Eksperimenti u blogovanju| Gost autor| Literatura

POSLEDNJI DAN (green version)

horheakimov RSS / 09.09.2022. u 21:30

 featuring IVANA BOJČIĆ
 
 7.1.2049.

 dan 378.

Popio sam i poslednja dva deca čiste vodke. Rusija mi izlazi na pore, bazdim na kilometre i ovo mi je poslednji dan na ovom usranom mjestu. Zadnja tri mjeseca sam buljim u plastičnjaru od šatorskog stropa. Jebeni DiCaprio i Climate change is real. S poslednjim glečerom istopit će se i moja profesija. Cepam dopis na kojem piše da je ukinuta i ova poslednja istraživačka postaja na Arktiku.
 
 
 

 
Gledam gde mi je jakna, čizme, pogledom tražim po rekvizitima, i ne mogu da ih nađem. Razvaljen na kauču, smrdljiv od alkohola, dižem se i slučajno, u padu, povlačim stolicu za sobom. Čvrsto grlim njen naslon kao da je poslednji prijatelj. Ne puštam. U moru veštačkih materijala, osjećaj drveta u šaci jedini pruža toplinu. Vučem je do vrata šatora, otkopčavam ciferšlus, skupa izlazimo. Stolica i ja. Da sam prije 20 godina došao ovako ovdje, smrznuo bih se za pet minuta. Gazim kroz snijeg i ostavljam nepravilan trag. Tražim GPS, preturam po džepovima. Magnetni sjever. Gledam u brojeve koji se vrte preda mnom i čekam da se slože u magnetni sjever. To mi treba. Stolica me i dalje tješi. Sjever se poklopio.
Dok sjedim na stolici na poslednjem glečeru na sjevernoj hemisferi, njegova ograničena bjelina, koju sada mogu u potpunosti obuhvatiti pogledom i dalje kod mene izaziva sljepilo.



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Черевићан Черевићан 09:24 10.09.2022

sol lucet omnibus

mam glečera na sjevernoj hemisferi i dalje kod mene izaziva sljepilo

белина хладноћа .....Богу иза ногу
на te veu можда делује мамаљиво,
у топлој соби .........уз кафицу црну
једино где ми ......разуму дојмљиво
shmoo shmoo 14:52 10.09.2022

.



literatesa literatesa 19:17 10.09.2022

Ona

Cepam dopis

Ne stižem, samo da prijavim cepanje, primjećeno je.

I to je dobar znak. :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana