Maradona i Besni Fok

mendela RSS / 05.01.2009. u 14:46

Ne stvarno, mislim da je tema : čime čovek da se bavi u životu, šta da uči, šta da trenira, zapravo to nikada nije bilo aktuelnija i važnija stvar u životima mnogih pristiglih mladih naraštaja.

Šta rade mediji po vas celom svetu, a pogotovu u Srbiji !?
Danas se propagira otvoreno i brutalno, da ako ne uspete, da budete Fudbaler, Košarkaš, Teniser, vozač Formule 1, hit pevač narodne ili pop muzike-onda najbolje da se ubijete, ili da počnete da studirate Matematiku, Arhitekturu, Medicinu, Prava ili Ekonomiju.

Ako ništa od tih elitnih zanimanja ne uspete da upišete, da uspete u istima, onda najbolje da završite kurs: šivenja, šišanja, pravljenja bureka , pice i sitnih kolačića i to je to.

Nikada nisam čuo da je neko ozbiljno uspeo u životu, na bilo kom polju i sferi, a da mu je bilo dobro ili potaman .Ma Jok, svi koji su uspeli u bilo kom zanimanju, kažu da su uspeli iz pepela, da ih je muka naterala da uspeju i postignu dobre rezultate.

Zanimljivo je u sfere biznisa, da gro dokazano glupih ljudi imaju neverovatne uspehe u poslu, to jest u zaradjivanju velikih svota novca.
Lično sam pričao, komunicirao sa mnogim takvim likovima u Beogradu, koji dve rečenice smislene ne umeju da sastave, ali odlično znaju da od milion evra naprave dva, ili više miliona.

Uvek su me fascinirali fudbaleri, a njih ima u svetu na stotine mentalno poremećenih i umno zakržljalih do bola, ali im to ništa ne smeta da mlate velike novce i svote.

Ima hiljade prepametnih ljudi, doktora, hirurga, profesora, koji rade u Srbiji recimo za takve smešne sume novca, da JE to u rangu plata kafe kuvarica u Nis-u, BBS-iju i t. d.

Nije Srbija tu nikakav specijalitet, uzimo onu narkomanku Britny Spirs, devojka mozga nema grama jednog, a zaradjuje grdne milione i milione.

Dokle to ide, najbolji je primer bivše zvezde narodne muzike Vesne Zmijanac, ona je Sa jedva završenom osnovnom školom, pesmama zaludela pola bivše Jugoslavije i Srbije pogotovu. Zaradjivala toliko para godišnje, ko što su 1000 plata najboljih Rudara iz Kolubare i basena Bor.

Eto ljudi, žene, deco, ako ne umete da date Tricu sa 7 metara, ako ne umete da date gol sa 25 metara iz slobodnog udarca, ako ne možete da pretrčite 100 metara za 8, 5 sekundi...onda idite u pevače, ako ni za to niste talentovani, onda završite kakav fakulet, pa lepo mlatite po 300-500 evra širom Srbije, ako vas pre toga ne proglase tehnološkim viškom.

_________________
Ludaci kod nas ništa ne umišljaju, oni su stvarno:predsednici, ministri, generali i t. d.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana