"KRESANJE BUDŽETA" - "ČIJA JE MANJA?"

markoantonije RSS / 28.04.2009. u 15:48

Nije ovakva, plavusica je...
Nije ovakva, plavusica je...
Dragi moj dnevniče.

 Ja sam pisanje na ovom mestu shvatio kao mesto gde možeš reći sve! I da se požališ i da se pohvališ.

Evo da ti se pohvalim prvo. 

Moja mezimica, sunce tatino,  završava ovog proleća/leta srednju školu, dakle maturant je. U sva četiri, kao i u prethodnih osam bila je odlična. Nije bilo lako, video sam i osetio na druge načine.

U isto vreme, moj junak, petlić tatin (mada je viši za glavu od mene i nosi 45) završava osmi, dakle mali maturant. Biće vukovac, kao i seka, mama i tata pre njega. Eto, da se pohvalim, svi smo bili (bićemo) vukovci, rekli bi jedna srećna "Vukova" porodica. Preostalo im je još da završe fakultete, što će biti sve teže i teže, ne bi li dostigli, a teško prestigli roditelje. Žena i ja jesmo (žena je u nas izraz za suprugu ili bračnog druga ženskog pola - prim. autora).

Žena i ja radimo na društveno korisnim poslovima duži niz godina i što bi rekli "na budžetu smo".

A sada sledi žalba.

Išli smo malo da gledamo maturske haljine, svi zajedno. Našli po 3 i po hiljade, ali avaj, ta je "fuj", a konačno isprobali i kupili jednu koju smo platili 10.500, 00 dinara. Tzv. "Bolero" ili što bi naš narod reko "jeleče" je samo koštalo 2 i po soma, ali su ga napravili baš od istog materijala kao i haljina, bezobraznici, pa smo morali kompletirati. Pismo tašna je gratis, ali je takođe "fuj". Mislim, meni je sve lepo, ali se mezimici ne sviđa. Ostale su maturske cipele, ne manje od 7000, đinđuve, oko 2 i po, frizura oko 3 i po, neke posebne gaće što se "dižu gore" - tange valjda, oko 500 do soma, šminkanje oko 500 do soma, nadogradnja noktiju nekakva oko 1500 i 20 eura za salu i morske plodove koje ova neće ni da vidi, a piće plaćaju sami.

Ne znam sada koliko je to ukupno, ali ja toliko nemam! Pitam se da li tako kupuju i oni što imaju?Očigledno je da te cene kod nas niti prate plate, niti kresanje budžeta. Neko će reći, pa ne moraš to skupo da kupiš, kupi jeftinije... Ali kako da odolim kao roditelj, kad je dete dobro, a matura je jedanput u životu.

Bio sam skoro napolju i moje kolege imaju platu dva puta veću od mene u Bosni, do 7 puta veću od mene u zapadnoj evropi. Oni bi to lakše podneli, malo bi ih istina uhvatili žmarci, ali bi podneli, a ja ne mogu. Onda mi se požali žena (moja) da je njena još manja!

 

Rekoh, ako nas "kresnu" još koji put do kraja godine (mislim na plate - prim.autora), nikako neću moći da platim nadogradnju noktiju. A onda pomislim, da li je to baš potrebno normalnom svetu ili mala preteruje. Malo i preteruje, ali je ipak to normalno za njen uzrast, a i u nekim drugim delovima sveta, u ovom ne.

SIn nije ništa hteo kada je video koliko smo platili haljinu, bio je besan i što imamo stara kola, usput.

 

A da vidite haljinu na njoj... Da obuče, džak njoj bi lepo stajao, a zamislite svečanu haljinu sa bolerom....

 

Jednom se živi, više puta mre!

Atačmenti



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dasanovisad dasanovisad 10:12 29.04.2009

JA NE ZNAM STA TI BI

U redu je da kupis i to sve, ali to je brate preterano skupo. to, prvo.

Drugo, apropo budgeta, svi moraju da istrpe, pa i tvoja deca zajedno sa tobom, vidis da je kriza brate.

A plate su nam dovoljne...Valjda...U stvari ne znam, nisam na drzavnom lebu, sta da ti kazem....

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana