Astrologija| Ljubav| Nauka| Planeta| Život

Gde Vam se nalaze Venera i Mesec?

Aleksandar Todorovic Bekan RSS / 31.10.2015. u 22:34
Mesec kvadrat Venera - Edipov kompleks (žena ljubavnica ili majka)
 
Mesec simbolizuje osećanja, nežnost, majčinstvo, dok Venera simbolizuje zadovoljstvo, lepotu, zavođenje i čulnost u kvadratu označavaju konflikt između emocija i uživanja u odnosu.
Kod žena se ispoljava kao konflikt između majčinstva i čulnosti, jer je teško da žena bude i majka i ljubavnica u isto vreme.
 
Može se dogoditi i radikalno odvajanje kod muškaraca: neke žene su idealizovane i poriču se sva seksualna osećanja prema njima,dok su žene čisto genitalni objekti sa kojima je moguća seksualna sloboda i uživanje, bez nežnosti i romantične idealizacije, tkz. "bogorodica-prostitutka" dihotomija ili žargonski, muškarac poznatiji kao - "edipovac".
 
To vodi beskrajnim potrebama za novim seksualnim partnerima, jer nije razrešen primarni odnos sa majkom.
 
Primer za to je slučaj uspešnog muškarca i žene koji imaju decu, ali on ima i ljubavnicu drugačijeg socio-kulturnog ili profesionalnog miljea. Žena zna za nju, pati, on je nesrećan, jer je između dve žene što ugrožava i njegov posao i društveni život.
 
Tu postoji potpuni rascep njegovog odnosa sa ženama, koji potiče još iz detinjstva od edipalne kompeticije sa majkom između oca i sina koja je ovde okrenuta u kompeticiju između dve žene.

Rascep je između majčinske i aseksualne žene i seksualno uzbudljive i emotivno obezvređene ljubavnice.
 
Često su prisutni ljubomorni napadi na partnerku, usled projekcije sopstvenih osećanja. Odnos sa ženom jako podseća na odnos sa majkom, izgleda kao da mu je žena samo zamena za majku, a ljubavnice mu služe uglavnom za pražnjenje napetosti zbog osećanja krivice.
Afrodita
Afrodita
 
 
 
 
 

 

 

 

Aspekti u natalnom horoskopu - najvažniji deo analize

ASPEKTI SU ODNOSI IZMEĐU PLANETA I NAJVAŽNIJI DEO ZA OTKRIVANJE POSEBNOSTI NEKE LIČNOSTI

Najčešće upotrebljavani aspekti su:

1. Konjukcija - dve ili više planeta koje stoje jedna do druge, maksimalno rastojanje 7 stepeni, aspekt manifestovanja u potencijalu, ne mora nagoveštavati neki događaj, ali ako je u aplikacionoj fazi sledi dešavanje opisano prirodom planeta koje čine aspekt.

2. Opozicija - dve planete jedna nasuprot druge, 180 stepeni, dinamičan aspekt koji izaziva tenziju koja stvara anksioznost, karakterna osobina neobjektivnost, osoba je kao na klackalici između dve suprotnosti.

3. Trigon - dve prijateljske planete, ugao od 120 stepeni, prohodnost, podržava učenje, interesovanja i saznajne procese.

4. Kvadrat - dve planete pod uglom od 90 stepeni se međusobno aktiviraju i počinju da iritiraju jedna drugu, postoji tendencija da se jedna planeta nametne kao dominantna i pokaže svoju neumerenost. Zasteva ulaganje velike energije, dugotrajna zakočenost i patnja, sporo napredovanje u smislu profesionalnog uspeha bez očiglednih rezultata.

5. Sekstil - predstavlja podršku koja dolazi na zahtev jedne planete ka drugoj, ugao od 60 stepeni, sonosi dobre odnose sa bliskim osobama.

Na primeru aspekata u natalnom horoskopu na slici vidi se složenost jednog natalnog horoskopa.

 

O autoru:

 

Aleksandra Arizanović, zivi i radi u Beogradu, diplomirala na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, smer - specijalni pedagog, dodatno edukovana iz oblasti psihodrame i psihološke astrologije.

Bavila se pisanjem tekstova iz oblasti psihologije i kulture za časopise i radila sa nadarenom decom kreativne radionice. Od 2011. godine radi kao psihološki astrolog sa klijentima. Znanje iz psihologije u spoju sa astrologijom je ono što psihološku astrologiju čini kompletnom naukom i pomaže klijentima da otkriju svoju svrhu i upravljaju životom uz pomoć planeta.
 
Kontakt:
 
Astrološku konsultaciju i tumačenje kompletnog natalnog horoskopa možete direktno zakazati i dobiti preko mejla: info@psiholoskaastrologija.com, ili preko sajta http://psiholoskaastrologija.com/
 
NEOZBILJNI I UVREDLJIVI KOMENTARI BICE OBRISANI!


Komentari (7)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

looping looping 05:34 02.11.2015

1

Odnos sa ženom jako podseća na odnos sa majkom, izgleda kao da mu je žena samo zamena za majku, a ljubavnice mu služe uglavnom za pražnjenje napetosti zbog osećanja krivice.

Da nije žene ne bi bilo ni majke a da nije majke ženi bi bilo bolje.
A i ljubavnice su nekad majke, i nečije žene.

Komplikovani ovi odnosi. Ovde samo zvezde i planete mogu da pomognu.


looping looping 09:15 02.11.2015

1

Znanje iz psihologije u spoju sa astrologijom je ono što psihološku astrologiju čini kompletnom naukom

Psihološka astrologija je zapravo naučna ezoterija (psihologija-nauka, astrologija-ezoterija).
Kao kada bi povezali šamanizam i ljudsku anatomiju i rekli da šamanski natprirodni svetovi deluju na ljudsku anatomiju.
zemljanin zemljanin 10:12 02.11.2015

Re: 1

looping
Znanje iz psihologije u spoju sa astrologijom je ono što psihološku astrologiju čini kompletnom naukom

Psihološka astrologija je zapravo naučna ezoterija (psihologija-nauka, astrologija-ezoterija).
Kao kada bi povezali šamanizam i ljudsku anatomiju i rekli da šamanski natprirodni svetovi deluju na ljudsku anatomiju.

nikada to novosročeno "nešto" neće moći da se poveže sa naukom ... astrologija je uvek bila i biće - zabava ... kada zabavu počneš da naplaćuješ onda je - prevara ... i tu se završava svaka priča o raznoraznim astologijama ...

PS. ovaj blog počinje da liči na bilborde ... reklame na sve strane ...
tyson tyson 13:02 02.11.2015

Re: 1

astrologija je uvek bila i biće - zabava ... kada zabavu počneš da naplaćuješ onda je - prevara

Što prevara? Danas je sve roba što može da nađe kupca, a valja plaćati račune pa zašto bi neko radio za džabe samo zato što je u industriji zabave?


freehand freehand 14:18 02.11.2015

Re: 1

tyson
astrologija je uvek bila i biće - zabava ... kada zabavu počneš da naplaćuješ onda je - prevara

Što prevara? Danas je sve roba što može da nađe kupca, a valja plaćati račune pa zašto bi neko radio za džabe samo zato što je u industriji zabave?Ja sam rad da u susret izađem svim šamanima i jurodivima, čitačima iz šolje i pasulja, svim neopravdano nazivanim šarlatanima i prevarantima, lujkama i čarobnjacima. Napominjem da sam imao čast lično upoznati Branku pasuljaru, čarobnog Nešu a bogami i gospodina Trgovčevića.
VIP diktira nešto višu cenu ali je zato uspeh zagrantovan!
Doduše, ne znam koliko je kolega Bekan honorisan za svoje gostoljublje, a sramota me da pitam, ali mislim da je Reanimatorov cenovnik potpuno ok.
Sve ostalo u pp, diskrecija zagrantovana.
Šifra "Venera mi ispod brega".
little_radojica little_radojica 14:45 02.11.2015

Re: 1

Doduše, ne znam koliko je kolega Bekan honorisan za svoje gostoljublje, a sramota me da pitam, ali mislim da je Reanimatorov cenovnik potpuno ok.
Sve ostalo u pp, diskrecija zagrantovana.
Šifra "Venera mi ispod brega"

Ја све држим да му је неко хаковао налог. Оно као, видела му у наталној карти корисничко име и шифру и сад тролује док је не цензуришу.
looping looping 14:58 02.11.2015

1

Proćitao sam na fejsbuk nalogu dotične da
Merkur ulazi u Škorpiju sutra - dubok, intuitivan, istraživački um koji uvek sumnja, kritikuje i bavi se problemima drugih, odličan za psihološke profesije, kritičare, detektive i pisce koji prodiru u suštinu.

i povezao sa tim zašto ima toliko kritike na ovom blogu. (Link)

E sad, nije mi jasno da li je ovaj blog planski postavljen da prognoza bude tačna ili to stvarno ima veze sa astrologijom.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana