Životni stil

синестезијама дневности

Черевићан RSS / 30.06.2022. u 20:21

- чудесна моћ музике, прве од свих уметности, јер само она васпитава душу ( г Д. Бокан)

како старим, а склон асертивном начину комуницирања, захвалан сам саговорник чему вероватно доприносе и снови моји који су углавном несиметричне драматургије која креће од ситног реализма и реалног декора ка неком метафоричном простору па се мало разликује од конфузне стварности из које одласком на починак покушавам побећи обзиром да колоплету недоречености дневних догодовштина исчекујем (ваљда) тим чином слуђености ми дорек.

елем, у писању ми је највећи изазов врло лимитирана количина информација доступних о теми коју разрађујем обзиром да све теже подносим бројнија кафанска друштва (без обзира што се у тим приликама подоста тога сазна) јер људима када су окупљени око посебности тог разлога почињу да раде посебни хормони те мирис који шире око себе постаје ми теже подношљив (помињао је то додуше и г. Крлежа) .а (са)знања о сложеним односу појединца, мушкарца и жене идентитетном у односу на време и прилике ,као и њиховим несвесним виђењем себе самих, се углавном на таквим окупљалиштима најлакше спозна.а кад се већ изгубим у врту књижевних могућности ,стриктно тежим истини (а не у смислу да вас и сад не лажем). а ту је оно што се десило и оно шта је могло да се деси, и то се битно разликује ,јер оно што се десило - то је живот, то су чињенице, али и ту је свако рашомон, свако има своју причу, што поприлично закомпликује свари. и све то треба са гуштом протерати кроз млевеницу смисла јер све се слути при том не откривајући нужно нешто ново,али да се истовремено не пристаје а приори на већ уврежене тезе о теми саставом обрађеној.а верујте, ја труд улажем да не пишем тек интелектуалне прич(иц)е, јер за мене је много важније да читаоци осете моја казивања него да их разумеју...... 

знанца ми шнајдера у годинама већ кљокнутим (па с'тога ради струку кад хоће) неки дан по подне сретох на улици са букетом у једној, а цигаретом у дугој ..ди шеташ то цвеће по овој жези ...идем на гробље Р. је годишњица а то се не пропушта ,заслужила је....такнувши ме у присет.......

одрасли су њих двоје кућа до куће у пубертету био је први да ју је знатижељну средњаком чачнуо одоле што је код ње оставило емотивног трага за цео живот.у истом граду живели. но занимања различитих .он школу није марио па га ујак шнајдер узе под своје,а она вредница школе низала до фак. дипломе ,а у локалном куд-у трудом стасала за коловођу у јавним наступима и тако то тридесет г. потрајало.успутна активност би јој нимфоманка ни дана без qрца ко наиђе али по њеном избору ,а пре свега економски стручњак у престижној градској установи, но са дефицитима са којима се морало суочити ....нисам могао да будем у трајној вези са њом, јер била је опсесивна и посесивна ..али био сам роб компулзивних нагона ... правдао ми се на моје питање како су онда потрајали у сексу деценијама .он се у међувремену 2 пута званично женио (има 4 деце из тих веза ,данас одраслу) ,а пролазних имао је сијасет, али неки изнутрашњи магнет га је наводио на Р. (или обрнуто). Она свесно није имала деце да би могла бити независна музика ,игра и прц били су јој смисао живљења. децембра 2010 му је навратила у стан-кројачницу да јој нов зимски капут прилагоди телесном облику ,добро су се тада онако у невезушу изјебли и уз кафицу она му предложи...ајде ме ожени...а ја се срком загрцнут мал' не удави..откуд ти то одједном а никад до сада ниси то питање потезала...болесна сам јако мало ми је још остало, рак дојке, па хоћу теби пензију која ми се одскора уредовила да оставим,а не да је Држава апи. Он никад зависник од пара, кад му је требало сашије неком и има за пар дана ,волео фудбал и пиво да цирка у бицузу Код пера ,ту близу......законски је све могуће проверила сам у социјалном.... средином јануара 2011 обавише грађанско венчање (четвртком за такве предвиђеном) а у Будимпешти у хотелу Гелерт проведоше незаборавну прву брачну недељу,како рече. уследио јој је убрзо позив из болнице ,дојка уклоњена,зрачења кренула ,оћелавила, ал' се телесно није дала ,и даље су се сексали .... у јуну јој је била сахрана на градском гробљу у (будућој заједничкој) гробници коју им је за живота обезбедила.брак им је потрајао пола године...

а присет на Р. њему ево 11 годину не јењава...и неће зарекао се Он сам себи, јер убрзо се и њему уредовио део њему припадајуће њене пензије.... и тако ти ја комшо мој qрцом пензију зарадих.

е сад.... ај'се врнемо на уводну реченицу овог поста тјст шта ли то она скрива у садржају свом.....ја разумех.....да посебно примењена музика ...Душу васпитава.

 

 



Komentari (39)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

zoja444 zoja444 02:10 01.07.2022

amandman na g. bokana

neke vrste muzike su mi nepodnosljive. vagnerove opere, progresivni jazz, atonalne kompozicije, tehno i rejv, pevanje uz gusle... eto puta od penisa do penzije. obicno je obrnuto.
Черевићан Черевићан 09:56 01.07.2022

ad dies vitae

eto puta od penisa do penzije. obicno je obrnuto.

у животу ........има реда
како коме ..........запада,
(поштовање које првом
......коментару припада)

гђо zoja
bangyahead bangyahead 17:03 01.07.2022

Re: ad dies vitae

Jb'te te Alah, gos'n Sveto, totalno je umrtvljen blog, kao kuvana noga, kao kuvano dupe od kokoške, śta vam je uradio Vučko? Niko ne sme da pisne!
Margaret Tačer nije toliko lobotomizirala Britaniju, kao Vaša generacija nas!



bangyahead bangyahead 17:21 01.07.2022

Re: ad dies vitae

Sada - ne sme da se priča, oće dođe klempavi Vulin, i otpusti Drenču s bloga... a Vaša generacija bila jaka, kada ste Vi bili kao ja danas. Dođe mu nešto da ste Vi, a i mi sa Vama - pičkice danas, što kaže naš narod na kriminalnoj Podbari.



J'bte skrnava zemlja i društvo. U ovom mom aparthejdu Palestinci imaju više slobode izraza nego Srbi u rođenoj državi.
Черевићан Черевићан 17:26 01.07.2022

sustine et abstine

blog, kao kuvana noga tjst dupe od kokoške

блог ....рикњава
неки ..се не дају,
они фосиласти
и за боље знају,

али слутим блогу
хоризонт... у сјају

г. bangyahead-е ...ХВАЛА на ком. одабиру
zoja444 zoja444 17:31 01.07.2022

Re: ad dies vitae

alo, bangy, sto napadas coveka bez razloga? nije ti on nista kriv za tvoju sudbinu. morate bas svuda da istresete dnevnu politiku. i kod umetnika. sos tel. za srbiju: 0800 309 309
Черевићан Черевићан 17:51 01.07.2022

exempli docent

pičkice danas а bili jaki

оно.. било ....сад се приповеда
ново доба ......новине нам носи,
све више се скљокано помиње
а и овим неко......... ће'с поноси

г bangyahead
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 14:22 01.07.2022

Q ili 3,14.. penzija

Oko te penzije, a reč je o porodičnoj penziji, nešto mi ne štima. Da bi se ostvarila porodična penzija, zakon ove države zahteva dokaz o najmanje 3 godine braka, ne zajedničkog partnerskg, a nevenćanog života, već baš braka - matičar, kume, kumovi.. itd.

U toku sam jer, moj stari profesor (85 godina), udovac, želi da se oženi... da starost olakša i sebi i svojoj deci. Njegova izabranica iz gerentološe agencije (57 godina) dolazi mu 2-3 puta nedeljno, on joj plaća da dolazi i vikendom i da ostaje preko noći s njim u krevetu.

Pita me za savet, a ja mu kažem, pa Vi ste mene učili, a ovo nadilazi naša zajednička teorijska saznanja.... džaba nam i teorija i doktorati, život je nešto drugo.

PS: Nije naodmet napomenti, kako bi se imao uvid u kmpleksnost problema, da potencijalni mladoženja ima stan od 120kvm u centru BG, penziju veću od 1000E, a da mu deca i unuci žive u USA.
zoja444 zoja444 16:13 01.07.2022

Re: Q ili 3,14.. penzija

zasto sa njom ne sklopi ugovor o dozivotnom izdrzavanju? to jedino valjda ne moze da se ospori. nisam pravnik ali mislim da posle njegova deca nece imati pravo na nasledstvo. a za penziju mislim da je promenjeno. da su dovoljna samo dva svedoka. da je izjednacena van i bracna zajednica.
Черевићан Черевићан 16:57 01.07.2022

продах к'о што купих

dokaz o najmanje 3 godine braka

прича та ми ...давно.... испричана
(за постирку сад стасало време),
Закон ..........читам ево се помиње
чачнуће се сличи у озбиљне теме

те поХВАЛА уистину Закона гњурцу
но поента причице ...бејаше на qрцу

пардон сад уочих смакла ми се слика
comment заслужује ...наравно музика

г Stojković
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 18:29 01.07.2022

Re: Q ili 3,14.. penzija


zoja444
zasto sa njom ne sklopi ugovor o dozivotnom izdrzavanju? to jedino valjda ne moze da se ospori. nisam pravnik ali mislim da posle njegova deca nece imati pravo na nasledstvo. a za penziju mislim da je promenjeno. da su dovoljna samo dva svedoka. da je izjednacena van i bracna zajednica.

Kako mi on kaže, jedino u slučaju porodične penzije, država priznaje samo brak, a ja ne sumnjam da je dobro proučio tematiku.
Želja mu je da njegova deca (u USA materijalno više nego dobro situirana) naslede stan, u nadi da će se neko, ako ne oni, onda neko od unuka vratiti u Srbiju. Da se ne zatru tragovi, kako kaže. Udajom njegova druga supruga nasledila bi samo penziju i ona se sa time slaže.
Koliko sam shvatio pravna strana je manji problem. Njegova ćerka (ETF programer) smatra da bi to bila uvreda za pokojnu majku, dok sin (isto obrazovanje) kaže: Matori, radi kako misliš da je tebi najbolje.
Bio sam sklon da se saglasim sa sinovim stavom, ali sam odustao da iznesem svoje mišljenje.
Osetljivo područje, suviše osetljivo.



zoja444 zoja444 18:40 01.07.2022

Re: Q ili 3,14.. penzija

meni je tuzno sto ga nisu odveli kod sebe. ne moze avionom, ima brod. svako se nosi sa svojim odlukama.
Черевићан Черевићан 21:24 01.07.2022

ad libitum

sklon sam da se saglasim

старост је ....жеља
све нас она маами,
али..... не дај Боже
да .....трајемо сами

г Stojković
nikvet pn nikvet pn 17:24 01.07.2022

...

Био неки Милојко сеоски момак ружан ко лопов, ситан градобитан, сав некако раштелован; уз то још и сирома'. Трпео шикану гдегод али највећу кад је допао затвора. Но, доброга владања пребаце га у слободњаке, у радни вод за услугу по чаршији. Кад су радили у регионалној болници онакав никакав бацио је око на гузату куварицу разведену; трапаво се набацивао недељама. Онда се она умилостивила (али само једаред) па му испунила жељу.

Ту почиње заплет.

Сутрадан је она од командира вода задржала Милојка за помоћ у кухињи. Трајно. Али колеге затвореници му правили зврчке. То је лако опеглано: болнички ручак за затворенике уместо отпада постао је царски, са колачима и ђаконијама недоступним затворској кухињи. Милојков углед у затвору нагло је порастао.

Исто и у болници. Куварице су приметиле процветалу колегиницу па хтеле и саме да окусе. Ова је знала да развезану неман не може сама да обузда па је то прећутно допустила. Убрзо се ту придодао и Вешерај.

Сирома Милојко под теретом ненаданих обавеза досетио се да затражи поштеду на Урологији. Док га је спремала за преглед сестра је радосно ускликнула: Види ово чудо... Медицинска сестра на (к)урологији која се мушких чуда нагледала, еј. Дала му је без доктора поштеду али петог дана код ње на контролу.

Тако је Милојкова тајна откривена и одјекнула женским делом болнице. Неће Бог баш наскроз да нагрди, мора негде и да награди; овом приликом баш издашно.

Новостечена слава и статус нису му ударили у главу. Скромно је радио све што се од њега тражило. Ускоро му је истицала затворска казна. На тамонекој комисији једна грлата шефица уредила да добије посао у болници, а богами и смештај: Ено соба празна иза магацина, нема ни кучета ни мачета, зар да се врати у канџе криминала, дајмо човеку шансу; ресоцијализација осуђеника није мала ствар.

Милојко се из затвора преселио у тај собичак на општу женску радост. Врло ћутљив понекад би прошетао ручна колица кругом колико да испоштује радно место и надаље радио све што се од њега тражило. Зли језици кажу да су и поједине докторке на дежурству ноћом долазиле да испитају случај са медицинске стране али то није званично потврђено.

Тако је провео свој радни век до пензије. Хтео је једном приликом и да се ожени и смири али су несуђену невесту у задњи час одговориле па одустала.
Черевићан Черевићан 17:41 01.07.2022

pro arrha

Неће Бог баш наскроз да нагрди

.с'ти вид'о алал Милојковом
да му лако било гарант није,
код мушких се своди - qрац најважнији
јер све друге недореке уме да прикрије

г nikvet pn-у концизно ,јасно к'о дан.....ХВАЛА на ком.дружењу
zoja444 zoja444 17:41 01.07.2022

Re: ...

nekim zenama prevelika velicina smeta do bola. toliko da ne mogu ni da imaju intimne odnose. po durex istrazivanju, prosek za srbiju je 12-13 cm. u erekciji. edit: po drugim istrazivanjima, prosek se povecava za nekoliko cm.
Черевићан Черевићан 18:16 01.07.2022

милиметром ил' шакама

prosek za srbiju

не би 'тео да будем ......вулгаран
од дугачког .......може краћи бити,
граничник му гумицом наместиш
(бар онда имаш о чему мислити),

но кад уђе. преко мере
(што грешка ...неретка)
опет кренеш испочетка
те ако си ....прави друг
додаје се ...круг на круг

што грешака ...више
МНОГЕ поздравише

пардонирам, гђо zoja
zoja444 zoja444 18:24 01.07.2022

Re: милиметром ил' шакама

pardoniram i ja, g. cer, ali uz duzinu obicno ide i sirina.
Черевићан Черевићан 21:02 01.07.2022

детаља маам

ali uz duzinu obicno ide i sirina

кад млади бејасмо
.....знатижељни ми,
кол'ки ти је братеe
од батине .......фи*

тумач: Он = батина ....обим* = ширина , гђо zoja

zoja444 zoja444 21:20 01.07.2022

Re: детаља маам

hahaha tacno. primetila sam odmah. skleroza, krecana. kao da sam opisivala kuhinjski element ili frizider. mrzi me da resavam ukrstene reci. zar nije fi za profil cevi?
Черевићан Черевићан 21:37 01.07.2022

сличности зов

zar nije fi za profil cevi?

управо је........... тако
мушким је Он одљев,
..паралелу повлачим
да.......... личи на цев

гђо zoja
zoja444 zoja444 21:56 01.07.2022

Re: сличности зов

hehe ok. da ne odem u vulgarnost u debati kome na sta lici.
Черевићан Черевићан 23:17 01.07.2022

о Њему

debatа kome na sta lici

има Ги разних
то стоји,
ја бих сам додао
како који
solo solo 01:48 02.07.2022

Re: ...

prosek za srbiju je 12-13 cm. u erekciji.


Možda za ove prvosrbijance zaostale u razvoju.
solo solo 01:51 02.07.2022

Re: милиметром ил' шакама

pardoniram i ja, g. cer, ali uz duzinu obicno ide i sirina,nekim zenama prevelika velicina smeta do bola.


Iskusno, krajnje iskusno, iskusno do bola

zoja444 zoja444 03:48 02.07.2022

Re: милиметром ил' шакама

solo, imas neki problem? vidi se iz aviona da nisi dobronameran. ok, primljeno k znanju. smrdi na mizoginiju.
zoja444 zoja444 04:03 02.07.2022

Re: ...

solo, durex istrazivanje se odnosilo na ceo balkan. nema znacajnih razlika.
Черевићан Черевићан 12:38 02.07.2022

in effectu

pardoniram i ja

коментари...деликатних темa*
изазвати умеју недореке многе,
неки их прихвате... другим трућкање

одабир визуелизације* је за тапшање
г solo
solo solo 21:06 02.07.2022

Re: zoja444

ok, primljeno k znanju. smrdi na mizoginiju.


Neee, fulaš. NIKAD!

solo solo 21:10 02.07.2022

Re: in effectu

одабир визуелизације* је за тапшање
г solo


Nisam ni sumnjao u Vaš iskusni dobac* g Čer.

* dobac od dobaciti.
solo solo 21:15 02.07.2022

Re: zoja444

solo, durex istrazivanje se odnosilo na ceo balkan. nema znacajnih razlika.


Što bi se bavili statistikama.

Bavimo se pojedinostima u celini.

U prevodu tkoja traži ta ga i nađe.

I obrnuto naravno.

p.s. među nama.

sex sa durexom ko punjena paprika sa stiroporom.
Ni ukusa ni mirisa.
zoja444 zoja444 21:22 02.07.2022

Re: ...

da. i eto onda nezeljenih trudnoca i bolesti. i moralnih dilema oko abortusa i boga. p.s. probaj neki drugi
solo solo 21:35 02.07.2022

Re: zoja444

da. i eto onda nezeljenih trudnoca i bolesti. i moralnih dilema oko abortusa i boga. p.s. probaj neki drugi


Život je kratak,život je crtica,nekom batak,nekom trtica.

Sve je to za ljude draga moja.
zoja444 zoja444 21:41 02.07.2022

Re: zoja444

slazem se. za ljude je i punjena paprika stiroporom.
solo solo 07:50 03.07.2022

Re: zoja444

slazem se. za ljude je i punjena paprika stiroporom.


Možda, ali izbor je na vama draga moja.

Pod uslovom da imate izbora.


Черевићан Черевићан 11:06 03.07.2022

њам њам,гриц

kad već imate izbora

на ово баш ..врело време
ова храна води........шлогу,
(ајд' додуше к'о и ...радња
безобразна.. озмеђ' ноогу)

п.с.
надробиш пасуља ..(иде и пар пива)
па подригнеш здравље радост жива,
......
а сексa..у нади.... кад малко зал'ади
zoja444 zoja444 14:41 03.07.2022

Re: zoja444

solo, nema uslova jer se svako moze osloniti na sebe samoga. i to moze biti izbor. bolje i to nego manipulacija.... one ih mole da ih vole, da ih vole...
solo solo 01:04 04.07.2022

Re: zoja444

one ih mole da ih vole, da ih vole...



Sve sam ih voleo ujke mi.

Molio nisam al' je uglavnom šljakao konsenzus.

zoja444 zoja444 01:50 04.07.2022

Re: zoja444

solo, to ti je iz te buldozer pesme.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana