Gost autor| Sport

nfl-mania

docsumann RSS / 01.09.2014. u 16:53

 gost autor: stefan hauzer (nfl manijak)

nfl-fan-map.jpg

U četvrtak počinje nova sezona NFL-a. Šampionima ,Sijetl Sihoksima, dolazi u goste Grin Bej sa Aronom Rodžersom. Preko leta se nije desilo ništa spektakularno; ali bilo je zanimljivih prelazaka koji je neke dobre timove , učinio još boljim. Takođe,liga je bila rigorozna po pitanju uživalaca marihuane – tako da ćemo verovatno ostati uskraćeni za neke od najboljih igrača (Džoš Gordon,Aldon Smit,Robert Matis,Dvejn Bov...).
Kako je i red i ja ću otvoriti sezonu,predstavljanjem pobednika Superbola :NFC West

Sijetl Sihoksi; i dalje su najjači tim u ligi. Legija buma je revolucija! Danas je jasno ,da snaga sekundarija jeste ono što talente izdvaja iz proseka i da donosi titule. Američki fudbal je više nego ikad postao pas igra i Legija buma je neprelazni bedem. Erl Tomas,Kem Čenselor i brbljivi Ričar Šerman su noćna mora svakog hvatača u ligi. Posebna pažnja na Čenselora ,koji je građen poput lajnbekera,a tako i udara. Sjajni lajnbeker i najbolji igrač u Superbolu - Malkolm Smit je odličan anticipator kretanja lopte i vođa je tima u obaranjima protivničkih i trkača i hvatača,a Wagner je ozbiljan unutrašnji lajnbeker.Pas raš je ionako ozbiljan deo,ionako preozbiljen odbrane i dodatak Kevina Vilijamsa ,Majklu Benetu je prava stvar. Odbrana je pretrpela minimalne izmene ,kao i ceo tim. Možda je najveći gubitak za tim odlazak hvatača Goldena Tejta,ali tu je oporavljeni Persi Harvin i to će biti najveće pojačanje ionako dobrom timu. Tejt jeste nosio tim,hvatački – ali Persi je bolji i slot risiver i ume da ide u dubinu,mislim,ako je Vilson vodio napad sa Dagom Boldvinom,mogu samo da zamislim kako će biti sa Persijem. Rasel Vilson je MVP kanditad i tačka. Ume da baci loptu,ume da trči,ume da se izvuče iz nezgodnih situacija ,ne greši i svake sezone je sve bolji i bolji ... dobro je čuvan ofanzivnom linijom koju predvodi pro-bol centar,Maks Unger. Maršon Linč,zver,nezaustavljivi trkač,kojeg je preteško oboriti kada je u svom „Beast mode-u“. Sihoksi su tim sposoban za ripit.Prvi su favoriti i nije neverovatno da osvoje ponovo Superbol (i to da se sretnu opet sa Pejtonom i Bronkosima).

San Francisko Fortinanjnersi; u eri Džima ’Arboa,došlo se do tačke kada je osvajanje superbola imperativ. Iskreno,ništa od toga. Situacija sa suspenzijom Aldona Smita i povreda Bowmana je ozbiljan udarac,pogotovo kada promeniš skoro čitav sekundari . Ok,ovaj tim ima dubinu u sastavu,ali – ne znam koliko su sposobni za titulu. Fortinanjnersi su sigurno potentniji napadački od Sijetlovog,ali nisam siguran koliko će njihova odbrana preživeti nedostatak Smita i Bowmana,kao i odlazak Vitnera u Klivlend. Od Ahmada Bruksa se očekuje da nadomesti nedostatak i povuče odbranu ,kao i od Erika Rida, koji je u svojoj ruki sezoni postao pro-bol. Džastin Smit je konstantna pretnja. Nad napadom stoji nekoliko upitnika. Kolin Kapernik,mene nije ubedio da je bolji od Aleksa Smita , a nije da nema kome da baci i nije da ima lošu ofanzivnu liniju ispred sebe predvođenu Jupatijem i Stalijem. Vernon Dejvis,Ankuan Boldin i Krebtri su ozbiljan trio hvatača,a Frenk Gor i dalje može da povuče trčanjem,pitanje je – da li je sve to dovoljno za titulu? Plejof je realnost,ali može se dogoditi da ne dohvate dotle.

Arizona Kardinals; ovo je sezona Karsona Palmera i ako SF ne dohvati plejof – Kardinali će biti direktni krivci. Prošle godine im je izmakao plejof iako su imali 10-5 odnos pobeda i poraza. Lari Ficdžerald je faca i jedan od tri najbolja hvatača u ligi,ikad. On je budući hall of famer. A ove godine je dobio dodatak na tajt endu u liku Džona Karlsona,a i očekuje se da ovo bude sezone Majkla Flojda. Nije neverovatno da Karson ove sezone baci preko pet hiljada jardi! Za igru trčanjem je zadužen dobri Andre Elington.Ovo može biti napadački preozbiljan tim i zavisi samo koliko će njihova odbrana preživeti odlazak Karlosa Denzbija(u Klivlend) i Darila Vašingtona,koji je na odsluženju zatvorske kazne. Skundari je ojačan dolaskom Kromatrija,a tu je i fantastični Patrik Piterson/ozbiljna pažnja na njega ove sezone. Džon Abraham ne može biti mlađi,ali ako je u stanju da ponovi prošlu sezonu – sve je moguće!

Sent Luis Remsi; Sem Bredford je povređen,time se i završila ova sezone za Remse. Tri tima su prejaka i ne vidim kako će Sent Luis da se ugura između njih. Ipak,njihova defanzivna linija je najbolja u ligi!Kris Long i Robert Kvin su par defanzivnih endova,zbog kojih će mnogi kvoterbekovi imati loše utakmice. Ukoliko sekundari uspe da odgovori na izazov defanzivne linije,možda i bude nešto; ali sumnjam. Napad je isuviše slab da bi odgovorio na isto pitanje. Zek Stejsi će imati dobru sezonu,jer je sad prva opcija u napada i može da istrči preko hiljadu jardi. Kris Givens i Tavon Ostin su dobri mladi hvatači,ali deluje kao da ovom timu fali godinu ili dve da budu dobri. Plej of je daleko,ali biće uživanje gledati njihov pas raš.NFC South

Nju Orleans Sejnts; Dru Bris je legitimna sila u NFL-u. Ovaj napad će gruvati sa svih strana,to svi znaju; ali i odbrana je spremna za izazov. Džarijus Bird je došao iz Bafala i biće ovo ojačanje koji će sekundari Svetaca pretvoriti u loše momke. Kameron Džordan je nezaustavljivi pas rašer i uz Akima Hiksa biće čudo. Linijaši su na ceni u ligi i ovaj tim ih ima i dovoljno. Od kako se Dru Bris preselio u Nju Orlinz,ovaj tim je uživanje gledati. Njihov stadion je praktično neosvojiv i ako uspeju da se dokopaju prednosti domaćeg terena,sve je moguće – pa čak i da sruše dinastiju u nastanku iz Sijetla. Ostao je bez Sprolsa,ali je tu Ingram. Od njega se očekuje fantastična sezona,kao i od tajt enda Džimija Grahama(najplaćenijeg tajt enda u istoriji). Ruki Brendon Kuks je legitimni kandidat za najboljeg mladog igrača ,dok je Markiz Kolston i dalje prva hvatačka opcija za Dru Brisa. Zaštita Dru Brisa je jedna od najboljih u ligi,predvođena ol-pro linijašima Džahri Evansom i Ben Grabsom. Ukoliko se ne dogodi nešto neplanirano,ovaj tim ide daleko. Istina, u jednoj su jakoj divizi i biće teško ,ipak, oni izgledaju kao najbolji od četiri dobra tima. Prošle godine su pobedili na strani u plejofu posle x godina,ove godine su puni samopouzdanja - legitimni su favoriti.

Atlanta Falkons; najneprijatnije iznenađenje prošle godine. Raspali su se i ove godine je red da se iskupe. Met Rajan je drugi najplaćeniji igrač u ligi i neko u Atlanti je bio ozbiljno naduvan kad je uradio to! Već su se jednom prešli,kada su to isto uradili sa Majklom Vikom. Ok,tu je Vik zusrao motku sa onim organizovanjem ilegalnih tuča pasa. Nisam ubeđen ekstra kvalitet Meta Rajana. Iako se legendarni tajt end Toni Gonzales penzionisao; tu su i dalje Hulio Džons i Rodi Vajt. To bi trebalo da bude dovoljno,samo ... ne znam,da li se Stiven Džekson može podmladiti i da li njihova ofanzivna linija ima snage da se nosi sa jakim odbranama u ovoj diviziji. Zato su u prvoj rudni i draftovali ofanzivnog tekla Džejka Metjuza. Nedovoljno dobar sekundari ,ali i pored svih nedostataka,mislim da je ovaj tim bolji od prošlogodišnji 4-12. Samo četiri pobede za tim koji je imao Hulia Džonsa,Vajta i Tonija Gonzalesa,zvuči neverovatno. Ako se odbrana sastavi i ako Džejk Metjuz napravi razliku u zaštiti Met Rajana,ovaj tim može do plejofa ...tako sam čuo,a i imaju lak raspored pa mogu da iskoriste tu situacija kao prošle godine Kanzas. Osi Umenijora će morati da preuzme ulogu vođe odbrane inače,ništa od njih.
Karolina Panters; da li je Kem Njutn,Supermen? Ostao je bez glavne napadačke opcije i legende Stiva Smita,ostaje bez čitave ofanzivne linije,koja se povukla. Ove sezone će morati da povuče i bude supermen,inače je plejof daleko i tim koji je prošle godine prvi u diviziji bi lako mogao da bude ,ove godine, poslednji. Odbrana je verovatno najbolja u ligi,a ako nije – čini je najbolji odbranbeni igrač,lajnbeker Luk Kučli. On je glavni šraf bedema. Ovaj tim ne možeš razbiti trčanje,posebna pažnja na linijaša Greg Hardija! Sekundari nema snagu kao ostale linije u odbrani,ali je dobar. Odbrana nije problem,napad jeste. Kada imaš Kema Njutna,igra trčanjem nije problem,ali kada nemaš ofanzivni liniju i Stiva Smita ,pas jeste prblem. Kem će morati da se snalazi izvan džepa i moraće da nalazi Avanta,koji je došao iz File – samo jedan je problem,Avant nije Smit. Teško će biti stići do plejofa,ova divizija je dosta jaka,a Atlanta ne može lošije od prošle sezone.

Tampa Bej Bakanirsi; Dag Martin je zdrav! Biće to ozbiljan tim. Od Čakija Grudena trade mark Baksa je odbrana i to je aksiom. Eksperiment sa Derilom Rivisom je bio neuspešan i on je završio u Patriotama,njegova zamena je ol-pro Alteraun Verner i tako je sekundari i dalje bitan faktor. Džerald Mekoj će sigurno biti košmar za ofanzivne linije,a Lavonte Dejvid je sjajan,sjana lajbeker. Kao što rekoh,odbrana nije problem. Napad jeste. Ove godine je Dag Martin zdrav i trčaće se u Tampi! Stigao je pouzdani kvoterbek Džoš Mekaun i izgubljenih lopti će biti manje. Vinsent Džekson će morati da vrati formu iz 2012,ako ovaj tim želi u plejof. Neće biti neverovatno,ako ovaj tim i dospe do njega – ipak tri tima iznad su teška prepreka. Prošle godine su na trenutak ,delovali tako izgubljeno i neuigrano,a potencijal postoji i biće bolji,ako ne ove...sledeće. Ofanzivna linija je umela da se raspadne u momentu i da se ne sastavi do kraja i u krug. Evan Ditrih-Smit,jeste dobar centar – ali nije dovoljno dobar centar.NFC North

Grin Bej Pekersi; Aron Rodžers je najbolji kvoterbek u ligi. U depu,van džepa, bilo gde ... on baca savršene lopte. Dok je zdravog Arona Rodžersa nema zime ni na minus deset. Odbrana je dobila hall of fame dodatak u vidu Džulijusa Pepersa. Ipak,ako Klej Metjuz može da izdrži čitavu sezonu – biće lakše i odbrani. Ha Ha Klinton-Diks je draftovan i očekuju od njega da popravi loš sekundari. Ovo zaista nije neka odbrana,osim Metjuza,naravno – ali kad imaš Arona Rodžersa,ti si uvek bitan faktor u ligi. Ima kome da baci! Bojkin,Kob i Džordi Nelson su odlični hvatači,plus Bostik na tajt endu. Edi Lejsi je imao odličnu ruki sezoni i odavno Grin Bej nije bio jak na trčanju,sada to jeste. Ofanzivna linija imao propusta ,pogotovo tekl Lang je sumnjiv ,ipak Rodžersu ne treba dobra linija. Rodžersu samo treba lopta i tip da pruži ruku i to je to. Plej of je realnost,ali imao u ovoj diviziji još napadački moćnih timova.

Čikago Bersi; najbolji tandem hvatača u ligi Alšon Džefri i Brendon Maršal! Ov¬aj napad je toliko dobar,da ga čak i Džej Katler ne može upropastiti ,iako je osećaj da ga vozi pod ručnom. Kada imaš Džefrija i Maršala,na tajt endu Beneta,odličnu ofanzivnu liniju predvođenu Garzom i Longom – ti bi morao da bacaš sezone od pet hiljada jardi i tačka. Plus,Forte koji je sjajan u blokiranju i trčanju i hvatanju. All round igrač. Treba obratiti pažnju kako on ume da bude sjajan dodatak ofanzivnoj liniji,iako je trkač. Odbrana se prošle godine raspala kada su se veterani povredili. Pepers,Brigs i Tilman. Oni se nisu podmladili,a Pepers je i otišao kod direktnog rivala. Džon Bostik je bio otkrovenje na poziciji lajnbekera. Od Šea Meklelina se očekuje da zameni Pepersa,na poziviji spoljnog lajnbekera – od Tilmana se očekuje da bude zdrav. Ipak,pas raš je loš i ne znam kako će uspeti da isprati napad. Ako ga Katler bude vozio u najvišoj brzini,ovaj tim ide u plejof.Toliko.

Detroit Lajonsi; da je u sekundariju jedan Megatron!Došli su Ihedigbo i Von i to bi trebalo da bude dodatak u sekundariju,koji je loš – pa je loš. Sijetl je dokaz da bez sekundarija nema velikih rezultata,ne kad je pas igra dominantna. Nije ovo vreme Vinsa Lombardija i trčanja,dokaz je divizijski rival Minesota koja ima Edrijena Pitersona,pa je opet truba tim! Ndamkong Suh je najbolji igrač te odbrane i all pro igrač. Sjajan linijaš,od koga se očekuje da olakša posao sekundariju - konstantnim pritiskom na protivničke kveterbekove. Napad je već druga priča. Tu je Megatron. Kalvin Džonson je najbolji hvatač u ligi . Staford je dobra kvoterbek,ali ima crne minuta kada lete intersepšni na sve strane. On ima kome da baci,pored Megatrona tu je i osvajač superbola Golden Tejt,odlični tajt end Pitegru. Dobra ofanzivna linija i odlična igra trčanjem. Džojkju Bel i Redži Buš,će trčati i Stafor će imati odlične brojke i ovaj tim ima Megtrona i promenili su trenera i opet – neće u plejof,što je baš bedak. Odbrana je frka.

Minesota Vajkinzi; imaš Edrijena Pitersona i očajan si tim. Odbrana ne valja,sekundarije katastrofa,lajnbekeri su prosečni,ovaj tim je baš loš. Everson Grifen bi možda mogao da napravi iskorak u odnosu na prošlu godine i ne znam ko još, možda Džosef,pojačanje iz Džajantsa. Edrijen Piterson je faktor , bivši MVP lige i nisam video da je njega neko teklovao jako,jako dugo. Ipak,ovaj napad bi trebao da vodi Met Kasel ili Kristijan Ponder – ni oni ne znaju,osim da će se menjati na mestu kvoterbeka. Greg Dženings odavno nije onaj igrač od pre. Možda Koradel Paterson? Dobar je „specijalac“. Ovom timu je potreban ponovna izgradnja sastava.


NFC East

Filadelfija Igls; Čip Keli i njegove munje. Ovaj napad treba gledati,to je obaveza. Brži napad ne postoji. Čip Keli je napravio brz auto i vozi ga pod punim gasom. Nik Fols je imao strašnu sezonu prošle godine i treći najbolji pas rejting u istoriji igre. Ako može da zadrži visok nivo igri i ponovi sezonu,ovaj tim će biti čudo. Ostao je bez Avanta i Dešona Džeksona,ali stigao je Sprols. I dalje će ovaj tim ići brzo i još brže. Ofanzivna linija je sjajna i konstantna (Kels,Tobin,Matiz...) biće dosta džeparenja za Folsa. Šejd Mekoj je Fleš! Ovaj napad je nešto posebno i igraju u diviziji gde odbrana ne postoji i to je to. Odbrana iglsa i nije toliko loša,kad se uporedi sa ostalim u nfc east-u. Bojkin je dobar korner,a Trent Kol je odlični vođa tima. Možda su malo lošiji u pas rašu,no nisu krimianlni. Plejof je realna priča i sigurno je da je ovaj tim budućnost i uz par dodatak u odbrani,mogao bi ponovo do superbola. Endi Rid je daleko,ali Čip Keli je hype.

Vašingtnon Redskinsi; da li je RG3,vratio oštricu? Ako jeste,ovaj tim ide iznad Iglsa. Povreda kolena ga je unazadila,minimum za godinu,a možda i dve(a možda i zauvek). Ako je vratio samopouzdanje iz ruki sezone,ovi Redskinsi odoše u plejof. Odbrana je definitivno najbolja u ovoj diviziji.Brajan Orakpo je odlični vanjski lajnbeker,a tu je i Džejson Hečer u liniji. Solidan sekundari sa Deanđelom Holom i Trejsi Porterom ; ipak pitanje je samo jedno – RG3? Robert Grifin Treći,može da bude revolucija u ligi,on je na trenutak,pre povrede ,to i bio. Može da baci loptu,ali što tek može da trči. Ima dobru zaštitu u vidu Trenta Vilijamsa na slepoj tački i vreme je da se vrati. Alfred Moris je sposoban da istrči još jednu sezonu sa preko hiljadu jardi,a dobili su i Dešona Džeksona iz File. Tu je i Pjer Garson,koji je vodio ligu po broju hvatanja,a i Rid je tu,takođe.Ima RG3 kome da baci,samo nekao počne da baca. Plejof je blizu.

Dalas Kaubojsi; odbrana koja ne postoji. Pustili su Demarkusa Vera, Šon Li je povređen – sekundari ne postoji. Ovaj tim je bušan na sve strane. Draftovali su Lorensa da menja Vera,ali osim istog imena ...nema sličnosti. Obojica se zovu Demarkus. Toliko o odbrani. Ovaj tim se unakazio onog dana kada je Toni Romo dobio ogromni ugovor. Dez Brajant jeste brbljivac,ali je najspremniji igrač u ligi i uhvatiće loptu jednim prstom ako treba. Viten je i dalje tajt end,Muraj trči i ovaj napad jeste dobar. Posebna pažnja na vajd resivera Terensa Vilijamsa. Romo je dobar,ali ume da uprska. Prošle godine u revolveraškom obračunu sa Pejtonom je ozdominirao sa preko 500 bačenih jardi i nekoliko tačdauna i onda baci u odlučujećem trenutku presečenu loptu i uprska sve. To će se dešavati ponovo,to je Romo. Sa nopostojećom odbranom,nema plejofa.

NY Džajantsi; Ilaj Mening ima i dalje više osvojenih superbolova od Pejtona. Dva prema jedan. Treba ga samo dovesti do plejofa,a onda se on pretvara u nekog drugog i osvaja Lombardijev trofej. Prilično jednostavno. Solidan pas raš,predvođen Džejson Pjer – Polom,ojačan sekundari sa Dominik Rodžer-Kromatrijem i Trumondom; ali daleko je to od dobrog. Ostali su bez Džejsona Taka. Ofanzivna linija se raspala prošle godine,a igra trčanjem je nestala. Viktor Kruz je bio jedina svetla tačka ovog tima,dok je Ilaja samo bacao presečene lopte. Od Rašada Dženingsa se očekuje da revitalizuje igru trčanjem. Plejof je daleka priča.Ma da,Tom Kohlin nije imao dve loše sezone,od kako je trener Džinova. Za sve ima prvi put.


AFC West

Denver Bronkos; Pejton i dalje ima manje prstenova od Ilaje.Odigrao je najbolju sezonu,ikad viđenu i nije uspeo da pobedi Sijetl u Superbolu. Odbrana je pojačana; ali nije bio problem u odbrani. Napad je pukao u Superbolu. Raspao se. Legija buma je izdominirala,najbolji napad .Von Miler je zdrav,Demarkus Ver je stigao. Akib Talib i Ti Džej Vord su ojačali sekundari . Ovaj tim je sad dubok i ponovo je favorit za Superbol. Pejton je ostao bez Kešona Morena,Erika Dekera i povređenog Vesa Velkera,ali ako je od Džulijusa Tomasa napravio dominantnog tajt enda,apsolutno nije važno kome baca,on će tu loptu baciti gde treba. Naravno u regularnoj sezoni. U plejofu,se nešto desi sa njim. Izgleda da Pejton postane Ilaja,a Ilaja Pejton. Ofanzivna linija je stabilna ,predvođena ol-pro Vaskezom. Ovaj tim ide u plejof,ovaj tim ide na Superbol,ovaj tim je dobar tim. Na papiru su bolji od prošlogodišnjeg tima,ali ne znam ...čini mi se da Monte Bol,nije Kešon Moreno. Posebna pažnja na Demarijusa Tomasa,on pravi razliku ; to je dobro poznata stvar.

San Diego Čardžers; Filip Rivers je ponovo mlad! Njegova prošlogodišnja sezona je bila čudo i ako je u stanju da ponovo to,San Dijego ide u plejof. Odbrana je ojačana u sekudnariju,ali nisam siguran da oni mogu da zaustave igru trčanjem. Ingram je bio povređen i dosta će zavisti od njegovog oporavka. Erik Vidl je jedan od boljih sejftija u ligi i sad mu je dodat Brendon Flauers,pro-bol igrač iz Čifsa. Sekundari je dobar,to nije problem,ali defanzivna linija nema dovoljno dobrih igrača. Ipak,u plejofu su pokazali damogu da igraju,kad treba i to je razlika koja uliva sigurnost – doooobrom napadu. Kenan Alen je imao nestvarnu ruki sezonu,Gejjts je još uvek tu; a Metjuz i Vudhed sjajno trče! Filip Rivers je vođa tima i dobro je čuvan. Bolji su tim od Kanzaasa,a siguran sam da mogu i da dobiju Denver ,ako je to potrebno za plejof.

Kanzas Siti Čifs; Aleks Smit je dobio novi ugovor. Prvi put pro-bol ,Smit se izborio za dobar ugovor i sada bi trebao da baca ozbiljne lopte. Kanzas je iskoristio prošlogodišnji lak raspored na početku i umuvao se u plejof,ove godine – ne znam. Odbrana je odlična i više od toga. Dontari Poe,Tamba Hali i Džastin Hjuston su u stanju da sruše i najbolje bedeme oko protivničkih kvoterbekova. Derik Džonson je jedan od pet najboljih lajnbekera u ligi , Erik Beri je u top pet sejftija – odbrana nije problem. Ofanzivna linija jeste. Trojica su otišla,a Fišer nije opravdao očekivanja – zaštita Aleka Smita je u pitanju. Deluje kao nerešiv problem u najavi. Džamal Čarls je taj koji vuče mašinu. Ovaj trkač može da radi sve u napadu. On bi trebalo i ove godine da dominira i sigurno da je prva napadačka opcija. Dvejn Bov je pod suspezijom,a Doni Ejveri mi ne deluje kao neko ko može da izvuče west cost napad,koji forsira trener Rid. Plejof mi deluje ove godine dalje.


Okland Rejders; crna rupa je daleko od gledanja plejofa. Došla je gomila novih igrača od Rodžersa i Brauna ,dva kornera, iz San Franciska,do Džastina Taka u defanzivnoj liniji. Ipak ne znam,da li će ovo pomoći odbrani da bude išta bolje od onoga što je bila prošle godine? Napad je doživeo totalnu transformaciju draftovanjem Darena Kara na mestu kvoterbeka i Meta Šauba. Met Šaub će poeti sezoni,ali čini mi se da će na kraju igrati Kar. Tu je i nekadašnji al-pro Moris Džons-Dru,kao i odlični Daren Mekfaden da povuku trčanjem. Ova divizija je prejaka za njih i ništa od plejofa i ove godine. Posebna pažnja na Denarijusa Mura,ovaj hvatač je izdominirao Šermana u predsezoni.


AFC South

Indijanapolis Kolts; Laki Lak. Endru Lak je verovatno najbolji kvoterbek u najavi.On je prošle sezone sa jednim zdravim igračem,uz očajnu ofanzivnu lini i bez igre trčanjem odveo ovaj tim u plejof i plus, pobedio Kaznas u onoj uvrnutoj utakmici. Odbrana je predvođena Robertom Matizom i delovala pristojno,međutim Matis je suspendovan na početku ove i pitanje je kako će se nadomestiti njegov nedostatak. Vonta Dejvis i Majk Adams su prostojni dodatak sekundariju. Takođe,doveden je iz Klivlenda strašan obarača D’kvel Džekson; što bi trebalo da da čvrstinu odbrani. Ipak,do povratka Matiza,biće teško.Osatatak linijaša nije toliko dobar. Trent Ričardson se izgubio i nikako da vrati formu,a to bio bio nemerljiv iskorak za ovaj tim. Redži Vejn se oporavio i produžio ugovor ,Ti Vaj Hilton je imao sjajnu sezonu,a doveden je i Hiks iz Džajantsa. Lak ima kome da baci. To je potentan napad i samo je pitanje ,da li će linije ispred njega izdržati. Idu u plejof,jer Endru Lak je jednostavno najbolji kvoterbek u ovoj diviziji.

Hjuston Teksansi; Džej Džej Vat i Džadaveon Klauni. Ovo deluje kao da će biti noćna mora svih kvoterbekova u ligi. Vata je odavno ne moguće zaustaviti u igri 1na1;a Klauni deluje takav. Prvi Pik na draftu je malo lošiji upas igri,ali dole , kada su noge u pitanje – mo ćaan. Sekundari je loš,ali svakako je bolji od dve prošlogodišnje pobede,koliko je sveukopno imao Hjuston. Napad je već duga priča. Kris Kinum nije ono što njima treba,a to definitivno nije ni Rajan Ficpatrik. Pitanje je da li njih dvojica mogu da iskoriste Andrea Džonsona i Deandrea Hopkinsa? Takođe i spremnost Ariena Fostera je upitna. Mnogo pitanja,ali definitivno je ovaj tim bolji od prošlogodišnjeg. Geri Kubijak je dobio otkaz i sad vodi napad Baltimora,ali novi trener je Bil O ’Brajen,koji pokušava da imitira napad Čip Kelija ...može biti zanimljivo.

Džeksonvil Džeguarsi; Nema više Morisa Džonsa – Drua. Dugo vremena je on bio jedina stvar koja je valjala u ovom timu. Odbrana je krš,i tu je pristojni igrač – lajnbeker Poslužni. Doveden je iz Sijetla u defanzivnoj liniji Kris Klemens i moguće da će doneti čvrstinu odbrnai. Bortles je draftovan kao kvoterbek i verovatno će u prvih par kola biti na klupi,ali očekuje se od njega da bude franšizni igrač u budućnosti. Takođe na draftu je izabran i Markiz Li i uz Sesila Šortsa i Majka Brauna to deluje ,u najavi, kao ozbiljni hvatački sastav. Igra trčanjem,posle odlaska Džonsa - Drua je verovatno nestala; ali liga se svakako pretvara u pas igru i možda je Džeksonvil konačno rešio da preokrene stvari. Plejof nije realnost,ali ima potencijala.

Tenesi Tajtansi; Otišao je i Kris Džonson. Ovo je nekad bila divizija trkača,a sad nema igre trčanjem. Odbranu Tenesija čini Džurel Kejsi. Pro-bol linijaš. Sekundari je loš,a i lajnbejkeri su spori – pa je pitanje koliko će ovaj tim biti u stanju da ne dozvoli puno poena. Ofnazivna linija ne postoji,a Džejk Loker ne može da izdrži čitavu sezonu zdrav. Biće Čupavo. Dekster Meklastur bi trebao da zameni Krisa Džonsona,a to ne deluje moguće. Duram je došao iz Detroita i trebao bi da dopuni ionako mršavu igru pasom. Nema ovde plejofa.


AFC North

Baltimor Rejvensi; može li Flako,da ima sezonu preko pet hiljada jardi? Verovatno da može. Samo bi morao da smanji broj grešaka iz prošle sezone. Odbrana je zaštitini znak Rejvensa. Sugs i Dumervil su i dalje sila u ligi,a Haloti Ngata je čudo! Ipak sekundari nije dubok i na povredu je od katastrofe. Ladarijus Veb je zanimljiv igrač i odličan korner. Deril Smit je omatorio,ali ruki Si Džej Mosli deluje kao neko ko bi mogao da bude (skoro) novi Rej Luis. Baltimor je i post - eri bez Reja i Eda Rida. Prošle sezone je ofanzivna linija pukla,ali sada su svi tu i zdravi. To bi trebao da bude dobar znak za dobru sezonu Džo Flaka. Rej Rajs je pod suspenzijom i neće igrati na početku sezone i od Bernarda Pirsa se očekuje da povuče. Došao je Stiv Smit,sjajni slot risiver. Tori Smit je zdrav,tu je i prebrzi Džakobi Džons. Denis Pita je zdrav i ovo deluje kao da bi mogla da bude sezona Baltimora. Problem je što je ovo ujednačena divizija i svi timovi bi mogli da odu u plejof. Navijački dajem Baltimoru prednost.

Pitzbur Stilersi; Big Ben u formi. To je sigurno dobar znak za Stilers naciju. Odbrana je osvežena. Prošle godine su delovali umorno i matoro,jer oni to i jesu. Ne može Polamalu,večito da dominira u sekundariju,kao i Ike Tejlor,Kortez Alen i ekipa. Na draftu je pokupljen,odlični prospekt Rajan Šezijer , koji bi trebao da razdrma liniju lajnbekera,dok je Stiven Tuit dratovan da osveži linijaše. Ovaj put bi ovo trebala da bude brža odbrana i to,dobra plejof odbrana. Ofanzivna linija se sastavila u toku prošle sezone,kada su stilersi imali u drugom delu 6-2. Majk Adams je umeo da čuva ,slepu tačku Big Bena i da u direktnom duelu zaustavi Sagsa,to je nešto. Rotlzberger je podigao brojeve i sada je ušao u sezonu spreman. Moguće da ovo bude odlična sezona,makar tako izgledao u najavi. Prošle godine im je plejof izmakao za liniju koju je nagazio Antonio Braun(i stativu koju je pogodio šuter Čifsa) . Ipak,Antonio Braun je dominantni hvatač i sposoban je da uhvati i dve hiljade jardi u sezoni. Ono što bi moglo da napravi razliku je igra trčanjem. LaVeon Bel je imao odličnu ruki sezonu i puno obećava. Plejof je realnost,ali jaka je ovo divizija.

Sinsinati Benglasi; da li je Endi Dalton – prava stvar? Tri put je vodio tim u plejof,što nije uspelo nijednom kvoterbeku u istoriji Bengalsa,ali s druge strane još uvek nema pobedu u doigravanju. Marvin Luis je mađioničar odbrane. On je bio kordinator odbrane Baltimora u onoj dominantnoj generaciji,koja je osvojila prvi Superbol. Defanzivna linija je premoćna. Đino Atkins,Danlap jesu sila. Pas raš je deo u kojem dominiraju Bengalsi. Komadant odbrane je lajnbeker Vontiz Burfikt,odlični anticipator kretnje lopte. Sekundari je ojačan rukijem Darkizom Denarom. Napad je potentan. Ej Džej Grin je možda i najbolji hvatač u ligi ili jedan od pet najboljih. Tu je i Muhamed Sanu,kao i Tejt. Dalton ima kome da baca tu loptu. Bengalsi su plejof tim i lako može da se dogodi da iz ove divizije odu tri tima u postsezonu. Mnogo će zavisiti od Đovani Bernarda koji je imao odličnu ruki sezonu,da li može da nastavi u istom ritmu.

Klivlend Braunsi; Suspenzija Džoša Gordona i draftovanje Džonija Menzijela. Ovo je trebalo da bude sezona Džoša Gordona i onda je uhvaćen sa duvkom. Priličan bedak i prilična glupost i to pravilo i njegov potez ...ali ok. Tako je kako je. Klivlend je dobar tim i dugo je važilo da je njima potreban dobar kvoterbek za velika dela – da li je to Džoni Menziel? Nemam pojma. Meni nije. Odbrana je odlična,puna pro – bol igrača. Stigao je Denzbi iz Arizone i očekuje se da podigne nivo i brzinu ove odbrane . Sekundari je dooobar. Vitner i Haden su odlični. Linijaši su brzi,okretni i moćni. Ovaj tim ,kao i ostala tri deluje da je sposoban za plejof,ali slučaj Gordon ih je unazadio godinu dana. Manzijel će verovatn sezonu početi na klupi i Hojer će voditi napad u prvih par kola. Aleks Mek je oslonac pouzdane ofanzivne linije,a tu je i Džo Tomas. Ben Tejt bi trebao da vodi igru trčanjem. U nedostatku Džoša Gordona,tajt end Džordan Kameron će biti glavna opcija u napadu. Kameron je odličan igrač i sposoban je da iznese sezonu,samo – ovaj maler koji je zadesio Klivlend deluje nenadoknadiv.


AFC East

Nju Igland Patriotsi; Tom Brejdi je tu. I dok je tako,Patriote su konstantni favoriti za osvajanje divizije. Otišao je Talib,ali je stogao Rivis. Najskuplji kornerbek u istoriji. Ukoliko on nađe formu,ovaj sekundari će biti najjači u ligi – jači čak i od legije buma. Devin Mekarti je al-pro igrač,stigao je i Bovner – baš iz Sijetla i ovo je ozbiljan sekundari. Bil Belčik je prihvatio promenu stanja u ligi. Džerod Mejo je zdrav i spreman i ova odbrana je i dalje tip-top. Posebna pažnja na Buhanana u liniji.U napadu će dosta zavisiti od toga ,da li Gronk može da ostane zdrav. Ako može,ovaj tim je sposoban da dobije Denver. Brejdi je možda i najbolji kvoterbek ikad, i ukoliko ne naleti na Ilaju Meninga u finalu ,on osvaja ovo:) Deni Amendola i Edelman su izneli prošlu sezonu i ove mogu da budu samo bolji. Najveći dodatak iz prošle sezone jeste igra trčanjem. Šejn Varin je bio sjajan prošle sezone i doneo je sigurnost u napadu. Patriote mogu do kraja.

Majami Dolfinsi; Rajan Tenehil je dobio Kešona Morena. Dolazak Morena,je sigurno najveći dobitak u međusezoni za Dolfinse. Ovaj sjajni trkač je dobar i kao slot resiver,a isposoban je da trči preko hiljadu jardi po sezoni. Defanzivna linija je snažna. Kameron Vejk,Vernon i Starks su odlični igrači i mogu da izvrše dovoljan pritisak na protivničke ofanzivne linije. Sekundari je upitan,iako,je Grajms odličan korner,pro-bol formata. Trusnik je vođa tima u liniji lajnbekera i sve ovo kaže da su Dolfinsi dobri u odbrani. Napad ojačan dolaskom Morena i spremnim Klejom. Klej je zanimljiv igrač, igra i kao fulbek i kao tajt end. Siguran u hvatanju i snažan u probijanju , biće razlika u napadu koji vodi Tanehil.Ofanzivna linija je podmlađena,ali je bolja od nekih drugih,ako je za utehu Tanehilu. Majk Valas je sigurno prva napadačka opcija. Ovaj tim je dobar,ali dobar je koliko i prošle godine na 8-8. To je neka realnost.

NY Džets; reformisan napad Reks Rajana. Rajan je rešio da je odbrana u redu,a da je napad loš i zato je dveo Krisa Džonsona i Erika Dekera,kao i Majkla Vika. Odbrana jeste u redu. Čvrsta je.Ume da drži liniju skrimidža,jako,jako dugo. Muhamad Vilkerson je strašan linijaš,jedan od najboljih u ligi. Sekundari je oslabljen,odlaskom Kromatrija; ali na draftu je pokupljen Prajor. Videćemo da li će sekundari izdržati i ispratiti snagu defanzivne linije. U napadu Đino Smit je na prekretnici. Ukoliko ne bude igrao dobro,uleteće Majkl Vik koji i dalje ima najbrže noge u ligi. Deker će sigurno biti prva hvatačka meta i on je imao u Denveru Pejtona,a Đino to nije. Tako da će brojevi padati. Akvizicija Krisa Džonsona uz Ajvorija - će pretvoriti igru Džetsa trčanjem u ozbiljnu silu. Sezonu su završili na pozitivnoj nuli i to je bilo iznenađenje. Nema Sanantonia Holmsa,ali tu je Deker.

Bafalo Bils; dobar tim,bez kvoterbeka. I Džej Manuel nije to. Dosta greši i pitanje je da li će iskoristiti potencijal Semi Votkinsa. Odbrana je užasavajuće oslabljena povredom Kika Alonsa i odlaskom Birda u Nju Orleans. Njih dvojica su prošle godine zatvorili protivničku igru pasom. Alonso je bio otkrovenje sezone u dobroj liniji lajnbekera Bilsa. Spajks bi trebao da popuni rupu,nastalom izostankom Alonsa. S druge strane,njihova defanzivna linija je zastrašujuća. Kajl i Mario Vilijams su konstanta opasnost i deluju izuzetno jako. Videćemo koliko će se osetiti odlazak Birda u sekundariju i da li će biti nenadoknadiv. Semi Votkins je verovatno najbolji prospekt sa ovogodišnjeg drafta i ako I Džej Manuel bude u stanju da baca dobre lopte ka njemu,ovaj tim i može da ide daleko. Fred Džekson je i dalje tu i njegovi brojevi su konstantni već deset godina. Si Džej Spiler je dobar trkač,takođe. Ne deluje mi da mogu do plejofa ,ne u ovoj divizija – ali ovo je tim koji će srušiti mnoge favorite.

TagoviKomentari (104)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

docsumann docsumann 16:59 01.09.2014

da podvučem

Lari Ficdžerald je faca i jedan od tri najbolja hvatača u ligi,ikad.

P.S. ovdje ima da se čita za par dana
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:26 01.09.2014

Re: da podvučem

P.S. ovdje ima da se čita za par dana

ponela me atmosfera!! Arizona je obavezna za gledanje,Palmer deluje da može izbaciti neviđenu sezonu.
docsumann docsumann 17:13 01.09.2014

i ovo da podvučem


Šejd Mekoj je Fleš!


BebaOdLonchara BebaOdLonchara 17:19 01.09.2014

.

konačno sporCki blog!

stefan.hauzer stefan.hauzer 17:29 01.09.2014

Re: .

konačno sporCki blog!


ovo je ipak,heavy sport


docsumann docsumann 17:36 01.09.2014

Re: .

ovo je ipak,heavy sport


aaah, disčardž!

e, onda moram da ti preporučim ove šveđane, predstavnike tzv. d-beat hardcore scene ("d", upravo od discharge)
rrrrrasturrrranje
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:48 01.09.2014

Re: .

rrrrrasturrrranje

uhhh ,koji hit. Totalno oduševljenje. Sad mi ovaj pank,koji sam slušao kao klinac, deluje kao razblažena limunada:)

docsumann docsumann 17:54 01.09.2014

Re: .

po nekom mutnom sjećanju, u igranim filmovim o nfl-u, bijelci linijaši bi redovno slušali neku metaliku ili hard rok, dok bi se crni igrači furali na hc rep. ima tu nešto ...
stefan.hauzer stefan.hauzer 18:11 01.09.2014

Re: .

po nekom mutnom sjećanju, u igranim filmovim o nfl-u, bijelci linijaši bi redovno slušali neku metaliku ili hard rok, dok bi se crni igrači furali na hc rep. ima tu nešto ...

totalno. baš vrtim u glavi onu scenu iz any given sunday - metalika rulz


docsumann docsumann 20:05 01.09.2014

Re: .

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 20:12 01.09.2014

Re: .

metalika rulz

stefan.hauzer stefan.hauzer 09:25 02.09.2014

Re: .

koji si troler! ali ovo mi se baš dopalo,vreme je da te i jednom pohvalim / ti to nikad nisi učinila za mene :))


BebaOdLonchara BebaOdLonchara 12:21 02.09.2014

Re: .

ali ovo mi se baš dopalo,vreme je da te i jednom pohvalim / ti to nikad nisi učinila za mene

gebels je, bre, car! ne znam da li je bolji kompozitor ili reditelj. :)

pa nisam te pohvalila jer retko klikćem na tjubove (pa i tvoje, nažalost) jer mi se mašina greje kao blesava i često mi zamrzne brauzer (stari mek iz vremena kada se nije voleo sa fleš-plejerom. doduše, i novi se ne obožavaju s njim :)) ove sportske tjubove prvo skinem, pa ih posle gledam.
tako sam pre tri dana isprobala jedan sporCki tjub - ne mogu da hodam.
(gde je als da mu se žalim na upalu? :)
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:26 02.09.2014

Re: .

tako sam pre tri dana isprobala jedan sporCki tjub - ne mogu da hodam.

:) onda za tebe imam jedan klip od 10 sekudni čistog atleticizma.
probaj da uradiš ovo?

ja ne mogu


BebaOdLonchara BebaOdLonchara 12:32 02.09.2014

Re: .

ja mogu od ovoga da kažem samo ono "dhma" kad ponovo skoči dole.
4krofnica 4krofnica 17:29 01.09.2014

ping pong


stef, darlin', ko će sve ovo čitati? :))
(stigla do pola, više nego doks!)

sportski prilog: plavuša, noževi i lopticastefan.hauzer stefan.hauzer 17:37 01.09.2014

Re: ping pong

stef, darlin', ko će sve ovo čitati? :))


manijaci! ozbiljna pažnja na Nju Orlinz Svece,u poverenju - idu na Superbol.
Inače liga je zabranila proslavljanje gola,tako što se igrač zaleti i zakuca loptu iznad gola; što je bio trade mark Tonija Gonzalesa,koji bedak.


stefan.hauzer stefan.hauzer 17:41 01.09.2014

Re: ping pong

dok je Džimi Graham,to sve digao na viši nivo. Mislim,moram da te naučim nekim trivijama - bez kojih ne smeš da se pojaviš u društvu fanova nfl-a:)))docsumann docsumann 17:42 01.09.2014

Re: ping pong

drzura drzura 21:02 06.09.2014

Re: ping pong

AlexDunja AlexDunja 20:24 01.09.2014

nisam

ni pokušala da čitam,
to se i inače smatra za najbolji način blogovanja,
među posvećenima

samo da pozdravim saradnju,


( pesma je rendom, nikakve veze sa tekstom ili komentarima nema,
slušala mi se:))
razmisljam razmisljam 23:50 01.09.2014

Re: nisam

AlexDunja
ni pokušala da čitam,
to se i inače smatra za najbolji način blogovanja,
među posvećenima

samo da pozdravim saradnju,


Ја покушала. Најозбиљније.
Али одустала код ( чек да пребојим )... трећег пасуса ( не рачунајући слику, наравно ) и то не зато што је текст неуобичајено дугачак, већ стога што ич не разбирам. Па к'о велим, боље да признам да сам се трудила спрам могућности, те одустала, него да се фолирам да сам прочитала, па да ,,паднем'' на неком пропитивању из пређеног градива.

Какогод, користом прилику да махнем ( сасвим онако дунстерски ) двојцу заслужном за овај блог.

Дакле, мах, мах...


docsumann docsumann 04:37 02.09.2014

Re: nisam

Али одустала код ( чек да пребојим )... трећег пасуса ( не рачунајући слику, наравно )


ta slika vrlo slikovito pokazuje veliku disproporciju koncentracije timova na istočnoj i zapadnoj obali (strani).
nevjerovatno da jedan LA nema svoj nfl tim. ok, jedno vrijeme su Rajdersi tamo stanovali. bilo je to vrijeme ekspanzije gangsta repa ...

stefan.hauzer stefan.hauzer 09:04 02.09.2014

Re: nisam

samo da pozdravim saradnju,

:)

kažu da kad Sinsinati Bengals kvoterbek Endi Dalton krene u napad,čitav stadion viče ; dodaj EjDŽeju,dodaj EjDžeju! I tad Dalton baci loptu bilo gde i EjDŽej Grin je tamo i hvata je

i ta akcija se uglavnom završi tačdaunom...


stefan.hauzer stefan.hauzer 09:09 02.09.2014

Re: nisam

Дакле, мах, мах...

:)

bolje da ne pričam,šta se desi kada Muhamad Wilkerson mahne nekom kvoterbeku u ligi; aliii
mogu da pustim klip,čisto da vidiš kako to izgleda!
mah,mah
stefan.hauzer stefan.hauzer 09:21 02.09.2014

Re: nisam

ok, jedno vrijeme su Rajdersi tamo stanovali

inače,po nekoj anketi Rejdersi su proglašeni za najnepoželjniju destinaciju igrača u ligi. priča se da niko od zvezda ne želi da završi tamo. mOžda je povratak u LA - ponovo moguć? Ima tu nešto:)))
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:19 02.09.2014

Re: nisam

+ kad smo kod Ouklanda. Ovaj napad će biti zanimljivo gledati. Obratiti pažnju na Denariusa Moora. U predsezoni je toliko izdominirao Shermana. Ok,to je samo predsezona,ipak ovo je jedno neviđeno hvatanje,sa sve Shermanom na njemu :


(nisam našao bolji klip,pa preporučujem da se gleda utišan)
petargli petargli 20:59 01.09.2014

Go Patriots!

Vreme je za šesti Superbowl i četvrtu titulu!

P.S. Zaboravio si da spomeneš Chandler Jones-a (Patriots) koji se nameće da bude jedan od vodećih pass rusher-a u ligi. Moćni Vince se oporavio, tako da će odbrana da bude stub Patriots-a ove godine. Da ... klinci Thompkins i Dobson "narasli" imaće Brady puno opcija u napadu ...
docsumann docsumann 04:53 02.09.2014

Re: Go Patriots!

nisam još odlčio za koga ću da navijam ove godine. a zna se, tim za koga ja navijam - osvaja superbol
NNN NNN 08:37 02.09.2014

Re: Go Patriots!

onda za SF ili NO
(aj jednom za napadačku ekipu )
stefan.hauzer stefan.hauzer 09:14 02.09.2014

Re: Go Patriots!

Zaboravio si da spomeneš Chandler Jones-a

:) skroz! on je bukvalno izvukao defanzivnu liniju kada se povredio Vins. mene je iznenadio Buhanan - nisam očekivao da će tako dobro uskočiti u liniju.

+ Kolins ,lajnbeker, u plejofu je bio najbolji igrač tima.
stefan.hauzer stefan.hauzer 09:18 02.09.2014

Re: Go Patriots!

(aj jednom za napadačku ekipu )

mislim da SF,nema šanse. Više verujem u Nju Orlinz,pogotovo s ovim dodacima u odbrani koji ih pravi savršeno balansiranim timom - kao što su to Sijetl,SF,Patriote,Denver...

kao i uvek moj tim je Baltimor,ali igrač u kojeg najviše verujem je srećni Lak!

edit: pošto su Koltsi ,pre Indijanapolisa, bili stacionirani u Baltimoru...dopušteno mi je da imam dva tima
myredneckself myredneckself 09:46 02.09.2014

Re: Go Patriots!

Stef, pohvala za post, iako se ne razumem u taj fudbal.
Kad bih morala da budem na utakmici, živela bih za poluvreme i one njihove mini koncerte, sve čekajući...na primer Boss-a!Kad bi me pitali šta bih pre gledala, NFL ili sumo rvače - mrtva trka.
Ovde atmosfera i poluvreme, ovde one sumo tange...ne zna čovek šta bi pre.
stefan.hauzer stefan.hauzer 10:02 02.09.2014

Re: Go Patriots!

iako se ne razumem u taj fudbal.

prilično je lako! JJ Watt želi loptu; a ti si sasvim slučajno,jadnik kojem su je uvalili ... i moraš da se snalaziš:)
JJ Watt igra na poziciji defanzivnog enda,što znači da je on jedan od onih četiri ili pet grmalja koji se guraju na sredini i idu na to da uhvate ili izvrše pritisak na kvoterbeka i to je ,mrns, odbrana protiv pas raša.

pošto kvoterbek je igrač,koji organizuje igru u napadu i može da baci loptu *pas ili da doda raninbeku *raš

petargli petargli 11:43 02.09.2014

Re: Go Patriots!

Jadeveon Clowney - Houston ga je draftovao kao prvog pick-a. Covek je zver! Videcemo kako ce da funkcionise u tandemu sa JJ Watt-om.
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:11 02.09.2014

Re: Go Patriots!

Jadeveon Clowney

teško ga je čuvati u igri 1na1,pošto ne verujem da će neko smeti da udvaja i njega i JJ Wata u istom trenutku - tako da će tu da gruva. čuvanje pasa mu je lošije
loše ceni putanju i let lopte

par puta je ispadao kao amater u predsezoni i taj segment igre mora da popravi.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 12:28 02.09.2014

Re: Go Patriots!

par puta je ispadao kao amater u predsezoni i taj segment igre mora da popravi.

def mora da popravi.

(smajli njake, ali je zauzeo pozu, dok ga ne provale :)
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:46 02.09.2014

Re: Go Patriots!

def mora da popravi.

(smajli njake, ali je zauzeo pozu, dok ga ne provale :)bladerunner92 bladerunner92 12:47 02.09.2014

Re: Go Patriots!

BebaOdLonchara
def mora da popravi.a moze Stef za autorsku ali da me neko pitao o cemu bi on pisao ja bih se kladila u sve -- o muzici-- i tako bih strasno izgubila , kad vidi ti ovo (nisam citala malo sam pocela,mrzi me)
u pravu si Docs u vezi onoga na sta se "furaju crni igraci"


stefan.hauzer stefan.hauzer 13:03 02.09.2014

Re: Go Patriots!

o muzici

zamisli tek,koliko bi to bio dugačak tekst; ako sam se ovde razvezao


myredneckself myredneckself 14:24 02.09.2014

Re: Go Patriots!

stefan.hauzer
iako se ne razumem u taj fudbal.

prilično je lako! JJ Watt želi loptu; a ti si sasvim slučajno,jadnik kojem su je uvalili ... i moraš da se snalaziš:)
JJ Watt igra na poziciji defanzivnog enda,što znači da je on jedan od onih četiri ili pet grmalja koji se guraju na sredini i idu na to da uhvate ili izvrše pritisak na kvoterbeka i to je ,mrns, odbrana protiv pas raša.

pošto kvoterbek je igrač,koji organizuje igru u napadu i može da baci loptu *pas ili da doda raninbeku *raš


Mmmm... tek sad mi je jasno, što ne kažeš, čoveče?!
docsumann docsumann 04:36 03.09.2014

Re: Go Patriots!

Jadeveon Clowney - Houston ga je draftovao kao prvog pick-a. Covek je zver!

podsjeća na Lorens Tejlora. naročito one parade na raning bekove.

guglao sam malo o njemu - sadržajan tekst.
izuzetno brz za 196cmm i 120kg, 4,53 na 40 jardi, ali samo 21 ponavljanje na benču sa 100kg
fizika mu je izuzetna, dalje bumo videli ...
mirelarado mirelarado 11:58 03.09.2014

Re: Go Patriots!

stefan.hauzer
iako se ne razumem u taj fudbal.

prilično je lako! JJ Watt želi loptu; a ti si sasvim slučajno,jadnik kojem su je uvalili ... i moraš da se snalaziš:)
JJ Watt igra na poziciji defanzivnog enda,što znači da je on jedan od onih četiri ili pet grmalja koji se guraju na sredini i idu na to da uhvate ili izvrše pritisak na kvoterbeka i to je ,mrns, odbrana protiv pas raša.

pošto kvoterbek je igrač,koji organizuje igru u napadu i može da baci loptu *pas ili da doda raninbeku *rašПросто к'о пасуљ, нема шта.

Ипак, леп блог.mona.liza mona.liza 18:10 03.09.2014

Re: Go Patriots!


petargli
20:59 01.09.2014 / *novo
Go Patriots!
Vreme je za šesti Superbowl i četvrtu titulu!

sad si mi se stvarno zamerio
kao simpatizeru distaknem SEAHAWKS, da doc malo I njih uzme u obzir pri odlucivanju za koga ce da navija...
stefane lep blog
docsumann docsumann 18:19 03.09.2014

Re: Go Patriots!

kao simpatizeru distaknem SEAHAWKS, da doc malo I njih uzme u obzir pri odlucivanju za koga ce da navija


za njih sam navijao prošle sezone
mona.liza mona.liza 18:44 03.09.2014

Re: Go Patriots!

uf odlanulo mi sto nisi rekao "za njih sam vec navijao" ..znaci ima nade da ces i ove
stefan.hauzer stefan.hauzer 19:13 03.09.2014

Re: Go Patriots!

Просто к'о пасуљ, нема шта.

stoposto! a zamisli,nisam ni počeo o ofanzivnoj liniji:)


stefan.hauzer stefan.hauzer 19:18 03.09.2014

Re: Go Patriots!

lep blog

lep je i bloger
docsumann docsumann 19:25 03.09.2014

Re: Go Patriots!

a zamisli,nisam ni počeo o ofanzivnoj liniji:)


Lari Alen drži nfl rekord u benč presu od nekih 307kg!
docsumann docsumann 19:28 03.09.2014

Re: Go Patriots!

a zamisli,nisam ni počeo o ofanzivnoj liniji:)stefan.hauzer stefan.hauzer 19:38 03.09.2014

Re: Go Patriots!

od nekih 307kg

hju, ja sam jutros podigao neki betonski blog - težak osamdesetkilograma i trenutno sam ušinut od bolova

tako mi i treba,kad hoću da budem ko pajić; uradi sam majstor.


:)
stefan.hauzer stefan.hauzer 19:42 03.09.2014

Re: Go Patriots!

+ samo da primetim,kako su ukinuli čitav youtube nalog - sa kojeg sam kačio linkove na ovom blogu. ima tu nešto,osetio sam ko će biti glavne zvezde ove godine:)
mona.liza mona.liza 19:45 03.09.2014

Re: Go Patriots!

stefan.hauzer
lep blog

lep je i bloger

Od kad citam.....videla sam da jesi:))stefan.hauzer stefan.hauzer 19:49 03.09.2014

Re: Go Patriots!

:))) well I am a waste of space
no natural grace


_______
()
blogovatelj blogovatelj 21:28 03.09.2014

Re: Go Patriots!

betonski blog


Mora da je bilo teško za podneti.
Znam po sebi kad se zajebem pa kliknem na ostvarenja blogera Jakovljevića i Bekana.
Gospodja Klara Gospodja Klara 22:29 03.09.2014

Re: Go Patriots!

Просто к'о пасуљ, нема шта.


Do sada sam mislila da samo M. Novković može (ono kad pusti da mu misao poleti) da učini da se osetim kao intelektualno inferioran organizam. Ok, i nsarski.

Momci, dajte nešto jednostavnije za nas proste (ili bar malo dmt-a da shvatimo taj nfl).
mona.liza mona.liza 03:20 04.09.2014

Re: Go Patriots!

ofanzivnoj liniji

nije samo to vazno
ja bih volela malo vise objasnjenja o defense

EDIT: "seahawks begin guest to repeat as super bowl champions"...jedva cekam da ako se i doc odluci:))
mona.liza mona.liza 04:36 04.09.2014

Re: Go Patriots!

well I am a waste of space
no natural grace

well I fully disagree
docsumann docsumann 05:01 04.09.2014

Re: Go Patriots!

"seahawks begin guest to repeat as super bowl champions"...jedva cekam da ako se i doc odluci:))


pošto nemam neku naročitu inspiraciju (dok ne odgledam koju tekmu) zasada sam vjeran sihoksima
mona.liza mona.liza 05:33 04.09.2014

Re: Go Patriots!

vjeran sihoksima


stefan.hauzer stefan.hauzer 11:18 04.09.2014

Re: Go Patriots!

(ili bar malo dmt-a da shvatimo taj nfl)

:)

ok,sve što treba da zna jedan trkač u nfl-u je to
ne dozvoli da te uhvate gromade

poput haloti ngate*!______
* najgraciozniji čovek na svetu
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:22 04.09.2014

Re: Go Patriots!

vjeran sihoksima

veran odbrani! kao što je 'tripl n' već primetio,bežiš od napadačkih timova ...koji si ziheraš:) u redu,ne verujem,da iglsi mogu da osvoje superbol - ali njihov napad ako trepneš,već si propustio.
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:30 04.09.2014

Re: Go Patriots!

betonski blog

do đavola,tu je trebalo da piše betonski blok! izgleda da sam - samsebe - sjebao ovim blogom:)

docsumann docsumann 14:54 04.09.2014

Re: Go Patriots!

najgraciozniji čovek na svetuangie01 angie01 12:26 02.09.2014

nista te nisam razumela,

to, koliko sam izdrzala, a trudila sam se,...inace, odlican blog, predlazem hauzera za autorsku,

stefan.hauzer stefan.hauzer 12:38 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

:)

onda da objasnim pojam sekundarija.

to je "zadnji" deo odbrane ili "treća linija"
dve prve su defanzivna i linija lajnbekera.

defanzivna su oni grmalji što se guraju,a lajnbekeri su druga linija ,ona pokretna, koja brani ili igru trčanjem ili igru pasom (zavisi od toga kako je protivnik organizovao napad) ili kada se odbrana organizuje na blitz idu direktno na obaranje kvoterbeka.

sekundari je treća linija,koja uglavnom štiti protivničke hvatače da ne uhvate pas,igrači u sekundariju su kornerbekovi i sejftiji. pozicija sejftija je nešto najsličnije štoperu ili kako ga je mancini nazvao - najdoski

lopta i može da prođe,ali igrač ne sme.

kornerbek je tipičan bek u fudbalu ili soceru kako ga zovu ameri.

angie01 angie01 12:51 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

onda da objasnim


hvala ti puno, mnogo mi znaci,...


bladerunner92 bladerunner92 12:56 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,


angie01
hvala ti puno, mnogo mi znaci,...
crkoh od smeha od ovog bloga
angie01 angie01 12:58 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

crkoh od smeha od ovog bloga


jedan je stef!
bladerunner92 bladerunner92 13:02 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

al sve dosle cice da komentarisu i sve se ono bas razumeju u NFL

jedan je stef!

jeste stvarno
stefan.hauzer stefan.hauzer 13:12 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

:)))) hvala devojke,divne ste

al sve dosle cice da komentarisu i sve se ono bas razumeju u NFL
angie01 angie01 13:13 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

i sve se ono bas razumeju u NFL


izvini- ja sam uredno priznala sve slabosti!
stefan.hauzer stefan.hauzer 13:20 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

uredno priznala sve slabosti!
bladerunner92 bladerunner92 13:39 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

izvini- ja sam uredno priznala sve slabosti!ja ne priznajem nista!

evo Stef za mali predah - nasla sam samo ove kaubojke

stefan.hauzer stefan.hauzer 15:04 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

nasla sam samo ove kaubojke

:) kad smo kod toga,jedan bend iz teksasa je izdao novi album; šta znam, nije loš


docsumann docsumann 15:11 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

sekundari je treća linija


samo ti ime kaže

mada, ok, za prve dva ešalona odbrane je jasno - lajnmeni su krupni momci u (prvoj) linijidesno je odbrana, lievo napad.


iza linijaša, logično, slijede - lajnbekeri

e, to su najopaki momci u igri. snaga, eksplozivnost, žestina... u amerikama kad žele da kažu da je neko snažne građe, obično naglase da je građen ko lajnbeker.

stefan.hauzer stefan.hauzer 15:23 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

to su najopaki momci u igri.
stefan.hauzer stefan.hauzer 15:29 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

samo ti ime kaže

:))) lako je meni kada znam,da je to odbrana u dubini.

ali bojao sam se da endži ne zakači u nedelju, u sedam ,na tv areni, ,neku utakmicu i ne zameni lajnbekere sa sekundarijem

pa mi je najlakše bilo objasniti u pojmu "tri linije"
angie01 angie01 15:53 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

ali bojao sam se da endži ne zakači u nedelju, u sedam ,na tv areni


endzi nedeljom u sedam, moze samo da zemeni hajneken za badvajzer u laganiniju,...al ti briznost svakako racunam:).

ps- arenu mogu slobodno da mi skrembluju!...kod mene egzistira jedino sto je u paketu sa HBO.
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:18 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

zemeni hajneken za badvajzer

badvajzer je prava stvar,pogotovo što se uvozi

a ne,kao hajniken,puni u mb pivari.
angie01 angie01 16:21 02.09.2014

Re: nista te nisam razumela,

badvajzer je prava stvar,
ko mleko!:)
chedimir chedimir 23:43 04.09.2014

blok(g) je truba ...

nije objashnjeno najvazhnije od svih pitanja ''shta u stvari znachi Omaha" ? I to na 2 sata pred kick of
stefan.hauzer stefan.hauzer 00:02 05.09.2014

Re: blok(g) je truba ...

to sem Pejtona,niko ne zna:) uh,sad sam se probudio i lagano se spremam za kick of
blogovatelj blogovatelj 06:32 05.09.2014

Re: blok(g) je truba ...

najvazhnije


Kakav speling!
Je li, a kako ste vi što pišete serglish pravopisom odlučili da vam slovo ž bude napisano kao zh? Mislim, to nit ima u srpskom, nit u engleskom.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:36 05.09.2014

Re: blok(g) je truba ...

Je li, a kako ste vi što pišete serglish pravopisom odlučili da vam slovo ž bude napisano kao zh? Mislim, to nit ima u srpskom, nit u engleskom.

http://en.wikipedia.org/wiki/Zhe_%28Cyrillic%29
stefan.hauzer stefan.hauzer 10:11 06.09.2014

Re: blok(g) je truba ...

koji šah mat,jebote . BoL(i) dominiraš kao Ndamukong Suh


BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:15 06.09.2014

Re: blok(g) je truba ...

BoL(i) dominiraš kao Ndamukong Sustefan.hauzer stefan.hauzer 11:52 07.09.2014

Re: blok(g) je truba ...

to je konstruktivan prilaz temi,guglalo se :)


______
ovo je među nfl fanaticima poznato i kao superman touchdown
chedimir chedimir 04:26 05.09.2014

destruction in ...

...Seattle
stefan.hauzer stefan.hauzer 08:43 05.09.2014

Re: destruction in ...

onaj Maršon Linč i njegov beast mode su nezaustavljivi i ove godine. Sihoksi moćni,moooćni
mona.liza mona.liza 05:12 05.09.2014

Blue Thunder

Seahawks

P.S. Dosadna sam znam:)....al' ne mogu da odolim (36-16....)
malo radost da podelim:))

stefan.hauzer stefan.hauzer 08:46 05.09.2014

Re: Blue Thunder

Dosadna sam znam:)

kao Avril sinoć na Aronu Rdodžersu:))) bukvalno ga je pojeo ,tj. sinoć je sijetlov pas raš bio jači od sekundarija - nema šta,oni su s godinama sve jači i jači kao tim!
AlexDunja AlexDunja 11:01 05.09.2014

e, hauzer,

stefan.hauzer stefan.hauzer 11:30 05.09.2014

Re: e, hauzer,

:) pa dobro,sijetlova odbrana je opet učinila utakmicu nezanimljivom - aliii

emisija 'nfl kick of' je bila izvanredna
jasnaz jasnaz 15:27 05.09.2014

американизујете: само вас гледам!stefan.hauzer stefan.hauzer 16:06 05.09.2014

Re: американизујете: само вас гледам!busted! ali duša je slovenska

Atomski mrav Atomski mrav 23:41 06.09.2014

Re: американизујете: само вас гледам!

stefan.hauzer stefan.hauzer 14:05 07.09.2014

Re: американизујете: само вас гледам!alex 'četiri ocila' smith
docsumann docsumann 16:28 07.09.2014

Re: американизујете: само вас гледам!

alex 'četiri ocila' smith


saša kovač
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:41 07.09.2014

Re: американизујете: само вас гледам!

ne znam gde udaram.

košarka protiv grka,sjajna tekma - za 20-ak minuta počinje nfl redzone,posle fudbal protiv francuza... dobra nedelja; šteta što je sutra radni dan:)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana