Eksperimenti u blogovanju| Literatura| Život

DISKONTINUITET SINHRONICITETA (7/11)

horheakimov RSS / 31.07.2021. u 00:27

 

zašto je kultura pogubna za pojedinca

 

kompleksi, agregati, sedam Snežana i patuljci


            Tek što sam završila Filozofiju i upisala master, jer ako nemaš master, kao da nisi ni studirala, bila sam se pomirila sa lošom srećom da će biti neophodno potražiti posao. Nisam imala prinudu za stalnim uposlenjem jer sam još uvek od roditelja, bolje reći majke, dobijala skromni mesečni džeparac. Ona je nekako s ponosom slala tu pomoć iako nije do kraja shvatala moju nauku, ali bilo joj je drago što, eto, makar je jedno dete uspelo u velikom gradu. Moje tri sestre se nisu preselile za mnom u Beograd, umalo ne napisah Moskvu, a i da jesu ništa se ne bi promenilo, i one su to znale. Dolazile bi ponekad s muževima, kako koja, na vikend šoping.

 

 

Elem, radila sam, u štampariji pored kockarnice, mada danas je sve, ako ne pored, ono makar u blizini kockarnice, pa logično i u kockarnici, to jest kafiću u sklopu iste, što je bio put izazivanja sreće da me tamo primeti, zvuči kao početak američkog sna, jedan polu-preduzetnik polu-kriminalac koji je gledao na žene kao stoku sa pijace i da me preporuči, kasnije ću vam objasniti i zašto, svom kumašinu polu-kriminalcu polu-preduzetniku ovlašćenom uvozniku poznatog nemačkog auto giganta. Tezga je bila na sajmu automobila, čuvenom vesniku proleća gde bogati odmah kupuju najskuplje a sirotinja pari oči na mašine i puštaju razne sluzave tečnosti iz telesnih šupljina na nas devojke koje tamo posade kao kakve hortenzije. Pristala sam, jer honorar je, tada, bio takav da sledeća dva meseca nisam morala da radim neke slične gluposti. Pored toga imala sam i sreće s kostimom koji je bio pristojan, jedino su me štikle klale cele nedelje. Ono što sam shvatila na takozvanom treningu, a što sam vam ostala dužna, je kako sam uopšte dobila posao. Došavši u halu 1, na dodeljeni štand, upoznala sam šest sebi sličnih sapatnica, sve preko 180 cm visine i ne baš mršave + štikle od 10 cm u garderobi. Htelo se da na štand dolaze samo zainteresovani za vozila što se brzo ispostavilo kao ispravno jer su nas paćenici prolazili kao patuljci kad od Snežane odlaze u rudnik, u mimohodu.

            Nego, nisam sve ovo počela radi muških kompleksa. Ili možda jesam.

            Stojeći na štandu, bila sam u prilici, da delom načujem a delom sasvim verodostojno rekonstruišem, jedan razgovor dva visoka crkvena dostojnika. Ne zaboravite da sam u tom trenutku već odavno raskrstila s verom, crkvom i njenim paževima bilo koje konfesije, ali eto, spominjem fenomenologije radi. Vladika i muftija, da ne ispadne da nekog favorizujem mogao je biti tu i nadbiskup, ali se verovatno borio protiv blagodeti celibata, ćakulaju kako je ponuda agregata na Sajmu odlična, kako auto-industrija cveta, pre nego će je pokositi S.E.K.A., kako se vladika zagledao u jednu Maserati limuzinu, ikonu stila, dok je muftija, rad konzervativnijem odabiru nemačkog terenskog vozila, ali će svoj, donekle ziheraški, izbor zamaskirati, po izlasku iz hale, tako što će naložiti da mu se izrade specijalne tablice s natpisom MUFTY.

 

(nastaviće se) 



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

shmoo shmoo 00:43 31.07.2021

MUFTY унд малтезеркројц







Небојша Крстић беше у свом интервјуу једном дневном листу преточеном у блог овде на Блогу Б92 помињао Oblique Strategies?

А могуће је и да сам ја то нешто погрешно снатрио у овој мојој личној и приватној верзији my life in the bush of ghosts.







horheakimov horheakimov 09:07 05.08.2021

Re: MUFTY унд малтезеркројц

Proxyja sam potpuno zametnuo...
Черевићан Черевићан 01:53 31.07.2021

упс

ili ,razgovor dva visoka crkvena dostojnika

понашање Поменутих
..........не треба да чуди,
и Владика ..и Mуфтија
ван посла ......су људи,

са манама налик нама

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana