Moj grad

Pranje slavijske fontane

Đorđe Bobić RSS / 16.03.2018. u 10:45

Atak noćni na slavijsku fontanu a ima i filmić na netu gde se atakeri nasilni vide kako deluju, ubacuju deterdžent u fontanu što joj svakako može omesti rad, ono prskanje vode uz muziku a sve u raznim bojama. Onda onaj dužnosnik što obnaša dužnost gradskog menadžera kaže da je to sabotaža od „onih“ što su protiv napretka a mogao je da smisli i neku drugu rečenicu a ne da ponavlja i imitira glavnog naprednjaka što već neku godinu unapređuje grad za dobrobit građana kao što je slučaj i sa fontanom a kada je sreća građana u pitanju cena nije upitna. Za gradskog menadžera a i ostale iz tog serkla svaka 

prilika je dobra da se ocrne oni što ne misle kao on i oni koje on zastupa mada je u svojoj karijeri ranije bio naklonjen i nekim drugim opcijama, sada njemu sasvim stranim i protivnim. Dakle, gledam filmić sa kamere koja prilježno beleži događaje oko slavijske fontane i vidim dva momka u okrilju noćne polutame, jedan očito natočen alkoholnom supstancom kako ubacuje to sredstvo za pranje u vodu balansirajući na ivici onog fontanijskog lavora 

 a drugi pokušava da ga odvede otuda i tako sve liči na lakrdiju mengupsku i idiotsku i nikako da pohvatam vezu ova dva građanina što zagađuju sa organizovanim neprijateljima napretka u razvoju grada a za koje dužnosnik kaže da koriste svaku priliku ne bi li napredna ostvarenja unazadili i tako to.

 A opet gledajući filmić vidim da njihova zagađivačka neprijateljska akcija potaknuta od strane rečenih neprijatelja napretka, „onih“, traje podosta vremena, ništa nije delovalo kao na brzaka i gde je ta komunalna policija da ih odvede na trežnjenje u Padinjak jer evo proleće pristiže pa malo rada na nekoj njivi ili povrtnjaku bi bio koristan i njima i gradu. Svakako nije lepo da se u slavijsku fontanu baca perilo i muti građanima doživljaj gledanja atrakcije koja košta milion ili dva eura i to treba osuditi ali istovremeno ne treba preskočiti činjenicu da nema te količine periva koja može oprati utisak razbarušene kič skalamerije, na silu i bahato ubačenog urbanog detalja na sred Slavije i učiniti je ugodnim i pihvatljivim gradskim sadržajem.        

Atačmenti

Tagovi



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

eloy eloy 11:26 16.03.2018

Spomenik ili ...


istovremeno ne treba preskočiti činjenicu da nema te količine periva koja može oprati utisak razbarušene kič skalamerije, na silu i bahato ubačenog urbanog detalja



Srbljanović :

Dok vi diskutujete o Vučiču, Vesiću, vajarskoj estetici, položaju spomenika i njegovom izgledu i zašto nije lep kao na groblju, promiču vam bitne stvari, Srbi moji - poručila je ona u tekstu na sajtu "Peščanika".


Vlada Srbije izdvojila je danas oko 110.000 evra za podizanje spomenika dr Zoranu Đinđiću, provom demokratskom premijeru Srbije, koji je ubijen na današnji dan pre 15. godina ispred zgrade Vlade.


110 000 eura nam nisu promakli svakako kao bitna stvar. Samo je pitanje definicije ,,bitnoće,, bar kad je cena u pitanju.
Da ne grešim dušu možda ta ,,NASA,, tehnološka skalamerija ( ne naŠa ) i košta toliko bem li ga.



PS ovo se bar neće prati deterdžentom.Može da napravi kuršlus.


PS 2 ovo je već mnogo primerenije




nask nask 23:07 16.03.2018

Re: Spomenik ili ...

110 000 eura


Toliko će da košta pravljenje ovog amblema streličarskog udruženja?
eloy eloy 00:59 17.03.2018

Re: Spomenik ili ...

Toliko će da košta pravljenje ovog amblema streličarskog udruženja?


Kažu vlada izdvojila - a kolko košta tko bi ga znao. Možda i poskupi u međuvremenu.
nask nask 01:18 17.03.2018

Re: Spomenik ili ...

Iskreno, nemam pojma koliko koštaju spomenici. Samo mi je, onako na prvu loptu, bilo u jeee, stvarno?

I samo da ne završi ovako



Već sam kačio, izvinjavam se.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana