Eksperimenti u blogovanju| Gost autor| Literatura

GLAD

horheakimov RSS / 11.04.2018. u 16:19

gošća autorka: Radmila Ercegovac 

 

  Bio je kraj sveta i vladala je velika glad. Njih dvoje su bili potpuno sami i gotovo hermetički zatvoreni u toj kolibi već više od nekoliko dana. Nisu znali kakvo je stanje napolju, ali pretpostavljali su da je i ono malo preživelih u međuvremenu pomrlo. Tih dana svuda po selima i gradovima zavladala je glad.

glad.jpg 

autorka fotografije: Nina Đurđević

Ta glad je bila ispočetka nepredvidiva, kasnije snažna, a još kasnije smrtonosna. Znali su za nju i njih dvoje i nijednog trenutka nisu gajili nikakve nade da će preživeti. Bili su poslednji ljudi na planeti, znali su to njih dvoje. Svoje poslednje dane nisu proveli u iščekivanju i mirenju sa stvarima, već u grozničavom razmišljanju kako što lakše i što dostojanstvenije da odu. Mislili su to svako za sebe, naravno, i nisu jedno drugom pokazivali očigledne, tako prepoznatljive znake gladi.

No, ona se prva odala. Usne su joj krajem nedelje poplavele, donja je malo počela da visi gotovo neprirodno, ruke i noge su joj drhtale (sve češće se saplitala u prolazu), a i misli su joj bile zbrkane, rečenice nepovezane. On je osećao isto, samo manjim intezitetom. Početkom nedelje video je u njenim očima onaj ludački, neprirodan sjaj, a i očnajci su joj se dijabolično sijali u mraku. Tanke usne krivile bi se u bizarnu grimansu svaki put kada bi pred njenim očima sevnuli njegova mršava butina, utanjeni torzo ili parče debelog mesa. Bila je to glad, ona zbog koje se poludi i umre. Tu nije bilo šanse da se pregladni i zaboravi.

Početkom iduće nedelje shvatio je da su oboje na izmaku snage i da treba nešto da  učini. Pustio ju je da mu priđe i nije ništa rekao. Ona je samo zagrizla. Ukus ljudskog mesa u ustima i lepljivost krvi nisu stvari posle kojih će biti ista žena. Zagrizla ga je na nekoliko mesta a onda počela da žvaće. Imao je jak i ipak nepoznat ukus u njenim ustima.

Potom je on zagrizao nju. Jeli su jedno drugo polako i sistematično kako su uostalom činili svih ovih godina, kako to ljubavnici sve vreme čine. Kada su završili ništa nije ostalo od ovog sveta.

Onda se desilo nešto drugo iz čega je sve počelo.

 

 



Komentari (7)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

horheakimov horheakimov 16:29 11.04.2018

alternate take

Черевићан Черевићан 21:16 11.04.2018

dijabolični sjaj mraka,

od koga je sve i počelo

телесна глад атак је на здравље
има трајање,а потом се рикне,
глад духовна (за више сазнања)
на њу се човек временом свикне
kick68 kick68 21:55 11.04.2018

.

Najneprijatnija knjiga ikad:

Boli, to je tacno:)

Pozdrav za goscu.
anfieldroad anfieldroad 23:50 11.04.2018

ko ne proba taj i ne zna



Ljudski obraščići računaju se u delikates robu. Belo meso oko guze takođe.

Ko to nije probao, nema pravo da diskutuje o temi.


pozdrav gošći.
martin_krpan martin_krpan 07:14 12.04.2018

Re: ko ne proba taj i ne zna

U krugu oka, ispod nervozne kože uvek budna je glad.

Meni jedna od omiljenih i sigurno jedna od mračnijih.

nask nask 11:23 12.04.2018

Svako svoju glad nosi

horheakimov horheakimov 21:03 17.04.2018

i još jedna glad za kraj

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana