Sport

(Ne)zanemarivanje porodice

NNN RSS / 30.08.2014. u 10:44

tv-love.jpg?w=611

Potrebno je organizovati se, jer danas počinju SP u košarci i odbojci!

US Open polako ulazi u 2. (zanimljiviju) nedelju, a dnevni raspored postaje još gušći.


Košarka

2014-fiba-basketball-world-cup-logo.jpg

Što se nas tiče na ovo naše najomiljenije takmičenje u našem nacionalnom sportu, ali dolazimo prilično šareni.
Tim je (opet) desetkovan povredama, dva najvažnija igrača dolaze prilično rovita i gotovo bez priprema.
Krstić je na prethodnim takmičenjima bio praktično pola ekipe, a Teo i kad je najspremniji je ipak rupa u odbrani,
nedostaju nam neki važni igrači (mada realno i da smo u najjačem sastavu, to nije onaj neverovatni kvalitet na koji su nas navikle prethodne generacije).
ali šta je - tu je, tu smo - 'de smo, kak'i smo -  tak'i smo - naši smo. I zbog ljubavi prema ovoj igri iz sveg srca ćemo navijati.
Sale debituje na klupi, Bogdan (uvek) može da proradi, (B)Raduljica je dosta napredovao, Bjelica (uvek) može da pokaže ogroman potencijal i svestranost...
Realno, kratki smo spolja, a unutra imamo možda previše klasičnih centara... ipak videćemo, ja obozavam ova prvenstva u košarci (naročito svetska), čak i kad se nerviram...
A grupa nam je mnogo jaka, pre svega zbog domaćina Španije koja nastupa u najjačem sastavu u istoriji!
Ovo takmičenje se organizuje kao oproštaj sjajne (u globalnim okvirima) generacije 80/81 (Gasol, Kalderon, Navaro, Rejes), a prate ih Fernandez, Rodrigez, mlađi Gasol, Ljulj, Ibaka, Rubio,
da su poslali dve ekipe, obe bi mogle do polufinala! Imaju strašne igrače, (pre)dugačku klupu, realno sami sebi su najveći protivnik i eventualni pritisak i trema bi najviše moli da ih sputaju (a nije da im se nije dešavalo), ali, ipak, su (pre)iskusni da bi tako nešto sebi dopustili.
Tu su još aktuelani evropski prvaci Francuzi koji dolaze (previše) oslabljeni u odnosu na prošlu godinu: ne igra najbolji evropski plej svih vremena Parker, čak ni drugi plej De Kolo ne igra, nema (prošle godine) odličnog centra Anžise, a tu su im ol-raund igrači Batum i Dijao (koji je briljirao u finalu NBA), ipak mogu biti neprijatno iznenađenje (nadam se ne i za nas).
Brazilci dolaze u najjačem sastavu, prejaki su na centrima (Nene, Spliter, Varežao), ali ima spolja malko nedostaje "mesa", tu su vrlo dobri Uertas i (već "omatoreli") Barbosa, imaju još nekoliko zanimljivih igrača, vodi ih Ruben Manjano (koji je sa Argentinom uzeo olimpijsko zlato 2004.)
U našoj grupi je još i Iran, predvodi ih gorostasni Hadadi i uopšte nisu naivni, a mi prvu utakmicu igramo proti potpunih autsajdera Egipta (mada se sećamo starta SP 2006. protiv Nigerije, koja je ipak bila ozbiljna ekipa), igramo danas u pola 4 i ako ne pobedimo rutinski treba da strepimo.
Ukrštamo se sa B grupom u kojoj bi Hrvatska mogla da konkuriše za vrh, imaju solidnu ekipu, predvodi ih Bojan, Šarić može mnogo (pokazao u F4 ABA lige), Simon bio odličan na prošlom EP i imao dobru sezonu, ako i centar Tomić, sve u svemu prilično izbalansirana ekipa (bilo bi lepo pobediti ih u drugoj fazi :)).
Argentina, takođe, pravi oproštaj od sjajne grneracije Skole, Noćionija, Priđonija, od starih kajli tu su još i Herman i Gutijerez, ali nema nejvećeg među njima Đinobilija (imao predugačku i brilijantnu sezonu), kao ni Delfina. Ostatak ekipe je prilično mlađi i nije mi preterano poznat.
Tu su još i braća Grci, sasvim solidna i ujednačena ekipa, ali posle decenije dolaze bez Dijamantidisa, Spanulisa, Focisa... ipak daleko od toga da su naivni, naprotiv.
Od košarkaških zemalja tu je i Portoriko sa oldtajmerima Arojom i Santijagom + JJ Barea, Balkman...
Filipini i Senegal su u drugom planu.
Sistem takmičenja je takav se do finala ne ukrštaju grupe A i B sa C i D, to je napravljeno da se Španci slučajno ne sretnu sa Amerikancima ranije.
Ameri predvode (slabu grupu C), dolaze bez najvećih zvezda, ali su opet prejaki (Harde, Kari, Dejvis, neznamkolikooporavljeni Rouz..) Križevski voli da vodi mlade igrače (i na prošlom SP su Durent, Vestbruk, Lav, Rouz...) bili jako mladi i neka šira publika nije ni bila svesna u potpunosti njihovih potencijala.
Ostatak grupe je relativno ujednačen Turska (bez Turkoglua, Iljasove, Kantera), Novi Zeland, Ukraina, Finska, pa i Dominikanska Republika.
Grupu D predvodi Litvanija (bez dvojice najboljih igrača sa prošlogodišnjeg srebrnog EP: Kalnietis se povredio pred samo prvenstvo, a Kleiza odmara, a odlično bi mi došao takav bradonja u fantaziju Virtuelni selektor). LItvanci su prilično tanki na pleju, ali kako se ide prema višim pozicijama sve su jači. Slovence predvodi Gragić koji je imao fenomenalno sezonu u NBA i nepravedno mu je izmakao Ol-star, tu mu je i brat koji je bio odličan na prošlogodišnjem EP i naš Blažič, ali ono što je neobično je da su tanki na centrima (i to ekipa koroz koju su u prethodnih 10-ak godina prodefilovali Nesterović, Brezec, Smodiš, Lorbek, Begić, Vidmar...), ako braća ne polude, Slovenci bi mogli da budu neprijatno iznenađenje, mada ostatak grupe nije baš nešto zastrašujuć (ali ni za potcenjivanje, da budem korektan): Australija koja je stalni učesnik ovih prvenstava, Angola koja ima iste igrače već više od 10 godina, Meksiko i Južna Koreja.


Odbojka

LOGO-M%C5%9A-1.jpg

Večeras protiv domaćina Poljske otvaramo prvenstvo na nacionalno fudbalskom stadionu!
Mi smo u grupi još sa Argentinom, Australijom, Kamerunom i Venecuelom dalje idu 4 ekipe (prolaz dalje ne bi smeo da se dovodi u pitanje), ali sistem takmičenja je potpuno sulud (nije mi jasno ko to smišnja),
dalje se ukrštamo sa grupom D (Italija, SAD, Francuska...), pa se onda (pazite sad ovo) prvi iz ove grupe ide u treću (grupnu!) fazu, a 2. i 3. tu kao nešto razigravaju za to ko će u koju grupu, pa se u novim grupama prva dva plasiraju u polufinale! Uglavnom, ako pobedimo sve bićemo prvaci sveta (a to je jedino što nam nedostaje), na prethodna 4 SP smo bili u polufinalu! 98. smo u finalu izgubili od (dopingovanih!) Italijana, 2002. smo realno bili favoriti, ali smo sami sebe pobedli u polufinalu protiv nadolazeće velesile Brazila (koji je osvojio poslednja 3 svetska prvenstva), '06. i '10. su ta polufinala već bila prijatna iznenađenja, a i ove godine bi to svakako bilo. Možda Rusi prekinu brazilsku dominaciju, mada u odbojci su iznenađenja moguća, 10-ak ekipa je u konkuranciji za medalju, bilo bi super da se (opet) domognemo neke, naši odbojkaši su nas navikli na prijatna iznenađenja i kontinuitet dobrih igara uprkos smenama generacija. Srećno.


US Open

2014-us-open.png

Novak juri veliki rezultat: osmo uzastopno polufinale, peto uzastopno finale i eventualno drugu titulu.
Jelena dobro gupa i može da ostvari dobar rezultat (da ponovi rezultat iz 2006. ili čak 2008. a možda i korak dalje :), ali polako, da ne preterujemo
Zimonjić takođe juri jedini Gren Slem koji mu nedostaje.
Tu su još i Krunić kojoj je ovo rezultat karijere, a u dublu Lajović i Jelena još igraju.



Komentari (153)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

NNN NNN 10:48 30.08.2014

Današnji raspored

15:30 košarka Srbija - Egipat
17:00 Krunić - Kvitova
19:00 Novak - Kveri
20:15 odbojka Poljska - Srbija
22:30 Boks: Muamer Hukić - Mirko Largeti, za titulu prvaka sveta u kruzer kategoriji
NNN NNN 16:48 30.08.2014

Re: Današnji raspored

Srbija - Egipat
85:64
Odličan početak, svi ulazili, svi se upisali,
(blogokolega!) Raduljica izdominirao, Birča pozitivno odreagovao na prozivke, Teo igrao i pogađao, jedino Krle baš ne mora da se povređuje.
NNN NNN 20:01 30.08.2014

Re: Današnji raspored

Krunić - Kvitova
0:2 (4:6, 4:6) Senzacionalna pobeda! Aleksandra živi san
NNN NNN 20:03 30.08.2014

Re: Današnji raspored

Novak - Kveri
3:0 (6:3, 6:2, 6:2)
Odlična i angažovana igra Novaka.
NNN NNN 22:44 30.08.2014

Re: Današnji raspored

Poljska - Srbija
3:0 (25:19, 25:18, 25:18)
Razbili su nas čak i ubedljivije nego što rezultat govori,
razočarali smo pred 60 hiljada ljudi na stadionu!
Možemo i moramo bolje (i igraćemo).
NNN NNN 23:08 30.08.2014

Re: Današnji raspored

Muamer Hukić - Mirko Largeti
Pobeda Marka Huka na poene, jednoglasno,
mada se desilo nešto neviđeno, bio je bukvalno nokaut u poslednjoj sekundi, praktično sa zvukom gonga, ali sudija u ringu nije brojao!
alselone alselone 13:33 30.08.2014

Sad si uzo trofej Paspalje

Paspalje, Paspaljeeeeeeee!

Zena umene i dijete otisli kod dede i babe za vikend. Danas gledam sport i jedem dzank fud dok mi se boje ne rasplinu.
NNN NNN 16:21 30.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

srdjan.pajic srdjan.pajic 21:36 30.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

alselone
Paspalje, Paspaljeeeeeeee!

Zena umene i dijete otisli kod dede i babe za vikend. Danas gledam sport i jedem dzank fud dok mi se boje ne rasplinu.


Blagiš se tebi, ja preusmeravam jebeni oluk, viseći šesnaes stopa u vazduhu pre kiše, u nadi da će ovi solarni paneli da me izdrže, to jest da su dobro ušrafljeni u krovnu mi konstrukciju. Ali nema vrdanja, jer meni žena i dijete nijesu nidje otišli, no eno ih, hobluju nameštaj u dvorištu!
Zato mogu samo (sa visine, dok držim oluk medju zubima) da doviknem: Ajde, Novačeeee, i Muamereeeeee!

(a blogovanje kojem sam se trenutno odao mogu lako da objasnim komšijskim gestom, žena ošacovala da hrmbačimo, od rane zore, pa nam donela kahvu i rahatluk (ok, brauniz), iz lokalnog starbaksa, da se malo okrepimo)

maligigant maligigant 21:40 30.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

srdjan.pajic
alselone
Paspalje, Paspaljeeeeeeee!

Zena umene i dijete otisli kod dede i babe za vikend. Danas gledam sport i jedem dzank fud dok mi se boje ne rasplinu.


Blagiš se tebi, ja preusmeravam jebeni oluk, viseći šesnaes stopa u vazduhu pre kiše, u nadi da će ovi solarni paneli da me izdrže, to jest da su dobro ušrafljeni u krovnu mi konstrukciju. Ali nema vrdanja, jer meni žena i dijete nijesu nidje otišli, no eno ih, hobluju nameštaj u dvorištu! Zato mogu samo (sa visine, dok držim oluk medju zubima) da doviknem: Ajde, Novačeeee, i Muamereeeeee!

(a blogovanje kojem sam se trenutno odao mogu lako da objasnim komšijskim gestom, žena ošacovala da hrmbačimo, od rane zore, pa nam donela kahvu i rahatluk (ok, brauniz), iz lokalnog starbaksa, da se malo okrepimo)


Кол'ко ти је то шеснајст стопа !?
Наш човек - чим оде у Америку, прихвати империјални мерни систем.
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:50 30.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

maligigant

Кол'ко ти је то шеснајст стопа !?


Mnogo, brate...
maligigant maligigant 22:31 30.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

srdjan.pajic
maligigant

Кол'ко ти је то шеснајст стопа !?


Mnogo, brate...

Ееее, онда се чувај !
alselone alselone 22:45 30.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

maligigant


Bratac, je l' ti imas anterogradnu amneziju pa konstano zaboravljas sifre i registrujes nove naloge?
alselone alselone 22:47 30.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

Blagiš se tebi, ja preusmeravam jebeni oluk, viseći šesnaes stopa u vazduhu pre kiše, u nadi da će ovi solarni paneli da me izdrže, to jest da su dobro ušrafljeni u krovnu mi konstrukciju. Ali nema vrdanja, jer meni žena i dijete nijesu nidje otišli, no eno ih, hobluju nameštaj u dvorištu!
Zato mogu samo (sa visine, dok držim oluk medju zubima) da doviknem: Ajde, Novačeeee, i Muamereeeeee!


Ajde, ajde, dosta je bilo sedenja tamo u labu sa ciglom, mora i nesto konkretno da se uradi.
srdjan.pajic srdjan.pajic 00:13 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

alselone
Blagiš se tebi, ja preusmeravam jebeni oluk, viseći šesnaes stopa u vazduhu pre kiše, u nadi da će ovi solarni paneli da me izdrže, to jest da su dobro ušrafljeni u krovnu mi konstrukciju. Ali nema vrdanja, jer meni žena i dijete nijesu nidje otišli, no eno ih, hobluju nameštaj u dvorištu!
Zato mogu samo (sa visine, dok držim oluk medju zubima) da doviknem: Ajde, Novačeeee, i Muamereeeeee!


Ajde, ajde, dosta je bilo sedenja tamo u labu sa ciglom, mora i nesto konkretno da se uradi.


Ti, dečko, prvo da napišeš taj doktorat, umesto što po ceo dan gledaš sportove i truješ se brzom hranom (kvasom i borščom). Onda možeš da se javljaš sa primedbama, i poslovnim predlozima.





alselone alselone 01:06 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

Ti, dečko, prvo da napišeš taj doktorat, umesto što po ceo dan gledaš sportove i truješ se brzom hranom (kvasom i borščom). Onda možeš da se javljaš sa primedbama, i poslovnim predlozima.


Usao sam u proceduru, e, sad Djeknu dok ne docekam ima da se otelim. Castim borsc i susene haringe kad bude...
srdjan.pajic srdjan.pajic 01:19 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

alselone
Ti, dečko, prvo da napišeš taj doktorat, umesto što po ceo dan gledaš sportove i truješ se brzom hranom (kvasom i borščom). Onda možeš da se javljaš sa primedbama, i poslovnim predlozima.


Usao sam u proceduru, e, sad Djeknu dok ne docekam ima da se otelim. Castim borsc i susene haringe kad bude...


Znači, za koji mesec (godinu), odbrana, i onda smo Slina, Mali, ti i ja na istom nivou, ono, što se kaže, na prst u bulju!

Može boršč, mada bi mi jesetra, mislim, bolje legla od haringe. Zbog žgaravice...


blogovatelj blogovatelj 05:49 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

viseći šesnaes stopa u vazduhu


Kod Krla na blogu se u miljama izražavaš, ovde u stopama.
Debelo si zastranio.
maligigant maligigant 07:07 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

alselone
Ti, dečko, prvo da napišeš taj doktorat, umesto što po ceo dan gledaš sportove i truješ se brzom hranom (kvasom i borščom). Onda možeš da se javljaš sa primedbama, i poslovnim predlozima.


Usao sam u proceduru, e, sad Djeknu dok ne docekam ima da se otelim. Castim borsc i susene haringe kad bude...

Свака част ! Само напред !
maligigant maligigant 07:09 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

srdjan.pajic
alselone
Ti, dečko, prvo da napišeš taj doktorat, umesto što po ceo dan gledaš sportove i truješ se brzom hranom (kvasom i borščom). Onda možeš da se javljaš sa primedbama, i poslovnim predlozima.


Usao sam u proceduru, e, sad Djeknu dok ne docekam ima da se otelim. Castim borsc i susene haringe kad bude...


Znači, za koji mesec (godinu), odbrana, i onda smo Slina, Mali, ti i ja na istom nivou, ono, što se kaže, na prst u bulju!

Može boršč, mada bi mi jesetra, mislim, bolje legla od haringe. Zbog žgaravice...



На каквом истом нивоу !?
Људи се баве државничким пословима, а ти премераваш циглу !
maligigant maligigant 07:09 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

blogovatelj
viseći šesnaes stopa u vazduhu


Kod Krla na blogu se u miljama izražavaš, ovde u stopama.
Debelo si zastranio.

Добро да се не изражава у зидарским цоловима !
NNN NNN 08:26 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

изражава у зидарским цоловима

Ovde ljudi znaju koliko je col, a ne znaju koliki je inč
NNN NNN 08:30 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

viseći šesnaes stopa u vazduhu
Šta je to za jednog planinara-pećinara?

...a znaš ono* kad si prepio na elektrijadi, pa te koleginica isprozivala da (ni)si... khmmm... pa te prozvali Srle Stalaktit?


*ovo je izmišljen događaj, tj. nema potvrda da se to stvarno desilo.
docsumann docsumann 08:58 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

NNN
изражава у зидарским цоловима

Ovde ljudi znaju koliko je col, a ne znaju koliki je inč


al' ajde navedi veličine colnih (cijevnih) navoja iz glave
Biljana 77 Biljana 77 09:35 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

al' ajde navedi veličine colnih (cijevnih) navoja iz glave



Mogu ja. A on će zavisno od toga koja iz varijanta naslova bude primenjena možda moći da ti objasni praktične razlike.

alselone alselone 11:57 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

Znači, za koji mesec (godinu), odbrana, i onda smo Slina, Mali, ti i ja na istom nivou, ono, što se kaže, na prst u bulju!


Planiraj na prolece da posaljes neku doznakicu, red je.

Ne mogu ti objasniti koliko sam presrecan sto je to degradirano do nivoa sline i Malog.
alselone alselone 11:58 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

Свака част !


Сагласан !

Само напред !


Хвала !


Biljana 77 Biljana 77 12:03 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

do nivoa sline i Malog.

Ja kapiram da je Slina svesno ušao u tu priču oko lažnog doktorata, računa da je bolje da se ljudi sprdaju sa tim što je dr nego što je slina.
alselone alselone 12:08 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

Ja kapiram da je Slina svesno ušao u tu priču oko lažnog doktorata, računa da je bolje da se ljudi sprdaju sa tim što je dr nego što je slina.


Da, to je onaj fazon sto neko pusta brkove. Pa da ga ne zovu, ciga, grba, ili kako vec ide fazon, nego "brka".
zilikaka zilikaka 13:48 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

al' ajde navedi veličine colnih (cijevnih) navoja iz glave

Mogu ja.


Koleginice! Pa vi ste valjda dama?!

..a ti prvi, nemoj da provociraš....
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:31 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

Planiraj na prolece da posaljes neku doznakicu, red je.


Za tebe sam već odvojio .

A, ček, šta mu dodje ta "procedura", koja traje od avgusta do proleća? Mislim, šta se dešava za to vreme, ono, većaju, pa te malo drndaju da popraviš ovo izbaciš ono, ili je to sad u rukama one trojice arhivatora iz Državnog posla, pa kad tvoj predmet stigne na red...? A vidiš, neki za 6 meseci i napišu i odbrane doktorat. To su pravi naučnici, i efikasni privatni univerziteti, a ne ovo naše, državno kilavljenje .
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:33 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

blogovatelj
viseći šesnaes stopa u vazduhu


Kod Krla na blogu se u miljama izražavaš, ovde u stopama.
Debelo si zastranio.


Sine, da vidiš kako naručujem žicu i limove u AWG, direktno, bez konverzije, mislim, odrekao bi me se preko tvitera.
alselone alselone 15:40 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

A, ček, šta mu dodje ta "procedura", koja traje od avgusta do proleća? Mislim, šta se dešava za to vreme, ono, većaju, pa te malo drndaju da popraviš ovo izbaciš ono, ili je to sad u rukama one trojice arhivatora iz Državnog posla, pa kad tvoj predmet stigne na red...? A vidiš, neki za 6 meseci i napišu i odbrane doktorat. To su pravi naučnici, i efikasni privatni univerziteti, a ne ovo naše, državno kilavljenje .


Uvela se strozija procedura poslednjih par godina, zbog svih zloupotreba koje su se desavale. Sama prijava mora da prodje od katedre, saveta fakulteta do saveta univerziteta da bi bila odobrena. Plus, mesec dana teza stoji na sajtu faksa radi uvoda javnosti, u fazonu, ko ima da kaze nesto neka kaze ili nek zauvek cuti. Tako da, jeste sporo i nervira me, ali je dostizno i ispravno.

Na sve to imas i "drndanje".
maligigant maligigant 17:00 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

srdjan.pajic
blogovatelj
viseći šesnaes stopa u vazduhu


Kod Krla na blogu se u miljama izražavaš, ovde u stopama.
Debelo si zastranio.


Sine, da vidiš kako naručujem žicu i limove u AWG, direktno, bez konverzije, mislim, odrekao bi me se preko tvitera.

Сунце ти жарено, издајничко !
Koliko samo matematike <--- ЛИНАК ... стварно су глупи ти амери.
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:58 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

alselone
A, ček, šta mu dodje ta "procedura", koja traje od avgusta do proleća? Mislim, šta se dešava za to vreme, ono, većaju, pa te malo drndaju da popraviš ovo izbaciš ono, ili je to sad u rukama one trojice arhivatora iz Državnog posla, pa kad tvoj predmet stigne na red...? A vidiš, neki za 6 meseci i napišu i odbrane doktorat. To su pravi naučnici, i efikasni privatni univerziteti, a ne ovo naše, državno kilavljenje .


Uvela se strozija procedura poslednjih par godina, zbog svih zloupotreba koje su se desavale. Sama prijava mora da prodje od katedre, saveta fakulteta do saveta univerziteta da bi bila odobrena. Plus, mesec dana teza stoji na sajtu faksa radi uvoda javnosti, u fazonu, ko ima da kaze nesto neka kaze ili nek zauvek cuti. Tako da, jeste sporo i nervira me, ali je dostizno i ispravno.

Na sve to imas i "drndanje".


Dobro je to, mada mi se pola godine čekanja na te administrativne mere čini nešto malo mnogo. A jel to onda znači da odbrana mora da ti se odobri i sprovede u tom nekom odredjenom roku, eto tih 6 meseci max, to jest fakultetske vlasti, katedre, sovjeti, ištatijaznam, ne mogu više da te indefinitivno drkaju oko teze i zakazivanja odbrane?

U moje vreme, sećam se, kandidati za sticanje viših zvanja su korišćeni kao moneta za potkusurivanje izmedju katedri, sujetnih profana, političanje, itd. Ono, ja drkam tvog kandidata, pa onda ti posle drkaš mog, dizvineš. Nemali broj ljudi je digao ruke od postdiplmskih zbog toga. Doduše, tako je bilo do pre 15 godina (jebote ala sam mator!), a i ne na svim katedrama, ne znam kako je sad.
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:14 31.08.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

maligigant
srdjan.pajic
blogovatelj
viseći šesnaes stopa u vazduhu


Kod Krla na blogu se u miljama izražavaš, ovde u stopama.
Debelo si zastranio.


Sine, da vidiš kako naručujem žicu i limove u AWG, direktno, bez konverzije, mislim, odrekao bi me se preko tvitera.

Сунце ти жарено, издајничко !
Koliko samo matematike <--- ЛИНАК ... стварно су глупи ти амери.


Zavisi, pomalo, i od toga gde radiš. Na primer, kod moje gospoje (biophysics research lab), bukvalno sve se radi u metričkom sistemu. Kod nas, banderaša, kako-tako. Teze i radovi, ako ih objavljuješ u nekom značajnijem časopisu, to mislim da mora sve da bude u SI sistemu, sem ako nije za neke leve domaće novine (trejd žurnale). Mada, kad posle škole dodješ u kontakt sa industrijom, sve je manjeviše u imperijalnom sistemu, i nemaš mnogo izbora nego da se prilagodiš.

Moj najveći zajeb je bio kad sam na kolima (saab, 1984, dakle, or'ginal) jednom davno menjao ulje, i oil plug je bio pola inča, a ja sam bio ubedjen, pošto je sve ostalo na kolima u metričkom sistemu, da je trinaestica. To je relativno mala razlika (13 mm vs 12.7mm) da osetiš, pogotovu ako hoćeš da zbrzaš, a i ako je šraf izubijan, kao što obično jeste, ali dovoljna razlika da ga sjebeš. Posle sam rodio mečku da odvrnem tako oblajznuli zavrtanj.

maligigant maligigant 11:15 01.09.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

srdjan.pajic
maligigant
srdjan.pajic
blogovatelj
viseći šesnaes stopa u vazduhu


Kod Krla na blogu se u miljama izražavaš, ovde u stopama.
Debelo si zastranio.


Sine, da vidiš kako naručujem žicu i limove u AWG, direktno, bez konverzije, mislim, odrekao bi me se preko tvitera.

Сунце ти жарено, издајничко !
Koliko samo matematike

Zavisi, pomalo, i od toga gde radiš. Na primer, kod moje gospoje (biophysics research lab), bukvalno sve se radi u metričkom sistemu. Kod nas, banderaša, kako-tako. Teze i radovi, ako ih objavljuješ u nekom značajnijem časopisu, to mislim da mora sve da bude u SI sistemu, sem ako nije za neke leve domaće novine (trejd žurnale). Mada, kad posle škole dodješ u kontakt sa industrijom, sve je manjeviše u imperijalnom sistemu, i nemaš mnogo izbora nego da se prilagodiš.

Moj najveći zajeb je bio kad sam na kolima (saab, 1984, dakle, or'ginal) jednom davno menjao ulje, i oil plug je bio pola inča, a ja sam bio ubedjen, pošto je sve ostalo na kolima u metričkom sistemu, da je trinaestica. To je relativno mala razlika (13 mm vs 12.7mm) da osetiš, pogotovu ako hoćeš da zbrzaš, a i ako je šraf izubijan, kao što obično jeste, ali dovoljna razlika da ga sjebeš. Posle sam rodio mečku da odvrnem tako oblajznuli zavrtanj.




Па да !
Додуше, ја то једноставно памтим - запамтио сам одавно да је инч 25,4 мм, а да је стопа 12 инча, потом, поновно, јард - 3 стопе. Није проблем са већим јединицама, то су просто вишекратници итд ...
Додуше, као и све што се ради, мора да се саживи са јединицама (то стално наглашавам мојим ћерама - старија завршила прву годину ЕеТееФ-а) - тако сам у почецима пројектовања штампе имао проблем са милс-има, док ми дебљина вода од 20 милса није ушла у крв.
maligigant maligigant 11:18 01.09.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

...
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:18 01.09.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

maligigant
тако сам у почецима пројектовања штампе имао проблем са милс-има, док ми дебљина вода од 20 милса није ушла у крв.


Glavni pomak je kad stekneš osećaj koliko je to 50 milsa, ili 1 unca, pa ne moraš da u glavi konvertuješ. Meni je za to trebalo dosta godina, mada i danas mi je muka od onih razlomaka, na primer burgije, ili alat, 3/16", 9/32", kad mi treba 1/2" srećan sam ko dete, itd. Metričke burgije, naprimer, propoznajem od oka, jer sam se sa njima igrao maltene od rodjenja, a ove imperijalne, nema šanse.
blogovatelj blogovatelj 02:08 03.09.2014

Re: Sad si uzo trofej Paspalje

Додуше, ја то једноставно памтим - запамтио сам одавно да је инч 25,4 мм, а да је стопа 12 инча, потом, поновно, јард - 3 стопе. Није проблем са већим јединицама, то су просто вишекратници итд ...


Pomnožiš jard sa 11/2 i dobiješ rod (motku, šipku)
Pomnožiš rod sa 40 i dobiješ furlong.
Pomnožiš furlong sa 8 i dobiješ milju.
Jedna milja, to ti je 1760 jardi.

Prosto, al' kad bi se gađali autobusima.


AlexDunja AlexDunja 16:27 30.08.2014

izađi i bori se

rekao bi rundek aleksandri:)

NNN NNN 16:51 30.08.2014

Re: izađi i bori se

aleksandri
pripao 1. set
AlexDunja AlexDunja 17:03 30.08.2014

Re: izađi i bori se

pripao 1. set

bravo, mala
NNN NNN 17:44 30.08.2014

Re: izađi i bori se

POBEDA!!!
NNN NNN 17:49 30.08.2014

Re: izađi i bori se

Malo se previše brani (ako stigne do Serene neće više od gema da uzme),
igra mnogo iza linije, ali to igra dobro (naš ženski Nadal ),
kolicka je - odlično servira, nekako inteligentno.
Svaka čast!
AlexDunja AlexDunja 17:50 30.08.2014

Re: izađi i bori se

POBEDA!!!

jedna od boljih
maligigant maligigant 22:32 30.08.2014

Re: izađi i bori se

NNN
Malo se previše brani (ako stigne do Serene neće više od gema da uzme),
igra mnogo iza linije, ali to igra dobro (naš ženski Nadal ),
kolicka je - odlično servira, nekako inteligentno.
Svaka čast!

Можда Серену пребаце у мушку конкуренцију ! Ред би био.
NNN NNN 22:45 30.08.2014

Re: izađi i bori se

Sledeća je Azarenka i ona zna da igra prilično muški.
tyson tyson 16:28 30.08.2014

pa šta znam...


Neće biti lako Novaku.


Kazezoze Kazezoze 17:54 30.08.2014

bravo malena!



AlexDunja AlexDunja 18:18 30.08.2014

Re: bravo malena!

dobila je na pamet:)))
nikad nisam volela kvitovu, ko da je ženski berdih.
krunićeva može da postane ženski ferer
NNN NNN 19:57 30.08.2014

Re: pa šta znam...

Neće biti lako Novaku.
Odlična igra Novaka.
7 puta je uzeo servis Kveriju (od 12 servis gemova)!
Vrlo angažovana igra, napadačka i prilično opuštena.
Svaka čast.
(požurio da ispratimo i odbojku)
NNN NNN 22:40 30.08.2014

Re: bravo malena!

dobila je na pamet:)))
Jeste,
nedostatak snage nadoknađuje upornošću i inteligencijom
docsumann docsumann 07:47 31.08.2014

Re: bravo malena!

dobila je na pamet:)))


nije napamet, nego s razumjevanjem
Milutin Milošević Milutin Milošević 11:53 01.09.2014

Re: bravo malena!

krunićeva može da postane ženski ferer

Vrlo dobro primećeno!
lady_d lady_d 09:40 31.08.2014

sportsko leto...

Mozda je malo izvan teme...secam se pocetka nekog leta (ako bih potrazila nasla bih tacno i koje je bilo) kad je mama zapocela temu: A gde cemo ove godine na odmor?! A moj otac mrtav hladan odgovara: Ne znam za vas, ali ja ne idem nigde. Imam sportsko leto. Na pitanje sta je to sportsko leto, nabrojao prvenstva, utakmice...sreca pa tada nije bilo toliko tenisa na TV (mada je sve sto je bilo pratio). Nije lako danasnjim zenama :) Doduse u mom slucaju, tesko muskom delu u nasem paru, jer on ne zna ni koliko igraca igra fudbal, dok sam ja uz oca navikla da gledam sve :)
Mala Krunicka odusevila sve, Nole odradio nekako masinski, bez "emocija" Kverija pa nije bilo emotivno da se gleda, kosarkase preskocih (i moj student poceo da pise PhD tezu pa treba to povremeno usrafiti) a odbojku...ma nesto mi se nije gledala odbojka na fudbalskom terenu...razumem ja njih...popularizacija, PR,itd....ali neka...sledeci cu da gledam. A tata...odgledao sve u jednom dahu. Mamu poslao sa komsinicom na more :)
omega68 omega68 11:10 31.08.2014

Nikad, ali nikad više

neću da kritikujem nijedan potez ni udarac nekog tenisera!
Počeli moji klinci da igraju, malo( za vreme letnje pauze, kod mog burazera koji je trener ) tenis.Ja pratio sve one osnovne tehnike, prve udarce i nameštanje za udarac.
Danas sam probao i nisam uspeo da prebacim 3 puta.Sve u mrežu.Batalio.
Bilo me blam više pred onolikom decom.
Shvatio dve stvari:
1) Nije to stoni tenis
2) Zajebano.
Tako da, onaj koji nije nikad uzeo ni set nekom rekreativcu, neka ćuti i gleda!!!
mirelarado mirelarado 19:18 31.08.2014

Re: Nikad, ali nikad više

Tako da, onaj koji nije nikad uzeo ni set nekom rekreativcu, neka ćuti i gleda!!!


Може и да се диви наглас. Веома тежак и захтеван спорт. Није лако ни држати рекет у руци, а камоли млатити њиме док трчиш по терену.
NNN NNN 13:29 31.08.2014

Danas

15:30 Srbija - Francuska
Juče su Francuzi poveli protiv Brazila 16-7 i stali u jednoj prilično nepovezanoj utakmici. Jedino je Diao bio na zadovoljavajućem nivou, Batum je prilično podbacio, Gober (tamo neki centar na početku imao jedno tri zakucavanja i to je sve)...baš su tanki na centrima, nema Anžise, Turiafa, Mainmija... juče je i Lovernj bio 10-15 minuta u igri, ali bez nekog učinka...

01:00 (posle ponoći) Jelena - Benčić
a u međuvremenu (u 17h) igra dubl
a i Zimonjić / Nestor igraju oko 20h
Troicki u 15h igra finala čelendžera
NNN NNN 14:53 31.08.2014

Re: Danas

Srbija - Francuska
21:20 Dobra prva četvrtina, ali nismo uspeli rezultatski da materijalizujemo bolju igru...
alselone alselone 15:14 31.08.2014

Re: Danas

NNN
Srbija - Francuska
21:20 Dobra prva četvrtina, ali nismo uspeli rezultatski da materijalizujemo bolju igru...


Kako lepo igraju. Kako lepo igraju. Kuc, kuc, kuc.

Rasko dominira. Teodosic se smirio od kako je dosao Bogdanovic, malo igra i za tim. Bogdanovic odlican. Vidi se "srce na terenu", rezultat je manje vazan.
NNN NNN 15:15 31.08.2014

Re: Danas

34:26 stvarno smo vidno bolji,
sviđa mi se što Sale rotira puno igrača
alselone alselone 15:19 31.08.2014

Re: Danas

sviđa mi se što Sale rotira puno igrača


Jos kad kapiten udje, i-haj!
NNN NNN 15:20 31.08.2014

Re: Danas

Troicki
Uzeo čelendžer lagano
NNN NNN 15:52 31.08.2014

Re: Danas

neki no-name igrači počeli da nam trpaju trojke
alselone alselone 16:12 31.08.2014

Re: Danas

NNN NNN 16:24 31.08.2014

Re: Danas

Serem vam se na suđenje (u 2. poluvremenu) i na naš šut za 3 (jebale nas trojke)
Ukratko, sad je bitno da pobedimo Iran da bismo mogli da izgubimo od Brazila
BRaduljica, dominator, ne bi svirnuli faul nad njim ni da sikirom udare.
Jović mudonja, svaka mu čast, mnogo mi se svideo.
Bogdan napaljen (protiv Batuma) i odličan u prvih 5. minuta, u nastavku karijere bi trebalo da nauči da se igra sve vreme dok traje utakmica.
Bjelica, Simonović i Kalinić solidni.
Ostali slabi.
Krletu ne bi otpala noga da je igrao 5 minuta, ali bolje da se sačuva kada nam bude (još) potrebniji.

Lovernj odigrao utakmicu života u reprezentaciji (a ovamo kao ne bi protiv nas).
Ubiše nas trojkama.
Diao plej u prelomnim trenucima.
Nekoliko naših glupih odluka i u napadu (kad smo imali 69 poena 4 napada za redom smo išli na trojku + Bogdan kreće 6 sekundi pred kraj utakmice u prodor ) i u odbrani (Raduljica izlazi na Diaoa na 9 metara )
A nismo ni imali sreće
draft.dodger draft.dodger 16:38 31.08.2014

Re: Danas

Slabo skakali pod svojim košem u drugom poluvremenu.
To nas je, u kombinaciji sa ona četiri, na trojke bačena napada, koštalo pobede.
maligigant maligigant 17:09 31.08.2014

Re: Danas

draft.dodger
Slabo skakali pod svojim košem u drugom poluvremenu.
To nas je, u kombinaciji sa ona četiri, na trojke bačena napada, koštalo pobede.

Тако је !
Имамо највише играче, а толико су нам лопти узели у скоку под нашим кошем ... тако да ... ОК је Радуљица, али он је те лопте морао да купи.
Што кажу браћа американци --- ди-фенс, ди-фенс, ди-фенс ... а тога није било у последњој четвртини.
NNN NNN 18:01 31.08.2014

Re: Danas

Lagano su pokupili nekoliko lopti pod našim košem u 2. poluvremenu

Ali sve je to deo velikog plana, kad smo videli koliko smo bolji od Francuza u 1. poluvremenu i znajući da su susjedi dobili Gaučose, rešili smo da idemo na njih u 1/8 (još samo oni da dobiju Grke)
NNN NNN 08:48 01.09.2014

Re: Danas

Jelena - Benčić
0:2 (6:7, 3:6)
Jelena se izgleda usrala jer je bila ostala najviši nosilac u svojoj polovini žreba,
u prvom setu je dva puta servirala za set i stizala do set lopti...

maligigant maligigant 11:22 01.09.2014

Re: Danas

NNN
Lagano su pokupili nekoliko lopti pod našim košem u 2. poluvremenu

Ali sve je to deo velikog plana, kad smo videli koliko smo bolji od Francuza u 1. poluvremenu i znajući da su susjedi dobili Gaučose, rešili smo da idemo na njih u 1/8 (još samo oni da dobiju Grke)

Обожавам стратегију коју си дефинисао.
NNN NNN 11:38 01.09.2014

Re: Danas

Sad samo još da dobijemo danas Iran...
Milutin Milošević Milutin Milošević 11:57 01.09.2014

Re: Danas

Mislim, stvarno...
NNN NNN 18:16 31.08.2014

Eh, ti Francuzi...

Posle one (ne)čuvene utakmice u Novo Sadu 2005. (posle koje nam nije bilo dobro) i ne bih sad o tome,
od Francuza smo još 3. puta gubili pola koša i to na kakav način!

SP 2006. imamo pola koša i loptu 10-ak sekundi pre kraja, Francuzi prave faul na Bojanu Popoviću i čovek koji je dva meseca pre toga u finalu Uleb kupa (ako se tako tad zvao) šutirao bacanja 12/12 ovde maši oba! Diao na drugoj strani pogađa oba (u karijeri šutira 70-ak %)

EP 2011. na -1 Savanović u poslednjoj sekundi maši čist čistijat zicer (posle ga pučina pljuvala iako je igrao dobro za reprezentaciju).

i ovo sad

stefan.hauzer stefan.hauzer 08:58 01.09.2014

Re: Eh, ti Francuzi...

i ovo sad

samo da i ovaj poraz ne deluje,kao taj 2011. Naši su do tog,nesrećno promašenog, zicera bili ozbiljna ekipa; a onda se sve srušilo.

+ Bjelica i njegov nedostatak instikta ubice. Baš onda kad je Lončar vikao; "Napadni ga,napadni!"
Njega je tad čuvao Dijao i videlo se da ne može da ga čuva i prave mu izolaciju i on spušta loptu Raduljici,koji nije imao toliko izrađenu situaciju. I tako,umesto da izbaci iz igre,najvažnijeg igrača u francuskom protoku lopte ...on se nekako povukao i čekao da neko drugi povuče. Šteta. Potrebno je da Bjelica bude agresivniji,to bi moglo da preokrene čitavo prvenstvo.

Kalinić me konstatno oduševljava. On je ,na primer, odmah na početku meča napao Dijao i uvukao ga u problem sa ličnim greškama.
AlexDunja AlexDunja 19:17 31.08.2014

meni kerolajn

sve simpatičnija, kako godine prolaze,
i gde je uopšte pronašla žute gaće uz ovu haljinu:)))))


i igra sve pametnije.
AlexDunja AlexDunja 19:19 31.08.2014

Re: meni kerolajn

AlexDunja
sve simpatičnija, kako godine prolaze,
i gde je uopšte pronašla žute gaće uz ovu haljinu:)))))


i igra sve pametnije.

edit:
u drugoj nedelji ne smem o gaćama... pa koristim priliku
ivana23 ivana23 21:01 31.08.2014

Re: meni kerolajn

i gde je uopšte pronašla žute gaće uz ovu haljinu:)))))


Adidas stil...

I slingeraji pride.
AlexDunja AlexDunja 21:05 31.08.2014

Re: meni kerolajn

I slingeraji pride.

kasnije sam zapazila da je na donjoj strani šlingeraja, na postavi,
žuta kao i i gaće

stela makartni rulz:)
stefan.hauzer stefan.hauzer 09:00 01.09.2014

Re: meni kerolajn

totalno sam izgubio volju za ženskim delom turnira,sad kad je i Šarapova ispala :)
maligigant maligigant 11:40 02.09.2014

Re: meni kerolajn

AlexDunja
sve simpatičnija, kako godine prolaze,
i gde je uopšte pronašla žute gaće uz ovu haljinu:)))))


i igra sve pametnije.

Ко је Керолајн !?
Није ваљда Вознијацки ?
AlexDunja AlexDunja 12:54 02.09.2014

Re: meni kerolajn

Ко је Керолајн !?
Није ваљда Вознијацки ?

jeste
maligigant maligigant 13:43 02.09.2014

Re: meni kerolajn

AlexDunja
Ко је Керолајн !?
Није ваљда Вознијацки ?

jeste

А-јој !
Где сам био да то видим - њој понекада (знам, знам - издајник сам, признајем) дајем предност у односу на Ану !
AlexDunja AlexDunja 14:47 02.09.2014

Re: meni kerolajn

Где сам био да то видим

igra noćas oko pola tri sa erani
maligigant maligigant 19:39 02.09.2014

Re: meni kerolajn

AlexDunja
Где сам био да то видим

igra noćas oko pola tri sa erani

Хоће ли опет имати жуте гаће !?
NNN NNN 11:47 01.09.2014

Današnji raspored

15:30 Srbija - Iran
18:30 Novak - Kolšajber
01:00 Krunić - Azarenka
Milutin Milošević Milutin Milošević 12:00 01.09.2014

Re: Današnji raspored

Ako ćemo o zanemarivanju, ja sam proveo poslednjih 10 dana zanemarujući sport i blog (seminar u brdima severne Hercegovine), pa se tek sada uključujjem.

Gledam sada Vueltu (snimak jučerašnje etape). Sjajna trka, minimalne razlike. To će izgleda biti dodatna poslastica u ovoj nedelji u kojoj se treba opredeljivati šta (ne) gledati.
razmisljam razmisljam 13:30 01.09.2014

Re: Današnji raspored

Milutin Milošević
... u ovoj nedelji u kojoj se treba opredeljivati šta (ne) gledati.


Ја сам нашла идеално решење: не гледам ниш', због заради танких живаца, али се редовно о свему обавештавам овде, код ННН-а.
maligigant maligigant 13:43 01.09.2014

Re: Današnji raspored

razmisljam
Milutin Milošević
... u ovoj nedelji u kojoj se treba opredeljivati šta (ne) gledati.


Ја сам нашла идеално решење: не гледам ниш', због заради танких живаца, али се редовно о свему обавештавам овде, код ННН-а.

Дрмни пар ракијица и принеси 2, 3 пива - убрзо ћеш почети да гледаш опуштено.
NNN NNN 14:22 01.09.2014

Re: Današnji raspored

Onda je najnovija vest da je Senegal pobedio Hrvatsku 77:75 !!
Ovo je dobro upozornje pre tradicionalno neugodne Irance
Kazezoze Kazezoze 14:31 01.09.2014

Re: Današnji raspored

Gledam sada Vueltu (snimak jučerašnje etape). Sjajna trka, minimalne razlike. To će izgleda biti dodatna poslastica u ovoj nedelji u kojoj se treba opredeljivati šta (ne) gledati.

ovi moji holandezi jedino biciklizam i fudbal prate. kad god uđem u kafanu uvek je neka etapa na ekranu...
uzgred, glavna sportska tema im je da je max verstappen, klinac od 16 godina, potpisao profesionalni ugovor i postao najmlađi vozač formule 1 u istoriji.
naravno, još nema vozačku, ali im to nije smetalo da ga angažuju da potpiše za neki tim (ne znam koji jer ne pratim formulu 1).
inače, koliko sam razumeo i otac mu je bio vozač formule 1.
stefan.hauzer stefan.hauzer 14:51 01.09.2014

Re: Današnji raspored

inače, koliko sam razumeo i otac mu je bio vozač formule 1.

Jos Verštapen
Kazezoze Kazezoze 16:23 01.09.2014

Re: Današnji raspored

stefan.hauzer
inače, koliko sam razumeo i otac mu je bio vozač formule 1.

Jos Verštapen

da, jos verstappen...inače, čita se ferstapen, ne verštapen.
NNN NNN 18:35 01.09.2014

Re: Današnji raspored

čita se ferstapen
eto ti sad,
još ako se van basten čita drugačije didem da se pakujem polako...


Jos


nije sve u muzici...
Kazezoze Kazezoze 20:06 01.09.2014

Re: Današnji raspored

još ako se van basten čita drugačije didem da se pakujem polako...

v se u holandskom čita kao f, a w kao v, dakle fan basten.
uzgred, novak u tri seta protiv kurajbera: 6:1 7:5 6:4...u prvom setu je igrao fenomenalno.
AlexDunja AlexDunja 21:04 01.09.2014

Re: Današnji raspored

uzgred, novak u tri seta protiv kurajbera: 6:1 7:5 6:4...u prvom setu je igrao fenomenalno.

možete svi sad da me ne volite, generalno,
ali ja uopšte ne mislim da novak igra dobro na ovom turniru,
svi protivnici do sada su mu predavali mečeve greškama.

k je imao odlične ideje i katastrofalnu egzekuciju.
to nije zavisilo od novaka.

sledeći meč će da bude test, conga i mari
se ubijaju, međusobno:))
stefan.hauzer stefan.hauzer 10:26 02.09.2014

Re: Današnji raspored

fan basten.

znači istina je! van gal je u stvari fan hal :)
stefan.hauzer stefan.hauzer 14:57 01.09.2014

.

;hadadi,izdominir'o
NNN NNN 15:07 01.09.2014

Re: .

prosto mi žao što na poslu ne mogu da gleda iranskog Sabonisa
22 poena (8/8 šut iz igre) za 17 minuta! (trenutno 34:32)
Bilo bi lepo da ubaci 50 (zbog fantazija), a mi da dobijemo
ali ima već 4 lične

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana