2017-04-08 07:48:37
Društvo

Raduj se, Srbijo!

vladimir petrovic RSS / 08.04.2017. u 08:48

                                                                                    I mali muškarac je muškarac (Gete) 

Živimo u vremenu svojevrsnog informatičkog terora.  Naime, sa svih strana nas zapljuskuju informacije, važne i nevažne, ponekad i glupe i provokativne.  Sama od sebe se nameće potreba da Homo informaticus nađe načina da racionalno i vešto filtrira informacije koje mu se, hteo ne hteo, nude, što nije lak posao.. (Isključujem one malobrojne koji umeju

 

 

Novak je raskinuo ugovor sa Borisom Bekerom.

Na to je bio primoran.

Onog trenutka kada je  Beker, u fazi  razmišljanja  na obema stranama oko produženja ugovora, izjavio prilično ultimativno „Pepe Imaz ili ja" , za Novaka  više nije  bilo dileme.

Morao je reći Bekeru "Veliko hvala" i "Zbogom".

(Bilo bi,  pored ostalog, i

 

Pošto nije moguće znati šta se stvarno događa, mi, Peruanci, lažemo, izmišljamo, sanjarimo i nalazimo utočište u iluziji... Peruanski život, život u kome tako malo ljudi stvarno čita, postao je - literatura. (Mario Vargas Ljosa: Priča o Majti)

1. U Limi, naravno, svi znaju za njega. S ponosom i vidnom naklonošću govore o njemu; za neke on je Vargitas (Varguitas, mali Vargas), koji  nije samo najbolji peruanski savremeni književnik, već je i ‘nacionalna savest' njihove velike zemlje*. Drugi se sećaju, s blagom

 

                                        Nisu  izgubljeni svi oni koji skitaju  (J.R.R. Tolkien)

1. Vraćam ti se, Kusko.

Prošli put, video sam te kratko, u prolazu za famozni Maču Pikču, najveličanstveniji primer arhitekture Inka, koji sam posetio sa jednom delegacijom. A sada dolazim na nekoliko dana - za svoju dušu, kako bi to rekli pesnici. Potrudiću se, naravno, da što manje sedim u hotelskoj sobi i pišem blog (ili gubim vreme na neki drugi način); ostaviću to za kratko vreme pre  povratka  u Limu.

 

           Primećujem da g. Nebojša Krstić, koga u poslednje vreme pamtim  po  prevodima pesama  Blejka i Odna na ovom blogu (koji nisu bili previše po mom ukusu),  grmi na Tviteru zbog mnoštva idiota  (Preterano je velika količina idiota na Tviteru).

          Međutim, pada u oči  ovaj njegov  zanimljiv tvitić :

        Molim opoziciju da na vreme počne da razmišlja kom će

 

                  Stradao je pre neku noć.  Sad  je  svejedno da li iznenada ili se to moglo očekivati.  Kao da se sve odigralo u snu, iako budnom (Jovica Aćin: Poetika rastrojstva)

 

Sve  se može dogoditi.

U mom slučaju, sve se zbi  ovako:

Hodah  neodređeno, nepoznatim ulicama, među  nepoznatim ljudima. Ne  plaših se, ali  iznenadno osetih, tek tako,  da mi je kraj blizu.

Onda - bang! 

Posle nekog vremena  otvorih oči i 

 

'Srbofobija, to je jedna od najznačajnijih odlika hrvatske kulture danas, prelazi u teški kompleks od kojeg bi mi sami morali najviše patiti....' (Igor Mandić)

U današnjem intervjuu za zagrebački

 

Meni su poznata sva imena francuske kulture, ja sa njima vodim svakodnevno jedan apstraktan dijalog. Ali oni ne dele moj svet. Između nas nisu moguće nikakve reference kada je o našoj kulturi reč i o njenim književnim temama i problemima. Njihove teme su i  moje, moje nikad nisu njihove (Danilo Kiš)

Svako ko je iole privržen kulturno-umetničkoj i svakodnevnoj francuštini shvatiće šta je Kiš, koji je važio za frankofila, hteo reći.

A koje  je  francuske (i druge, uključujući i naše) pisce  Kiš voleo?

Ovoga sam se setio kada

 
2015-06-25 16:41:47
Literatura| Sex| Život

Arsenik u kafi, čemu? (2)

vladimir petrovic RSS / 25.06.2015. u 17:41

 

Duša žene je uvek  mutna. Nikad u njoj nema određenog stanja. Žena ne ume da bude ni srećna ni nesrećna. Ima nešto u tome (Isidora Sekulić)

                                               Jer od nasilja (brak) do nasilja (preljuba) proizilazi samo  nasilje (kopulacija) (Džejms Džojs: Uliks)

Ne stigoh ranije da postavim ovaj drugi (i zaključni) deo razmišljanja o večnoj temi muško-ženskih odnosa, uključujući i  preljubu, gledano kroz dva književna

 
2015-05-01 08:55:47
Literatura| Sex| Život

Arsenik u kafi, čemu?

vladimir petrovic RSS / 01.05.2015. u 09:55

Kažu: brak je precenjen, naročito ako je sa pogrešnom osobom 

 Prvo pitanje: Da li biste mogli sipati otrov u piće muža, s kojom ste više  godina u braku? I to onako, iz čista mira?

Drugo pitanje: Da li znate za meru u - seksanju, ili ste od onih koji imaju an overly active sex drive, i planirate

 

vladimir petrovic

vladimir petrovic
Datum rоđenja:  - Pol:  Muški Član od:  31.01.2007 VIP izbora:  158 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana