Obaveštenja

KO JE KRIV ZA FANTOMSKE BIRAČE?

Filip Mladenović RSS / 19.04.2022. u 23:25

Odgovor MUP RS, 21. 4. 2022.
Odgovor MUP RS, 21. 4. 2022.
ODGOVOR MUP-a
ODGOVOR MUP-a
Čim su se uoči izbora održanih 3. aprila 2022. u poštanskim sandučićima širom Srbije pojavila Obaveštenja o izborima samo sa brojem ulaza, ali ne i sa brojem stana, na koji gradjanke/gradjani imaju prijavljeno prebivalište, uputio sam novinarsko pitanje odgovornim ministarstvima: Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

31. mart 2022:

Na osnovu odredbi Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja zahtevam da odgovorite na novinarsko pitanje:

ZAŠTO JE U OBAVEŠTENJU ZA PREDSTOJEĆE IZBORE U RUBRICI ADRESA BIRAČA NAVEDEN SAMO BROJ ULAZA, ALI NE I BROJ STANA KONKRETNOG BIRAČA, GDE IMA PRIJAVLJENO PREBIVALIŠTE?

U Obrascu za prijavu prebivališta  jasno je navedeno šta gradjani moraju da prilože od dokumenata prilikom prijave svog prebivališta.

Medju tim potrebnim dokumentima navedeni su i oni koji se odnose na konkretan stan, kao osnova prijave prebivališta: PRAVO SVOJINE, UGOVOR O ZAKUPU STANA, DRUGI PRAVNI OSNOV, REŠENJE.

Takodje, na zvaničnom sajtu MUP-a RS detaljno je navedeno sledeće:

Prijava prebivališta
• Prijava prebivališta podnosi se lično na propisanom obrascu (koji se isključivo dobija kod službenika na šalteru), pri čemu je za prijavu neophodno sledeće :
1. važeća lična karta podnosioca prijave;
2. isprave kojima se dokazuju podaci iz prijave (dokaz o pravnom osnovu korišćenja stambene jedinice na adresi na koju se prijavljuje tj. ugovor o kupoprodaji stana, ugovor o poklonu stana, pravosnažno ostavinsko rešenje, ugovor o korišćenju stana, vlasnički list, rešenje o kućnom broju, itd.) ;
3. lična karta vlasnika nepokretnosti odnosno pisana izjava vlasnika nepokretnosti sa adrese na kojoj se vrši prijavljivanje;

Kako je onda moguće da se gradjankama i gradjanima Srbije u poštanske sandučiće, u njihovim stambenim zgradama, ubacuju Obaveštenja o predstojećim izborima samo sa brojem ulaza, ali ne i sa brojem stana, na koji imaju prijavljeno prebivalište, iz Evidencije koju vodi MUP RS?
Dakle, bez kompletne adrese, koja i po zakonu i po traženom Obrascu mora da sadrži i broj ulaza i broj stana, gde gradjanka/gradjanin ima prijavljeno prebivalište?

Od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobio sam vrlo brzo odgovore, jedan pre, a drugi posle održanih izbora:

Poštovani gospodine Mladenoviću,

Kao što Vam je i u prethodnom odgovoru navedeno, obaveštenja o glasanju sadrže sve podatke koji su navedeni u biračkom spisku. Podaci o prebivalištu lica koja imaju biračko pravo se u birački spisak unose na osnovu evidencije koju vodi MUP. Referenti koji vode birački spisak po jedinicama lokalne samouprave u birački spisak unose svaki podatak koji dobiju kroz izveštaj MUP-a.

Srdačan pozdrav,
Press MDULS


Dakle, iz oba odgovora ovog ministarstva može se zaključiti da se odgovornost za nekompletne adrese, pa samim tim i za inflaciju tzv. fantomskih birača, pripisuje isključivo MUP-u Republike Srbije.

A onda je u četvrtak, 14. aprila 2022. stigao odgovor MUP-a Republike Srbije, tačnije Uprave za upravne poslove /vidi sliku/, koja prebacuje odgovornost za nekompletne adrese u Obaveštenjima za izbore na Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Usledila je nova prepiska sa prozvanim ministarstvom:

Poštovani,

uz zahvalnost na ponovljenom odgovoru, ostaje i dalje dilema, koja se ogleda u sledećem:

MUP RS, odnosno Uprava za upravne poslove, u odgovoru na novinarsko pitanje, tvrdi da je Vašem ministarstvu slala kompletne adrese birača, dakle i sa brojem ulaza i sa brojem stana gde birači imaju prijavljeno prebivalište (Odgovor MUP RS ponovo šaljem u attachmentu).

U poslednjem pasusu navedenog Odgovora MUP-a RS doslovce piše:

"...U skladu sa navedenim, za dostavu tražene informacije, odnosno objašnjenja, zašto je u Obaveštenju za predstojeće izbore u rubrici "Adresa birača" naveden samo broj ulaza, ali ne i broj stana konkretnog birača, gde ima prijavljeno prebivalište, potrebno je da se obratite Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave."

U današnjem ponovljenom odgovoru, Ministarstvo državne uprave i lokalne samoprave tvrdi da je od MUP-a RS dobijala nekompletne adrese birača, dakle samo sa brojem ulaza, ali ne i sa brojem stana na koji je prijavljeno prebivalište.

Medjutim, na osnovu citiranog odgovora MUP-a RS, odnosno Uprave za upravne poslove, jasno je da je Vaše ministarstvo u zakonskoj obavezi da javnosti Srbije predoči objašnjenje u vezi sa konkretnim novinarskim pitanjem, a ne da se u ponovljenim odgovorima stalno izjašnjava i poziva na evidenciju koju vodi MUP RS!
MUP RS se u citiranom odgovoru jasno i nedvosmisleno izjasnio da je Vašem ministarstvu slao kompletne podatke iz svoje evidencije, da bi u poslednjem, citiranom pasusu uputio novinara da Objašnjenje zatraži od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Prema tome, budite ljubazni pa predočite OBJAŠNJENJE zašto je u Obaveštenju za nedavno održane izbore u rubrici "Adresa birača" naveden samo broj ulaza, ali ne i broj stana konkretnog birača, gde ima prijavljeno prebivalište.

U očekivanju traženog objašnjenja srdačno Vas pozdravljam.

Filip Mladenović, novinar

Umesto detaljnog objašnjenja, od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, u ponedeljak, 18. aprila 2022, stigao je sledeći, zbunjujući odgovor:

Poštovani gospodine Mladenoviću,

Još jednom Vam ukazujemo na to da su obaveštenja o glasanju sadržala sve podatke koji su navedeni u biračkom spisku, odnosno sve podatke dobijene na osnovu izveštaja koji MUP dostavlja referentima koji vode birački spisak po jedinicama lokalne samouprave. Podatke koje navodite MDULS nije dobijalo od nadležnog ministarstva. Hvala Vam što ste nam ukazali na ovo pitanje, te ćemo u narednom periodu sa nadležnim minstarstvom, odnosno MUP-om, organizovati sastanak.

Srdačan pozdrav,
Press MDULS

Kako sam drugačije mogao da reagujem na ovakav "odgovor", lišenog traženog objašnjenja, sem sledećom porukom Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave:

Poštovani,

iz Vašeg poslednjeg odgovora, kontradiktornog i pomalo smušenog, može se zaključiti da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave indirektno potvrdjuje vlastitu odgovornost za nekompletne adrese na Obaveštenjima za izbore, održane 3. aprila 2022. godine.

Drugim rečima, MUP RS, odnosno Uprava za upravne poslove i njena načelnica Valentina Vulić sa pravom su me kao novinara uputili da od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave zatražim OBJAŠNJENJE zašto je u Obaveštenju za izbore u rubrici "Adresa birača" naveden samo broj ulaza, ali ne i broj stana konkretnog birača, gde ima prijavljeno prebivalište.

I umesto detaljnog OBJAŠNJENJA, od Vas je stigao navedeni poslednji odgovor, koga i kao novinar i kao gradjanin Srbije čitam i tumačim - izmedju redova.

Filip Mladenović

 

 

Atačmenti



Komentari (95)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nsarski nsarski 23:47 19.04.2022

*

I umesto detaljnog OBJAŠNJENJA, od Vas je stigao navedeni poslednji odgovor, koga i kao novinar i kao gradjanin Srbije čitam i tumačim - izmedju redova.

Filip Mladenović


E, tu si ih sahranio! "Između redova", kažeš - pa, gde se toga seti, majstore. Filipe, ne popuštaj! Sloboda narodu!
Черевићан Черевићан 03:35 20.04.2022

eo ipso

odgovornost za nekompletnost nekom će već pripasti

имало би ....оно.... под "избори"
свашта ...богме.... да се чачка,
ал'........ гласачки воз прошиш'о
стишава се фуртутма гласачка
highshalfbooze highshalfbooze 09:04 20.04.2022

Gde si do sad?


ZAŠTO JE U OBAVEŠTENJU ZA PREDSTOJEĆE IZBORE U RUBRICI ADRESA BIRAČA NAVEDEN SAMO BROJ ULAZA, ALI NE I BROJ STANA KONKRETNOG BIRAČA, GDE IMA PRIJAVLJENO PREBIVALIŠTE?


Kako se se setio posle 30 godina da na pozivu ne piše broj stana?
Filip Mladenović Filip Mladenović 09:11 20.04.2022

Re: Gde si do sad?

Setilo me to što se u mnogim zgradama pojavio veliki broj poziva (Obaveštenja za izbore) za osobe koje uopšte nemaju prijavljeno prebivalište u tim stambenim zgradama!

Kao i to da svako od nas ima prijavljeno prebivalište na odredjeni broj stana i na odredjenu ulicu sa brojem ulaza, ako živi u stambenoj zgradi.
mlatisa mlatisa 11:21 20.04.2022

Која је тајна?

Крив је онај који води бирачке спискове. А на сајту Министарства државне управе и локалне самуправе се може прочитати следеће (за оне које мрзи клик на линк):


Jedinstveni birački spisak je javna isprava u kojoj se vodi jedinstvena evidencija državljana Republike Srbije koji imaju biračko pravo. Vodi se putem savremenih tehnologija, kao elektronska baza podataka i ažurira po jedinstvenoj metodologiji. Nastao je objedinjavanjem biračkih spiskova 2011. godine koje su do donošenja Zakona o jedinstvenom biračkom spisku vodile opštinske, odnosno gradske uprave saglasno odredbama Zakona o izboru narodnih poslanika. Prvi put je korišćen za izbore 2012. godine.

U birački spisak upisani su punoletni i poslovno sposobni državljani Republike Srbije, odnosno lica koja imaju biračko pravo – prema mestu prebivališta.



Birački spisak vodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave analiziranjem podataka, preduzimanjem mera radi njihove usklađenosti i tačnosti i vršenjem promena nakon zaključenja biračkog spiska.


Мој закључак, можда погрешан, је да је крив: Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић (биографија). Крив је можда прејака реч, али одговоран није. Али није све тако црно. Бели листићи воле ово.

И треба поштено рећи, ма како ми тешко то пало, да се послови са државом сада могу у неким областима чак и једноставније водити (електронски).

Уосталом, Асанжа треба ослободити!
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:33 20.04.2022

Re: Која је тајна?

Već godinama se zalažem, uvažavajući napredak u primeni i razvoju e-uprave u Srbiji, da se gradjankama i gradjanima omogući glasanje i preko interneta.

Ovo je već razvijena izborna praksa u više evropskih manjih država, tako da bi i Srbija mogla da je primeni.

Naravno da je za nastalu zbrku sa Obaveštenjima za izbore 3. aprila 2022. najodgovornije Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave!

softelectronics_e softelectronics_e 13:26 20.04.2022

Re: Која је тајна?

Filip Mladenović
Već godinama se zalažem, uvažavajući napredak u primeni i razvoju e-uprave u Srbiji, da se gradjankama i gradjanima omogući glasanje i preko interneta.

Ovo je već razvijena izborna praksa u više evropskih manjih država, tako da bi i Srbija mogla da je primeni.

Naravno da je za nastalu zbrku sa Obaveštenjima za izbore 3. aprila 2022. najodgovornije Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave!


Pravda za slovo Đ!
Ponovno si počeo da karabudžiš i da naše građane i građanke nepravedno zoveš gradjanima i gradjankama.
mlatisa mlatisa 16:10 20.04.2022

Re: Која је тајна?

Filip Mladenović
Već godinama se zalažem, uvažavajući napredak u primeni i razvoju e-uprave u Srbiji, da se gradjankama i gradjanima omogući glasanje i preko internetа



Немој молим те!

Имао си идеју са белим листићима па види где смо сада. На прелазу аутократије у диктатуру.

Електронско гласање је код нас пут у катастрофу. Овако морају да се муче и да варају од бирачког места до бирачког места. То је компликовано обављати због логистике, пошто има око 8000 бирачких места. Са електронским гласањем могу да мењају податке само на једном месту и то би сигурно и радили.

Овако како је, је једини пут да их се решимо за коју годину (деценију) када престане да буде незаобилазан темељ стабилности на Балкану.


Уосталом, Асанжа треба ослободити!
zaharaga zaharaga 07:55 21.04.2022

Re: Која је тајна?

Filip Mladenović
Već godinama se zalažem, uvažavajući napredak u primeni i razvoju e-uprave u Srbiji, da se gradjankama i gradjanima omogući glasanje i preko interneta.



E uprava, pa tu tek moze da se mulja! Zaboga, glupog li predloga!
softelectronics_e softelectronics_e 10:48 21.04.2022

Re: Која је тајна?

mlatisa

...


Уосталом, Асанжа треба ослободити!

Ne bih se tome nadao, pošto se britanski sud sprema da odobri ekstradiciju.
Ili sam tako negde pročitao.
nask nask 12:31 20.04.2022

Trol: Ko čeka taj dočeka

Filipe svaka čast na upornosti i izvinjenje za ovaj trol.

Čekam barem deset godina da ih uslikam

mlatisa mlatisa 15:59 20.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

Обрисано. Мишљах да је реч о месецу. Ј..... ћорава чоека.

Ако чекаш десет година онда и ти заслужујеш честитке за упорност! Шта је следеће? Супернова?
nask nask 20:20 20.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

честитке за упорност

Ma to je bio posao od pola minuta, nisam je te upornosti kao domaćin. Nešto ih nije bilo u poslednjih desetak godina, Sunce kao da je preskočilo jedan 11-godišnji ciklus aktivnosti. Jbg bio i ostao nerd za ove stvari, znam da je to većini ljudi uludo traćenje vremena.

Шта је следеће? Супернова?

Zagrejan sam još uvek za malkice ozbiljniji amaterski teleskop, tako da se nikada ne zna. Ako budem uslikao neku objavljujem na blogu. Mada ako budemo imali sreću da se desi neka u našeoj galaksiji neće nam trebati teleskopi, verovatno će biti vidljiva golim okom i uz malo sreće čak i po danu.
srdjan.pajic srdjan.pajic 05:50 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

nask
честитке за упорност

Ma to je bio posao od pola minuta, nisam je te upornosti kao domaćin. Nešto ih nije bilo u poslednjih desetak godina, Sunce kao da je preskočilo jedan 11-godišnji ciklus aktivnosti. Jbg bio i ostao nerd za ove stvari, znam da je to većini ljudi uludo traćenje vremena.

Шта је следеће? Супернова?

Zagrejan sam još uvek za malkice ozbiljniji amaterski teleskop, tako da se nikada ne zna. Ako budem uslikao neku objavljujem na blogu. Mada ako budemo imali sreću da se desi neka u našeoj galaksiji neće nam trebati teleskopi, verovatno će biti vidljiva golim okom i uz malo sreće čak i po danu.

Baš lepo!

Nego, ova naša Nata, od kad se učlanila u kartel, počela je da dejstvuje ovde saopštenjima, kao Duboko Krlo, doduše ovaj banuje, a Nata zaključava. Čovek nema više gde ovde pošteno da troluje. Dobro, imam ja autorsku opciju ali mi je glupo da postavljam tekst samo da bih imao gde da trolujem i kenjam na slobodnu temu. Ajde, kolege, ako neko ima volje, može kod mene da objavi tekst, o bilo čemu, pa da ga razvalimo.


apacherosepeacock apacherosepeacock 06:27 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

srdjan.pajic
nask
честитке за упорност

Ma to je bio posao od pola minuta, nisam je te upornosti kao domaćin. Nešto ih nije bilo u poslednjih desetak godina, Sunce kao da je preskočilo jedan 11-godišnji ciklus aktivnosti. Jbg bio i ostao nerd za ove stvari, znam da je to većini ljudi uludo traćenje vremena.

Шта је следеће? Супернова?

Zagrejan sam još uvek za malkice ozbiljniji amaterski teleskop, tako da se nikada ne zna. Ako budem uslikao neku objavljujem na blogu. Mada ako budemo imali sreću da se desi neka u našeoj galaksiji neće nam trebati teleskopi, verovatno će biti vidljiva golim okom i uz malo sreće čak i po danu.

Baš lepo!

Nego, ova naša Nata, od kad se učlanila u kartel, počela je da dejstvuje ovde saopštenjima, kao Duboko Krlo, doduše ovaj banuje, a Nata zaključava. Čovek nema više gde ovde pošteno da troluje. Dobro, imam ja autorsku opciju ali mi je glupo da postavljam tekst samo da bih imao gde da trolujem i kenjam na slobodnu temu. Ajde, kolege, ako neko ima volje, može kod mene da objavi tekst, o bilo čemu, pa da ga razvalimo.



Imam ja poruku za Natu - Nato, crna i bela nisu boje..



Evo i tebi Pajicu za novu temu: Glas(ovi) razuma posto je Gari Kasparov cenjen i popularan kako kod nas tako i u inostranstvu.

Pa kaze:

“First, the Russian public and Russian elite, they have to recognize the war is lost,” he said. “The bad news coming from Ukraine will inspire more people to rise because economic hardship will increase.”


“So, military defeat in Ukraine, social-economic revolt, and then you will have conditions, the right conditions for a palace coup. Because many of Putin’s inner circle will be looking for a scapegoat and it’s always a dictator who should be blamed for all the failures.”

Although the Russian military's advantage is faltering, Kasparov explained why Putin will continue to portray the situation as if he is heading toward victory. He added, “It’s a matter of political survival and in many cases … of physical survival. That’s why he has to pretend he is winning the war.”


(davAj Pajicu, da ne trolujemo Felipeu blog o lopinama i kradjama na domacem terenu)
apacherosepeacock apacherosepeacock 06:34 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

Zatim:


Бизнесмен Олег Тиньков в соцсетях назвал войну в Украине «безумной». В своем посте он призвал «коллективный Запад» быть «более рациональным и гуманным» — дать президенту России Владимиру Путину возможность «сохранить лицо» ради того, чтобы «остановить бойню».

Я не вижу ни ОДНОГО бенефициара этой безумной войны! Гибнут невинные люди и солдаты. Генералы, проснувшись с похмелья, поняли, что у них говно-армия. А откуда армия будет хорошая, если все остальное в стране говно и погрязло в непотизме, холуйстве и чинопочитании?

Кремлевские чиновники в шоке, что не только они, но и их дети теперь летом не поедут на Средиземное море. Бизнесмены пытаются спасать остатки имущества.

Тиньков заявил, что в России «есть дебилы, рисующие Z», но таковых, по мнению бизнесмена, «в любой стране 10%». Остальные 90% россиян против войны, считает он.
kamilo_emericki kamilo_emericki 08:56 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

Ako smo se u dobroj mjeri složili, u slučajevima Đoković i Kusturica, da uspiješan sportista ili umjetnik ne mora značiti i pametno političko promišljanje, ne vidim razloga da na Kasparova primjenjujemo druga mjerila.
Ili možda mjerila zavise od toga da li nam se sviđam ili ne, stav sportiste ili umjetnika.
Muzička za Kasparova, njegov angažman i veselo društvo u ćošku
apacherosepeacock apacherosepeacock 09:34 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

kamilo_emericki
Ako smo se u dobroj mjeri složili, u slučajevima Đoković i Kusturica, da uspiješan sportista ili umjetnik ne mora značiti i pametno političko promišljanje, ne vidim razloga da na Kasparova primjenjujemo druga mjerila.
Ili možda mjerila zavise od toga da li nam se sviđam ili ne, stav sportiste ili umjetnika.



Mi se (generalno receno) ovde/bilo gde u dobroj meri ne slazemo ni oko cega. Ne mora da znaci ni da neko prica pametno a ne mora da znaci ni da prica glupo, zavisi od slucaja do slucaja a opet generalno receno ni jedna osoba nije bazdarena da prica samo pametno ni samo glupo.. jel tako - tako je.

Razumem da ti ne odgovara to sto prica Kasparov (o vlasti u svojoj zemlji, sram ga bilo), ne moras ko kisa oko Kragujevca..
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:00 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

Natalija Poklonskaja, zamenica šefa Rossotrudničestva (Federalne agencije za Zajednicu nezavisnih država, sunarodnike koji žive u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju), bivša tužiteljka Krima i poslanica Državne dume iz redova Jedinstvene Rusije, smatra da je slovo Z simbol “tragedije i tuge".

“Slovo Z simbolizuje tragediju i tugu i za Rusijom i za Ukrajinom. Zašto? Zato što ruski vojnici i Rusi umiru, a roditelji dobijaju različite vesti. Ovo je nevolja. Uostalom, Ministarstvo odbrane priznaje, kaže da je toliko poginulo, toliko ranjeno. Da li je to radost? Ne”.

Odgovarajući na pitanje voditelja šta je važnije – „država ili pojedinac“ i šta je vrednije – „pobeda nad ukrajinskim nacizmom, koji navodno postoji, ili vrednost ljudskog života, Poklonskaja je rekla da je za nju „ličnost, osoba, važnija“.

“Kada poredim zakon, saosećanje i milosrđe, biram milost. Danas to uveliko nedostaje. I morate shvatiti da su ljudi svuda. A za celo čovečanstvo vrednost je očuvanje mira, sigurnosti, reda, dobrote, ljubavi“.

Prethodno je Poklonskaja nazvala invaziju na Ukrajinu “katastrofom“ i učestvovala u prebacivanju ruske humanitarne pomoći stanovnicima okupiranih regiona Ukrajine.

gvozden1 gvozden1 10:40 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

Natalija Poklonskaja

Evo sad znamo šta kaže Natalija, šta kaže Kasparov, onaj oligarh, (ili on nije oligarh, on je biznismen?) još da čujemo šta kaže luda Nasta, pa da onda, naravno svojom glavom, zaključimo šta se dešava u Ukrajini.
softelectronics_e softelectronics_e 10:45 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

apacherosepeacock
kamilo_emericki
Ako smo se u dobroj mjeri složili, u slučajevima Đoković i Kusturica, da uspiješan sportista ili umjetnik ne mora značiti i pametno političko promišljanje, ne vidim razloga da na Kasparova primjenjujemo druga mjerila.
Ili možda mjerila zavise od toga da li nam se sviđam ili ne, stav sportiste ili umjetnika.



Mi se (generalno receno) ovde/bilo gde u dobroj meri ne slazemo ni oko cega. Ne mora da znaci ni da neko prica pametno a ne mora da znaci ni da prica glupo, zavisi od slucaja do slucaja a opet generalno receno ni jedna osoba nije bazdarena da prica samo pametno ni samo glupo.. jel tako - tako je.

Razumem da ti ne odgovara to sto prica Kasparov (o vlasti u svojoj zemlji, sram ga bilo), ne moras ko kisa oko Kragujevca..

Ne bih mogao da se u potpunosti složim sa boldovanim.
Posebnu odbojnost imam prema iskazima kojima se kategorički nesumnjivo iskazuje bilo šta.
A na onu stvar mi ide kada 'diskutanti' kažu 'tačka'.
Mislim, to 'tačka' me asocira na poprilične budalčine poprilično ograničene.
Jer - u razgovorima nikada ne sme da bude nikakva tačka. Proces razmene mišljenja mora da bude otvoren i neprekidan.
softelectronics_e softelectronics_e 10:47 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

gvozden1
Natalija Poklonskaja

Evo sad znamo šta kaže Natalija, šta kaže Kasparov, onaj oligarh, (ili on nije oligarh, on je biznismen?) još da čujemo šta kaže luda Nasta, pa da onda, naravno svojom glavom, zaključimo šta se dešava u Ukrajini.

Čekaj!
Sada će da svrati Benedikt i da kaže šta se priča na ručkovima i večerama u Kremlju.
Ako on ne zna, ko zna!
softelectronics_e softelectronics_e 10:49 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

srdjan.pajic
nask
честитке за упорност

Ma to je bio posao od pola minuta, nisam je te upornosti kao domaćin. Nešto ih nije bilo u poslednjih desetak godina, Sunce kao da je preskočilo jedan 11-godišnji ciklus aktivnosti. Jbg bio i ostao nerd za ove stvari, znam da je to većini ljudi uludo traćenje vremena.

Шта је следеће? Супернова?

Zagrejan sam još uvek za malkice ozbiljniji amaterski teleskop, tako da se nikada ne zna. Ako budem uslikao neku objavljujem na blogu. Mada ako budemo imali sreću da se desi neka u našeoj galaksiji neće nam trebati teleskopi, verovatno će biti vidljiva golim okom i uz malo sreće čak i po danu.

Baš lepo!

Nego, ova naša Nata, od kad se učlanila u kartel, počela je da dejstvuje ovde saopštenjima, kao Duboko Krlo, doduše ovaj banuje, a Nata zaključava. Čovek nema više gde ovde pošteno da troluje. Dobro, imam ja autorsku opciju ali mi je glupo da postavljam tekst samo da bih imao gde da trolujem i kenjam na slobodnu temu. Ajde, kolege, ako neko ima volje, može kod mene da objavi tekst, o bilo čemu, pa da ga razvalimo.



Čemu to zaključavanje za komentare?
Mislim, kakva je svrha toga?
predatortz predatortz 11:04 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka


Čemu to zaključavanje za komentare?
Mislim, kakva je svrha toga?


To ti je onaj tip osobe - rekao/la sam mu/joj šta sam imala i zalupio/la slušalicu!


Jadni, mali, infantilni i bezmudi ljudi.

Isto važi za one koji banuju zbog različitog stava, a naročito onda kada ih sagovornik intelektualno isprovaljuje.
Ok, kad neko prostači, vređa, neće da se urazumi...
Ali, banovati čoveka zbog stava jer nisi u stanju da mu pariraš, to su oni koji bi ti pucali u leđa kad bi im se za to ukazala prilika, izveli tebe i tvoju decu iz kuće i pobili da se usele oni.
Ovo je lep lakmus za ljude i njihov karakter.


apacherosepeacock apacherosepeacock 11:08 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

kamilo_emericki



Btw. Pitao si me (zaboravih da odgovorim) na drugom blogu otkud da je cera LePen na Putinovom platnom spisku..

Ako si gledao jucerasnju debatu 2 kandidata za nedeljni drugi krug glasanja, Makron je kritikovao koleginicu da ima 'pozajmicu' od ruske banke od 2014 godine i da je to ne cini vise nezavisnom kandidatkinjom na izborima vec da su joj ruke vezane' tim dugom Kremlju kao i to da joj je retorika o toj zemlji/predsedniku time itekako uslovljena. (odnosi FR i RF)


Na sta je Le Pen odgovorila da njena stranka otplacuje dug a sebe vidi kao 'savrseno nezavisnom' od Moskve kao i to da nije u redu od njega da to pominje.


Citam dalje da ju je Makron opet, u debati pred ove izbore, kao i pred one 2017, lako nahvatao na iste greske.. (na temu ekonomije)
nikvet pn nikvet pn 11:09 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

predatortz

zaključavanje za komentare

Jadni, mali, infantilni i bezmudi ljudi.

Ovo je lep lakmus za ljude i njihov karakter.

apacherosepeacock apacherosepeacock 11:20 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

zaključavanje za komentare

Jadni, mali, infantilni i bezmudi ljudi.


Dobro, dobro al ste sad preterali (vredjanje).. imala je Nata do nedavno sve blogove otvorene za diskusiju na temu i trol. Sad je resila da ne diskutuje vise sa neistomisljeniCI (by Teofil Pancic)

Ima VIP, moze joj se.
kamilo_emericki kamilo_emericki 12:47 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

apacherosepeacock
kamilo_emericki



Btw. Pitao si me (zaboravih da odgovorim) na drugom blogu otkud da je cera LePen na Putinovom platnom spisku..

Ako si gledao jucerasnju debatu 2 kandidata za nedeljni drugi krug glasanja, Makron je kritikovao koleginicu da ima 'pozajmicu' od ruske banke od 2014 godine i da je to ne cini vise nezavisnom kandidatkinjom na izborima vec da su joj ruke vezane' tim dugom Kremlju kao i to da joj je retorika o toj zemlji/predsedniku time itekako uslovljena. (odnosi FR i RF)


Na sta je Le Pen odgovorila da njena stranka otplacuje dug a sebe vidi kao 'savrseno nezavisnom' od Moskve kao i to da nije u redu od njega da to pominje.


Citam dalje da ju je Makron opet, u debati pred ove izbore, kao i pred one 2017, lako nahvatao na iste greske.. (na temu ekonomije)

Gledao sam malo tu debatu i odustao poslije max pola sata. Bilo mi interesantnije gledati inspektora Barnabija nego njih.
Makron je efikasno spriječio bilo kakvu debatu oko Ukrajine, mada mislim da Le Pen nema pojma šta bi kako bi riješavala ukrajinsku krizu, prizemnim napadom na Le Pen zbog tog kredita.
Taj kredit je poznata priča od samog podizanja.
Treba znati da se svi u Francuskoj finansiraju iz kredita a kad im država uplati novac koji im pripada po zakonu otplaćuju te kredite. Front Nacional, kako se zvala tada partija Le Pen nije, za razliku od svih drugih francuskih partija, dobila kredit ni kod jedne francuske banke kao i kod nekih evropskih. Svi su ih zvanično odbijali sa pravno validnim obrazloženjem a da su ta obrazloženja primjenjivana i na druge partije veliko je pitanje da li bi iko dobio kredit. Jedna ruska banka je odobrila kredit i ta partija ga je uzela i vjerovatno, niko ne tvrdi suprotno, redovno otplaćuje.
To kako je Le Pen upala budalasti krug opravdavanja govori o njezinoj nesposobnosti i nedoraslosti da bude neki značajan faktor u državi. Umjesto da se ispravila na zadnje noge i skočila kao mungos na Makrona sa insistiranjem na činjenici da iz čisto političkih razloga nije dobila kredit u francuskoj banci, kao ostali. Nije tražila da Makron objasni, kao bivši bankar, kako zajmodavac koji je davno isplatio sav novac može ucijenjivati zajmoprimca koji uredno i po ugovoru redovno otplaćuje kredit. Pa valjda zajmoprimac u ovakvim slučajevima mpže ucjenjivati zajmodavca sa neredovnim uplatama rata.

Usput, Makron je sinoć u tih pola sata, koliko sam gledao debatu, izgubio moj glas i natjerao me da prekršim princip i da nikom ne dajem svoj glas. Arogantno je, pred čitavom Francuskom, tvrdio da je stopa povećanja proizvodnje veća od stope inflacije. Moguće je da jeste ali samo ako se poredi period kad je Francuska bila "zaključana" zbog korone i ovaj sadašnji. Madam Le Pen je toliko nesposobna da ni to nije mogla istjerati na čistac. Da je Melonšon bio na njenom mjestu "rastavio" bi Makrona na najsitnije dijelove

Dodatak

Ukrajina, kao tema u ovim francuskim izborima, je za mene potpuno nebitna. Francuski predsednik, ma ko bio, nema nikakav uticaj na to.
To je stvar između Rusije i US a svi drugi Evropljani su tu da trpe posledice i da rade ono što im se kaže.
apacherosepeacock apacherosepeacock 13:12 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

Da je Melonšon bio na njenom mjestu "rastavio" bi Makrona na najsitnije dijelove


Zasto nije, zasto ona dobija u startu vise od njega (Melonsona) da uopste moze u drugi krug?
softelectronics_e softelectronics_e 14:04 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

apacherosepeacock
zaključavanje za komentare

Jadni, mali, infantilni i bezmudi ljudi.


Dobro, dobro al ste sad preterali (vredjanje).. imala je Nata do nedavno sve blogove otvorene za diskusiju na temu i trol. Sad je resila da ne diskutuje vise sa neistomisljeniCI (by Teofil Pancic)

Ima VIP, moze joj se.

Pozivati se na Teofila Pančića!?
Ooooo, bazmeg!
softelectronics_e softelectronics_e 14:06 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

apacherosepeacock
kamilo_emericki



Btw. Pitao si me (zaboravih da odgovorim) na drugom blogu otkud da je cera LePen na Putinovom platnom spisku..

Ako si gledao jucerasnju debatu 2 kandidata za nedeljni drugi krug glasanja, Makron je kritikovao koleginicu da ima 'pozajmicu' od ruske banke od 2014 godine i da je to ne cini vise nezavisnom kandidatkinjom na izborima vec da su joj ruke vezane' tim dugom Kremlju kao i to da joj je retorika o toj zemlji/predsedniku time itekako uslovljena. (odnosi FR i RF)


Na sta je Le Pen odgovorila da njena stranka otplacuje dug a sebe vidi kao 'savrseno nezavisnom' od Moskve kao i to da nije u redu od njega da to pominje.


Citam dalje da ju je Makron opet, u debati pred ove izbore, kao i pred one 2017, lako nahvatao na iste greske.. (na temu ekonomije)

Sreća te braća Ameri nemaju nikoga po inostranstvima na svom platnom spisku.
Valjda će sada da im sine i nešto nauče od Putina.
kamilo_emericki kamilo_emericki 14:24 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

apacherosepeacock
Da je Melonšon bio na njenom mjestu "rastavio" bi Makrona na najsitnije dijelove


Zasto nije, zasto ona dobija u startu vise od njega (Melonsona) da uopste moze u drugi krug?

I francusko društvo, kao i većina u Evropi, je više okrenuto desno. Čak i oni iz centra se pomalo pravdaju što su u centru.
Ljevica je, po običaju, razjedinjena i puna sujetnih šefića koji na izborima traže svojih pet minuta slave i nastup na TV. Da su samo komunisti bili, kao i prošli put, sa Melonšonom on bi bio u drugom krugu mada bi mu šanse da pobjedi bile minimalne jer Francuzi, naročito poslije razočarenja zvanog Olond, preferiraju centar i malo desnije.
Izreka o vrapcu u ruci i golubu na grani važi i u Francuskoj. Nije bitno da li je golub lijevi ili desni.
nsarski nsarski 15:04 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

Treba znati da se svi u Francuskoj finansiraju iz kredita a kad im država uplati novac koji im pripada po zakonu otplaćuju te kredite.


Dobro, majku mu, za nije Sarkozi dobio od Gadafija lovu ispod žita (milioni dolara) za kampanju, pa je onda pokrenuo akciju da se dotični "diktator" svrgne, ubije, Libija razori i napravi se od nje gangsterski raj i raj za pljačkaše nafte.
A opet dobio izbore i vlast. Demokratija jebiga.

srdjan.pajic srdjan.pajic 15:20 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

Although the Russian military's advantage is faltering, Kasparov explained why Putin will continue to portray the situation as if he is heading toward victory. He added, “It’s a matter of political survival and in many cases … of physical survival. That’s why he has to pretend he is winning the war.”


(davAj Pajicu, da ne trolujemo Felipeu blog o lopinama i kradjama na domacem terenu)


Evo sad čitam da je Putin na kraju i onog svog kuvara, vlasnika vagnerovaca, poslao u Ukrajinu, da i on valjda okrvavi gaće, to jest da komanduje i bodri. Izgleda da ni onaj Koljač iz Sirije (aka sirijski kasapin), u koga je naš vcucko ozbiljno zaljubljen ko šiparica, a koji liči na dokonog ozlojeđenog dekicu iz prizemlja što cepa deci lopte i maže ljuljaške motornim uljem i kome je neko, greškom, dao moć da viče paaali! nije bio u stranju da reši Ukrajinu po kratkom postupku. Ko je sledeći da se šalje tamo da komanduje, čovek slon, žena sa bradom, sijamski blizanac, ja stvarno ne mogu da predvidim?




mlatisa mlatisa 18:18 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

Ko je sledeći da se šalje tamo da komanduje, čovek slon, žena sa bradom, sijamski blizanac, ja stvarno ne mogu da predvidim?

Можда следећи светле западне примере пошаљу Горбачова.

Уосталом Асанжа треба ослободити!
mlatisa mlatisa 22:23 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka


Razumem da ti ne odgovara to sto prica Kasparov (o vlasti u svojoj zemlji, sram ga bilo), ne moras ko kisa oko Kragujevca..

Зар Каспаров није хрватски држављанин?
ovderadiocacka ovderadiocacka 23:12 21.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

nask
Filipe svaka čast na upornosti i izvinjenje za ovaj trol.

Čekam barem deset godina da ih uslikam


Moze malo tehnickih detalja. Koji foto aparat, expozicija, da li je koriscen neki teleskop?

Sto se tice teleskopa, zena napravila ciscenje garaze i resila da proda moj stari teleskop (20+ godina, 200mm, f/10). Pita me kolko da trazi, ja rekao trazi 100$. Prvi tip koji je dosao da kupi u zivotu nije video teleskop, ali ga je kupio. Posle se javilo jos jedno petnestak ljudi, a jedan je rekao ako nije prodat, dolazim odmah i placam 200$. Nikad nisam bio dobar za biznis.
bene_geserit bene_geserit 01:10 22.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

mlatisa
Razumem da ti ne odgovara to sto prica Kasparov (o vlasti u svojoj zemlji, sram ga bilo), ne moras ko kisa oko Kragujevca..

Зар Каспаров није хрватски држављанин?

Kasparov se kao klinac zvao Garry Weinstein, pa mu je majka sredinom 70-tih (kad je imao 12 godina mislim) promenila prezime u ovo koje ne zvuči toliko jevrejski.
Šta Jevreji pričaju ja slušam samo da bi eventualno radio suprotno. Jer jedno pričaju i propagiraju a drugo rade.
kamilo_emericki kamilo_emericki 07:35 22.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

mlatisa

Razumem da ti ne odgovara to sto prica Kasparov (o vlasti u svojoj zemlji, sram ga bilo), ne moras ko kisa oko Kragujevca..

Зар Каспаров није хрватски држављанин?

Mislim da jeste. Ovdje neki tajno vole Hrvate.
mlatisa mlatisa 09:15 22.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

softelectronics_e
gvozden1
Natalija Poklonskaja

Evo sad znamo šta kaže Natalija, šta kaže Kasparov, onaj oligarh, (ili on nije oligarh, on je biznismen?) još da čujemo šta kaže luda Nasta, pa da onda, naravno svojom glavom, zaključimo šta se dešava u Ukrajini.

Čekaj!
Sada će da svrati Benedikt i da kaže šta se priča na ručkovima i večerama u Kremlju.
Ako on ne zna, ko zna!



Неће. Прошли су избори. Морам да кажем да су претходне инкарнације биле боље.
nask nask 12:38 23.04.2022

Re: Trol: Ko čeka taj dočeka

Moze malo tehnickih detalja.

Sony Alpha 6000, Sel 55210 (slikano na 208 mm), f/8, 1/3200 sec. Filter napravio (više sklepao nego napravio) sam od Baader AstroSolar folije, redukcija 99,999%.
gvozden1 gvozden1 17:24 20.04.2022

.......

Čim su se uoči izbora održanih 3. aprila 2022. u poštanskim sandučićima širom Srbije pojavila Obaveštenja o izborima samo sa brojem ulaza, ali ne i sa brojem stana, na koji gradjanke/gradjani imaju prijavljeno prebivalište, uputio sam novinarsko pitanje

Mora da je zabavno biti službenik kome stižu Filipova pitanja.

Smejali su se ljudi garant.
Filip Mladenović Filip Mladenović 17:52 20.04.2022

Re: .......

Smejali se ili ne, uhvaćeni su u kršenju Ustava i zakona.
softelectronics_e softelectronics_e 19:17 20.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
Smejali se ili ne, uhvaćeni su u kršenju Ustava i zakona.

Pa zar se tvoji nisu sprdali Koštunici govoreći da se Ustav ne maže na hleb?!
Jebo ustav i zakon!
Dogovorićemo se!
gvozden1 gvozden1 19:54 20.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
Smejali se ili ne, uhvaćeni su u kršenju Ustava i zakona.

A u ustavu piše da na obaveštenju mora da stoji broj stana?

Ubre al imamo ustav!
Filip Mladenović Filip Mladenović 20:35 20.04.2022

Re: .......

IZ USTAVA REPUBLIKE SRBIJE

Izborno pravo

Član 52

Svaki punoletan, poslovno sposoban državljanin Republike Srbije ima pravo da bira i da bude biran.

Izborno pravo je opšte i jednako, izbori su slobodni i neposredni, a glasanje je tajno i lično.

Izborno pravo uživa pravnu zaštitu u skladu sa zakonom.


Izborno pravo štiti kako Zakon o izborima narodnih poslanika, Zakon o lokalnim izborima, Zakon o izboru predsednika republike, Zakon o jedinstvenom biračkom spisku..., tako i Zakon o prebivalištu i boravištu.

P.S. Iz današnjeg odgovora MUP-a RS, tj. Policijske uprave za grad Beograd, koji potvrdjuje navode iz prethodnog odgovora načelnice Uprave za upravne poslove Valentine Vulić, jasno se može zaključiti da je zakonski propisano da adresa stanovanja podrazumeva grad, opštinu, naseljeno mesto, ulicu ili trg, kućni broj, sprat i broj stana!!!

"...U slučaju da u dokumentaciji koju gradjanin priloži prilikom prijave prebivališta nije naveden podatak o broju sprata ili broju stana, nadležna organizaciona jedinica ovog Ministarstva neće biti u mogućnosti da podatak o broju sprata i broju stana unese u elektronsku evidenciju ovog Ministarstva, A SAMO NA OSNOVU IZJAVE TOG GRADJANINA."

Na osnovu prethodno poslatog Odgovora MUP-a RS, kao i ovog današnjeg ODGOVORA MUP-a RS, sa datumom 21. 4. 2022, jasno je da je MUP RS, u skladu sa Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku, slao Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave KOMPLETNE podatke o adresama birača iz elektronske evidencije, dakle i sa brojem ulaza i sa brojem stana na koji je prijavljeno prebivalište.

Kako su onda na Obaveštenjima za izbore, održane 3. aprila 2022. godine, mogle biti odštampane nekompletne, pa samim tim i protivzakonite adrese birača? Ko je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave odgovoran za brisanje broja stana na pomenutim Obaveštenjima za izbore?



softelectronics_e softelectronics_e 06:59 23.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
IZ USTAVA REPUBLIKE SRBIJE

Izborno pravo

Član 52

Svaki punoletan, poslovno sposoban državljanin Republike Srbije ima pravo da bira i da bude biran.

Izborno pravo je opšte i jednako, izbori su slobodni i neposredni, a glasanje je tajno i lično.

Izborno pravo uživa pravnu zaštitu u skladu sa zakonom.


Izborno pravo štiti kako Zakon o izborima narodnih poslanika, Zakon o lokalnim izborima, Zakon o izboru predsednika republike, Zakon o jedinstvenom biračkom spisku..., tako i Zakon o prebivalištu i boravištu.

P.S. Iz današnjeg odgovora MUP-a RS, tj. Policijske uprave za grad Beograd, koji potvrdjuje navode iz prethodnog odgovora načelnice Uprave za upravne poslove Valentine Vulić, jasno se može zaključiti da je zakonski propisano da adresa stanovanja podrazumeva grad, opštinu, naseljeno mesto, ulicu ili trg, kućni broj, sprat i broj stana!!!

"...U slučaju da u dokumentaciji koju gradjanin priloži prilikom prijave prebivališta nije naveden podatak o broju sprata ili broju stana, nadležna organizaciona jedinica ovog Ministarstva neće biti u mogućnosti da podatak o broju sprata i broju stana unese u elektronsku evidenciju ovog Ministarstva, A SAMO NA OSNOVU IZJAVE TOG GRADJANINA."

Na osnovu prethodno poslatog Odgovora MUP-a RS, kao i ovog današnjeg ODGOVORA MUP-a RS, sa datumom 21. 4. 2022, jasno je da je MUP RS, u skladu sa Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku, slao Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave KOMPLETNE podatke o adresama birača iz elektronske evidencije, dakle i sa brojem ulaza i sa brojem stana na koji je prijavljeno prebivalište.

Kako su onda na Obaveštenjima za izbore, održane 3. aprila 2022. godine, mogle biti odštampane nekompletne, pa samim tim i protivzakonite adrese birača? Ko je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave odgovoran za brisanje broja stana na pomenutim Obaveštenjima za izbore?




Isto kao i kod Tite.
Filip Mladenović Filip Mladenović 09:03 23.04.2022

Re: .......

Drug je Tito krao, al’ je i nama dao, ovi kradu, nikome ne dadu!
softelectronics_e softelectronics_e 19:11 23.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
Drug je Tito krao, al’ je i nama dao, ovi kradu, nikome ne dadu!

Da, da!
Imali i fiće da se vozimo ko ljudi.
Evo, sada će Gedža da svrati da ti opiše kako su Italijani, jadni, patili i bili zaostali - dok je nama Faraon davao.
Filip Mladenović Filip Mladenović 19:51 23.04.2022

Re: .......

Poenta je u drugom delu rečenice: ...ovi kradu, nikome ne dadu!

Tito je mrtav evo već 42 godine, i više se ne može zloupotrebljavati za sveopštu pljačku tokom protekle 3 decenije, uključujući i kradju glasova!
softelectronics_e softelectronics_e 19:57 23.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
Poenta je u drugom delu rečenice: ...ovi kradu, nikome ne dadu!

Tito je mrtav evo već 42 godine, i više se ne može zloupotrebljavati za sveopštu pljačku tokom protekle 3 decenije, uključujući i kradju glasova!

Ma naravno!
Sreća te je krepao.
Filip Mladenović Filip Mladenović 20:39 23.04.2022

Re: .......

Bravar je bio bolji!
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:01 24.04.2022

Re: .......

U punopravnom članstvu EU i u NATO-u!

Jugoslavija bi bila tamo gde je sada Slovenija, sa životnim standardom i BDP-om poput dežele!
softelectronics_e softelectronics_e 13:25 24.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
U punopravnom članstvu EU i u NATO-u!

Jugoslavija bi bila tamo gde je sada Slovenija, sa životnim standardom i BDP-om poput dežele!

A Faraon zajebao pa krepao!
Jbg!
I ti sada ne možeš u Dubrovnik na kafu.
Pa idi onda u Beč.
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:43 24.04.2022

Re: .......

I dalje redovno odlazim u Dubrovnik i u Split i uživam.

Više ne naručujem kafu, već kapućino.

Inače, iz godine u godinu srećem se i družim se sa sve većim brojem ljudi iz Srbije. Što kao zaposlenih u hrvatskom turizmu, što kao turista.

P.S. Pa i kad odem u Beč, sve naši ljudi: Bosanci, Hrvati, Srbi, Albanci, Crnogorci, Makedonci...
gvozden1 gvozden1 16:31 24.04.2022

Re: .......


P.S. Pa i kad odem u Beč, sve naši ljudi: Bosanci, Hrvati, Srbi, Albanci, Crnogorci, Makedonci...

A Cigani, nisu naši ili ih nema u Beču?
softelectronics_e softelectronics_e 17:21 24.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
I dalje redovno odlazim u Dubrovnik i u Split i uživam.

Više ne naručujem kafu, već kapućino.

Inače, iz godine u godinu srećem se i družim se sa sve većim brojem ljudi iz Srbije. Što kao zaposlenih u hrvatskom turizmu, što kao turista.

P.S. Pa i kad odem u Beč, sve naši ljudi: Bosanci, Hrvati, Srbi, Albanci, Crnogorci, Makedonci...

Pričaš li ijekavski tamo?
PS. Kada kažeš Bosanci, misliš na Muslimane ili ...?
Filip Mladenović Filip Mladenović 17:55 24.04.2022

Re: .......

U Hrvatskoj pričam isto kao i u Beogradu!

Kad kažem Bosanci, mislim na sve državljane Bosne i Hercegovine.
Filip Mladenović Filip Mladenović 17:57 24.04.2022

Re: .......

gvozden1

P.S. Pa i kad odem u Beč, sve naši ljudi: Bosanci, Hrvati, Srbi, Albanci, Crnogorci, Makedonci...

A Cigani, nisu naši ili ih nema u Beču?


Ima ih, naravno, propustio sam da i njih pomenem...
softelectronics_e softelectronics_e 18:22 24.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
U Hrvatskoj pričam isto kao i u Beogradu!

Kad kažem Bosanci, mislim na sve državljane Bosne i Hercegovine.

Zašto onda ne kažeš Bosanci i Hercegovci?
Ili drugačije, zašto za sve u Srbiji ne kažeš Srbi, a ne gragjani i gragjanke?
Filip Mladenović Filip Mladenović 18:43 24.04.2022

Re: .......

Kao što se za sve ljude iz SAD kaže Amerikanke i Amerikanci, tako se i za sve iz BiH kaže Bosanke i Bosanci.
softelectronics_e softelectronics_e 19:18 24.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
Kao što se za sve ljude iz SAD kaže Amerikanke i Amerikanci, tako se i za sve iz BiH kaže Bosanke i Bosanci.

Pa tako i za sve iz Srbije Srbi.
PS. A zašto se ne kaže Bosanke i Hercegovke i Bosanci i Hercegovci?
predatortz predatortz 20:16 24.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
Kao što se za sve ljude iz SAD kaže Amerikanke i Amerikanci, tako se i za sve iz BiH kaže Bosanke i Bosanci.


Samo što je Bosna tu malo specifična. Dva od tri naroda se baš i ne identifikuju sa tom odrednicom, pa je malo nepristojno insistirati na njoj.

Ja sam rođen u Bosni, imam državljanstvo te, hajde da je nazovemo državom. Uopšte me ne određuje pojam Bosanac i smatram da je nepristojno da insistiraš na njemu. Isto će ti reći ogromna većina Srba i Hrvata rođenih u BiH. Mi nemamo izražen pozitivan odnos prema tom državljanstvu, ta država nije po našoj meri, u njoj nas drže na silu, da nije te sile država bi se raspala za mesec dana.

Bezobrazno je to da ti mene svrstavaš u neke torove spram svojih skučenih iskustava, afiniteta i poimanja.
Filip Mladenović Filip Mladenović 20:18 24.04.2022

Re: .......

Pogledajte i pažljivo preslušajte današnji govor Nikole Pilića na zatvaranju teniskog turnira SRBIJA OPEN u Beogradu, prestonici Srbije.

Shvatićete ko je i zašto je neko veliki Hrvat, veliki Srbin, veliki Bosanac...

"SVET JE MALI ZA VELIKE U SRCU!" Antoan de Sent Egziperi
predatortz predatortz 20:21 24.04.2022

Re: .......

Pogledajte i pažljivo preslušajte današnji govor Nikole Pilića


A to je relevantno za šta?

Ko je Nikola i ko mu je dao za pravo da on meni objašnjava šta ja treba da mislim i kako treba da određujem svoj identitet?
Filip Mladenović Filip Mladenović 20:50 24.04.2022

Re: .......

"Razvitak prirodnih i društvenih nauka naglo približuje onaj sveti čas kad će i nebeski i zemaljski idoli i eksploatatori pasti s ledja, kesa, prava i mozgova narodnih i čovečanskih." Vasa Pelagić, 1891. godine
predatortz predatortz 20:54 24.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
"Razvitak prirodnih i društvenih nauka naglo približuje onaj sveti čas kad će i nebeski i zemaljski idoli i eksploatatori pasti s ledja, kesa, prava i mozgova narodnih i čovečanskih." Vasa Pelagić, 1891. godine


Kakve ovo ima veze sa bilo čim o čemu smo razgovarali?

Sem što se proročanstvo pokazalo totalno netačnim, i što ga je zbog toga glupo uzimati za argument, ne vidim vezu sa našim razgovorom.
Filip Mladenović Filip Mladenović 22:46 24.04.2022

Re: .......

Religiozni idoli i nacionalni eksploatatori jašu i dalje, otimaju pare, ugrožavaju ljudska prava i truju mozgove narodne mržnjom i nasiljem.

Ali, pre ili kasnije ispostaviće se da je Vasa Pelagić bio u pravu.
softelectronics_e softelectronics_e 08:03 25.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
Religiozni idoli i nacionalni eksploatatori jašu i dalje, otimaju pare, ugrožavaju ljudska prava i truju mozgove narodne mržnjom i nasiljem.

Ali, pre ili kasnije ispostaviće se da je Vasa Pelagić bio u pravu.

Tako su i komunjare govorili.
Ali pre toga pre ili kasnije, raspade im se 'carstvo'.
Faraon krepa, a oni nisu mogli da isforsiraju posle Tite Titu.
Mada ima još budala koji bi širili bratsvo i jedinstvo.
Po Beogradu, razume se.
predatortz predatortz 08:05 25.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
Religiozni idoli i nacionalni eksploatatori jašu i dalje, otimaju pare, ugrožavaju ljudska prava i truju mozgove narodne mržnjom i nasiljem.

Ali, pre ili kasnije ispostaviće se da je Vasa Pelagić bio u pravu.


A Japan će ovih dana past' u ruke narkomana...


gedza.73 gedza.73 08:44 25.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
"SVET JE MALI ZA VELIKE U SRCU!" Antoan de Sent Egziperi

Ti Filipe kad nabacaš onda čovek teško može da ti priđe sa bilo koje strane.
Aj od čuvenog pisca. On je pripadnik aristorkatije, plemić. Ti si protivnik takvog sistema a osim toga kod nas bi ga streljali kao protivnika Novog društva.
Sledeće
Drug je Tito krao, al’ je i nama dao, ovi kradu, nikome ne dadu!

pokazuje suštinu zašto smo društvo kakvo jesmo i zašto stojimo u mestu. Ti potvrđuješ kako je dobar sistem u kome vlast krade i ne podleže zakonu (osim sudu svoje Partije kako su pričali jer zakon države ne priznaju) ukoliko daju podobnima (ili onima koji se ne bune, koji su se prilagodili...) da uživaju mrvice.
Kad neko kaže poput tebe 'Bravar je bio bolji' za društveno uređenje jednopartiskog totalitarizma u kome se neki Drugovi neće držati zakona kao pijan plota taj je, po meni Stambolićev komunista od koga, i njemu sličnih, sam desno. I to ne malo desno nego mnogo desno.
Upravo na vas je mislio Đinđić kad je napisao (pošto se već frljaš citatima)
Mi smo jedina zemlja koja je izgradila srednji sloj bez privatne ekonomije.
Ovde je državna ekonomija izgradila građansko društvo. To je bila lepa iluzija. Za nas to može da bude i šansa i rizik. Šansa jer imamo ljude sa standardima građanskog društva makar u svojoj svesti, a rizik ukoliko ti građani ne shvate da za to ne postoji ekonomska osnova, i ukoliko nastave da se ponašaju kao da je neko dužan da plaća njihove zahteve
Zoran Đinđić

Vi ste jedna od grupa krivaca za našu propast koja se nalazi u ovoj Đinđićevoj opservaciji.
Takođe se ti nalaziš i u drugoj
Veštački projekt komunizma/socijalizma decenijama je sprečavao spontanu društvenu komunikaciju i prisiljavao društvo da govori mehaničkim ideološkim jezikom.
Zoran Đinđić

Pa u trećoj
Uvežbana da izbegavaju i amortizuju represiju, komunistička društva nisu osposobljena za " konstruktivno ponašanje", tj. njima nedostaje iskustvo u rešavanju konstruktivnih zadataka. A kako bi ga i stekli, kada je sve drugo osim traženja linije najmanjeg otpora u komunizmu bilo čist luksuz.
Zoran Đinđić



gedza.73 gedza.73 08:47 25.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
Religiozni idoli i nacionalni eksploatatori jašu i dalje, otimaju pare, ugrožavaju ljudska prava i truju mozgove narodne mržnjom i nasiljem.

SFRj je bila religiozna (komunizam je religija i opijum za narod a Titova dogma se nije dovodila u sumnju), ekstremno nacionalistička pošto su generacije vaspitavane kako su Jugosloveni nebeski narod, najjača armija, najbolja ekonomija, najstabilnija privreda (država koja je bankrotirala sa inflacijama, nestašicama i armijom nezaposlenih), netolerantna, neslobodna, ksenofobna, rasistička i antievropska.
softelectronics_e softelectronics_e 08:51 25.04.2022

Re: .......

gedza.73
Filip Mladenović
"SVET JE MALI ZA VELIKE U SRCU!" Antoan de Sent Egziperi

Ti Filipe kad nabacaš onda čovek teško može da ti priđe sa bilo koje strane.
Aj od čuvenog pisca. On je pripadnik aristorkatije, plemić. Ti si protivnik takvog sistema a osim toga kod nas bi ga streljali kao protivnika Novog društva.
Sledeće
Drug je Tito krao, al’ je i nama dao, ovi kradu, nikome ne dadu!

Pokazuje suštinu zašto smo društvo kakvo jesmo. Ti potvrđuješ kako je dobar sistem u kome vlast krade i ne podleže zakonu (osim sudu svoje Partije kako su pričali jer zakon države ne priznaju) ukoliko daju podobnima (ili onima koji se ne bune, koji su se prilagodili...) da uživaju mrvice.
Kad neko kaže poput tebe 'Bravar je bio bolji' za društveno uređenje jednopartiskog totalitarizma u kome se neki Drugovi neće držati zakona kao pijan plota taj je, po meni Stambolićev komunista od koga, i njemu sličnih, sam desno. I to ne malo desno nego mnogo desno.
Upravo na vas je mislio Đinđić kad je napisao (kad se već frljaš citatima)
Mi smo jedina zemlja koja je izgradila srednji sloj bez privatne ekonomije.
Ovde je državna ekonomija izgradila građansko društvo. To je bila lepa iluzija. Za nas to može da bude i šansa i rizik. Šansa jer imamo ljude sa standardima građanskog društva makar u svojoj svesti, a rizik ukoliko ti građani ne shvate da za to ne postoji ekonomska osnova, i ukoliko nastave da se ponašaju kao da je neko dužan da plaća njihove zahteve
Zoran Đinđić

Vi ste jedna od grupa krivaca za našu propast koja se nalazi u ovoj Đinđićevoj opservaciji.
Takođe se ti nalaziš i u drugoj
Veštački projekt komunizma/socijalizma decenijama je sprečavao spontanu društvenu komunikaciju i prisiljavao društvo da govori mehaničkim ideološkim jezikom.
Zoran Đinđić

Pa u trećoj
Uvežbana da izbegavaju i amortizuju represiju, komunistička društva nisu osposobljena za " konstruktivno ponašanje", tj. njima nedostaje iskustvo u rešavanju konstruktivnih zadataka. A kako bi ga i stekli, kada je sve drugo osim traženja linije najmanjeg otpora u komunizmu bilo čist luksuz.
Zoran Đinđić




Ti, bre, Gedžo nemaš pojma.
Sve to što si naveo je nevažno pred činjenicom da smo išli u školu, na more (ko je mogao) i u Trst po farmerke.
A što nam je sve omogućio dragi im drug Tito.
Jer da nije njega bilo, ne bismo išli ni u školu, kao što nisu išli u tim zaostalim zemljama poput Francuske, Italije, Engleske, Danske i Lihtenštajna.
To što je Tito nabio u glavu, ne izbija se lako.
Filip Mladenović Filip Mladenović 09:23 25.04.2022

Re: .......

"Da je Jugoslavija bila sto puta gora nego što je bila, opet bi bila sto puta bolja od svega što je nakon nje nastalo."
Abdulah Sidran, bosanski i jugoslovenski pesnik
gedza.73 gedza.73 09:29 25.04.2022

Re: .......

Čarli
Ti, bre, Gedžo nemaš pojma.


gedza.73 gedza.73 09:34 25.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
Abdulah Sidran, bosanski i jugoslovenski pesnik

Samo potvrđuješ da si jedan od onih koji je bio i ostao protiv protiv promena. Odnosno protiv uređeneg i normalnog društva. Onaj faktor 'rizik' o kome piše Đinđić.
Stavljanje komunističkih ili socijalističkih ustanova van zakona u stvari predstavlja ispunjavanje elementarnog uslova za bilo kakve suštinske promene. Ovo važi za sve države u kojima je isproban projekt pravljenja istorije po meri ideologije.
Zoran Đinđić

po prirodi stvari, društveni i politički pluralizam koji je u bivšim socijalističkim državama takoreći eksplodirao nakon ukidanja najgrubljih oblika represije, u velikoj meri nastupio u formi anarhije, bez elementarnih sposobnosti rešavanja konflikata i miroljubive samoregulacije.
Veštački projekt komunizma/socijalizma decenijama je sprečavao spontanu društvenu komunikaciju i prisiljavao društvo da govori mehaničkim ideološkim jezikom
Zoran Đinđić


U sukobu si sa svojim blogom i svojim komentarima 'on je krao al' je meni i mojim istomišljenicima davao'. E sad isto Neko Nekima poput Vas daje.


predatortz predatortz 09:45 25.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
"Da je Jugoslavija bila sto puta gora nego što je bila, opet bi bila sto puta bolja od svega što je nakon nje nastalo."
Abdulah Sidran, bosanski i jugoslovenski pesnik


Čiju stranu sad drži Sidran?

Meni zvuči k'o ostrašćeni islamista.

Tebi?

Ne može se biti Jugosloven i podguzna muva Aliji, a potom Bakiru Izetbegoviću.

Zašto lažeš, Filipe?
Odnosno, zašto ne kažeš da je Sdran promenio i mišljenje i dres?
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:31 25.04.2022

Re: .......

Pesnik je pesnik, a pesničke istine su večne!

Dakle: "Da je Jugoslavija bila sto puta gora nego što je bila, opet bi bila sto puta bolja od svega što je nakon nje nastalo." Abdulah Sidran.
gedza.73 gedza.73 10:44 25.04.2022

Re: .......


Filip Mladenović
Pesnik je pesnik, a pesničke istine su večne!

Dakle: "Da je Jugoslavija bila sto puta gora nego što je bila, opet bi bila sto puta bolja od svega što je nakon nje nastalo." Abdulah Sidran.

Kako da te čovek ne voli?
Filip Mladenović
Jugoslavija bi bila tamo gde je sada Slovenija, sa životnim standardom i BDP-om poput dežele!

istovremeno kažeš kako je Jugoslavija bila sto puta bolja nego bilo šta što je nakon nje nastalo i da bi Velika Jugoslavija danas bila tamo gde je mala Slovenija sa njenim standardom života i BDP-ijem.
U punopravnom članstvu EU i u NATO-u!

Inače je Tito bio protiv ulaska Jugoslavije u EU. O tome je svedočio Toma Granfil ambasador u Briselu pri Evropskoj zajednici. Koga je Tito smenio.
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:28 25.04.2022

Re: .......

Prema svedočenju Kire Gligorova, pred samo rasturanje Jugoslavije kao poslednji pokušaj da ne dođe do rata između republika u Beograd je došla "trojka iz Evropske zajednice". Žak Delor, predsednik Evropske komisije, Hans Van den Bruk i ministar inostranih poslova Luksemburga Žak Santer, iz zemlje koja je u tom trenutku presedavala. Okupili su članove predsedništva i izabrane predsednike republika, kako bi im izneli svoj predlog.

- Žak Delor je pročitao predlog koji je bio usaglašen na Ministarskom savetu EU. "Prvo, političkom odlukom Jugoslavija će biti odmah primljena u EU. Drugo, da uspe reforma Ante Markovića, dobićete iz budžeta EU pet i po milijardi dolara", rekao nam je Delor. A onda se pokazao sav nerazuman odnos između predsednika republika - ako jedan kaže A, drugi kaže B - ispričao je Kiro Gligorov.

On je istakao da oseća deo odgovornosti, jer je bio u tom timu.

Uglavnom se ponuda iz EU tumačila kao ponuda koja bi pratila i konfederalno uređenje države, a Gligorov je posvedočio da je postojala i inicijalna ideja o referendumima za nezavisnost republika. Prema svedočenju pokojnog predsednika Makedonije, dvojica predsednika Srbije i Hrvatske nisu prihvatili Delorov plan.

E, SAD ZAMISLIMO DA JE PRIHVAĆEN PLAN EVROPSKE TROJKE TE 1991, KOJI JE POTOM PODRŽAO I DŽEJMS BEJKER U IME SAD!
DANAS BI JUGOSLAVIJA BILA KAO SLOVENIJA!

gedza.73 gedza.73 13:50 25.04.2022

Re: .......

Filip Mladenović
DANAS BI JUGOSLAVIJA BILA KAO SLOVENIJA!

Što znači da ti i Sidran niste u pravu. Danas je Sloveniji bolje. Osim toga sin Kire Gligorova, Vladimir Gligorov, kaže kako je za kolaps bilo krivo političko i privredno uređenje. Dok opet ti i Sidran tvrdite suprotno.
E, SAD ZAMISLIMO DA JE PRIHVAĆEN PLAN EVROPSKE TROJKE TE 1991

E SAD ZAMISLIMO DA JE PRIHVAĆEN PLAN EVROPSKE ZAJEDNICE SEDAMDESETIH. Al ti kažeš kako je bravar bio bolji što je odbio.
Izgleda kako je vas, protivnika Đinđićevih reformi, ipak bilo previše. I umesto šanse, kako on kaže, pobedili ste vi rizični. Ostalo je istorija.

p.s.
Bonus za tebe. Kiro Gligorov je takođe pričao kako se sa Srbijom dogovorio i da zato nije bilo ratnih sukoba između nas.
I nisi citirao najbitnije. Ko je prvi odbio ponudu.
Kad je De Lor završio, Pos kaže: "Izvolite gospodo, šta mislite o ovom planu?" Bio je tajac nekoliko minuta. Svako se misli da li da se on javi ili ne. I javlja se Tuđman, kaže: "Znate šta, gospodo, moram iskreno da vam kažem da ja ni za kakve milijarde ne mogu odustati od ideje koja sad hrani ceo hrvatski narod - da mi posle hiljadu godina obnovimo hrvatsku državu. To je za mene primarno" i stane. Nastao je tajac.

Ovaj deo sam zaboravio. Iako mi ostala u sećanju njegova priča o mirnom, dogovornom razlazu Srbije i Makedonije.
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:51 25.04.2022

Re: .......

U knjizi Tudjmanovog izaslanika i osobe od povjerenja Hrvoja Šarinića "Svi moji tajni pregovori sa Miloševićem", možete saznati detalje dila Zlobe i Franje.

A u knjizi kolege novinara Domagoja Margetića "Krvave balkanske milijarde" možete saznati kako je dil Zlobe i Franje uključivao i zajedničku pljačku i prebacivanje krvavog novca na tajne račune u "HIPO" banci.
shmoo shmoo 16:36 25.04.2022

"Сваку Југославију у мутну Марицу!"(Чарли)

Filip Mladenović

Abdulah Sidran, bosanski i jugoslovenski pesnik



Ето видиш!

За тебе је Сидран "босански и југословенски песник."

А ти си за самога себе само

jugoslovenski novinar i književnik (ЛИНК)


Тако ти пише у профилу на Блогу Б92.

Иако си рођен и школовао си се у Београду у Србији, живиш у Београду у Србији, имаш некакву каријеру у Београду и у Србији и дичиш се по Блогу Б92 својим шумадијским пореклом.

Дакле, ти ниси СРПСКИ и југословенски новинар и књижевник као што је Абдулах Сидран босански и југословенски песник него си само југословенски новинар и књижевник.

И баш због таквих као ти Србима више никаква Југославија не сме да падне на памет.

И тако треба да буде докле год се ти и теби слични не досетите да кажете да сте прво Срби па тек онда Југословени.

Тек тада ћемо моћи да причамо о Југославији међу Србима.

А дотле:






nsarski nsarski 16:45 25.04.2022

Re: "Сваку Југославију у мутну Марицу!"

И баш због таквих као ти Србима више никаква Југославија не сме да падне на памет.


U međuvremenu, Filip the Swinger...
Filip Mladenović Filip Mladenović 17:08 25.04.2022

Re: "Сваку Југославију у мутну Марицу!"(Чарли)

shmoo
Filip Mladenović

Abdulah Sidran, bosanski i jugoslovenski pesnik



Ето видиш!

За тебе је Сидран "босански и југословенски песник."

А ти си за самога себе само

jugoslovenski novinar i književnik (ЛИНК)


Тако ти пише у профилу на Блогу Б92.

Иако си рођен и школовао си се у Београду у Србији, живиш у Београду у Србији, имаш некакву каријеру у Београду и у Србији и дичиш се по Блогу Б92 својим шумадијским пореклом.

Дакле, ти ниси СРПСКИ и југословенски новинар и књижевник као што је Абдулах Сидран босански и југословенски песник него си само југословенски новинар и књижевник.

И баш због таквих као ти Србима више никаква Југославија не сме да падне на памет.

И тако треба да буде докле год се ти и теби слични не досетите да кажете да сте прво Срби па тек онда Југословени.

Тек тада ћемо моћи да причамо о Југославији међу Србима.

А дотле:








Jugoslaviju su stvarali geniji, a rasturili nikogovići.

A što se srpstva tiče, to je lucidno objasnio Koča Popović:

"Bašibozluk, bagra i brabonjci ustali da obnove Dušanovo carstvo. Srbi su samo protiv onoga ko bi hteo da ih makar malo opameti, a oduševljeno kliču svakome ko ih još više zaglupljuje, unazađuje i unesrećuje. Žalosno je što su Srbi u civilizacijskom i kulturnom pogledu ostali na nivou na kome su bili pre sto godina. Oni nisu u sukobu sa svetom, već sa samima sobom, vraćajući se na šajkaču i opanak iz kojih su jedva izašli. Bio sam i ostao Srbin, ali nisam bolesna zadribanda i Srbenda. Takvi su izdali i osramotili srpski narod i narugali se njegovoj slavnoj istoriji!"

gedza.73 gedza.73 18:15 25.04.2022

Re: .......

U knjizi Tudjmanovog izaslanika i osobe od povjerenja Hrvoja Šarinića "Svi moji tajni pregovori sa Miloševićem", možete saznati detalje dila Zlobe i Franje.

Pošto si citirao Gligorova ja te molim da pročitaš šta je on rekao. Da Tuđmana ne interesuju EU milijarde nego nezavisna hrvatska.

Osim toga ti kao dipl. ekonomista i intelektualac bi treba da znaš kako SFRJ sa društvenim i privrednim uređenjem nije mogla tek tako biti primljena u EZ.

Katastar ti je bio gori u SFRJ nego pod Turcima, državno vlasništvo i korišćenje državne svojine neregulisano, privatna svojina ni na nebu ni na zemlju, državne samoupravne fabrike sa tehnologijama iz Industrijske revolucije, nekvalifikovani radnici, Kafkina birokratija...
gedza.73 gedza.73 18:19 25.04.2022

Re: "Сваку Југославију у мутну Марицу!"(Чарли)

A što se srpstva tiče, to je lucidno objasnio Koča Popović:

Još samo počni da citiraš Arkana i Cecu. Koča Popović je bio obični partijski bot, poslušnik najgore vrste.
Takvi su izdali i osramotili srpski narod i narugali se njegovoj slavnoj istoriji

Izdale su barabe poput njegovog oca, majke i strica. Kojima je Koča Popović iz državne kase nadoknadio sve gubitke koje su navodno imali tokom okupacije.
Filip Mladenović Filip Mladenović 18:51 25.04.2022

Re: "Сваку Југославију у мутну Марицу!"(Чарли)

Sa ovakvim rečnikom u komentarima samo dokazujete i po ko zna koji put potvrdjujete epohalnu istinu o Srbendama, verno i mudro opisanim u izjavi Koče Popovića.
softelectronics_e softelectronics_e 18:57 25.04.2022

Re: "Сваку Југославију у мутну Марицу!"(Чарли)

Filip Mladenović
Sa ovakvim rečnikom u komentarima samo dokazujete i po ko zna koji put potvrdjujete epohalnu istinu o Srbendama, verno i mudro opisanim u izjavi Koče Popovića.

Ma samo neka je SFRJot propala.
Za ostalo ćemo kako tako.
Ima još ponešto budala u Beogradu koji za njom tuguju, ostali su se skinuli sa tog bulšita.
gedza.73 gedza.73 19:51 25.04.2022

Re: "Сваку Југославију у мутну Марицу!"(Чарли)


Filip Mladenović
Sa ovakvim rečnikom u komentarima samo dokazujete i po ko zna koji put potvrdjujete epohalnu istinu o Srbendama

A šta nije istina? Da mu je Partija namestila podobnu ženu a on prihvatio? Da nisu roditelji dobili odštetu nakon rata? Da nije bio partijski bot i poslušnik?

Inače Filipe ti si sam predložio Miodraga Zeca za beše ministra privrede ili finansija? Pošto voliš citate evo šta opn kaže o SFRJ
Jugoslovenski slučaj pokazuje da su još u toku bivšeg komunističkog režima ozbiljno ruinirani svi ključni vezivni agregati na kojima se temelji konstrukcija države: ekonomija, ideologija, institucionalni mehanizam koji rešava konflikte i sprečava raspad.

Koliko ja razumem Zec kaže kako najvažniji činioci jednog društva nisu valjali ništa. A ti tvrdiš suprotno. Ko je onda u pravu od vas dvojice?
Od formiranja socijalističke Jugoslavije pa do njenog raspada trajala su koncepcijska traganja i ideološki sukobi oko koncipiranja sistema akumulacije (odnosno raspodele društvenog proizvoda)...
Nema društva u Evropi koje je, usled nesposobnosti da se istinski promeni, u tolikoj meri ispraznilo svaki sadržaj reformskog procesa i koje se neprestano vrti u krug. Nagomilani problemi se rešavaju tako što se otvaraju drugi koji su sve veći čime se pokazuje istinska impotentnost političkih elita da kreiraju održivu ekonomiju, pravnu državu i prosperitetno društvo.

nema ekonomije, nema pravne države? ju, ju, ju. Šta to tebi Filipe govori Miodrag Zec?
Danas u Srbiji postoji jaka struja koja je uverena u mogućnost restauracije ekonomskog, spoljnopolitičkog i vrednosnog obrasca uz glorifikaciju prethodnog sistema, prenebregavajući činjenicu da i posle četrdeset godina lutanja (slično Mojsiju u Bibliji) nismo stigli u obećanu budućnost već na zgarište gde još lutaju aveti prošlosti.

Jugoslavija je primer kako društvo koje ne uvažava realnost i koje nije sposobno da prepozna trendove koji su neizbežni umesto da promeni sistem, rešenje traži u raspadu države. Autodestruktivan sistem koji je pojeo sebe samog zasnovan na trošenju, a ne stvaranju za sobom je ostavio dugove.

1980. nagomilane sistemske probleme nije više bilo moguće gurati pod tepih.

Raspad socijalističke Jugoslavije posledica je nesposobnosti političkih elita da radikalno transformišu ekonomski i politički sistem

Kroz celi period socijalizma postojao je „sistemski deficit“ koji se pokrivao na razne načine dok konačno nije nastupio slom

Potpisujem od reči do reči.

Aj sad se ti izjasni.

shmoo shmoo 21:00 25.04.2022

Re: "Сваку Југославију у мутну Марицу!"(Чарли)

Filip Mladenović

A što se srpstva tiče, to je lucidno objasnio Koča Popović:



Је л' то онај по чијим упутствима су Савезници 1944. године (на Ускрс!) бомбардовали Београд, Ниш и остале градове по Србији, па у том бомбардовању погодили породилиште у Крунској улици, сиротиште у Звечанској, срушили пола сиротињских радничких кућерака на Чукарици коју су пре Другог светског рата називали и црвена Чукарица?

(Такво крвничко и непотребно бомбардовање цивила и објеката без икаквог војног значаја нису извели ни Немци 1941. године. Само, Александру Леру смо због '41. судили и пресудили, а Кочи Поповићу због крвавог Ускрса '44. никада није суђено за тај ратни злочин над недужним цивилима у Србији 1944. године.)

Ево сад баш, прошле године у ово доба, извадисмо још једну америчку бомбу која је лежала у земљи неексплодирана од 1944. до 2021. у Нодиловој улици, одмах изнад Хиподрома, поред трамвајског надвожњака који води на Баново брдо.

Да, да... Српски народ то никада неће заборавити Кочи Поповићу.

Filip Mladenović Filip Mladenović 23:30 25.04.2022

Re: "Сваку Југославију у мутну Марицу!"(Чарли)

To je onaj tokom čije vladavine nije bilo tabloida, pinkoida, glupirity TV programa, revizije istorije, rehabilitacije četničkih koljača i kvislinga, srušenog Vukovara, spaljivanja albanskih žena i dece u topionici u Boru, genocida u Srebrenici, konc-logora kod Prijedora, višegodišnje zločinačke opsade Sarajeva, tokom koje je iz snajpera i granatama Srbenda pobijeno 1 600 dece. Tri osnovne škole djaka!
gedza.73 gedza.73 07:44 26.04.2022

Re: "Сваку Југославију у мутну Марицу!"(Чарли)

Filipe, da te podsetim kako so krenuli od uređenja Jugoslavije i šta o tome kaže Miodrag zec koga si ti predložio za ministra vlade u senci. A on kaže sve suprotno od tebe.

Što se tiče 'ONOG' U njegovo vreme smo bili jedina država u Evropi koja je imala logore za političke protivnike, u koje su zatvarali i decu (priznanje upravnice jednog od logora da je zatvorila četrnaestogodišnju devojčicu), država koja je odbila da potpiše Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, država u kojoj je 'ON' političke protivnike pod lažni medicinski nalazima zatvarao u psihijatrijske ustanove, čovek kome su se na stupidariti rijaliti sletovia ljudi divili i decu regrutovali za bacanje cveća, čovek koji je ubijao švapsku decu i koristio ih kao robovsku snagu, gde su proganjani pisci (Branko Čopić i Mihajlović su samo najpoznatiji a bilo je mnogo drugih).
Bukvalno su sela i celi krajevi bili ispražnjeni čim je država prisiljena od SAD i Britanije jer nije imala novca odnosno sovjetski eksperimetn koji su sprovodili je propao u praksi a narod bio na ivici gladi da omogući slobodnije dobijanje pasoša.
Da ne juri sad zatvoriće se blog postaviću ti slku seoske škole iz okoline kragujevca. Sredina tridesetih, puna škola dece.

U vezi 'četničkih koljača' sam si se pozvao na De Gola a on o JuVO ne misli isto kao i ti. Imam više poverenja u njega i miodraga zeca nego u tebe tako da nisi relevantan po ovim pitanjima nego botovski ostrašćen.

Ovako kao što ti pišeš pisaće jednog dana današnji botovi. Samo na ovom blogu si protiv Đinđića i njegovih promena, protiv Miodraga Zeca, De Gola. Protivnik pluralizma, demokratskih sloboda, antievropski si nastrojen. Pravi Titov piJonir i pripadnik JugoslAvenskog Nebeskog naroda.
gedza.73 gedza.73 07:56 26.04.2022

Re: "Сваку Југославију у мутну Марицу!"(Чарли)

Ovo je odbio da potpiše 'TVOJ'.
što znači kako si i ti protiv ovih odredbi
Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima (1948) 1
Član 1.
Sva ljudska bića raĎaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Ona
su obdarena razumom i svešću i treba jedni prema drugima da postupaju u duhu
bratstva.
Član 2.
Svakom pripadaju sva prava i slobode proglašene u ovoj Deklaraciji bez
ikakvih razlika u pogledu rase, boje, pola, jezika, veroispovesti, političkog ili drugog
mišljenja, nacionalnog ili društvenog porekla, imovine, roĎenja ili drugih okolnosti.
Dalje, neće se praviti nikakva razlika na osnovu političkog, pravnog ili meĎunarodnog
statusa zemlje ili teritorije kojoj neko lice pripada, bilo da je ona nezavisna, pod
starateljstvom, nesamoupravna, ili da joj je suverenost na ma koji drugi način
ograničena.
Član 3.
Svako ima pravo na život, slobodu i bezbednost ličnosti.
Član 4.
Niko se ne sme držati u ropstvu ili potčinjenosti: ropstvo i trgovina robljem
zabranjeni su u svim oblicima.
Član 5.
Niko se ne sme podvrgnuti mučenju ili svirepom, nečovečnom ili
ponižavajućem postupku ili kažnjavanju.
Član 6.
Svako ima pravo da svuda bude priznat kao pravni subjekt.
Član 7.
Svi su pred zakonom jednaki i imaju pravo bez ikakve razlike na podjednaku
zaštitu zakona. Svi imaju pravo na jednaku zaštitu protiv bilo kakve diskriminacije
kojom se krši ova Deklaracija i protiv svakog podsticanja na ovakvu diskriminaciju.
Član 8.
Svako ima pravo na delotvorni pravni lek pred nadležnim nacionalnim
sudovima protiv dela kojima se krše osnovna prava koja su mu priznata ustavom ili
zakonima.
Član 9.
Niko ne sme biti proizvoljno uhapšen, pritvoren, niti proteran


svaki član je kršen u 'tvojoj' Jugoslaviji.
softelectronics_e softelectronics_e 09:21 26.04.2022

Re: "Сваку Југославију у мутну Марицу!"(Чарли)

gedza.73
Ovo je odbio da potpiše 'TVOJ'.
što znači kako si i ti protiv ovih odredbi
Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima (1948) 1
Član 1.
Sva ljudska bića raĎaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Ona
su obdarena razumom i svešću i treba jedni prema drugima da postupaju u duhu
bratstva.
Član 2.
Svakom pripadaju sva prava i slobode proglašene u ovoj Deklaraciji bez
ikakvih razlika u pogledu rase, boje, pola, jezika, veroispovesti, političkog ili drugog
mišljenja, nacionalnog ili društvenog porekla, imovine, roĎenja ili drugih okolnosti.
Dalje, neće se praviti nikakva razlika na osnovu političkog, pravnog ili meĎunarodnog
statusa zemlje ili teritorije kojoj neko lice pripada, bilo da je ona nezavisna, pod
starateljstvom, nesamoupravna, ili da joj je suverenost na ma koji drugi način
ograničena.
Član 3.
Svako ima pravo na život, slobodu i bezbednost ličnosti.
Član 4.
Niko se ne sme držati u ropstvu ili potčinjenosti: ropstvo i trgovina robljem
zabranjeni su u svim oblicima.
Član 5.
Niko se ne sme podvrgnuti mučenju ili svirepom, nečovečnom ili
ponižavajućem postupku ili kažnjavanju.
Član 6.
Svako ima pravo da svuda bude priznat kao pravni subjekt.
Član 7.
Svi su pred zakonom jednaki i imaju pravo bez ikakve razlike na podjednaku
zaštitu zakona. Svi imaju pravo na jednaku zaštitu protiv bilo kakve diskriminacije
kojom se krši ova Deklaracija i protiv svakog podsticanja na ovakvu diskriminaciju.
Član 8.
Svako ima pravo na delotvorni pravni lek pred nadležnim nacionalnim
sudovima protiv dela kojima se krše osnovna prava koja su mu priznata ustavom ili
zakonima.
Član 9.
Niko ne sme biti proizvoljno uhapšen, pritvoren, niti proteran


svaki član je kršen u 'tvojoj' Jugoslaviji.

Sreća te je ta prosperitetna država, na kojoj nam je zavideo ceo demokratski svet - propala.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana