Sinoc mi je prijatelj poslao modernu (aktuelnu) verziju epske pesme Knezeva vecera koja se u skladu sa politickim desavanjima u Srbiji zove  "Predsednikova vecera". Autor je Mihailo Medenica, nekadasnji novinar Politike a sada press magazina.

 

 

Mili bože, čuda velikoga, kad se šćaše u zemlji Srbiji,

u Srbiji zakon da izglasa, da fukari ne smeš pomenuti,

nit' imena, niti prezimena, nit' lopovluk kusog i repatog!

Sabrali se pijani žbirovi i budale iz četiri stranke,

sabralo se šljama manitoga, od zlog oca i još gore majke.

 
2009-09-02 15:15:31

??????????

vracarac92 RSS / 02.09.2009. u 16:15

Da li ste primetili da NIKO na ovom blogu nije komentarisao usvajanje sramnog neo-vucicevskog zakona o informisanju?

Da li ste primetili da NIKO na ovom blogu nije komentarisao nalaze Brankice Stankovic (u koju se po potrebi kunu)  kada je pravila emisiju o "cudnim" kupovinama zemljista (rusevine, fabrike, luke...) od strane raznih tajkuna?

Borci za ljudska prava i tzv. "evropske vrednosti" to izgleda svesno precutkuju.

Zasto?

tn_Politically_Incorrect.jpg

 
2009-08-23 11:44:14

Uspesi i privilegije

vracarac92 RSS / 23.08.2009. u 12:44

Bio jednom jedan trip! Kakav trip?! Loš trip! Narogušen i ljut sav! Taj je jeo šta je hteo - razum ceo i podsvesti jedan deo... Strašno, strašno...

Dakle, uobičajeno ceremonijalno jutarnje okupljanje nad novinama i kahvom nasušnom, kad - iskočiše neki povampireni naslovi i ščepaše me za uho-grlo-nos, a bogme i oči, slezinu i onaj Adamov deo zbog kojeg se Eva u očajanju uhvatila za jabuku: SPS proglasio izbornu pobedu u Peći; Ivica Dačić traži od Milutinovića da se izjasni o pripadajućim privilegijama; Bajatović učinio neko dobro delo (valjda počupao ambroziju

 
2009-08-13 12:25:33

Polje kao nijedno

vracarac92 RSS / 13.08.2009. u 13:25


Već šest godina, roditelji ubijene dece u Goraždevcu čekaju pravdu. Ne čekaju sreću dečjeg osmeha, ne prave tortu za rođendane, ne nadaju se unucima... čekaju običnu ljudsku pravdu. 

Već šest godina ubice njihove dece mirno se šetaju Kosovom. O čemu se radi? O nesposobnosti međunarodne policije, o nameri da se do krajnjih granica zaplaši preostalo srpsko stanovništvo na Kosmetu?!

Zvanična Srbija će i ove godine uputiti proteste međunarodnoj zajednici, ali sve će to da ode u vetar. Predstavnici Euleksa će da obećaju da će učiniti sve da pronađu

 
2009-08-12 12:40:57

Sutra je sesta godisnjica masakra u Gorazdevcu!!!

vracarac92 RSS / 12.08.2009. u 13:40

Oprostite što ću se potruditi da ukradem jedan minut vaše pažnje i da vas podsetim na sestogodisnjicu masakra u Goraždevcu kada su na kupanju od strane albanskih terorista (psihopata)mučki ubijena dva srpska deteta a još četvoro ranjeno. Naravno, zlikovci su i dalje na slobodi. Prosle godine je taj zlocin peosao krajnje nezapazeno od strane nasih vrlih placenih boraca za ljuCka prava i VIP primadona........videcemo kako ce biti ove godine. Ubismo se pišući o Kini, olimpijadi, Rusima, Romima, muzici, Obami, Djilasu, Cedi, homoseksualcima, ljudskim pravima, kvantnoj fizici... a pobijena

 
2009-08-11 14:53:54

Trajanka i Bogdan (dokle vise??????????)

vracarac92 RSS / 11.08.2009. u 15:53

Nisu Trajanka i Bogdan Petković iz sela Perteš kod Gnjilana prvi koji su glavom platili svoje srpsko poreklo. Niti je njihov egzekutor prvi koji je ubistvom dokazao svoju odanost albanskoj naciji. 

prizren-albanka-v.jpg

Ono što je u ovom slučaju novo i zastrašujuće je apsolutna ravnodušnost srpskih vlasti i srpske javnosti. Niko se nije preterano uzbudio zbog hladnokrvnog ubistva dvoje nemoćnih srpskih staraca. Albansko-evropska istraga kaže da je ovaj zločin „masterpis"

 
2009-08-08 06:12:00

Preminuo Danko Popovic

vracarac92 RSS / 08.08.2009. u 07:12

Beograd -- Posle kraće bolesti, sinoć je u Beogradu, u 81. godini, preminuo istaknuti književnik Danko Popović, autor kultne "Knjige o Milutinu".

Rođen je u Aranđelovcu 1928. godine, Pravni fakultet završio je u Beogradu, gde je proveo najveći deo života i gde je i započeo književni rad. Autor je više pripovedaka, eseja i romana, filmskih scenarija, radio i TV drama, a postao je poznat najširoj čitalačkoj publici po romanu "Knjiga o Milutinu". 

I pored toga, stalno se vraćao svojoj kući i imanju podno Bukulje, gde je nalazio inspiraciju za dela, inspirisana

 

Na nesreću, ovo pišem dva dana (sreda, 29. jul) pre izjašnjavanja skupštinskih lenjivaca o impotentnom Zakonu o in(de)formisanju, tako da ne znam sleduju li mi korbač i samar, ili će se, nekim čudom, glasačke amebe otrgnuti iz klišea gluposti i prestati da se ponašaju poput mula koje poslaničkim mandatima, kao šargarepom na kraju štapa, stranački pastiri vodaju u krug


Bilo kako bilo, za svaki slučaj, pisaću o lepom vremenu, šumskim požarima na Apeninima i epidemiji slinavke koja desetkuje krda afričkog bivola, verujući da me goveda s Crnog kontinenta neće

 
2009-07-31 11:53:54

Cedo - Vucicu!!!!!!!!!!

vracarac92 RSS / 31.07.2009. u 12:53

Najnovija politicka trgovina u Srbiji!

LDP, koji se do juce busao u grudi da je protiv nakaradnog zakona o informisanju danas je obelodanio da ce glasati za taj sramni zakon!

Ko zna koje je prava cena glasa LDP-a? Ono sto je zvanicno javljeno to sigurno nije, ta cena se ipak pise sa nekoliko nula.

Ne mogu da verujem da cu ovo napisati ali Ivica Dacic i SPS su postali veci veci branioci slobode govora i demokratije nego njihovi kohabitacioni partneri DS, G17, LDP..............SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S.

Zasto smo uopste menjali onaj "Vucicev" zakon o informisanju

 
2009-07-25 11:52:05

AFERA: pro i contra

vracarac92 RSS / 25.07.2009. u 12:52

 Prenosim vam dva razlicita vidjenja ljubavnih afera 

Ovaj odlican tekst je iz poslednjeg broja casopisa ELLE. 

elle-logo.gif 

 

Da li su avanture egzotičan začin koji obogaćuje stabilnu vezu ili je baš zbog vernosti ona unikatna i dovoljna za ceo život? Dve autorke magazina Elle odškrinule su nam vrata svoje intime i otkrile šta
misle o nečemu tako delikatnom kao što je ljubavna afera. U kojoj od te dve priče se vi pronalazite? 

PRO

 

vracarac92

vracarac92
Datum rоđenja:  - Pol:  Muški Član od:  04.03.2008 VIP izbora:  58 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana