Budućnost| Društvo| Kultura| Mediji| Politika

SPOT i KONTRASPOT!

Filip Mladenović RSS / 18.02.2018. u 14:01

Sjaši Kurta da...
Sjaši Kurta da...
Pejzaž sa Balkana
Pejzaž sa Balkana
Dve lokalne političke bande, obe ogrezle u korupciji, samovolji i demagogiji, trenutno vode rat TV spotovima.

Sve je počelo kada je preko Javnog medijskog servisa - RTS krenulo emitovanje predizbornog TV spota liste "Zato što volimo Beograd - Aleksandar Vučić" u kome se na ružan, vulgaran i neprimeren način govori o Draganu Djilasu, bivšem gradonačelniku Beograda, i Aleksandru Šapiću, aktuelnom predsedniku opštine Novi Beograd.

https://www.youtube.com/watch?v=WmxcG8VnTd0 

Usledili su potom kontra TV spotovi, u kojima se SNS spot karikira, premontira, nadsinhronizuje..., uz korišćenje iste, nekulturne i anticivilizacijske matrice.

 https://www.youtube.com/watch?v=-byAeyt_E2o

U medjuvremenu, Regulatorno telo za elektronske medije (REM), nakon prijave RTS-a, zabranilo je dalje emitovanje SNS spota, dok su i Djilas i Šapić dali dozvolu da se on emituje, svako sa svojom argumentacijom.

Rat je nastavljen na društvenim mrežama, gde trenutno kulja lava ovdašnjeg primitivizma, džiberizma i političke nekulture.

TV spot SNS-a, kao i kontraspotovi, jasno ukazuju da ovde i sada preovladjuju feudalni metodi političke borbe i vladanja. Srbija je zapravo skup fedualnih teritorija, gde dominiraju lokalni feudalci - gradonačelnici, šefovi policije, vladike i mafijaški bosovi, dok je gradjanstvu namenjena uloga - statista.

Zastrašeno, osiromašeno i poniženo stanovništvo je svedeno na biračke telo, bolje reći tele što gleda u šarene predizborne plakate i spotove glumeći gradjanke i gradjane koji kao odlučuju nešto na tzv. izborima.

ZAKLJUČAK: Ovde pasoš nije putna isprava, već otpusna lista iz ludnice od ove zemlje!

Atačmenti



Komentari (15)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

eloy eloy 14:20 18.02.2018

Šteta


dr Milan Radojičić je dokazano izvrstan hirurg. Kandidaturom za gradonačelnika i napuštanjem operacione sale još jedan vrhunski stručnjak manje. Koja korist od toga?
Teško je podržati ovakav koncept.


tasadebeli tasadebeli 15:24 18.02.2018

?

ZAKLJUČAK: Ovde pasoš nije putna isprava, već otpusna lista iz ludnice od ove zemlje!



Са прописаном терапијом и рецептима за производе фармацеутске индустрије или је болеснику препуштено да се даље лечи хомеопатијом?



Filip Mladenović Filip Mladenović 15:27 18.02.2018

Re: ?

Čim se predje granica dolazi do spontanog izlečenja. Neki to nazivaju placebo efekat!
tasadebeli tasadebeli 15:28 18.02.2018

Re: ?

Filip Mladenović
Čim se predje granica dolazi do spontanog izlečenja. Neki to nazivaju placebo efekat!



Извини, знам да сам досадан са питањима...

Излечења или самоизлечења?

То је врло важан детаљ.
Filip Mladenović Filip Mladenović 16:07 18.02.2018

Re: ?

tasadebeli
Filip Mladenović
Čim se predje granica dolazi do spontanog izlečenja. Neki to nazivaju placebo efekat!



Извини, знам да сам досадан са питањима...

Излечења или самоизлечења?

То је врло важан детаљ.



Samoizlečenje je za osobe do 30 godina.
A izlečenje je za one preko 30 godina.
eloy eloy 15:34 18.02.2018

важан детаљ.

tasadebeli tasadebeli 15:59 18.02.2018

Re: важан детаљ.

eloy



Па јес, не знам ни што ја питам свашта кад ме ионако све то одавно не занима...

Него, мислио сам онако, разговора ради... Да не буде опет неми филм...






blogov_kolac blogov_kolac 17:02 18.02.2018

cemu izjednacavanje?

U ovoj epizodi jasno je u potpunosti ko je prvi poceo i ko je prvi udario ispod pojasa, a ko je pokusao da se odbrani. A takodje nije isto koristiti se zakonski nedozvoljenim metodama na televizijama sa nacionalnom pokrivenoscu sa jedne strane, i sa druge strane koristiti saljive propagandne montaze na YT, razlika je ogromna.


I na kraju da ne bude da samo kritikujem vlast, da ih malo i pohvalim. U klevetanju protivnika napokon su se malo izdigli iznad "kursadzija" nivoJa, pa iako je to napredak samo u formi a ne u sustini, ipak je vidljiv.
angie01 angie01 17:40 18.02.2018

Re: cemu izjednacavanje?

blogov_kolac blogov_kolac 18:29 18.02.2018

Re: cemu izjednacavanje?

Sjajna ilustracija, koja plasticno prikazuje kako, kad vec ne moze da dodje neko normalan, ipak nije ni svejedno da li ce i dalje da nas jase zadnjih godina preko svake mere ugojeni Kurta, ili pak Murta koji je cak bio i u dijetalnom rezimu ishrane zadnjih godina (istina, ne svojom voljom)! A i Kurta bi posle jos jedne ubedljive pobede mogao da padne u iskusenje da svoju apsolutnu vlast pretvori u apsolutisticku, ionako nas vec jase na svim nivoima, popeo nam se i na glavu i na kicmu i na...
korisnickoime-1 korisnickoime-1 21:21 18.02.2018

Re: cemu izjednacavanje?

Eh pa i Murte su bile debele dok su jahale.

Vucic nema ni najmanju sansu da izgubi bilo koje izbore dok ne potpise Kosovo.
Zbog tog potpisa je budalasto sjedenje na stiroporu i dzakovi nepostojecih glasova dovelo do njihove izborne pobjede.
Poslije tog potpisa Srbija ce biti stvarno slobodna da bira koga hoce.

I toga me pomalo strah.
c_h.arlie c_h.arlie 14:17 19.02.2018

M'da !

Postoji slovo Đ.
Slovo Dj ne postoji.
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:36 19.02.2018

Re: M'da !

Takodje, postoji i reč "hrabrost", kao i reč "kukavičluk".
apacherosepeacock apacherosepeacock 15:52 19.02.2018

Re: M'da !

c_h.arlie
Postoji slovo Đ.
Slovo Dj ne postoji.


Sto bi rekao Django - D is silent..
Filip Mladenović Filip Mladenović 01:04 20.02.2018

Kako iz beznađa - Jovo Bakić:

U Srbiji su društvene nejednakosti najveće na evropskom kontinetu, izjavio je večeras u Nišu sociolog Jovo Bakić i dodao da je do tog podatka došla Statistička služba EU (Eurostat).

"Obično se govori da je prosečna plata u Srbiji 390 do 400 evra, međutim ne kaže se da 80 odsto zaposlenih prima manje od tog iznosa", kazao je Bakić na tribini Pokreta slobodnih stanara iz Niša "Kako menjati stvarnost".

On je kazao da statistika takodje govori da 75 odsto zaposlenih u Srbiji prima manje od 312 evra mesečno.

"Zarade od 1.000 evra ima samo jedan osto ljudi, a 0,5 odsto je onih koji imaju basnoslovna primanja", rekao je Bakić i podsetio da minimalna zarada u Nemačkoj iznosi 1.500 evra.

Bakić je kazao da svi ti podaci govore kakva je "naša situacija i kakvi smo mi bednici".

"Još nije izmišljena reč koja koja dobro opisuje našu situaciju. Najbliža tome je verovatno reč katastrofa. Da li je to posledica objektivnih teškoća ili posledica mafijaškog sistema?", zapitao je Bakić.

On je kazao da su gradjani u proteklih 28 godina postojanja višestranačkog sistema "svedoci gradnje patronažno-klijentelističkog sistema".

"Stranke imaju patrone koji grade klijentelističku mrežu u okviru stranke. Na osnovu toga gradi se politička karijera, a ona u Srbiji služi za brzo bogaćenje", ukazao je Bakić.

Po njegovim rečima, "lovci na plen" nalaze "patrona" unutar stranke i "poslušni su mu do iznemoglosti i besmisla", ali na taj način grade karijeru i dobijaju posao, bilo u opštini, bilo u javnom preduzeću.

"Na Voždovcu su naprednjaci zaposlili 70 ljudi koji ne dolaze na posao, a primaju platu. To nije normalno stanje i mora da se menja", kazao je Bakić.

On je rekao da postojeće stanje nije moguće promeniti glasanjem za postojeću opoziciju zato što je bila vlast i učestvovala u izgradnji takvog sistema.

Bakić smatra da je izlaz da se gradjani sami organizuju i medjusobno povezuju na bazi solidarnosti, na lokalnom nivou, i da se medjusobno povezuju lokalne zajednice.

"Mi moramo znati da se kuvamo u istom loncu, i pre no što budemo sasvim skuvani, moramo iskočiti iz tog lonca, a to možemo samo zajedno. Pojedinačno to ne ide", izjavio je Bakić.

Potrebno je, dodao je on, udruživanje na lokalnom nivou, kao što su Pokret slobodnih stanara u Nišu, Ne da(vi)mo Beograd i Lokalni front u Kraljevu.

"Na lokalu možete dobiti jednu, dve bitke. Rat se dobija tek onda kada se udružite i stvorite jednu zajednicu koja će raditi za javno dobro, a ne za privatni džep", naglasio je Bakić.

On je rekao da ima nade "ako smo spremni da se ne prodamo za radno mesto ili deterdžent i sapun, već da se borimo za onakvo društvo kakvo bismo voleli da imamo".

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana