We have a very healthy relationship

lara90 RSS / 27.07.2008. u 15:38

Kada sam odlazila u Sloveniju, ljudi su me pitali: A šta će ti to, šta će ti te zemlje? Zar ti nije ljepše kod nas? Kod nas su žurke, provodi, društvo... Svi se volimo. Oni su pederi. I hladni su.

Sada kada odlazim u Njemačku, niko me ništa ne pita. Niko ne komentariše. Pretpostavljaju da mi više nema spasa. Zapela sam da idem u to inostrantvo, pa zapela. Mora da sam i ja peder. 

Kada sa 16 godina sasvim sami odete u inostranstvo, normalno je da vam se dešavaju lijepe i one manje lijepe stvari. Ponekad poželite da se vratite u svoj rodni kraj, "jer tamo dole svi me vole", a ovdje vas eto, šikaniraju ti hladni Slovenci. Ipak, kada sve to stavite na vagu i pažljivo izmjerite, shvatite da je više onih lijepih stvari. Pogotovo kad se vratite kući gdje vam se, za mjesec dana, desi više neprijatnosti nego u inostranstvu za dvije godine. 

Izbjegavam generalizacije, ali po mom dosadašnjem iskustvu, naš srdačan narod je itekako licemjeran. Ili makar onaj narod koji sam ja uspjela da upoznam. Svi se volimo i grlimo kada u kafani opiče Lukasa. Svi smo tu jedni za druge - "Ti znaš, brat moj". A iza zatvorenih vrata isplivavaju gadosti koje neki od nas ne mogu da zamisle ni u svojim najpokvarenijim maštanjima. Do juče nerazdvojni prijatelji postaju krvni neprijatelji. Razlog: čista malograđanština – pričam ti priču, prevare, laži...

A momci Crnogorci! Svaki bi da nađe neku djevojku očuvane časti, iz dobre kuće. A još ako može, da zna sve trikove u krevetu, da bude prava lavica. A kako će sirota Crnogorka to da uspije, ako mora da čuva čast za tog jednog jedinog Crnogorca? Gledaće španske serije u nadi da će uhvatiti poneki trik od Lusesite. I onda će svi živjeti srećno do kraja života. Možda isto onako kao što živi Kevin Spacey u Američkoj ljepoti.

Jedna moja poznanica ostala je trudna sa nepunih 18 godina. Što ćemo, kako ćemo? Majka ne smije da sazna. Dečko plaća abortus. Odlično! Čitav grad zna za to, ali ona nijednom nije priznala naglas, i svi to prenose kao najsočniju vijest, onako ispod glasa. Čaršija je ipak voli jer ona brižljivo laže o svom abortusu, i vjerovatno se pravi da je još uvijek nevina. Neke druge djevojke, ni u pola iskusne koliko ona, otvoreno pričaju o svojim emocijama i seksulanosti. Uuuuh, kloni se sine njih, te su prevrtljive i spletkarošice. Čaršija ih ne voli i progoni ih iz društva kao moralno nepodobne.

I u čemu je sad fora? Zašto se meni toliko sviđa to inostranstvo kad mogu da uživam na žurkama u Baru? Ne znam, stvarno ne znam...

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana