2015-12-29 12:07:08
Budućnost| Društvo

Rijalitizam i partokratija

cult RSS / 29.12.2015. u 13:07

Korupcija je centar civilizacijskog posrnuća ovog društva, glavni uzrok dna u čijem mraku bauljamo decenijama, a kako stvari trenutno stoje, bez izgleda da se u dogledno vreme iz tog živog  blata iščupamo.

Nelečena korupcija je metastazirala u apsolutno svako tkivo i svaku poru države. Ona je odredila vrstu ljudi koji će ispuniti stranke u Srbiji, pa smo dobili organizacije čiji je jedini cilj otimanje svih resursa društva i punjenje sopstvenih džepova. Takve cosa nostra interesne zajednice su stvarale sistem koji spolja podseća na državu, a čija je jedina suština uvećanje

 
2015-03-05 12:40:12
Život

Oblaci...

cult RSS / 05.03.2015. u 13:40
 
2014-09-26 20:58:30
Budućnost

Utisak

cult RSS / 26.09.2014. u 21:58

Ukinuta je poslednja emisija koju sam gledao na televiziji B92.

Time nestaje i poslednji razlog da mi se ova stanica nalazi na listi kanala.

Takođe, nikakvu želju nemam da budem autor bloga kuće koja teži sopstvenoj pinkoidizaciji i učešću u daljem kulturnom uništenju stanovništva ove jadne države.

Vidimo se jednom u slobodnoj Srbiji.

 

Laku noć 

 

 

U danima kada, usled nemara, nesposobnosti i neodgovornosti vlasti, hrabri i humani građani preuzimaju funkcije države i pomažu unesrećenima iz poplavljenih i ugroženih područja – vlast troši vreme i energiju na kršenje slobode izražavanja, napadajući i gaseći internet stranice koje pozivaju na odgovornost.

Za samo nekoliko dana, privremeno su onesposobljeni blog „Druga strana“ i portal „Teleprompter“, a obrisan je ceo blog Dragana Todorovića na portalu „Blica“ nakon što je Todorović preneo tekst u kome se navode razlozi za ostavku Aleksandra Vučića. Prinuđeni

 
2014-02-01 22:23:46
Ljudska prava| Životinjski svet

2Q14

cult RSS / 01.02.2014. u 23:23

U ovom trenutku nekakvi sns maletići i armija partijskih botova prijavljuju sve youtube, tviter naloge i blogove koji objavljuju klip sa Aleksandrom Vučićem u ulozi spasioca dece iz feketićke snežne mećave. Zbog velikog broja prijava youtube, twitter i blog servisi automatski gase te naloge. Neki od njih će verovatno biti ponovo aktivni za koji dan, a neki će zauvek ostati ugašeni.

Vladajućoj partiji nije dovoljno što je stavila gotovo sve dnevne novine, nacionalne i lokalne radio tv stanice pod svoju kontrolu. Cenzura, autocenzura i udvorištvo dominiraju sprskim medijskim prostorom. Internet je jedina slobodna teritorija gde se može čuti kritičko mišljenje o sveopštem političkom blatu koje je s uspehom gradila svaka postpetooktobarska vlast, a sns upravo dovodi do ekstaze.

 
2014-01-15 10:25:06
Društvo

Dijalektika rentijerizma

cult RSS / 15.01.2014. u 11:25

Karl Hajnrih Marks već dugo ne visi po zidovima učionica srpskih škola. Novi sveci danas krase te oronule zidove, ali oni koje smo naizgled odbacili još dugo će živeti u jungovskim arhetipima srpskog bića.

Dobri stari Marks svet je video kao borbu neprestanu između tlačitelja i potlačenih. Tlačiteljem je bivao onaj koji je u svojim rukama držao "sredstva za proizvodnju", a potlačeni je koru hleba morao da zaradi kod svog tlačitelja - u osvit civilizacije kao rob, kasnije kao kmet i, konačno, kao radnik. Podela jasna i jednostavna. Srce lako bira stranu. 

Stvari se, međutim, prilično komplikuju u postpetooktobarskoj Srbiji, i bogami bi se nad savremenom srpskom klasnom podelom itekako zamislili i Karl Hajnrih Marks i drugar mu Fridrih Engels.

 
2013-11-28 21:10:10
Gost autor

Sanja, draga...

cult RSS / 28.11.2013. u 22:10

O niskosti Kurira i sličnih tabloidarija saznajem samo preko društvenih mreža. Jednostavno, već dugo mi se gadi da takve tvari držim u rukama. A kad na mrežju naletim na nešto njihovo, prva misao mi je: "gle, još jedno dno". Tema koju je Kurir pokrenuo, a o kojoj nisam mogao da kažem nijednu jedinu reč jer me jednostavno taj užas kao ljudsko biće prevazilazi, bila je progon roditelja umrle devojčice Tijane Ognjanović. Neću ni sada reći ništa. Tekst koji je napisao novinar Dušan Mašić je sve što se o tome može reći.

 

 

Sanja, draga,

Nemoj

 
2013-06-19 17:26:22
Društvo| Zdravlje

Skarleuša, Sceca, Slukas i Skrkobabići

cult RSS / 19.06.2013. u 18:26

Jednom, davno, nedeljnik Vreme je bila upaljena šibica u mrklom mraku, podsetnik da si normalan, da saveznici u opštem besmislu ipak postoje, da nisi otišao dođavola sa ostatkom sveta.

Nedeljnik Vreme, jun 2013.:

Pravda za Acu Lukasa

jovana gligorijević

ACA LUKAS JE JEDNA OD RETKIH PREOSTALIH JAVNIH LIČNOSTI KOJE NE POKUŠAVAJU DA BUDU NEŠTO ŠTO NISU. I NE SAMO TO. KOLIKO GOD SE "URBANI" ZGRAŽAVALI NAD NJIM I NJEGOVOM PUBLIKOM, KOJA JE PROŠLOG VIKENDA ISPUNILA MARAKANU, ACA LUKAS JE GRADSKIJI, BEOGRADSKIJI I URBANIJI OD SVEGA ŠTO SE OVDE KAO TAKVO PREDSTAVLJA.

 
2013-06-05 10:36:36
Eksperimenti u blogovanju| Život

Man who sold the world

cult RSS / 05.06.2013. u 11:36

Sto i dve stolice. Na stolu flaša vina, do pola puna i dve vinske čaše. U uglu TV uključen. Zvuk demonstracija i policijskih sirena.  

 

VLADIMIR:  Pogledaj! Ovo nam treba, razumeš! Barikade, zastave i barutni dim. Jedini miris na koji će reagovati.

GOGA:  I rasna crnka golih grudi u jurišu.  Volim tvoju romantiku, znaš.  Protiv njih je, doduše, malo impotentna.  Ali lepo je čuti. Pravi slike u glavi. Volim tvoje slike.

VLADIMIR:  To me i ubija.  Te reči, taj ton u glasu. Defetizam.  Letargija. Cinizam. Shvataš li perfidnost ovog sistema?

 
2013-06-03 12:13:11
Moj grad| Muzika

Rusija

cult RSS / 03.06.2013. u 13:13

Dok se brodić sa Crvenog otoka u kasno popodne približava rovinjskom malom molu, um se prazni od dnevnih briga koje nemilosrdno proganjaju još od Beograda, ogrne ih profanošću, i gurne duboko u podsvest.  Devojčica duge kose naslonjena na ogradu gornje palube i ja tik iza nje gledamo obrise Rovinja koji dobija nijanse crvene cigle zbog skorog zalaska sunca. Opet mi je žao što nisam slikar. Ništa veliko. Onaj što prodaje slike za 20 evra turistima na nekom trgu.  Dovoljno.  Nema te fotografije u koju možeš da utisneš sve što ti ovaj pogled budi.  Mašina je to. Briše intimnost. Devojčica rukom pokazuje crkvu Sv. Eufemije koja dominira rovinjskim prostorvremenom i kaže „tu smo negde mi".  More je mirno i brodica se ljuljuška.

 

cult

cult
Datum rоđenja:  - Pol:  Muški Član od:  25.01.2007 VIP izbora:  54 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana