2021-12-04 16:49:57
Ekologija| Gost autor| Kultura| Lingvistika| Život

Киоск

mirelarado RSS / 04.12.2021. u 17:49

 Имам част и задовољство да пружим гостопримство уваженом блогоколеги Шмуу.

~~~~~~~~~~

 

 

Добар дан! Молим вас, две паклице сарајевске Дрине!

novine-kiosk.jpg

 

 

 

Част ми је што сам у прилици да објавим занимљив чланак нашег блогоколеге Шмуа, одраније познатог читаоцима овдашњим. :)  

https://www.youtube.com/watch?v=2booy9cMBE0

 

     Поводом стогодишњице рођења Федерика Фелинија

images?q=tbn:ANd9GcQuXp8TpfbR1mCnTZubUYDjENAKMRnUmwpcfi-0cn0Fj8O5gctUeA&s 

     Шта рећи о овом славном, генијалном редитељу, чије је филмско стваралаштво награђивано најпрестижнијим наградама, изучавано на филмским академијама широм света, о којем синеасти и критичари и данас пишу, а да већ није речено? Био је песник у филмском свету, његови филмови највише су налик сновима, на махове кошмарним, на махове карикатуралним, често комичним, увек помало сетним. Његова култна остварења, као што су Улица, Дангубе,Кабиријине ноћи, Осам и по, Сладак живот, Амаркорд (Сећам се)... и данас имају своју публику.

 

 

 

 

 

 
2016-02-20 09:41:51
In memoriam| Na današnji dan

Neumoljivo klatno

mirelarado RSS / 20.02.2016. u 10:41

     Jurošnja vest o smrti Umberta Eka zatekla me je, kako se to obično kaže, potpuno nespremnu. Poslednjih godina, pa i meseci, bio je toliko aktivan, objavljivao knjige i pisao za svoje redovne novinske rubrike, kao da je žurio da što više započetih poslova (a bilo ih je na pretek!) obavi. Nadala sam se da će još dugo biti među nama, da će biti još seminara na kojima ćemo mu mi, njegovi prevodioci, predočavati na kakvim smo slatkim mukama dok prevodimo njegove tekstove...

 

 images?q=tbn:ANd9GcQoXjA9jdNMnok8_Kud4RxZ3K2kPLhGgZ70LFlbq-l5P_qjUXX1

 

Čokoladni poljupci, angorski šalovi, ljubav i strasti

images?q=tbn:ANd9GcQQRtXXIlonztpDS-T_KCNaxeHzrdP5wfE-IVpcWNrhtBdjEHGj 

      U svakoj generaciji postoje ljudi kao predodređeni da nadrastu i sredinu i vreme u kojem žive. Luiza Spanjoli bila je jedna od takvih ličnosti. Rodila se davne 1877. godine , u siromašnoj porodici prodavca ribe, u Peruđi, gradu u tada nerazvijenoj regiji središnje Italije - Umbriji.

 


 

     За савремену Венецију гондола представља, поред Трга и цркве Светог Марка, најзначајнији симбол града, а сваки амерички туриста који држи до себе, обрадоваће своју изабраницу романтичном пловидбом по Каналу Гранде, док распевани гондолијер весла и изводи сладуњаве серенаде. Они сиромашнији, а кичу наклоњени, купиће украсни модел гондоле, која се окреће и свира...

 
2014-08-02 15:36:26
Budućnost| Ekologija| Literatura| Planeta

Šta nam se ovo događa?

mirelarado RSS / 02.08.2014. u 16:36

     Баш као и готово сваки дан овога пролећа и лета (?) утрчала сам у кућу како бих се склонила од наступајућег невремена. И сетила сам се једне хумористичко-сатиричне приче написане пре петнаестак година. Стефано Бени се, тада, као и сваки добар писац шаљивих прича, обилато служио хиперболом, која данас и не делује као преувеличавање.

 

Могућни свет наратива јесте једини универзум у којем можемо да будемо апсолутно сигурни у нешто, јер нам пружа веома јасну представу о Истини. У овом нашем свету, који врви од погрешака и легенди, од сумњивих историјских података и лажних вести, апсолутно тачно јесте јединo оно што је истинито колико и чињеница да је Супермен Кларк Кент. Све остало може се довести у питање."

 
2013-04-01 17:41:48
Literatura| Mediji| Zabava| Život

Muke po e-booku

mirelarado RSS / 01.04.2013. u 18:41

      Poznato je da hartija sve trpi. A kako li je tek onome što u našoj svakodnevnoj komunikaciji već uveliko zamenjuje hartiju? Kad jedan od rodonačelnika postmodernizma odluči da se stavi u kožu elektronske knjige, kalambur je neminovan...

 

     Stefano Roberto Belizari nije samo italijanski pop muzičar, osnivač i vođa sastava Elio e le storie tese, već i pisac šaljivih i satiričnih kratkih priča. Iz njegove najuspešnije zbirke, Centimetropolitanske bajke, odabrala sam tri priče, po mom mišljenju, dopadljive.

 

mirelarado

mirelarado
Datum rоđenja:  - Pol:  Ženski Član od:  11.07.2008 VIP izbora:  84 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana