In memoriam

The Real Thing

Spiridon RSS / 23.10.2019. u 18:44

 


Moris je juce razmisljao - da li se covek zaista odmori kad umre? Da li je smrt spasenje? Jeste za nekoga ko nije bio drkadzija, pomisli Moris i povuce jedan debeo duvanski dim. A eto danas, gle sudbine, svet je napustio jedan poznanik. Dobar dasa. Slikar, svestan opste nepravde ali ne i jedan od onih koji se mire sa tim. Sreckovic, pomisli Moris. Nije bio pička kao ja. Pateticni, dobrodrzeci  uobrazenko. A voleo ga je taj slikar. I Moris njega. Zeleo je jednog dana da ga poseti u tom njegovom gradicu na jugu i da zajedno zapale dzonglu i da iskuliraju u tisini. Smrt ih je preduhitrila. Moracu jos mnogo da radim na sebi da bi se sreo sa slikarem, razmisljao je Moris, jer tamo gde je slikar otisao nije lako doći. To treba da se zasluzi. Tu Morisovi pateticni tekstovi i ostale kerefeke nece pomoci. Ostace mu samo da veruje. 

 

 



Komentari (9)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

gavros gavros 18:52 23.10.2019

Džongla

Sjajan izraz, prvi put čujem
Spiridon Spiridon 19:01 23.10.2019

Re: Džongla

gavros
Sjajan izraz, prvi put čujem


Kraljevacki
gavros gavros 20:08 23.10.2019

Re: Džongla

Sad već tradicionalno motam džonglu isključivo na Novu godinu, onako u prazničnom raspoloženju, ništa između. Pokvario bih tradiciju recimo da me Docs pozove na jednu DMT sesiju, to bih, vrlo rado.
tasadebeli tasadebeli 19:10 23.10.2019

...

Мислим да сам познавао неког Мориса. Можда и више њих са тим именом...



angie01 angie01 19:58 23.10.2019

hebiga,

zivot vozi svojim putem.



.....................

Now I understand
What you tried to say to me
And how you suffered for your sanity
And how you tried to set them free
They would not listen, they did not know how
Perhaps they'll listen now
AlexDunja AlexDunja 23:29 23.10.2019

mir mu duši

Черевићан Черевићан 09:46 24.10.2019

consensus tacitus

Da li je smrt spasenje?

недореци смрти су мамљиви
где'с живота денe енергија ?,
умни давно одговор смислише
отуд Цркве ........отуд религија
ecce-florian ecce-florian 14:55 24.10.2019

wild thing


dragoljub dinic <dinicdragoljub@gmail.com>
30 Jul 2009, 22:17


to me




Translate message
Turn off for: Croatian
Pakao - Teorija

Ovo je navodno istinit događaj i odgovor na testu iz hemije na Univerzitetu u Beogradu. Odgovor jednog od studenata je bio toliko maštovit, da je profesor odlučio da ga podeli sa svojim kolegama preko interneta.

Pitanje: "Da li je Pakao egzoterman (predaje toplotu) ili endoterman (absorbuje toplotu)?"

Većina studenata je napisala svoje pretpostavke na osnovu Bojlovog zakona (gasovi se hlade kad se šire i zagrevaju kad se skupljaju) ili neku drugu varijantu... Jedan od studenata je napisao sledeće:

"Prvo, treba da znamo kako se zapremina Pakla menja sa vremenom. Dakle, treba
nam stopa rasta broja duša koje u Pakao ulaze i onih koje iz njega
izlaze. Smatram da odmah možemo pretpostaviti da duša koja jednom uđe u Pakao više iz njega ne izlazi. Znači, broj duša se povećava. Da bismo dobili predstavu o tome koliko je u Paklu duša, osvrnimo se na različite vere koje danas postoje na svetu. Većina tih vera tvrdi, da onaj ko nije pripadnik baš te određene veroispovesti ide u Pakao. Dakle, zaključak je da će sve duše završiti u Paklu. Ako tome dodamo odnos nataliteta i mortaliteta, možemo očekivati da broj duša eksponencijalno raste. Obratimo pažnju na odnos promene zapremine Pakla prema broju pristiglih duša, jer prema Bojlovom zakonu, za zadržavanje istog pritiska i toplote zapremina mora rasti proporcionalno sa brojem pristiglih duša.

To nam pruža dve mogućnosti:

1) Ako se zapremina Pakla povećava manje od potrebnog prosečnog broja duša koje stignu u Pakao, toplota i pritisak Pakla će toliko porasti da će Pakao eksplodirati.

2) Ako se Pakao širi brže od proseka koji mu je potreban da primi sve duše, toplota i pritisak će toliko opasti da će se Pakao smrznuti.

Koja od mogućnosti je ispravna?

Ako uzmemo u obzir izjavu, koju je kategorički dala Milica sa četvrte godine, a koja glasi: "Pre će se Pakao smrznuti nego što ću ja sa tobom da spavam" i činjenicu da je sa mnom spavala juče, mora biti ispravna teorija broj 2, dakle Pakao je sigurno egzoterman i smrznuo se.

Zaključak ovog izlaganja je, da ako je Pakao smrznut, ne prima više duše i preostalo je samo Nebo, što je dokaz postojanja Boga, a to objašnjava i zašto je Milica sinoć vikala "Ah moj Bože!"

Ovaj student tehnologije je jedini dobio 10 poena.


mlekac mlekac 16:18 24.10.2019

Od juče

Pokušavam da pronađem prave reči, ali, one negde beže i kriju se.
Ne želim patetiku, nikad je nisam volela, a nije ni drugar. Ostaje mi samo da popušim cigaru, popijem piće i u mislima se još jednom pozdravim s njim...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana