Vladika nam krade ligu šampiona??

Aleksandar Gvozden RSS / 03.05.2009. u 11:51

Tekst sa RTS-a:

Naplata pretplate za RTS u porastu

Broja redovnih platiša tv pretplate, uprkos krizi, porastao na više od 80 odsto, rekao predsednik Saveta RRA vladika Porfirije. Prenos utakmica Lige šampiona finansijski će se pokriti od reklama.

Predsednik Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) vladika Porfirije rekao je da naplata pretplate za javni servis raste uprkos krizi i da je na području Beograda porastao broj redovnih platiša na više od 80 odsto.

"Bez obzira na poskupljenje pretplate imamo paradoksalnu situaciju. Naime, naplata TV pretplate je od uvođanja pa donedavno bila u stalnom padu, a evo proteklih meseci desilo se naprosto jedno čudo. TV pretplata je i pored povećanja dostigla naplatu do 81 odsto u Beogradu i gotovo u svim gradovima Srbije imamo veći procenat naplate TV pretplate", rekao vladika Porfirije za agenciju Beta.

Vladika je ocenio bi bilo dobro da se takav trend nastavi, jer u periodu ekonomske krize svi emiteri, pa i javni servis, neće imati potreban i adekvatan priliv sredstava od marketinga.

Vladika je podsetio da je cena pretplate za Radioteleviziju Srbije u ingerenciji Upravnog odbora RTS, koji je može menjati na osnovu poskupljanja na malo, s tim da je o planiranom poskupljenju obavezan da izvesti Savet RRA.

Govoreći o otkupu prava RTS za trogodišnji prenos Lige šampiona na javnom servisu, vladika Porfirije je kazao da će RTS finansijski pokriti prenos utakmica od reklama, a ne od pretplate.

"Ono što sasvim slučajno znam to je da RTS neće iz postojećeg budžeta izdvojiti za plaćanje Lige šampiona i da je ona otplaćena preko marketinga, to jest da su oglašivači koji će se oglašavati tokom utakmica već pokrili troškove prenosa Lige šampiona", objasnio je vladika Porfirije.

Komentarišući da li je prenos Lige šampiona trebalo prepustiti komercijalnim stanicama, predsednik Saveta RRA je kazao da je stvar menadžmenta šta procenjuje da je za televiziju korisno i u marketinškom i finansijskom smislu.

"Verujem da se stručnjaci koji rade na RTS i bave finsijama nisu tek tako slučajno opredelili za ovaj korak. Oni su procenili da emitovanje ili prenos fudbalskih utakmica iz Lige šampiona itekako može biti koristan i u finansijskom smislu za RTS", rekao je vladika Porfirije.

------

 

Tako se i Vladika postavio kao potparol RTS-a...

Ministarka Matić je potparol Telekoma, a eto sada i predsednik saveta RRA pametuje nešto...

Na stranu to da li vladika stvarno govori istinu o pretplati, ali možda bi bilo bolje da se pozabavi uređivačkom politikom RTS-a i preispita zašto nema obrazovnog i kulturnog programa, ili nam ovaTV služi samo za političke promocije?

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana