Društvo| Mediji| Politika| Sport| Životinjski svet

Ко је овде стварно мајмун? (EDIT - Или: Држ'те лопова!)

tasadebeli RSS / 26.02.2017. u 08:26

Прошлог викенда се на стадиону фудбалског клуба Рад "Краљ Петар Први" на Бањици догодио још један у низу сличних инцидената на фудбалским стадионима широм света.

Наиме, играли су Рад и Партизан и за Партизан је наступио Бразилац Луиз Евертон, момак од 28 година, дефанзивни везни играч који је у Партизан приспео јануара 2016.  из Сен Галена.

 

 

 

 


И као што то често бива око тог фудбала када узавру страсти, па и оне најниже, и на овој утакмици је дошло до инцидента који је изазвала група навијача Рада. Напомињем да је на стадиону било око 2000 гледалаца, а да та група Радових најекстремнијих „навијача" броји око 200-300 људи. Дакле, око 10% присутних на стадиону у том моменту.

Наиме, током читаве утакмице та група навијача ФК Рад је извикивала расистичке увреде на рачун Луиза Евертона (којем , напомињем, ово није прва званична утакмица у дресу Партизана у Србији, одиграо их је до сада већ двадесетак) користећи арсенал увреда и понижавајућих мајмунских урлика већ одавно виђених на стадионима широм света када су тамнопути фудбалери у питању.

Страствени Бразилац није издржао ту врсту притиска, заборавио је у једном тренутку да је професионални фудбалер и самим тим и јавна личност, па је на свој начин одговорио тим екстремним навијачима ФК Рад.

 

 

 

 

 

Ту су се одмах увређеним нашли и поједини фудбалери ФК Рад који су хтели да истерују своју правду са Евертоном, па су фудбалери Партизана кренули у одбрану свог саиграча и ... Ништа ново на фудбалским стадионима широм света.

Бразилац се и сам врло брзо покајао због свог сопственог геста јер је горко плакао излазећи са терена, што због онога што и није баш очекивао на фудбалским стадионима Србије, што због сопствене тренутне слабости. И Евертонова реакција је сасвим људска и разумљива. И ја сам немам баш нешто живаца за такве будалетине по стадионима и вероватно бих реаговао још горе од Евертона колико год то био хлеб који зарађујем.

Уследиле су одмах бројне реакције, саопштења оба фудбалска клуба, суспензија стадиона ФК Рад, Дисципинска комисија ФСС је одмах кренула да се бави читавим случајем најављујући казне за све учеснике у инциденту.

Уследиле су и бројне реакције појединаца преко друштвених мрежа. Углавном су то биле поруке подршке Евертону, чак и од фудбалера најљућег Партизановог ривала, Црвене звезде. Многи су се Евертону и извињавали због таквих људи попут навијача Рада у овој нашој Србији.

Било је и порука са супротним мишљењима попут оне коју је упутила капитенка женске екипе ФК Рад, али су такви били одмах широко и жестоко осуђивани.

jelena-polic-status.jpg

 

 

ЛИНКЛИНКЛИНК

 

И све је то мени разумљиво и ништа ново под капом небеском. Понављам, када се усковитлају страсти, а фудбал то уме и зна да чини људима, дуго се после утакмица на било ком нивоу такмичења прича о томе ко је кога током целе текме набадао на лакат, ко је коме псовао мајку и сестру, чија жена је курва итд.

У мору вести по спортским и другим новинама осванула је и још једна која за мене такође није била ништа ново, али ме је подстакла да ово напишем овде:


Има ли краја лудилу: Новине широм света брује о расизму после меча Рад - Партизан (ФОТО)
Још један шамар наш фудбал, али и комплетно друштво, добило је на Бањици, за време и после дуела између Рада и Партизана.


На страну прилично низак ниво фудбала, о којем би такође требало писати, али оно што се догодило на стадиону „Краљ Петар Први" превазилази спортске оквире.
Као да смо већ заборавили дешавања у Крушевцу, кад је Србија због расистичких повика тадашњем младом репрезентативцу Енглеске Денију Роузу већ испаштала...
Или, много раније, кад је Сартид 2002. године играо против Ипсвича, а навијачи Смедереваца погрдно се обраћали тамнопутом Маркусу Бенту.
Тада су из Сартида оптужили Бента да је лагао, слично је у српским медијима „прошао" и већ поменути Дени Роуз после гостовања у Крушевцу.
Али, у свет је свакако отишла лоша реклама за српски фудбал. Баш као и сада после меча на Бањици, овога пута у дуелу два домаћа суперлигаша!
Да не дужимо, погледајте сами о чему пишу новине широм Европе и света, шта је за њих једна од ударних вести из Србије."

 

(Спортски журнал - ЛИНК)

 


И сад... Није битно што је супруга бразилског фудбалера изјавила да се њему то догађало и док је играо у Швајцарској:

 

„Луана Евертон открила је да њен супруг није први пут вређан на расистичкој основи, не само у Србији, већ и Швајцарској где је играо пре Партизана, и то чак и ван терена, како је навела, у супермаркетима, ресторанима и осталим местима."

 

ЛИНКЛИНКЛИНК

 

Тек, по ко зна који пут у последњих две-три деценије кроз неке стране медије у свет је отишла слика Србије као једне примитивне расистичке средине.

 

И сад се ја ту питам ко је овде стварно мајмун?

 

Ко је то чијим интересима одговара да се сваки инцидент у Србији који изазову маргиналне друштвене групе искористи за представљање Србије онима који о њој скоро ништа и не знају као једне грозне нецивилизоване средине и друштва које је склоно расизму и насиљу иако, у ствари, то није уопште друштвени мејнстрим у Србији?

 

Зашто то тако иде већ деценијама?

 

И зашто увек, али баш увек, у томе предњаче британски медији?

 


Зашто никада, али баш никада, ти „светски медији" не брује, одзвањају, звоне на узбуну и шта ти ја знам када су у питању маргиналне групе у неким другим земљама и народима него вести о томе налазимо сасвим спорадично и ретко?


Овај видео клип, новинарски прилог са РТ, за 4 године је имао нешто мало више 45 000 прегледа на Јутјубу.

 


Клип са инцидентом на Радовом стадиону прошле суботе за недељу дана имао је преко 585 000 прегледа.

Стварно, људи, чије то говно  више смрди?

И ко је, у ствари, овде мајмун?

Tagovi



Komentari (240)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tasadebeli tasadebeli 08:32 26.02.2017

Тастер

milisav68 milisav68 10:01 26.02.2017

Re: Тастер

Predrag Brajovic Predrag Brajovic 09:48 26.02.2017

E, bre, Taso...

... ti relativizuješ sranje, i to na Radovom stadionu, slavnom zbog skinheadsa još od pre. Neozbiljno je.

Fudbal u Srbiji treba ukinuti, kad već ni na šta ne liči.
tasadebeli tasadebeli 09:58 26.02.2017

Re: E, bre, Taso...

Predrag Brajovic
... ti relativizuješ sranje, i to na Radovom stadionu, slavnom zbog skinheadsa još od pre. Neozbiljno je.

Fudbal u Srbiji treba ukinuti, kad već ni na šta ne liči.



Ја овде не причам о инциденту. Он је само повод. И мислим да сам био јасан:


И Евертонова реакција је сасвим људска и разумљива. И ја сам немам баш нешто живаца за такве будалетине по стадионима и вероватно бих реаговао још горе од Евертона колико год то био хлеб који зарађујем.


И да додам, не само на стадионима... Јесте се сви чудили ономад када сам оног Пупана отерао у три пичке лепе материне (што ми иначе није баш својствено) када је Сркију Фуксу написао да је Чифут? (Имам ја дугу предисторију обрачуна, па и физичких, са таквим будалетинама као што су ти Радови "навијачи" то јест разноразни пупани.)

Дакле, Брајо, нити релативизујем нити нешто сакривам. Говно је говно, како год га ми приказивали.


Али овде је реч о извештавању медија, нарочито британских медија, када год дође до оваквог случаја у Србији.

Зато, друг мој, немој да ми учитаваш оно што нисам рекао.

Искрено се надам да ће и овај инцидент бити санкционисан како ваља и требује у ФСС.

Али није реч о томе...

Ради се о томе да то наше српско говно (за које све статистике кажу да се у свакој држави сматра нормалним када се креће до 10% становништва - ти волиш статистике) представља медијски тако као да некако више смрди него тих 10% гована у другим државама и народима.

Разумеш?


EDIT: И питам се сада, после толиких сада већ деценија такве медијске слике о Србији и Србима поводом ама баш сваког оваквог инцидента, зашто је та медијска слика таква. Коме је то у интересу? И докле ће, бре, то да траје?
tetkino tetkino 10:38 26.02.2017

Re: E, bre, Taso...

Kako od ovog

i ovog

kao vest prikazes ovo:
http://www.mirror.co.uk/news/world-news/hundreds-migrants-brave-freezing-conditions-9594123

Pa ebi ga ove gore slike se ne uklapaju u narativ...

Kad pričaš priču, izvršiš podelu likova i onda ne možeš na pola priče da menjaš uloge dobrim i lošim momcima. Mogli bi ljudi da se zapitaju da li je išta od onog što su ranije čuli od tebe -istina
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 10:43 26.02.2017

Re: E, bre, Taso...

EDIT: И питам се сада, после толиких сада већ деценија такве медијске слике о Србији и Србима поводом ама баш сваког оваквог инцидента, зашто је та медијска слика таква. Коме је то у интересу? И докле ће, бре, то да траје?

Treba da se, prvo, zapitaš: odakle takav odnos. Pa mi smo prvo bili kraljoubice, zatim smešno-demokratija pod paskom kralja, potom komunisti, potom poslednja država u Evropi koja se odrekla komunizma i prihvatila demokratiju, zatim nacionalističko-zločinački počinioci i podržavaoci, nadalje država koja je kretala da se uruši na svaki pokušaj gej parade.

I ti bi iz tog istorjskog toka tako lako da pobegneš?
Ej, nije to potok, pa da ga samo preskočiš i rešiš ga se.
tasadebeli tasadebeli 11:09 26.02.2017

Re: E, bre, Taso...

Predrag Brajovic
EDIT: И питам се сада, после толиких сада већ деценија такве медијске слике о Србији и Србима поводом ама баш сваког оваквог инцидента, зашто је та медијска слика таква. Коме је то у интересу? И докле ће, бре, то да траје?

Treba da se, prvo, zapitaš: odakle takav odnos. Pa mi smo prvo bili kraljoubice, zatim smešno-demokratija pod paskom kralja, potom komkunisti, potom poslednja država u Evropi koja se odrekla komunizma i prihvatila demokratiju, zatim nacionalističko-zločinački počinioci i podržavaoci, nadalje država koja je kretala da se uruši na svaki pokušaj gej parade.

I ti bi iz tog istorjskog toka tako lako da pobegneš?
Ej, nije to potok, pa da ga samo preskočiš i rešiš ga se.



Ау, бре Брајо, па дај, немој да ме зезаш човече!

А те земље и народи чији медији данас сликају Србију тако како је сликају у медијима (кажу чак и Би-Би-Си, а не само таблоиди попут Мирора и Сана)) иначе у својој историји нису имали ни краљеубице, ни лажне демократске вредности потурене сопственом народу, нису починиле геноцид (из данашњег угла гледано) над многим народима широм света...?

Немој, неозбиљно ти је ово конструисање "вечите српске кривице" када на историју гледаш наочарима 21. века.

Мислим, ако баш тако хоћеш, онда бисмо све Енглезе због њиховог врлог Хенрија Осмог могли посматрати као насилнике у породици, зар не?

Али не иде то тако...

Него ја све нешто имам утисак да су Срби као такви и њихова матична држава Србија некоме вазда криви што ето уопште и постоје још увек и данас... После свега кроз шта су прошли у последњих стотинак година.

Па се онда конструише та лажна медијска слика о Србима којима су у генима расизам, нацизам, насиље,... не би ли се добило оправдање за неко будуће насиље, било које врсте, над Србима.


Али, право да ти кажем, мени то све некако изгледа као она коминтерновска пропаганда у доба Краљевине Југославије која је за задатак имала да разруши ту државу и изазове што већу мржњу свих несрба према Србима да би се та идеја распада једине до сада историјски потврђене федерације малих балканских наарода довела до свог колапса. (Лакше је управљати и одређивати судбину малим и завађеним државицама него једном великом државом са великим бројем становника, зар не?)


Занимљиво ми је како се тај коминтерновски рецепт србофобије и мржње према Србима од пре скоро 100 година опет оживљава и оваплоћује у неким страним медијима.

Понављам, нарочиито британским.

(Или, рецимо, други пример ти је онај пропагандни рат Аустроугарске пред почетак Првог светског рата којим је требало дати casus belli својим разнородним поданицима за напад на Србију...)



Ко плаћа то? (Јер се то сигурно не објављује за џабе.)

Коме је у интересу таква слика Срба и Србије у 2017. години?

И зашто?

И докле ће то тако?


EDIT:
nadalje država koja je kretala da se uruši na svaki pokušaj gej parade.



Видим сваке године колико се држава труди да уништи сваки покушај геј параде по томе што буде ангажовано обично пет до десет пута више полицајаца него учесника саме параде и њених противника да би се парада заштитила од било каквог насиља које јој спремају маргиналне друштвене групације.

Јер они који су и до сада хтели насилно да се обрачунају са учесницима геј параде јесу маргиналне друштвене групе. То није мејнстрим српског друштва.

А таквих маргиналних друштвених група имаш свугде. И у Британији.

Само што се око њих и око геј параде и око обезбеђивања учесника геј параде не подиже толика медијска прашина као овде у Србији.
tasadebeli tasadebeli 11:29 26.02.2017

Re: E, bre, Taso...

tetkino

kao vest prikazes ovo:

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/hundreds-migrants-brave-freezing-conditions-9594123




Мирор - ЛИНК
tetkino tetkino 11:31 26.02.2017

Re: E, bre, Taso...

Brajo zločini nisu problem, da jesu
Britanci, Danci, Holanđani, Nemci, Austrijanci, Hrvati
ne bi nikog u oči smeli pogledati...

Hrvat su od početka znali šta hoće - etnički čistu HR. I radili su na tome preko 100 godina i svi su bili spremni da tu ideju pomognu. Neko nožem, neko parama, neko uticajem...
Tu im je sad osnovni problem, dalje od tog nisu razmišljali - i sad imaju isti problem kao i Srbi pre 100 godina - šta sad? Imam državu kakvu sam hteo i nemam pojma šta bi s tim.

Da Srbima siđe Bog sa nebesa i kaže - evo sve želje ispunjavam - ni za 100 godina se ne bi većina mogla sastaviti i izglasati šta je to što žele.
I to je bio problem svih srpskih država. Nikad nije postojala ideja šta bi Srbi sa Srbijom.
Čemu to treba da služi. Kako treba da izgleda. U koju stranu treba da gleda...
tasadebeli tasadebeli 12:01 26.02.2017

Re: E, bre, Taso...

tetkino

Da Srbima siđe Bog sa nebesa i kaže - evo sve želje ispunjavam - ni za 100 godina se ne bi većina mogla sastaviti i izglasati šta je to što žele.
I to je bio problem svih srpskih država. Nikad nije postojala ideja šta bi Srbi sa Srbijom.
Čemu to treba da služi. Kako treba da izgleda. U koju stranu treba da gleda...












А пошто сам из шпијунских књига и филмова научио да се никада не треба питати ко је то лично повукао обарач на пушци, већ ко то има највећи интерес у том повлачењу обарача на пушци, онда се и овде питам коме је то у интересу да се српске главе стално пуне вечитим осећањем сопствене кривице зато што уопште и постоје на овом свету.


Јербо, лако нам је главе напунити чиме год хоћеш...

Кад смо већ такви какви смо.
tyson tyson 12:36 26.02.2017

Re: E, bre, Taso...

Искрено се надам да ће и овај инцидент бити санкционисан како ваља и требује у ФСС.



Pa ne dao bog da bude sankcionisan! Samo nam još to treba; tek bi se onda s pravom obrušili na ovu našu Srbijicu zli britanski mediji.


tasadebeli tasadebeli 15:15 26.02.2017

Re: E, bre, Taso...

tyson
Искрено се надам да ће и овај инцидент бити санкционисан како ваља и требује у ФСС.



Pa ne dao bog da bude sankcionisan! Samo nam još to treba; tek bi se onda s pravom obrušili na ovu našu Srbijicu zli britanski mediji.





Добро, добро, процесуиран по прописима...
sweet64 sweet64 15:33 26.02.2017

Re: E, bre, Taso...

Ради се о томе да то наше српско говно (за које све статистике кажу да се у свакој држави сматра нормалним када се креће до 10% становништва - ти волиш статистике)


Statistika je u našem slučaju malo neumoljivija (znam, odvratna konstrukcija), suviše si lako stavio znak jednakosti između naših i njihovih 10 %, ili drugačije rečeno, razlika kvalitativna je u onih preostalih 90 %.
G.Cross G.Cross 15:45 26.02.2017

Re: E, bre, Taso...

potom poslednja država u Evropi koja se odrekla komunizma i prihvatila demokratiju,



Ovo mi je promaklo ... kad se desilo ?
Jukie Jukie 17:02 26.02.2017

Re: E, bre, Taso...

Predrag Brajovic
... ti relativizuješ sranje, i to na Radovom stadionu, slavnom zbog skinheadsa još od pre. Neozbiljno je.

Dok nije izgrađena škola u Stepi Stepanović, roditelji na forumu razgovaraju u koju školu da upišu decu, i prvo na spisku je bilo "nikako u Boru, tamo je leglo Radovaca"
Atomski mrav Atomski mrav 13:57 27.02.2017

Re: E, bre, Taso...

Taso bre, dosadan si više sa tom tvojom kuknjavom kako nas svi mrze jer smo Srbi. Što država jednom ne razbuca te govnare "sa margine" pa onda neće biti nemilih scena na utakmicama, pa posledično neće biti ni ovakvih izveštaja u svetskim medijima. Prosto k'o pasulj, sem što nije - jer da jeste, to bi neka vlast do sada (od pada komunizma koji je, eto, svemu kriv) i uradila. Ali imadosmo raznolike vlasti a huligani ih sve preživeše i nadživeše. To treba da bude glavna tema a ne izveštaji u stanim medijima jer ispada da je manje bitno što postoje te - ti ih zoveš marginalnim, a one to uopšte nisu - grupe i šta one rade od toga što se o takvim našim grupama piše u stranim medijima (s namerom da nas upropaste) a o tuđim se ne piše. To je nepravda, to nije fer - hoćemo podjednaku medijsku zastupljenost za huligane svih zemalja!
emsiemsi emsiemsi 22:35 27.02.2017

Re: E, bre, Taso...

Predrag Brajovic
EDIT: И питам се сада, после толиких сада већ деценија такве медијске слике о Србији и Србима поводом ама баш сваког оваквог инцидента, зашто је та медијска слика таква. Коме је то у интересу? И докле ће, бре, то да траје?

Treba da se, prvo, zapitaš: odakle takav odnos. Pa mi smo prvo bili kraljoubice, zatim smešno-demokratija pod paskom kralja, potom komunisti, potom poslednja država u Evropi koja se odrekla komunizma i prihvatila demokratiju, zatim nacionalističko-zločinački počinioci i podržavaoci, nadalje država koja je kretala da se uruši na svaki pokušaj gej parade.

I ti bi iz tog istorjskog toka tako lako da pobegneš?
Ej, nije to potok, pa da ga samo preskočiš i rešiš ga se.

Глупости !
narcis narcis 11:11 26.02.2017

pevo

kolko mi-ti imašm-mo uvid u pisanja raznih inglišmana i švedžana, dal samo nas zaskaču ili nas svrbi pa se prejako češemo.
nema opravdanja za nacionalističku stoku, prosto zažalim za komunističkim pandurima koji bi razbucali tu stoku na sve četiri strane stadiona.
s druge strane ima i ono - što je dozvoljeno jupiteru nije i volu, pa sag
tasadebeli tasadebeli 11:22 26.02.2017

Re: pevo

narcis

pevo
kolko mi-ti imašm-mo uvid u pisanja raznih inglišmana i švedžana, dal samo nas zaskaču ili nas svrbi pa se prejako češemo.



И треба да нас сврби. И треба да се чешемо.

Али ако то објављује чак и један Би-Би-Си (ЛИНК)

(а иначе овакви инциденти се на енглеским стадионима догађају сваког викенда, а Би-Би-Си се ипак не бави њима)


онда се само питам докле ће срспко говно да смрди јаче од свих других гована...


Јеси видео број прегледа на Јутјубу за она два клипа?

Инцидент на Радовом стадиону од пре 7 дана - 585 000 прегледа.

Прилог Раша тудеј о расизму навијача Беитар Јерусалима од пре 4 године - 45 000 прегледа.


Зар је могуће да нам се говна баш толико разликују?
narcis narcis 11:29 26.02.2017

Re: pevo

Зар је могуће да нам се говна баш толико разликују?

ja mislim da jeto broj naših pregleda, zajednno iz cele bivše jugoslavije a da najmanje ima onih stranih stranaca.
to su sve hrvaćani i bosančerosi i ostali napravili brojne preglede.
a sag što bejbisii, pa moraš da priznaš da smo bašslavni po razradi ovakvih materija.jebeš ga i nemcovi su bili crne face sve dok ih mi nismo pretekli, pa eno i sad ih napadaju što je fanta "naci" piće, iako nema veze sa nacizmom već sa željom vlasnika da preživi nacizam koji mu iseko mogućnost da prodake cocacolu.
jebiga, 50 godine smo guzili nemsove sad smo sami izbacili dupe na izvolte.
i neće stane dok ne uleti panduracija na tribine iiskrši glave onoj nacistoki što urla.
tasadebeli tasadebeli 11:55 26.02.2017

Re: pevo

narcis

ja mislim da jeto broj naših pregleda, zajednno iz cele bivše jugoslavije a da najmanje ima onih stranih stranaca.



Ето онда можда једног од могућих одговора коме је то у интересу оваква медијска слика Србије у свету!

А и, брате, уједно и одговор ко то плаћа објављивање оваквих антиреклама за Србе и Србију...


gedza.73 gedza.73 12:22 26.02.2017

Re: pevo

А и, брате, ко то плаћа објављивање оваквих антиреклама за Србе и Србију.

Mi sami. Ako se, posle ubistva, pucnjave, krađe, iznude, dilovanja ispostavi da je umešan vođa neke navijačke grupe koji ima podebeo dosije sa krivičnim delima a skoro uvek nepoznatom adresom nisu krivi Britanci.
Oni samo iskoriste svaki zicer da dokažu svoje tvrdnje kako su Srbi pravili najviše sranja na Balkanu. Zarad nekog svog plana.
Na nama je koliki broj zicera ćemo da im damo.
nask nask 13:05 26.02.2017

Re: pevo

Зар је могуће да нам се говна баш толико разликују?


Govna su nam ista, razlika je šta se radi sa govnima.
narcis narcis 13:17 26.02.2017

Re: pevo

Oni samo iskoriste svaki zicer da dokažu svoje tvrdnje kako su Srbi pravili najviše sranja na Balkanu. Zarad nekog svog plana.
Na nama je koliki broj zicera ćemo da im damo.

apalutno tačno.
mi napravimo sranje, dobijemo po pičci i onda kukamo kako je svet nepravedan.
dovedeš 120K policajaca grada šikaga na fuzbalsku utakmicu i kad majmuni počnu da prave sranja napujdaš pandure na tribine i to da biju neselektivno već sve što mrda, a ti taso se pitaj posle kod traumatologa koj ti kurac trebalo da se mešaš sa bagrom navijačkom. i tako dok bagra ne svati da ima i jači od nje, nagra samo taj jezik razume.
e kad bagra odustane od dolazaka na utakmice ondak možeš i i taso i tasinčići komotno i bez straha da idete na utakmice.
dotle pravilo
samo mrtav navijač je dobar navijač

da te poštedim da mi odgovaraš, dva u jedan
mlatisa mlatisa 15:16 26.02.2017

Re: pevo

Oni samo iskoriste svaki zicer da dokažu svoje tvrdnje kako su Srbi pravili najviše sranja na Balkanu. Zarad nekog svog plana.
Na nama je koliki broj zicera ćemo da im damo.


Ako i nema zicera oni će da ih osmisle ili izmisle. Rekao bih da je suštinsko pitanje Tasino, šta se iza brda valja? Verujem da je ovo otvaranje mogućnosti da dejstvuju po nama ovako ili onako ako se previše približimo Rusiji. Verovatno imaju zacrtane planove i samo počinju da ih sprovode po automatizmu.

Sa druge strane, sve te budale su korisni idioti koji su poprilično kontrolisani od raznoraznih službi. Zašto nije bilo napada na parade ponosa? Izgleda da je tim ekstremističkim grupama to zabranjeno. Od onoga koga slušaju.

Što se ovog incidenta tiče, mislim da je reč o izlivu spontane srpske gluposti. Druge su tu stvari zanimljive. Ko ih to kontroliše da ovi napadaju paradu u jednom slučaju (kad su jedni na vlasti) i ne napada u drugom slučaju (kada su drugi na vlasti). Možda je to neki naš Deep State rovari. U retrospektivi to možda i ne deluje sasvim suludo, rovarili su dok nisu i poslednje "demokratske" političare zbacili sa vlasti. Doduše, i nije im trebalo da se mnogo trude (sa izuzetkom Đinđića). Pa se u tom slučaju postavlja pitanje, kome služi naš Deep state i šta su naumili. Na žalost, ne biraju se na izborima, a ne znamo čak ni ko su!
tasadebeli tasadebeli 15:16 26.02.2017

Re: pevo

nask
Зар је могуће да нам се говна баш толико разликују?


Govna su nam ista, razlika je šta se radi sa govnima.



Можда нисам чуо до сада, али баш ме занима шта су у Израелу урадили са истим таквим говнима?


И шта о томе пишу енглески медији?
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:06 26.02.2017

Re: pevo

Oni samo iskoriste svaki zicer da dokažu svoje tvrdnje kako su Srbi pravili najviše sranja na Balkanu. Zarad nekog svog plana.
Na nama je koliki broj zicera ćemo da im damo.


Davali im ne davali uvek će naći nešto, a da budemo baš idealni bez ijedne greške, nećemo moći.
Pa i mi smo ljudi.
Tako da ostaje da se pomirimo sa tim da će tražiti, pa neka ih nek traže.
Niti je prvi put ni poslednji, tako stoje stvari i jbg, ne vredi se mnogo potresati.

Nego ovo Brajino o kraljeubistvu je zasita simpatično.
Englezi nekome zameraju kraljeubistvo :)))

Doduše, prvi su prekinuli odnose kad je Aleksandar ubijen.
Šta ćeš, zgrozile se nevine dušice, nisu navikli na tako nešto :)

narcis narcis 18:25 26.02.2017

Re: pevo

Englezi nekome zameraju kraljeubistvo :)))

njihovo jedino kraljoubistvo je odrubljivanje glave čarlsu , prvom ili drugomnesesećam, pod kromvelom, drugo nemaš. sem ako ne računaš borbe za prevlast dinastija, a to nije isto.
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:34 26.02.2017

Re: pevo


Jbg sad.
Da tražim podatke koliko ih je skončalo ne baš prirodnom smrću, a dosta ih je, me mrzi.
A ako ti kažeš da je samo jedan, neka, jedan je.
narcis narcis 18:46 26.02.2017

Re: pevo

hoochie coochie man

Jbg sad.
Da tražim podatke koliko ih je skončalo ne baš prirodnom smrću, a dosta ih je, me mrzi.
A ako ti kažeš da je samo jedan, neka, jedan je.

jeste dosta skončalo ali nisu bili krunisani kraljevi već prestolonaslednici i konkurenti, to je bitna razlika. samo se kromvel usudio da odrubi krunisanog kralja, i možda još jedan ali se ne sećam ko.
bitna , vrlo bitna razlika je između ubistva krunisanog kralja i pretendenta ili prestolonaslednika.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:01 26.02.2017

Re: pevo

Nego ovo Brajino o kraljeubistvu je zasita simpatično.
Englezi nekome zameraju kraljeubistvo :)))



Потом су револвере и пушке испразнили сви присутни завереници.[3] За то време су многобројни официри нагрнули у будоар и празнили своје револвере и пушке најпре на краљицу, а потом и на краља.[3] Потом су тела касапљена сабљама и бајонетима и, коначно, бачена са терасе у двориште. [10][3] Крвави пир се наставио избацивањем тела у двориште двора.

Реагујући на атентат Русија и Аустроугарска су изразиле најоштрији протест због „мучког убиства“. Велика Британија и Холандија су повукле своје амбасадоре из Србије, правоснажно замрзавајући дипломатске односе, и увеле санкције Србији које су укинуте тек 1905, након што је завршено суђење атентаторима који су углавном кажњени превременим пензионисањем, уз одговарајуће премије, док неки никада нису кажњени за свој злочин. Светска штампа је углавном са грожењем пренела вест о Мајском преврату. Британска штампа („Гардијан“) писала је да су оваквим понашањем Срби „показали да су гори од Арнаута“. Ни остали углавном нису имали речи хвале за подухват српских официра.


Mislim da istoriučar Srđan Cvetković navodi da je u Majskom prevratu ubijeno njih 223, pri čemu su istrebljeni gotovo svi Obrenovići.
vcucko vcucko 19:17 26.02.2017

Re: pevo

narcis
hoochie coochie man

Jbg sad.
Da tražim podatke koliko ih je skončalo ne baš prirodnom smrću, a dosta ih je, me mrzi.
A ako ti kažeš da je samo jedan, neka, jedan je.

jeste dosta skončalo ali nisu bili krunisani kraljevi već prestolonaslednici i konkurenti, to je bitna razlika. samo se kromvel usudio da odrubi krunisanog kralja, i možda još jedan ali se ne sećam ko.
bitna , vrlo bitna razlika je između ubistva krunisanog kralja i pretendenta ili prestolonaslednika.

Srbija je mnog vekova (najviše) provela u državi u kojoj je standardna procedura bila da glavni baja (sultan, iliti padišah) podavi (mislim da naredi, a nije isključeno ni lično) svo svoje muško potomstvo, sem onoga za koga je svojim nedodirljivim veleumom zaključio da će da bude dostojan naslednik.
A kako je padišah imao poveću ergelu biranih robinja, broj podavljenih (posečenih, polomljenih šija itd.) se merio ponekad u tucetima.
Čisto da podsetim one što ne mogu da svare činjenicu da nišči i najgori narod kao što su Srbi još uvek imaju kakvu-takvu državu. Mislim, šta je alternativa. Turska majka, bratac, to nam ne gine.
Pa uživajte, kad već duša ište...

hoochie coochie man hoochie coochie man 19:21 26.02.2017

Re: pevo

Mislim da istoriučar Srđan Cvetković navodi da je u Majskom prevratu ubijeno njih 223, a među njima gotovo svi Obrenovići.


I to je razlog engleske pristrasnosti prema Albancima, Bugarima, čak i Austrougarskoj u početku, kada su imale sukob sa Srbijom?

Nisi valjda pomislio da je opravdavam prevrat, kad mi sad podastireš ovo?

Čitao sam o tome i mnogo gnusnije stvari, i uopšte mi nije teško da poverujem.

Od toga da su gaće kraljice Drage prodavane po Francuskoj valjda, do toga da su njen polni organ stavili na sablju i jahali kroz grad vučući, "evo p**ke kurvine"
Nije mi nezamislivo to imajući uvidu ko su bili "junaci".

I tačno je da su mnogi u svetu to osudili, s pravom.
Ali je Engleska bila ta koja je prva prekinula zvanične odnose sa Srbijom, i da je to stanje trajalo predugo.
Pre će biti zicer koji su i tad kao i sad iskoristili, nego neko gađenje prema ubistvima, jer je njihova istorija malo krvavija od naše.
narcis narcis 19:24 26.02.2017

Re: pevo

Pa uživajte, kad već duša ište...

e , цуцко,ne zajebaj, niTko ne tvrdi da su srblji to što ti tvrdiš već to da su inglišmani teško podneli naše ubistvo krunisanog vladara nam, a jeste bilo divljačko mora da priznaš.
a možeš da odeš i dalje i historiju pa d a kažeš da i našim prekosovskim dinastijama nije bilo strano da se međusobno utepuvaju i oslepljuju i obezglavljuju, samo srednjevekovlje ne prolazi spočetka dvaestog veka, tu je problem u nesporazumu nas i njih, mi nebi da se odričemo srednjovekovlja a oni nam to nećedu doprostu, to je zbun svih zbunova našijeh.
narcis narcis 19:36 26.02.2017

Re: pevo

Pre će biti zicer koji su i tad kao i sad iskoristili, nego neko gađenje prema ubistvima, jer je njihova istorija malo krvavija od naše.

pa reče neko gore, mi se namestimona zicer pa se onda žalimo što ni jebu majku.
pa sami smo si krivi. šut srogatog nebiva.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:41 26.02.2017

Re: pevo

Od toga da su gaće kraljice Drage prodavane po Francuskoj

Engleskoj.
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:52 26.02.2017

Re: pevo

Engleskoj.


Eto kakvi su perverznjaci, kupuju tuđe polovne gaće:)
Ma morbidno je sve to.
A onda dođe Petar i dopusti tim kabadahijama da se o svemu pitaju.
I kao to je bio najdemokrastkiji period.

Nego, navuče ti mene da pljujem po Srbijici :)


Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:57 26.02.2017

Re: pevo

A onda dođe Petar i dopusti tim kabadahijama da se o svemu pitaju.
I kao to je bio najdemokrastkiji period.

Da.

Ta vest o morbidnom, gnusnom i do gađenja životinjskom ubistvu kraljevskogh par dugo vremena bila je glavna vest u Evropi. A Karađorđevići su stalno morali da se "izvinjvaju" zbog toga. A "dobri" Pera da se ništa ne pita. Kako da se pita, kad bi i njega smakli?! :)))))

Nego, navuče ti mene da pljujem po Srbijici :)

Ne, nego da je sagledavaš u realnoj vizuri.
gedza.73 gedza.73 20:02 26.02.2017

Re: pevo

Davali im ne davali uvek će naći nešto, a da budemo baš idealni bez ijedne greške, nećemo moći.
Niti je prvi put ni poslednji

Zašto mi?
Smicalice velikih sila u vreme Turaka, pokolj u Velikom ratu, nezapamćen pokolj i genocid u Hrvatskoj tokom rata, streljanja civila posle rata, etničko čišćenje Srba sa skoro svih teritorija bivših republika u poslednjem (daj Bože da je) ratu.

Pre neki dan čujem da u Srbiji živi 30 etničkih zajednica.

Nisam nacionalista ali dopustiti da u ovoj zemlji neko tvrdi da je Karađorđe ratni zločinac koji je ubijao nevine Turke


vrabac_u_steni vrabac_u_steni 21:10 26.02.2017

Re: pevo

ovaj, ako nije moglo drugačije, ne žalim baš mnogo za aleksandrom i dragom.

samo ubistvo jeste bilo brutalno, ali daleko od tih kasnijih legendi o "šetanju polnog organa na sabljama" i "šutiranja lobanja niz ulicu". to su naknadno izmišljene urabano-ruralne legende.

no, u svakom slučaju, trebalo je to da uradimo kulturnije
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:29 26.02.2017

Re: pevo

ovaj, ako nije moglo drugačije, ne žalim baš mnogo za aleksandrom i dragom.


A što, baš me zanima?

Ne smatram ga, naravno, nekim velikim monarhom, državnikom, mudrim poliitčarem, ali šta je to toliko zgrešio da je morao biti sklonjen, i to ubistvom ako nije moglo drugačije?
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 22:41 26.02.2017

Re: pevo

hoochie coochie man
ovaj, ako nije moglo drugačije, ne žalim baš mnogo za aleksandrom i dragom.


A što, baš me zanima?

Ne smatram ga, naravno, nekim velikim monarhom, državnikom, mudrim poliitčarem, ali šta je to toliko zgrešio da je morao biti sklonjen, i to ubistvom ako nije moglo drugačije?


zahtevalo bi dužu priču, ali ukratko, apsolutista, samodržac a pri tome prilično nedozreo čak i za to. nepotizam dragin je poznat.
jedna, prilično trula situacija u državi pred "velika zbivanja" koja su se tada već mogla namirisati.

a pre svega toga, ispostavilo se da su bili su smetnja "narodnom ujedinjenju", to što smo mi to ujedinjenje kasnije zasrali je druga stvar.

bili bi lepše da je moglo bez krvi, ali možda nije moglo drugačije.
narcis narcis 22:44 26.02.2017

Re: pevo

ali šta je to toliko zgrešio da je morao biti sklonjen, i to ubistvom ako nije moglo drugačije?

pa jednostavno je ponizio svoj narod, potpuno , aj da kažem pljunuo u lice moralu svog naroda. njegova ženidba je baš to. dobro i ja mislim da možda nije morao da bude ubijen, masakriran svakako ne, ali nije zaslužio da ostane na prestolu.
njegova vladavina nije imala nikakve pozitivne osobine po srbiju, zato i nema razloga da bude žaljen.
i da te podsetim na tvoje voljene engleze,samo dsetak i koju godinu kasnije engleski kralj je abdicirao zbog želje da se oženi razvedenom ženom.
ja žalim za obrenovićima jer mislim da su oni bili mnogo bolji za srbiju od karađrđevića, ali nikad nećemo znati.
usvakom slučaju masakr je bio nepotreban.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:04 26.02.2017

Re: pevo

apsolutista, samodržac a pri tome prilično nedozreo čak i za to. nepotizam dragin je poznat.


Po tim kriterijumima svi srpski monarsi su trebali da budu pobijeni, Miloš prvi.
Ne naročito inteligentan ni moćan, bez nekog velikog u ticaja u svetu, nije mogao da predstavlja ozbiljniju pretnju u slučaju da je bio prisliljen na abdikaciju u korist koga god, Petra Karđorđevića ili nekog od Obrenovića po ženskoj liniji, ili nekog potomka Miloševe polubraće po majci.
Postojalo je mnogo rešenja, a što je najgore, on i nije ubijen zbog apsolutzzma nego zbog pogrešne žene.

Nije ni ona bila svetica, ali ako se kralj treba ubiti zbog braka, pa Mihailo je tek trebao da bude smaknut zbog toga, a nije.
Pobijeni su jer je to htela grupica nasilnika koja je pomislila da je pozvana da odlučuje o svemu.
I odlučivala je.
Paralela sa skorašnjim događajima se sama nameće.
Apis i ti oko njega neodoljivo potsećaju na Legiju i njegov plan da skloni Đinđića, pa da posle onaj koji dođe na njegovo mesto da mu bude zahvalan, a i da ga se malo pribojava.
Samo što je Apisu to uspelo.

I šta je dobro došlo iz toga, ništa.
Došao je Petar koji se i nije mešao u svoj posao, nije ni smeo jer je imao toliko putera na glavi dolaskom na presto na takav način, došao je kasnije "ujedinitelj" koji je Srbiju izbrisao sa spiska postojećih država.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 23:09 26.02.2017

Re: pevo

Apis i ti oko njega neodoljivo potsećaju na Legiju i njegov plan da skloni Đinđića, pa da posle onaj koji dođe na njegovo mesto da mu bude zahvalan, a i da ga se malo pribojava.


Apis je bio daleko obrazovaniji tip od Legije, a bojim se da je Legija bio samo pion u toj igri od pre deceniju i po. Bez ikakvog idealizovanja Apisa, ali izvini, događaji su neuporedivi.


došao je kasnije "ujedinitelj" koji je Srbiju izbrisao sa spiska postojećih država.


pa rekoh da smo zasrali, ali nije tu samo AK kriv, bar nije jedini.

edit:
Postojalo je mnogo rešenja, a što je najgore, on i nije ubijen zbog apsolutzzma nego zbog pogrešne žene.


žena je tu bila samo krajnji izgovor, sukob je bio mnogo dublji i ozbiljniji.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:10 26.02.2017

Re: pevo

j da kažem pljunuo u lice moralu svog naroda. njegova ženidba je baš to.


Stani Dragoljube.
Ako je narodni moral merilo, pa da li je tom moralu bliže da se neko oženi raspuštenicom, ili da se ženi ćerkom svoje sestre kao što je nameravao Mihailo, a uz to da ima neko vanbračno dete.
Nije ni to u Srbiji odobravano, ali nije se na ubijanju radilo iako je to daleko teži ogrešaj o moral.
Ubijati, i to kasapiti, čerečiti, pozivajući se na narodni moral, a to su upravo radili, je licemerno.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:13 26.02.2017

Re: pevo



Apis je bio daleko obrazovaniji tip od Legije, a bojim se da je Legija bio samo pion u toj igri od pre deceniju i po. Bez ikakvog idealizovanja Apisa, ali izvini, događaji su neuporedivi.


Ne znam baš da li su neuporedivi, i obrazovanje tu nije igralo neku važnu ulogu.
Obrazovanje Apisu očigledno nije smetalo da bude divljak.
Ubiješ vlastodršca, pa posle imaš lične privilegije zbog toga, to se i jednom i drugom može pripisati.
narcis narcis 23:18 26.02.2017

Re: pevo

sestre kao što je nameravao Mihailo

čekaj koga ubiše u košutnjak,isto takodže neki incest beše.
znaš, moral je tih godina bio mnogo značajniji nego što ga mi danas razumemo.
kad tumačimo prošlostmoramo da budemo svesni i morala i moralnih shvatanja tadašnjih ljudi, obično se to lako prelazi ali se tu i greši, ljudi su bili mnogo krućeg morala što se ide unazad i razumem zašto se današnji čovek tu lako zajebe.
Ubijati, i to kasapiti, čerečiti,

ja sam se gore i ogradio da nije trebalo da se masakrira , ako već nije moglo da se izbegne ubistvo, sad opet bi morali da se vratimo i u svest tadašnjih ljudi, nije mnogo prošlo od oslobđenja od turske, a to oslobođenje je oslobođenje od srednjevekovlja u svesti, nije lako preći odjednom sa srednjevekovne svesti na novovekovnu, teško je , pa su nam i vladari više bili srdnjevekovnu autarsi nego novovekovni prosvetitelji.
mi moramo da razumemo, svet ne mora.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 23:19 26.02.2017

Re: pevo

hoochie coochie man


Apis je bio daleko obrazovaniji tip od Legije, a bojim se da je Legija bio samo pion u toj igri od pre deceniju i po. Bez ikakvog idealizovanja Apisa, ali izvini, događaji su neuporedivi.


Ne znam baš da li su neuporedivi, i obrazovanje tu nije igralo neku važnu ulogu.
Obrazovanje Apisu očigledno nije smetalo da bude divljak.
Ubiješ vlastodršca, pa posle imaš lične privilegije zbog toga, to se i jednom i drugom može pripisati.


Opet, ne bih njih dvojicu poredio. Legija je bio samo izvršitelj radova.

Apis i ekipa su imali nešto drugo na umu i više su bili oruđe "duha vremena" nego bilo čega drugog.

No dobro.
narcis narcis 23:21 26.02.2017

Re: pevo

Obrazovanje Apisu očigledno nije smetalo da bude divljak.

obrazovanjenikad nije bilo garant prosvećenosti, psihopate su najčešće i vrlo obrazovane i vrlo inteligentne osobe. pa su ipak okrutne i samožive.
a legija je obična sirovina, cepanica , nit posebno inteligentna nit sposobna ali ga je vreme i okolnosti izbacilo previsoko pa se uzneo do gubitka oslonca i zdravog razuma.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 23:23 26.02.2017

Re: pevo

a legija je obična sirovina, cepanica , nit posebno inteligentna nit sposobna ali ga je vreme i okolnosti izbacilo previsoko pa se uzneo do gubitka oslonca i zdravog razuma.


njega su izradili, nije se on nigde uzneo.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:26 26.02.2017

Re: pevo

čekaj koga ubiše u košutnjak,isto takodže neki incest beše.


Mihailo jeste ubijen, ali ne zbog toga.
Ubistvo s tim nema nikakve veze.
znaš, moral je tih godina bio mnogo značajniji nego što ga mi danas razumemo.


Ok, to i pričam, ako je moral bio važan, pa što se neko ne diže protiv Mihaila zbog skrnavljenja morala, jer je njegova ljubav sa sesstričinom bila daleko teže skrnavljenje, nego Aleksandrova ženidba sa Dragom.
Uz to ide još i urgiranje majke da ćerku uda za svog brata zbog titule.
Pa ja teži oblik skrnavljenja morala ne mogu ni da zamislim.

Nije moral bio motiv Apsiu i bratiji, kakav crni moral. Lična moć i bahatost a ne nikakav moral i patriotizam.
narcis narcis 23:26 26.02.2017

Re: pevo

vrabac_u_steni
a legija je obična sirovina, cepanica , nit posebno inteligentna nit sposobna ali ga je vreme i okolnosti izbacilo previsoko pa se uzneo do gubitka oslonca i zdravog razuma.


njega su izradili, nije se on nigde uzneo.

uzneo se u svojoj glavi, to je taj pojam,mislim nebitrebalo da objašnjavam značenje pojmova.
bar sam ja reč uzneti se uvek doživljavao kao lično osećanje a nekolektivno.
narcis narcis 23:28 26.02.2017

Re: pevo

Mihailo jeste ubijen, ali ne zbog toga.
Ubistvo s tim nema nikakve veze.

ja kolkio se sećam baš zbog toga je ubijen, no nemogu da tvrdim baš sto posto jer me mrzi da guglam a uvek ostavljam mogućnost da sam nešto prespojio pa šmercujem.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:32 26.02.2017

Re: pevo

ja kolkio se sećam baš zbog toga je ubijen


Ma njega su ubila braća nekog tipa koji je osuđen.
Tad s njim jesu bile i Anka i Katarina, majka i ćerka, ali nema veze razlog sa njima.
narcis narcis 23:40 26.02.2017

Re: pevo

Ma njega su ubila braća nekog tipa koji je osuđen.

sasvim moguće, znam da mi se trenutno meša neki članak iz nekih novina koji je tu stvar-događaj izromansirao i kozna kako iznakitio i odveo u ove incestne vode. on beše i smislio onu pesmu - što se bore misli moje? a! za njega se jo sećam da je imao neke npredne ideje al da je i to bio razlog za ubistvo, al sve je to nekako parcijalno u mom sećanju. jedino sam o ovom , prevratu dublje razmišljo i vagao za i protiv i gledao da donesem neko objektivno mišljenje, sad pitanje dostupnih mi činjenica je koliko sam objektivan.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:49 26.02.2017

Re: pevo

a! za njega se jo sećam da je imao neke npredne ideje


To je nesporno.
Ono što se zove prosvećeni apsolutista.
(Kao kuriozitet, kakav je bio svedoči i to da je pri samom antentatu on sa svojim saputnicama, Srpkinjama, Obrenovićeve krvi, pričao na francuskom)
Nesporno je da je on bio neuporedivo mudriji i bolji vladar od Aleksandra, i naravno da ni njega nije trebalo ubijati ni zbog čega, pa ni zbog vanbračnog deteta, propalog braka ili ljubavi koja nije u skladu sa narodnim moralom.

Ali nije trebalo ni Aleksandra, posebno ne pod izgovorom morala jer očito to nije bio glavni razlog, to mije poenta.
narcis narcis 23:52 26.02.2017

Re: pevo

Ali nije trebalo ni Aleksandra, posebno ne pod izgovorom morala jer očito to nije bio glavni razlog, to mije poenta.

ma slažem se ja stobom da nije trebalo ubijati, ali ljudi su tad, a i sad voleli da ubijaju i tu se ništa ne menja. sad što mi imamo naknadnu pamet pa bolje vidimo posledice, ništa nam ne znači, čak ne možemo ni da se odbranimo od zlonamernih napada, taknuto maknuto, šaKmat
tetris tetris 00:43 27.02.2017

Re: pevo

Прилог Раша тудеј о расизму навијача Беитар Јерусалима од пре 4 године - 45 000 прегледа.


BBC o rasizmu Beitara

LINK-1

LINK-2
narcis narcis 01:02 27.02.2017

Re: pevo

tetris
Прилог Раша тудеј о расизму навијача Беитар Јерусалима од пре 4 године - 45 000 прегледа.


BBC o rasizmu Beitara

LINK-1

LINK-2

OUPS
taso????
tasadebeli tasadebeli 06:30 27.02.2017

Re: pevo

narcis
tetris
Прилог Раша тудеј о расизму навијача Беитар Јерусалима од пре 4 године - 45 000 прегледа.


BBC o rasizmu Beitara

LINK-1

LINK-2

OUPS
taso????




Можда је сада дошао овде прави тренутак да кажем да се оно мајмуни из наслова и не односи на Би-Би-Си, него на неке наше овдашње домаће мајмуне...
narcis narcis 08:56 27.02.2017

Re: pevo

Можда је сада дошао овде прави тренутак да кажем да се оно мајмуни из наслова и не односи на Би-Би-Си, него на неке наше овдашње домаће мајмуне...

u taso, crni taso, pa to ni na bubanj pijac ne prolazi, ti bi da u pola utakmice promeniš dres i stranu.
neće damože.
nemoj to je nedostojno tebe i kao čoveka i kao komuniste.
pa bukvalno si sag pljunuo sebi u usta.
tyson tyson 10:23 27.02.2017

Re: pevo

Можда је сада дошао овде прави тренутак да кажем да се оно мајмуни из наслова и не односи на Би-Би-Си, него на неке наше овдашње домаће мајмуне...

Jebote, o čemu je ovaj blog uopšte?!


apacherosepeacock apacherosepeacock 10:45 27.02.2017

Re: pevo


Jebote, o čemu je ovaj blog uopšte?!




O tome da gos'n Tasa ne volE Engleze, u nastavcima..
Atomski mrav Atomski mrav 14:00 27.02.2017

Re: pevo

онда се само питам докле ће срспко говно да смрди јаче од свих других гована...


Zato što nama ne smrdi dovoljno. Šta se dešava sa huliganima u Engleskoj - da li ih hapse, tuže i osuđuju kad već imaju rigorozne propise u vezi sa nasiljem na stadionima? Pošto se kod nas ne dešava ama baš ništa. Te suspendije stadiona su samo zamazivanje očiju.
tasadebeli tasadebeli 15:41 27.02.2017

Re: pevo

tyson
Можда је сада дошао овде прави тренутак да кажем да се оно мајмуни из наслова и не односи на Би-Би-Си, него на неке наше овдашње домаће мајмуне...

Jebote, o čemu je ovaj blog uopšte?!






О мајмунима и медијима.

У време спорта и политике.
tasadebeli tasadebeli 15:57 27.02.2017

Re: pevo

narcis

u taso, crni taso, pa to ni na bubanj pijac ne prolazi, ti bi da u pola utakmice promeniš dres i stranu.
neće damože.
nemoj to je nedostojno tebe i kao čoveka i kao komuniste.
pa bukvalno si sag pljunuo sebi u usta.




Таса никада не мења свој дрес. Због урока.

Вазда је у истом дресу, и на почетку, и у средини текме, а ако бог да, биће у истом дресу и на крају текме.

А ти, Драгољупче?

Колико си ти дресова до сада променио током ове текме која траје током читавог живота?

Онако одокативном методом оцењено на основу твоје појаве на овом Блогу Б92, ја бих рекао најмање три комада... Може бити и свих пет комада...

Не знам тачно.

Непрецизна је та одокативна метода, не могу то тачно да одредим.
tetris tetris 22:02 27.02.2017

Re: pevo

И шта о томе пишу енглески медији?


Dukemntarac u trajanju od 1 čas i 25 minuta, emitovan na BBC-four u nedelju 4. decembra 2016. u 22:00.

LINK

Ko je i koliki majmun, svako je u mogućnosti da samostalno oceni.
narcis narcis 22:08 27.02.2017

Re: pevo

А ти, Драгољупче?

Колико си ти дресова до сада променио током ове текме која траје током читавог живота?

nijedan, al aj obavesti me pošto ti znaš i ono što ja ne znam.
tasadebeli tasadebeli 01:19 28.02.2017

Re: pevo

apacherosepeacock

Jebote, o čemu je ovaj blog uopšte?!




O tome da gos'n Tasa ne volE Engleze, u nastavcima..




Што би рекао мој колега из школе, историчар:

"Где год да је енглеска чизма крочила, ту је било крви до колена!"



tasadebeli tasadebeli 01:25 28.02.2017

Re: pevo

narcis
А ти, Драгољупче?

Колико си ти дресова до сада променио током ове текме која траје током читавог живота?

nijedan, al aj obavesti me pošto ti znaš i ono što ja ne znam.



Рекох ти, не знам.

Само нагађам... На основу твоје појаве, тј. твојих појављивања на овом Блогу Б92.
anonymous anonymous 11:58 26.02.2017

E moj Taso,.....

....Postavljaš retorička pitanja, za koja i sam znaš odgovor.

Oni koji znaju .....znaju.
Oni drugi ....nikada neće shvatiti.

A i ....kako ?

Kad i jedan Braja,.....inteligentniji od mnogih....čak i bezinteresno ....nije u stanju da kritički razmišlja o ovome.

tasadebeli tasadebeli 12:07 26.02.2017

Re: E moj Taso,.....

anonymous

E moj Taso,.....
....Postavljaš retorička pitanja,




У нади да ће се покренути некакав процес размишљања код свих... И оних који знају и оних који не знају...


Па се из тога развити неки друштвени дијалог који би имао смисла и од којег бисмо сви имали користи.





П.С. - И ово ти спада, у ствари, у једну од мојих вечитих тема... Медији и медијска манипулација свешћу, те изазивање одређене пожељне реакције људи која ће ићи на воду одређеним заинтересованим круговима.

Шта ћу... Извињавам се. Ко о чему, баба (тј. Таса) о уштипцима (тј. медијима).
anonymous anonymous 12:19 26.02.2017

Re: E moj Taso,.....

tasadebeli
anonymous

E moj Taso,.....
....Postavljaš retorička pitanja,




У нади да ће се покренути некакав процес размишљања код свих... И оних који знају и оних који не знају...


Па се из тога развити неки друштвени дијалог који би имао смисла и од којег бисмо сви имали користи.




Ma kakav dijalog,

...da bar možemo da pobijemo džukele, koje moramo da volimo i mazimo zbog diktata EU.

Džukele
little_radojica little_radojica 13:22 26.02.2017

Re: E moj Taso,.....

...da bar možemo da pobijemo džukele, koje moramo da volimo i mazimo zbog diktata EU.


Какве везе имају џукеле, ЕУ и непоштовање домаћих прописа (вођење пса без корпе и повоца)? Јел то још једна будалаштина из серије "ЕУ ће нам забрани да печемо ракију" кукумавкања?

*****
Таса, по обичају, мало му је домаћих курира па се сад пеца и на писанија енглеских, а и од овог блога приљежно прави један. Кога боли уво шта они пишу и шта уваљују својим читаоцима?

И главно, јесте да је инцидент изазвала мала група Радових навијача, али званична реакција ФК Рад (саопштење) и ово што је објавила Јелена Полић управо руши тезу из текста да је расизам у Србији ограничен на "малу групу екстремиста". Можда га мала група екстремиста активно испољава, али је и одређена група увек ту да их оправдава и да мери сукње жртвама.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 13:28 26.02.2017

Re: E moj Taso,.....

Кога боли уво шта они пишу и шта уваљују својим читаоцима?


Tačno.


Јел то још једна будалаштина из серије "ЕУ ће нам забрани да печемо ракију" кукумавкања?


Po svoj prilici.
Na koju se obavezno nadoveže drugo kukumavčenje tipa Ceca, Srebrenica, SrBstvo itd.

Vole Srbi da kukumavče i leleču pa to ti je.
tasadebeli tasadebeli 16:02 26.02.2017

Re: E moj Taso,.....

little_radojica

Таса, по обичају, мало му је домаћих курира па се сад пеца и на писанија енглеских, а и од овог блога приљежно прави један.




Таса од свог блогодворишта прави оно што жели да прави.


Хвала свакоме ко коментарише. И ономе коме се свиђа како Таса уређује своје блогодвориште и ономе коме се не свиђа.




Кога боли уво шта они пишу и шта уваљују својим читаоцима?




Па колико сам успео да видим, то што пишу у енглеским медијима јесте покренуло опет некакакв талас српског самопорицања, па макар и у спортским листовима и неким другим медијима.
tasadebeli tasadebeli 20:58 26.02.2017

Re: E moj Taso,.....

anonymous

Ma kakav dijalog,



Видим и ја да нема ништа од дијалога.


Какав црни дијалог када се оних 65% функционално неписмених у српском друштву тако оштро види и на овом Блогу Б92.


Половина њих више не разуме ни свој матерњи језик.


Јебига... Тако то увек буде када туђа говна миришу, а домаћа смрде.
little_radojica little_radojica 03:39 27.02.2017

Re: E moj Taso,.....

Па колико сам успео да видим, то што пишу у енглеским медијима јесте покренуло опет некакакв талас српског самопорицања, па макар и у спортским листовима и неким другим медијима.


И ти спочитаваш неком функционалну неписменост, професоре?

Није свако осуђивање нецивилизованог понашања које се десило у Србији "српско самопорицање", на-о-па-ко!

Где је у писанију британских таблоида, тј. у њиховим насловима и поднасловима које је Журнал пренео, Србија представљена као "грозна нецивилизована средина и друштво које је склоно расизму и насиљу"? Где они пишу да је баш то "мејнстрим у Србији"? Видиш готово сервисну вест која преноси неспорне чињенице да је извесни фудбалер тог и тог клуба вређан на расној основи од присталица тог и тог клуба, да је показао средњи прст и да је избила кавга и ти то одмах видиш као осуду целe земље? Не, то је остављено функционално неписменом читаоцу да прочита/учита између редова, стара добра таблоидна тактика. И увек се нађе сом да се упеца, увек, чак и кад се буса како је функционално писмен (урнебесно). Ајде да се текст бавио анализом расизма на стадионима широм Европе или поредио ситуацију у Србији и Енглеској па да је извео такав закључак, успут превиђајући да је у питању екстремна група навијача која на све могуће начине покушава да испадне дивља и да тиме доспе у центар пажње. Но, није, текст је само пренео вест и оставио анализирање неписменим читаоцима. То исто је урадио и Журнал са: "видите шта је тема у Енглеској", уз коментар да је то шамар српском друштву и лош маркетинг (а зар није). И тако, пецајте се рибице, велике и мале...

Таса од свог блогодворишта прави оно што жели да прави.

Очигледно. И РАДојица хулиган са трибина користи прилику да развије транспарент на којем пише: "Ако ти је и дата прилика да испаднеш будала, то никако не значи да мораш увек и да је искористиш. Испеци па реци."
tasadebeli tasadebeli 06:34 27.02.2017

Re: E moj Taso,.....

little_radojica


И РАДојица хулиган са трибина користи прилику да развије транспарент на којем пише: "Ако ти је и дата прилика да испаднеш будала, то никако не значи да мораш увек и да је искористиш. Испеци па реци."




Само напред, РАДојице...

Рекох већ, хвала свакоме ко се овде јавио, ма шта год рекао о посту, Таси, фудбалу, Србији, Британији, енглеским медијима, расизму, неписмености, историји, Обреновићима и Карађорђевићима, свом школовању, школовању своје деце, паланчанима и непаланчанима...

Ништа од тога није за одбацити.


Напротив.


Све ти је то, мој РАДојице, оно старо Његошево:

Све се човјек брука за човјеком; гледа мајмун себе у зрцало.
little_radojica little_radojica 09:12 27.02.2017

Re: E moj Taso,.....

Све се човјек брука за човјеком; гледа мајмун себе у зрцало.


Лијепо ли ова сабља чита,
дивно ли нас данас разговори!
Аманати, ђе научи тако?
Јесу ли те у Млетке шиљали?
Када своје тако осијецаш,
ада што би с туђијем чинио?
tasadebeli tasadebeli 15:49 27.02.2017

Re: E moj Taso,.....

little_radojica
Све се човјек брука за човјеком; гледа мајмун себе у зрцало.


Лијепо ли ова сабља чита,
дивно ли нас данас разговори!
Аманати, ђе научи тако?
Јесу ли те у Млетке шиљали?
Када своје тако осијецаш,
ада што би с туђијем чинио?



У Млетке, у Млетке... Ал' нисам ишао као поп, но као војвода...



Кнез Роган

Причај штогод, Драшко, од Млетаках!
Какав народ бјеше на те стране?

Војвода Драшко

Какав народ, питаш ли, Рогане?
Ка остали - не бјеху рогати.

Кнез Роган

Знамо, чоче, нијесу рогати,
но бјеху ли згодни и богати?

Војвода Драшко

Бјеше, брате, доста лијепијех,
а грднијех десет пута више;
од бруке се гледат не могаху.
Богатијех бјеше поголемо;
од богатства бјеху полуђели,
ђетињаху исто као бебе.
Сви нуглови пунани празновах;
мучаху се, да им очи прсну,
да одеру кору леба суха.
Гледао сам по два међу собом
ђе упрте какву женетину
тјелесине мртве и лијене
(потегла бих по стотину оках!)
па је носе проз градске улице
усред подне тамо и овамо.
Не боје се чести и поштењу,
тек да стеку да се ками ране.
little_radojica little_radojica 06:11 28.02.2017

Re: E moj Taso,.....

Кнез Јанко

А бјеше ли игре у Млеткама,
ка ово те се ми играмо?

Војвода Драшко

Бјеше игре, али другојаче.
У једну се кућу сакупљаху
пошто мркни и пошто вечерај.
Кућа бјеше сила од свијета,
ужди у њој хиљаду свијећах;
по зиду јој свуд бјеху пањеге,
цијеле се напуни народа,
тако исто и кућа остала;
свуд могаше из зида виђети
ђе вираху ка миши из гњ'језда.
Док се једна подиже завјеса,
трећи дио од куће отвори.
Боже драги, ту да видиш чуда.
Ту измиље некаквога пука,
то ни у сан никад доћ не може,
сви шарени као дивље мачке.
Док их стаде по кући кривања,
ђе ко бјеше запљаска рукама;
имах мртав паднут од смијеха!
Мало стаде, они отидоше,
а за њима други изидоше.
Такве бруке, таквијех грдилах
нигђе нико јошт видио није!
Носине им по од кварта бјеху,
истрештили очи као тенци,
а зинули ка курјаци гладни;
а дрвене ноге насадили,
па иђаху као на кључеве;
облачили прње и јачине,-
усред подне да га човјек сретне,
сва би му се коса најежила.


Вазда ти Млеци. Срећа па постоје тако да није важно ни што читаш ка онај кукавни поп, ни што никад ниси виђео позориште ка кукавни војвода, ни што лажуњаш ка она бабетина, ни што тужиш на блогу ка сестра Батрићева. Ама јок, док је грдобе у Млетака и десетерца да се избегну чињенице ти си себи сасвим добар и такав.
tasadebeli tasadebeli 07:49 28.02.2017

Re: E moj Taso,.....

little_radojica
Кнез Јанко

А бјеше ли игре у Млеткама,
ка ово те се ми играмо?

Војвода Драшко

Бјеше игре, али другојаче.
У једну се кућу сакупљаху
пошто мркни и пошто вечерај.
Кућа бјеше сила од свијета,
ужди у њој хиљаду свијећах;
по зиду јој свуд бјеху пањеге,
цијеле се напуни народа,
тако исто и кућа остала;
свуд могаше из зида виђети
ђе вираху ка миши из гњ'језда.
Док се једна подиже завјеса,
трећи дио од куће отвори.
Боже драги, ту да видиш чуда.
Ту измиље некаквога пука,
то ни у сан никад доћ не може,
сви шарени као дивље мачке.
Док их стаде по кући кривања,
ђе ко бјеше запљаска рукама;
имах мртав паднут од смијеха!
Мало стаде, они отидоше,
а за њима други изидоше.
Такве бруке, таквијех грдилах
нигђе нико јошт видио није!
Носине им по од кварта бјеху,
истрештили очи као тенци,
а зинули ка курјаци гладни;
а дрвене ноге насадили,
па иђаху као на кључеве;
облачили прње и јачине,-
усред подне да га човјек сретне,
сва би му се коса најежила.


Вазда ти Млеци. Срећа па постоје тако да није важно ни што читаш ка онај кукавни поп, ни што никад ниси виђео позориште ка кукавни војвода, ни што лажуњаш ка она бабетина, ни што тужиш на блогу ка сестра Батрићева. Ама јок, док је грдобе у Млетака и десетерца да се избегну чињенице ти си себи сасвим добар и такав.









Јебига... Таки је живот...



Не волим ни ја тебе, но трпим.



Демократија, јебига!
little_radojica little_radojica 11:13 28.02.2017

Re: E moj Taso,.....

Демократија, јебига!


Нисам ја сигуран да ти разумеш разлику између демократије и слободе говора. Слободу говора (па и да научи неки стих из Горског вијенца) има и јато папагаја, али за демократију су потребни и неки други услови. На пример, способност демоса да разлучи артикулисано од неартикулисаног цвркутања. Па даље, способност да кад нешто тврдиш (рецимо да се медији у УК баш никада не баве расистичким испадима у другим земљама осим Србије), а љубезно ти се покаже брдо доказа који то оповргавају, коригујеш своје ставове да се уклопе у слику реалног света или од њих одустанеш. Тако ствари стоје, Тасо, није демократија крива (а ни мрски ти Радојица) што си ти у свађи са здравим разумом. А ти сад види да ли има смисла да настављаш са доскочицама или да понудиш ипак неки контра-аргумент на оно што ти је још неколико људи, озбиљнијих од овог Радојице, замерило.
tyson tyson 12:34 26.02.2017

Mitologija

Ко је то чијим интересима одговара да се сваки инцидент у Србији који изазову маргиналне друштвене групе искористи за представљање Србије онима који о њој скоро ништа и не знају као једне грозне нецивилизоване средине и друштва које је склоно расизму и насиљу иако, у ствари, то није уопште друштвени мејнстрим у Србији?

Зашто то тако иде већ деценијама?

И зашто увек, али баш увек, у томе предњаче британски медији?

Zavera i mržnja, a šta drugo...

Зашто никада, али баш никада, ти „светски медији" не брује, одзвањају, звоне на узбуну и шта ти ја знам када су у питању маргиналне групе у неким другим земљама и народима него вести о томе налазимо сасвим спорадично и ретко?

Eto još jednog dokaza: zavera i mržnja. A šta drugo?


tasadebeli tasadebeli 16:30 26.02.2017

Re: Mitologija

tyson

Zavera i mržnja, a šta drugo...

Eto još jednog dokaza: zavera i mržnja. A šta drugo?










EDIT: Остадох недоречен овде...


Од тебе сам стварно очекивао мало интелигентније коментаре.

Јбг, шта да се ради. Али не од Чернишевског. Друга ствар је овде у питању.

Свако може да се превари на први поглед.

Људи смо, грешни смо... Нисмо богови.
tyson tyson 00:35 28.02.2017

Re: Mitologija

tasadebeli
tyson

Zavera i mržnja, a šta drugo...

Eto još jednog dokaza: zavera i mržnja. A šta drugo?





EDIT: Остадох недоречен овде...


Од тебе сам стварно очекивао мало интелигентније коментаре.

Јбг, шта да се ради. Али не од Чернишевског. Друга ствар је овде у питању.

Свако може да се превари на први поглед.

Људи смо, грешни смо... Нисмо богови.


Pa hajde sad, da pokušamo da budemo ozbiljni.

Kad tako postaviš stvari kako si ih ti postavio - da ne ulazimo sada u tačnost postavke, o tome na drugoj strani sa komentarima - šta treće može da bude iza tog i takvog pisanja britanske štampe osim ili zavere, ili mržnje?

Politika, novac = zavera.

Lični, emotivni motivi = mržnja.

Šta propuštam?

uros_vozdovac uros_vozdovac 12:54 26.02.2017

The Starija Princeza

tvrdi da izvesni Radovci u OŠ "Bora Stanković" na Banjici ne da nisu marginalna grupa, nego mainstream, i da se stariji razredi takmiče u disciplini koje opšte mesto iz lepeze hrišćansko-svetosavske, srpsko-srebreničke, anti-Nato-živeo Putin, Gadafi, Lukašenko, Ceca srpska majka, Aca Lukas otac, a ovi rokeri su narkomani, dočim ovi nisu; pobeđuju jedni druge.

I da su različiti od navedene grupe, baš najebali, izopšteni iz grupe, trpe zajebavanja, i šikaniranja.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 13:04 26.02.2017

Re: The Starija Princeza

tvrdi da izvesni Radovci u OŠ "Bora Stanković" na Banjici ne da nisu marginalna grupa, nego mainstream, i da se stariji razredi takmiče u disciplini koje opšte mesto iz lepeze hrišćansko-svetosavske, srpsko-srebreničke, anti-Nato-živeo Putin, Gadafi, Lukašenko, Ceca srpska majka, Aca Lukas otac, a ovi rokeri su narkomani, dočim ovi nisu; pobeđuju jedni druge.

Bila i kod mog sina pre jedno pet godina, u Petoj, ta neka faza, s naglaskom na gej-hejtovanje. Ukapiram, skoro celo njegovo društvo se primilo na isto. Srećom, brzo ih prošlo.

Radovci su zlo, ne znam danas koliko tamo ima skinsa, pre 15-20 godina viđao sam se s nekima od njih, redovno, i muka me je hvatala od njihovih budalaština.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 13:16 26.02.2017

Re: The Starija Princeza

I da su različiti od navedene grupe, baš najebali, izopšteni iz grupe, trpe zajebavanja, i šikaniranja.


To šikaniranje je ozbiljna stvar ako se zaista dešava ali ne vidim razlog za žaljenje što su izopšteni iz grupe ako je grupa takva kakvom si je opisao.
tasadebeli tasadebeli 16:27 26.02.2017

Re: The Starija Princeza

uros_vozdovac
tvrdi da izvesni Radovci u OŠ "Bora Stanković" na Banjici ne da nisu marginalna grupa, nego mainstream, i da se stariji razredi takmiče u disciplini koje opšte mesto iz lepeze hrišćansko-svetosavske, srpsko-srebreničke, anti-Nato-živeo Putin, Gadafi, Lukašenko, Ceca srpska majka, Aca Lukas otac, a ovi rokeri su narkomani, dočim ovi nisu; pobeđuju jedni druge.

I da su različiti od navedene grupe, baš najebali, izopšteni iz grupe, trpe zajebavanja, i šikaniranja.




Дете ти иде у погрешну школу.


Какав је то крај у којем се налази та школа?

Неки турбо-фолк комшилук, а?


У мојој школи, рецимо, нема ниједног јединог радовца.


Тако да у мојој школи не да су радовци маргинална група, него нико никада није ни чуо за њих.



Само... Мало је глупо извлачити закључке на основу појединачних искустава у појединачним школама.


Зато ја и нисам извукао закључак на основу свог искуства из моје школе да радовци у Србији уопште и не постоје.
mirelarado mirelarado 16:48 26.02.2017

Re: The Starija Princeza

Мало је глупо извлачити закључке на основу појединачних искустава у појединачним школама.


Можда је и глупо, али када је мени ћера, још пре неколико година, као гимназијалка, објаснила да је њено друштво из гимназије развило тактику да чим угледа групу тих симпатичних тетовираних ликова, пређе на другу страну улице и изненада убрза корак, тобоже у великој журби, дошло ми је да се убијем што су пристојна деца у страху и принуђена на мимикрију.

Та стока навијачка јесте, као што кажеш, мањина, али већина ту стоку толерише или прећутно одобрава, а то је, по мени, погубно.

Не знам зашто су се британски и ини медији окомили на сличне, честе ексцесе на утакмицама италијанског првенства. Можда зато што је Апенинско полуострво у суседству Балканског? Или можда зато што и у Италији тих фашистоидних и сличних милитантних хулигана има превише?

Једино што се у Италији више пута десило да надлежни такву утакмицу прекину и пониште, па чак и да играчи оба тима сложно напусте терен. За казну се неретко игра на стадиону без гледалаца и по неколико кола... Има ли тога код нас?
Jukie Jukie 17:07 26.02.2017

Re: The Starija Princeza

uros_vozdovac
tvrdi da izvesni Radovci u OŠ "Bora Stanković" na Banjici ne da nisu marginalna grupa, nego mainstream, i da se stariji razredi takmiče u disciplini koje opšte mesto iz lepeze hrišćansko-svetosavske, srpsko-srebreničke, anti-Nato-živeo Putin, Gadafi, Lukašenko, Ceca srpska majka, Aca Lukas otac, a ovi rokeri su narkomani, dočim ovi nisu; pobeđuju jedni druge.

I da su različiti od navedene grupe, baš najebali, izopšteni iz grupe, trpe zajebavanja, i šikaniranja.

jbg preživeo osam godina Bore

ko preživi osam godina
u školi Bora-Banjica
taj je pravi hadžija
Jukie Jukie 17:16 26.02.2017

Re: The Starija Princeza

tasadebeli
uros_vozdovac
tvrdi da izvesni Radovci u OŠ "Bora Stanković" na Banjici ne da nisu marginalna grupa, nego mainstream, i da se stariji razredi takmiče u disciplini koje opšte mesto iz lepeze hrišćansko-svetosavske, srpsko-srebreničke, anti-Nato-živeo Putin, Gadafi, Lukašenko, Ceca srpska majka, Aca Lukas otac, a ovi rokeri su narkomani, dočim ovi nisu; pobeđuju jedni druge.

I da su različiti od navedene grupe, baš najebali, izopšteni iz grupe, trpe zajebavanja, i šikaniranja.


Дете ти иде у погрешну школу.
Какав је то крај у којем се налази та школа?
Неки турбо-фолк комшилук, а?
У мојој школи, рецимо, нема ниједног јединог радовца.
Тако да у мојој школи не да су радовци маргинална група, него нико никада није ни чуо за њих.
Само... Мало је глупо извлачити закључке на основу појединачних искустава у појединачним школама.
Зато ја и нисам извукао закључак на основу свог искуства из моје школе да радовци у Србији уопште и не постоје.


Evo kako to ide, Taso.
Roditelji ti dobiju/kupe stan u jednoj zgradi. Fino mesto, ima dosta linija GSB do grada, oko zgrada je igralište, blizu su razni domovi zdravlja ako se razboliš (u novije vreme, tu je pijaca, ima nekoliko hipermarketa, ne moraš da ideš preko grada da kupiš šta ti treba)
I onda odu da te upišu u najbližu školu.
I ispostavi se da je ta škola Bora i da se sto metara od tvoje kuće nalazi Radov stadion, i da je škola leglo radovaca. Pošto je učiteljica stroga i pravedna, problem ne primetite dok ne pređeš u više razrede i momke uhvati pubertet i uvežu se sa gilipterima.
uros_vozdovac uros_vozdovac 18:11 26.02.2017

Re: The Starija Princeza

Jukie


Evo kako to ide, Taso.
Roditelji ti dobiju/kupe stan u jednoj zgradi. Fino mesto, ima dosta linija GSB do grada, oko zgrada je igralište, blizu su razni domovi zdravlja ako se razboliš (u novije vreme, tu je pijaca, ima nekoliko hipermarketa, ne moraš da ideš preko grada da kupiš šta ti treba)
I onda odu da te upišu u najbližu školu.
I ispostavi se da je ta škola Bora i da se sto metara od tvoje kuće nalazi Radov stadion, i da je škola leglo radovaca. Pošto je učiteljica stroga i pravedna, problem ne primetite dok ne pređeš u više razrede i momke uhvati pubertet i uvežu se sa gilipterima.


Da ne odgovaram Tasi posebno nego samo da se složim...

s tim da sam i ja išao u Boru onda. pre radovaca i pre nego što je FK rad ušao u prvu ligu, a na žalost ostale navijačke grupe zauzele sve atraktvnije ideologije, pa jebiga radu zapao ljotić kao jedini slobodan.

U petak baš došao po dete i kažem direktorki . kad sam ja onomad išao u Boru, u školskom dvorištu nije bio parking za automobile nastavnika, u moje vreme nastavnike nije mrzelo da parkiraju iznad stepenica. Ode bez reči...

Uostalom i sam vidiš Taso, nije samo moje iskustvo, i the starije princeze. možda jeste i objektivno. Možda su radovci ipak mejnstrim baš u Bori, jer je na Banjici.
vrabac_u_steni vrabac_u_steni 20:07 26.02.2017

Re: The Starija Princeza

Ja odrastao u Jerkoviću, išao u Nušić.
Mogao bih svašta o tome da pričam, o siledžijama, navijačima, tučama, "štangliranjima", osećanju izopštenosti, nepripadnosti sredini itd.
I šta ćemo sad?

Ne serite.
uros_vozdovac uros_vozdovac 20:09 26.02.2017

Re: The Starija Princeza

vrabac_u_steni
Ja odrastao u Jerkoviću, išao u Nušić.
Mogao bih svašta o tome da pričam, o siledžijama, navijačima, tučama, "štangliranjima", osećanju izopštenosti, nepripadnosti sredini itd.
I šta ćemo sad?

Ne serite.

Ništa. Osim da nisu marginalne grupe. Jer nisu.
tasadebeli tasadebeli 21:08 26.02.2017

Re: The Starija Princeza

mirelarado

Не знам зашто су се британски и ини медији окомили на сличне, честе ексцесе на утакмицама италијанског првенства. Можда зато што је Апенинско полуострво у суседству Балканског? Или можда зато што и у Италији тих фашистоидних и сличних милитантних хулигана има превише?




Мислим да је то због онога што рече онај паметни човек једаред... Са само сто година мира и стабилности, Балканско полуострво би било исто као и Апенинско. Никада превише функционално, али довољно шармантно да се у њему људи још увек осећају живима, а не као ходајући мртваци чији је једини задатак потрошња.


mirelarado mirelarado 21:32 26.02.2017

Re: The Starija Princeza

tasadebeli
mirelarado

Не знам зашто су се британски и ини медији окомили на сличне, честе ексцесе на утакмицама италијанског првенства. Можда зато што је Апенинско полуострво у суседству Балканског? Или можда зато што и у Италији тих фашистоидних и сличних милитантних хулигана има превише?




Мислим да је то због онога што рече онај паметни човек једаред... Са само сто година мира и стабилности, Балканско полуострво би било исто као и Апенинско. Никада превише функционално, али довољно шармантно да се у њему људи још увек осећају живима, а не као ходајући мртваци чији је једини задатак потрошња.






Факат, имали су мало више среће од нас, са та четири мора и сунчаном климом. Ипак, ако ти је за утеху, веруј ми да их британски медији не третирају много другачије него нас Балканце. А расистичке испаде на фудбалским стадионима нпр. Лација и Наполија вазда ударају на сва звона, не презајући од уопштавања типа "Италијани, расисти, поздрављају фудбалере нацистичким поздравом" и слично. И челници поменутих клубова, осуђујући поступке навијача, не пропуштају да нагласе да тога има свуда, па што баш они да испаштају... Хоћу рећи: сваком је своја мука најтежа...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana