Kruševac, područje sa najviše narkomana i NARKOMANIJA UOPŠTE

heavy_on RSS / 25.10.2008. u 11:48

        Po tvrđenju načelnika policijske uprave u Kruševcu i navodima iz dnevnog novinskog lista "Kurir", Kruševac je područje sa najviše narkomana. I uprkos upozorenjima odseka za lečenje bolesti zavisnosti bolnice u Kruševcu od pre par meseci, opština nije oglasila niti predstavila, ikakav plan u cilju suzbijanja ove pojave i opake bolesti narkomanije.

        Svi znamo da ta bolest, NAPOMINJEM "BOLEST", ne samo da je pretnja bezbednosti u društvu, širenje raznih krvno prenosivih bolesti, već i narušava porodične odnose, koji zahvaljujući godinama koje su iza nas (valjda) nisu baš bili dobri. Porodice iako saznaju da jedan njihov član boluje (koristi, zloupotrebljava opojne supstance) ne znaju kako i šta raditi u takvim slučajevima. Postoje razne ustanove za lečenje ali one su prepunjene i veoma retke ili veoma skupe, a nalaze se samo u Beogradu. Tako da ljudi iz ostatka Srbije snalaze kako znaju i umeju. Postoje i razni tretmani u manastirima ali oni često kratkog daha i sve češće bezuspešne.

        Ovim kratkim tekstom bih voleo da apelujem na ikoga koga ova tema interesuje, jer koliko ja znam čak ni država, a ni jedan grad i opština ne predstavlja, niti razvija plan za suzbijanje narkomanije. Posle mnogo vremena sumnjam da ih iste čak i podržavaju. 



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ulven ulven 03:34 29.10.2008

Poljska u Kragujevcu

Jel ti cuo za poljsku corbu? Eto ti resenja.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana