Eksperimenti u blogovanju| Literatura| Život

DISKONTINUITET SINHRONICITETA (1/11)

horheakimov RSS / 23.01.2021. u 22:49

 
odrastanje u saveznoj državi virdžini

 
devojčica sa šibičičicama

 
Već sa devet ili deset godina, jer period pre vezan je samo za pelene i sline, postala sam iskrena izvođačica, kao čuveni izvođači radova, ceremonijalne magije. Bilo je tu svega, aromatičnih sveća kojima sam palila mirišljave papiriće, nehigijenski trend među devojčicama tih godina, indijskih štapića dogorelih ispred malih oltara od štapića sladoleda koje sam revnosno sakupljala ali nikada nisam poslala kako bih dobila stan ili auto. Zatim ozbiljnijih momenata s eteričnim uljima lavande i limunovog drveta ispred malo većih oltara, posvećenih punjenim životinjama, sve do otkrića tamjana. Ako bih htela da odredim početak mojih psihodeličnih iskustava, to je definitivno miris smole za kađenje. U jednom periodu života mi se toliko svidelo da idem u crkvu, verovatno zbog zadovoljavanja olfaktornih pobuda, da su moji inače pobožni roditelji kao i moje starije sestre, bili ozbiljno zabrinuti. Počela sam da volontiram, labavo uzevši, kao neki crkvenjak. Nemam pravu reč za moju tadašnju poziciju u hramu božijem pošto nije predviđeno da devojčice osnovnoškolskog uzrasta služe u crkvi, bilo čemu, ali lokalni paroh je bio meka duša, što bi sam za sebe rekao. Na sve to valja dodati da su mantijaši, naročito oni s fakulteta, bili na lošem glasu po pitanju malih dečaka, dok su za devojčice ipak čekali da odrastu i da im porastu sise, pa da ih skidaju, recimo, njihovim studentima, koliko mi je poznato iz sredstava javnog informisanja. Ne znam koliko vas su posvećeni vernici ali istina bi trebalo da bude i vaša vodilja.   
 
 
 
 
Ceo crkveni period, prvo bitno poglavlje mog odrastanja, kulminirao je jedne zime, srećom da je bila zima. Sigurno ste čuli za ponoćnu liturgiju paljenje badnjaka i celu predstavu koju prave bradonje što veselo, ovo uzmite sa rezervom, poje i ogromna lomača, na kojoj ne gori nikakva veštica, to ću kasnije saznati, nego samo suva cerovina. Opčinjena, priznajem, samo ne znam da li mirisima paljevine ili zvukovima pucketanja gorućeg drveta, najmanje verovatno ministerijumom, došla sam na ideju da se igram malo devojčice sa šibicama. Ne baš kao u tužnoj priči koju mi je majka čitala pred spavanje, što bi se dalo razmotriti na zabranu za mlađe od 18, nego, eto, da i sama spalim neke badnjake, u zadnjem dvorištu, gde je ambar, i senik, i životinje, i mehanizacija. Jasno vam je kako se moje praktikovanje ceremonijalne magije završilo. Bili smo na drugom dnevniku, cela varoš se sjatila da gasi, ne mogu sad da se setim tačno ali mislim da je potegnut i kanader iz Niša ili čak iz Moskve. 

 
Srećom nije bilo žrtava.
 

 
(nastaviće se) Komentari (11)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nask nask 01:23 24.01.2021

Plamen ne ostavlja senkuali donosi svetloDevojčice sa šibicama u ruci. Vr'. Rado se sećam jedne moje piromanke koja se pobrinula da progledam.
mentol mentol 10:32 25.01.2021

Re: Plamen ne ostavlja senku

nask

Devojčice sa šibicama u ruci. Vr'. Rado se sećam jedne moje piromanke koja se pobrinula da progledam.


me too
samo što je moja bila sa žigicama...

horheakimov horheakimov 00:14 27.01.2021

Re: Plamen ne ostavlja senku

horheakimov horheakimov 00:17 27.01.2021

Re: Plamen ne ostavlja senku

moje piromanke


duvan i karmin, užasna kombinacija, ali se ne zaboravlja...

Черевићан Черевићан 02:32 24.01.2021

паљевином душе

ili,poznato iz sredstava javnog informisanja

мантијаши ето неваљали
сисице их .......'оће мааме,
слабост тела поводљивог
разоткрива ......душе таме

angie01 angie01 12:33 25.01.2021

,horheakimov horheakimov 00:07 27.01.2021

Re: ,

Imao na umu kad sam pisao junakinju, biće još jasnije kroz nastavke, mada računam to je deo kolektivnog nesvesnog...
angie01 angie01 00:58 27.01.2021

Re: ,

Imao na umu kad sam pisao junakinju


prepoznadoh:)
horheakimov horheakimov 01:05 27.01.2021

Re: ,

ono što delimo iako se ne znamo...
angie01 angie01 15:56 27.01.2021

Re: ,

ono što delimo iako se ne znamo...docsumann docsumann 09:55 26.01.2021

gori štala sad u nama...
Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana