Sport

Nok-aut

NNN RSS / 03.12.2022. u 15:12
Posle bitke svi su generali, mada generalno ja se ne osećam "naknadno pametnji".
f719f1ad9338a9d60d7b8355accd09cfY29udGVudHNlYXJjaGFwaSwxNjY3MzA0NTM0-2.68246840.jpg?quality=75&width=982&height=726&auto=webp 
I pre prvenstva smo znali da nam je odbrana slabiji deo tima, ali nismo očekivali da bude baš ovoliko bušna. Takođe srednji red je podbacio jer nije uspevao da ostvari dominaciju na terenu i da poveže linije, a i napad je često bio previše odsečen. 
Što se pojedinačnih utisaka tiče ukratko:
Golman: Vanja bio na visini zadatka, verovatno i najpozitivniji utisak, iako smo primili manje golova samo od Kostarike, bio je među najboljim golamnima, odbranio je sve što je moglo da se brani. Može se reći da smo dobili standardnog golmana na duže staze. Pokazivao je u par navrata nesigurnost prilikom dodavanja, ali to mu i nije preterano u opisu posla.
Odbrana: Pavlović - dečku svaka čast, i želja i muda i znanje, jedina svetla tačka naše odbrane. mogao je bolje da reaguje kod 3. gola Švajcarske, ali je mnogo puta hrabro spasio ekipu i ima onoj "instinkt ubice", kad krene na loptu - njegova je. Vrlo je mlad i ako ga zdravlje posluži i forma -  imamo standardnog reprezentativca za narednih desetak godina. 
Sa druge strane Milenković je bio naš najgori igrač, u pojedinim trenucima je delovalo da bi manje šteta bila da nemamo nikoga, nego što je on na terenu, bukvalno je zasrao najviše kod 2. i 3. gola Kameruna, a i protiv Švajcarske je ispadao, čovek jednostavno ne ume da igra u liniji kada igraju samo 3 pozadi, gde je često više desni bek (što uopšte nije!), jer od Živkovića sa te strane u odbrani nema apsolutno nikakve koristi. Milenković u Fiorentini igra kao centralni (desni) odbrambeni u liniji od 4 i tu je sasvim korektan, sa svojom vidinom bi trebalo lako da dominira u skoku (mada je i to bilo upitno posle dva gola Žote u Beogradu). Možda posle Kamerunskog kraha nije ni trebalo da igra protiv Švajcarske, ali je probelm što smo generalno tu tanki, čak mi je Eraković izgledao kao bolja opcija. Veljković je bio kud i kamo bolji, ali opet se "uklopio u sviilo". Mi jednostvano nemamo dovoljno kvalitetne spoljne igrače odbrambeno da bismo igrali sa 3 pozadi, a da spolja to "krpe" Kostić i Živković. Živković nije odbrambeni igrač i verovatno nikada neće ni biti, a Kostić je očigledno bio rovit i to se videlo u nekoliko navrata kada se protiv Kameruna vraćano nazad "kao rekreativac", a i protiv Švajcarske je u prvom poluvremenu pravio prednost u napadu, ali u drugom ni toliko, čak je u nekoliko navrata loše centrirao iako je imao čiste situacije. Možda nam se najviše u igri osetilo što je on bio ispod očekivanog nivoa. 
Sredina: i tu smo razočarali :( Ispada kao da je Tadić jedini koji ume u ovakvoj postavci na napravi gol šansu, a i on je u laganom padu poslednjih godinu-dve, izgleda da krštenica čini svoje. Iako je asistirao kod oba naša gola sinoć, celu utakmicu je bio udvajan i na kraju nije više ni imao snage. Drugi od koga se to očekuje je Sergej i on bi možda to i mogao (kao što inače radi u Italiji), ali je zbog ovakve postavke "žrtvovan" i igrao je povučenije nego inače, praktično je sinoć bio zadnji vezni i na toj poziciji nije najbolje "iskroristljiv". Zadnji vezni je Gudelj, ali i sa njim se eksperimentisalo - ušao u 2. protiv Švajcarske i igrao na poziciji centralnog odbrambenog(!?), šta više i nije bio toliko loš, možda ako smo hteli (i morali) da igramo baš napadački je trebalo do početka da igra sam zadnjeg veznog, ili čak u odbrambenoj liniji (ili čak neki "hibrid" ta dva), a Sergej da ide nešto ofanzivnije gde je mnogo korisniji. Lukić je jedini koji je sve tri utakmice započeo kao defanzivni vezni, ali se nije nešto proslavio, jbg. tako je kako je, nemamo Kina, Vieru, Skolsa, Kambiasa (vidi se da sam fudbal poslednji put ozbiljnije pratio pre više od 10 godina). Za Maksimovića slično važi. Možda je mogla neka veća šansa Iliću koji je bio odličan protiv Norveške. Živković je upisao 2 asistencije, ali je u nekoliko navrata u napadu "ostao kratak". Za Radonjića važi slično kao i za Živkovića (pre svega da ne postoji u odbrani), jedino što može da igra po oba krila. 
Napad: Glavni napadači su nam došli vrlo roviti, jbg. to je rizik i cena kada se Mundijal održava u sred sezone, da baba ima onu stvar i da se igralo pre npr. dva meseca druga pesma bi se pevala. Mitrović je dao dva gola, prvi Kamerunu kao na malom fudbalu posle odlične akcije (tada je izgledalo sve mnogo lepše i optimističnije), a drugi baš pravi onaj "Tadić-Mitrović gol" kakvih smo se nagledali pethodnih nekoliko godina. Nažalost videlo se da nije skroz spreman, u nekim sitacijama nije ni imao sreće, a u par navrata je mogao da doda umesto što je šutirao. Vlahović slično kao i Mitrović, ali sa još umanjenijom minutažom. Videlo se da je majstor i njegov gol (za koji Tadiću nije zvanično uračunata asistencija) nam je doneo vođstvo i radost na nekoliko minuta, ali i on je bio odsečen, realno morali su ili on ili Mitar (a možda i obojica) više da se vraćaju po loptu, a oni za to nisu imli snage, a ekipa nije bila u stanju da ih "hrani loptama" u zoni gde su najopasniji. I ovaj bled utisak bi bio verovatno mnogo bolji da su iz pristojnih napada (uglavnom protiv Švajcarske u drugom poluvremenu kada nas je već savladala apatija) usledili bolji centaršutevi (uglavnom od strane Kostića, ali je i Živković u par navrata propustio mogućnost da odigra dobar završni pas).
Trener: Piksi svakako nije ni približno trenerska veličina kao što je bio igračka (a bio je gromada), ali je uspeo da naciji da nadu, da ekipi da veru, da učini da igramo lep i napadački fudbal posle mnogo vremena (verovatno je tako poslednji put bilo još kada je on igrao). Možda smo mi (sa "Orlovima") previše poleteli, ali fudbal uglavnom tome i služi, da se naložimo, to naročito važi za nas manje fudbalske zemlje, da sanjamo da David može da pobedi Golijata. Ono što je dobro je što smo uspevali da se podignemo posle padova (nije nas ubijao "rano primljeni gol"), ali ono što je loše je što nismo imali neku konstantnost i mogućnost da zadržimo viši nivo na duže vreme, pa smo još više padali. Ekipa nije bila  fizički, ali posebno ni psihički na visokom nivou, kakav je neophodan za dobar rezultat na najvećem takmičenju.
Preostaje nam da se nadamo da ćemo ponovo imati priliku da se opet (osloboćeni preteranih stega realnosti) naložimo na fudbal (jer tome uglavnom i služi).
 
A sada se vraćamo u realnost i pratimo nok-aut fazu u kojoj pojedini kalkulanti više neće imati priliku da "biraju" protivnike. Ispale su mnoge viđenije ekipe (neke se čak nisu ni kvalifikovale), ali ostale su najspremnije, najsrećnije i sveukupno najbolje. 
U mnogim parovima osmine finala postoje izraziti favoriti, ali je ovo prvenstvo, bar do sad bilo najujednačenije i najneizvesnije "danas svi znaju da igraju fudbal".
 
03.12.
16:00 Nizozemska - SAD
20:00 Agrentina - Australija

04.12.
16:00 Francuska - Poljska
20:00 Engleska - Senegal

05.12.
16:00 Japan - Hrvatska
20:00 Brazil - Južna Koreja

06.12.
16:00 Maroko - Španija
20:00 Portugal - Švajcarska

Iskreno ne znam za koga sad da navijam :P
Pre početka mi je Brazil bio prvi favorit za osvajanje, pa možda za njih, ali me malko nerviraju, ni oni nisu pokazivali (osim portiv nas) igre iz kvalifikacija, a sada više nema kalkulisanja.
Francuska je slično krenula silovito, pa onda opuštenije kada nije bilo toliko bitno, ali se vidi da imaju rezerve i pored personalnih problema.
Španija je mlada i poletna (i "namazana"), ali opet možda ih ta prevelika mladost i košta nekog rezultata. 
Argentina je prvu polovinu grupne faza bila prilično loša i stegnuta, ali su krenuli dosta da se dižu. 
Engleska deluje kopmaktno, pa se lepo lože...
Uglavnom uživajmo.
 
(opširnije u komentarima...) 



Komentari (97)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

niccolo niccolo 15:28 03.12.2022

Sad pročitah

zanimljivu statistiku na tviteru, kaže bili bismo prvi u grupi (sa 5 bodova) da se utakmice igraju samo 1 poluvreme.

ps Ja ću da navijam za Maroko, uglavnom što sam sad u novembru bio u Marakešu turistički, simpa zemlja…
NNN NNN 16:04 03.12.2022

Re: Sad pročitah

Znao sam nekog lika iz studentskog doma, koji je stalno startovao neke ženske , ali bez nekog uspeha, pa je za sebe govorio da je odličan u otvaranju, ali slab u završnici

I ja ću za Maroko svim srcem protiv Španije, a sigurno i u četvrtfinalu ako prođe

PS anegdota nekih mojih prijatelja od pre neku godinu iz Maroka:
Pitaju lokalca "kako se zove ova reka?"
- Irrigation
Черевићан Черевићан 16:15 03.12.2022

на старту оног правог

a sa dosadašnjim iskustvom ovog velikog takmičenja

од данас озбиљан ..приступ Мондијалу
нема емпатије ................уживање следи,
грицкалице пивкан ....и никакво друштво
а навијам........ за оног што ће да победи
NNN NNN 16:46 03.12.2022

Re: на старту оног правог

Ma ja sam i pre prvenstva rekao da neću da se nerviram zbog naših (i da je već uspeh što smo se plasirali, ali kad smo već tamo daj da probamo nešto i da uradimo),
nekako je veća emocija kad je lično
Važno je učestvovati,
ali važno je i uživati
(a pivo i grickalice neće da se bace)
softelectronics_e softelectronics_e 17:46 03.12.2022

Re: на старту оног правог

NNN
Ma ja sam i pre prvenstva rekao da neću da se nerviram zbog naših (i da je već uspeh što smo se plasirali, ali kad smo već tamo daj da probamo nešto i da uradimo),
nekako je veća emocija kad je lično
Važno je učestvovati,
ali važno je i uživati
(a pivo i grickalice neće da se bace)

Čitam ovo tvoje u uvodu i ne mogu da se otmem utisku da slušam nekog od onih naših komentatora i njihovih sintagmi za tešenje posle poraza.
Pa da pitam - šta to znači 'napadački fudbal'?
To mi je, da se izjasnim, poprilična glupost.
Jer se fudbal igra za pobedu.
Za to mora da se igra tako da napadački i odbrambeni fudbal bude potpuno jednako cenjen.
Jer, naš odbrana mora da bude bolja od protivnikovog napada.
A naš napad bolji od protivnikove odbrane.
Juče smo to mogli jasno da vidimo.
Švajcarci su nas 'ugušili' sa samo dva vezna igrača - Džake koji je igrao zadnjeg i srednjeg veznog, istovremeno, a Šaćiri prednjeg veznog.
I njih dvojica su nas razbili, ali bukvalno.
Nama je ostalo samo da se na njih ljutimo što su Šiftari.
NNN NNN 19:39 03.12.2022

Re: на старту оног правог

Pa ima razlike, mi smo sinoć izveli postavu sa ofanzivnijim igračima, ali nismo uspeli da nametnemo inicijativu, možda zato što ti igrači nisu u najboljoj formi, a možda trebalo da bude malo drugačija formacija (i po neka izmena)...
Recimo pre 20-ak godina Bata Đora je jurio 0:1 kod kuće, ali je izveo sve napadače, pa smo imali neku formaciju 5-5-0
što opet i nije tolika tragedija, kao kad su omladinci igrali protiv Hrvata (krenuli sa 3-5-2 formacijom), pa kod rezultata 2:3, nam isključe jednog odbrambenog, a on izvede još jednog i ubaci napadača, dakle verovatno jedini put u poslednjih sto godina da je neko igrao u profesionalnom rangu sa formacijom 1-5-3 i lagano smo primili još 3 komada, a dobro je što nismo još toliko.

Ima i do formacije i do samih igrača, ali ispada da je najviše do mogućnosti da nametnu svoj stil igre (kakav god da im odgovara).

PS Džaka sinoć bio čvrst kao granit, pravio je prednost na svakom delu terena :(
Jedini ozbiljan trenutak nesigurnosti je imao u nadokadi vremena kad mu je Vanja objašnjavao neke stvari (ne baš fudbalske).


svarog svarog 22:36 03.12.2022

Re: на старту оног правог

Meni je jedino krivo zbog Kameruna, a ostalo je sve realno stanje stvari.
Sto se tiče odbrane, kad pogledaš mi ni nemamo beka, ni levog ni desnog.
A problem je sto nemamo ni defanzivne vezne.
Protiv švajcaraca u postavi su bili igrači koji ne igraju odbranu Mitrović, Vlahović, Tadić, a previše često Živković i Kostić. Jbg previše da bi se igrala ozbiljna odbrana.
niccolo niccolo 18:36 03.12.2022

Pele

ne deluje dobro
NNN NNN 19:28 03.12.2022

Re: Pele

Video sam vest, pratim ovih dana, baš mu je loše, valjda će da izdrži da isprati bar prvenstvo do kraja.
shmoo shmoo 19:37 03.12.2022

Сума сумарум

Најбоље смо у континуитету дужем од 15 минута одиграли прво полувреме против Бразила.

У осталих 5 полувремена смо играли онако како се мислило да ћемо све време играти само на махове и у интервалима не дужим од 10-15 минута.

Дали смо на три утакмице 5 голова у такмичењу по групама, највише још од светског првенства у Чилеу 1962. дакле после 60 година, а одмах иза Осимових момака у Италији 1990. године када смо у групи дали 6 голова и после стигли до четвртфинала.

(Не рачунам за ову статистику светско првенство у Западној Немачкој 1974. јер смо тада у групи натрпали онај мучени Заир са 9:0 пошто су они тада били екипа на нивоу ФК Мале Моштанице. У преостале две утакмице тада са Шкотском и Бразилом дали смо само 1 гол.)

Примили смо 8 голова тако да ће на жалост оних 5 датих голова на овом светском првенству у Катару брзо пасти у заборав иако то не заслужују.

Пикси нема играче за оно што покушава игра, 3-5-2.

Нити Костић и Живковић могу да покривају целу дужину своје аут линије у временском периоду дужем од 15-20 минута нити имамо брзе централне бекове нити на средини терена имамо 2 (+1 у резерви) питбул теријера који су у стању да изровају читав терен и да гризу свих 90 минута.

Самим тим уметници Сергеј и Тадић не могу да дођу до пуног изражаја, а онда преко њих она два бика у нападу (Влаховић и Митровић) и не добијају довољно лопти. Зато је и ових 5 голова које смо дали велики успех.

Последња шанса ове генерације која је била првак света до 20 година и која је окосница ове Пиксијеве репрезентације сада има 25-30 и више година (осим Павловића и Влаховића) да би оставили какав-такав траг иза себе у сениорском репрезентативном фудбалу јесте европско првенство за две године.

Адекватне замене међу млађим фудбалерима за већину ових играча садашње репрезентације Србије немамо.

Има клинаца у Србији који играју пристојно али су далеко испод овог квалитета који су имали ови момци садашњи репрезентативци у њиховим годинама.

U-21 (ЛИНК)

U-19 (ЛИНК)


И после тога нам опет следује пад у сивило око 30. места на ранг листи УЕФА и 50. места на ранг листи ФИФА.

Без системског сређивања и уређивања кровне фудбалске организације ФСС у којој би требало завести неки ред и поставити некакве националне приоритете испред личних интереса нећемо се мрднути напред, можемо само да тонемо дубље за 2-3 године.

NNN NNN 19:46 03.12.2022

Re: Сума сумарум

Slažem se sa svim napisanim.
Kao nepopravljivi optimista mislim da ćemo konačno uspeti da se plasiramo na evropski šampionat, pa ću i za to da se ložim (), uz malo sreće može ova generacija da napravi i neki zapaženiji rezultat (pa Vels je stigao do polufinala na EP 2016. majkamustara!). Najveći problem sa ovim sastavom je što će tada Tadić da ima skoro 36 godina, a ni sada nije najbolje fizički podnosio... ali opet može dostojanstveno da se oprosti, retko ko može da se poredi sa njim u ovom veku u našoj reprezentaciji.
shmoo shmoo 20:03 03.12.2022

Re: Сума сумарум

NNN

Kao nepopravljivi optimista mislim da ćemo konačno uspeti da se plasiramo na evropski šampionat, pa ću i za to da se ložim



Наравно. Ја то сада желим највише због ових момака као што сам желео да нешто направе, макар да прођу групу, и на овом светском првенству због њих самих јер би их онда овај народ Србије ипак тада мало више поштовао. Највише, кажем, због ових момака јер су они то заслужили и нису ни најмање криви што су околности у самом српском фудбалу деценијама такве какве јесу да ти момци који носе дрес репрезентације Србије у фудбалу најчешће доживљавају понижења.

Сети се само празних трибина када игра репрезентација. А они у својим клубовима играју пред пуним стадионима и не заслужују да их та нација за коју играју третира тако само зато што нам је ФСС такав какав је.

Па и тај Велс који си поменуо има култ фудбалске репрепзентације, а ми га немамо. Имају га и многи који су фудбалски далеко испод нас, а наша репрезентација га нема.

Главни и једини кривци за то су људи који нам воде фудбал кроз ФСС, судијске организације и државни органи којима је фудбал и даље средство политике и извор зараде за страначки повлашћене кадрове а не спорт за национални понос.


Najveći problem sa ovim sastavom je što će tada Tadić da ima skoro 36 godina



Да, то је оно што нас чека.

А немамо адекватних замена ни за Тадића ни за ове прваке света до 20 година из 2015.

(Знам каква је ситуација и пратим то највише због Чукаричког јер нам клуб живи од тога.)


U-21 (ЛИНК)

U-19 (ЛИНК)



Ови дечаци су добри, коректно играју, пролазе фудбалске старосне нивое,...

Али су и физички и играчки далеко далеко испод квалитета који су ови садашњи наши сениорски репрезентативци имали у њиховим годинама.

И зато и поменух ону моју црну слутњу да ћемо пасти опет у фудбалско сивило на ранг листама УЕФА и ФИФА.
NNN NNN 20:52 03.12.2022

Re: Сума сумарум

Postavilo se pitanje da li Piksi treba da ode, a ovo je prvi put posle Antića da se vratio "kult reprezentacije"
(kod nas se vrlo teško stiče, a prelako gubi).
Piksi jeste nekako naivno i previše optimistički sa ovim igračima i u ovakvom njihovom stanju
krenuo sa postavkom sa kakvom je krenuo, i bilo je očigledno da smo šuplji na bekovima,
ali smo i pored toga preokrenuli, bio sam nekako ubeđen da ćemo da probamo u poluvremenu
to nekako da "zakrpimo", i onda onaj gol na samom kraju prvog poluvremena,
mislim da je zbog toga najviše Piksi kolabirao na klupi
vcucko vcucko 21:19 03.12.2022

Re: Сума сумарум

shmoo


Дали смо на три утакмице 5 голова у такмичењу по групама, највише још од светског првенства у Чилеу 1962. дакле после 60 година, а одмах иза Осимових момака у Италији 1990. године када смо у групи дали 6 голова и после стигли до четвртфинала.

(Не рачунам за ову статистику светско првенство у Западној Немачкој 1974. јер смо тада у групи натрпали онај мучени Заир са 9:0 пошто су они тада били екипа на нивоу ФК Мале Моштанице. У преостале две утакмице тада са Шкотском и Бразилом дали смо само 1 гол.)



U Nemačkoj nije bio problem (odnosno nije ispao problem) što smo u grupi dali samo još jedan gol Škotskoj. Jerbo i tako smo bili prvi u grupi, znači bolje ni matematički nismo mogli.

Nego su zapadni Nemci (čuveno nemačko poštenje, da se ne izražavam) u poslednjem kolu grupe pustili istočne. I tako izbegli grupu sa Brazilom, Argentinom i Holandijom. I izabrali grupu sa nama, Švedskom i Poljskom.

Pa smo u prvom kolu druge faze pukli od zapadne Nemačke (igrali smo očajno i izgubili 0-2, danas kad protiv top timova igraš očajno izgubiš 0-7). A tu se motao i najveći sin, dan pre utakmice posetio je ekipu. I sa Nemcima dogovarao neke kredite, ko zna čega je sve tu bilo, uglavnom naši su se vukli po terenu ko crkotine.

Čak i takvi morali smo preko Poljske i Švedske do utakmice za treće mesto, ali Karasi i onaj penal itd.

A da zapad nije pustio istok, potpisujem i danas, pola veka kasnije da bi mi igrali finale protiv Holandije. Koja bi razbila sve uključiv zapadnu Nemačku, samo da nije bilo finale.
solo solo 23:50 03.12.2022

Re: Сума сумарум

системско сређивањe и уређивањe..... завести неки ред и поставити некакве националне приоритете испред личних интереса


To treba u svemu i na svim nivoima.

Totalni reset.

Četvrta Srbija.
softelectronics_e softelectronics_e 08:24 04.12.2022

Re: Сума сумарум

NNN
Postavilo se pitanje da li Piksi treba da ode, a ovo je prvi put posle Antića da se vratio "kult reprezentacije"
(kod nas se vrlo teško stiče, a prelako gubi).
Piksi jeste nekako naivno i previše optimistički sa ovim igračima i u ovakvom njihovom stanju
krenuo sa postavkom sa kakvom je krenuo, i bilo je očigledno da smo šuplji na bekovima,
ali smo i pored toga preokrenuli, bio sam nekako ubeđen da ćemo da probamo u poluvremenu
to nekako da "zakrpimo", i onda onaj gol na samom kraju prvog poluvremena,
mislim da je zbog toga najviše Piksi kolabirao na klupi

Pa treba da ode.
Zašto da ne?
Selektor sa najlošijim rezultatom na svetskom prvenstvu.
Šta od toga može da se očekuje u perspektivi?
Kakav kult reprezentacije?
Šta je to?
emilia emilia 08:35 04.12.2022

Re: Сума сумарум

shmoo shmoo 11:01 04.12.2022

Re: Сума сумарум

NNN

Postavilo se pitanje da li Piksi treba da ode, a ovo je prvi put posle Antića da se vratio "kult reprezentacije"

(kod nas se vrlo teško stiče, a prelako gubi).






Пиксију се нема шта замерити, а он је у праву када каже да се нема шта замерити ни играчима.

Пикси је играо са оним што има на располагању.

Знао је одлично које су нам слабости, али када немаш чиме да те слабости покрпиш, онда играш са оним што имаш и коцкаш се.

Пикси се у Катару коцкао и изгубио.

Све то је лепо сажео Николо у једној реченици:

Не можемо ми да дамо толико голова колико можемо да примимо.

Пикси се надао да можемо да дамо више голова него што примамо. Тако је играо и квалификације и Лигу нација, такође се коцкао али је добио.

На светском првенству се такође коцкао али је изгубио.

(И зато нам је свака утакмица као ролеркостер, како то рече капитен Тадић.)

Сварог горе рече да немамо бекове, ни левог ни десног нити дефанзивне везне играче (то су они питбул теријери које сам ја поменуо).

И заиста их немамо.

Нађите ми међу српским фудбалерима неког десног и левог бека који има тај ниво да може игра репрезентативни фудбал. Немамо. Са бековима смо кубурили и у Русији пре 4 године. Играли су нам бекове тада Рукавина који сада има 38 година и Душко Тошић који сада има 37 година.

Сећам се да је Тумбаковић пре Пиксете на појединим утакмицама на бекове стављао чак Миленковића и Вељковића (!). А они спори, муче се уз аут линију...

Немамо ни квалитетног задњег везног. Гудељ и Максимовић су коректни играчи. Али нису питбул теријери какви су нам потребни за 3-5-2.

И онда у тој ситуацији играш са ониме што имаш на располагању.

Тако раде сви тренери. И у клубовима.

Рецимо, ми у Чукаричком већ годинама имамо несрећу са левим бековима к'о Топаловићи са женама.

Како нам који леви бек уђе у први тим, ми или морамо да га продамо (Каменовић са 21 годином продат Лацију, Рогановић такође са 21 годином продат Торпеду из Москве - рачуница нам је јасна од тога после живимо као клуб наредних неколико година) или се повреди па месецима не игра. И онда шта ће тренери Чукаричког, стављају на левог бека класичне ценралне бекове који су спори за ту улогу, али ето... Мораш да имаш 11 играча који почињу утакмицу.

То се каже сеци уши, крпи дупе.

А људи у Србији би требало то да схвате и да не дижу тако олако руке од култа репрезентације.

Шта да се ради, ми боље немамо.

То су ови момци које смо видели на светском првенству.

И не видим да постоји тај мађионичар који ће уместо Пиксија да нам извуче из шешира некакве врхунски квалитетне репрезентативне бекове и задње везне играче јер ја такве играче међу српским фудбалерима не видим.

Волео бих да грешим. Али...

Идемо даље.

Са оним што имамо.

shmoo shmoo 11:05 04.12.2022

Re: Сума сумарум

solo
системско сређивањe и уређивањe..... завести неки ред и поставити некакве националне приоритете испред личних интереса


To treba u svemu i na svim nivoima.

Totalni reset.

Četvrta Srbija.



У том циљу предлажем Чарлија за председника Фудбалског савеза Србије.

Али само под условом да прво потпише да није примио ни фајзера ни кинеску вакцину ни руску вакцину.

То је прави ресет.

Све друго је само замазивање очију фудбалској раји.






shmoo shmoo 12:01 04.12.2022

Уместо закључка

Због тог култа фудбалске репрезентације Србије који све друге нације на свету имају осим нас Срба...

Овим момцима који играју за репрезентацију треба бити захвалан јер годинама трпе понижење којима их излажу српски "навијачи" који су ту само када се побеђује, али одмах побегну чим се утакмице губе па зато репрезентација игра пред празним трибинама као домаћин у међународним утакмицама.

Сетите се само како су репрезентативци били одушевљени када је због УЕФА казне приступ на стадион у утакмици Лиге нација против Шведске у Београду (4:1 за нас) био дозвољен само клинцима школског узраста који су показали да воле те наше фудбалере такве какви су, са свим њиховим врлинама и манама, па су ови наши репрезентативци после изјављивали како је то била најбоља публика коју су икада имали откада играју за репрезентацију.

Клинци уче нас маторе шта је то култ националне фудбалске репрезентације.

Овим момцима треба бити захвалан и зато што уопште и играју за репрезентацију у оваквим условима у којима јесте српски фудбал са оваквим Фудбалским савезом Србије који је у тесним везама са криминалним круговима.

Треба им бити захвалан и зато што ипак играју за ту репрезентацију иако трпе понижења којима их излажу домаћи медији.

Читава она бљувотина о секс скандалу међу репрезентативцима кренула је од приватних вибер порука једног од чланова стручног штаба репрезентације из редова физиотерапеута. Као у неком ријалитију. Будалетина није уопште схватио да ће те његове приватне вибер поруке бити одмах прослеђене медијима зарад сензационализма у таблоидима за таблоидиоте и тиме је тај физиотерапеут показао своју (не)лојалност према читавој екипи иако вероватно није ни капирао какве ће ефекте изазвати те његове приватне поруке пријатељима.

И ту сада долазимо до оног Карасијевог зашто никада не одемо на светско првенство без неке афере.

Лоши смо људи. И то нам је особина на националном нивоу.

И на крају, треба бити захвалан овим момцима, фудбалским репрезентативцима, зато што ниједан од њих никада до сада није одбио да игра за репрезентацију Србије, чак ни онда када му се жена порађа.

За мене је то сасвим довољно да поштујем и даље све ове момке и њиховог Мистера, Пиксету и да навијам за њих такве какви су из све снаге.

softelectronics_e softelectronics_e 12:44 04.12.2022

Re: Сума сумарум

shmoo
solo
системско сређивањe и уређивањe..... завести неки ред и поставити некакве националне приоритете испред личних интереса


To treba u svemu i na svim nivoima.

Totalni reset.

Četvrta Srbija.



У том циљу предлажем Чарлија за председника Фудбалског савеза Србије.

Али само под условом да прво потпише да није примио ни фајзера ни кинеску вакцину ни руску вакцину.

То је прави ресет.

Све друго је само замазивање очију фудбалској раји.



Ali!
Zašto mi nemamo bekove?
Kakvi su to specifični igrači te mi nemamo bekove?
Što se tiče Piksija kao selektora?
Trebalo bi sam da da ostavku.
Momentalno.
Jer je to osnovni red.
I onda otići kod ljudi koji znaju kako se to radi.
Dovesti, npr. Aleksa Fergusona za selektora. Bez obzira što ima 'sto' godina i jedan jedini zimski kaput, bio bi bolji selektor.
Zašto?
Pa zato što je ljudina kao planina.
Kako sa kojekakvim fićfirićima da uspostaviš, što neko reče, kult reprezentacije. Šta god 'kult reprezentacije' značio.
Pa i u klupskom fudabalu smo kuburili dok se u Zvezdi nisu dosetli da dovedu Džaju (ja im dovedem kurve da jebu, a oni ih žene) i ostalo postalo istorija.
Ili neka dovedu Pepe Gvardiolu, šta je problem.
Bez obzira što ne volim Pepeov fudbal koji sada svi igraju - 1800 puta vraćena lopta golmanu i slične budalaštine.
Ne bi bili prvaci sveta, ali ne bi se ni svi sprdali sa nama.
shmoo shmoo 13:02 04.12.2022

Re: Сума сумарум

softelectronics_e

Aleksa Fergusona... Pepe Gvardiolu... i ostalo postalo istorija



Која се своди на реченицу:

"Фала ти Аугенталере!"

Чарли, ја сам престао да одлазим на Звездине утакмице половином осамдесетих када се на Северу Маракане појавио Аркан и све навијачке групе Звезде ујединио у турски војнички ред под називом делије.

(Пре тога сам обавезно ишао на сваку, ама баш сваку, Звездину утакмицу од 1974. године, чак и на гостовања по Југославији и иностранству.)

А Звездин пут до Барија и Токија (па до Милвокија) испратио сам у папучама, на ТВ, из фотеље.

И од тада, од половине осамдесетих, јебе ми се за вечите близанце у српском фудбалу, Звезду и Партизан. Ја бих та два "национална фудбалска поноса" прве угасио и ставио им катанац на врата да сам на твом месту када једнога дана постанеш председник Фудбалског савеза Србије.

Прво то уради, па тек онда бирај новог селектора фудбалске репрезентације Србије.

Тако да, Чарли... Понуђен као почашћен.

Фала ти, Чарли!





NNN NNN 13:16 04.12.2022

Re: Уместо закључка

Sve se slažem sa ovim što je Tasa napisao (komentar od 12:01)!
Ovde isto tako mogu "fudbaleri" da se zamene sa "košarkaši", "odbojaši", "vaterpolisti", "Jokić"...
Mislim mogao je i Jokić da dođe za kvalifikacije za OI, pa da se vuče kao Kostić na Mundijalu (videli smo našta je ličeo povređeni Mandić, jedan od najboljih vaterpolista na svetu, na nedavno završenom prvenstvu), ali opet bi ga pljuvali, jer "ne vole Srbi sport, nego da pobeđuju".
softelectronics_e softelectronics_e 13:28 04.12.2022

Re: Сума сумарум

shmoo
softelectronics_e

Aleksa Fergusona... Pepe Gvardiolu... i ostalo postalo istorija



Која се своди на реченицу:

"Фала ти Аугенталере!"

Чарли, ја сам престао да одлазим на Звездине утакмице половином осамдесетих када се на Северу Маракане појавио Аркан и све навијачке групе Звезде ујединио у турски војнички ред под називом делије.

(Пре тога сам обавезно ишао на сваку, ама баш сваку, Звездину утакмицу од 1974. године, чак и на гостовања по Југославији и иностранству.)

А Звездин пут до Барија и Токија (па до Милвокија) испратио сам у папучама, на ТВ, из фотеље.

И од тада, од половине осамдесетих, јебе ми се за вечите близанце у српском фудбалу, Звезду и Партизан. Ја бих та два "национална фудбалска поноса" прве угасио и ставио им катанац на врата да сам на твом месту када једнога дана постанеш председник Фудбалског савеза Србије.

Прво то уради, па тек онда бирај новог селектора фудбалске репрезентације Србије.

Тако да, Чарли... Понуђен као почашћен.

Фала ти, Чарли!



Saglasan!
Postojeću Zvezdu i Partizana treba ukinuti i osnovati nove i još starije.
Ja sam išao, uglavnom, na utakmice samo kada su igrali Zvezda i Partizan, te ponekada kada dođu Dinamo i Hajduk.
Meni su bila lepša ona tri sata pre utakmice kada se izurlamo kao ljudi, pa posle gledamo utakmicu.
Ovo danas ne znam ni kada počne, tzv. prvenstvo.
shmoo shmoo 15:00 04.12.2022

Re: Уместо закључка

NNN

Ovde isto tako mogu "fudbaleri" da se zamene sa "košarkaši", "odbojaši", "vaterpolisti", "Jokić"...



Признајем да ми најтеже од свега пада ово са ватерполистима.

Мада се слажем и за све остале.

ali opet bi ga pljuvali, jer "ne vole Srbi sport, nego da pobeđuju".




Сви воле да побеђују.

Али имам утисак да се само код нас за сваки спорт и у Јужној Америци (за фудбал) направи тензија да је свака утакмица "историјска" и питање живота или смрти и опстанка.

А то не волим. Губи се онда у свеопштој националној какофонији могућност да се ствари сагледају рационално и објективно.

shmoo shmoo 15:06 04.12.2022

Re: Сума сумарум

softelectronics_e


Ja sam išao, uglavnom, na utakmice samo kada su igrali Zvezda i Partizan, te ponekada kada dođu Dinamo i Hajduk.
Meni su bila lepša ona tri sata pre utakmice kada se izurlamo kao ljudi, pa posle gledamo utakmicu.



Претпостављам да ниси ишао на утакмице ФК Дорћол и ФК Полет, оба са Дорћола, осамдесетих?

Или Чукарички и БАСК. (Чукаричани и Сењарци.)

Синђелић и Обилић (стадиони један преко пута другог).

Све су то ривалства у којима је одувек било и нечег више од игре.





omega68 omega68 20:23 04.12.2022

Re: Сума сумарум

Пикси је играо са оним што има на располагању.

Знао је одлично које су нам слабости, али када немаш чиме да те слабости покрпиш, онда играш са оним што имаш и коцкаш се.

Не бих се баш сложио.
Требало је пробати са Ераковићем на десном беку
и Младеновићем на левом или Урошевићем ( био је са већином европски првак У18, или је требало пробати Богосавца -гледао сам га у руској лиги -одличан.
Уосталом, погледај наше саставе током квалифик. Ни против Ирске (у обе утакмице )нисмо играли овако офанзивно.
Рекао бих да се десило исто као пред 2018.Само тада Муслин није прихватио ово што Пикси јесте.
П.С.
Паде ми у очи - и Енглези и Сенегал позади имају по четири играча.
Пуно поздрава.
NNN NNN 20:50 04.12.2022

Re: Сума сумарум

...i Francuzi i Argentinci igraju sa 4 pozadi.

U Piksijevu odbranu išao je na rizik jer smo jurili pobedu,
videlo se bukvalno posle 10 sekundi koliko smo šuplji,
i ja sam ubeđen da je ostalo 2:1 da bi na poluvremenu napravio potrebne korekcije,
zbog toga se i "šlogirao" kada smo primili gol u 44. minutu...
shmoo shmoo 21:08 04.12.2022

Re: Сума сумарум

omega68

Требало је пробати са Ераковићем на десном беку
и Младеновићем на левом или Урошевићем ( био је са већином европски првак У18, или је требало пробати Богосавца



Богосавца сам запазио још док је играо за Партизан који га је неправедно запоставио, зато смо га и довели у Чукарички (одиграо је у нашем дресу у Чуки 107 утакмица пре него смо га продали Ахмату из Грозног), Ераковић је пристојан играч исто као и Урошевић, Младеновић ради свој посао у Легији из Варшаве, али није иста ствар играти утакмице у првенству Србије, Пољске или Русије и утакмице на репрезентативном нивоу. Велика је то разлика у квалитету, у нивоу фудбала. Испробали смо их све у репрезентацији. Није то то.

И Миладин Стевановић је десни бек из оне генерације која је била светски првак за играче до 20 година на Новом Зеланду, али се после неуспешне епизоде у турском Кајзерију (хвала менаџерима криминалцима који су нам упропастили барем пола тих играча из те златне генерације) вратио у Србију и од тада игра у Чуки.

Мислим да ниједан од ових које си ти поменуо, као ни Миладин, нема тај ниво који је потребан за репрезентативне утакмице.

Можда ће они досегнути једног дана и то, али за сада још увек нису за репрезентацију.

Паде ми у очи - и Енглези и Сенегал позади имају по четири играча.


Када бисмо имали по једног квалитетног левог бека и десног бека, могли бимо и ми да играмо са четворицом позади, у систему 4-2-3-1.

Дакле, Вања на голу, ? (десни бек), Павловић, Миленковић, ? (леви бек), Максимовић, Сергеј, Тадић, Костић, Живковић и Митровић.

И тек тада би заиста Живковић и Костић показали шта све могу и знају када би имали некога ко им чува леђа када се стуште ка противничком голу.

Уз квалитетну клупу са Влаховићем, Радоњићем, Лазовићем, Гудељом, Вељковићем, Рајковићем, Лукићем,...

Па да причамо о том систему 4-2-3-1.

Али немамо ми тренутно те довољно квалитетне бекове уз аут линију лево и десно за репрезентацију. И не назиру се уопште.

magnus magnus 21:32 04.12.2022

Re: Сума сумарум

Postavilo se pitanje da li Piksi treba da ode, a ovo je prvi put posle Antića da se vratio "kult reprezentacije"

da piksi treba da ostane , ovo ga boli , a nema boljeg motivatora od frustracije i verovat će mu ljudi,. Ono što srpskom fudbalu fali a ima hrvatski nogomet nije trener nego Zdravko Mamić , njegov višegodišnji trud na skupljenju ergele kvalitetne djece od kojih će stvorit sebi izuzetno profitabilne igrače je rana kvalitetna selekcija gdje se bira po kvalitatu ( jer samo to mom bivšem sugrađaninu donosi novac) sadašnja repka je njegov produkt

omega68 omega68 22:01 04.12.2022

Re: Сума сумарум

U Piksijevu odbranu išao je na rizik jer smo jurili pobedu,

Може победа да се јури и са затвореном варијантом, видети под Владан Милојевић.
ja sam ubeđen da je ostalo 2:1 da bi na poluvremenu napravio potrebne korekcije,

Као против Камеруна?
omega68 omega68 22:01 04.12.2022

Re: Сума сумарум

.
NNN NNN 22:06 04.12.2022

Re: Сума сумарум

Miloje (svaka mu čast), ali sve prolazio na x, gol u gostima, penale...
Protiv Kameruna je bila dobra škola za Švajcarsku (bar sam se nadao).
omega68 omega68 22:16 04.12.2022

Re: Сума сумарум

Мислим да ниједан од ових које си ти поменуо, као ни Миладин, нема тај ниво који је потребан за репрезентативне утакмице.

Можда ће они досегнути једног дана и то, али за сада још увек нису за репрезентацију.

А што, тамо сви имају крила, лете?
Ераковић је солидно одиграо у Евро купу,Урошевић(иако НИСАМ Топаловић) је најбољи наш играч у лиги стиже све на терену, солидно и он игра Европу...Младеновића је ставио против ванземаљаца , па та партија није меродавна.Што не би могао да парира Камерунцима или у комбинацији са Туцком (Костић) оном козојебу.Ераковић би имао малу али сасвим довољну помоћ од Живковића.
Друго, ми смо преокрет са Португалом имали са две Радоњићеве асистенције.Кад је он у Катару увођена и у каквим формацијама?Лудило.
Кажу људи да Пикси није могао да се тамо препозна.Нешто се десило а то нешто сигурно нису неквалитетни Ераковић и Младеновић/Урошевић.
И на крају, као што је некад Шурјак био терет репрезентацији, мислим да је то сада Сергеј.Можда ће имати своју улогу кад се опрости Тадић и кад се вратимо на 4 позади.
omega68 omega68 22:21 04.12.2022

Re: Сума сумарум

Protiv Kameruna je bila dobra škola za Švajcarsku (bar sam se nadao).

Тренер који се школује на светском против Камеруна није ни за к..., Нагоју
vcucko vcucko 22:42 04.12.2022

Re: Сума сумарум

softelectronics_e

Dovesti, npr. Aleksa Fergusona za selektora.
Ili neka dovedu Pepe Gvardiolu, šta je problem.

Ništa od toga.
Jesu li bili Klemente i Dik Advokat? Bili. I šta su uradili? Ništa. Nula.

Ja sam svojevremeno šizio i bio ubeđen, da Partizan treba da dovede trenera Grojter Firta. Nebitno ime, nego Grojter Firta. Kao paradigmu za Nemca iz unutrašnjosti, koji će da uvede red. I viče "Ein-Zwei-Polizei!". I za par meseci oni stvarno dovedoše Rebera. Koji je, između ostalih, trenirao i Grojter Firt. I vikao "Ein-Zwei-Polizei!". I bi ništa. Ein-Zwei-duplogolo.

Ovu bandu može da vodi samo veći bandit od njih. A Piksi to nije. Jer je i on iz te priče "ja im dovedem..., a oni... (bar sam tako čuo od obaveštenih ljudi).

Pobogu, on je aminovao (ako ga je iko i pitao) da dovedu i šetaju svoje sisate starlete po Kataru. Ej, po Kataru?! Šta je bio plan, da se cenjkaju za njih sa šeicima

Nemačka je prva dve titule uzela kao autsajder u finalu. Protiv Mađarske '54. i Holandije '74. Oba puta, i Mađari i Holanđani su napravili fatalnu grešku. Dan pre finala su igračima doveli gospođe. I ubeđeni u pobedu rezervisali najbolje restorane za slavlje, birali muziku. Mogu da zamislim gospođe Puškaš i Kočiš kako sa muževima šetaju po Bernu '54. i traže da im nešto kupe. A ovi moraju do komesara da im udeli neki dolar, da se ne brukaju. Ili gospođu Krojf "Johane, ova Neskensova se širi kao da je kraljičina snaja a ti ništa".
A ljudi moraju sutra da igraju finale, za titulu
Ne ide, ne može.

Msm, znam sad će da bude "ua, mizoginija!" ali fudbal je svoja sorta, čudna. I ima svoja pravila.
shmoo shmoo 22:43 04.12.2022

Re: Сума сумарум

omega68

И на крају, као што је некад Шурјак био терет репрезентацији, мислим да је то сада Сергеј.Можда ће имати своју улогу кад се опрости Тадић и кад се вратимо на 4 позади.



То исто сам и ја помислио више пута још од Русије 2018. године.


А што, тамо сви имају крила, лете?



Богами, друже, у односу на 80% наших репрезентативаца лете.

А камоли за ове наше који и нису у репрезентацији.

Погледај колико брзо сви остали играју. Страшно брзо. Чак и они који нису у првих 10 репрезентација на ФИФА ранг листи, али су испред нас који смо на 21. месту те листе тренутно, као и оних 10 репрезентација кoје су иза нас на тој листи.

ЛИНК

(Следује нам пад вероватно после овог светског првенства у Катару.)

У односу на нас, сви ови до 30. места ФИФА ранг листе лете. Много брзо играју у односу на оно што смо ми навикли гледајући наше фудбалере.

shmoo shmoo 22:52 04.12.2022

Re: Сума сумарум

vcucko

I vikao "Ein-Zwei-Polizei!". I bi ništa. Ein-Zwei-duplogolo.






Ајн, цвај, драј, биће пиће фрај, што би рекао мој Кум.

vcucko vcucko 23:20 04.12.2022

Re: Сума сумарум

omega68

Ераковић је солидно одиграо у Евро купу,Урошевић(иако НИСАМ Топаловић) је најбољи наш играч у лиги стиже све на терену, солидно и он игра Европу...

Tu mi se nešto ne uklapa. Na sve strane komentari da je Zvezda ove godine slabija i zato što su razbili tandem stopera Dragović - Eraković i malog bacili na beka. Gde se kao ne snalazi najbolje.
Ali slažem se, treba da igraju bekovi iz klubova, makar iz Lingalonga. Urošević je sirovinac ali može da trči celu utakmicu i to je za početak dovoljno.
NNN NNN 00:25 05.12.2022

Re: Сума сумарум

Сергеј
Sergej je bio žrtva "ofanzivne" postavke u kojoj on mora da igra na (sebi neprirodno) defanzivnoj poziciji u sredini.
Generalno je naš napad (neočekivano) mnogo zabušavao u odbrani.
Lepo je neko jednostavno objasnio da za tri u odbrambenoj liniji ti trebaju ofanzivni bekovi, a ne defanzivna krila.
Ni Milenković ni Živković ne umeju i ne mogu da igraju na desnom beku, tako da i prosečno švajcarsko levo krilo može da ih pojede. Besmislena, ali slikovita analogija sa košarkom bi npr. bila da Stef Kari, legenda i najbolji trojkaš u istoriji, ne bi mogao sam da odbrani svoj reket od npr. Save Lešića (par nedelja je razlike između njih dvojice i svetlosna godina košarkaškog umeća, ali bi ga Sava "ozidao", u svemu drugom je Stef bolji, ali ovo je analogija u kojoj mi branimo situaciju sa igračima sa kojima to ne može da se brani).


emilia emilia 06:30 05.12.2022

Re: Сума сумарум

softelectronics_e softelectronics_e 08:09 05.12.2022

Re: Сума сумарум

vcucko
softelectronics_e

Dovesti, npr. Aleksa Fergusona za selektora.
Ili neka dovedu Pepe Gvardiolu, šta je problem.

Ništa od toga.
Jesu li bili Klemente i Dik Advokat? Bili. I šta su uradili? Ništa. Nula.
...

Ko su pomenuti?
vcucko vcucko 08:58 05.12.2022

Re: Сума сумарум

softelectronics_e
vcucko
softelectronics_e

Dovesti, npr. Aleksa Fergusona za selektora.
Ili neka dovedu Pepe Gvardiolu, šta je problem.

Ništa od toga.
Jesu li bili Klemente i Dik Advokat? Bili. I šta su uradili? Ništa. Nula.
...

Ko su pomenuti?

Ništa posebno. Samo trofejni španski i trofejni holandski trener.
softelectronics_e softelectronics_e 12:26 05.12.2022

Re: Сума сумарум

vcucko
softelectronics_e
vcucko
softelectronics_e

Dovesti, npr. Aleksa Fergusona za selektora.
Ili neka dovedu Pepe Gvardiolu, šta je problem.

Ništa od toga.
Jesu li bili Klemente i Dik Advokat? Bili. I šta su uradili? Ništa. Nula.
...

Ko su pomenuti?

Ništa posebno. Samo trofejni španski i trofejni holandski trener.

Nisu nam potrebni trofejni, nego najbolji.
shmoo shmoo 12:43 05.12.2022

Re: Сума сумарум

softelectronics_e

Nisu nam potrebni trofejni, nego najbolji.



Јесте.

А кад ја кажем да идемо да се играмо фудбала, а о трофејима нека други размишљају, ти ми одмах скачеш у очи.



softelectronics_e softelectronics_e 13:36 05.12.2022

Re: Сума сумарум

shmoo
softelectronics_e

Nisu nam potrebni trofejni, nego najbolji.



Јесте.

А кад ја кажем да идемо да се играмо фудбала, а о трофејима нека други размишљају, ти ми одмах скачеш у очи.



Ma!
Ja se, skoro, zajebavam.
Jer mi nije jasno da ozbiljni ljudi daju toliko na te naše luzere.
shmoo shmoo 21:17 05.12.2022

Re: Сума сумарум

softelectronics_e
shmoo
softelectronics_e

Nisu nam potrebni trofejni, nego najbolji.



Јесте.

А кад ја кажем да идемо да се играмо фудбала, а о трофејима нека други размишљају, ти ми одмах скачеш у очи.



Ma!
Ja se, skoro, zajebavam.
Jer mi nije jasno da ozbiljni ljudi daju toliko na te naše luzere.



Колико?

(Знаш за нешто боље где бих ја могао да дајем толико?

А и да ли ти ја заиста личим на озбиљног човека?

Не бих волео да ме било ко тако перципира, што би рекли они образовани.

Можеш само да ме растужиш том тврдњом да сам ја озбиљан човек.)

NNN NNN 21:34 03.12.2022

Osmina

U prvoj utakmici osmine je Holandija očekivana savladala podmlađene Amerikance (3:1),
mada su Ameri prvi pripretili, ali su Lale iz prve ozbiljnije polukontre dali gol, a nešto kasnije još jedan dosta sličan, posle nisam ni gledao drugo poluvreme
Ovi Holandezi ne deluju preterano ubedljivo, ali ih prokenjalo da upadnu u grupu gde je nosilac ubedljivo najslabija ekipa - domaćin, prvo su u samom finišu slomili Senegal, a posle i da se volšebno provuku protiv Ekvadora...
Videćemo na šta će da liči četvrtfinale (sećamo se 1994. a i polufinala 2014., a oni stariji i finala 1978.)
NNN NNN 22:04 03.12.2022

Re: Osmina

U drugoj utakmici fenomenalno 2. poluvreme - sve ono zbog čega volimo fudbal!
Prvo poluvreme nije bilo preterano sadržajno, a Argentina nije uspevala nešto da dominira, ali je Mesi iskoristio priliku (istu onu kakvu je propustio u 2. minutu utakmice protiv Saudijske Arabije) i 1:0
U drugom su bili još nešto opušteniji, a golman Australije je amaterski kiksnuo i 2:0, delovalo je da je sve gotovo, Argentinci su se potupno oslobodili, izvršili nekoliko izmena da odmaraju igrače, a onda su Oziji dali neku "drdu" i otvorila se utakmica!
Oni su pokušavali kao da napadnu, a to je otvorilo prostor, Mesi je nekoliko puta probijao, ali se Lautaro Martinez amaterski ispromašivo, a onda u poslednjem minutu nadoknade zamalo da Australijanci izjednače, ipak ostalo je 2:1
NNN NNN 22:08 03.12.2022

Re: Osmina

Mesiju je ovo bila 1000. zvanična utakmica!
Blistao je kao u najboljim danima,
a na svom 5. svetskom prvenstvu - postigao je prvi gol u eliminacionoj fazi - sada (zajedno sa Kristijanom Ronaldom) ima tačno duplo manje takvih golova od Piksija
NNN NNN 14:38 04.12.2022

Re: Osmina

Danas Japan - Hrvatska,

pa Brazil - Južna Koreja

obe utakmice deluju vrlo gledaljivo, ali sinoć je drugo poluvreme ARG - AUS postavilo visoke standarde.

Edit: ovo je naravno sutra, ali nema veze neka stoji ovako kao najava
Lično jedva čekam da vidim obe utakmice, tj. da li Japanci imaju kapacitet da iznenade još nekoga sada kada je mnogo bitnije i koliko Brazilci mogu da dominiraju protiv jedne "trkačke" ekipe, tj. posle onog odličnog 2. poluvremena protiv nas nisu mnogo pokazali, a nebo im je granica.
softelectronics_e softelectronics_e 14:44 04.12.2022

Re: Osmina

NNN
Danas Japan - Hrvatska,

pa Brazil - Južna Koreja

obe utakmice deluju vrlo gledaljivo, ali sinoć je drugo poluvreme ARG - AUS postavilo visoke standarde.

NNN
Danas Japan - Hrvatska,

pa Brazil - Južna Koreja

obe utakmice deluju vrlo gledaljivo, ali sinoć je drugo poluvreme ARG - AUS postavilo visoke standarde.

Da ti nisi nešto prezupčio?
Danas nisu te utakmice.
shmoo shmoo 14:55 04.12.2022

Re: Osmina

softelectronics_e
NNN
Danas Japan - Hrvatska,

pa Brazil - Južna Koreja

obe utakmice deluju vrlo gledaljivo, ali sinoć je drugo poluvreme ARG - AUS postavilo visoke standarde.

NNN
Danas Japan - Hrvatska,

pa Brazil - Južna Koreja

obe utakmice deluju vrlo gledaljivo, ali sinoć je drugo poluvreme ARG - AUS postavilo visoke standarde.

Da ti nisi nešto prezupčio?
Danas nisu te utakmice.



Е, јесте, ННН. У праву је Чарли.

Ове две текме су стра.

А данас Француска-Пољска и Енглеска-Сенегал (ЛИНК)

Нема везе, свакако ћемо уживати и данас и сутра.

Слажем се за високе стандарде Аргентине и Аустралије.


NNN NNN 14:57 04.12.2022

Re: Osmina


ahaha, hvala Čarli, bukvalno sam skrolovao po danima, a čitao neke vesti prvo sam video naslov neke izjave o selektoru Hrvatske, pa onda o povredi Gabrijela Žesusa i odmah se prebacio na sledeći dan (iskreno to mi malo gledljivije zvuči od Francuska - Poljska
i Engleska - Senegal koje su stvarno danas )
NNN NNN 15:08 04.12.2022

Re: Osmina

Što se prve današnje utakmice tiče, to je da Francuska, uz sve probleme sa povredama, ima i dalje ogromnu bazu vrlo kvalitetnih igrača, a i Didije Dešan je elita + što su odmarali igrače u 3. kolu (možda nije baš skroz fer, ali sami su sebi stvorili takvu mogućnost), tako da su ekipa sa ogromnim potencijalom, a već sam hvalio Mbapea na osnovu prva dva kola.
A sa druge strane Poljaci su možda i najmanje pokazali od svih ekipa koje su ušle u 2. fazu (a najviše zahvaljujući ludoj sreći da Meksiko ne da još jedan gol Saudijcima više od 40 minuta), ali opet "možda su sačuvali neki trik u rukavu", pa bude zanimljiva utakmica, videli smo sinoć kako kenguri ni iz čega napraviše ludilo od utakmice.

Što se druge utakmice tiče, Senegal uopšte nije naivan (prvaci Afrike su), ali im ne igra najbolji igrač Sadio Mane (bez Mane su), a sa druge strane ovi Englezi (koliko god da se oni uvek previše lože) su (za ostatak sveta) možda čak i pomalo potcenjeni, a vrlo su talentovni i kompaktni.
Ja lično uvek uživam kada ispadnu, ali sada (ne mislim na osminu) mogu vrlo skupo da prodaju svoju kožu. Zvanično su 4. na prošlom SP i 2. na ovom EP, dakle imaju i kontinuitet dobrih rezultata "i mladost i iskustvo".
softelectronics_e softelectronics_e 15:36 04.12.2022

Re: Osmina

NNN
Što se prve današnje utakmice tiče, to je da Francuska, uz sve probleme sa povredama, ima i dalje ogromnu bazu vrlo kvalitetnih igrača, a i Didije Dešan je elita + što su odmarali igrače u 3. kolu (možda nije baš skroz fer, ali sami su sebi stvorili takvu mogućnost), tako da su ekipa sa ogromnim potencijalom, a već sam hvalio Mbapea na osnovu prva dva kola.
A sa druge strane Poljaci su možda i najmanje pokazali od svih ekipa koje su ušle u 2. fazu (a najviše zahvaljujući ludoj sreći da Meksiko ne da još jedan gol Saudijcima više od 40 minuta), ali opet "možda su sačuvali neki trik u rukavu", pa bude zanimljiva utakmica, videli smo sinoć kako kenguri ni iz čega napraviše ludilo od utakmice.

Što se druge utakmice tiče, Senegal uopšte nije naivan (prvaci Afrike su), ali im ne igra najbolji igrač Sadio Mane (bez Mane su), a sa druge strane ovi Englezi (koliko god da se oni uvek previše lože) su (za ostatak sveta) možda čak i pomalo potcenjeni, a vrlo su talentovni i kompaktni.
Ja lično uvek uživam kada ispadnu, ali sada (ne mislim na osminu) mogu vrlo skupo da prodaju svoju kožu. Zvanično su 4. na prošlom SP i 2. na ovom EP, dakle imaju i kontinuitet dobrih rezultata "i mladost i iskustvo".

Ja nadalje navijam za Engleze.
Ako oni izgube, nadalje navijam za Brazilce.
Za Argentince ne mogu da navijam nikako.
Mesiju svaka čast!
Ako Francuzi osvoje prvenstvo, neće mi biti krivo.
Eeeeee, da!
Kilijan Mbape je novi fudbalski kralj.
Šteta što ne pređe odmah u Real.
NNN NNN 16:53 04.12.2022

Re: Osmina

Vrlo sadržajno prvo poluvreme!
Uplašio sam se posle prvih 15-ak minuta da će Poljaci da parkiraju autobus ispred gola, ali su su i oni zaigrali fudbal.
Ipak Fracuska je upela da (ne primi i) da gol - Žiru, jedan od mojih najomiljenijih aktivnih igrača i verovatno jedan od najpotcenjenijih generalno.
Ne znam da li sam ovde hvalio Grizmana, ali on j erazbio na prošlom SP što ga je odvelo u Barelonu, gde s enije snašao, pa se vratio u Atletiko gne nije kao što je bio pre, ali na ovom SP je u prve dve utakmice bio uz rame odličnom Mbapeu!
Volim taj tip igrača, neki "lutajući polušpic", kao Miler u Nemačkoj (koji nažalost na poslednja dva SP nije ni priblišno dobar kao na svoja prva dva SP što se i te kako osetilo u rezultatu Nemačke).
NNN NNN 18:22 04.12.2022

Re: Osmina

Najbolji igrač dosadašnjeg dela prvenstva lagano rešio meč u nastavku
NNN NNN 18:25 04.12.2022

Re: Osmina

Da ne bude sve baš tako idealno pobrinuo se softver fantazija na FIFA-inom sajtu (najgora verzija u poslednja 4 prvenstva) i već mi bio "zaključao" Mbapea kada sam hteo da ga postavim za kapitena
+ onaj jedni penal kilavog Levandovskog, sa onim usranim zaletom i zastajkivanjima i poskakivanjima koji smo morali da gledamo dok konačno ne ugura loptu u mrežu, pa da igrači konačno odu u svlačionicu...
softelectronics_e softelectronics_e 18:40 04.12.2022

Re: Osmina

NNN
Vrlo sadržajno prvo poluvreme!
Uplašio sam se posle prvih 15-ak minuta da će Poljaci da parkiraju autobus ispred gola, ali su su i oni zaigrali fudbal.
Ipak Fracuska je upela da (ne primi i) da gol - Žiru, jedan od mojih najomiljenijih aktivnih igrača i verovatno jedan od najpotcenjenijih generalno.
Ne znam da li sam ovde hvalio Grizmana, ali on j erazbio na prošlom SP što ga je odvelo u Barelonu, gde s enije snašao, pa se vratio u Atletiko gne nije kao što je bio pre, ali na ovom SP je u prve dve utakmice bio uz rame odličnom Mbapeu!
Volim taj tip igrača, neki "lutajući polušpic", kao Miler u Nemačkoj (koji nažalost na poslednja dva SP nije ni priblišno dobar kao na svoja prva dva SP što se i te kako osetilo u rezultatu Nemačke).

Grizman je pokazao za udžbenike kako treba da igra prednji vezni.
NNN NNN 21:17 04.12.2022

Re: Osmina

Englezi vode 2:0 na poluvremenu, iako je Senegal bio bolji većim delom igre, Englezi su u samom finišu sa dva brza gola praktično rešili utakmicu (mada se ne Bard ne bi složio).
U najavi imamo spektakularno četvrtfinale.
Jedino što mi je krivo što nisam uplatio neki dinar (sve 4 idu "iz keca", ali opet mislim da se nisam kladio više od 5 godina (u plusu sam u Meridijanu, pa da ne kvarim, ali sam baš juče ujutro pričao kako bih se malo poigrao, ali me mrzelo da dopunjavam račun, a ima posla (i zarade) ko oće da radi)
NNN NNN 21:18 04.12.2022

Re: Osmina

Evo ga i treći.
Foden druga asistencija (jedini Englez koga sam ubacio u fantazi ekipu).
omega68 omega68 22:31 04.12.2022

Re: Osmina

mislim da se nisam kladio više od 5 godina

Ни ја од светског 2006.Ето ми се не коцкамо а Пикси ставио целу нацију на коцку.
Је л био на дочеку неко да га шутне у дупе?
Кад су се 82 вратили као попишани, ћалетов ортак је изјавио да би волео да оде на Сурчин и да Миљана шутне у, претпостављати, позадину.
Па ја само питам...
vcucko vcucko 23:34 04.12.2022

Re: Osmina

NNN
Danas Japan - Hrvatska,

pa Brazil - Južna Koreja

obe utakmice deluju vrlo gledaljivo, ali sinoć je drugo poluvreme ARG - AUS postavilo visoke standarde.

Edit: ovo je naravno sutra, ali nema veze neka stoji ovako kao najava
Lično jedva čekam da vidim obe utakmice, tj. da li Japanci imaju kapacitet da iznenade još nekoga sada kada je mnogo bitnije i koliko Brazilci mogu da dominiraju protiv jedne "trkačke" ekipe, tj. posle onog odličnog 2. poluvremena protiv nas nisu mnogo pokazali, a nebo im je granica.


Umesto klasičnog fajta Brazil-Urugvaj (oni bi se bar pošteno pobili) imaćemo negledljivo Brazil-Koreja. Zato što su portugalske kalašture prodale utakmicu Koreji. Portugalu i njegovoj odvratnosti CR7 želim sve najgore. Da ih Atlantik prelije i da ih izidu morski pasi. Evo blasfemično izjavljujem, navijaću za Šipce protiv njih Šipce neka posle izvrti španska laka konjica i sve u redu.

Rvati i da se uvate za govno, prošli bi dalje
Ali ljudi jasno i glasno igraju za Dom, Gospu i Tompsona, zato i prolaze. Naši ni tamo ni ovamo, malo Kosovo malo multi-kulti i uvek ispanu volovi.

Voleo bih polufinale Argentina-Brazil i Španija-Francuska. A pazi kad bude Niskozemska-Rvacka i Šipcarska-Engleska. Već mi nije dobro, horor u najavi.
NNN NNN 23:52 04.12.2022

Re: Osmina

Voleo bih polufinale Argentina-Brazil i Španija-Francuska.

(kad već ne mogu da ispadnu Španci pre toga)
niccolo niccolo 20:42 05.12.2022

Re: Osmina

Umesto klasičnog fajta Brazil-Urugvaj (oni bi se bar pošteno pobili) imaćemo negledljivo Brazil-Koreja.

Pa dobro, lepo barem videti ovoliko golova
omega68 omega68 21:01 05.12.2022

Re: Osmina

Човек смрад, успео да за живота уђе у легенду и да из ње изађе.
Каже да нисмо поражени.
NNN NNN 21:15 05.12.2022

Re: Osmina

Danas Japan - Hrvatska,

pa Brazil - Južna Koreja

Prošli susjedi na penale, Japan bio bolji u prvom poluvremenu, posle Hrvati bili nešto bolji u drugom, posle sam otišao malo da spavam, pa nisam ni gledao produžetke i penale (nije mi nešto utakmica držala pažnju)

Brazil taslači Korejance, u par navrata su se "ušetavali u gol", pade mi na pamet da smo imali sreće (i Vanju). Doduše i Alison je konačno imao nekog posla na prvenstvu, utakmica ima revijalan karakter.
vcucko vcucko 22:56 05.12.2022

Re: Osmina

NNN

utakmica ima revijalan karakter.

Pa to i kažem, kakva je to nokaut faza kad se Brazil kako kažeš ušetava u gol.

Da su Urugvaju poveli 2-0 krenula bi bar tuča, zašiljeni kramponi, radila bi hitna pomoć. Suarez bi krenuo zubima
Ovo kao da gledaš trening.

Rvati opet sa obe ruke ščepali govno, i opet prošli. Samo Brazil da ostane na ovom nivou, u tom slučaju im samo Francuzi u finalu mogu stati na rep. A i to ako.
sziszi sziszi 14:59 04.12.2022

Nok-aut

Danas Engleska i Senegal i Francuska Poljska na reportoaru
https://www.flashscore.com/
NNN NNN 15:16 04.12.2022

Re: Nok-aut

https://www.flashscore.com/
Flashscore mi je "bukmarkovan" i stalno stoji bar nešto otvoreno, ali mogu i njih da okrivim za omašku
Naime kada ostane otvoren u ponoć (gremlin), posle ponoći normalno da prikazuje program koji je tog "sledećeg" dana na programu, ali datim u gornjem desnom ugliću se ne refrešuje automatski (kao i utakmice)!?!, tj. mora negde da se klikne (refresh npr) da bi se ažurirao i datum
NNN NNN 00:04 05.12.2022

NBA

Evo u evropskom terminu Nju Orleans - Denver
i Denver super igrao u 1. četvrtini Jokić bio najboji strelac, skakač i asistent u obe ekipe, imali dvocifrenu prednost, izašao Jokić ovi uhvate priključak i u egalu se završi prvo poluvreme.
Na početku 3. ponovo povukao Jokić, ali krajem treće potpuni raspad Denvera!
Gomila izgubljenih lopti, "anonimni" rezervni plej pelikansa odigrao u transu utakmicu života - 38p 8/11 trojke! Nagetsi nisu mogli ni otvorene šuteve da pogode (Marej, KCP...), čak je Jokić bio isfrustriran, pa je omašio 4 bacanja,
inače je imao prilično impresivan učinak 32p (13/19) + 16sk + 9a, ali nije uspeo da zaustavi raspad :(
Sviđa mi se trend u NBA da se (ne samo nedeljom) daju utakmice u "evropskom" terminu, pre neko veće je bio Dalas.
NNN NNN 00:53 05.12.2022

Re: NBA

Inače mislim da je ovo 6. uzastopna utakmica (od kako se vratio posle par utakmica pauze zbog kovida) da mu fali jedna ili dve asistencije (ili skoka) za tripl-dabl, ali čoveka to bukvalno ni najmanje ne interesuje, čak u par utakmica nije ni igrao u poslednjoj četvrtini kada je sve već bilo rešeno.
Lično najviše volim kad ima "milion" asistencija (ovde sezone je par puta imao 10+ još u prvom poluvremenu), ali to se dešava kada se saigrači raspucaju.
Denver ove sezone deluje mnogo "šire" nego prošle, ali ovo sad od druge polovine 3. četvrtine nije ličilo ni na šta (jbg. dešava se, dugačka je liga, ali baš pokvarilo utisak potencijalno odlične utakmice i individualnog učinka).
NNN NNN 23:19 05.12.2022

06.12.

16:00 Maroko - Španija
20:00 Portugal - Švajcarska

Od svih ovih ekipa jedino Maroko zavređuje (donekle*) da se ne navija protiv njih.
Španci su mladi, talentovani, poletni, ali su Španci, što se najbolje videlo u 3. kolu,
a Maroko mi je bazveze što su šutnuli trenera koji ih je doveo na Mundijal (kao mi na prethodnom)! Da stvari budu luđe, Vahidu Halilhodžiću to nije prvi put!?!
Isto mu se desilo 2010. Kada ga je Obala Slonovače otpustila pre Mundijala (ali zato što nisu bili zadovoljni rezultatom na Kupu Afričkih Nacija), a ovde je odleteo pred sam početak. Međutim nije ni on "cvećka", 2014. posle odličnog izdanja Alžira (ispali od Nemaca u osimini posle produžetaka, a Nemci kasnije bili prvaci) - odmah je otišao, odbivši da produži ponuđenu saradnju. Čak i 2018. je vodio Japan i to je krenulo da škripi, ali ne može da se podvede da pod ovaj slučaj da je odveo ekipu, a da su ga otpustili...

Što se druge utakmice tiče - ovo su naši stari (tj. novi) rivali, imamo "bogatu" istoriju krljanja poslednjih nekoliko godina, a u pitanju je skup prilično antipatičnih likova, svakako Portugalci imaju zvučnija fudbalska imena.
NNN NNN 20:24 06.12.2022

Re: 06.12.

Portugal - Švajcarska
Portugalci startovali bez Kristijana Ronalda u postavi, već nije toliko teško da se navija za njih (na ovoj utakmici posebno).
I već vode.
NNN NNN 20:37 06.12.2022

Re: 06.12.

2:0 Pepe koji za 3 meseca puni 40 godina!
Zvanično je samo Rože Mila bio stariji strelac od njega na Mundijalima!
NNN NNN 20:43 06.12.2022

Re: 06.12.

Pošto znam da se "veliki ljubitelji trivije" Pepe je munuo isti gol Švajcarcima i na Evropskom Prvenstvu sada već davne 2008. (u pobedi od 2:0)

EDIT: protiv TURSKE!!! (u Švajcarskoj, znao sam dima nešto )
Kako je sećanje varljivo,
a Švajcarci su tad dobili Portugalce sa 2:0 - oba gola dao Hakan Jakin (eto i Turske odnekud) sadašnji selektor Švajcarske.
Ko nema u vugla ima u gugla.
A gol Pepea sam zapamtio jer sam na tom EP prvi put u životu igrao Fantazi fudbal
Generalno ne igram već godinama, samo za SP se malko poigram - ovo kolo sam razbio (80 poena, i to mi softver već zaključao Mbapea kada sam hteo da ga postavim za kapitena), ali prethodna tri se nisam nešto proslavio.
niccolo niccolo 21:46 06.12.2022

Re: 06.12.

Zvanično je samo Rože Mila bio stariji strelac od njega na Mundijalima!

Što znači da je bio stariji jedno deset godina od Pepea sada.
NNN NNN 21:53 06.12.2022

Re: 06.12.

Mila je imao 42 pune kada je dao svoj poslednji gol na SP 94.,
a pre toga je u Italiji dao jedno 4 komada, ali ovaj u SAD je dao u grupi, tako da je Pepe najstariji strelac u eliminacionoj fazi.
Inače Pepe je Brazilac
NNN NNN 21:57 06.12.2022

Re: 06.12.

Gaženje 6:1 (mi bi smo realno mnogo bolje - naročito ako bi igrao Kristijano od početka )
Ovaj dečko Ramoš što je igrao umesto Kristijana Ronalda je 2001. godište,
rodio se otprilike kada su Pepe i C. Ronaldo počinjali profesionalne karijere!
Leao i Žoao Feliks imaju po 23 godine, može se reći "spoj mladosti i iskustva"
vcucko vcucko 07:14 07.12.2022

Re: 06.12.

NNN
Portugal - Švajcarska
Portugalci startovali bez Kristijana Ronalda u postavi, već nije toliko teško da se navija za njih (na ovoj utakmici posebno).
I već vode.

Da li delimo isto viđenje stvari? Da je Portugal bez onog egomanijaka u timu:

- mnogo moćan
- mnogo manje antipatičan

Vidim da ga je uveo i da je fudbalski nepismena publika orgazmički vrištala. Kuku Santose, ako boga znaš, ne uvodi ga, neka ga na klupi neka navija. Otvorio im se put u završnicu, samo CR7 može da zatvori taj put
softelectronics_e softelectronics_e 12:07 06.12.2022

M'da!

Može li Maroko da klepi Španiju?
NNN NNN 15:54 06.12.2022

Re: M'da!

Ne verujem.
navijaću za nji' tj. protiv Španije, ali teško da imaju realne šanse
(a opet Španci su mladi, pa nekako očekujem da se negde okliznu, možda u četvrtfinalu protiv iskusne Portugalije, ako ovi uopšte izbace Ujedinjenenacije)
NNN NNN 16:02 06.12.2022

Re: M'da!

Lepo su se Maroko i Španija krljali i na prošlom SP (bilo 2:2 u grupi), verujem da neće biti dosadna utakmica.
PS Španija u "dresovima Lacija"
NNN NNN 17:03 06.12.2022

Re: M'da!

Španci u 1. poluvremenu posed oko 70% i jedan jedini šut!
Dobro za fudbal (a i uopšte) je da ispadnu.
niccolo niccolo 18:50 06.12.2022

Re: M'da!

Kako karamo mi Marokanci, erotska soba…

NNN NNN 19:33 06.12.2022

Re: M'da!

Smrdljivi dodavači, tako su i na prošlom SP protiv Rusije dodavali se 120 minuta i čekali da im Rusi nekako otmu loptu i sami se ušetaju u sopstveni gol, nemam logičnije objašnjenje. Ja sam opet pred kraj utakmice otišao da spavam toliko su me smorili.
softelectronics_e softelectronics_e 20:06 06.12.2022

Re: M'da!

niccolo
Kako karamo mi Marokanci, erotska soba…


Alal vera braćo Marokanci!
Sada imam, makar još jednu utakmicu, za koga da navijam.
A golman im je suvi genije.
vcucko vcucko 07:15 07.12.2022

Re: M'da!

niccolo
Kako karamo mi Marokanci, erotska soba…


Prepisano Rusija - Španija od pre 4 godine.
razmisljam razmisljam 23:53 06.12.2022

Моја тетка

која ће за непуна два месеца да напуни деведесет пет година:

- Идем да гледам пенале.
- ?
- Не волим фудбал, али баш волим да гледам пенале.
- Добро, тетка. Уживај.
NNN NNN 00:00 07.12.2022

Re: Моја тетка

Tetka car, zna žena šta voli.
Moja baba-tetka (mamina tetka) napunila 91 godinu, nadam se da će sledećeg meseca da uživa u Australian Openu, pošto veliki je Đokovićev fan.
NNN NNN 23:57 06.12.2022

Pauza

A sada sledi ono čega smo se svi pribojavali i sa strepnjim potiskivali: dva dana pauze posle više od dve nedelje fudbala.
Da smo bar prošli u osminu, pa čak i da smo sad ispali, pa taman da "ližemo rane" u ovoj pauzi, a ovako ništa.
ephemeris ephemeris 09:21 07.12.2022

Današnji rezultati

shmoo shmoo 09:42 07.12.2022

Re: Današnji rezultati

ephemeris













softelectronics_e softelectronics_e 10:56 07.12.2022

Re: Današnji rezultati

ephemeris

Hihihi!
ephemeris ephemeris 11:03 07.12.2022

Re: Današnji rezultati

NNN NNN 00:34 09.12.2022

Evroligaški derbi!

Zvezda i Partizan postoje više od 3/4 veka i odigrali su preko 200 međusobnih susreta, ali večeras su odigrali prvi evropski i to evroligaški derbi!
Partizan je bio domaći, Arena ja bila puna (preko 95% crno-belih navijača), utakmica je krenula nervozno, Partizan se bolje snašao, Lesor je bio monstruozan u skoku u napadu, brzo su stekli dvocifrenu prednost, ali Zvezda je u potpunosti preokrenula do poluvremena, a onda je u 2. poluvremenu krenula rezultatska klackalica, a na asistenciju Vlidoze meč je rešio Nemanja Nedović trojkom dve sekunde pre kraja 73:76 pobeda gostujuće ekipe Zvezde!!!
Nastavlja se pobednički niz Duška Ivanovića, a ovo je čak 5. pobeda zaredom u EL

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana