Ovako me ispratilo  iz neurohiruške klinike... "50 posto umre, 40 posto ostanu invalidi, a samo 10 posto prođe kao ti... zašto?... ja ne znam..  to zna samo "onaj gore". 

Uskoro ce godinu dana, kako se TO desilo. Vratio sam sa službenog puta, oko ponoći. Jeziv bol u glavi. Znao sam odmah "šta je po sredi", naročito kad me je levo oko „otišlo".
Nije bitna bolnica, nije bitna Hitna pomoć, nije bitno što se dva dana nije znalo na koju ću stranu, nije bitno kako sam ozdravio.
Ne volim da pišem o sebi, ne umem da pišem o sebi. Još manje umem da govorim o sebi. Posao mi je da pišem o drugima, i šta se drugima dešava.

"Vi sta jako težak pacijent", rekao mi je profesor koji se borio sa mojim pritiskom. "Ništa ne govorite o sebi, ne znam kako Vam je."

Nije on jedini koji mi to govori. Pokušavali su i drugi, neki su odustali i otišli.

Ali sad mi je potrebno da govorim o sebi.

 

Jos malo pa tri godine kako me nije bilo ovde. Odmorili smo se jedni od drugih, ali mislim da je vreme da nastavimo.Za pocetak, ili nastavak, na blog stavljam text koji sam pronasao danas popodne , i koji me je veoma dojmio.
Autor je Tatjana Stevanovic,a nasao sam ga na webu

Uz njeno odobrenje prenosim vam text u celini

 
2012-04-23 12:35:00
Budućnost| Društvo| Život

Kratak susret sa birokratijom

jaksa scekic RSS / 23.04.2012. u 13:35

U subotu, u Shoping centru “Usce”, bio malo (sic) neoprezan, i ode novcanik sa svim mogucim dokumentima, karticama, licnom kartom, vozacka, sve moguce press vladine propusnice, firmina press kartica, i sto mi je najzalije, divna fotografije moje Marije, koju sam nosio u novcaniku.
Inace ,ponedeljak mi bio rezervisam za odlazak u Nemanjinu 30, jer je pre mesec dana majci pukao prsljen L3 i sad kad je stigla kuci, ima pravo na neke nadoknade. No, krenimo redom:

Primer 1 – licna karta

Elem, posto sam odmah blokirao bankovne kartice, rekoh ajd da pozovem SUP za licnu kartu. Cipovana je, a neko moze mirno da ode u Bosnu, Makedoniju, Crnu Goru.

 
2011-12-17 16:48:13
Budućnost| Društvo| Politika

Relativizacija

jaksa scekic RSS / 17.12.2011. u 17:48

Nesto se preganjam ovih dana po FB, i ono sto je me uzasno nervira,rasprava se vodi cesto  na tipicno srpski  nacin. A to je, ne drzati se teme, vec  krenuti od amebe, pa preko covekolikog majmuna, do obavezno Kosovske bitke, Prvog i Drugog rata. Ne zaobilazi se ni  Hirosima i Nagasaki  te shodno tome i Vijetnam.
To je prvi nacin.
Drugi je, ako se nema argumenata, odmah  se ide na diskvalifikaciju licnosti. I to bez pardona, na jedan.
I tako pod tim utiskom,odem u svoju oazu. U kadu. Potopljen u toplu vodu, (potpuno razumem Arhimeda, i ostale  stare Grke, Rimljane koju su uzivali u toplim kupkama) i sine mi, sto bi rekli kao u onom vicu da su i plavuse shvatile.


Relativizacija

 

Evo kako sam i obecao. Bloger Hansel je zapoceo veoma zanimljivu temu o digitalizaciji TV signala u Srbiji. Posto je bilo dosta zucnih rasprava, bilo je i dosta lutanja, zamolio  sam  jednog od nasih najvecih experata, Aleksandra Luj Todorovica da bude gost na Blogu B92 i da nam pojasni o cemu se radi.
I evo texta.
PS: Molim Blogera Hansela da nastavi tamo gde sam ja stao i da preuzme Blog. Hvala mu unapred.

lujt.jpg
 

A.

 
2011-01-11 22:33:20
Budućnost| Politika| Život

Nov patriotizam

jaksa scekic RSS / 11.01.2011. u 23:33

Kao sasma mali ziveo sam u Njujorku. Slabo i da se secam tih dana, nisam isao u osnovnu skolu, ali u obdaniste jesam. Ostalo mi je u iskricavom secanju da smo svaki cas pravili US zastave, pisali tadasnjem predsedniku sta zelimo (ja sam mu trazio da mi dozvoli da povedem vaspitacicu za Beograd), ali je uvek na neki nacin bilo reci o Americi, americkim vrednostima zivota i drzave i njihovom nacinu zivota.
Bilo je toga dosta na  (u to vreme) crno-beloj televiziji. Zatim se Jovino sluzbovanje zavrsilo, vratismo se u Beograd, i kad se stasalo za skolu,  primilo me u pionire, pa su bili praznici, 29. Novembar, 4. Juli, a i ostali revolucionarni dani. Beograd za 20 oktobar, pa vojne parade. Islo se cak i na generalne probe, cupkalo se do posle ponoci u Bulevaru Revolucije.

 

Ova godine ce pre biti izborna nego radna - definitivno. Da li ce izborna mesta biti otvorena ove ili iduce godine to u krajnjoj liniji i nece biti toliko bitno. Jer izborni rezultati ce zavisiti od onoga sta ko uradi,ili  ne uradi, ove 2011. godine.
Prvi je na crtu izasao Ivica Dacic. Da li je u pravu kad veli da Boris i Toma prave "New deal", jos nisam siguran. Zasto, zato sto mislim da Tomi to jos ne treba. Zasto bi Toma Borisu bacao pojas za spasavanje. Ne treba mu. U godini koja ce biti jos teza nego predhodna, u godini u kojoj su Srbi postali skoro najveci pesimisti na svetu, zasto

 

 

Posle  ogromnog interesovanja za izvestaja Dick Marty-ija, document je postao i  sluzbeno dostupan javnosti na web sajtu Saveta Evrope.

dickmarty.jpg
Sutra ce izvestaj biti zvanicno predstavljen na sastanku Komiteta , a sam Dick Marty ce imati konferenciju za stampu.
Sinoc, posto je britanski Guardian stavio izvestaj na web stranu, nije bilo znacajnijeg stranog medija, koji nije imao pricu.

Izvestaj mozete na nadjete na ovoj web adresi:

 
2010-12-13 23:22:07
Gost autor| Politika| Region| Život

Uspon i pad Ive Sanadera

jaksa scekic RSS / 14.12.2010. u 00:22

Zaokupljeni Oslom, Jeremićem, vođenjem vlade preko novine "Blic", događaji u Hrvatskoj nam nekako promiču. Da li  zbog besparice, ili zbog nemanja uredničkog osećaja za " feeiling", ni jedna ozbiljna srpska TV nema izveštača u Zagrebu.saric.jpg
Zamolio sam jednog od vrhunskih novinara HRT-a, Josipa Šarića da bude gost na Blogu i objasni nam tajne uspona i  pada Dr. Ive Sanadera, i šta to znači za Hrvatsku koja je pred vratima EU.
I evo njegovog tumačenja

 
2010-12-12 08:22:50
Mediji| Politika| Satira

EU upitnik

jaksa scekic RSS / 12.12.2010. u 09:22


A) Da
B) Ne
C) Mozda

euupitnik.jpg

1. Cetvoronozna spoljna politika
2. Sistemska korupcija drzave
3. Mangupi u sopstvenim redovima
4. Nedostatak partijske discipline
5. Nadmoc tajkuna nad drzavom
6. Kolebljivost u politici
7. Bolje biti prosecan clan, nego vrhunski nestranacki strucnjak (vracena moralno politicka podobnost)
8. Socijalna nepravda       
9. Nauka, obrazovanje, zdravstvo- osma, deveta, deseta,

 

jaksa scekic

jaksa scekic
Datum rоđenja:  02.02.1953 Pol:  Muški Član od:  30.11.2006 VIP izbora:  123 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana