kako da, svi zajedno, rešimo ekonomsku krizu u

 
2008-05-02 11:55:45

last bbq

Dušan Dobromirov RSS / 02.05.2008. u 12:55

nostalgija
nostalgija
Konačno nešto pozitivno i od mene. BELEX trenutno dobro stoji, fundamentalno i tehnički.

 

Objavljivanje prošlogodišnjih finansijskih izveštaja omogućilo je izračunavanje aktuelnih koeficijenata profitabilnosti i došlo je značajnog smanjenja vrednosti PE. Sada te vrednosti deluju mnogo realnije.

 

Primenom

 
2008-04-20 11:20:28

Credit Crunch Blues!

Dušan Dobromirov RSS / 20.04.2008. u 12:20

Nedavno sam od prijatelja dobio predlog novog teksta za   Bohemian Rnapsody legendarne grupe Queen:

 

Is this the real price?
Is this just fantasy?
Financial landslide
No escape from reality

Open your eyes
And look at your buys and see.
I'm now a poor boy
High-yielding casualty

Because I bought it high, watched it blow. Rating high, value low. Any way
the Fed goes Doesn't really matter to me, to me

Mama - just killed my fund
Quoted CDO's instead
Pulled the

 

GE
GE
 

 

 

U petak je General Electric objavio izveštaj za I kvartal 2008. i crne slutnje - najave da će se kriza iz finansijkskog sektora preseliti i u druge sektore su se obistinile. Posle objavljivanja poslovnih rezultata akcije GE su pale skoro 13%. Tako je za 6,5 sati trgovine akcijama druge po veličini svetske korporacije "isparilo" 34 milijarde dolara.

 

Dušan Dobromirov

Dušan Dobromirov
Datum rоđenja:  - Pol:  Muški Član od:  04.04.2008 VIP izbora:  8 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana