The king is dead. Long live the King

Strongman RSS / 14.07.2009. u 23:54


"Umro Majkl Dzekson."MichaelJackson-HIStory-PastPresentF.jpg

Iskusno kucam u pretrazivacu "Michael jackson died". Najbolje sto uspevam da nadjem, da bih potvrdio Ivanovu informaciju, je da je Majkl u bolnici i da je u komi. Samo jedna mala, meni skroz nepoznata, internet stranica tvrdi da je mrtav. Na sajtu CNN uzivo snimak iz helikoptera bolnice u kojoj je Majkl Dzekson. Kucam.

"Nije jos potvrdjeno."

"Dovezen je u bolnicu nakon prestanka rada srca."

"Zvezda takvog kalibra ne umire dok je ne opeva CNN."

 
"Crko je! Crko je!"

Jos je i podvriskivao je sa izrazom lica, kao da cestita novu godinu. Ispostavilo se da je slicna atmosfera i u celoj firmi. Do nas dopire prilicno glasna muzika i zamor. Kolege iz druge kancelarije, znatno vece od nase o necemu glasno razgovaraju ali ne razaznajemo detalje od muzike. Zvuci od prilike kao kad nasa reprezentacija postigne go na veoma vaznoj utakmici. Marko koji je okrenut zidu i koji je do tada isto imao slusalice se prikljucuje:

"Sta je ovoj budali."

"Majkl Dzekson je u bolnici. Kazu i da je umro."

"Pa sto se ovi ovoliko raduju."

Na to nismo imali odgovor.

 

 

 

 

Rad u internet firmi ume da bude, sto nas narod kaze, debela ladovina. Ali bukvalno. Iz nekog razloga, u kancelariji naseg sefa, centralna klima radi osetno slabije, pa kad god je prisutan,  a to znaci uvek, on toliko spusti temperaturu na termostatu da se mi posmrzavamo kao polutke kasapnici. Otprilike dva puta nedeljno dobijamo upalu pluca, a promrzline vise i ne racunamo.
ar120320073922219.jpg
Braca Jankovic, Marko i Ivan i ja sedimo u  kancelariji bez prozora, u zgradi koja je izgradjena na prostoru nekdasnjeg boks kluba gde je trenirao Mohamed Ali. Dok je napolju plus 40, mi, u zimskom ambijentu, aristokratski hladnih kancelarija, radimo na sprecavanju prevaranata da uzimaju novac ljudima koji koriste usluge nasih sajtove za upoznavanje. Svakodnevno prolazimo kroz profile korisnika i kao dubinsko pranje tepiha uklanjamo grinje to jest virtuelne lopove u pokusaju. Da ne bi ometali jedni druge, muziku slusamo preko slusalica pa i ako smo u sobici 3 sa 3 metra jedan sa drugim komuniciramo chatujuci. Normalno privatan email i facebook su ravnopravno otvoreni sa poslovnim aplikacijama. Ne moze catovanje sa nekim kog znamo vec 2 meseca virtuelno da ceka.

Paznju  u toku Intenzivnog surfovanje netom mi je privuklo sto je Buca Tapir, poznati DJ rodom iz Nisa promenio Fejsbuk status na "Majkl Dzeksone volimo te" i natovario svoju internet stranicu "Trhiller-om",  "Beat it" i drugim hitovima. Svega par sekundi kasnije kroz chat stize poruka od Ivana:

"Umro Majkl Dzekson."

Iskusno kucam u pretrazivacu "Michael jackson died". Najbolje sto uspevam da nadjem, da bih potvrdio Ivanovu informaciju,  je da je Majkl u bolnici i da je u komi. Samo jedna mala, meni skroz nepoznata,  internet stranica tvrdi da je mrtav. Na sajtu CNN uzivo snimak iz helikoptera bolnice u kojoj je Majkl Dzekson. Kucam.

"Nije jos potvrdjeno."

"Dovezen je u bolnicu nakon prestanka rada srca."

"Zvezda takvog kalibra ne umire dok je ne opeva CNN."


Ivan se okrece prema meni i obojica skidamo slusalice bas u trenutku kada je, iz nepoznatih razloga, momak koji za ceo svoj radni vek nije usao u nasu kancelariju, utrcao uzvikujuci:


"Crko je! Crko je!"

Jos je i podvriskivao je sa radosnim izrazom lica, kao da cestita novu godinu. Ispostavilo se da je slicna atmosfera i u celoj firmi. Do nas je dopirala prilicno glasna muzika i zamor. Kolege iz druge kancelarije, znatno vece od nase o necemu glasno razgovaraju ali ne razaznajemo detalje od muzike. Marko koji je okrenut zidu, skida slusalice i pridruzuje se raspravi:

"Sta je ovoj budali? Sto se dere?"

"Majkl Dzekson je u bolnici. Kazu i da je umro."

"Pa sto se ovi ovoliko raduju?"

Na to nismo imali odgovor.

Pri povratku kuci slicna situacija me je zatekla i na ulici. Vozio sam motor pa sam mogao jasno da cujem mesanje muzike Majkl Dzeksona i glasno klicanje i vristanje od svuda. Iz stanova, iz mnogih automobila sa otvorenim prozorima su se smenjivali hitovi  dok su prolaznici neretko igrali u ritmu muzike preminulog kralja popa. Ulice Majami Bica su iznenada dobile karnevalski izgled. Spontane zurke u njegovu cast sam zaticao skoro na svakom cosku. 

Preseklo me je stomaku kada sam ispred moje zgrade video rotaciono svetlo 6 policijskih automobila i dva ambulantna vozila. To nikad nije prijatan osecaj. Srecom parkirani su sa suprotne strane ulice pa nisam imao dodatni razlog za brigu. Komsije su, su svojih balkona i prozora su pratili performans pod crveno plavim  svetlim, uz nezaobilaznu muziku prve crne pop zvezde. Policajac, koga poznajem iz vidjenja, mi kaze da je komsika probala da pocini samoubistvo.

Penjem se stepenicama jer su oba lifta blokirana na zanjem spratu. I u mojoj zgradi peva Dzekson ako u najboljim danima.

"Je l ce pretekne? Sta kazu?" Pitam Jovanu.

"Sada je i zvanicno mrtav. Javili i na CNN..." Odgovara moj stariji sin Jovan koji prati stanje na internetu.

Jovana se takodje ukljucuje u razgovor:

"Sada sve i da je ziv, ako su na CNN javili da nije, nema bolju opciju. Mrtav je... Sta je bilo preko puta?"

"Valjda pravili zurku... spontano. Neka cura imala histerican napad. Pretila da ce da se ubije, da ce sve da ubije... Nema zivota nakon Majkl Dzeksona ili tako nesto."

"Kako li je bilo kad je umro Elvis Prisli?"

"Ja jesam stariji od tebe ali ne bas toliko. Ne verujem da je moglo da bude gore od ovoga. Na svim kanalima prekid programa. Svi emituju ili onaj helikopterski snimak ili spotove..."

Opstoj histeriji se pridruzio i moj telefon na koji su stizale brojne SMS poruke.

"The king is dead. Long live the King"

 

Iz sata u sat saznajemo stvari o pevacu, koje smo odavno trebali da znamo kao svi uzorni Amerikanci. Ovde je izgleda od nacionalne vaznosti da se kopa po prljavom vesu poznatih. Saznajemo da je propao i da duguje 200 i vise miliona. Saznajmo da ima i troje dece sa tri razlicite medicinske sestre. Otkrivam da nije samoinicijativno izbeljivao kozu nego da je to neka bolest koja vreba svakog "used to be black" pevaca. Cujemo i da je bilo ljudi koji su ga licno poznavali, u sta licno ne verujem.

Zivot ide dalje pa sam i pored duboke zalosti u koju sam uteran morao sam da idem na svoj drugi posao. Te noci moj klijent je mister Edi, proizvodjac medicinske opreme iz Brazila koga recesija ocigledno ne zanima. Iz surove realnosti, masivnog tajkuna Rio De Zeneira koji se svuda krece u konvoju blindiranih dzipova, bekstvo u Majami i zamena dvanaest do zuba naoruzanih telohranitelja za 12 skupih, jedva punoletnih, pratilja u ekskluzivnoj pomracini nocnih klubova Majamija je za njega kao odlazak i Diznilend.
Nista ne moze da mu skine osmeh s lica ili poremeti neponovljivi osecaj anonimnosti. Ja skoro da i nisam telohranitelj vec mu dodjem kao PR  dormenime, konobarice i menadzere klubova. Ne zeli covek da trosi energiju ni na sta osim na mlade ambiciozne pratilje i dobar sampanjac. Koliko sam ja uspeo da istrazim u tih 5 -  dana koliko je u Majamiju nikad ne trosi manje od 25 000 dnevno. Pri tome ne racunam njegov sportski hobi kupovine dvoseda marke ferari ili lambodzini.

Te veceri u kluby "Mynt" je bila nezaboravna retrospektiva muzike Majkl Dzeksona umiksovanih u trenutne hitove haus muzike. Odlicna muzika uz podrsku fenomenalnog osvetljenja, sa video bimovima koju biju po svim zidovima kluba su nam davali osecaj da letimo u kosmickom brodu sa kapetanom Dzeksonom na komandnom mostu. Atmosfera je bila "letele su salvete, leteli su brushalteri". To je bila jedna od najboljih zurki kojima sam prisustvovao. Cak sam se opustio uz nekoliko od neproporcionalno pomesanih voooootke sa red bulom.

Tek kad sam dao Ediju da potise racun i kad smo polazili  suocio sam se s acinjenicom da sam popio malo vise nego sto mogu da podnesem. Na srecu Edi je odavno bio zemlja zemlja i nije bilo sanse da provali da mu je vezni igrac zanemocao. Ispred kluba nas je cekala razvucena limuzina u marke Eskalejd iz koje se cuo, naravno, Majkl Dzekson. Dok sam ubacivao jednu po jednu mladju punoletnicu u limuzinu sa milion sedista neko je poceo da me snazno vuce za moju original ralf loren kosulju sto mi kupila zena. Nisam nesto posebno reagovao, malo sto sam bio pripit a vise sto sam verovao da je neka od pijanih devojki u nekom desavanju koje, skoro da me se 14PassEscalade.jpgne tice, jer je moj klijent vec na bezbednoj lokaciji uz mini sank u limuzini. U jednom trenutku prosto nisam mogao da ne primetim da me neki mladji nabildovani momak drzi sa obe ruke za kosulju unoseci mi se u lice. Pokusaj da me navuce na glavu je propao, verovatno jer smo obojica bili pijani i promasili se. Ne dozvolivsi da me zbuni nas zagrljaj laznog bratimljenja koristim istu tehniku kao on ali sa puno vise energije i dozom iskustva. Guram ga drzeci ga s obe ruke za kragnu kosulje, koja definitivno nije ralf loren, i snaznim pokretom navlacim ga sebi na gavu. Koristim njegovo opusteno telo kao pracku nabacvujem lice napadaca sebi na celo. Neki smo se otreznili a neki su se uspavali.


Ispostavilo se da je neki tip pijan pravio probleme u klubu pa je zbog agresivnog ponasanja izbacen. Par puta je zapocinjao kavgu sa obezbedjenjem na ulazu ali je bio samo izgurivan. Ja sam mu zalicio bas na izbacivaca kog trazi. Nokaut glavom uz zvuke Majkl Dzeksona je oznacio kraj veceri. U taksiju je, naravno, na radiju The King of pop.



Beske na margini:

Malo je osoba koje su toliko uticale na nas zivot u ovom veku kao Majkl Dzekson svojom muzikom ali i sa toliko skandala iza sebe. Ljaga koja je pala na njegovu karijeru i zivot nakon optuzbe za pedofiliju koja je resena vansudskim poravnjanjem nikad nece biti skroz oprana ali je od znacaja priznanje Jordana Cendlera da ga je rodjeni otac naterao da lazno optuzi Dzeksona radi zamasne materijalne koristi.

Vredi spomenuti da Majkl Dzekson nikada nije stedeo ni vremena ni novaca kada su u pitanju dobrotvorne svrhe. U ginisovoj knjizi rekorda za 2000 Majkl se pojavljuje kao  svetski rekorder medju zvezdama popa u donacijama dobrotvornim organizacijama.

Brojac pokazuje preko 20 sampubistava vezanih za smrt kralja popa.

The king is dead. Long live the King







Komentari (32)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

fenster fenster 00:19 15.07.2009

The king is dead. Long live the King

Pravo da ti kazem Brus Li, Elvis,Tupak su likovi koji za vecinu svojih fanova nikada ne mogu umreti,isti je slucaj i sa Majklom koji se pridruzuje ovima koje sam naveo uvek ce biti onih koji ce smatrati da je kralj ziv.Btw i kod mene je kuci bila slicna reakcija kad smo culi da je Majkl prvo u bolnici pa onda i da je mrtav.
Strongman Strongman 00:37 15.07.2009

Re: The king is dead. Long live the King

Nikad mi nece biti jasno, zasto pricaju da je Brus Li umro?!?!

fenster fenster 00:56 15.07.2009

Re: The king is dead. Long live the King

Strongman
Nikad mi nece biti jasno, zasto pricaju da je Brus Li umro?!?!

Ni meni
BigBadWolf BigBadWolf 08:11 15.07.2009

Re: The king is dead. Long live the King

Americka propaganda, ne mogu da mu oproste sto je isamarao Chaka Norisa.
mrdax mrdax 09:13 15.07.2009

Re: The king is dead. Long live the King

MJ je bio extra. Strongmen je extra ali nisam siguran da li je sreo Chuck Norris-a?

Mala sala: Ukucajte na google-u No Chuck Norris i kliknite na I'm Feeling Lucky!!!!
Strongman Strongman 09:43 15.07.2009

Re: The king is dead. Long live the King

mrdax
MJ je bio extra. Strongmen je extra ali nisam siguran da li je sreo Chuck Norris-a?

Mala sala: Ukucajte na google-u No Chuck Norris i kliknite na I'm Feeling Lucky!!!!



Google won't search for Chuck Norris because it knows you don't find Chuck Norris, he finds you.


No standard web pages containing all your search terms were found.

Your search - Chuck Norris - did not match any documents.

Suggestions:

* Run, before he finds you
* Try a different person


Bravo za dojavu
nepoznati nepoznati 00:31 15.07.2009

samo je jednom prvi put

Postovanje za kralja pokojnog kao i Strongmana. Vec neko (duze vreme) pratim tvoje blogove, koji mi u principu prilicno prijaju, pa posle dosta vremena, eto, da se usudim i da prokomentarisem jedan. Vise u vidu pohvale za dosadasnji rad, kao i za ponovno odlicni tekst. Zanimljivo je da u sustini bas i nemam mnogo vremena, a i trenutno me ne zanima pracenje raznih blogova, tako da pratim samo ovaj :) Pozdrav i sve najbolje gospodinu i porodici
Strongman Strongman 00:37 15.07.2009

Re: samo je jednom prvi put

Dragi Nepoznati

Puno pozdrava iz Majamija i hvala na citanju i lepim recima
filantrop filantrop 00:34 15.07.2009

MJ

i ovako i onako.
Ali od one scene sa njegovom cerkom ispred mikrofona koja se i dalje besomucno vrti stomak mi se okrece.
Sto ne ostave decu na miru? Da nastave zivot nekako.
Efektivno su ostali bez ijednog roditelja.
Koliko je ta porodica zeljna publiciteta da i decu poturaju u tu svrhu?
Ajde molim te
Strongman Strongman 00:36 15.07.2009

Re: MJ

Ivde je u medijima jos uvek histerija. Jos prate LIVE detalje oko smrti MJ. Poptuni neukus.
filantrop filantrop 00:42 15.07.2009

Re: MJ

Strongman
Ivde je u medijima jos uvek histerija. Jos prate LIVE detalje oko smrti MJ. Poptuni neukus.

Ma gledam, ne moze da se izbegne.Uvek tu scenu sa uplakanim detetom za mrtvim ocem uguraju u neku drugu vest , hteo ne hteo, vidis.
Ko god da je bio MJ i sta da je radio, on je toj deci otac. Neka ih postede ako imaju toliko pameti. Mada...cim ponestane para..
fenster fenster 00:42 15.07.2009

Re: MJ

histerija. Jos prate LIVE detalje oko smrti MJ. Poptuni neukus.
*novo

Prevelika je Majkl bio zvezda da bi mediji a narocito zuta stampa zanemarili tako lako njegovu smrt,uzroke smrti,seksualni zivot,porodicne odnose... Ovo je tek pocetak. Neke pokojne zvezde mediji ni danas nakon nekoliko decenija od njihove smrti ne pustaju na miru,recimo Dajanu ili Merlin Monro.Kod takvih stvari njabolje je biti selektivan i prihvatati samo ono sto mislis da treba.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 09:32 15.07.2009

Re: MJ

Ivde je u medijima jos uvek histerija. Jos prate LIVE detalje oko smrti MJ. Poptuni neukus.

There's No Business Like Show Business
Strongman Strongman 09:42 15.07.2009

Re: MJ

There's No Business Like Show Business



show must go on
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 10:14 15.07.2009

Re: MJ

show must go on

i to.
naježio sam se od najave da će Majklov otac sledeće godine organizovati turneju Jacksons 3. u grupi će biti majklova deca
taj čovek mora da se leči.
dexter92 dexter92 00:46 15.07.2009

Ma sve sve

Ali koji ce mu 12 riba?
Strongman Strongman 00:50 15.07.2009

Re: Ma sve sve

Pa one 3 nisu dosle
Strongman Strongman 00:50 15.07.2009

Re: Ma sve sve

dexter92
Ali koji ce mu 12 riba?



To se zove "pun frizider".
dexter92 dexter92 16:25 15.07.2009

Re: Ma sve sve

De ima tu se i presipa...
Mogao bi barem da forvarduje one sto statiraju , steta im kuca taksimetar dzabe
wukadin wukadin 07:49 15.07.2009

Pitanje

Iskreno, tema mi je dosadila u startu, mislim na događaj, mada ne sumnjam da je autor lepo opisao... Početak je bar obećavao, dalje nisam čitao.

Samo jednu stvar ja da upitam - ko je novi kralj?
Mislim, poenta naslovne izreke je kontinuitet. Zemlja (Neverland) ne može biti bez kralja
Strongman Strongman 08:03 15.07.2009

Re: Pitanje

Opisujem "histeriju" veceg dela americkog drustva povodom smrti narecenog.
wukadin wukadin 07:15 16.07.2009

Re: Pitanje

Možda su histerični što nemaju novog kralja
Ipak, onda preti ANARHIJA (odsustvo monarha).
jande92 jande92 08:22 15.07.2009

srpska posla

odmah pošto je CNN objavio njegovu smrt krenuo je sledeći vic:

Šta je Majkl rekao sestri u hitnoj kada su ga ''pakovali''-vozite me na dečije molim vas!

njegove zadnje reči su bile-umirem.....dete mu jebem...
Strongman Strongman 08:44 15.07.2009

Re: srpska posla

njegove zadnje reči su bile-umirem.....dete mu jebem...



Za mesto redjenja te odvratne psovke smatram Pukovac, selo pored Nisa.
sanja_idf sanja_idf 09:17 15.07.2009

Re: srpska posla

Strongman
njegove zadnje reči su bile-umirem.....dete mu jebem...Za mesto redjenja te odvratne psovke smatram Pukovac, selo pored Nisa.


Tipicna moravska psovka... :S Uh sta sve covek tamo moze da cuje/nauci/zapamti... ne zaboravlja se.

Ali works u ovom slucaju!
HAHA!
Pohvala za tekst!
miloradkakmar miloradkakmar 09:23 15.07.2009

Glavatiranje

Ispostavilo se da je neki tip pijan pravio probleme u klubu pa je zbog agresivnog ponasanja izbacen. Par puta je zapocinjao kavgu sa obezbedjenjem na ulazu ali je bio samo izgurivan. Ja sam mu zalicio bas na izbacivaca kog trazi. Nokaut glavom uz zvuke Majkl Dzeksona je oznacio kraj veceri.

Šta je bilo sa tipom kojem si u samoodbrani pokazao kako se glavatira ?
Čini mi se da je on hteo samo glavom da se bije, pa naišao na tebe !?
Verovatno je ukapirao, pa sad vežba.
Strongman Strongman 09:41 15.07.2009

Re: Glavatiranje

Šta je bilo sa tipom kojem si u samoodbrani pokazao kako se glavatira ?


Sad zna prvu polovinu tehnike. Kako primiti udarac,
mare.11080 mare.11080 10:25 15.07.2009

O tananim osecanjima Srba povodom smrti MJ

Za slucaj da je neko propustio... a i za osmeh mome cvetu nad cvetovima


blazha2000 blazha2000 11:13 15.07.2009

uhhh...

Mene najvise u svemu ovome nerviraju mediji koji su ga voleli,pa ga pljuvali, kad je bilo ono sa klincima, pa ga sad oplakuju....vrhunsko licemerje!...ti si se bar izduvao,sasio si onog wanna be-a u anfas,a ja se jos uvek nerviram
maja_bgd maja_bgd 14:34 15.07.2009

MJ

Pozdrav Strongman-u

Redovni sam citalac ali eto prvi put se javljam..... Sa pohvalom na text naravno

Pre nekoliko dana u Beogradu je koncert odrzao Santana (koji je uzgrid budi receno bio odlican). Malo je reci da sam poludela na komentare koji su osvanuli po razno raznim online verzijama novina kada se proculo da Santana planira da u Beogradu odsvira jednu stvar MJ-a tokom koncerta i na taj nacin oda pomen svom kolegi. Ja sama nisam neki veliki fan MJ-a ali komentari "e ako je crkla pedofilcina" i "ma pedercina, sta ga zalite", "kome pomen".... su me dotukli. Svaki put kad taman pomislim OK, valjda smo sad pametniji, zreliji, normalniji da ne kazem civilizovaniji.... kad ono medjutim.

I zato "The Kind is dead. Long live the King." RIP MJ
muvabezglave muvabezglave 01:30 16.07.2009

Američki san u Srbiji

Braca Jankovic, Marko i Ivan i ja


well done
Strongman Strongman 08:02 16.07.2009

Re: Američki san u Srbiji

Tjah

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana