Srpska kolonija u Poljskoj - reaktivacija

karolince RSS / 27.10.2009. u 10:17
Ja sam danas odlučila: to što sam se vratila u Poljsku na određeno vreme (zvuči bolje nego napustila Srbiju), ne mora da znači da moram da pristanem na poljsku stvarnost. Setila sam se prve godine faksa kad sam u svom malom stanu stvorila pravu srpsku koloniju: pričalo se na sprskom, gledalo srpske filmove, slušalo srpsku muziku.I nikome ništa nije falilo. Naročito meni. 
Sada sam opet u Poljskoj, već puna dva meseca (ušasno dugo, ako me neko pita). U definitivno većem stanu, sa definitivno većom čežnjom za Srbijom. Svakog dana sve dublje i dublje padam u depresiju. Sve više i više nedostaje mi moj sprski život. I evo, danas sam odlučila da je vreme za reaktivaciju srpske kolonije u Poljskoj. 
Ako Kinezi mogu da gaje povrće kod Žitorađe, ako McDonalds može da otvori restoran u Sarajevu, ako Milan Tarot može da osvoji Hrvatsku i ako se sprovode istraživanja šta sve govorimo tokom seksa, mogu valjda i jada zgrabim malo parče srpske zemlje za sebe! Ostaje samo pitanje naziva novonastale administrativne jedinice:) Neke ideje?


Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana