Porodica

Један уобичајени радни дан у ординацији

omega68 RSS / 23.10.2020. u 22:03

Више није могао да се сети око чега су се последњи пут посвађали. Све чешће му се то догађало - брзо би заборављао узрок сваки пут све жешћих свађа,  а то га је ужасно нервирало. Зар је могуће да смо достигли толики степен хиперинфлације наших сукоба да их и не узимамо за озбиљно, питао се. Хм, сетио се инфлације динара крајем деведест треће године и одједном му постаде  смешно што је  поистоветио новчанице, са сваки пут више нула, и жестоке размене речи на граници физичког насиља. Са друге стране Дејану  је било тужно што се онаква љубав и у исто време дугогодишња сирова страст претворила у борбу на живот и смрт коју и деца већ желе да прекину, по било какву цену

          Снежана се, пак, онако женски ингениозно, сећала сваког разлога због кога га је мрзела. Само је осећала  да га је можда некада волела: онако високог и талентованог кошаркаша кога су сањале све њене другарице, а кога је она са пар манипулација освојила на један јебозовни поглед, на  покислу белу мајицу и невероватне сисе за које је била сигурна да ће јој некада бити главни адут.

Дејан:

-Не могу више да се борим са њом, као да је  неки мушкарац, стално се  кољемо око тога ко ће да има доминацију над кућом и припадајућем становништву. Ја сам мушкарац, бели хетеросексуални, веран мушкарац који зарађује за обоје и који напокон жели да буде уважен и поштован. Јесте, били смо млади и заљубљени. Упознали смо се на свадби код ортака и иако су нам рекли да се хороскопси не слажемо, ми смо доказали да то нема везе и имали смо љубав као нико.

Снежана:

Упознали смо се се у граду али он је био толико нашмркан да и данас тврди да смо се први пут видели на свадби код моје другарице и неког његовог навијача, шатро другара, кад је јео чаше и мени је то било више него примитивно. Одмах сам помислила да нећемо да се слажемо јер је он рак а ја ован, али ме је убедио да то нема везе. Да, морам да признам да ме је одучио већ после неколико минута иза шатора, на стогу сена док је на небу блистао калеидоскоп...

Дејан:

Брате, одувек сам знао реченицу  мог покојног најбољег другара да је ,,најбоље жену што чешће ударати  по расечотини и понекад по лобањи'', али стварно сам желео да будем култивисан са мојом женицом. Рекао сам себи - Дејане ово ти је прилика да се искупиш за све оне курвештије које си пампрчио  без икакве савести и свести. И куртона.  Ово је Краљица. Она је Афродита.

Снежана:

Колега, он је врло брзо постао неподношљив. На страну то што  није уважавао моју академску титулу ни то што сам мајка његовог детета, почео је да пије и да се коцка. Почео је да мирише на неке женске парфеме које сам , хтела - не хтела, почела да осећам при прању веша.

Дејан:

Докторе, ја се извињавам, Ви сте колеге а колеге не удрају једни на друге. Шта бисте Ви рекли да Вам супруга и мајка вашег детета каже да иде на семинар на Златибор? Да знате да је тамо јебодром без окова и граница?

Снежана:

Проблем је у томе што је он оптерећен србијанским митом да лекарка мора да се кресне ако оде на семинар на Златибор. Или у Бразил  Да ли сам му ја забранила да буде лекар? Или економиста кога фирма шаље на српски Давос?

Не, он је тумачио да је део његовог шарма да буде губитник. Магационер! Нје ми сметало што је мање образован и што зарађује мање од мене. Бог ми је сведок.Он не жели да схвати да може да буде идеалан супруг и отац деце ако опере судове и сачека своју жену ,,избријан'', свуда. Али прорадили су му комплекси. Постао је љубоморан на мој посао и све што иде уз њега.

Дејан:

Као прво,  сад сам власник две пумпе и три зграде које сам крваво зарадио. Госпођа вози Рено Кадјар 1.5 дизел и има све по реду од соларијума до јапанских куглица. То не може од плате лекара опште праксе у селу. Него, с опроштењем, после тих семинара није се више ... знате... узбуђивала. Шта год  да сам радио -  пипкао, лизао , стискао, љубио уво...знам шта треба, није се ложила. Само је плакала. Од кад је ово треће родила,  докторе,  стално  цмиздри и љуби га. То она љуби оног њеног што га још воли, коме је родила жгепче а он је одлепршао и мени оставио да га подижем. Једном сам је, пијану, испровоцирао да ми каже - то треће није моје! Докторе, шта мислиш како сам се осећао? Све сам јој опростио али она не може да га избаци из главе.

Снежана:

Да, није његово. А шта је требало? Није ме пипнуо пет година после погибије нашег сина. Петнаест година је имао, поче да плаче. ,,Он је крив. Он га је терао да вози мотор по насељу. Да научи!'' После сам почела да пијем, понекад, да бих могла да га поднесем у кући. Ј есте, нисам могла да легнем са тобом ни дукат да ми даш. А зна он добро зашто, педерчина,  нисам више могла, пичка ли ти материна, ухватила сам га, докторе, у кревету са оним што нам је мењао прозоре.

Дејан:

Није то, то је бисек...

Снежана:

Ма јебем ли ти матер гузичарску  што ми ми ниси рекао да си то пре свадбе?

Дејан:

Толко се угојила после другог порођаја да више нисам могао да јој пронађем...као да је слонче носила а не ћерку.

Снежана:

Марш кретену, извините, то сам му учинила не би ли  био мало бољи. Сад се кајем што сам ишла против својих осећања. Стално се позива на то јадно дете као на неку моју љубав према њему. Не могу да му објасним да сам се променила и да се сви мењамо.

Дејан:

Да, променила си се од прасенцета у крмач...

Снежана:

Је л'  видите какав  је мизогин и ништак. Због њега сам упропастила свој живот и каријеру. Могла сам са својом дипломом, знањем и лепотом да будем министарка а не да ме магационер израбљује. Опростите колега морам до тоалета, имам поремећај детрузора бешике.

Дејан је знао да његова жена обожава да пред неким стручним покаже колико је образована и да га на тај начин понизи, њега који је прекинуо студије да би њој и покојном сину обезбедио нормалан живот. И да би она завршила медицину. Остао је сам са психијатром.

- Докторре, често се трештен пијан враћам кући, одзвања ми  и не могу да се ослободим оног ,,удри жену што чешће по расечотини и понекад по лобањи.''  Скинем се, легнем, прилепим јој се на леђа, утнем га од позади.

Некад је пробудим, некад је не пробудим, намигну



Komentari (24)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

omega68 omega68 06:41 24.10.2020

Komentari

Su dozvoljeni

niccolo niccolo 08:41 24.10.2020

Ideja

ti je da razradiš dalje priču oko njih dvoje ili oko doktora?
omega68 omega68 08:55 24.10.2020

Re: Ideja

Pravo da ti kažem mislio sam da je tu kraj ali razmisliću o tome što pitaš.Tadejus je kriva, preporučila mi je Rumenu Bužarovsku i toliko sam bio pod utiskom njenih priča da sam morao da malo eksperimentišem.Ovo je kliše, tisuću puta ispričana priča koju sam pokušao da učinim gadnijom nego svi do sada.
niccolo niccolo 09:53 24.10.2020

Re: Ideja

Ovo je kliše, tisuću puta ispričana priča koju sam pokušao da učinim gadnijom nego svi do sada.

To da, zato sam i mislio da si hteo da sve skupiš na jednom mestu, pa odatle da razvijaš.
sweet64 sweet64 15:29 25.10.2020

Re: Ideja

.Ovo je kliše, tisuću puta ispričana priča koju sam pokušao da učinim gadnijom nego svi do sada.


Koliko god da si pustio mašti na volju u stvarnosti može da bude baš ovako, ništa nisi preterao. Ja sam to odavno shvatio preko filmova, kao i literature koji često budu prethodnica realnosti.
omega68 omega68 00:09 26.10.2020

Re: Ideja

Pa da, nem više apsurda.Sve je moguće.Nema moralnih vrednosti za koje se gine ili bar drži reč.
nikvet pn nikvet pn 09:12 26.10.2020

Re: Ideja

Је ли јача литература или живот?

Јуче ми прича аутомеханичар: Дошао молер, стара муштерија, квар на ауту осредњи. И одмах каже: Немам кинту мајсторе, сачекај ме коју недељу. Нема проблема, знамо се дуго, него чудим се како немаш? Домаћин си човек, лепо ти ради фирма, каква те мука снашла?

Хм, није за причу али теби могу. Погодим леп посао велика кућа, доста пропала. Он вози код Швабе, три месеца тамо, три овде. Он креће тамо и кад се врати хоће све да буде пицикато. Кренем на посао, газдарица жишка помаже. Али све врцка, прцка и ... би шта је морало да буде. Тек онда посао је кренуо да лепше не може. Ред једно па ред друго. Три месеца прођоше очас, кућа сија саливена ко из бутика. Долази газда из Немачке, презадовољан; газдарица направила добар ручак да се почастимо. Мало гртко да седим у очи с човеком јебо сам му жену онолико ал' кад њој није гртко што би мени било.

Најзад каже он: Ајде мајсторе да сведемо рачун, колико ти дугујем? А она њему: Па да, нисам ти рекла, ништа не дугујеш. Оне паре што си ми слао ја сам штедела па мајстору давала и јуче кад смо завршили ја сам га исплатила до краја. За овако леп посао наравно да сам га и частила. Кажи мајсторе шта си ми јуче реко да чује и мој човек!

И шта сад ја на то да кажем? Шта ту уопште има да се каже? Изгорела ме за велике паре нану јој курвину, џабе сам радио онолико али није то све. У фарбару сам морао да поравњам рецку из џепа. И ето зато сад немам паре. Оправи ми тај ауто што пре да се повратим.
omega68 omega68 09:53 26.10.2020

Re: Ideja

Kažem ja, pametna žena ne može da bude žrtva.Samo predator.
gedza.73 gedza.73 17:41 28.10.2020

Re: Ideja


А она њему: Па да, нисам ти рекла, ништа не дугујеш. Оне паре што си ми слао ја сам штедела па мајстору давала и јуче кад смо завршили ја сам га исплатила до краја


И шта сад ја на то да кажем? Шта ту уопште има да се каже?

Neki čovek iz šumadijskog sreza je izgovorio čuvenu rečenicu kad je prvi put video industrijski mlin-zgradu pa d'upotrebim i u ovoj prilici

Ovako štedljivu domaćicu koja racionalno vodi računa o kućnom budžetu svaka kuća treba da ima.

Изгорела ме за велике паре нану јој курвину, џабе сам радио онолико али није то све

Pa šta je mislio da ona mora da radi za džabe?
Черевићан Черевићан 12:29 24.10.2020

помирљивко кревет

прилепим јој се на леђа, утнем га од позади.

живот су ......братееее .........рогови у џаку
а зарад дорека многи'с..........свађе лаћа,
ни односи породични......тог лишени нису
но проблем тад зрихта крешимир из гаћа
omega68 omega68 12:48 24.10.2020

Re: помирљивко кревет

Hvala na poseti g. Čer
mariopan mariopan 13:05 25.10.2020

Re: помирљивко кревет

Kako vidim njima treba dati orden što se nisu poubijali do sada.

Strašna priča, pre svega zbog smrti deteta a onda i ovoga do čega su stigli. Trebalo je da pomoć potraže mnogo ranije.

Sad, pošto nisu, kako misliš da ih vodiš dalje kroz priču?
omega68 omega68 00:20 26.10.2020

Re: помирљивко кревет

Kao što rekoh i Nikoli mislim da je tu kraj, ali nikad se ne zna.Protresla me je, opet moram da kaem to, Rumena Bužarovska i njene priče koje su tedške za čitanje, surovo realne i brutalne.Pošto ona ima negativan odnos i prema ženskim i prema muškim likovima ali više prema muškim i od toga sad pravi biznis u smislu da je borac za ženska prava u Makedoniji, pokušaću da u nekim svojim pričama branim muškarce koji su ugroženiji nego ikad.
Dve kategorije ljudi su trenutno najugroženiji na svetu:
Srbin u Hrvatskoj i
Beli hetero muškarac srednjih godina, bilo gde
cydonia cydonia 01:20 26.10.2020

Re: помирљивко кревет


najugroženiji na svetu:
...
Beli hetero muškarac srednjih godina, bilo gde


O pa da, jeste, eto bas u Srbiji svako malo imas u novinama kako je beli hetero muskarac premlacen/ubijen od strane zena ili ne-hetero ne-belog muskarca.


cydonia cydonia 01:22 26.10.2020

Re: помирљивко кревет

Ovo je vec izlizano ali izgleda da treba ponavljati do besvesti:

"Men are afraid that women will laugh at them. Women are afraid that men will kill them."
omega68 omega68 06:30 26.10.2020

Re: помирљивко кревет

Da nisu ugrozženi kao nikad do sad, ne bi bilo toliko nasilja sa njihove strane.Nasilje rađa nasilje ili kako sejetee tako ćète i da žanjete.
macak_tosa macak_tosa 07:33 26.10.2020

Re: помирљивко кревет

cydonia
Ovo je vec izlizano ali izgleda da treba ponavljati do besvesti:

"Men are afraid that women will laugh at them. Women are afraid that men will kill them."

Nije izlizano!
Žene su još svetlosnim miljama daleko od toga da ne budu ugrožavane.
Ne kažem da bi bilo dobro da napasnike odvraćaju i oružjem ...
mariopan mariopan 10:58 26.10.2020

Re: помирљивко кревет

omega68
Kao što rekoh i Nikoli mislim da je tu kraj, ali nikad se ne zna.Protresla me je, opet moram da kaem to, Rumena Bužarovska i njene priče koje su tedške za čitanje, surovo realne i brutalne.Pošto ona ima negativan odnos i prema ženskim i prema muškim likovima ali više prema muškim i od toga sad pravi biznis u smislu da je borac za ženska prava u Makedoniji, pokušaću da u nekim svojim pričama branim muškarce koji su ugroženiji nego ikad.
Dve kategorije ljudi su trenutno najugroženiji na svetu:
Srbin u Hrvatskoj i
Beli hetero muškarac srednjih godina, bilo gde


Da, mislim da se zlostavljanje muškaraca događa češće nego što mislimo i što se evidetntira i prijavljuje. Pre svega zbog sramote jer smo još takvo društvo da se od muskarca očekuje da može sam da se odbrani, a ako ne može pa se požali onda je krpa i bednik.
Ovo ne treba mešati sa zlostavljanjem žena jer to su dva para rukava istog zločina, dešava se i jedno i drugo, samo se o ovom muškom manje govori i piše. Sto ne znači da se manje događa, samo se manje prijavljuje.
Još bih dodala i zlostavljanje starih i roditelja od strane odrasle dece, što se isto teško prijavljuje zbog sramote, a događa se mnogo češće nego što mislimo i o tome treba više pisati.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 13:22 28.10.2020

Seks na Omegin nacin

pokušaću da u nekim svojim pričama branim muškarce koji su ugroženiji nego ikad.


A ovo bi trebalo da bude odbrana

- Докторре, често се трештен пијан враћам кући, одзвања ми и не могу да се ослободим оног ,,удри жену што чешће по расечотини и понекад по лобањи.'' Скинем се, легнем, прилепим јој се на леђа, утнем га од позади.

Некад је пробудим, некад је не пробудим, намигну


I sad se on njoj kao sveti za to sto je ona njega kao ponizila posto se on kao za nju pre toga zrtvovao i tra la la. A sveti se seksom (na Omegin nacin). Losa ti fantazija. Mnogo brate sve providno i predvidivo. Kao u domacim socijalnim filmovima gde mu seks uvek dodje kao (zasluzena) kazna (ponizenog) muskarca nad 'ingenioznom' zenom.

Nekoliko komentara na stil:

На страну то што није уважавао моју академску титулу ... Kako se uvazava ili ne uvazava akademska titula medju supruznicima?

Почео је да мирише на неке женске парфеме које сам , хтела - не хтела, почела да осећам при прању веша.
Agens ne moze (voljno ili nevoljno) da oseca parfem - moze da oseti miris istog.
pocela da osecam... - mozes da pocnes da osecas muku ili da ti je zlo a ne neke parfeme.
neke zenske parfeme - zenske parfeme

[i] при прању веша
- prala rucno? I ti se zalis na takvu zenu!

Он не жели да схвати да може да буде идеалан супруг и отац деце ако опере судове и сачека своју жену ,,избријан'', свуда[/i]
Sto izbrijan pod navodnicima? I sta mu dodje ovo svuda? Koja je verovatnoca da u takvoj situaciji ova zena psihijatru prica o tome kako njen muz ne brije malje na ledjima, rukama, nogama, glavi itd?

Снежана се, пак, онако женски ингениозно,...
Lose i stereotipno. Na stranu sto ovo 'onako zenski ingeniozno' ne znaci nista.

Упознали смо се на свадби код ортака и иако су нам рекли да се хороскопси не слажемо, ми смо доказали да то нема везе и имали смо љубав као нико.

Pa cela prica je o tome kako nisu to dokazali. Sad zasto je to tako, da li je u pitanju horoskop, ugrozenost (belih, heterogenih) muskaraca ili neke traume iz pradomovine Indije djavo ce ga znati. Iz price se u svakom slucaju ne moze saznati.

Konacno, pisac ne bi trebalo da jedan svoj lik voli a drugi prezire. Ili makar ne bi trebalo da to pokazuje u jeziku. Cak ni danas kada su beli heteroseksualni muskarci toliko ugrozeni.
omega68 omega68 00:11 29.10.2020

Re: Seks na Omegin nacin

Хвала ти, желим да чујем негативне критике јер лажни пријатељи неће да кажу.
Већ сам рекао да је ово омаж Руменој Бужаровској која мрзи све ликове али мало више мушке.
Ја мало више мрзим женске.
Снежана се, пак, онако женски ингениозно,...
Lose i stereotipno. Na stranu sto ovo 'onako zenski ingeniozno' ne znaci nista.

Овде је ингениозно употребљено баш како треба - Darovitost, genijalnost, pronicljivost, pronalazačka sposobnost (lat.)

На страну то што није уважавао моју академску титулу ... Kako se uvazava ili ne uvazava akademska titula medju supruznicima?

Па стално се, на пример, извргава руглу у друштву, омаловажава и сл.
pocela da osecam... - mozes da pocnes da osecas muku ili da ti je zlo a ne neke parfeme.
neke zenske parfeme - zenske parfeme

Исправићу

при прању веша - prala rucno? I ti se zalis na takvu zenu!

Никако.То је права жена коју мушкарац не сме да остави никад.
Sto izbrijan pod navodnicima? I sta mu dodje ovo svuda? Koja je verovatnoca da u takvoj situaciji ova zena psihijatru prica o tome kako njen muz ne brije malje na ledjima, rukama, nogama, glavi itd?

Слажем се да није требало под наводницима.
А мислим да је жена хтела да са мало речи објасни његову конзервативност и нехигејену .( то је ауторов отклон од мушког лика )


ili neke traume iz pradomovine Indije

Предрасуда према аутору :)

Konacno, pisac ne bi trebalo da jedan svoj lik voli a drugi prezire. Ili makar ne bi trebalo da to pokazuje u jeziku.

А зашто да не?
На крају, то је ауторов поглед на целу ситуацију коју не треба ни много да објашњава.
:)
omega68 omega68 00:38 29.10.2020

Re: Seks na Omegin nacin

I sad se on njoj kao sveti za to sto je ona njega kao ponizila posto se on kao za nju pre toga zrtvovao i tra la la. A sveti se seksom (na Omegin nacin). Losa ti fantazija. Mnogo brate sve providno i predvidivo. Kao u domacim socijalnim filmovima gde mu seks uvek dodje kao (zasluzena) kazna (ponizenog) muskarca nad 'ingenioznom' zenom.

Хм, видиш, код Румене Бужаровске која је послужила као инспирација али и слови за најбољу списатељицу кратке приче, на екс ју простору, њена прва прича у књизи ,,Мој муж'' се завршава управо тако.Односно, главна јунакиња која мрзи свог мужа каже да се отвара као орхидеја кад он пожели.
У ствари, глупо је коментарисати шта си хтео да кажеш ако људи не схватају шта си хтео да кажеш.
Нека свако схвата на свој начнн.
Једини је проблем ако је текст неписмен.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 15:49 29.10.2020

Re: Seks na Omegin nacin

А зашто да не?
На крају, то је ауторов поглед на целу ситуацију коју не треба ни много да објашњава.
:)


Ali kad se autor stavi na stranu nekog lika onda on pocne da objasnjava. To je legitiman pristup - recimo koriscen u angazovanoj knjizevnosti - ali onda ne treba da se pretvara da to ne radi. Autor postaje takoreci jedan od likova. Ili neki kao polulik-polubog.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 15:50 29.10.2020

Re: Seks na Omegin nacin

Хм, видиш, код Румене Бужаровске која је послужила као инспирација али и слови за најбољу списатељицу кратке приче, на екс ју простору, њена прва прича у књизи ,,Мој муж'' се завршава управо тако.Односно, главна јунакиња која мрзи свог мужа каже да се отвара као орхидеја кад он пожели.
У ствари, глупо је коментарисати шта си хтео да кажеш ако људи не схватају шта си хтео да кажеш.
Нека свако схвата на свој начнн.
Једини је проблем ако је текст неписмен.


Ne znam pomenutu autorku ni narecenu pricu. Interpretacija se odnosila na scenu iz tvoje price.

Sve najbolje.
omega68 omega68 18:14 29.10.2020

Re: Seks na Omegin nacin

Takođe.
Hvala na konstruktivnoj kritici

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana