Eksperimenti u blogovanju| Literatura| Život

PORICANJE STVARNOSTI (2/11)

horheakimov RSS / 19.02.2020. u 21:09

 Vinsent 

            Tako sam jednom pukao od smeha kada me je jedna drugarica/bivša devojka upoznala sa Vinsentom Šojićem. Lik me je verovatno instant zamrzeo. Odličan slikar. Sin kamiondžije koji je emigrirao u Kanadu. Na pola te žurke hteo sam da odem kući.

            Poslednje tri godine živim u centru. U leto sve vrvi od turista. U zgradi je hostel. Oni tu žive nekoliko dana pa odu. Ne želim komplikacije. Nikada nikoga ne bih prebio. Dobro, sebe ponekad. Nemam što se kaže nacionalni sentiment. Ali imam sentiment.

            Hodnici odzvanjaju kao da smo u praznoj bolnici. Čujem povremeno kako ih spopadaju, sadisti prokleti. Mene nikada ne pomešaju sa strancem ali jedva čekam. Kada me ushićeno pitaju domicilni radoznalci ’Where are you from?’ spremam se da kažem: I’m from… Sick.

 

            Gledam Vinsentove radove i zamišljam kako postaju oficijalni lek, medicinae officinalis. Odeš u apoteku i dobiješ na recept slike u formatu razglednice koje možeš da koristiš više puta. Sredom i subotom popust, ako imaš lojaliti karticu.

            Iza pulta, pa iza apotekarke sa sređenim noktima, pa iza najveće police, u pozadinskom odeljenju prodavnice lekova, nalazi se moja životna priča, skrivena u spiskovima neželjenih efekata, kontraindikacija i datumima isteka roka.

            Nemam snage. Nemam vremena. Napravio sam si piće, pola otrov, pola voda iz Prolom banje. Slažem sebe. Prozrem laž. Zabrinut sam. Siguran sam da sam se potrudio. Pitam se da li sam dovoljno dobar? Pitam se da li sam uopšte loš? Neko se dole raduje, dobija na kocki. Neko drugi zove pandure. Naježim se. Odnose me. Možda tamo sve prestane. Sutra imam obaveze. Budućnost obećava. Spiskam je za dan. Zaćutim opet. Nemam više šta da kažem. Treba biti iskren prema sebi. In-to-ksi-ka-ci-ja, mislim da se tako kaže. Čini mi se da sada lakše zaspim. Zabavno je, na pola hoću da odem kući. Na putu ka vratima srušim mašinu koja pravi buku. Čujem sirene.

 

nastaviće se... 



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Черевићан Черевићан 23:56 19.02.2020

Pitam se

da li prozrete laž

живот нам је цео на лажи базиран
јер без ње би ....био баш огољен,
успешност је лаж с'истином вагат'
да би те ценили a бив'о и вољен

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana