Satira| Sport

Orlovi rano lete

Strongman RSS / 26.06.2010. u 12:45
Orao pao
Orao pao
Četvrtak ujutro. Fudbalski day after. Mrzovoljan sam. Možda sam sinoć popio koje pivo više. Mada pre će biti da smo primili koji go više nego što mogu da podnesem. Uzeo sam slobodan dan na poslu. Mrzi me i da se brijem. Dok tražim nešto masno u frižideru uhvatim sebe da mrmljam u bradu stihove pesmice koju smo učili u četvrtom razredu:
 
 
 

Al' se nebo osmehiva! 
Al' se reka plavi! 
A ribarče u čun sniva, 
Jasno k'o na javi. 

On hitnuo udičicu, 
Ribicu je stek'o, 
Metnuo na žeravicu, 
Pa je tako pek'o. 

"Srbiji je otvoren put do polufinala" je novinski naslov koji najbolje opisuje stanje duha nacije "Orlovi rano lete".
 Nacije koja je sanjala svoj fudbalski san otvorenih očiju. Kao i uvek pravili smo ražanj dok zec još nije ni utrčao u šumu za koju opravdamo smatramo da će biti zadnje stanište dugouhog. I nije nam prvi put. Uvek to radimo. Od kad pamtim naš fudbal je ili u krizi ili izlazi iz krize a mi euforični u očekivanjima. Uvek samo što nije i "evo ga krenulo je". Nacionalno najvažnija sporedna stvar i cela ta uzvišena ljubav prema fudbalu mi liči na brak sa radodajkom. Dobra je riba. Sve je uredu u kući. Lepo kuva, dobra.. fenomenalna je u krevetu, duhovita, šarmantna, ... Ali čim odeš na posao ona skače na poštara, mlekadžiju, komšiju, kengura... Ne bira ni vreme ni mesto da nam nabije rogove. To je jednostavno jače od nje. A mi joj praštamo i nadamo se da će biti bolja. I nastavljamo da sanjamo otvorenih očiju. "Dajemo Australiji dva gola"... 

A ribarče u čun sniva, 
Jasno k'o na javi. 

A kad mi tamo, međutim, zaista, avaj "Kenguri preskočili orlove":

Čun se ljuljnu - on se trže
Ode sanak pusti.


Fudbal, naša ljubav nam definitivno nije verna. Diže noge kad najmanje očekujemoi želimo. Jebi ga...

S druge strane nije ni sve tako crno. Sada bar možemo u miru sa uživanjem da posmatramo nastavak mundijala i najbolje majstore fudbala bez da nam stoji knedla u grlu šta će uraditi orlovi crvene boje. 

Dalje, da ne zaboravimo da istaknemo da smo prvi put pobedili Nemce od 1945. godine i to bez raspoloženog Bate Živojinovića koji je tada bio u boljoj formi od Pantelića i Žigića zajedno. Eeej! Bez Bate!!

I na kraju, usudio bih se da dodam, ovo fudbalsko prvenstvo je donelo jednu veoma lepu i pozitivnu stvar na balkanu. Jedan od najposećenijih sajtova u Hrvatskoj, veb portal index.hr je je podržao naše orlove velikim banerom "индекс уз комшије”. Pozdrav za susede.

Atačmenti



Komentari (15)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

arianna arianna 12:55 26.06.2010

mante se fudbala :)

nestor92 nestor92 12:59 26.06.2010

Nema se kud...

cela ta uzvišena ljubav prema fudbalu mi liči na brak sa radodajkom


Mi bismo se odavno razveli da možemo...
penetracija penetracija 14:26 26.06.2010

Ljubav teoretski lepo zvuči

Pre X-godina jedna devojka mi se žalila na momka sa kojim sam je ja inače upoznao, da ju on ponižava, vredja, bije, vara...ja šta ću, kažem joj: pusti budalu, ostavi ga, ne javljaj mu se, ignoriši ga. Tek će mi ona na to: pa ja njega volim ! Pa u čemu je problem onda kad ga voliš ? E isti problem naši verni i zaljubljeni navijači imaju sa našim fudbalerima, timom, reprezentacijom.
Domazet Domazet 15:38 26.06.2010

Izvinjenjce Stongmanu za trol ali...

...sam danas, mimo oobichaja, prochitao tri sportske vesti/teksta za redom i nashao ovo:

Fudbalski savez nikada nije toliko ozbiljno prišla jednom takmičenju.


i ovo:

I pored toga za sve u Londonu, ali i širom sveta, bilo je fantastično videti Kraljicu na Vimbldonu posebno jer je u pitanju tako veliki zvaničnik zemlje domaćina posetio mesto koje poseduje izuzetnu istoriju i tradiciju.


i ovo (naslov?):

163 gema i meč još nije gotovo?


Aman1? A da EN malo pozajme Lektorku?
blogovatelj blogovatelj 18:01 26.06.2010

Problem je zec...

Srpski fudbaleri zeca uglavnom hvataju ovako. Brzi su i spretniji.
Zato je razanj neiskoriscen, a spreman.
Navijte na 2:08 koga mrzi da gleda sve.

saliven saliven 18:33 26.06.2010

komsijina alpska i homoljska krava

ovo fudbalsko prvenstvo je donelo jednu veoma lepu i pozitivnu stvar na balkanu. Jedan od najposećenijih sajtova u Hrvatskoj, veb portal index.hr je je podržao naše orlove velikim banerom "индекс уз комшије”. Pozdrav za susede.

Baner se odnosio na susede, dakle podrzavao je i Janeze. Svakako lep gest.
Pozitivno je i to da Italijani po 1. put nisu prosli grupu posle upuvane igre.
Doctor Wu Doctor Wu 19:34 26.06.2010

Re: komsijina alpska i homoljska krava

Kad smo vec kod Hrvata, zna li se sta ce Todoric da uradi sa Jadranom? Bilo bi lepo ako bi otvorio neki Imax ili nesto slicno.
mlekac mlekac 22:04 26.06.2010

I Gana pobedila!!!!!

Ne znam za vas, al' meni srce nekako puno!
Strongman Strongman 09:43 28.06.2010

Re: I Gana pobedila!!!!!

A i naša braća Nemci odrali Engleze
mlekac mlekac 13:02 28.06.2010

Re: I Gana pobedila!!!!!

Strongman
A i naša braća Nemci odrali Engleze

Strong, al' bi bio fazon da u finalu bude Gana-Nemacka? E to bih finale stvarno gledala sa merakom!
Strongman Strongman 13:20 28.06.2010

Re: I Gana pobedila!!!!!

Gana uber aless
blazha2000 blazha2000 22:37 26.06.2010

Mentalitet

Nacije koja je sanjala svoj fudbalski san otvorenih očiju. Kao i uvek pravili smo ražanj dok zec još nije ni utrčao u šumu za koju opravdamo smatramo da će biti zadnje stanište dugouhog. I nije nam prvi put.


I nije nam ni zadnji....sad ce kvalifikacije za evropsko,pa ako dobro prodjemo opet ista prica ima da bude....i nikako da naucimo
NNN NNN 22:59 26.06.2010

Re: Mentalitet

blazha2000
Nacije koja je sanjala svoj fudbalski san otvorenih očiju. Kao i uvek pravili smo ražanj dok zec još nije ni utrčao u šumu za koju opravdamo smatramo da će biti zadnje stanište dugouhog. I nije nam prvi put.


I nije nam ni zadnji....sad ce kvalifikacije za evropsko,pa ako dobro prodjemo opet ista prica ima da bude....i nikako da naucimo

- Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.
escherichije_colic escherichije_colic 17:34 28.06.2010

Re: Mentalitet

- Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.



Kako reče onaj pametan Englez: "Možeš da se razvedeš, možeš da promeniš posao, preseliš se u drugi grad, zemlju- ali nikada ne možeš da promeniš tim za koji navijaš"

Ja sam zahvalam orlovima za onih sedam dana između Nemačke i Australije. Samo za taj osećaj vredelo je čekati 4 godine ovo jbno SP.
Što se tiče nerealnih ambicija ... Objektivno, igrom možda jesmo zaslužili mesto u 16, ali trčanjem nismo. Ispravite me ako grešim, ali mislim da nijedna ekipa u grupnom takmičenju nije izgubila ako je nadtrčala protivnika. Da li su naši imali motiva, zašto nisu imali ... Ne interesuje me, to je njihova stvar- oni se kvalifikovali, oni mizerno propali (da parafraziram Homera Simpsona) ergo nek oni izlaze na kraj s tim što ih je nekoliko stotina miliona ljudi gledalo kako su neuspešni u svom poslu. Kad bi mene dok šljakam emitovali u direktnom prenosu za ceo svet, ne bi mi bilo svejedno da ispadnem vezara.
Moramo i mi kao navijači da podnesemo blamčinu (pogotovo nakon onog loženja posle Nemaca) al zamislite kako je tek Francuzima, Italijanima, Englezima?
blazha2000 blazha2000 21:06 28.06.2010

Re: Mentalitet

Kad bi mene dok šljakam emitovali u direktnom prenosu za ceo svet, ne bi mi bilo svejedno da ispadnem vezara.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana