Sport

Nastavlja se

NNN RSS / 29.01.2023. u 23:26
Novak Đoković se vratio u Australiju i osvojio Australian Open po 10. put, svoj ukupno 22. Gren Slem u dosadašnjoj prebogatoj karijeri. Osvajanjem ovog turnira se vratio na 1. mesto ATP liste gde mu je i mesto uprkos svemu što mu se dešavalo od početka prošle godine. Ovom Gren Slem titulom se izjednačio sa Nadalom po broju najvećih trofeja, pa ne postoji ni jedan relevantan parametar u tenisu po kome nije najbolji u istoriji (broj Gren Slem titula, Završnih turnira, Mastersa, broj nedelja i godina na 1. mestu, procenat pobeda...), jednostavno G.O.A.T.
FnpbDpLWIAAWhE2?format=jpg&name=small 
Samo učešće na turniru je bilo pod znakom pitanja, iako mu je pre par meseci ukinuta zabrana ulaska (koja bi bila po prvobitnoj presudi još dve godine na snazi, ali novi premijer je veliki ljubitelj tenisa, a očigledno nije jeftini populista kao rethodni, ali to sada nije ni bitno). Onda je bilo pitanje kako će biti dočekan u Australiji, mada, ako ništa drugo, ono bar naša imigracija tamo ga je dočekala kao mesiju :) Pored svega toga povredio se desetak dana pred početak Australian Opena, tokom turnira u Adelejdu, pa je prve nedelje vukao tu povredu što se moglo videti i na terenu, tokom celog turnira je dan pauze bukvalno koristio isključivo za oporavak i nije trenirao, a igrom slučaja imao je čak dva fizioterapeuta, koji su imali "prekovremeno", ali uspeo je da se podigne na najviši nivo kako je turnir odmicao. 
I pre turnira Novak je bio prilično ubedivo najveći favorit za osvajanje, Cicipas je bio 2. a odustajanjem Alkaraza se skockalo da budu 4. i 3. nosilac, pa nisu ni mogli da se susretnu pre finala. Novak, donekle i pod teretom povrede, je igrao agresivnije i skraćivao poene, forhend ga je služio perfektno, ritern takođe, a i servis ga je često vadio iz neprijatnih situacija, pa je takvo njegovo izdanje delovalo možda još moćnije od onoga na šta smo navikli, a kako je turnir odmicao bivao je sve bolji. Što se Cicipasa tiče, on je već bio prilično kompletan igrač, ali na ovom turniru je delovao vidno zreliji nego do sada, mislim da neću pogrešiti ako kažem da je ovo bilo njegovo najbolje izdanje, a i iz 4. polufinala konačno je uspeo da se plasira u finale Australian Opena. 
Samo finale, iako je rešeno u tri seta, je bilo sve samo ne lako 6:3 7:6 (4) 7:6 (5). Novak je prvi set dobio prilično suvereno uz jedan iskorošćen brejk i bez suočavanja sa brejk-loptama. U drugom setu je Grk krenuo više da pritiska, Novak nije dolazio do brejk prilika, jedinu brejk, ujedno i set-loptu, je imao Cicipas, a Novak je u spektakularnom poenu uspeo da je spasi, i kasnije sačuva servis uz, za nas navijače iz Srbije, vrlo obećavajuće sočne psovke prema nekim pojedincima koji su vrlo iritrali tokom tog možda i presudnog gema, tu se videlo da je Novak spreman na sve osim da prepusti protivniku bilo šta. U taj-brejku je bio na svom nivou, pa je bilo prilično neočekivano da na samom startu trećeg seta ispustio servis, ali je odmah uspeo da ribrejkne i pokaže kakvu glavu ima. Do kraja nije bilo brejkova, a Novak je povratio dominaciju na terenu, u TB je odmah napravio veliku prednost, koji nije uspeo odmah da materijalizuje, ali je ipak iskoristio 3. meč-loptu za sigurno najemotivniju proslavu titule!
Ovo ne bi trebalo da bude neki "posle bitke svi smo generali", normalno da i sam Novak ide na svaki turnir, a posebno one najveće, da bi ih osvojio i noramlno da mi navijači verujemo u njega. Još u prvom komentaru na početku turnira sam rekao da će biti sam sebi najveći ptovinik, tj. bilo je pitanje kako će uspeti da se izbori sa povredom, ali i sa pritiscima sa raznih strana. Ustvari otvaram ovaj tekstić jer je softver bloga zaključao prethodni :P 
Postavilo se pitanje oko ostanka na 1. mestu, pa sam otkucao relativno dugačak odgovor, a blog se u međuvremenu zaključao. Nisam još detaljno gledao, a lično kada Novak osvoji neku veliku titulu, osećam se kao da sam završio neki veliki posao, onda neko vreme posvetim čitanju analiza, analizi statistika, gledanju reprize na miru...
Negde sam naleteo da mu je zagarantovano prvo mesto do kraja februara, tj. bar 4 nedelje. Ukoliko bude učestvovao u Dubajiju (500) gde je prijavljen i brani samo 90 poena imaće priliku da još malo podeblja bodovni saldo. Neće igrati na prva dva američka Mastersa (gde je surekorder na oba), ali tamo ništa ne brani, a prvi pratioci Alkaraz i Cicipas brane prilično bodova do sredine sezone na šljaci gde je Novak prošle sezone počeo da grabulja poene. Konkretno Španac u Americi brani polufinale i titulu (1360 poena), a pre toga 500 u Riju, pa kasnije Barselonu (500) i Madrid (1000), dok Grk ne brani mnogo u Americi, ali brani Monte Karlo (1000) gde bi Novak trebalo sigurno da igra, a prošle godine je ispao odmah na početku (samo 45 poena). Do Rolan garosa Cicipas brani oko 500 poena više od Novaka, a Alkaraz preko 1500. Uglavnom poenta je ako Novak bude igrao ovako  - on će se pitati ko će da bude (ostane) na 1. mestu ATP liste. 
Što se samog Rolan Garosa tiče možemo da za početak poželimo ono najosnovnije da svi budu zdravi, a i da Novak i Rafa ne budu u istoj polovini žreba (što se od 2006. desilo samo jednom - 2009. a svaki put kada su mogli da budu i istoj polovini do sada bili su, zapravo ne samo to nego su bivali i u istim četvrtinama kad god je moglo!?!). Time bi moglo da se desi da se u finalu odigra najveći teniski meč svih vremena za rekordnu 23. Gren Slem titulu. Nadal će sve da uradi da se osposobi, kao i uvek do sada, a tu je očigledno i Cicipas koji je već u odličnoj formi, a očekujemo i Alkaraz da bude na svom nivou i Zverev da se u potpunosti vrati, pa i Rud, tako da neće Novaku biti lako, ali nikada nije ni bilo, zbog toga i jeste najveći.

 
Od ostalih sportskih događaja koji su bili donekle u fokusu tu je upravo završeno svetsko prvenstvo u rukometu, u finalu "standardno" Francuzi i Danci - Danci pobedili, Španci treći, mi smo završili na 11. mestu.
 
U toku je NFL prvo konferencijsko finale Filadelfija - San Francisko, a posle igraju Kanzas Siti - Sinsinati.
 
Što se košarke tiče u Evroligi se zakuvava, četiri ekipe su viđene za prolaz u četvrtifinale (Real, Barsa, Olimpiakos i Fener), dok će bar pola lige da se bori za preostala 4 mesta jer su svi u 3-4 pobede. 
U NBA se bliži ol-star vikend, već su odigrali po 50-ak utakmica, a posle toga nema mnogo opuštanja, Denver vodi na Zapadu, a i tamo bukvalno od 5. do 13. mesta su svi u 3 pobede razlike. 
 
 
(opširnije u komentarima...) 



Komentari (173)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Черевићан Черевићан 00:23 30.01.2023

ultra posse nemo obligatur

ne postoji ni jedan relevantan parametar u tenisu po kome nije najbolji u istoriji

г.Новак одради што је замислио
Нација може да ......одахне сада,
оданас се дрчимо местом Првим
да тако настави остаје нам нада
NNN NNN 01:32 30.01.2023

Re: ultra posse nemo obligatur

Evo vidimo da zapravo ni ne znamo kolike su tačno mogućnosti dok sami ne pomerimo granice.
Hvala na javljanju gosn Čer, uvek dežurni u noćnoj smeni
NNN NNN 02:01 30.01.2023

ATP Lista

1. Novak Djokovic 7070
2. Carlos Alcaraz 6730
3. Stefanos Tsitsipas 6195
4. Casper Ruud 5765
5. Andrey Rublev 4200
6. Rafael Nadal 3815
7. Felix Auger-Aliassime 3715
8. Taylor Fritz 3410
9. Holger Rune 3046
10. Hubert Hurkacz 2995
11. Cameron Norrie 2760
12. Daniil Medvedev 2750
13. Karen Khachanov 2515
14. Alexander Zverev 2425
15. Frances Tiafoe 2305
16. Pablo Carreno Busta 2285
17. Jannik Sinner 2195
18. Lorenzo Musetti 1925
19. Tommy Paul 1835
20. Nick Kyrgios 1825
NNN NNN 00:31 01.02.2023

Re: ATP Lista

Video sam vest da je ovo najveći skok na prvo mesto (sa 5.) i to se nikada do sada nije desilo, a od 1973. postoji ATP lista - pola veka!

Mada da su samo računati poeni osvojeni na Vimbldonu - Novak bi bio na prvom mestu posle Adelejda!
Tako da je ovo 1. mesto praktično samo formalizovano realno stanje u muškom tenisu (što bi ATP lista i trebalo da predstavlja - tj. ko je sveukupno najbolji u poslednjih godinu dana).
NNN NNN 00:56 01.02.2023

Re: ATP Lista

Posebnu težinu ima što u poslednjih godinu dana koliko obuhvataju bodovi na ATP listi Novak nije mogao da učestvuje na 4 od 8 Mastersa, što nije mogao da igra na 1 Gren Slemu, a na jednom koji je osvojio nisu računati bodovi!
Dakle uskraćen je da se (iz)bori za 8000 ATP poena i opet je uspao da se domogne vrha.
docsumann docsumann 06:33 30.01.2023

hvala na odgovoru :)


a što se nfl tiče, u Super Bowlu (prema najočekivanijim proekcijama) sastaće se Iglsi i Čifsi.

Iglsi ubjedljivo, nakon izbacivanja Prudija iz igre, SF je ostao bez pas igre. O-linija Iglsa i dalje nastavlja da dominira.
a u drugoj utalmici drama je potrajala do samog kraja meča kada su Čifsi fild golom sa 45 jardi došli do pobjede 23:20
benedykt benedykt 07:07 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

docsumann

a što se nfl tiče, u Super Bowlu (prema najočekivanijim proekcijama) sastaće se Iglsi i Čifsi.

Iglsi ubjedljivo, nakon izbacivanja Prudija iz igre, SF je ostao bez pas igre. O-linija Iglsa i dalje nastavlja da dominira.
a u drugoj utalmici drama je potrajala do samog kraja meča kada su Čifsi fild golom sa 45 jardi došli do pobjede 23:20

Philly je prosto bio bolji tim od 49ers-a sa i bez Purdy-a, što bi se uostalom pokazalo i da nije bilo njegove povrede UCL-a. Uostalom, ceo taj hype oko Purdy-a kada je navijačka baza 49ers-a u pitanju je bio realno bez preterano mnogo pokrića, jer su im protivnici sve do Philly bili manje više ništa specijalno sa sve Boys-ima utakmicu pre ove. Mislim da Philly ima šanse protiv KC u SB ali jedino i samo ako se pobrinu da Mahomes ne luduje tj odrade nešto slično kao odbrana Bucs-a pre dve godine…
svarog svarog 09:19 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

Kakva užasna utakmica File i SF.
Drugo poluvreme bilo je mučenje gledati, a i u prvom su glavnu ulogu igrale sto greške sudija sto greške četvrtog qb SF-a obe sezone koji se ni kriv ni dužan nasao u utakmici.
Fila jeste bolji tim ali ovo sto smo sinoc gledali nam realno nista ne pokazuje.

Na drugom meču ipak nije bilo run'n'gun. Odbrane su bile sjajne, a opet je gomila povreda krojila igru. Ako se Mahomsov članak ne oporavi i ako ne bude mogao da izađe iz džepa mislim da nema šta da traže protiv Filadelfije.
I opet je meč odlučila greška defanzivca Bengalsa u poslednjim sekundama.
OL Bengalsa pregazena, Burou opet uspeo da baci dovoljno da zadrži ekipu u igri do samog kraja.
Ovaj duel gledaćemo jos mnogo godina u završnici plej ofa u AFC
benedykt benedykt 12:43 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

svarog
Kakva užasna utakmica File i SF.
Drugo poluvreme bilo je mučenje gledati, a i u prvom su glavnu ulogu igrale sto greške sudija sto greške četvrtog qb SF-a obe sezone koji se ni kriv ni dužan nasao u utakmici.
Fila jeste bolji tim ali ovo sto smo sinoc gledali nam realno nista ne pokazuje.

Pravo pitanje je a kako je SF tačno došao u situaciju da na kraju balade ostane sa raspalim & 4-tim po redu QB-em ove sezone. Dakle, ili je SF najbaksuzniji tim u NFL ili je problem ipak malo dublje i sistemske prirode. Naime, IMHO srž problema je u tome što je prvo mali Shanny svojim maloumnim playcalling-om odveo malog Trey Lance-a na operacioni sto tj ponovio isto ono što je odradio sa RGIII u Washingtonu kada je bio OC a matori Shanny HC.
Da bi se u međuvremenu samo pokazalo kako postoji i drugi deo problema a to je da je John Lynch sve samo ne dobar GM, jer je OL i dalje šuplja kao švajcarski sir sa sve Mike McGlinchey-em koga je isti taj Lynch izabrao kao 9-tog u prvoj rundi drafta. Pa je upravo zbog te i takve OL i Jimmy G. polomio nogu, da bi se onda desilo ovo što se desilo sinoć sa Purdy-em koji je em prenizak za QB-a em ima i tzv low release point, tj dušu je dao da mu neko odradi upravo to što se i dogodilo…
svarog svarog 13:02 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

Teško da je OL SF šuplja kao sir pošto je u top 5 lige. (edit: možda ne top 5 al top 10 sigurno)
Druga je stvar što nisu dobro zatvorili Ridika celu prvu četvrtinu i to ide na njegovu dušu. Stavio rezervnog TE pored kog je prošao kao da ga nema.

Istina je i da ne može biti slučajnost toliki broj povreda, ne samo qb-ova. Pretprošle sezone pola ekipe im je bilo povređeno. Da li je zbog načina igre ili fizičke pripreme ili treninga nemam pojma.

A ja sam optimističan po pitanju Purdija, mislim da ima ono što je najvažnije za QB, čita igru. I kako Linč loš GM kad je skupio onakvu ekipu?
Doveo najboljeg LT, najboljeg RB...

I pored 21-7 u prvom poluvremenu, odbrana SF je odlično držala Filu. Prvi TD je došao posle neuhvaćene lopte na 4. daunu, a treći TD posle glupe greške na snepu. A u međuvremenu panter Iglsa se naigrao.
benedykt benedykt 19:06 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

svarog
Teško da je OL SF šuplja kao sir pošto je u top 5 lige. (edit: možda ne top 5 al top 10 sigurno)
Druga je stvar što nisu dobro zatvorili Ridika celu prvu četvrtinu i to ide na njegovu dušu. Stavio rezervnog TE pored kog je prošao kao da ga nema.

Istina je i da ne može biti slučajnost toliki broj povreda, ne samo qb-ova. Pretprošle sezone pola ekipe im je bilo povređeno. Da li je zbog načina igre ili fizičke pripreme ili treninga nemam pojma.

A ja sam optimističan po pitanju Purdija, mislim da ima ono što je najvažnije za QB, čita igru. I kako Linč loš GM kad je skupio onakvu ekipu?
Doveo najboljeg LT, najboljeg RB...

I pored 21-7 u prvom poluvremenu, odbrana SF je odlično držala Filu. Prvi TD je došao posle neuhvaćene lopte na 4. daunu, a treći TD posle glupe greške na snepu. A u međuvremenu panter Iglsa se naigrao.

Previše je Lynch promašaja napravio u prvim rundama drafta kada se on pitao šta i kako, odnosno smatra se da su svi ti neki biseri koji su iskopani kasnije tipa George Kittle više uspeh dobrog scoutinga nego što se njemu mogu pripisati te zasluge. CMC i Trent Williams su već bili zvezde u Washingtonu tj u Panthers-ima tako da nije trebala prevelika pamet da se dovedu u SF. Inače isti taj CMC se priželjkivao u SF još u vremenu dok je žario i palio na Stanfordu, gde je uostalom i sam Lynch igrao fudbal i studentskim danima, samo je tada na tom istom draftu Lynch prvo uzeo propalog Solomon Thomas-a, takođe sa Stanforda, a onda i onu budaletinu koja je mlatila devojke tj Reuben Foster-a. Niti jedan niti drugi odavno nisu u SF, a to je inače bio draft gde ne samo da je SF mogao na trećoj poziciji da uzme CMC-a, nego i istog ovog Mahomesa koji je danas praktično najbolji QB celog NFL.
Postoji prosto taj problem u OL, a posebno od trenutka kada se penzionisao Joe Staley ali Lynch nikako da ga reši tj uzima na draftu igrače kao što su McGlinchey a onda i njegovog ortaka sa Notre Dama tj Aaron Banksa.

Što se tiče malog Purdy-a, ne bih se složio sa tobom iz prostog razloga što nisam video bukvalno niti jedan jedini iole woow momenat do sada tj mene ceo taj hype oko njega realno podseća na prvu sezonu Jimmy G-a. U prevodu, čini mi se da je za njegov nazovi uspeh mnogo više zaslužan Shanny i njegov playcalling gde WR & TE ostaju sami bez ikoga oko njih na pet metara, plus naravno celu tu priču otvara run igra u toj SF outside zone varijanti koja je tek sada sa CMC-em postala bukvalno nezaustavljiva.
Sve u svemu, ono što je Purdy opisivao sinoć kada je njegova povreda UCL-a u pitanju je plašim se zrelo za tzv Tommy John operaciju kod nekog dobrog hirurga. Ukoliko je ta priča, onda on može da zaigra tek tamo 2024 u avgustu septembru i onda je SF opet back to square one kada su QB-evi u pitanju. Naime, nagradno pitanje je na šta će uopšte da liči Trey Lance posle one grozomore od povrede i još jedne operacije koju je imao nedavno, pošto su morali da mu vade metalnu ploču iz noge koja je izgleda kačila nerv…

softelectronics_e softelectronics_e 19:11 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

benedykt
svarog
Teško da je OL SF šuplja kao sir pošto je u top 5 lige. (edit: možda ne top 5 al top 10 sigurno)
Druga je stvar što nisu dobro zatvorili Ridika celu prvu četvrtinu i to ide na njegovu dušu. Stavio rezervnog TE pored kog je prošao kao da ga nema.

Istina je i da ne može biti slučajnost toliki broj povreda, ne samo qb-ova. Pretprošle sezone pola ekipe im je bilo povređeno. Da li je zbog načina igre ili fizičke pripreme ili treninga nemam pojma.

A ja sam optimističan po pitanju Purdija, mislim da ima ono što je najvažnije za QB, čita igru. I kako Linč loš GM kad je skupio onakvu ekipu?
Doveo najboljeg LT, najboljeg RB...

I pored 21-7 u prvom poluvremenu, odbrana SF je odlično držala Filu. Prvi TD je došao posle neuhvaćene lopte na 4. daunu, a treći TD posle glupe greške na snepu. A u međuvremenu panter Iglsa se naigrao.

Previše je Lynch promašaja napravio u prvim rundama drafta kada se on pitao šta i kako, odnosno smatra se da su svi ti neki biseri koji su iskopani kasnije tipa George Kittle više uspeh dobrog scoutinga nego što se njemu mogu pripisati te zasluge. CMC i Trent Williams su već bili zvezde u Washingtonu tj u Panthers-ima tako da nije trebala prevelika pamet da se dovedu u SF. Inače isti taj CMC se priželjkivao u SF još u vremenu dok je žario i palio na Stanfordu, gde je uostalom i sam Lynch igrao fudbal i studentskim danima, samo je tada na tom istom draftu Lynch prvo uzeo propalog Solomon Thomas-a, takođe sa Stanforda, a onda i onu budaletinu koja je mlatila devojke tj Reuben Foster-a. Niti jedan niti drugi odavno nisu u SF, a to je inače bio draft gde ne samo da je SF mogao na trećoj poziciji da uzme CMC-a, nego i istog ovog Mahomesa koji je danas praktično najbolji QB celog NFL.
Postoji prosto taj problem u OL, a posebno od trenutka kada se penzionisao Joe Staley ali Lynch nikako da ga reši tj uzima na draftu igrače kao što su McGlinchey a onda i njegovog ortaka sa Notre Dama tj Aaron Banksa.

Što se tiče malog Purdy-a, ne bih se složio sa tobom iz prostog razloga što nisam video bukvalno niti jedan jedini iole woow momenat do sada tj mene ceo taj hype oko njega realno podseća na prvu sezonu Jimmy G-a. U prevodu, čini mi se da je za njegov nazovi uspeh mnogo više zaslužan Shanny i njegov playcalling gde WR & TE ostaju sami bez ikoga oko njih na pet metara, plus naravno celu tu priču otvara run igra u toj SF outside zone varijanti koja je tek sada sa CMC-em postala bukvalno nezaustavljiva.
Sve u svemu, ono što je Purdy opisivao sinoć kada je njegova povreda UCL-a u pitanju je plašim se zrelo za tzv Tommy John operaciju kod nekog dobrog hirurga. Ukoliko je ta priča, onda on može da zaigra tek tamo 2024 u avgustu septembru i onda je SF opet back to square one kada su QB-evi u pitanju, jer je nagradno pitanje na šta će da liči Trey Lance posle one grozomore i još jedne operacije koju je imao nedavno, pošto su morali da mu vade metalnu ploču iz noge koja je izgleda kačila nerv…


Bebedikt, pa gde si ti?
Mada, pusti te gluposti sa tim, nazovi, fudbalom.
Kakva je situacija na frontu?
Da li si bio skoro na večeri kod Putina?
Ako nisi, šta kažu tvoji izvori bliski Putinu i Lavrovu?
docsumann docsumann 19:14 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

mislim da će Iglsi bukvalno da izbulinaju ovo prvenstvo.
jednostavno su fizički dominantniji od svih, i to u oba pravca. čak je i njihov qb fizički najsnažniji među kvoterbekovima

docsumann docsumann 19:15 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

čarli, ne troluj ljudima ozbiljan razgovor glupostima
benedykt benedykt 19:21 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

softelectronics_e

Bebedikt, pa gde si ti?
Mada, pusti te gluposti sa tim, nazovi, fudbalom.
Kakva je situacija na frontu?
Da li si bio skoro na večeri kod Putina?
Ako nisi, šta kažu tvoji izvori bliski Putinu i Lavrovu?

Ne znam, na šta tebi liči cela priča…?! Mislim šta kažu u Kuriru & Informeru, eventualno u Večernjim Novostima oko svega toga… Nacisti, satanisti, Evropa na kolenima moli jer se smrzava bez ruskog gasa a onda se malo tresu od straha jer je velika i moćna Rusija zapretila da će sve da sprži uključujući i sebe samu. Ludilo, čuda, muda, a zlotvori ukinuli još i RT ukinuli pa nema gde dokoni & polupismeni svet da sluša propagandne lagarije iz Kremlja. Sve je isto samo druga Staljina više nema…
softelectronics_e softelectronics_e 19:22 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

docsumann
čarli, ne troluj ljudima ozbiljan razgovor glupostima

Izvinjavam se.
Ozbiljan razgovor o glupostima.
Pa, to ne ide. No, svejedno.
Jebote, na sportskim kanalima, po desetak sati te gluposti, tako da ću i ja morati da počnem da to gledam.
Makar za uspavljivanje.
softelectronics_e softelectronics_e 19:29 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

benedykt
softelectronics_e

Bebedikt, pa gde si ti?
Mada, pusti te gluposti sa tim, nazovi, fudbalom.
Kakva je situacija na frontu?
Da li si bio skoro na večeri kod Putina?
Ako nisi, šta kažu tvoji izvori bliski Putinu i Lavrovu?

Ne znam, na šta tebi liči cela priča…?! Mislim šta kažu u Kuriru & Informeru, eventualno u u Večernjim Novostima oko svega toga… Nacisti, satanisti, Evropa na kolenima moli jer se smrzava bez ruskog gasa a onda se malo tresu od straha jer je velika i moćna Rusija zapretila da će sve da sprži uključujući i sebe samu. Ludilo, čuda, muda, a zlotvori ukinuli još i RT ukinuli pa nema gde dokoni & polupismeni svet da sluša propagandne lagarije iz Kremlja. Sve je isto samo druga Staljina više nema…

Sve to što si ti pobrojao ja ne otvaram.
U stvari, da budem precizan, ništa od domaćih medija ne otvaram.
Otvaram samo ovaj krepali B92 radi linka do bloga.
Zato i pitam tebe - kada će Rus da završi sa ovim?
benedykt benedykt 20:17 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

softelectronics_e

Zato i pitam tebe - kada će Rus da završi sa ovim?

Završiće kada eventualno onoj čekističkoj ekipa iz Kremlja konačno dođe iz donjeg dela leđa u glavu da su izgubili tj kada konačno shvate da su sve upropastili. Trenutno su original Nemačka iz druge polovine 1944. ili ti ga mračne sile i vladari sveta iz senke su se namerili da nas unište ni krive ni dužne, ali mi se i dalje viteški borimo za onu jedinu pravu istinu.
Tuga više i gledati a kamoli komentarisati, odnosno pusti nas da pričamo o pametnijim stvarima tipa NFL…
magnus magnus 21:42 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

benedykt
softelectronics_e

Zato i pitam tebe - kada će Rus da završi sa ovim?

Završiće kada eventualno onoj čekističkoj ekipa iz Kremlja konačno dođe iz donjeg dela leđa u glavu da su izgubili tj kada konačno shvate da su sve upropastili. Trenutno su original Nemačka iz druge polovine 1944. ili ti ga mračne sile i vladari sveta iz senke su se namerili da nas unište ni krive ni dužne, ali mi se i dalje viteški borimo za onu jedinu pravu istinu.
Tuga više i gledati a kamoli komentarisati, odnosno pusti nas da pričamo o pametnijim stvarima tipa NFL…
Isuse Bože i majko Božja ,al su tebe indoktrinirali
svarog svarog 22:15 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

A i ti si sveo ceo posao GM na draft.
Lako je unazad reći propustili su Mahomsa. Mnogi su ga propustili do 15. mesta (ili tako nesto). Pa Bersi su na tom draftu dali kuću da biraju Trubiskog kao 2. pika :)
Evo i SF je sad dao brdo pikova da se popne na draftu za Lensa pa je pitanje hoće li ikad biti od njega šta, a Hurts 2. runda pa je zamalo MVP.

SF je poslednjih pet godina u vrhu NFL, od onog SB sa Čifsima. Prosle sezone bili su na jednu laku presečenu loptu od SB.
Ne znam kakvi su sa FA ali lagano i sledeću sezonu mogu u konferencijsko finale.


Videcemo sta je sa Purdijem, ali i Tom je počeo u trkačkom sistemu sa jakom odbranom :)


Kao sto rekoh povrede SF igraca su očigledno sistemski problem, ali ja kao gledalac ostao sam uskraćen za veliki duel. I odbrana SF je pokazala da je za tako nesto bilo šanse. Ali avaj

Sto se tice Iglsa oni imaju neverovatnu kombinaciju najplacenijih pozicija na ruki ili na veteranskim ugovorima. Sledece ili mozda vec ove stiže Hurts, pa Devonta Adams na plaćanje, nznm kada Mailati ističe ruki ugovor.
Do tad imaju fore za jos koji superbol.
svarog svarog 22:17 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

čak je i njihov raning bek fizički najsnažniji među kvoterbekovima

Nenamerna omaška? :) Mada je sinoć Hurts bio bolji kao RB nego kao QB
docsumann docsumann 22:35 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

svarog
čak je i njihov raning bek fizički najsnažniji među kvoterbekovima

Nenamerna omaška? :) Mada je sinoć Hurts bio bolji kao RB nego kao QB


da, da, lapsus
docsumann docsumann 22:41 30.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

nznm kada Mailati ističe ruki ugovor.


Mailata već ima 64M težak ugovor na 4 godine. najplaćeniji australijski profesionalnin sportista


benedykt benedykt 07:54 31.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

svarog
A i ti si sveo ceo posao GM na draft.
Lako je unazad reći propustili su Mahomsa. Mnogi su ga propustili do 15. mesta (ili tako nesto). Pa Bersi su na tom draftu dali kuću da biraju Trubiskog kao 2. pika :)
Evo i SF je sad dao brdo pikova da se popne na draftu za Lensa pa je pitanje hoće li ikad biti od njega šta, a Hurts 2. runda pa je zamalo MVP.

SF je poslednjih pet godina u vrhu NFL, od onog SB sa Čifsima. Prosle sezone bili su na jednu laku presečenu loptu od SB.
Ne znam kakvi su sa FA ali lagano i sledeću sezonu mogu u konferencijsko finale.


Videcemo sta je sa Purdijem, ali i Tom je počeo u trkačkom sistemu sa jakom odbranom :)


Kao sto rekoh povrede SF igraca su očigledno sistemski problem, ali ja kao gledalac ostao sam uskraćen za veliki duel. I odbrana SF je pokazala da je za tako nesto bilo šanse. Ali avaj.

Naravno da draft nije celokupna poenta kada je GM u pitanju, ali je definitivno, a posebno u ovom današnjem NFL, bukvalno najbitnija stavka kada je sastavljanje dobrog tima u pitanju. Već dva-tri drafta unazad se očekuje da Lynch konačno nešto uradi po pitanju OL ali se to pitanje ili potura pod tepih ili on bira neke svoje štihove za koje se u većini slučajeva ispostavi da su potpuni promašaji. Iskreno se nadam da će nešto da se konačno promeni, jer ovo je više postalo besmisleno.

Elem, Purdy je kao što sam i mislio zreo za Tommy John jer je prema najnovijim vestima pokidao u kompletu UCL. Kao tražiće i drugo mišljenje, ima kao i neka nova procedura koja garantuje brži oporavak. Sve u svemu on najmanje pola godine ne sme ni da pomisli da baci kamen a kamoli ono kožno jaje za američki fudbal, plus nagradno pitanje na šta će ruka da mu liči kada se vrati. Naime, jedna od posledica, a posebno ako ide na tu neku bržu nije Tommy John varijanta, je da više nisi što si nekad bio a Purdy je i bez pokidanog UCL-a imao tzv vanilla arm.

Što se tiče Lance-a, realno je najtalentovaniji u SF samo ga je mali Shanny koristio više kao RB nego kao QB, dok nije đavo došao po svoje. Još posle prve utakmice po onoj bljuzgi i kišurini protiv Bearsa se digla dževa tj svi živi su predvideli da ako Shanny nastavi da radi to što radi sa Lance-om kako je samo pitanje trenutka kada će mu neko nešto pokidati i polomiti. Koliko u sledećoj utakmici se desilo šta se već desilo.

Dakle, sada je opet situacija kao i prošle godine u ovo vreme tj Lance je QB1 pa se zaista iskreno nadam da je Shanny izvukao neke pouke, odnosno da treba malo da smanji doživljaj sa tim read opcijama i QB run playcalling-om. Klinac može da dobaci sa jednog kraja terena na drugi a da i ne zamahne punom snagom, tako da treba samo raditi na preciznosti u tzv short pass varijantama. Plus naravno da se OL pojača kako se zna i ume, jer džaba cela priča ako će da se protrčava kroz OL kao da je i nema tj ako će samo da se čeka kada će neko opet da pokida QB-a…
benedykt benedykt 08:37 31.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

svarog

Lako je unazad reći propustili su Mahomsa. Mnogi su ga propustili do 15. mesta (ili tako nesto). Pa Bersi su na tom draftu dali kuću da biraju Trubiskog kao 2. pika :).

By the way, te iste godine kada su došli Lynch i Shanny sam ja prvi, kao sve samo ne bilo kakav poznavalac, navijao da se uzme CMC i neki QB jer su bila dva pika u prvoj rundi drafta tj pik na broju tri i tamo negde 18-19. pik tako kao nešto. Znalo se uveliko da Myles Garrett ide na kecu, bilo je kao pitanje ko odlazi na dvojci na koju su posle Bearsi utrčali da ingeniozno pokupe Mitcha tj bilo je iks dobrih opcija za SF. Sećam se da sam gledao ko je sad pa taj klinac Mahomes koga svi hvale odnosno razmišljao ko je bolji on ili Deshaun Watson. Sve to ukoliko bi naravno 49ers u nekom ludilu odlučili da uzimaju QB-a, što je kao bila popularna opcija sa obzirom na to da je Kaepernick bio ispušena lula.

Uzmu oni Solomon Thomasa i dolazi Lynch na lokalni radio u SF koji pokriva 49ers tj KNBR 680, i priča neku totalno nebuloznu priču gde ispada da ga je on izabrao zato jer je on jedan dobar i bogobojažljiv momak lepih manira. Ja kao ogroman WTF ali kao valjda on zna šta radi i jer je uvek priča da svaki dobar GM prvo kreće od prve linije odbrane kada počinje da formira svoj tim. Plus uzmu tada i Reubena za koga prosto vrišti da je problematičan jer je u predraft procesu pravio gomilu gluposti, lažirao valjda uzorke urina pa ga nahvatali i tako kao to.

Poenta priče zašto nisu uzeli QB-a na draftu tada, je da je Shanny sve vreme priželjkivao da se ponovo ujedini sa svoji ljubimcem Kirk Cousins-om, ali im onda na pola te sezone utrči Belichick i ponudi Jimmy G-a u zamenu za pika iz druge runde drafta. Ostalo je već istorija..
svarog svarog 09:47 31.01.2023

Re: hvala na odgovoru :)

U bre al ga pratiš u detalje :)

Ako si navijač 49-sa razumem negodovanje, al gledano sa strane imaju odličan tim osim QB-a, a i QB je delovalo kao da je sasvim dovoljan da ih odvuče do SB (mislim na Džimija, pa i na ovog malog).
Al treba reći i da je Fila ove godine izraziti favorit i da ih verovatno ne bi prošli ni da su bili kompletni.
Žao mi je zbog Purdija ako ga ovako rano zezne povreda. Stvarno je delovao smireno i zrelo za jednog rukija koji zamalo da ne bude draftovan.
Sad imaju bolnicu umesto QB sobe. Pitanje je da li smeš uopšte da uđeš u sezonu sa dva povređena QB-a, Lensom i Purdijem?

treba malo da smanji doživljaj sa tim read opcijama i QB run playcalling-om


To je trend u NFL, uzimaju se igrači koji mogu da trče i teraju ih da trče do iznemoglosti. Gledaj samo Lamara, Hurtsa, Alena, pa i Mahomsa dok se nije povredio.
NNN NNN 00:58 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

Super Bowlu (prema najočekivanijim proekcijama) sastaće se Iglsi i Čifsi.

Navijali smo za ovo, lično sam priželjkivao "Kelce Bowl", a i objektino su dve najbolje ekipe lige, predvodili su svoje konferencije, pa bi pravedno bilo da međusobno reše ko je nabolji (Kelsi )
NNN NNN 01:08 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

Od obe utakmice sam odgledao po prvo poluvremene

Iskreno mui je Filadelfija bila veliki favorit u ovom meču, ali NFL je poslednji sport u kome se neće desiti neko iznenađenje, naročito u plej-ofu kada jedna utakmica rešava sve, a uz to je SF objektivno jedna od luđih ekipa, pa je moglo da se desi neko iznenađenje.
Iako smo prisustvovali velikim preokretima u ovom dinamičnom sportu, posle prvo poluvremena je bilo prilično jasno da je ovo bila "jednosmerna ulica", Iglsi su bili prejaki, a 49-ersi su dodatno ispovređivani, tako da nije bilo dileme ko odlazi u SB.

Zato je druga finale konferencije bilo skroz druga priča, lično navijam za Čifse, ali ekipa koja im najmanje leži je Sinsinati, pobeđivali su ih u poslednja 3 meča za otprilike godinu dana, i to svi su bili gusti mečevi, a posebno bolan poraz je bio upravo u prošlogodišnje konferencijskom finalu, kada su Bengalsi preokrenuli i posle produžetka otišli u SB.
Ovde je vrlo slično krenulo, ali sam ja na poluvremenu otišao da spavam ,
prvo ujutro kad sam se probudio pogledao sam notifikaciju da nisu opet nešto zasrali Čifsi, međutim ipak su se izvukli i prošli fild golom u poslednjim sekundama :)

Inače po komentarima ljudi dosta kukaju i na sam kvalitet utakmica, a posebno na sudije, jbg. imam utisak da se prečesto ponavlja da i pored toliko sudija i kamera i gledanja snimaka uspevju da pokvare ugođaj i utiču na rezultat, posebno u ovako bitnim utakmicama.
NNN NNN 01:11 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

gomila povreda
Trevis Kelsi je bio pod velikim znakom pitanja za utakmicu (jer se povredio na trenungu u petak!?!), ali nekoliko sati pred početak je bilo objavljeno da je u protokolu, šta više odmah je uhvatio pas za tačdaun :)
benedykt benedykt 07:04 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

svarog
U bre al ga pratiš u detalje :)

Ako si navijač 49-sa razumem negodovanje, al gledano sa strane imaju odličan tim osim QB-a, a i QB je delovalo kao da je sasvim dovoljan da ih odvuče do SB (mislim na Džimija, pa i na ovog malog).

Jbg kao jako mali Benedykt sam video jednog dana crveni dres i broj 16 na leđima…

I tako je počela ta moja navijačka strast…
Elem, kao takav priznajem jedino i samo SB titule a sve ostalo me ne interesuje ali ni pod razno, odnosno kapiram jako dobro da je mali Shanny jedan od najboljih HC u NFL, da je Lynch sasvim solidan GM, ali mislim da to može i mora bolje ako se želi prvi SB posle skoro pa tri decenije i vremena kada je matori Shanny bio OC a na terenu žarili i palili Steve Young i Jerry Rice.

Takođe, definitivno smatram da mali Shanny mora konačno da ukapira da igrači a posebno QB-evi nisu igračke i da ako ti zoveš QB run između dva DT-a, dobićeš polomljenu nogu kao rezultat možda ne iz prvog puta ali iz petog šestog sigurno. Isto tako Lynch mora kako zna i ume, u free agency i/ili na draftu, da sredi desnu stranu OL inače će da se dešava ovo što se desilo malom Purdy-u.
Sada je inače najnovija varijanta da se ponovo poteže Tom Brady kao opcija, koji je inače odrastao u Bay Area oko SF i takođe kao mali klinac obožavao do iznemoglosti Joe Montanu…
docsumann docsumann 07:12 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

neke kvalitetne igrače na manje atraktivnim pozicijama (o-lajnmeni, kornerbekovi...) koji ostanu ispod radara javnosti, uočiš, ili shvatiš njihovu veličinu, tek kad pažljivije i na duže vrijeme pratiš određeni klub.
Džejson Kelsi, centar Iglsa je upravo takva jedna igračina. kao centar nešto je niži, lakši i agilniji od ostalih linijaša. ali taj čovjek ima motor od traktora sa stratnošću trkačkog automobila i srce ko u tereijera. nevjerovatan lik i pravi vođa o-linije.

benedykt benedykt 15:57 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

docsumann
neke kvalitetne igrače na manje atraktivnim pozicijama (o-lajnmeni, kornerbekovi...) koji ostanu ispod radara javnosti, uočiš, ili shvatiš njihovu veličinu, tek kad pažljivije i na duže vrijeme pratiš određeni klub.


Potpuno si u pravu, jer jedino tako možeš IMHO da shvatiš npr koliko je OL užasno bitna za napad ili koliko su CB-ovi srce i duša kada je odbrana protiv pass offense u pitanju. U prevodu, džaba da ti je Tom Brady iz najboljih dana QB ili da ti je DL sastavljena od All-Pro igrača ako ti je OL šuplja a da CB-ovi ne mogu da opepele WR-u sem ako ne naprave PI.
Inače i po meni je takvo nešto, u smislu da kao imaš neki tamo klub koga pratiš i kao fol tu nešto navijaš, nekako podrazumevana opcija. Doduše kod nas se pretežno podrazumeva da se neki tamo sport ili inostrani klub prati samo i jedino ako tamo ima neko naš, pa su tako nekada pre dvadeset i kusur godina svi živi navijali za Sacramento Kings jer su tamo igrali Divac i Stojaković, a danas opet žive i umiru sa Denverom i Jokićem…
svarog svarog 16:04 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

LT je druga najplaćenija pozicija u timu, DE treća, WR i CB četvrta i peta, tako da ne bih baš rekao da su skrajnute pozicije.

Ali recimo lajnbekeri su skroz istisnuti u današnjoj igri. Sećam se kad sam počinjao da gledam NFL, Stilersi su igrali 3-4-4 i imali fantastičnu LB liniju. Između ostalog i zbog njihove odbrane sam počeo da navijam za njih, a danas se uglavnom igra sa 2 LB, retki poput SF imaju tri lajnbekera. I kad imaju jedan od njih je čisti pas rašer, dakle DE.

A kad smo kod CB, onaj Ward iz SF je pokidao. Nijedan dugački pas nije prošao, osim onog koji takođe nije bio hvatanje, ali je priznat. AJ Braun kao da nije ni igrao
benedykt benedykt 18:17 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

svarog


A kad smo kod CB, onaj Ward iz SF je pokidao. Nijedan dugački pas nije prošao, osim onog koji takođe nije bio hvatanje, ali je priznat. AJ Braun kao da nije ni igrao

Pa zato jer je Lynch-u konačno došlo u glavu posle prošle sezone da imaju ogroman problem sa CB-ovima, jer je Jason Verrett super ali svake godine ima neku novu season ending tužnu priču i to uvek u prvom ili drugom kolu, odnosno da su uvek povredu Emmanuel Moseley-a od totalnog raspada sistema na toj poziciji. Nešto su kao draftovali par igrača tipa Ambry Thomas & Deommodore Lenoir ali im je realno trebao neko kao Ward da zapuši sve rupe koje su imali. To je sređeno ali je OL nažalost i dalje ostala bušna kao švajcarski sir…
docsumann docsumann 18:17 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

Ali recimo lajnbekeri su skroz istisnuti u današnjoj igri. Sećam se kad sam počinjao da gledam NFL, Stilersi su igrali 3-4-4 i imali fantastičnu LB liniju. Između ostalog i zbog njihove odbrane sam počeo da navijam za njih, a danas se uglavnom igra sa 2 LB, retki poput SF imaju tri lajnbekera. I kad imaju jedan od njih je čisti pas rašer, dakle DE.




prosto nevjerovatno!

krenuh sinoć da pišem jedan potencijalni nfl blog i upravo navodim tu epizodu, tj. moje zaljubljivanje u nfl preko Steelersa iz 2008/2009

evo isječak:

Radilo se o – Pitsburg Stilersima, i njihovoj čuvenoj odbrani (Polamalu, Harison, Vudli, Stejsi Hempton…) koja će im te godine esencijalno-krucijalno pomoći u osvajanju Super Bowla



docsumann docsumann 18:22 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

koliko su CB-ovi srce i duša kada je odbrana protiv pass offense u pitanju.


najteža pozicija za igrati u kompletnoj paleti igračkih profilacija u af-u.
toliko fizički zahtjevna da je to ujedno i jedina pozicja gdje nema bijelaca (ni jednog jedinog bijelog kornerbeka u cijelom nfl-u!!!)

baš su to pominjali i Kelsi bradersi u svom sjajnom yt podkastu. doduše, stariji brat je tu dodao i kvoterbeka (no zbog totalno drugih specifičnosti)
docsumann docsumann 18:42 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

Stilersi su igrali 3-4-4 i imali fantastičnu LB liniju.


kvalitetni lajnbekeri su tradicija u Stilersa još od njihovih titula iz 70-tih sa Džek Lambertom i Džek Hemom.
posebno je opaka bila ekipa iz 90-tih - Kevin Green, Greg Lojd i Levon Kirkland.
a Džejmsa Harisona smo se nagledali u njegovo vrijeme



benedykt benedykt 20:10 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

svarog

Ali recimo lajnbekeri su skroz istisnuti u današnjoj igri. Sećam se kad sam počinjao da gledam NFL, Stilersi su igrali 3-4-4 i imali fantastičnu LB liniju.

Ako smem samo da primetim, ne treba ti manje više ta 4-ka na kraju, jer se obično kada je odbrana u pitanju sve svodi ili na 3-4 ili na 4-3, tj najveća inovacija u proteklih deset godina je bila ona čuvena hibridna 4-3 koju su smislili Caroll i njegov tadašnji DC Quinn za onaj tim Seahawksa iz the Legion of Boom vremena. Tipa, 49ers su od dolaska Shanny-a igrali 4-3 i sada kada je i DeMeco Ryans otišao da bude HC u Texans-ima se nešto pominje kako se opet vraća Dark Lord Fangio i samim time i 3-4 će opet kolo potencijalno da igra. Nisam siguran kako će to proći tj šta će i kako će se npr Nick Bosa snaći u toj nekoj varijanti…
docsumann docsumann 20:47 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

za dobru 3-4 odbranu neophodan je dominantan nose tekl. čini mi se da je za sadašnji fond d-lajnmena u 49ersima prirodnija 4-3 formacija.
pogotovo što igrača na toj poziciji zbog ekstremnih napora (obično je udvajan u bloku), a i njegove težine moraš češće mjenjati, pa ti treba i adekvatna kvalitetna zamjena
Iglsi recimo mogu komotno da šaltaju iz 4-3 u 3-4, pošto im se nakupila čitava brigada dominantnih DT-ova.
Hardgrejv je definitivno najbolji nose tekl u ligi, a mladi Džordan Dejvis najperspektivniji, a tu su još i Suh, Cox, Linval...
bene_geserit bene_geserit 21:48 01.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

Koliko ste vas dvojica mečeva američkog fudbala odigrali u životu? Ispred zgrade (OK, ne stvarno ispred zgrade, recimo na onom terenu na Adi).

Ima neki tip kod mene u zgradi kad sam živeo u Srbiji, stalno daje jebačke savete a žensku u životu video nije, zovemo ga teoretičar.
docsumann docsumann 06:50 02.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

a koliko si puta ti promjenio pol?
benedykt benedykt 06:52 02.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

bene_geserit
Koliko ste vas dvojica mečeva američkog fudbala odigrali u životu? Ispred zgrade (OK, ne stvarno ispred zgrade, recimo na onom terenu na Adi).

Ima neki tip kod mene u zgradi kad sam živeo u Srbiji, stalno daje jebačke savete a žensku u životu video nije, zovemo ga teoretičar.

Kada smo već kod toga, a koliko ste ti i ostatak te ekipe odigrali teniskih mečeva odnosno košarkaških utakmica, pošto vidim kako sve u sitna crevca znate o datim sportovima, te koliko je Nole nedelja bio prvi na ATP listi a koliko je opet bila Štefi Graf, odnosno gde to tačno Malone greši kada je rotacija u pitanju ili koliko tačno Jokić ima asistencija u proseku…?!
Dakle, a zašto takva nedotupavna pitanja postavljaš samo meni i Doksu a ne onima sa kojima tu vezeš pet dana o Noletu i Jokari…?!
Hvala na pitanju, ja vidiš pratim taj NFL još od vremena kada je tebi kamena-sa-ramena bio vrhunac sportskog umeća, tamo već negde u bespućima Titine SFRJ. Inače, ti sa takvim stavom jedino dokazuješ da si može biti i otišao iz svoje selendre u Kaliforniju, ali da ta ista selendra neće do kraja života otići iz tebe…
Unapred zahvalan na razumevanju, odnosno pusti nas da volimo sport koji se nama voli ma koliko to tebi i tvom tetrapak svetonazoru sve to bilo jako čudno i neshvatljivo…
bene_geserit bene_geserit 09:53 02.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

a koliko ste ti i ostatak te ekipe odigrali teniskih mečeva odnosno košarkaških utakmica

Ja sam košarkaških mečeva (uključujući basket na ozbiljnom nivou) odigrao verovatno koliko ostatak bloga zajedno, tako da se to usuđujem da komentarišem.
A tenisa što se tiče, to sam samo pomalo rekreativno, tu ne znam ni svi udarci kako se zovu, tako da tu komentarišem majice i patike sa mojom ženom, i nedelje ne prvom mestu.

A sad bez zezanja, mislim da bi onaj ko ozbiljno diskutuje o strategiji i taktici u nekom sportu morao da ima makar kakvo takvo igračko iskustvo. Bez iskustva si možda nešto ukapirao glavom čitajući o tome ali nisi srcem.
maksa83 maksa83 11:13 02.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

A sad bez zezanja, mislim da bi onaj ko ozbiljno diskutuje o strategiji i taktici u nekom sportu morao da ima makar kakvo takvo igračko iskustvo.

Pa tako bi 99.999% Srba (a po svoj prilici i čovečanstva, ali njih ko jebe) moralo da prestane da smatra o fudbalu, a gde bi nas to drugovi dovelo...

freehand freehand 15:50 02.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

maksa83
A sad bez zezanja, mislim da bi onaj ko ozbiljno diskutuje o strategiji i taktici u nekom sportu morao da ima makar kakvo takvo igračko iskustvo.

Pa tako bi 99.999% Srba (a po svoj prilici i čovečanstva, ali njih ko jebe) moralo da prestane da smatra o fudbalu, a gde bi nas to drugovi dovelo...


E, a pajz sad: ja sam godinu dana trenirao ragbi. Bio junior i drugotimac Dinama. Duda, trener Dinama je tada bio i savezni selektor, Nikola Tepić je bio kapiten reprezentacije a imali smo još sedam reprezentativaca.
Prestanak treniranja poklopio se sanekako sa utakmicom protiv Partizana na Košutnjaku kad sam se kao demi okliznuo sa loptom u rukama a ceo mele prešao preko mene.
docsumann docsumann 17:28 02.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

A sad bez zezanja, mislim da bi onaj ko ozbiljno diskutuje o strategiji i taktici u nekom sportu morao da ima makar kakvo takvo igračko iskustvo. Bez iskustva si možda nešto ukapirao glavom čitajući o tome ali nisi srcem.


ovo o čemu mi naklapamo neke su osnovne stvari, bez ikakvog ulaženja u taktičke varijante, finese, dubinske analize.
nije da ne volim da gledam takve klipove, al se naravno ne upuštam u dikusiju na tu tematiku.

EDIT:

korištenje termina kao što je nouz tekl možda zvuči štreberski, a ustvari se radi o klasičnom krkanu od 150 kila, koji gura sve pred sobom

polinežani, pogotovo samoanci imaju sjajnu genetiku za tu poziciju. kad sam navijao za Rejvense, Haloti Ngata mi je bio omiljeni njjihov igrač.
danas mi se dopada Vita Vea iz Bakanersa. tog čovjeka mogu (eventualno) da zaustave dvojica protivničkih linijaša, al nikad nisam vidio da ga je neko (pa bilo ih dvoje ili troje s druge strane)uspio pogurati unazad. + što što ima kefalo da čita protivnički napad i šemu blokiranja



snap na 0:45 govori više od 30 komentara
maksa83 maksa83 17:39 02.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

Prestanak treniranja poklopio se sanekako sa utakmicom protiv Partizana na Košutnjaku kad sam se kao demi okliznuo sa loptom u rukama a ceo mele prešao preko mene.

Mene je u formativnim godinama ranih osamdesetih komšija stariji od mene koji je aktivno trenirao u BRK-u odveo na jedan trening da vidim kako to izgleda, ja sam to gledao gledao gledao, i jedan se tako kao ti našao na zemlji i sklupčao i počeo da viče NE GAZI NE GAZI NE GAZI i tako nisam počeo da treniram ragbi.
docsumann docsumann 17:53 02.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

a evo malo i teorije.

nouz tekl se koristi u formaciji 3-4, znači kad je d-linija formirana od 3 linijaša (4 se odnosi na broj lajnbekera iza njih). centralni tekl, koji tad stoji direktno naspram protivničkog centra se naziva nouz tekl.
stručno se to zove 0 tehnik, ne zato što tu nema nikakve tehnike, već sam broj označava poziciju na liniji skrimidža gledano od centralnog ofanzivnog linijaša, tj - centra.


kako je nouz tekl na početku snepa pozicioniran tačno naspram centra, to se naziva 0 tehnika. iliti nulta tehnika.
1 tehnika označava poziciju između centra i garda (bilo lijevog bilo desnoG)
2 tehnika, označava poziciju naspram garda
3 tehnika označava poziciju desno (rame) od desnog garda, odnosno lijevo od lijevog garda. to je upravo pozicija koju na okačenoj slici zauzima difenziv endovi (DE), tj. bočni defanzivni linijaši.
oko teklova stvari se malo komplikuju, postoje neke međupozicije jer je prostor između garda i tekla razvučeniji, al ovo bi bio osnovni prikaz tehnika koje mogu da igraju difenziv teklovi.

jedan je nouz tekl!
freehand freehand 18:38 02.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

maksa83
Prestanak treniranja poklopio se sanekako sa utakmicom protiv Partizana na Košutnjaku kad sam se kao demi okliznuo sa loptom u rukama a ceo mele prešao preko mene.

Mene je u formativnim godinama ranih osamdesetih komšija stariji od mene koji je aktivno trenirao u BRK-u odveo na jedan trening da vidim kako to izgleda, ja sam to gledao gledao gledao, i jedan se tako kao ti našao na zemlji i sklupčao i počeo da viče NE GAZI NE GAZI NE GAZI i tako nisam počeo da treniram ragbi.


Ja sam vikao samo JOJ JOJ JOJ i nisam čak uspeo ni ZVAĆU DECU da se razderem.
Inače taj teren na Košutnjaku je groblje za noge a zemlja je tvrđa od betona. Kad je suvo. A kad padne kiša onda je ko brlog za prasiće. E tog dana su bili najavili kišu a mi svi stavili one dugačke krampone na kopače. A kiše nema. Pa kao da nije bilo dosta što smo sa njima sjebali noge nego me još i izbušiše po leđima... Tri dana sam kroz kuću hodao ko izmučeni tifusar ogrnut samo čaršafom i mislio da ću da se raspadnem. Pa kad me keva pita ŠTA TE BOLI SINE smao je pogledam i kažem SVE MAJKO, SVE ME BOLI
vcucko vcucko 20:22 02.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

benedykt
svarog
U bre al ga pratiš u detalje :)

Ako si navijač 49-sa razumem negodovanje, al gledano sa strane imaju odličan tim osim QB-a, a i QB je delovalo kao da je sasvim dovoljan da ih odvuče do SB (mislim na Džimija, pa i na ovog malog).

Jbg kao jako mali Benedykt sam video jednog dana crveni dres i broj 16 na leđima…

I tako je počela ta moja navijačka strast…

Vidim da Iglsi igraju SuperBowl. Pa me čudi da baš niko ne spomene ovog čoveka:



Mislim, ono malo što sam gledao (u principu imam problem sa tim američkim konceptom da sportski događaj traje tri sata, od čega se igra sat a dva sata radi svašta nešto drugo) ali kad bih naleteo na neku njegovu utakmicu to sam pažljivo gledao. Lopta u njegovoj ruci level rukometne, kad je pocilja sa tri prsta i teledirigovano, sa povratnim felšom pogodi svog trkača glat ispred prsa, ovaj ništa i ne treba da uradi nego da je opušteno unese u TD.

Verovatno bolje znate, ali čini mi se da se lik i nije naosvajao titula, koliko je dominantan bio.
vcucko vcucko 20:38 02.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

bene_geserit
Koliko ste vas dvojica mečeva američkog fudbala odigrali u životu? Ispred zgrade (OK, ne stvarno ispred zgrade, recimo na onom terenu na Adi).

Ima neki tip kod mene u zgradi kad sam živeo u Srbiji, stalno daje jebačke savete a žensku u životu video nije, zovemo ga teoretičar.

Ja imam neke info iz druge ruke.

Drug i kolega iz firme je početkom 90-ih završio četvrti srednje u Lake Havasu. To je nekakav penzionerski raj u Arizoni, na granici sa Kalifornijom. Čovek meri (naravno i tada je) oko 205 cm pa ga nahvatali da igra fudbal za školu. Ima slike, dres, razne alumnije. Ono, manje - više je odrađivao pos'o, ali zbog konstitucije su ga vrbovali da ostane i da ga ubace na univerzitet. Nije hteo iz nekih svojih razloga.

Po njegovoj priči, ima tu svačega, tipa ozbiljne hemije već na tom srednjoškolskom nivou, pogotovo u onim linijama što napadaju ili brane QB-a.

I da, uvek ističe kao najjači utisak utakmice u nekakvom indijanskom rezervatu u blizini, ono nedelja pre podne i deset hiljada pripitih Apača koji te gađaju kamenjem, a posle utakmice odmah u bus i tutanj, jer su tad već ozbiljno pijani i besni.
docsumann docsumann 18:18 03.02.2023

Re: hvala na odgovoru :)

Vidim da Iglsi igraju SuperBowl. Pa me čudi da baš niko ne spomene ovog čoveka:


heh, imali bi o koječemu što se tradicije Iglsa tiče.

možda je za istoriju nfl, značajniji Ranald Kanigen (takođe crnio qb, u vrijeme kad je to bila rijetkost (tjekom 80-tih)) - prvi pravi kvoterbek "sa nogama"



EDIT: i vjerovatno najveći igrač koji je nosio zeleni dres, iako se šampionskim prsten zakitio u Grin Beju - Minister of Defense, Redži Vajt.
vjerovatno fizički najdominantniji igrač u istoriji nfl-a.
bilo je snažnijih igrača, gledajući striknto težine koje su mogli da podignu u teretani, ali niko nije imao tako powerful display of power kao Redži.
inače, kad ne bi obarao ljude po fudbalskom terenu, Redži Vajt je obnašao funkciju baptističkog sveštenika. koloritan lik u svakom slučaju...





predatortz predatortz 08:57 30.01.2023

Nole Veliki

Rekoh juče:

Maksimalna snaga tela i uma je dobila svoju mernu jedinicu - zove se Novak Đoković!



softelectronics_e softelectronics_e 09:19 30.01.2023

Re: Nole Veliki

predatortz
Rekoh juče:

Maksimalna snaga tela i uma je dobila svoju mernu jedinicu - zove se Novak Đoković!




Da, da!
Jedan je Nolo!
bene_geserit bene_geserit 11:04 30.01.2023

Re: Nole Veliki

Jedan je Nolo!

Novaka tako samo zovu trolovi prcvoljku.
softelectronics_e softelectronics_e 12:44 30.01.2023

Re: Nole Veliki

bene_geserit
Jedan je Nolo!

Novaka tako samo zovu trolovi prcvoljku.

Aj ne seri!
Inače, NNN reče će gledati reprizu jučerašnjeg Australian Opena.
Gledaću i ja popodne.
Uz to da sam ja juče već odgledao reprizno dva puta.
freehand freehand 11:04 30.01.2023

Koliko samo

... fali to olimpijsko zlato...
Inače, Novak igra sjajno koliko ja kao laik mogu da prosudim. Na ovom turniru izgubio je jedan set, a fizički izgleda izvanredno.
Ako bi odigrao samo još jednu sezonu na ovom nivou to bi bio težak domaći za nove generacije tenisera u narednih nekoliko decenija.
bene_geserit bene_geserit 18:46 30.01.2023

Re: Koliko samo

Članak u Guardian-u, kaže Nole na prvom mestu 374 godine (typo, umesto 374 nedelje).
Freudian slip?
Njima to stvarno deluje kao 374 godine, a Nole kao kiborg ili vampir ...
softelectronics_e softelectronics_e 19:05 30.01.2023

Re: Koliko samo

freehand
... fali to olimpijsko zlato...
Inače, Novak igra sjajno koliko ja kao laik mogu da prosudim. Na ovom turniru izgubio je jedan set, a fizički izgleda izvanredno.
Ako bi odigrao samo još jednu sezonu na ovom nivou to bi bio težak domaći za nove generacije tenisera u narednih nekoliko decenija.

Ne znam kako Nole to sve izdražava, ali ja sve teže. Nekako se, gotovo, naljutim na njega ako svaki set ne dobije sa 6 : 1.
U svakom slučaju, sve teže gledam njegove mečeve.
To su mi najnaporniji sportski mečevi. Ne znam zašto, ali se previše, baš previše unosim kada Nole igra.


freehand freehand 21:25 30.01.2023

Re: Koliko samo

bene_geserit
Članak u Guardian-u, kaže Nole na prvom mestu 374 godine (typo, umesto 374 nedelje).
Freudian slip?
Njima to stvarno deluje kao 374 godine, a Nole kao kiborg ili vapmir ...



alselone alselone 21:31 30.01.2023

Re: Koliko samo

nikvet pn nikvet pn 10:19 31.01.2023

Re: Koliko samo


Posla poslednjeg Vimbldona sa Fedrerom, čitao sam španske komntare na španskom sajtu Marca, i komnetar sa najviše pluseva bio je koji kaže: Mi ne živimo u vremenu Rafe ili Federara, već 10 godina mi živimo u vremenu Novaka Đokovića.
(draganTenis, 30. januar 2023 22:19)
freehand freehand 10:26 31.01.2023

Re: Koliko samo

nikvet pn

Posla poslednjeg Vimbldona sa Fedrerom, čitao sam španske komntare na španskom sajtu Marca, i komnetar sa najviše pluseva bio je koji kaže: Mi ne živimo u vremenu Rafe ili Federara, već 10 godina mi živimo u vremenu Novaka Đokovića.
(draganTenis, 30. januar 2023 22:19)

Valja biti objektivan i reći da je ovo bila zvezdana era tenisa koju smo imali privilegiju da doživimo ne zbog Đokovića nego zbog sve trojice, uz još bar 5-6 sjajnih igrača. Ipak je to bio trijumvirat u kome su se sva trojica teniskih bogova smenjivala na samom vrhu.
I niko od njih ne bi bio tako veliki da nije bilo druge dvojice da ga rivalitetom guraju još više i više.
predatortz predatortz 10:28 31.01.2023

Re: Koliko samo

Valja biti objektivan i reći da je ovo bila zvezdana era tenisa koju smo imali privilegiju da doživimo ne zbog Đokovića nego zbog sve trojice


I ja to mislim. Tri izuzetno kvalitetna igrača, plus veliko rivalstvo. Teško da će se to ponoviti u dogledno vreme.
nikvet pn nikvet pn 10:31 31.01.2023

Re: Koliko samo

freehand
niko od njih ne bi bio tako veliki da nije bilo druge dvojice da ga rivalitetom guraju još više i više


milisav68 milisav68 15:39 31.01.2023

Re: Koliko samo

bene_geserit
Članak u Guardian-u, kaže Nole na prvom mestu 374 godine (typo, umesto 374 nedelje).
Freudian slip?
Njima to stvarno deluje kao 374 godine, a Nole kao kiborg ili vampir


niccolo niccolo 20:05 31.01.2023

Re: Koliko samo

bar 4 nedelje

Dakle sigurno se izjednačava sa Štefi Graf, a i prestići će je realno…

Kad smo kod toga, ove godine imamo i u skijanju obaranje rekorda - Mikaela Sifrin je prestigla Lindzi Von po broju pobeda u ženskoj konkurenciji, a mislim da je trenutno izjednačena sa Ingemarom Stenmarkom sa 66…
NNN NNN 00:28 01.02.2023

Re: Koliko samo

Misilim da Stenmark ima 86, a Mikaela je imala 85 u subotu, a nisam ispratio da li je možda pobedila u nedelju (ne pratim skijanje otprilike od kad se Stenmark ne takmiči )
NNN NNN 00:53 01.02.2023

Re: Koliko samo

Dakle sigurno se izjednačava sa Štefi Graf, a i prestići će je realno…

Ovo (mi) je realno bitno, jer kada je Federer postavio rekord po broju nedelja na 1. mestu - niko nije pominjao Štefi Graf, dok kada je Đoković u pitanju mnogo se govori o njenom rekordu i to iz
1) objektivnih razloga - Federer joj nije bio ni blizu, pa nije ni imalo smisla da se pominje
2) subjektivnih razloga - donekle se omalovažava Đokovićevo dostignuće.

Ono što mi smeta u vezi broja nedelja na prvom mestu Štefi Graf (koju sam stvarno voleo kao teniserku, mada sam apsolutno uvek navijao za Moniku Seleš, a i Gabrijelu Sabatini....) je što veliku zaslugu za to njeno dostignuće ima ludak koji je uništio karijeru Monike Seleš dok je bila na vrhuncu. Dakle iako je Štefi jedna od najvećih svih vremena, broj nedelja koje je ona provela na prvom mestu prevazilazi realno stanje stvari.

Sa druge strane Novak je objektivno zakinut, donekle i kada je zbog pauze zbog kovida bilo zamrznuto 22 nedelje (od kojih ba da je bilo pravilo od godinu dana bio 20 nedelja na 1. mostu), a onda i kasnije je imao više štete nego koristi sa onim "hibridnim" računanjem, a kasnije i što mu nije dozvoljeno da igra na nekim velikim turniraima, a na prošlogodišnjem Vimbldonu koji je osvojio nisu računati bodovi.

Dakle (eventualno) Novakovo obaranje rekorda Štefi Graf će biti zadovoljenje pravde.

maksa83 maksa83 23:43 30.01.2023

kad može docs

da kači nauljene muškarce u tesne gaće može i ova bena svoje veselje.

Lancaster Archery Classic Barebow Finals je moj omiljeni godišnji streličarski događaj, meni zanimljiviji od svih prvenstava i Olimpijade zato što u ovoj disciplini može da se dogodi bilo šta, sve je neizvesno do kraja partije.

Ove godine se desilo čudo ludo otpr. kao na Olimpijadi kada je na pobedu pretplaćene Amere i Korejance oduvao žgoljavi Turčin koji se brije od prekjuče, samo na još luđoj skali - ovde se niotkuda pojavio veliki tip koji je počeo da gađa pre godinu dana i oduvao razne iskusne takmičarske vedete sa sve na pobedu tradicionalno pretplaćenim John Demmerom III na kraju. Događaj level nepoznati crnja Hendriks se pojavio u The Marquee Clubu i oterao Boga (Erika Kleptona) da plače u podrumu.

freehand freehand 09:16 31.01.2023

Re: kad može docs

maksa83
da kači nauljene muškarce u tesne gaće može i ova bena svoje veselje.

Lancaster Archery Classic Barebow Finals je moj omiljeni godišnji streličarski događaj, meni zanimljiviji od svih prvenstava i Olimpijade zato što u ovoj disciplini može da se dogodi bilo šta, sve je neizvesno do kraja partije.

Ove godine se desilo čudo ludo otpr. kao na Olimpijadi kada je na pobedu pretplaćene Amere i Korejance oduvao žgoljavi Turčin koji se brije od prekjuče, samo na još luđoj skali - ovde se niotkuda pojavio veliki tip koji je počeo da gađa pre godinu dana i oduvao razne iskusne takmičarske vedete sa sve na pobedu tradicionalno pretplaćenim John Demmerom III na kraju. Događaj level nepoznati crnja Hendriks se pojavio u The Marquee Clubu i oterao Boga (Erika Kleptona) da plače u podrumu.


Ima li nešto o Kupu Župe u klisu i maški?
maksa83 maksa83 10:44 31.01.2023

Re: kad može docs

Ima li nešto o Kupu Župe u klisu i maški?

Takmičenje je proteklo u sportskom duhu mada je i tu isto bilo iznenađenja - favorit - gostujuća ekipa iz Kočana je podbacila ove godine i pored dvomesečnih priprema u Hutovom blatu, istina je i da im sudije nisu bile naklonjene. Mlada nada Milić iz KK Žabalj je opravdao očekivanja i uspeo da prodre do finala gde ga je ipak sačekao iskusni Guzina od kog nije moglo dalje, svejedno od Milića se očekuje puno u predstojećim takmičenjima, veruje se da će svoj peak performance dostići na regionalnom prvenstvu na Balatonu 2028, ovaj Milić koga sada gledamo je Đoković iz recimo 2005. Publika se kao i uvek ponašla gospodski i na nivou, bez dobacivanja u napetim momentima, ali manje nismo ni očekivali od tog profila ljudi, nije to tenis ili fudbal. Fali još malo ulaganja i popularizacije pa da to - zasluženo - postane olimpijski sport.
NNN NNN 01:23 01.02.2023

Re: kad može docs

počeo da gađa pre godinu dana
Makso, nikad nije kasno

Sećam se kad sam prvi put gledao streličarsto (čini mi se na OI 2012, jer oni iz nekog razloga počinju prvi, uz fudbalere kojima objektivno treba više od 15 dana za turnir, ali i ovi standardno počinju pre otvaranja), prvi utisak su mi bili Korejanci, koji su delovali kao da su fizički predodređeni za ovo, tj. nekako zdepasti i stameni i mirni, mislim da su pokupili sve medalje tada, ili bar većinu.
maksa83 maksa83 06:13 01.02.2023

Re: kad može docs

prvi utisak su mi bili Korejanci, koji su delovali kao da su fizički predodređeni za ovo, tj. nekako zdepasti i stameni i mirni

Nisu fizički predodređeni nego treniraju od 5. godine + ti koji dođu do olimpijskog nivoa treniraju grđe od svih drugih, npr. imaju specijalne treninge gde se izlažu dodatnom stresu da se naviknu na povišen kortizol, i sl.. Tamo ako si dobar u tome to može da te progura kroz sva školovanja kao u Americi fudbal ili basket. Pojedinačno možda i izgube tu i tamo (ponekad od Italijana, ponekad od Amera, a evo sad i od golobradog Turčina) ali ekipno ne može niko da im priđe. Njihove žene streličarke imaju performanse kao nekorejanski muški streličari. Toliko ne prepuštaju stvari slučaju da streličarske ekipe na Olimpijade vode i svoje kuvare.
kamilo_emericki kamilo_emericki 09:55 01.02.2023

Re: kad može docs

srdjan.pajic srdjan.pajic 06:11 04.02.2023

Re: kad može docs

kad može docs
da kači nauljene muškarce u tesne gaće može i ova bena svoje veselje.


To, Makso!

A jel ima tu kod vas neki turnir? Ne znam koliko je popularan bare bow u Srba.
maksa83 maksa83 07:26 04.02.2023

Re: kad može docs

A jel ima tu kod vas neki turnir? Ne znam koliko je popularan bare bow u Srba.

Začudo - otkrio sam da ima, i da ima mnogo više streličarskih klubova nego što sam mislio.

Barebow se inače nelinearno zalaufava kao disciplina i u Americi i po svetu, na ovom Lancaster Archery Classic (koji pokriva sve - i compound i olympic recurve i barebow) ih se svake godine pojavi otpr. duplo više nego prethodne.
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:29 04.02.2023

Re: kad može docs


Začudo - otkrio sam da ima

Super!

A jesi razmišljao da se prijaviš? Mislim, what can possibly go wrong sem da eventualno ne pobediš?

Ja sam uglavnom batalio, prosto ne stižem i na tu stranu. Par puta sam se vraćao, ali kad ispadneš iz štosa treba vremena da se vratiš, meni barem (čak i na ovaj nizak nivo na kome sam nekad bio). Žena i dalje ide, mada i ona posustaje, evenutalno ponekad povede stariju ćeru, ali njoj to nije toliko zanimljivo da bi se posvetila ozbiljnjije.

Nisam se nikad takmičio sem kad su u klubu organizovali turnir, i to je bilo dosta je zabavno, jedino što dugo traje.
maksa83 maksa83 01:09 05.02.2023

Re: kad može docs

A jesi razmišljao da se prijaviš? Mislim, what can possibly go wrong sem da eventualno ne pobediš?

Jesam ali nema to baš puno smisla, kad sam poslednji put merio moj rezultat je bio oko 180, a besmisleno je pokušavati išta ako nemaš konzistentno bar 250+. Moralo bi da se vežba mnogo više nego što to vreme i uslovi dozvoljavaju.
freehand freehand 09:56 05.02.2023

Re: kad može docs

maksa83
A jesi razmišljao da se prijaviš? Mislim, what can possibly go wrong sem da eventualno ne pobediš?

Jesam ali nema to baš puno smisla, kad sam poslednji put merio moj rezultat je bio oko 180, a besmisleno je pokušavati išta ako nemaš konzistentno bar 250+. Moralo bi da se vežba mnogo više nego što to vreme i uslovi dozvoljavaju.

Ja sam nekad davno batalio streljaštvo kad sam skapirao da sam stalno na vrlo dobrih 165-168 krugova a da se na sledeći nivo prelazi sa 170. U genereciji smo u klubu imali dvojicu takvih, a ta razlika od 3-5 krugova nekom sa strane izgleda minorna, ali je u stvari ogromna, to je prag od dobrog ka odličnom.
NNN NNN 01:24 01.02.2023

Decenija i po vladavine Novaka na AO

nikvet pn nikvet pn 12:09 01.02.2023

Re: Decenija i po vladavine Novaka na AO

Ноле их кара деценијама отприлике зато што је паметнији. Где се то види? У стратегији - добра припрема пред сваког противника понаособ и у тактици - избору удараца одабраних за њега. Свакога доведе у некомфорну зону. Разбије га упамет па утрпава. Противника који је добар у овоме или ономе баш ту циља да га уфлека. Форхендашу (Раонић, Делпо, Цици...) баца на форхенд; хвала, винер. Па опет све док не промаши. Наставља исто док не промаши поново. Жртвује свесно пар поена али овоме увукао црва упамет - мој форхенд није баш сигурица. Дао Ноле фигуру добио топа.

Против торњева сервера (Изнер, Андерсон...) Ноле убрзо крене дроп-шот. Неважно је ли ушло или није, важно је грмаља искичмити стартом на мрежу. Па опет, па опет, серија. Ми се нервирамо, батали дроп-шот Ноле видиш да те данас неће. Он баш то тера. Битно је да задиханом торњу задрхти рука па омаши пар сервиса. Кад ти уђе црв упамет мој си и божји.

Најдуже му је требало да утера црва Рафи и Феду. У међувремену тукао их је на чвршће нерве, већа муда, бољу кондицију и, признајмо, покаткад и више среће у кључним моментима.

Поражени збуњозе немају појма да губе од шахисте велемајстора. Понижени су пред собом својим лошим издањем. То остаје за свлачионицу пред наредни меч. Порука је јасна - где те сретнем ту ти метнем.

Проблем има у припреми против непознатог противника, младог без играчке историје. Незна младац ни где је добар ни где је шупаљ. Мора Ноле да тражи рупе на лицу места, да импровизује. Али ако овога просере ето невоље (Кирјос, Кванг, Руне...). До наредног меча.

Зато је масовна дрхтавица пред свако жребање.
NNN NNN 16:55 01.02.2023

Re: Decenija i po vladavine Novaka na AO

NNN NNN 01:45 01.02.2023

G.O.A.T. ukratko

bene_geserit bene_geserit 06:30 01.02.2023

Re: G.O.A.T. ukratko

Nema ko je dobio najviše mečeva na OI u ovoj tabeli.
Most Olympics Matches Won
Oh, wait.
bene_geserit bene_geserit 06:37 01.02.2023

Jokara

podigao prosek asistencija po meču na 9.98
tu smo
literatesa literatesa 06:42 01.02.2023

Re: Jokara

bene_geserit bene_geserit 06:55 01.02.2023

Re: Jokara

Btw. nemam pojma šta ovaj Malone radi.
Starteri mu igraju 36-38 minuta umesto da ih drži ispod 30.
Skratio rotaciju na 8 igrača u januaru ?????
Jeff Green i dalje dobija minute na račun Čančara i Nnajia.
Fali samo da vrati DeAndre Jordana u rotaciju ...
literatesa literatesa 07:05 01.02.2023

Re: Jokara

Hm, primjetila sam da se Jokić malo udebljao, i nije obrijao. I kosa mu porasla. :)

bene_geserit bene_geserit 07:12 01.02.2023

Re: Jokara

Hm, primjetila sam da se Jokić malo udebljao, i nije obrijao. I kosa mu porasla. :)

Uvek je osvežavajuće čuti i videti i ženski pogled na sportske događaje.
literatesa literatesa 07:19 01.02.2023

Re: Jokara

Moja pažnja njegovom "novom" izgledu su čiste emocije. :)
bene_geserit bene_geserit 07:35 01.02.2023

Re: Jokara

Gledao sam ženom par Đokovićevih mečeva na AO.
Pretresli smo u detalje lepotu-ružnoću majica, šortceva, patika i frizura.
literatesa literatesa 08:01 01.02.2023

Re: Jokara

:))


+

Baš sam razmišljala da su plave Asics koje sam ovde tad i pokazivala, možda i ista slika, prošle god sa plavim đonom bile bolje.

freehand freehand 09:12 01.02.2023

Re: Jokara

bene_geserit
Btw. nemam pojma šta ovaj Malone radi.
Starteri mu igraju 36-38 minuta umesto da ih drži ispod 30.
Skratio rotaciju na 8 igrača u januaru ?????
Jeff Green i dalje dobija minute na račun Čančara i Nnajia.
Fali samo da vrati DeAndre Jordana u rotaciju ...

Ali obavezno po nekoliko minuta drži Kristijana brauna, i čini mi se da će taj momak biti dinamit. A dil sa Aronom Gordonom (mislim na dovođeneje) im je potez potez veka. Fali im Plamli, a i Džaveil MekGi je bio čudo odnosu na Džordana. Da ne pominjemo Kazensa koji, valjda, više nije realna opcija.
bene_geserit bene_geserit 09:28 01.02.2023

Re: Jokara

Da ne pominjemo Kazensa koji, valjda, više nije realna opcija.

On je izgleda očekivao neke ozbiljnije pare, koje Denver nije hteo da mu da, a i niko drugi. Znajući ga verovatno je skroz van kondicije, trebaće mu ostatak regularne sezone da se dovede u red. Zadnje što se o njemu čulo je da je imao workout za Lejkerse pre par nedelja i posle ništa. Ne verujem da je realna opcija za Denver.
Da, taj problem sa rezervnim centrom nikako da reše. Šuškalo se o trejdu Bones za Naiz Reid-a sa Minesotom, to bi bilo naravno super rešenje za ovu sezonu, ali plašim se da bi Reid otperjao na leto (unrestricted FA) a i očekivaće ozbiljniji ugovor (10+M godišnje).
softelectronics_e softelectronics_e 11:47 01.02.2023

Re: Jokara

bene_geserit
Da ne pominjemo Kazensa koji, valjda, više nije realna opcija.

On je izgleda očekivao neke ozbiljnije pare, koje Denver nije hteo da mu da, a i niko drugi. Znajući ga verovatno je skroz van kondicije, trebaće mu ostatak regularne sezone da se dovede u red. Zadnje što se o njemu čulo je da je imao workout za Lejkerse pre par nedelja i posle ništa. Ne verujem da je realna opcija za Denver.
Da, taj problem sa rezervnim centrom nikako da reše. Šuškalo se o trejdu Bones za Naiz Reid-a sa Minesotom, to bi bilo naravno super rešenje za ovu sezonu, ali plašim se da bi Reid otperjao na leto (unrestricted FA) a i očekivaće ozbiljniji ugovor (10+M godišnje).

Jokić i juče, da prosti Šmuu, tripl dabl.
Jedan od četiri igrača u istoriji NBA, koji je imao 8 tripl-dablova u toku jednog (kalendarskog) meseca.
docsumann docsumann 12:01 01.02.2023

Re: Jokara

bene_geserit
podigao prosek asistencija po meču na 9.98
tu smo


negdje sam uvatio da na 9,96 u NBA zaokružuju statističke brojke na jednu decimalu. to bi značilo da Jokić trenutno bilježi trip dabl u prosjeku.
i za razliku od Vestbruka, koji je potonji bilježio takvu statistiku (a prije njega samo još Oskar Robertson), Jokić ni najmanje ne siluje brojke. štaviše, uopšte ne obraća pažnju na njih. ne skuplja lake skokove koju mu zagrađuju ostali igrači, ne forsira šut po svaku cijenu, niti provodi dodatno vrijeme u igri ne bi li popunio kolone u kojima je kraći.
uz to prosjek šuta mu je neuporedivo bolji od Vestbrukovog (iz MVP dana).

kao malo koji velikan u istoriji igre pod obručima, Jokić objedinjuje i lucidnu kreativnost i robotsku efikasnost, najfiniji tač i sirovu fizičku stamenost
shmoo shmoo 12:09 01.02.2023

Re: Jokara

softelectronics_e

Jokić i juče, da prosti Šmuu, tripl dabl.



Један је Јокић.





softelectronics_e softelectronics_e 12:52 01.02.2023

Re: Jokara

shmoo
softelectronics_e

Jokić i juče, da prosti Šmuu, tripl dabl.



Један је Јокић.



Vaistinu!
NNN NNN 16:57 01.02.2023

Re: Jokara

Gledao sam ženom par Đokovićevih mečeva na AO.
Pretresli smo u detalje lepotu-ružnoću majica, šortceva, patika i frizura.
Bogami Cicipasov šorc me uplašio jer je podsećao na Vavrinkin šorc za kupanje iz finala RG 2015.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana