Mediji

MM + DB = RTS

Filip Mladenović RSS / 26.02.2023. u 13:08

MM & DB
MM & DB
Sticajem okolnosti, izbijanje najnovije afere sa kriminalnim radnjama rukodovodstva RTS-a poklopilo se sa vlastitom 7. godišnjicom dobijanja otkaza, nakon 20 godina uspešne profesionalne karijere kao radijskog novinara. Samo da podsetim:

Polovinu žurnalističke karijere duge 40 godina proveo sam kao novinar Radio Beograda: 2. Program Radio Beograda i INDEX 202 od 1984. do 1991, a zatim od 2002. pa do januara 2016. godine Radio Beograd 202. Tokom tih 13 godina u redakciji "Dvestadvojke" uredjivao sam i vodio dve slušane radio emisije, "Hajde da pričamo o..." u noćnom programu BGD 202 (od 2004. do 2010. sa koleginicama Jelenom Arandjelović, Danijelom Milićević i najduže sa Katarinom Petrović) i "Mućni glavom" od 2002. godine sa koleginicom Gordanom Pantić. Takodje, učestvovao sam u više programskih akcija, od kojih izdvajam humanitarnu akciju "Pružena ruka", koju je osmislio i godinama uspešno vodio kolega Dušan Jovanović. Proslave rodjendana "Dvestadvojke", gostovanja u gradovima širom Srbije, snimanja najava emisija za prvi program RTS-a, realizacija ideja poput učešća "Dvestadvojke" u "Ulici otvorenog srca" ili otvaranja posebnog TV kanala na YOUTUBE, obuka mladih koleginica i kolega, izrada reklamnih majica, smišljanje i snimanje BGD202 slogana... Ispunjen, kreativan i podsticajan novinarski angažman, krunisan sa nekoliko nagrada.

A onda su tokom leta 2015. godine regularno raspisani i sprovedeni konkursi za izbor novih direktora i glavnih urednika u okviru Javne medijske ustanove RTS. Za novog generalnog direktora JMU RTS izabran je Dragan Bujošević, za novog direktora Radio Beograda izabran je Milivoje Mihajlović, a za novu glavnu urednicu Radio Beograda 202 izabrana je Snežana Grujić.

I već od 15. septembra 2015. kreću svakojake forme zlostavljanja na radu, o čemu sam detaljno pisao u svojoj knjizi "STOP MOBINGU", publikovanoj 2018. godine (https://stopmobingu.wordpress.com/), da bi sve rezultiralo otkazom januara 2016. godine, u režiji RTS bermudskog trougla: Bujošević-Mihajlović-Grujić.

I evo, 7 godina kasnije, saznajemo za razmere alavosti u vrhu RTS-a, gde glavne uloge igraju upravo MM i DB, dva penzionera koje ovaj i ovakav AV režim protivzakonito drži na dobro plaćenim direktorskim funkcijama zbog vrlo poznatih razloga: profesionalno, etičko i finansijsko urušavanje Javnog medijskog servisa Srbije!

Slično je bilo i 2013. godine, kada je početkom marta ekspertski tim od petoro revizora Državne revizorske institucije (DRI) započeo rad u RTS-u na kontroli poslovanja ovog javnog medijskog servisa, u vreme direktorovanja AleksandraTijanića. Nakon sprovedene analize DRI je objavio detaljan izveštaj, sa nabrajanjem mnogobrojnih finansijskih mućki, vrlo sličnih ovim sadašnjim, koje je obelodanio aktuelni predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček.

I, šta se dogodilo pre 10 godina? Da li je bilo ko odgovarao? Da li je bilo koji tužilac na osnovu izveštaja DRI podigao optužnicu 2013. godine za utvrdjene malverzacije tadašnjeg RTS menadžmenta?

Tresla se gora, rodili se MM & DB!

 

Atačmenti



Komentari (7)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

solo solo 13:14 26.02.2023

Filipe


Zašto na klipu nema zvuka?
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:18 26.02.2023

Re: Filipe

Pa zato što su novinaru prelepljeni flasteri preko usta, da ne može da govori!
Čuje se samo na kraju snimka njegov uzvik:

ŽIVELA SLOBODA MEDIJA U SRBIJI! MUĆNIMO GLAVOM!
solo solo 13:25 26.02.2023

Re: Filipe

Pa zato što su novinaru prelepljeni flasteri preko usta, da ne može da govori!
Čuje se samo na kraju snimka njegov uzvik:

ŽIVELA SLOBODA MEDIJA U SRBIJI! MUĆNIMO GLAVOM!


Zajebavam se Fićo.

M'da si mogao da postaviš titlove. Bio bi bolji fazon.
Ono dvojezične. Ruske i Engleske.
softelectronics_e softelectronics_e 16:39 26.02.2023

Uuuuuhhhh!

Ono što mi kod RTS-a ide na kitonijus, od kada pamtim, je taj neki seljacizam.
U kome se i sada, u 21. veku jebote, za vikend, subotom i nedeljom, prikazuju neke 'seljačke' emisije tipa 'Šarenice'.
Kao da 90% stanovništva Srbije živi na selu.
A rok-muzičku emisiju stave na program u 10 uveče.
Pa većina ljudi koji žive u krletkama to ne mogu da odvrnu.
Kako da rok-emisiju slušaš tiho?
A da ne pričam da je tamo godinama naš bloger Filip imao autorsku emisiju?
Jebote!
Strašno!
Filip Mladenović Filip Mladenović 18:43 26.02.2023

Re: Uuuuuhhhh!

I to nekoliko autorskih emisija:
"FILIPIKE" (2. program Radio Beograda), "BIOGRAFITI" (INDEX 202), "Mućni glavom" i "Hajde da pričamo o..." ("Dvestadvojka".
Черевићан Черевићан 20:42 26.02.2023

dulcia non novit,qui non gustavit amara

или....Tresla se gora, rodili se MM & DB

новинаре мааме............. многи изазови
није лоше правду......... притерати крају,
званично признање.... можда ће уследи
стрпљење се обично исплати... то знају

понеки... .....г.Mladenović-у
zoja444 zoja444 21:41 26.02.2023

Re: dulcia non novit,qui non gustavit amara

zasto se kada ide himna srbije, prikazuje ime i prezime dragana bujosevica? kakva je to poruka? jel on neki faraon? toga na hrt-u nema.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana