Politika proslosti

znakovi RSS / 19.10.2009. u 23:01

Dok gledamo ove posete iz Amerike,Rusije,Evrope,Afrike...itd samo mozemo da konstatujemo da se politika iz SFRJ pokusava primeniti i u Srbiji.Da li je ta politika bila najbolja ili je to realnost danasnje Srbije?Koliko je Srbija spremna na takvu politiku i da li uopste imamo toliku znacajnost u svetu kao sto je SFRJ imala pa da mozemo da vodimo takvu politiku?Odgovor na ova pitanja je ne.Srbija danas nema osnovu za takvu politiku.

Nasa realnost je sada da nemamo toliki znacaj i da moramo da nadjemo drugi pristup spoljnoj politici.Politicari u SFRJ nisu imali probleme kao sto su Kosovo,opozicija,tajkuni itd,tako da su i mogli da vode takvu spoljnu politiku a o unutrasnjoj da se i ne govori,jer tu nismo ni blizu.Smatram da je kapitalizam bolji sistem od onog iz SFRj,ali on nije nista bolje doneo ,pa se prema tome i narod ponasa,a politicari nemaju svoju politiku vec posezu za nekom iz proslosti.

Medjutim moje misljenje za sam kraj ovog teksta je da cemo pristupiti boljoj spoljnoj politici tj. vecem vezivanju za EU tek kada stigne veca podrska od same EU,tj kad oni shvate koliko su nam potrebni u kreiranju spoljne politike.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana