Neka potpalublja imaju i svoj KGB...

qwert45 RSS / 17.02.2009. u 12:10

Ok, biće malo duže, ali ako ste strpljivi - onda super:

Dakle, tekst objavljen pre par nedelja i na ovom blogu (kasnije uklonjen - jer posle 7 dana u pre-neVIP doba, sa jednim komentarom, više nije imao ni smisla) doživeo je interesantne reakcije u potpalublju opštine iz koje cela priča i potiče.

Sa bloga grada Sremske Mitrovice (www.sremskamitrovica.org.yu) je u više navrata brisan od strane administratora, a na drugom (www.smcity.net), e na drugom...

Kad pročitate integralni "prenos", ostavite mi koju "mudru" pošto već počinjem da se osećam kao Don Kihot u jurišu na sremske vetrenjače...


HVALA

qwerty
Novi Član
star.gif
useroff.gif Van mreže

Poruke: 3

OS:
icon_win_new.png Windows XP
Browser:
icon_firefox.png Firefox 2.0.0.16


xx.gif
« poslato: Фебруар 08, 2009, 01:22:05 »
 
Pošto su mi već više puta brisali poruke sa foruma http://www.sremskamitrovica.org.yu (izgleda da nekog baš jako žulja ova priča), "obećao" sam im da ću objaviti priču i na nekom drugom, čitanijem forumu...

Pa koga zanima, ko želi da komentariše:


Sećate li se onih užasnih prizora iz televizijskih priloga o rumunskim vrtićima i domovima za decu '93 ? E, pa evo vam srpske, modernije, update-ovane, MULTIMEDIJA verzije:

U jednom od dečijih vrtića opštine Sremska Mitrovica radi jedan vaspitač. Dakle, taj naš vaspitač je pre više meseci samovoljno i bez ikakvog objašnjenja, a uz opšte nereagovanje kolega i uprave vrtića, na vrata svoje radne sobe u kojoj sa decom provodi većinu radnog dana - ugradio bravu (koja se odključava samo iznutra) i odgovarajuću špijunku! Dotična vrata su redovno zaključana, a deca koja eventualno žele da odu do toaleta, kao i kolege vaspitači – znači, svako ko želi da uđe u sobu - mora da kuca na vrata i čeka da ga naš vaspitač pusti unutra.

Interesantno, zar ne?

Naš “Vaspitač”, da stvar bude još interesantnija, tako reći pikantnija, je muškog pola. Ok, složićete se da to ovde nije naročito važno, ili možda i jeste?... Elem, deca upitana o vremenu provedenom u vrtiću pričaju o satima prinudnog gledanja TELEVIZIJSKOG PROGRAMA, uz pretnje kaznenim merama za one koji progovore ili na neki drugi način remete “mir” u sobi. Za to vreme naš “Vaspitač” TELEFONIRA mobilnim telefonom i razmenjuje SMS-PORUKE. Sreća njegova da je samo to!

E, a odakle meni sve to?

Pa ovako: u jednoj ovako nestvarnoj i neverovatnoj priči (ili je tako nešto samo meni nepojmljivo?) desila se jedna još neverovatnija stvar: Roditelji - u našem društvu zadnja rupa na obrazovno-vaspitnoj “svirali”, bez ikakvog prava glasa, dakle, oni od kojih se to najmanje očekuje, a kojih se to najviše tiče - uputili su nedavno protesno pismo upravi vrtića.

Svaka čast roditelji!

I sta će sad da se desi?

Uprava, kojoj sve to nije moglo, niti smelo promaći, sad žurno najavljuje stručnu komisiju koja će narednih nedelja pratiti rad vaspitača. Komisiji su, naravno, već unapred “vezane ruke”, budući da ne raspolaže nikakvim instrumentima kojima bi mogla da promeni dalji tok događaja. Kao ilustraciju toga, naš “Vaspitač” već poručuje sa božićnog zasluženog-mu-raspusta: ”Roditelji nemaju šta tu da pišu i pričaju, komisija slobodno neka dođe - ON SE NJIH NEBOJI(!)”. Valjda zato što je naš “Vaspitač” veoma aktivan član i igrač lokalnog DS-a, koji svoju vaspitačku profesiju vidi samo kao jednu tranzitnu stanicu na putu ka pravim, višim političkim izazovima. Stoga ne čudi da decu prepušta na milost i nemilost televizijskog programa... Šta li oni to gledaju, kad čak ni školskog progama više nema? Skupštinu, predpostavljam...

Ako se sad neko još pita zašto MULTIMEDIJALNO, pa evo, imali smo prinudno gledanje TELEVIZIJE, MOBILNE TELEFONE, ovo čitate na INTERNET BLOGU, tu su i BRAVE, ŠPIJUNKE...
 
  ip.gif Sačuvana
SIN
Administrator
staradmin.pngstaradmin.pngstaradmin.pngstaradmin.pngstaradmin.png
useroff.gif Van mreže

Pol: Male.gif
Starost: 24
Poruke: 825

OS:
icon_win_new.png Windows XP
Browser:
icon_opera.png Opera 9.60


www_sm.gif email_sm.gif
xx.gif
« Odgovor #1 poslato: Фебруар 08, 2009, 06:43:09 »
 
Što se mene tiče, ja bi skupio pare i poslao advokata da se vidi o čemu se tu radi. Oni su pod jedan vaspitači, i treba da imaju neki program po kome rade sa decom, a ne da im puštaju tv ceo dan. To je pod jedan, a vi biste našli verovatno još.
 
  ip.gif Sačuvana
Ružica
Novi Član
star.gif
useroff.gif Van mreže

Pol: Female.gif
Starost: 33
Lokacija: Sremska Mitrovica
Poruke: 2

OS:
icon_win_new.png Windows XP
Browser:
icon_firefox.png Firefox 3.0.5


email_sm.gif
xx.gif
« Odgovor #2 poslato: Фебруар 15, 2009, 03:44:55 »
 
Slažem se sa SIN-om, naravno da imaju program po kom rade sa decom. Ćerka mi priča sve što su tog dana radili u vrtiću ( a ima tu svega: priča, bajki, pesmica, razgovora o životinjama i biljkama i dr. ) i zato mi ovo što je QWERTY napisao zvuči baš strašno i prosto ne mogu da verujem da niko od roditelja nije izašao u javnost sa dešavanjima u toj grupi. Još manje mi je jasno kako to sve mirno mogu da gledaju koleginice a još manje zašto uprava toleriše takvo ponašanje.

Za ovaj tekst sam saznala od prijateljice, pa sam pokušala da ga pronađem i pročitam. Nisam uspela da ga pročitam na zvaničnom sajtu Sremske Mitrovice ( jer je tamo već bio obrisan ) pa sam pokušala preko GOOGLE pretraživača i saznala sam nešto veoma interesantno ( a nama pravnicima je nešto ovakvo uvek  interesantno ). Otkrila sam da je isti tekst koji se nalazi ovde, sem na zvaničnom Mitrovačkom forumu, bio istaknut i na blogu B92. Tako da sa sigurnošću mogu reći da nije obrisan samo sa Mitrovačkog, već i sa sajta B92. To je moju znatiželju još više pokrenulo pa sam se pustila u malo istraživanje, i evo šta sam saznala:

1) QWERTY ( mitrovački forum i smcity forum ) ili QWERT45 ( blog B92 ) registrovao se istog dana na mitrovačkom forumu i blogu B92 i ostavio je tekst sa veoma malom razlikom...

2) sa bloga B92 su njegov tekst obrisali na zahtev velikog broja korisnika već posle 3-4 dana, jer je svojim pisanjem prekršio pravila koja je registracijom prihvatio...

3) sa zvaničnog mitrovačkog foruma su ga obrisali mnogo kasnije ( šta da se radi, mala sredina pa administrator i moderatori ne prate šta se dešava na forumu )...

4) najinteresatnije od svega je što sam saznala i to da je QWERTY ili QWERT45 na oba mesta koristio anonymous proxy server kako bi sakrio podatke o sebi ( što je meni veoma interesantno i stalno se pitam ''Zašto bi se onaj ko govori istinu još dodatno sakrivao?'' jer podsetiću vas da su na forumima dostupni samo podaci koje ostavite a on nije ostavio ni jedan pa se još pobrinuo da sakrije i trag koji njegov kompijuter ostavlja na internetu )...

Eto to sam uspela da saznam u proteklih nekoliko dana. Naravno da se na ovom neću zaustaviti i proveriću i sve ono što je QWERTY napisao u tekstu koji je ovde kako i sam kaže posle ''obećanja'' nekim neimenovanim licima ( pravno rečeno NN licima ) postavio.

Nastavak sledi...
 
  ip.gif Sačuvana
SIN
Administrator
staradmin.pngstaradmin.pngstaradmin.pngstaradmin.pngstaradmin.png
useroff.gif Van mreže

Pol: Male.gif
Starost: 24
Poruke: 825

OS:
icon_win_new.png Windows XP
Browser:
icon_opera.png Opera 9.60


www_sm.gif email_sm.gif
xx.gif
« Odgovor #3 poslato: Фебруар 15, 2009, 08:31:27 »
 
E pa javite nam nastavak, sad i nas zanima šta se dešava.
 
  ip.gif Sačuvana
qwerty
Novi Član
star.gif
useroff.gif Van mreže

Poruke: 3

OS:
icon_win_new.png Windows XP
Browser:
icon_firefox.png Firefox 2.0.0.16


xx.gif
« Odgovor #4 poslato: Фебруар 16, 2009, 02:02:17 »
 
Izgleda da je vreme da neke stvari pojasnim...

Tekst sam lično uklonio sa B92 iz veoma jednostavnog razloga - niko ga nije našao! Blog B92 je "privatan" Blog, i osim ako niste "VIP" učesnik, vaš tekst ostaje u vašem malom lokalnom kutku-zapećku. Nema objave na glavnoj strani Blog-a B92: "svim korisnicima je omogućeno da vode svoj blog koji je vidljiv samo na njihovom profilu".

Tekst se ipak na B92 i dalje može naći u sklopu jednog drugog post-a. I dan danas - što pre svega znači da ne krši nikakva pravila, niti se iko bunio:
http://blog.b92.net/text/6907/Dobre%20vesti%20i%20loše%20vesti/?start=100

Zvanični mitrovački forum je druga priča. Tamo je tekst brisan više puta od strane administratora bez navodjenja razloga (inače, administrator je veoma ažuran čovek, tekstove briše brzom brzinom!). čak su i kasniji post-ovi, u kojima pitam za razlog brisanja - brisani!
Ja iz toga zaključujem da nekome tu nešto jako smeta...Zašto se uprava vrtića ne obrati roditeljima?

Meni je pre svega interesantna cela ta ideja, da jedan Blog koji nikog ne vredja, nikog ne imenuje, nego ukazuje na nešto, što se na kraju krajeva u ovom gradu desilo (jer podsetiću vas, pismo su poslali roditelji!), nema šta da traži na forumu tog istog grada. Nadjite mi taj deo u pravilniku foruma, da ga i ja vidim!

A po pitanju ''Zašto bi se onaj ko govori istinu još dodatno sakrivao?'', rekao bih da je upravo to i odgovor!
Uostalom, šta to misliš sa "još dodatno"? U sredini kakva je Mitrovica, gde svi sve znaju, stradaju i oni sa manje brizantnim vestima. Osim toga imam i ja decu! A naš pedagoški mentalitet ne trpi one koji preispituju njegovu ispravnost.

Eto toliko.

A sad ono najvaznije:
"podsetiću vas da su na forumima dostupni samo podaci koje ostavite a on nije ostavio ni jedan pa se još pobrinuo da sakrije i trag koji njegov kompijuter ostavlja na internetu..."

Tu Ružica i ja imamo jedan mali problem, jer ako je to zaista tako kako ona piše, odakle njoj podatak da ja sakrivam i trag koji mi kompijuter ostavlja na internetu? Gde ti to kao "istražuješ"? To od komšije ti administratora? - jer to su podaci kojima bi samo on smeo da ima pristup... Da nemaš i moju lozinku? Ništa - znam koga da pitam kad je zaboravim!
 smile.gif
 
« Poslednja izmena: Фебруар 16, 2009, 02:47:50 qwerty » ip.gif Sačuvana
Ružica
Novi Član
star.gif
useroff.gif Van mreže

Pol: Female.gif
Starost: 33
Lokacija: Sremska Mitrovica
Poruke: 2

OS:
icon_win_new.png Windows XP
Browser:
icon_firefox.png Firefox 3.0.5


email_sm.gif
xx.gif
« Odgovor #5 poslato: Фебруар 16, 2009, 04:49:44 »
 
Ja s tobom nemam nikakav problem, kao prvo. Kao drugo, čini mi se da ti ta famozna vrata sa bravom i špijunkom uopšte nisi ni video. Ispravi me slobodno ako grešim. Kakve veze sa svime što si napisao ima politička stranka koju si naveo? Mnogo je pitanja koja se javljaju a izgleda da ti nemaš odgovor ni na jedno od njih.
 
  ip.gif Sačuvana
qwerty
Novi Član
star.gif
useroff.gif Van mreže

Poruke: 3

OS:
icon_win_new.png Windows XP
Browser:
icon_firefox.png Firefox 2.0.0.16


xx.gif
« Odgovor #6 poslato: Фебруар 16, 2009, 10:43:09 »
 
Mnogo je pitanja koja se javljaju zaista, a Ružica, koja je tako "javna", "ne skrivena" ličnost ovog malog foruma na njoj upućena se nešto usteže da odgovori... Pa čuj, onda ubuduće otvori svoju temu, pa pitaj koliko hoćeš i koga hoćeš, a ovde se drži postavljene teme - ako zaista želiš produktivno da doprineseš daljem toku, a ako ne - onda ništa.

Mislim da sam bio sasvim jasan kakve vrste je problem koji se ovde otvara. Kakve veze ima anonimnost sa istinitošću tvrdnji? Odakle tebi navedeni podaci o mojoj internet vezi i sl.? Što ti malo ne istražiš vrtiće, a kad si već pri tome predji i na škole itd. Sve sam užas do užasa - kao u srednjem veku! Samo umesto pruta psiho-teror!
Špiunku i bravu sam lično video i mogu samo reći da sam sretan da moje dete nije u tom vrtiću. Zaista nemam razloga niti motiva da takve stvari izmišljam. Ne umirem od dosade.
Politička stranka je u ovom slučaju bitna jer ilustruje težnje dotičnog vaspitača, koji umesto da se bavi onim za čega je plaćen sedi i sanja o političkom uspehu snove na javi, ućutkavajući poverenu mu decu jer mu pri tome smetaju.

ZA ONE KOJI PRATE OVU DOPISKU:

Kako vama zvuči sledeći email, u poredjenju sa prvim postom Blogerke Ružice (email sam dobio od administratora mitrovačkog foruma sa kog sam obrisan)?
Pozdrav,
ja sam Boris moderator na mitrovackom forumu i ovo je poruka koju si dobio od Admina:

"Cenjeni korisniče querty, svaka neprimerena poruka će biti obrisana bez ikakve najave ili obaveštenja. To je pravo administratora, i moderatora. Za izjave koje si naveo pojedini ljudi su me obavestili da nisu u redu, i da su apsolutna laž. I ja sam bio apsolutno siguran u to kada sam pročitao, pogotovo što sam primetio da surfujes preko anon.proxy-a. Zašto se lepo nisi predstavio ako stojiš iza svojih optužbi?

To ako si se možda zamerio sa nekim ko radi u ustanovama koje si naveo rešavaj na drugom mestu.

Postoje nadležnosti koje su predviđene za takve stvari.

Svaki korisnik koji mi se obrati da postoji poruka na forumu koja nije primerena, posle moje revizije će biti uklonjena.
A cini mi se da cu i sam poceti da brisem 90% poruka jer ovaj forum jedino sluzi za pljuvanje po sugradjanima i po svim ustanovama, niko nista lepo nije napisao."

Pozdrav
Jesam li to samo ja, ili to jako liči na Ružicin tekst? Nekako ista priča, neki "pojedini ljudi", "apsolutne laži", "anon.proxy" i to famozno dovodjenje u vezu indentiteta sa ispravnošću tvrdnje. Prepiska?

ILI...

Ružice, da nisi ti možda muško - administrator mitrovačkog foruma?

Možda vaspitač o kom je ovde reč?

Ružica, koja se prijavila 15. 02. 2009., da piše odgovore isključivo na moj post...

Ne znam, baš bi me zanimalo kako to drugim forumašima deluje...

Da završim, sve ovo od sutra i na B92 (usput utvrdjujemo gradivo: tekst sam onomad sam obrisao) Budući da su B92 VIP-ovci pokrenuli inicijativu neVIP portal (http://blog.b92.net/blog/89388/112358oo/), možda ovog puta neko i pročita...

Pozdrav svima!
  
 
 


Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

taube taube 14:17 17.02.2009

,

čestitam na hrabrosti da objaviš ono što '' vaspitač '' radi. kad bismo sve navaljale radnje obelodanili kud bi nam bio kraj.
NNN NNN 20:54 17.02.2009

Citizen

Kane
madam_mym madam_mym 02:12 19.02.2009

ja ovo čitam već drugi put

a sada i ovu prepisku!
pa, interesantno, slično nešto sam posumnjala i ovde, mada sam prilično neiskusna blogerka
obavesti nas šta se dešava, zanima me baš

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana