Gradjanske inicijative

DŽA ili EU!

Filip Mladenović RSS / 02.02.2023. u 22:54

Ne gubeći vreme i reči na to da je sve ovo danas u srpskom parlamentu jedno vešto režirana predstava, više za inostranu nego za domaću javnost, u stilu "vidi, pa AV je još naumereniji i najkooperativniji od svih ovih opozicionara", pitam se pitam:

Ako je tačno da u francusko-nemačkom predlogu za dijalog NE POSTOJI, NIJE NAVEDENA, NIJE NAPISANA KAO USLOV, UCENA, ULTIMATUM... mogućnost međusobnog priznanja Srbije i Kosova ili članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), zar ne postoji nijedna narodna poslanica ili nijedan narodni poslanik u Skupštini Srbije, dovoljno pribran(a), staložen(a), diplomatski brifovan(a), obrazovan(a), Dositejevski prosvećen(a) "Iduć učim, u vekove gledam!", sa sledećom porukom Vladi i predsedniku Republike Srbije:

"Ama ljudi, potpisujte taj francusko-nemački predlog, samo pod jednim uslovom: da Srbija u skladu sa Rezolucijom 1244 UN bude političkom odlukom primljena u punopravno članstvo EU do kraja tekuće, 2023. godine.

A ako to ne može, da se kao anex tog francusko-nemačkog predloga jasno odredi trasa puta i OROČI VREME do prijema Srbije u EU. Npr. najkasnije do kraja 2025. ili do kraja 2027. godine, sa preciziranim uslovima koje Srbije mora i treba da ispuni, mesec po mesec ili kvartal po kvartal."

Sve drugo je mlaćenje prazne slame i brukanje Srbije pred domaćom i svetskom javnošću!

 

Atačmenti



Komentari (319)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

solo solo 23:14 02.02.2023

.

Черевићан Черевићан 23:22 02.02.2023

трагом

brukanjа Srbije

мучно је било.. пренос пропратити
идентично оном .......рогови у џаку,
богме претстоји баш чупаво време
требаће донети одлуку ......не лаку
solo solo 23:41 02.02.2023

Ša ima novo?

богме претстоји баш чупаво време
требаће донети одлуку ......не лаку




emilia emilia 02:07 03.02.2023

DANI GUZIČARENJA



Ideja opšteg dobra nepojmljiva je srpskim politikama (i političarima) svih vremena i boja. Ta manjkavost se u srpskoj političkoj filozofiji naziva „strančarenje“, moja neznatnost to zove pravim imenom „guzičarenje“.



Politika guzičarenja se svodi na iznalaženje načina da se u svim situacijama, ma kako loše bile, obezbedi blagobitije sopstvene guzice, a da se guzna rabota upakuje u ukrasni papir ideala i pogibije za... Za koga? Svojevremeno za Tita i partiju. Od pre trideset godina - kad je naređeno drugačije - za Kosovo i ostale srpske zemlje.



Bilo je sasvim predvidivo da će posle francusko-nemačkog predloga - bolje reći uvijenog ultimatuma - uslediti dani guzičarenja, koje će širom otvoriti vrata drugim dvema srpskim političkim alatkama - cincarsko-kalburskom makijavelizmu i seljačkom maksimalizmu.



Osim LSV, GDF i manjih ili većih grupa građana, kompletna srpska opozicija - koju skidam s Famoznog kaznenog qwrza jer ni za njega nije - u francusko-nemačkom predlogu nije videla priliku da se Srbija izvuče iz ćorsokaka u kom trune trideset godina, nego šansu za strmopizd Visokog Vučića i dolazak carstvija njihovih.



U tom poslu najistrajniji su JexS Tadić i Guzijan Jeremić. Što je donekle i razumljivo. Imali su pa nemali, sad bi opet da imaju, pa šta košta da košta. Po prirodi famoznog nadimka, politika guzičarenja ide mnogo bolje Guzijanu nego JexS-u Tadiću, mada i on šlajfuje.



Kad nad Kosovom nariču - i ni po koju cenu ga ne daju - Boškić Obradović i Mica Zavetnica, to mu dođe nekako autentično, na momente i ubedljivo, ali kad se tog posla late JexS i Guzijan, stvar izgleda kao JexS/ovo svojevremeno špricanje kokošaka „sa obrnutim predznakom“, što će reči kao da kokoške špricaju JexSa i Guzijana.



Posle Miloševića JexS je najveća žrtva politike demokratskostranačkog guzičarenja, koju je, doduše, udarnički sprovodio i od koje je puno očekivao. Da DS nije politička partija nego labava konfederacija alavih guzica, pokazalo se sutradan po gubitku izbora, kad su se demokratske guzice razbežale ko mačke s jebališta, ostavljajući Tadića na vetrometini. Na kojoj se baš i ne snalazi.



Lepo je neko (čini mi se Boško Jakšić) onomad napisao da je vreme iscurilo, da je gajtan konfliktnog zamrzivača izvučen iz utikača i da će svaki sledeći francusko-nemački predlog biti gori i sve manje „predlog“, a sve više ultimatum.



Celo ovo zamešateljstvo s neizvesnim ishodom posledica je igranja za raju, tj. opsesije proširenjem životnog prostora - koja se poslednjih meseci i ogromnoj Rusiji obija o glavu - i zanemarivanja taktike, tj. neobraćanja pažnje na protok vremena.


Srbija se sada našla u poziciji onoga književnog junaka, ruskog generala - gle koincidencije - koji je dugo i srećno poživeo 90 godina i koji je - kad mu je po sili biologije kucnuo čas - rekao lekaru koji je bdeo nad njegovom samrtnom posteljom: „Neću da umrem, neću, pa neću, razumete li vi mene, čoveče“.


Isti qwrz. Samo što naši „generali“ govore: „Ne damo Kosovo, razumete li vi nas.“


SVETISLAV BASARA
emilia emilia 02:15 03.02.2023

GUZNA ONTOLOGIJA



Sabajle jutros na portalu Nove - novinčina koje u mojoj kafanici interno zovu Informer de lux - naleteh na blagu srpsku vest o „pokretanju peticije Pokreta za odbranu Kosova i Metooohiiije (akcentuacija Radio Beograda).



Kako se iz nesuvislog teksta obavestih, Pokret (i peticija) okupljaju srpske intelektualce koji žele da spreče „savremene skorojeviće“, koji su uz „spoljnu pomoć“ zarobili Srbiju, a sada „hoće da dokrajče njeno nacionalno biće hladnokrvnom predajom njenog nosećeg simbola - Kosova i Metohije“.



Hit peticije je potpis Vojislava Koštunice, devojačko Damjanović, koji je nakratko izašao - ili ga je neko izvadio - iz zamrzivača u kome piše sitnu knjigu o „ujaku četniku“. Osim primadone Koštunice, ostali potpisnici su usual suspects: Bećković, Kusturica, ala i vrana, a Nova izveštava da je peticiju do sada potpisalo 1.444 slučajna prolaznika. And counting...



Pomen „nacionalnog bića“ i Koštunice na jednom mestu doveo me je na ivicu teškog amoka, sledstveno ću se uzdržati da napišem ono što bih napisao. Ne zbog bojazni da bi me Koštunica mogao utužiti - daleko od toga - upravo je sud mesto na kome ga čekam, nadam se da ću ga jednog dana i dočekati - nego zato što naprosto nemam stomak da napišem jedino što bi imalo smisla napisati.



Zato prelazim na drugu tačku dnevnog reda, takođe publiciranu u Novoj - na rezoluciju „od jedanaest“ - krv ti jebem tačaka - koju je Guzijanova stranka podnela Kozačkoj skupštini. Šta kaže rezolucija? Rezolucija „predlaže šta da radimo i kako da sačuvamo Kosovo.“



Poznavaocima političke filozofije guzičarenja jasno je kao dan da se Guzijanova peticija svodi na pitanje šta raditi i kako sačuvati pozicije guzica doktora prava s doktoratima od 82 strane, funkcionalno nepismenih akademika guslara i bulumente zanosača nacionalnih muda, koji bi u nepsihotizovanom političkom ambijentu tavorili u dubinama ispotprosečnosti i anonimnosti.



Sredinom osamdesetih kalbursko-cincarska čaršija je na konkursu za veselnika izabrala Miloševića, koji je trebalo da obavi prljavi posao, napravi „veliku Srbiju“, pa da posle - kad Milošević završi i u Hagu - na vlast zasedne njen izabranik, Koštunica. Račune im je, privremeno, pomrsio Ðinđić, ali su složna braća našla načina da njemu - a i svima nama - smrse konce.



Sad dobro slušajte: duet Selimova - Želčeski - pardon, Koštunica - Tadić - bio je taj koji je Srbiju skrenuo s pravoga puta (koji se ponovo stidljivo otvara) i vratio je u stanje psihotizovanosti, pa onda - budući da duet nije sposoban ni za uspešno uništavanje - prepustio Vučiću da vadi trnje iz mindže.



Toliko za danas. U dogovoru s redakcijom, sutra i prekosutra - i u sledeći petak i subotu - možete čitati tendenciozno odabrane odlomke iz mog novoga romana „Rekapitulacija“, koji uskoro izlazi u izdanju „Službenog glasnika“. Čisto da vidite koliko delirična fantastika liči na stvarnost.


SVETISLAV BASARA
bene_geserit bene_geserit 10:17 03.02.2023

Re: DANI GUZIČARENJA

Politika guzičarenja se svodi na iznalaženje načina da se u svim situacijama, ma kako loše bile, obezbedi blagobitije sopstvene guzice, a da se guzna rabota upakuje u ukrasni papir ideala i pogibije za...

Ovako se ponašaju bukvalno svi političari u svim zemljama.
Ništa tu naši nisu izuzetak.
Ne da to treba da nas raduje što je i drugde tako, naprotiv, solidno je beznadežno, demokratija je iluzija i to svuda.
literatesa literatesa 11:34 03.02.2023

Re: GUZNA ONTOLOGIJA

doveo me je na ivicu teškog amoka,

Mnogo smiješno. :))

Ne stižem do Svetislava, napravim pauze ponekad, a kako bih?, kako bi živ stvor na sto strana? Za vikend ću pročitati propušteno.
softelectronics_e softelectronics_e 11:47 03.02.2023

Re: GUZNA ONTOLOGIJA

literatesa
doveo me je na ivicu teškog amoka,

Mnogo smiješno. :))

Ne stižem do Svetislava, napravim pauze ponekad, a kako bih?, kako bi živ stvor na sto strana? Za vikend ću pročitati propušteno.

Trošiš vreme čitajući to smeće?
Banalne dosetke iskompleksiranog dečkića koji je došao u 'veliki grad'.
literatesa literatesa 13:17 03.02.2023

Re: GUZNA ONTOLOGIJA

Banalne dosetke iskompleksiranog dečkića koji je došao u 'veliki grad'.


Štaš, il što bi stari Latini rekli, Similis simili gaudet.


Evo još jedan citat tvog omiljenog srpskog velikana ---> Klik
shmoo shmoo 08:55 03.02.2023

АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!

Па изгледа ми, Филипе, да сте Ви (и Басара и Емилија и још неки на Блогу Б92) на истој страни заједно са Вучићем и овом тобожњом назови опозицијом властима и режиму у Србији коју гледамо у Скупштини?

Ко би то рекао... Стално тврдите за себе да сте политичка опозиција тренутној власти у Србији.

Ни помишљао нисам да сте у протеклих 10 година откако нам је Вучић свима сео на грбачу преко узенгија и дизгина ЕУ и САД сви ви са тренутном влашћу у Србији у ствари на прст у дупе, како то каже наш народ.

На различитим смо ми странама... Дијаметрално супротним, Филипе. Ви и ја.







П.С. - А (т)ко нам је то беше ономад дозволио, то јест пристао је, да се питање Косова и Метохије из Уједињених нација пребаци у Европску унију чиме је свако позивање Србије на резолуцију 1244 обесмишљено?





solo solo 09:10 03.02.2023

Re: АУУУУУУУ!!!

Ко би то рекао... Стално тврдите за себе да сте политичка опозиција тренутној власти у Србији.


Pa ima više opozicija,što mora da bidne samo jedna.

Debeli jesi primetio da se ove priče vrte pa skoro ceo naš ovozemaljski život. Blogovski izvesno.

Ko beskonačne reprize domaćih serija.

Samo što uvek mora neko da nahrani kokoške i očisti govna kad se pokupe jaja.

Blog ulazi u tešku monotoniju izvesnosti repriznih narativa.

Kako god dok velike kere jebu male kere gledu!

I kevću.

p.s.

Jel osećaš u zraku da sve miriše na nadolazeći wikend.

Još jedan u nizu.

'ebote!

shmoo shmoo 09:21 03.02.2023

Re: АУУУУУУУ!!!

solo
Ко би то рекао... Стално тврдите за себе да сте политичка опозиција тренутној власти у Србији.


Pa ima više opozicija,što mora da bidne samo jedna.

Debeli jesi primetio da se ove priče vrte pa skoro ceo naš ovozemaljski život. Blogovski izvesno.

Ko beskonačne reprize domaćih serija.

Samo što uvek mora neko da nahrani kokoške i očisti govna kad se pokupe jaja.

Blog ulazi u tešku monotoniju izvesnosti repriznih narativa.

Kako god dok velike kere jebu male kere gledu!

I kevću.



Kada se u društvu stvori takva ravnoteža straha, korupcije i kontrole, onda je individualna pobuna preko medija pre odraz panike i očajanja nego stvarni otpor.



А за то време...

Јеси видео како изгледа пријемно одељење ендокринологије у Београду у 2023. години?(прочитати коментар испод)


Није боље ни на ОРЛ.

К'о седми круг пакла.

И то су та говна која ми купимо јер се они привилеговани у Србији што су покупили јаја ионако лече код приватних лекара.

И тако деценијама, што ти кажеш читав живот.

Живела Србија!








П.С. -


Blog ulazi u tešku monotoniju izvesnosti repriznih narativa.



Јебигааа, братеее...

Серија "Бољи живот" је одувек била најпопуларнија домаћа серија по гледаности.

Зато се свако мало и репризира.

На Блогу Б92.


shmoo shmoo 09:37 03.02.2023

Re: АУУУУУУУ!!!

p.s.

Jel osećaš u zraku da sve miriše na nadolazeći wikend.

Još jedan u nizu.

'ebote!

Middle of the Road - Chirpy Chirpy Cheep Cheep - Totp 1971



Јеботе, где ме подсети!

Седамдесете!

Пре Регана и Тачерке!

Чекамо још један викенд на Блогу Б92... 1971... 1973... 1975... 1977... 1979...














softelectronics_e softelectronics_e 11:51 03.02.2023

Re: АУУУУУУУ!!!

solo
Ко би то рекао... Стално тврдите за себе да сте политичка опозиција тренутној власти у Србији.


Pa ima više opozicija,što mora da bidne samo jedna.

Debeli jesi primetio da se ove priče vrte pa skoro ceo naš ovozemaljski život. Blogovski izvesno.

Ko beskonačne reprize domaćih serija.

Samo što uvek mora neko da nahrani kokoške i očisti govna kad se pokupe jaja.

Blog ulazi u tešku monotoniju izvesnosti repriznih narativa.

Kako god dok velike kere jebu male kere gledu!

I kevću.

p.s.

Jel osećaš u zraku da sve miriše na nadolazeći wikend.

Još jedan u nizu.


'ebote!


Da, jebote!
Isto sranje, slično pakovanje.

A što se vikenda tiče, još nisam smislio šta bi bilo zgodno za prekovikendsko ždranje.
mlatisa mlatisa 19:14 03.02.2023

Re: АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!


П.С. - А (т)ко нам је то беше ономад дозволио, то јест пристао је, да се питање Косова и Метохије из Уједињених нација пребаци у Европску унију чиме је свако позивање Србије на резолуцију 1244 обесмишљено?

То је потпуно небитно. Пита се онај чији је већи, тј. онај који има трупе на Косову, а то је САД и наши други "западни партнери".
shmoo shmoo 21:29 03.02.2023

Re: АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!

mlatisa

П.С. - А (т)ко нам је то беше ономад дозволио, то јест пристао је, да се питање Косова и Метохије из Уједињених нација пребаци у Европску унију чиме је свако позивање Србије на резолуцију 1244 обесмишљено?

То је потпуно небитно. Пита се онај чији је већи, тј. онај који има трупе на Косову, а то је САД и наши други "западни партнери".



Нисам ја сигуран да је међународно право баш толико небитно у свему томе.

Јер ако је небитно, зашто онда постоји толико велики притисак на Србију споља и последично притисак у самој Србији изнутра да Србија пошто-пото призна Косово као независну државу и да престане да блокира уз помоћ Русије и Кине чланство Косова у УН и остали пратећим институцијама?

Некако тај притисак нема смисла и своју сврху ако је међународно право небитно.

(Што би рекао наш Чарли.)

predatortz predatortz 23:39 03.02.2023

Re: АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!

Па изгледа ми, Филипе, да сте Ви (и Басара и Емилија и још неки на Блогу Б92) на истој страни заједно са Вучићем


Ja rekoh, pa me napadoše, da je Vučić neupitni nosilac ideje drugosbijanstva i oličenje svih njihovih vlažnih snova.

Ovo što on radi Đinđiću i Tadiću nije padalo na pamet.

Vučić, Sonja Biserko, Filip i Emilia, to je, što bi u Bosni rekli, jedna raja.



emilia emilia 05:00 04.02.2023

Re: АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!

shmoНи помишљао нисам да сте у протеклих 10 година откако нам је Вучић свима сео на грбачу преко узенгија и дизгина ЕУ и САД сви ви са тренутном влашћу у Србији у ствари на прст у дупе, како то каже наш народ.

Ne, “ove” ste vi glasali, daj dokaz da je EU držao građane na nišanu na biračkom mestu dok su zaokruživali Vučića.

Druga Srbija su - vladavina prava, uređena država, nezavisni mediji, slobodni i fer izbori, građanske slobode, tolerancija, uvažavanje struke. Sve ono što Srbija danas nije i danas nema. Ništa od tih vrednosti kod Vučića nema, niti on pripada i može biti u tom taboru. Vučić samo uz pretnju može biti nateran na ono što drugosrbijanci odavno govore, još od devedesetih. Da je Srbiji mesto na zapadu, u EU. Uz prihvatanje vrednosti EU. On ne deli iste vrednosti, već sad donosi, po njega iznuđenu, a suštinski korisnu odluku.
shmoo shmoo 05:01 04.02.2023

Re: АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!

predatortz
Па изгледа ми, Филипе, да сте Ви (и Басара и Емилија и још неки на Блогу Б92) на истој страни заједно са Вучићем


Ja rekoh, pa me napadoše, da je Vučić neupitni nosilac ideje drugosbijanstva i oličenje svih njihovih vlažnih snova.

Vučić, Sonja Biserko, Filip i Emilia, to je, što bi u Bosni rekli, jedna raja.




Све је то ес ес (SS).

Суши стадо






shmoo shmoo 05:20 04.02.2023

Re: АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!

Емилија душо, дај сад богати неки чаршав са Басаром или Видојковићем да поткрепиш своје оштроумно излагање.

(Пријатно сам се изненадио када сам видео да си и ти на Блогу Б92 написала и понеку своју реч а не само цитирала неке опскурне другосрбијанске ликове и њихове колумне са циљем дневно-политикантског шибицарења. (Филипееее!!!)

Настави по задатку, Емилија, добро ти иде.)

bene_geserit bene_geserit 08:34 04.02.2023

Re: АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!

Vučić, Sonja Biserko, Filip i Emilia, to je, što bi u Bosni rekli, jedna raja.

Dodaj i kolegu blogera što je "studirao kvir studije", koji piše kapitalizam-loš, komunizam-super blogove u serijama i briše komentare koji mu se ne sviđaju.
softelectronics_e softelectronics_e 08:54 04.02.2023

Re: АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!

bene_geserit
Vučić, Sonja Biserko, Filip i Emilia, to je, što bi u Bosni rekli, jedna raja.

Dodaj i kolegu blogera što je "studirao kvir studije", koji piše kapitalizam-loš, komunizam-super blogove u serijama i briše komentare koji mu se ne sviđaju.

Koji je to kolega?
literatesa literatesa 11:28 04.02.2023

Re: АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!

Onaj čovjek što ga banovao.
dogodinedragosevac dogodinedragosevac 11:34 04.02.2023

Re: АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!


Druga Srbija su - vladavina prava, uređena država, nezavisni mediji, slobodni i fer izbori, građanske slobode, tolerancija, uvažavanje struke. Sve ono što Srbija danas nije i danas nema.


auu sve ono sto je imala od 2000 do 2012

softelectronics_e softelectronics_e 12:11 04.02.2023

Re: АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!

literatesa
Onaj čovjek što ga banovao.

I dalje ne znam o kome se radi?
literatesa literatesa 18:09 04.02.2023

Re: АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!

:))
crossover crossover 01:06 05.02.2023

Re: АУУУУУ!!! УУУУУсташе, усташе, усташе!!!

emilia
shmoНи помишљао нисам да сте у протеклих 10 година откако нам је Вучић свима сео на грбачу преко узенгија и дизгина ЕУ и САД сви ви са тренутном влашћу у Србији у ствари на прст у дупе, како то каже наш народ.

Ne, “ove” ste vi glasali, daj dokaz da je EU držao građane na nišanu na biračkom mestu dok su zaokruživali Vučića.

Druga Srbija su - vladavina prava, uređena država, nezavisni mediji, slobodni i fer izbori, građanske slobode, tolerancija, uvažavanje struke. Sve ono što Srbija danas nije i danas nema. Ništa od tih vrednosti kod Vučića nema, niti on pripada i može biti u tom taboru. Vučić samo uz pretnju može biti nateran na ono što drugosrbijanci odavno govore, još od devedesetih. Da je Srbiji mesto na zapadu, u EU. Uz prihvatanje vrednosti EU. On ne deli iste vrednosti, već sad donosi, po njega iznuđenu, a suštinski korisnu odluku.


Đole, Čeda Jovanović kaže da ti kenjaš ko zebra pred parenje.

To je izjavio u izbornom štabu SNS dok je proslavljao pobedu:


softelectronics_e softelectronics_e 11:45 03.02.2023

M'da!

Zašto je Srbiji potrebno priznanje njenog dela da bi bila u UN?
Zar Srbija nije u UN?
Sa druge strane, zašto je Kosovu potrebno priznanje Srbije?
Zar nije dovoljno što ih je priznala USA?
Šta sada smaraju Srbiju time?
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:07 03.02.2023

Re: M'da!

softelectronics_e
Zašto je Srbiji potrebno priznanje njenog dela da bi bila u UN?
Zar Srbija nije u UN?
Sa druge strane, zašto je Kosovu potrebno priznanje Srbije?
Zar nije dovoljno što ih je priznala USA?
Šta sada smaraju Srbiju time?


Pročitajte ponovo pažljivo tekst!

Lepo piše: ...Ako je tačno da u francusko-nemačkom predlogu za dijalog NE POSTOJI, NIJE NAVEDENA, NIJE NAPISANA KAO USLOV, UCENA, ULTIMATUM... mogućnost međusobnog priznanja Srbije i Kosova ili članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN)...
softelectronics_e softelectronics_e 13:22 03.02.2023

Re: M'da!

Filip Mladenović
softelectronics_e
Zašto je Srbiji potrebno priznanje njenog dela da bi bila u UN?
Zar Srbija nije u UN?
Sa druge strane, zašto je Kosovu potrebno priznanje Srbije?
Zar nije dovoljno što ih je priznala USA?
Šta sada smaraju Srbiju time?


Pročitajte ponovo pažljivo tekst!

Lepo piše: ...Ako je tačno da u francusko-nemačkom predlogu za dijalog NE POSTOJI, NIJE NAVEDENA, NIJE NAPISANA KAO USLOV, UCENA, ULTIMATUM... mogućnost međusobnog priznanja Srbije i Kosova ili članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN)...

Šta će Srbiji priznanje Kosova za bilo šta?
Filip Mladenović Filip Mladenović 14:16 03.02.2023

Re: M'da!

U tekstu francusko-nemačkog predloga, koliko sam mogao da proverim, NIGDE ne piše niti se uopšte pominje priznanje Kosova od strane Srbije!
maksa83 maksa83 15:11 03.02.2023

kruženje radikala u prirodi




Jedan od njih je bio u SRS, pa u SNS, pa u Zavetnicima, i sad opet u SNS.
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:09 03.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

maksa83



Jedan od njih je bio u SRS, pa u SNS, pa u Zavetnicima, i sad opet u SNS.



Nemiran duh...

emilia emilia 03:32 05.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

srdjan.pajic Dakle, ajde, kolege, šta je plan, koja je strategija koju zastupate, end gejm takođe?

Nema strategije, na velikim su mukama samoproglašeni "ispravni" Srbi "patiote" zato što ne mogu da podnesu da su ih Albanci, koje smatraju nižom rasom, politički preveslali. Ne zanima njih Kosovo kao Kosovo, ono im je zgodno mesto gde mogu da otvore ventil i da izduvaju komplekse, sujetu i frustracije.
freehand freehand 09:32 05.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

emilia
srdjan.pajic Dakle, ajde, kolege, šta je plan, koja je strategija koju zastupate, end gejm takođe?

Nema strategije, na velikim su mukama samoproglašeni "ispravni" Srbi "patiote" zato što ne mogu da podnesu da su ih Albanci, koje smatraju nižom rasom, politički preveslali. Ne zanima njih Kosovo kao Kosovo, ono im je zgodno mesto gde mogu da otvore ventil i da izduvaju komplekse, sujetu i frustracije.

Tih "ispravnih Srba" ima sa obe strane: ovih što su srbometrom mereni i onih drugih sa te tvoje strane koji svoju ispravnost dokazuju sranjem po sopstvenim genetskim i kulturnim korenima. Pa što više seru to su ispravniji Srbi na kantaru "vrednosti" propisanih u Lengliju.
A nekako mi se čini da je nivo frustracija i hiperventilacija kompleksa vazda teža sa te druge strane.
shmoo shmoo 10:23 05.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

emilia
srdjan.pajic Dakle, ajde, kolege, šta je plan, koja je strategija koju zastupate, end gejm takođe?

Nema strategije, na velikim su mukama samoproglašeni "ispravni" Srbi "patiote" zato što ne mogu da podnesu da su ih Albanci, koje smatraju nižom rasom, politički preveslali. Ne zanima njih Kosovo kao Kosovo, ono im je zgodno mesto gde mogu da otvore ventil i da izduvaju komplekse, sujetu i frustracije.


Гарсули је из Темишвара отпутовао на појутарје Тијелова. Фелдмаршал-лајтнант Франц Карл Леополд барун фон Енгелсхофен поручио му је био да причека мало у Темишвару. Да види последице своје мудрости међу Сербима. Ускоро.
Старац је тврдио да су Серби чудан народ и да их Гарсули не зна. Серби су лакоми на почасти, воле медалију, а за туђина би душу дали. Међутим, ако примете да их лажу и варају, да им дата реч није одржана, то памте. У столећа!
Са Турцима се – тврдио је Енгелсхофен – носе, око неког Косова (Енгелсхофен је писао: Cassova) већ неких триста шесет година. Серби не заборављају! То је јако непослушна и дивља врста народа. `Ein äusserst unbotmässiges und wilds Element!`


(Милош Црњански: Сеобе 2)

Profesorka s onog sveta (pišem knjigu, tinta mi se proli) ЛИНК








emilia emilia 11:25 05.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

"Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanja jednog naroda da zdrav razum i pravi sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla u svetu oko sebe nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.
Čudno i samoubilačko ludilo koje na mahove kao smrtonosan plamen zahvata slaba i ograničena ljudska bića: hteti biti sve, hteti učestvovati u svemu.
U takvom čoveku brzo se razvija nesrazmerna predstava o svojoj važnosti i veličini, uporedo sa sumnjom i bojazni da ljudi tu njegovu veličinu ne vide kako treba i ne cene dovoljno. To stvara u njemu potrebu da svoju silu ispoljava glasno i vidno na svakom koraku".


http://novasvest.com/userfiles/Andric_Cuprija.jpg
freehand freehand 11:31 05.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

emilia
"Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanja jednog naroda da zdrav razum i pravi sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla u svetu oko sebe nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.
Čudno i samoubilačko ludilo koje na mahove kao smrtonosan plamen zahvata slaba i ograničena ljudska bića: hteti biti sve, hteti učestvovati u svemu.
U takvom čoveku brzo se razvija nesrazmerna predstava o svojoj važnosti i veličini, uporedo sa sumnjom i bojazni da ljudi tu njegovu veličinu ne vide kako treba i ne cene dovoljno. To stvara u njemu potrebu da svoju silu ispoljava glasno i vidno na svakom koraku".




Opet nešto o 27. martu=

Ali ima tu nešto drugo: ljudi su, baš da ne bi mir i životi zavisili od ludila opšteg ili pojedinačnog napravili zakone i uveli principe ponašanja i međusobnih odnosa. Owsnovni u današnjem svetu je Povelja UN.
Interesantno je da se te Povelje i zakona generalno najmanje drže oni što se upljuvaše od priče o vrednostima koja praktično služi da se njomemaše dok se uništavaju države i narodi.
Ovdašnja drugosrbijanština u tim slučajevima vežba žmurenje, šta bi drugo.
shmoo shmoo 12:01 05.02.2023

Жмурке

emilia
"Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanja jednog naroda da zdrav razum i pravi sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla u svetu oko sebe nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.
Čudno i samoubilačko ludilo koje na mahove kao smrtonosan plamen zahvata slaba i ograničena ljudska bića: hteti biti sve, hteti učestvovati u svemu.
U takvom čoveku brzo se razvija nesrazmerna predstava o svojoj važnosti i veličini, uporedo sa sumnjom i bojazni da ljudi tu njegovu veličinu ne vide kako treba i ne cene dovoljno. To stvara u njemu potrebu da svoju silu ispoljava glasno i vidno na svakom koraku".



Причаш о себи?

Мислим, видим да упорно покушаваш у својим коментарима (своју силу испољаваш гласно и видно на сваком кораку) да нас просветлиш овде и упорно нам говориш како смо сви ми примитивне будале и незналице зато што бисмо да се и даље држимо међународног права по питању Косова и Метохије.

Али изгледа да је то међународно право код тебе резервисано само за Украјину, али не важи и за Косово и Метохију.

Дакле селективно, а? Са двоструким аршинима?

По теби, треба сви овде да вежбамо жмурење, што каже Фри?

Морам да те разочарам, али стварно то не иде тако како ти то замишљаш код људи који ипак држе до себе и своје части и људског достојанства.

Размисли мало о томе да нас не би узалуд убеђивала овде у нешто што не пије воду код многих, сасвим поуздано тврдим код огромне већине људи, у Србији.





srdjan.pajic srdjan.pajic 01:11 06.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

emilia
srdjan.pajic Dakle, ajde, kolege, šta je plan, koja je strategija koju zastupate, end gejm takođe?

Nema strategije, na velikim su mukama samoproglašeni "ispravni" Srbi "patiote" zato što ne mogu da podnesu da su ih Albanci, koje smatraju nižom rasom, politički preveslali. Ne zanima njih Kosovo kao Kosovo, ono im je zgodno mesto gde mogu da otvore ventil i da izduvaju komplekse, sujetu i frustracije.


Da, to bi otprilike bilo to, i meni se čini. Niko ni da bekne nešto suvislo. Što i nije samo po sebi problem, nego izgleda da baš puno košta, a malo je već postalo i dosadno.
gvozden1 gvozden1 01:14 06.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

niko ni da bekne nešto suvislo

A baš ti se dopada ta pozicija, ti pitao zajebano pitanje, a niko da odgovori, a? :)

Možda bi bila lepa, ali jebiga nisi u njoj, šteta.

Čitaj, načićeš odgovore, više njih.
srdjan.pajic srdjan.pajic 05:08 07.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

gvozden1
niko ni da bekne nešto suvislo

A baš ti se dopada ta pozicija, ti pitao zajebano pitanje, a niko da odgovori, a? :)

Možda bi bila lepa, ali jebiga nisi u njoj, šteta.

Čitaj, načićeš odgovore, više njih.



Ma jok, nego mi se dopada kako mucate ovde i davite se polako. Nema nijednog konkretnog odgovora, čitao sam sve komentare, dobro, neke na preskok jer već znam ko će šta da natrabunja ovde pa ne vredi da se gubi vreme. A pitanje uopšte nije zajabano, a nije ni odgovor nego neće niko da ispadne moša i napiše ga. Da ne bi ispao glup u društvu.


freehand freehand 09:12 07.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

nego neće niko da ispadne moša i napiše ga. Da ne bi ispao glup u društvu.

Kako neće, evo tebi to nije nikakav problem.
gvozden1 gvozden1 10:42 07.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

Nema nijednog konkretnog odgovora,

To je možda zato što nisi u stanju da razumeš išta složenije od binarnog, a ili b, dža ili bu.
A politika jbg, malo komplikovanija stvar.

Hajd da pokušam da ti uprostim

Tri su moguća rešenja

Prvo, rešenje koje je Hrvatska primenila, sačekati povoljnije okolnosti pa naneti udarce i preterati Arnaute preko Prokletija.
To je Srbija sposobna da uradi, potvrđeno u praksi, ali sada okolnosti nisu povoljne za takvo rešenje.

Druga, raditi na novom "Berlinskom kongresu" tj na novom crtanju granica na Balkanu, koje će biti pravednije od onih iz originalnog Berlina.

Za to je potrebno da se desi ozbiljan poremećaj međunarodnog odnosa snaga u smislu da srpski saveznici (čitaj Rusija) značajno poprave svoj uticaj.
Ako bi Putin razbio klovna na ubedljiv način, nije nemoguće da se to desi.

I treća, najbolji scenario po nas, kombinacija ta dva, a to znači, i Kosovo u Srbiji i širenje Srbije preko Drine.
S tim da nije obavezno da Srbija formalno proširi teritoriju, prihvatljivo je i da Srpska postane druga srpska suverena država.

Eto, konkretnije ne može, ako ni ovo ne uspeš da razumeš, onda jebiga.
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:51 07.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

gvozden1
Nema nijednog konkretnog odgovora,

To je možda zato što nisi u stanju da razumeš išta složenije od binarnog, a ili b, dža ili bu.
A politika jbg, malo komplikovanija stvar.

Hajd da pokušam da ti uprostim

Tri su moguća rešenja

Prvo, rešenje koje je Hrvatska primenila, sačekati povoljnije okolnosti pa naneti udarce i preterati Arnaute preko Prokletija.
To je Srbija sposobna da uradi, potvrđeno u praksi, ali sada okolnosti nisu povoljne za takvo rešenje.

Druga, raditi na novom "Berlinskom kongresu" tj na novom crtanju granica na Balkanu, koje će biti pravednije od onih iz originalnog Berlina.

Za to je potrebno da se desi ozbiljan poremećaj međunarodnog odnosa snaga u smislu da srpski saveznici (čitaj Rusija) značajno poprave svoj uticaj.
Ako bi Putin razbio klovna na ubedljiv način, nije nemoguće da se to desi.

I treća, najbolji scenario po nas, kombinacija ta dva, a to znači, i Kosovo u Srbiji i širenje Srbije preko Drine.
S tim da nije obavezno da Srbija formalno proširi teritoriju, prihvatljivo je i da Srpska postane druga srpska suverena država.

Eto, konkretnije ne može, ako ni ovo ne uspeš da razumeš, onda jebiga.



Pa tako reci, dakle, jedino rešenje koje možeš da smisliš je da kao pijani ozlojeđeni starkelja koji cevči pivo ispred samiške, srušiš pivske flaše, isučeš perorez za koji si umislio da je kama, i predložiš genocid i etničko čišćenje naroda koji tamo živi, uz Putinovu pomoć (otimanje televizora i bele tehnike se podrazumeva, viđeno u praksi). Što je ok, mislim da maštaš o tom zločinu i pališ se maksimalno, a to smo i probali ali nešto nije baš išlo. Ali šta će ti onda ovo drkanje Albanaca sa nepoptpisivanjem nekakvih dogovora, insistiranje na pravu i pravdi? Šta, kao ako potipišeš onda ćeš to poštovati pa nećeš pokušati da ih istrebiš prvom prilikom kad se ista ukaže?

Inače, to je ujedno i razlog što ti Albanci nikad neće pristati da ponovo uđu u bilo kakvu zajednicu punu mentola koji dele ovo tvoje genocidno gledanje na njih, kao da se radi o životnjama koje su zašle na tvoju njivu pa ih samo treba poterati odatle. Nego će na sve moguće načine gledati da se zaštite od takvog poganog suseda.

Dakle, mogu samo da kažem: good luck sa takvim nazovi planom, koji i nije neki plan, realno, nego vlažni snovi bolesnika, a jasno je da se neće nikad ostvariti, pa ne znam zašto arčiš moje vreme sa tim glupostima.
gvozden1 gvozden1 23:07 07.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

Pa tako reci

Konačno shvatio!
Falim te Bože.

To ti bre pričam od početka.

predložiš genocid i etničko čišćenje naroda koji tamo živi,

Pa taj metod radi jebiga.
Radio kod Hrvata, kod muslimana, kod Slovenaca, i nigde ti ne zasmeta, sad odjednom se gadiš.

Srbe, smatraš, je dozvoljeno ubijati i proganjati, na Arnaute si slab.
Ali šta će ti onda ovo drkanje Albanaca sa nepoptpisivanjem


Pa prilike, rekoh ti.
Sad nismo u prilici da vidimo ofanzivnu borbu, možemo i moramo da odbijamo napade.


Inače, to je ujedno i razlog što ti Albanci nikad neće pristati da ponovo uđu u bilo kakvu zajednicu


To je njihova politika, naša je suprotna, ništa novo.
Oduvek postoje suprotstavljene politike na svakoj tački planete, i oduvek su se vodile borbe između suprotstavljenih politika.
Nekad političke nekad vojne.

A šta ti predlažeš, da pošto Arnauti nešto žele, da im Srbi kažu izvolite?


Dakle, mogu samo da kažem: good luck


Hvala Srki.
zašto arčiš moje vreme sa tim glupostima.



Pa sto puta me pitaš jebote!

Eto, sad znaš.
bene_geserit bene_geserit 07:05 08.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

Srbe, smatraš, je dozvoljeno ubijati i proganjati, na Arnaute si slab.

Ovim uopšte ne moramo da se bavimo ni mi ni Albanci.
Albanija 1.51, Kosovo, 1.54, Srbija 1.47 fertility rate.
Još ako se malo pobijemo ko Ukrajinci i Rusi trenutno, taman da imaju gde Nigerijci da se nasele, kad Lagos bude blizu 100 miliona stanovnika pa im bude prevelika gužva tamo.
freehand freehand 20:52 08.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

Pa tako reci, dakle, jedino rešenje koje možeš da smisliš je da kao pijani ozlojeđeni starkelja koji cevči pivo ispred samiške, srušiš pivske flaše, isučeš perorez za koji si umislio da je kama, i predložiš genocid i etničko čišćenje naroda koji tamo živi, uz Putinovu pomoć (otimanje televizora i bele tehnike se podrazumeva, viđeno u praksi). Što je ok, mislim da maštaš o tom zločinu i pališ se maksimalno, a to smo i probali ali nešto nije baš išlo. Ali šta će ti onda ovo drkanje Albanaca sa nepoptpisivanjem nekakvih dogovora, insistiranje na pravu i pravdi? Šta, kao ako potipišeš onda ćeš to poštovati pa nećeš pokušati da ih istrebiš prvom prilikom kad se ista ukaže?

Inače, to je ujedno i razlog što ti Albanci nikad neće pristati da ponovo uđu u bilo kakvu zajednicu punu mentola koji dele ovo tvoje genocidno gledanje na njih, kao da se radi o životnjama koje su zašle na tvoju njivu pa ih samo treba poterati odatle. Nego će na sve moguće načine gledati da se zaštite od takvog poganog suseda.

Dakle, mogu samo da kažem: good luck sa takvim nazovi planom, koji i nije neki plan, realno, nego vlažni snovi bolesnika, a jasno je da se neće nikad ostvariti, pa ne znam zašto arčiš moje vreme sa tim glupostima.

Ma neće biti. Koliko ja razumem stvari Srbija nema nikakav problem. Odnosno ima, ali nema nikakvu frku. Dakle, njen je status čist i jasan formalno-pravno. Ima na svojo9j teritoriji okupacionu vlast kao i Nedić onomad ali to će trpeti dok bude morala.
elem, nema nikakvu frku da sad nešto kora da rešava na brzinu i preko kolena.
Sa drzuge strane Albance niko ne gazi, nemaju frku, demorkratija širi svoje grane, evropske vrednosti, nisu gladni, malo je ta prostitucija sa Amrikancima al ok.
Đe je problem, Šabane? Šta nedostaje?
srdjan.pajic srdjan.pajic 02:31 09.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

Pa taj metod radi jebiga.
Radio kod Hrvata, kod muslimana, kod Slovenaca, i nigde ti ne zasmeta, sad odjednom se gadiš.



E, jebi ga, sad si prinuđen i da lažeš. Naravno da mi smeta bilo čiji genocid, a ponajviše ovaj što naši napraviše u Bosni, a zamalo i na Kosovu.

Ali je vrlo interesantno, mada ne i iznanađujuće, da je tvoj plan u dlaku isti kao hrvatski onomad, a ovamo se kao gadiš od hrvata, da ne kažem ustaša. Ali ok, jasno je da ništa bolje vi nacisti i ne umete da smislite, do genocida, zato se sad i na Putina palite i ovo njegovo zlikovačko orgijanje po susednoj zemlji pozdravljate iz sve snage, dok u zanosu maštate kako će te i vi jednom tako. Oćete, ali qrac. Zaparavo samo pokazuješ da nema većih ustaša od četnika.

A ako Putin zglajzne niz klizavo stepenište, pa se neki drugi kriminalni klan tamo dočepa vlasti, oćete onda i za njih da se predelite, po istom principu?
srdjan.pajic srdjan.pajic 02:50 09.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

Đe je problem, Šabane? Šta nedostaje?


Pa ako problema nema, što ste se onda ovoliko uzbudili oko potpisa i davanja prava Kosovu da bude država? Ako pitaš ljude koji žive na Kosovu, teško će ti koji reći da je okupiran i da jedva čeka da neka tamo leva Srbija, od koje su jedva dočekali da se otarase, dođe i porobi ih. A ako ne pitaš ljude nego kuješ planove da im otmeš zemlju na kojoj žive, a njih pobiješ ili preko Prokletija proteraš, onda nešto s tobom ozbiljno nije u redu. Dakle, frki, šta je u pitanju?


gvozden1 gvozden1 08:30 09.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi


A ako Putin zglajzne niz klizavo stepenište, pa se neki drugi kriminalni klan tamo dočepa vlasti, oćete onda i za njih da se predelite, po istom principu?

Videćemo kakav će taj novi biti prema nama, kakav će mu biti stav prema Srbiji.

Sve od toga zavisi, moj Srki, možeš li to da razumeš?

A ovo gore, da ti je žao Arnauta i muslimana, a nikad Srba, ajd da to ne ponavljamo više, to smo konstatovali, složili se oko toga evo i sad, pa da to podrazumevamo?
Važi.
freehand freehand 10:33 09.02.2023

Re: kruženje radikala u prirodi

srdjan.pajic
Đe je problem, Šabane? Šta nedostaje?


Pa ako problema nema, što ste se onda ovoliko uzbudili oko potpisa i davanja prava Kosovu da bude država? Ako pitaš ljude koji žive na Kosovu, teško će ti koji reći da je okupiran i da jedva čeka da neka tamo leva Srbija, od koje su jedva dočekali da se otarase, dođe i porobi ih. A ako ne pitaš ljude nego kuješ planove da im otmeš zemlju na kojoj žive, a njih pobiješ ili preko Prokletija proteraš, onda nešto s tobom ozbiljno nije u redu. Dakle, frki, šta je u pitanju?



Ko se uzbudio ovde sem tebe? Pravo na državnost je nešto o čemu ti nemaš pojma, a nijedna normalna država na svetu ga ne bi u ovim uslovima dala separatistima sa svoje teritorije. Niti može da se otme svoja zemlja.
Što se otimanja i proterivanja tiče Koliko ja vidim na Kosovu to ide u obrnutom smeru, a država čije ti interese zastupaš je najveći svetski terorista koji se terorom bavi iz tvog poreza.

freehand freehand 15:42 03.02.2023

Ček filipe

Ako je tačno da u francusko-nemačkom predlogu za dijalog NE POSTOJI, NIJE NAVEDENA, NIJE NAPISANA KAO USLOV, UCENA, ULTIMATUM... mogućnost međusobnog priznanja Srbije i Kosova ili članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), zar ne postoji nijedna narodna poslanica ili nijedan narodni poslanik u Skupštini Srbije, dovoljno pribran(a), staložen(a), diplomatski brifovan(a), obrazovan(a), Dositejevski prosvećen(a) "Iduć učim, u vekove gledam!", sa sledećom porukom Vladi i predsedniku Republike Srbije:

Jel ti ovo ozbiljno ili je u pitanju taj tvoj specivični smisao za humor. Mislim to nešto što ti smatraš smislom za humor?
Ako u naslovu ne piše УЛТИМАТУМ onda to svakako nije ultimatum?
literatesa literatesa 15:53 03.02.2023

Re: Ček filipe

Jel ti ovo ozbiljno ili je u pitanju taj tvoj specivični smisao za humor. Mislim to nešto što ti smatraš smislom za humor?

Filipe, izvini, ovo je smiješno. :)
Filip Mladenović Filip Mladenović 16:03 03.02.2023

Re: Ček filipe

Šta je smiješno!?

Tekst tog predloga je u ovoj ili u onoj formi dostupan javnosti i u njemu ne postoji obaveza Srbije da prizna Kosovo.

A što se tiče stolice za Kosovo u UN, to je nemoguće, ne zbog Srbije, već zbog same složene procedure prijema u UN i prava ulaganja veta.
literatesa literatesa 16:12 03.02.2023

Re: Ček filipe

Šta je smiješno!?

Ma zato što i meni ovde često skrenu na pažnju na istu specifičnost.. :)
freehand freehand 16:13 03.02.2023

Re: Ček filipe

Filip Mladenović
Šta je smiješno!?

Tekst tog predloga je u ovoj ili u onoj formi dostupan javnosti i u njemu ne postoji obaveza Srbije da prizna Kosovo.

A što se tiče stolice za Kosovo u UN, to je nemoguće, ne zbog Srbije, već zbog same složene procedure prijema u UN i prava ulaganja veta.

tekst tog sporazuma napravljen je tako da ga nikad i nijedna suverena država na svetu ne bi prihvatila a u njemu piše sve što ti kažeš da ne piše. Jer se Srbija svakako ne pita hoće li Kosovo biti primljeno u UN, bar ne više no za taj jedan glas kojim raspolaže. Ali time što se ne protivi čini smešnim sve one države koje su istrajavale na principima međunarodnih odnosa i upravo na vrednostima kojima se ovde generalno naveliko manipšuliše. Dakle, taj "sporazum" je taman toliko sporazum koliko je "međunbarodna zajednica" ono za šta se izdaje. Banda terorističkih siledžija i uvelih kolonijalnih sila koja se služi ucenama i bulingom na nivou međunarodnih odnosa.
S tim u vezi - qratz će Kosovo u UN, a bogami i u EU, taman koliko i Ukrajina.
Uzgred, eto ti bi Zelenskom mogao isti taj sporazum da ponudiš, mislim da bi se Putin složio.
softelectronics_e softelectronics_e 16:35 03.02.2023

Re: Ček filipe

freehand
Filip Mladenović
Šta je smiješno!?

Tekst tog predloga je u ovoj ili u onoj formi dostupan javnosti i u njemu ne postoji obaveza Srbije da prizna Kosovo.

A što se tiče stolice za Kosovo u UN, to je nemoguće, ne zbog Srbije, već zbog same složene procedure prijema u UN i prava ulaganja veta.

tekst tog sporazuma napravljen je tako da ga nikad i nijedna suverena država na svetu ne bi prihvatila a u njemu piše sve što ti kažeš da ne piše. Jer se Srbija svakako ne pita hoće li Kosovo biti primljeno u UN, bar ne više no za taj jedan glas kojim raspolaže. Ali time što se ne protivi čini smešnim sve one države koje su istrajavale na principima međunarodnih odnosa i upravo na vrednostima kojima se ovde generalno naveliko manipšuliše. Dakle, taj "sporazum" je taman toliko sporazum koliko je "međunbarodna zajednica" ono za šta se izdaje. Banda terorističkih siledžija i uvelih kolonijalnih sila koja se služi ucenama i bulingom na nivou međunarodnih odnosa.
S tim u vezi - qratz će Kosovo u UN, a bogami i u EU, taman koliko i Ukrajina.
Uzgred, eto ti bi Zelenskom mogao isti taj sporazum da ponudiš, mislim da bi se Putin složio.

Mudro zboriš čoveče!
Filip Mladenović Filip Mladenović 16:53 03.02.2023

Re: Ček filipe

A šta je alternativa?

Zapad jeste zlo, ali je NAJMANJE ZLO od svih zala ovog sveta.

Svako normalan i priseban će u tom i takvom svetu izabrati najmanje zlo.

Članstvo Srbije u EU na osnovu rezolucije UN 1244 ruši sve granice, kao i sve polemike o teritoriji, tj. o krvi i tlu, šaljući ih na djubrište istorije, a za mir i za dobrobit naših potomaka.

P.S.
U članu 4 „evropskog” predloga „osnovnog sporazuma Kosova i Srbije” doslovce piše:

„Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji“, eksplicitno se navodi u tom članu, od ukupno deset.

Šta je problem da Srbija tokom predstojećih pregovora, sem uslovljavanja punopravnim članstvom u EU, doda u član 4. sledeći deo rečenice, posle zareza: osim u OUN?!
mentol mentol 17:59 03.02.2023

Re: Ček filipe

Filip Mladenović

Zapad jeste zlo, ali je NAJMANJE ZLO od svih zala ovog sveta.


Ako ćemo istorijski, statistički... kako god... VEĆEG ZLA na ovoj planeti nema.
Filip Mladenović Filip Mladenović 19:52 03.02.2023

Re: Ček filipe

mentol
Filip Mladenović

Zapad jeste zlo, ali je NAJMANJE ZLO od svih zala ovog sveta.


Ako ćemo istorijski, statistički... kako god... VEĆEG ZLA na ovoj planeti nema.


U poredjenju sa Putinovom Rusijom, Sijevom Kinom, Lukašenkovom Belorusijom... EU je ipak manje zlo.

Pa kad je već tako, valja i treba birati manje zlo!
mentol mentol 20:28 03.02.2023

Re: Ček filipe

Filip Mladenović


U poredjenju sa Putinovom Rusijom, Sijevom Kinom, Lukašenkovom Belorusijom... EU je ipak manje zlo.

Pa kad je već tako, valja i treba birati manje zlo!


A ti to znaš kako???
Evo i Papa, sad u DR Kongu, kaže da je to tvoje manje zlo ustvari najveće zlo...
A katolička crkva se zlom bavi više od hiljadu godina pa se može reći da su autoriteti po tom pitanju...

Te države koje si nabrojao, iako sam saglasan da su zle, nisu ni među prvih deset ako ćemo ih rangirati po zlu.


freehand freehand 21:02 03.02.2023

Re: Ček filipe

Članstvo Srbije u EU na osnovu rezolucije UN 1244 ruši sve granice, kao i sve polemike o teritoriji, tj. o krvi i tlu, šaljući ih na djubrište istorije, a za mir i za dobrobit naših potomaka.
Ne lupetaj Filipe. Ne može rezolucija jedne međunarodne organizacije da bude osnov zaučlanjenje u drugoj. A specijalno kad je smisao čitave buke u odsecanju Srbije od pravnog osnova za njen suverenitet na Kosovu.

Šta je problem da Srbija tokom predstojećih pregovora, sem uslovljavanja punopravnim članstvom u EU, doda u član 4. sledeći deo rečenice, posle zareza: osim u OUN?!

Ništa, sem što će svakom ko im to kaže tamo reći "Ne seri!" kao što bih i ja tebi ovde. Dvadeset i četiri godine su potrošili da tu rezoluciju sahrane meljući redom sve koji su im se našli na putu od Koštunice i Đinđića do odvog umobolnika danas i sad se Filip sa genijalnim rešenjem!
mentol mentol 21:03 03.02.2023

Re: Ček filipe

Nije mi bilo teško pa sam napravio svoju rang listu država po zlu:
1. SAD
2. Engleska
3. Belgija
4. Nemačka
5. Španija
6. Australija
7. Brazil
8. Švajcarska
9. Argentina
10. Austrija
..,


freehand freehand 21:07 03.02.2023

Re: Ček filipe

mentol
Filip Mladenović


U poredjenju sa Putinovom Rusijom, Sijevom Kinom, Lukašenkovom Belorusijom... EU je ipak manje zlo.

Pa kad je već tako, valja i treba birati manje zlo!


A ti to znaš kako???
Evo i Papa, sad u DR Kongu, kaže da je to tvoje manje zlo ustvari najveće zlo...
A katolička crkva se zlom bavi više od hiljadu godina pa se može reći da su autoriteti po tom pitanju...

Te države koje si nabrojao, iako sam saglasan da su zle, nisu ni među prvih deset ako ćemo ih rangirati po zlu.



Sad će Filip da ti nabroji koga je sve napala Kina, koga SEverna Koreja, koliko je ratova počela Kuba a koliko Belorusija i Iran.
A onda samo nek ti nabroji koliko je desetina miliona ljudi samo u poslednjih 30 godinapobilo njegovo "manje zlo" kroz direktne terorističke napade poput Pustinjske oluje a koliko kroz obojene revolucije i pučeve.
Problem je, generalno, što ljudi to "manje zlo" gledaju kroz standard i standarde u njihovim unutrašnjim odnosima i kroz marketinško pakovanje koje nam se servira.
freehand freehand 21:09 03.02.2023

Re: Ček filipe

mentol
Nije mi bilo teško pa sam napravio rang listu država po zlu:
1. SAD
2. Engleska
3. Belgija
4. Nemačka
5. Španija
6. Australija
7. Brazil
8. Švajcarska
9. Argentina
10. Austrija
..,



Gde se dedoše Holanđani i Portugalci, gde Francuzi?
mentol mentol 21:13 03.02.2023

Re: Ček filipe

freehand
mentol
Nije mi bilo teško pa sam napravio rang listu država po zlu:
1. SAD
2. Engleska
3. Belgija
4. Nemačka
5. Španija
6. Australija
7. Brazil
8. Švajcarska
9. Argentina
10. Austrija
..,



Gde se dedoše Holanđani i Portugalci, gde Francuzi?


Ajoj... Pa njih sam smetnuo s uma. Konkurencija je žestoka a lista je podložna promenama
freehand freehand 21:16 03.02.2023

Re: Ček filipe

mentol
freehand
mentol
Nije mi bilo teško pa sam napravio rang listu država po zlu:
1. SAD
2. Engleska
3. Belgija
4. Nemačka
5. Španija
6. Australija
7. Brazil
8. Švajcarska
9. Argentina
10. Austrija
..,



Gde se dedoše Holanđani i Portugalci, gde Francuzi?


Ajoj... Pa njih sam smetnuo s uma. Konkurencija je žestoka a lista je podložna promenama

Pa da, eto Francuzi od Indokine, Afrike do Kariba i Severne Amerike. Nema gde nisu sotavili dubok trag i pečat civilizovanja lokalnog stanovnbištva.
mentol mentol 21:24 03.02.2023

Re: Ček filipe

freehand

Pa da, eto Francuzi od Indokine, Afrike do Kariba i Severne Amerike. Nema gde nisu sotavili dubok trag i pečat civilizovanja lokalnog stanovnbištva.

Francuzi su mi nekako dragi.. možda zato što su giljotinirali svoje monarhe, pa zbog 68-e... Al da su jamili, jamili su
maksa83 maksa83 21:28 03.02.2023

Re: Ček filipe

Gde se dedoše Holanđani i Portugalci, gde Francuzi?

I Borčanci brt realno...
freehand freehand 21:35 03.02.2023

Re: Ček filipe

maksa83
Gde se dedoše Holanđani i Portugalci, gde Francuzi?

I Borčanci brt realno...

Cela ta strrana, ubačeni elementi s naše strane Dunava - zlikovac do zlikovca, od zla oca i od gore majke. Ovča, Borča, Kotež - i kratež i bodež.
dogodinedragosevac dogodinedragosevac 22:18 03.02.2023

Re: Ček filipe

Tekst tog predloga je u ovoj ili u onoj formi dostupan javnosti i u njemu ne postoji obaveza Srbije da prizna Kosovo.


ne znam kako da ti nacrtam - ali zamisli sporazum koji potpisuju spanija i katalonija o tome da ce graditi dobrosusedske odnose, medjusobno postovati teritorijalni integritet druge potpisnice, i podrzavati clanstvo u medjunarodnim organizacijama.

i pajz' sad - nigde u sporazumu ne pise da spanija priznaje kataloniju (sem na mestu potpisa).

ne mozes?

ni ja


srdjan.pajic srdjan.pajic 22:47 03.02.2023

Re: Ček filipe

freehand
maksa83
Gde se dedoše Holanđani i Portugalci, gde Francuzi?

I Borčanci brt realno...

Cela ta strrana, ubačeni elementi s naše strane Dunava - zlikovac do zlikovca, od zla oca i od gore majke. Ovča, Borča, Kotež - i kratež i bodež.


E, možeš da zamisliš kako je nama što smo rasli pored tih Zlikovaca iz ritova, močvara, dunavaca i sebeša, fokova besnih i skela padinskih (zaborabio si Gredu, ali ok, nju je i sam Bog zaboravio).

Nego, jel može neko od vas znalaca koji zastupate suprotnu stranu od ove koju ja zastupam (da se sve potpiše) da pojasnite koji je vaš plan tačno, sa sve end gejmom? Dakle, mi, to jest predsednik Vučić (pošto se tu kao i u Rusiji i sličnim nazovi zemljama niko osim njega ništa i ne pita) ne potpiše, pa Kosovo kao ne može u UN, i šta onda?




crossover crossover 23:01 03.02.2023

Re: Ček filipe

Dakle, mi, to jest predsednik Vučić (pošto se tu kao i u Rusiji i sličnim zemljama niko osim njega ništa ne pita) ne potpiše, pa Kosovo kao ne može u UN, i šta onda?


Onda Kosovo neće dobiti stolicu u UN pa će morati da sedi u krilu Amerikancima kao i do sad. Eto.
freehand freehand 23:03 03.02.2023

Re: Ček filipe

Nego, jel može neko od vas znalaca koji zastupate suprotnu stranu od ove koju ja zastupam (da se sve potpiše) da pojasnite koji je vaš plan tačno, sa sve end gejmom.

Ti si, Pajiću, antifašista?
Kakav si plan imao 27. marta 1941?

pošto se tu kao i u Rusiji i sličnim zemljama niko osim njega ništa ne pita

Ćuti, ima gore. Recimo, u SAD se ne zna ko se pita, a još gore je u Nemačkoj gde se pitaju SAD ali se ne zna ko se pita u SAD.
I sumnja se da je strateški energetski infrastrukturni objekat srušila "jedna zapadna zemlja". Da nije Venecuela?
Nije sigurno, tamo je predsednik izvesni Gvaido koga nikad niko nije izabrao ali su ga kao predsednika priznale države koje od vrednosti najviše poštuju demokratiju i vladavinu prava.
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:03 03.02.2023

Re: Ček filipe

crossover
Dakle, mi, to jest predsednik Vučić (pošto se tu kao i u Rusiji i sličnim zemljama niko osim njega ništa ne pita) ne potpiše, pa Kosovo kao ne može u UN, i šta onda?


Onda Kosovo neće dobiti stolicu u UN pa će morati da sedi u krilu Amerikancima kao i do sad. Eto.


Znači iz čiste pakosti da ne potpišemo. Ok, dobro, i to može da se nazove razlogom. Ali šta dalje?
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:06 03.02.2023

Re: Ček filipe

Ti si, Pajiću, antifašista?
Kakav si plan imao 27. marta 1941?


Nigde veze, ali ako te veseli da baljezgaš, slobodno nastavi. A i da bulazniš kao u ostatku komentara, da ne citiram, mislim, ako ti baljezganje nije pričinilo očekivano zadovoljstvo.

Ja sam pitao za ozbiljno mišljenje i pojašnjenje strategije koju valjda imate.

gvozden1 gvozden1 23:09 03.02.2023

Re: Ček filipe


Ja sam pitao za ozbiljno mišljenje i pojašnjenje strategije koju valjda imate.

Pa pitanje je neozbiljno.

Ako niko nigde nije dobrovoljno pristao na ovo što se Srbiji traži, pa mora da ima neki razlog za to.

crossover crossover 23:10 03.02.2023

Re: Ček filipe

Znači iz čiste pakosti da ne potpišemo.


Što pakosti? Pa tu im je najbezbednije mesto, mnogo bolje nego da sede sa Albanijom na istoj stolici.
freehand freehand 23:14 03.02.2023

Re: Ček filipe

srdjan.pajic
Ti si, Pajiću, antifašista?
Kakav si plan imao 27. marta 1941?


Nigde veze, ali ako te veseli da baljezgaš, slobodno nastavi. A i da bulazniš kao u ostatku komentara, da ne citiram, mislim, ako ti baljezganje nije pričinilo očekivano zadovoljstvo.

Ja sam pitao za ozbiljno mišljenje i pojašnjenje strategije koju valjda imate.


Ovo bi bio ujed za srce, da ne dolazi od strane borčanske bare, odakle se ništa drugo i ne očekuje. Malo boli kad o baljezganju govori ekspert, a to da li ima veze teško da si ti sposoban da sudiš.
Elem,ultimatum je ultimatum, posledice kojima se preti su slične, čak su one '41 bile kudikamo direktnije i gore, pa je time i odluka bila teža.
Što se ostalog tiče, Šabane, ti stvarno misliš da u SAD odlučuje - što bi mu bila ustavna ovlašćenja - onaj zombi?
A ako ne odlučuje on - ko odlučuje? Mislim, ne bih ja insistirao al vidim da te ta tema interesuje pa kolikoda napravimo paralelu.
Ono za nemce ne moraš, to ti je svakako van domašaja.
Filip Mladenović Filip Mladenović 23:21 03.02.2023

Re: Ček filipe

freehand
mentol
freehand
mentol
Nije mi bilo teško pa sam napravio rang listu država po zlu:
1. SAD
2. Engleska
3. Belgija
4. Nemačka
5. Španija
6. Australija
7. Brazil
8. Švajcarska
9. Argentina
10. Austrija
..,



Gde se dedoše Holanđani i Portugalci, gde Francuzi?


Ajoj... Pa njih sam smetnuo s uma. Konkurencija je žestoka a lista je podložna promenama

Pa da, eto Francuzi od Indokine, Afrike do Kariba i Severne Amerike. Nema gde nisu sotavili dubok trag i pečat civilizovanja lokalnog stanovnbištva.


Pa zašto onda Srpkinje i Srbi, i to uglavnom oni najobrazovaniji i najveštiji u svojim zanatima masovno beže iz Srbije u ta nabrojana carstva zla, a niko ili zanemarljivo malo ne beži u Rusiju, Kinu, Belorusiju...?!
docsumann docsumann 23:26 03.02.2023

Re: Ček filipe

Pa zašto onda Srpkinje i Srbi, i to uglavnom oni najobrazovaniji i najveštiji u svojim zanatima masovno beže iz Srbije u ta nabrojana carstva zla, a niko ili zanemarljivo malo ne beži u Rusiju, Kinu, Belorusiju...?!


zbog 'leba
freehand freehand 23:31 03.02.2023

Re: Ček filipe

Filip Mladenović
freehand
mentol
freehand
mentol
Nije mi bilo teško pa sam napravio rang listu država po zlu:
1. SAD
2. Engleska
3. Belgija
4. Nemačka
5. Španija
6. Australija
7. Brazil
8. Švajcarska
9. Argentina
10. Austrija
..,



Gde se dedoše Holanđani i Portugalci, gde Francuzi?


Ajoj... Pa njih sam smetnuo s uma. Konkurencija je žestoka a lista je podložna promenama

Pa da, eto Francuzi od Indokine, Afrike do Kariba i Severne Amerike. Nema gde nisu sotavili dubok trag i pečat civilizovanja lokalnog stanovnbištva.


Pa zašto onda Srpkinje i Srbi, i to uglavnom oni najobrazovaniji i najveštiji u svojim zanatima masovno beže iz Srbije u ta nabrojana carstva zla, a niko ili zanemarljivo malo ne beži u Rusiju, Kinu, Belorusiju...?!

Za šta je ovo argument?
Da je stanovnicima vijetnama i Burkine Faso bilo bolje dok su Francuzi bili tamo, još i više nego Kongoancima koji ne mogu da prežale što su oterali Belgijance, pa sad trče u belgiju da to priznaju?
Inače, što ga češće koristite to taj argument postaje sve imbecilniji.
crossover crossover 23:36 03.02.2023

Re: Ček filipe

Inače, što ga češće koristite to taj argument postaje sve imbecilniji.


Taj argument je imbecilan ab ovo, ali je zato besmislen.
Filip Mladenović Filip Mladenović 23:37 03.02.2023

Re: Ček filipe

Ne samo trbuhom za kruhom, nego i trbuhom za ruhom i trbuhom za duhom!

Pa još sve to sa vlastitom decom, toliko poverenja imaju u nabrojane zemlje zla!
freehand freehand 23:39 03.02.2023

Re: Ček filipe

Filip Mladenović
Ne samo trbuhom za kruhom, nego i trbuhom za ruhom i trbuhom za duhom!

Pa još sve to sa vlastitom decom, toliko poverenja imaju u nabrojane zemlje zla!

A ti ovde, buljom za pasuljom... Jadni Filip.
gvozden1 gvozden1 23:42 03.02.2023

Re: Ček filipe

I niko neće Srkiju ozbiljno da odgovori?

E Srki, Srki, vidi kakvi su ti prijatelji, samo se šegače sa tobom.

Evo ja ću.

:))

Normalano je da Srbija sprečava legitimisanje sopstvenog cepanja.

To bi svaka država na svetu tako radila, i zaista se može pitanje, a zašto, smatrati neozbiljnim, jer to je aksiom, to se tako radi.


I to je dovoljan razlog, ali ti je onaj deo pitanja, šta dalje, na mestu.

E to i mene brine.
Nisam siguran da Srbija ima odgovor na to pitanje, a još manje da li ima ikakve planove za moguće scenarije, jer nije samo jedan scenario moguć.

Šta će se sve izdešavati najmanje zavisi od Srbije, od mnogih drugih stvari zavisi.

I od ishoda rata u Ukrajini, naravno, a i tu je mnoštvo opcija, a ne samo dve, da gubi Ukrajina ili da gubi Rusija.

Plaši me ovo stavljanje ZSO u prvi plan, maltene kao jedini srpski interes i cilj.

Tu je vrlo lako odigrati igru u kojoj će stvar biti predstavljena kao srpska pobeda, i onda eto Vučiću materijala da sebe prikaže kao pobednika, spasioca srpstva, a zapadu eto prilike za žešći ucenu.

Jer, kako Vučić da odgovori zapadu ako mu kažu, tražio si ZSO, dobio si, naterali smo Kurtija da ti to da, ajd sad ti.

Mali cilj je Vučić postavio, i od njega pravi nacionalni cilj broj jedan (možda sračunato?) to brine.

A kako bi trebalo, e možemo i o tome.
Filip Mladenović Filip Mladenović 23:47 03.02.2023

Re: Ček filipe

freehand
Filip Mladenović
Ne samo trbuhom za kruhom, nego i trbuhom za ruhom i trbuhom za duhom!

Pa još sve to sa vlastitom decom, toliko poverenja imaju u nabrojane zemlje zla!

A ti ovde, buljom za pasuljom... Jadni Filip.


Kad ponestanu argumenti i kada se predrasude sruše od navale činjenica (Zapad je ipak najmanje zlo u ovom i ovakvom svetu), slede uvrede i banalne doskočice.

freehand freehand 23:49 03.02.2023

Re: Ček filipe

Filip Mladenović
freehand
Filip Mladenović
Ne samo trbuhom za kruhom, nego i trbuhom za ruhom i trbuhom za duhom!

Pa još sve to sa vlastitom decom, toliko poverenja imaju u nabrojane zemlje zla!

A ti ovde, buljom za pasuljom... Jadni Filip.


Kad ponestanu argumenti i kada se predrasude sruše od navale činjenica (Zapad je ipak najmanje zlo u ovom i ovakvom svetu), slede uvrede i banalne doskočice.



gvozden1 gvozden1 23:49 03.02.2023

Re: Ček filipe

od navale činjenica

Ovo vredi zapamtiti:))

Od navale činjenica!

:))))
predatortz predatortz 23:50 03.02.2023

Re: Ček filipe

i banalne doskočice.




Izvini, ali kad ti ovo kažeš, onda je stvarno smešno.

Da postoji neki šampionat u toj "veštini", ti bez medalje ostao ne bi!
Filip Mladenović Filip Mladenović 23:54 03.02.2023

Re: Ček filipe

gvozden1
od navale činjenica

Ovo vredi zapamtiti:))

Od navale činjenica!

:))))


Hajde onda napišite VAŠ PREDLOG rešenja!

Kako Srbija da razreši kosovski čvor?

Budite ljubazni, pa taksativno navedite to rešenje, slično po formi kao francusko-nemački predlog. Ne mora u 10 tačaka, dajte predstavite nam barem 3. Neka Vam slobodno pomognu i drugi blogeri ovde, koji misle drugačije od ovog bloga!
crossover crossover 23:57 03.02.2023

Re: Ček filipe

Filip Mladenović
banalne doskočice.


gvozden1 gvozden1 23:57 03.02.2023

Re: Ček filipe


Budite ljubazni, pa taksativno navedite to rešenje, slično po formi kao francusko-nemački predlog. Ne mora u 10 tačaka, dajte predstavite nam barem 3. Neka Vam slobodno pomognu i drugi blogeri ovde, koji misle drugačije od ovog bloga!


Ma može i u jednoj, ne u deset tačaka.

1. Problem kosovskog čvora rešavati u sklopu rešavanja srpskog nacionalnog pitanja, nikako ne parcijalno.
predatortz predatortz 23:58 03.02.2023

Re: Ček filipe

slično po formi kao francusko-nemački predlog.


Čitao si ga?

Zanimljivo, poslanici ga nisu dobili u celosti.
Filip Mladenović Filip Mladenović 03:13 04.02.2023

Re: Ček filipe

gvozden1

Budite ljubazni, pa taksativno navedite to rešenje, slično po formi kao francusko-nemački predlog. Ne mora u 10 tačaka, dajte predstavite nam barem 3. Neka Vam slobodno pomognu i drugi blogeri ovde, koji misle drugačije od ovog bloga!


Ma može i u jednoj, ne u deset tačaka.

1. Problem kosovskog čvora rešavati u sklopu rešavanja srpskog nacionalnog pitanja, nikako ne parcijalno.



Pa to je već pokušao Zloba, pa je izgubio sve ratove tokom devedesetih godina XX veka, a završio kao kanarinac, sahranjen u ćošku dvorišta jedne požarevačke vikendice.

Umete Vi bolje i detaljnije, samo izvolite sa predlogom Vašeg rešenja kosovskog čvora, koje je bolje, delotvornije i trajnije od evropskog predloga!
srdjan.pajic srdjan.pajic 04:32 04.02.2023

Re: Ček filipe

gvozden1

Ja sam pitao za ozbiljno mišljenje i pojašnjenje strategije koju valjda imate.

Pa pitanje je neozbiljno.

Ako niko nigde nije dobrovoljno pristao na ovo što se Srbiji traži, pa mora da ima neki razlog za to.



Pitanje je skroz ozbiljno (u okviru mojih mogućnosti da budem ozbiljan na blogu) i krajnje jednostavno, ali za sada vidim da su odgovori neozbiljni, na nižem nivoou čak i od palamuđenja.

Dakle, ajde, kolege, šta je plan, koja je strategija koju zastupate, end gejm takođe?
srdjan.pajic srdjan.pajic 04:56 04.02.2023

Re: Ček filipe

crossover
Znači iz čiste pakosti da ne potpišemo.


Što pakosti? Pa tu im je najbezbednije mesto, mnogo bolje nego da sede sa Albanijom na istoj stolici.


Bezbedno od koga? Od Albanije? Ili od nas?

Ali, ok, kapiram tvoju viziju: znači mi im pomažemo na neki neobičan način. Ajde dalje, šta posle, koji je plan? Da se uljuljkaju u našoj ljubavi i brizi, a u američkom krilu, pa da ih onda na zez poteramo preko Prokletija, prethodno apstrahujemo to krilo, ako ga bude bilo do tada? Dobro, ali to možemo obavimo i sa i bez mesta u UN, ok, ne možemo, ali zamislimo da možemo. Dakle, ne razumem plan sa tim priznavanjem ili ne.

Ako je prerogativ da se Kosovo nekako vrati u naše šake, ja bih predložio mnogo praktičniji plan. Da se ovim mamlazima lavijatanima (ako je neki preživeo spašavanje kučića iz bunara), vacićima i jovanović obradovićima, te njihovim sledbenicima, pojačanim iskrenim patriotama sa svih strana, izda nalog da se presele na Kosovo, undercover u pristojne lojalne građane Kosova, i da se tamo bace na posao pravljenja dece, prethodno da se opskrbe zavetnicama u smislu priplodnog materijala. I onda da za jedno sto do petsto godina tamo bude bar dvaput više naših nego njihovih, a svi naštelovani na Boška i Zavetnicu Micu i Putina. I onda referendum i ćaozdravo, Kosovo je Srbija Again.

Eto, ja bih to konkretno predložio da sam na mestu kolega koje se protive priznanju, ali se ne snalaze najbolje sa predlaganjem nekog konkretnog plana koji možda može i da uspe.





srdjan.pajic srdjan.pajic 05:05 04.02.2023

Re: Ček filipe

Elem,ultimatum je ultimatum, posledice kojima se preti su slične, čak su one '41 bile kudikamo direktnije i gore, pa je time i odluka bila teža.
Što se ostalog tiče, Šabane, ti stvarno misliš da u SAD odlučuje - što bi mu bila ustavna ovlašćenja - onaj zombi?
A ako ne odlučuje on - ko odlučuje? Mislim, ne bih ja insistirao al vidim da te ta tema interesuje pa kolikoda napravimo paralelu.
Ono za nemce ne moraš, to ti je svakako van domašaja.


Friki opet si izbegao odgovor, ali to na stranu, ne verujem da će se isti pojaviti, nego, ozbiljno si se nasisao nekih otrova, da li iz azotare ili rafinerije ili iz ruske štampe, pa trabunjaš, i ja te ništa ne razumem. Ovde je stanje redovno, ako te to interesuje, jes nam predsednik u godinama, ali stvari funkcionišu manjeviše isto kao u poslednjih dvesta godina (još kad je Bajden bio mlad neko bi rekao), ovde se zna ko šta radi i za šta je zadužen, uključujući i predsednika. Doduše, i kod vas je slično, možda ne baš dvesta godina ali tu negde, u smislu da se jedan čovek pita za sve, iako se niušta realno ne razume, ali ga dobar deo sledi.

Ali da se vratimo na temu, ne znam o kakvom ultimatumu pričaš, i kakve te sad '41 spopala, šta, neko se sprema da bombarduje, okupira, strelja i proteruje, izvini, o čemu se radi?
mentol mentol 06:13 04.02.2023

Re: Ček filipe

docsumann
Pa zašto onda Srpkinje i Srbi, i to uglavnom oni najobrazovaniji i najveštiji u svojim zanatima masovno beže iz Srbije u ta nabrojana carstva zla, a niko ili zanemarljivo malo ne beži u Rusiju, Kinu, Belorusiju...?!


zbog 'leba

Ima 'leba, taman tol'ko kol'ko treba...
Želeli su konje vrane...
A većina od njih su još uvek konjušari...

Ovi otočani su masovno bežali u Australiju da rmbače po kojekakvim rudnicima.
Doduše, nije bilo puno 'leba al' je uvek bilo srdela i maslina... Ironijom sudbine, sad mnoga od tih imanja koja su napustili vrede više od rudnika u kojima su radili.

od navale činjenica


Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana